И пак болни деца.. това започва сериозно да ме замисля.
Как може аз да ходя зиме и лете по потници и тениски и максимум да се разкашлям за ден два,а хлапетата да са нонстоп болни от месец.
Според мен няма място за сравнение на твоя организъм с този на малко дете. Имунната ти система е доста по-добре развита, освен това дали и ти като си била бебе или малко дете не си била със сополи и кашлица?
Малко дете не може хубаво да издуха нослето, не може да изкашля храчки и т.н. затова е доста по-трудно с вирусите при тях.
Сезона е доста “лигав” и “сиполив”. Ще мине :)
Нова страница, с пожелание за здраве и пак здраве :)
Мнението беше редактирано от Vess на 17.10.16 13:41.
Привет!
Благодаря за пожеланията :)
Има резон,да,но аз изхождам от това,че бебето ми още се кърми,голямото ми детенце все е или с пръчици морков,краставица,ябълка или дъвче лимони и пак дойде ли есента ела да видиш.
Но пък може така да се изгражда здравето и имунитета,не съм лекар :) яд ме е само че все предписват антибиотици имам чувството за застраховка..но това е далеч от идеята на форума
* * * * *
Не издържах и ходих да бягам пак 5 км. Уж 8 градуса,а на мен ми беше добре
Ами деца са, разболяват се, и това ще мине.
Ние пробвахме навремето един имуностимулант и аз уж не вярвам в такива неща, може и да е съвпадение, но след като го почнахме имаше сериозна промяна към по- добро. После и на други приятели съм го казвал и те уж много доволни. Ad Liquid for kids се казва, скъпичък ми се виждаше на мен. 20-30 лева за бутилка за месец.
Да взема да го пробвам ли.. пък дано подейства. Мъчат се децата,не ми е за друго. Едното не може да диша,другото се буди с плач от сухата кашлица :)
Съгласявам се,ще мине!
Ей,хора!
Утре ми е първият работен ден!
Кафе,омлет,бягане 5 км, кафе,доядох омлета,мусака със зелена салата
Заспивам,че утре ще в тежко
Хора,няма да стане тази работа с фитнес на обяд...на обяд очевидно ще трябва да се обядва. Иначе започва да ми се вие свят.
Остават нови два варианта.
Фитнес три пъти седмично след работа в кварталната зала,която затваря в 20:00
Или фитнес във зала Титан,която ми препоръчахте. Тя поне работи до 22:00
Тези дни не можах да пиша,защото беше страшна какафония. Съвсем се оплетох в работа и занимания вкъщи. Очевидно за нищо не стига времето като си на работа от 9:00 до 18:00 часа. Та има вариант да мина на 6 часа и ако това стане ще имам време за всичко.
Сутрин ще мога да оставям децата на градина,да мина през залата и да ида на работа. После дори ще мога спокойно да се прибера и да отида да си взема и тях
Но!!!! Това значи осигуровки на 6 часа и там р Гранде Проблемо! Аз не,че съм сигурна че ще доживея пенсия,но все пак :)
Ще трябва да потърся информация по колко се довнася до 8 часа и дали ще ми е изгодно
И така :)
Друг е въпросът,че след този работен ден сън жив дроб и не мога да гледам камо ли да ходя в залата,та много по-добре ще ми е ако има как да съм там преди това
Малко дълъг стана поста ама туй то!
Адаш , мислила ли си нещо за дом.тренировки? Има 1000 варианта за трениране у дома. Също може да тичаш сутрин, преди да вдигаш децата за градина. Освен ако не си решила твърдо зала и да имаш някакви конкретни цели?
23.10.16
15:03
А ако може да предложа-2 тренировки в събота и неделя в залата , когато ще може да отделиш 1-1,5 часа за себе си за основните мускулни групи с базови упражнения и примерно 2 домашни вторник и четвъртък за 20-30 мин, да не губиш тонус Мисля, че е възможен вариант.
Момичета,и аз го мисля цяла седмица.
Да,вариантът за събото-неделен фитнес стои,но съм пробвала вкъщи да правя тренировки и Ц - не става. Аз мога,но съм разконцентрирана от стоящото на ръба на дивана бебе или от детето ползващо котката за възглавница или плюшена играчка...вкъщи е лудница.
Досега четох за интервални тренировки по 15 минути и ще опитам в три дни от новата седмица да правя такива. За начало ще опитам със 5 спринта за 15-тина минути като между тях е бързо ходене пък да видим.
Също ще мисля какво да е в събота и неделя в залата.
Така,пишейки го ми “звучи” добре :)
23.10.16
19:04
Като се зачетох сега назад за децата. Нямам малчугани, но пък помня че постоянно бях болна като малка-ама постоянно. баси и кекавата съм била, само грипове и температури съм запомнила първите 10 год. И то все сополи и храчки и повръщане, то първите 10 год си спях с легена до леглото да драйфам. 4 години поред ми изписваха пеницилин на инжекции та лелята на майка ми ги биеше в краката, бяха станали на бучки- мале, какъв рев беше, не е истина, като пораснах ми изписваха антибиотици на хапчета, и почти бяха ми съсипали храносмилателната система, защото нямаше пробиотици едно време. На 13 личната ми лекарка брутално неглижира една инфекция и развих пневмония с плеврален излив и ме лекува пулмолог с антибиотици и кортикостероиди , от които станах 70 кг. Абе ужас :)
Та мисълта ми е- всичко минава. Сега съм здрава като бик, нямам усложнения, за 2 год една хрема изкарвам (и ходя на работа :) ) и това е. Но трябваше да стана на 19-20 год , за да се изгради имунитета.
Всичко си идва на мястото- смятам, че няма от какво да се плашиш, ,мъчително е сигурно, но не е страшно.
————————-
От 2000 год. някъде у нас вземаме продуктите на “Лечител”- хранителни добавки, имуномодулатори - къде е плацебо, къде качествени суровини- не знам, но цялото семейство се поддържа. Основно за имунната система вземаме САМЕНТО- котешки нокът. Дава се и на бебета над 3 месеца. Може да минеш през някой магазин, продавачките консултират много добре.
Благодаря,Кобре! Наистина ще опитам и друго освен зеленчуци и плодове като имуностимулатор.
Опитах на едното си детенце - Ангел,да давам от моя тахан с мед,ама той категорично отказа. Нещо не го харесва.
Но пък не пречи да опитам препоръчаните от вас със Димо стимуланти. Иначе трябва да спра да работя изобщо. Те както са двама и мънички си прехвърлят от един на друг,което значи мама нонстоп с поне едно болно вкъщи. Не може така,както казваш и усложнения се получават. Голямото ми детенце има мързеливо око. Лекарите ми казаха,че причината може да е честото боледуване с висока температура.
Но..ще го преборя. Няма как да няма как ;)
* * * * * * *
Хубаво е че можеш,Вес. Аз мисля,че интервалното бягане сутрин много ще ми помогне със целите.А ако успея да посещавам залата събота и неделя по веднъж ще е идеално. После,ако ми остава време сутрин може да си купя ластици и да пробвам още нещо след интервалите.Трябва да измисля алтернатива,няма начин.
Мдам, и на мен с деца ми е трудно да тренирам вкъщи, а с бебета пък като бяха - съвсем.
Иначе за сутришното трениране - сигурно знаеш за метода “Табата”, но аз пак да кажа. Бягаш колкото можеш с пълна сила за 20 секунди по часовник и после 10 секунди ходиш. Завърташ 8 такива цикъла за точно 4 минути. Не звучи впечатляващо, но съм го правил само веднъж с бягане както си е оригиналния метод “Табата” (обикновено го правя с джъмпинг джакове и други упржнения вкъщи) и се заклевам че е убийствено. Отнема десетина минутки с обуването, излизането, загряването и прибирането, но имаш чувството че си си подпалил дробовете и се чувстваш много жив.
Аз тук от форума видях една статия за интервално бягане,там обаче беше фиксирано само времето на спринта - 15 сек,а ходенето казват да е докато усетиш,че започва да се забави малко,нормализира пулса(ако нямаш пулсомер като мен),но не както при нормално ходене.
Твоят вариант,Димо ми се струва доста по-натоварващ. Особено ако наистина завършваш за 4 мин. Ако стигна до него ще се самопочерпя :D
Благодаря за включването! Ъпришиейтид!
24.10.16
09:04
Имам ластици и не ги ползвам особено. Трябва да имаш кука/лост, за да ги закачаш, иначе почти за нищо не стават.
По-добре си купи 2х5кг дъмбели а още по-добре малка пудовка- 10-12 кг -примерно в Лидл имаше такива за 30 лв. Доста повече неща ще може да свършиш отколкото с ластиците , всякакви табати , пък и силови упражнения, не заема място, може да подпира вратата на терасата и пр. :)
Съвсем накратко:
Мисля,че ще избера фитнес в събота и неделя и ще отделя малко средства за гирички,лост и пудовка,топка и хубава постелка,че моята е жив бомбок.
Само дето не знам как точно да построя тренировката за толкова малко дни.
Другото е,че се разболях и съм си вкъщи няколко дни.
Третият акцент е храненето. Няма да описвам точно с какво съм се хранила,но искам да се самопохваля за това че вече две седмици плътно се храня както винаги съм се стремяла. 5 пъти дневно на малки порции
28.10.16
14:56
сигурно знаеш за метода “Табата”, но аз пак да кажа. Бягаш колкото можеш с пълна сила за 20 секунди по часовник и после 10 секунди ходиш. Завърташ 8 такива цикъла за точно 4 минути. Не звучи впечатляващо, но съм го правил само веднъж с бягане както си е оригиналния метод “Табата” (обикновено го правя с джъмпинг джакове и други упржнения вкъщи)в.
Обаче ти сигурно не знаеш за същността на метода Табата, щом интервал с махане на ръце и крака мислиш, че става за Табата ;)
А отделно, все още няма човек, който наистина да направи табата със спринт. Невъзможно е, поне от гледна точка на спринта.
Според текста тук долу става,но не и за мен :D аз ще опитам вкъщи вариант със клекове или като си намеря пудовка-суингове
А като измисля какво да включва тренировката за събота и неделя ще напиша :)
Мнението беше редактирано от Веси на 28.10.16 15:27.
Добро утро!
Тези дни бях настинала и нямах сили и желание за нищо.
Днес също съм си вкъщи и понеже съм по-добре обмислям да ида да потичам,нищо че е кучи студ(което ми напомня,че трябва да си купя хубаво яке-пухенка).
Децата са на градина,малкия за първи път ще стои цял ден там и ми е малко притеснено,но това са си някакви майчински такива неща,ще ги оставим настрана.
Обмислям освен бягането да скалъпя и някаква тренировка вкъщи-нали съм сама. Редно е!
Със започването на новия месец ще опитам малко повече дисциплина да вкарам и да изпълня плана с поне три тренировки вкъщи или бягане през седмицата и поне два пъти в зала,тоест събота и неделя.
Другият труден път за мен,а и не само остава храненето. Полезно ми е,че съм на работа и ми е много удобна схемата с пет почивки-съумявам да хапвам по малко на всяка от тях. Сутрин пия кафе,на първата почивка ям закуската си,на втората плод,третата половината порция от обяда,който си нося,четвъртата или дояждам обяда или пак плод/ядки петата обяда/плод/ядки в зависимост от това какво си нося и доколко засища. И се чувствам чудесно. По-трудното е като съм вкъщи. Стратегията ми е да използвам часовете,в които хапвам на работа за хранене и вкъщи. Така ще знам,че няма да пропусна нито едно от петте!
Трябва и да се измеря,но децата пак са каширали някъде шивашкия метър и не знам кога ще е.
Та така...нов месец - нов късмет!!!!
Мнението беше редактирано от Веси на 31.10.16 09:22.
До бягане не стигнах,но правих малко измислени упражнения
Клекове със собствено тегло,джъмпинг джакове,лицеви опори от колянна опора..в общи линии си търся кое ще ми е удобно за hiit вкъщи като/ако остана сама.
Изгледах един милион клипчета за метода табата и си харесах 2-3-4,но не съм убедена,че ще ми стигне въздухът.
Здравейте,
Няма ме,знам. Просто като нямам тренировки в зала някак губя и навика си да пиша тук..странно.
Иначе тези дни си намерих няколко варианта за тренировка/раздвижване вкъщи,но не са нищо особено и засега няма да ги описвам.
Много ни натискат на работа и не ми остава грам енергия за нещо вечер,затова гледам на е сутрешно.
Имам вече изготвена програма за фитнес,остава само да се занеса дотам. Мисля,че кварталната зала остава като опция,стига да имат карта за под 20 посещения. В противен случай ще е тази в Кършияка.
Много се разприказвах пак..и да вметна сготвих си сладкиш от рожково и лимецово брашно-супер странен е,но не е лош.
Note: Като гледам нагоре само с очи(без да измествам главата си в същата посока)получавам нещо като слабост/световъртеж. Трябва да потърся от къде може да е.
Хора,то се е видяло,че скоро в зала няма да стъпя.
С малкото бебе сме в болница и имах време да помисля над това как да спортувам. Очертава се да работя на 6 часа от декември до април,така че ако си купя пътека за вкъщи и ходя по 3 пъти седмично в залата или си взема тежести вкъщи ще станат нещата.
Знам,че отстрани изглежда супер несериозно и сякаш само отлагам,но наистина е адски трудно да се балансира между работа,деца,семейни задължения и тренировки. Предполагам,че всеки в моето положение ще разбере за какво говоря :)
Мнението беше редактирано от Веси на 29.11.16 13:23.
Характеристики на единия възможен избор-има гаранция 2г
Мотор: 1.75 HP
• Максимална скорост: 0.8 – 14,0 км/h
• Компютър с голям LCD дисплей и визуализация за програмата , която използвате в момента
• 12 тренировъчни програми + 3 дефинирани от потребителя
• Контрол на количеството на изгорените калории , скорост , време
• Дисплей: време , разстояние , калории , скорост , пулс, програма
• Транспортни колела
• Регулиране на ъгъла на наклона 3% / 5%
• пулсомер
• ключ за сигурност
• Гумени амортисьори под Бягащата лента , за омекотяване на движението и намаляване натоварването в ставите
• възможност за свързване на повикване . MP3
• USB вход
• 2 високоговорителя
•дръжка за повдигане на пътечката за бягане
• регулируема задна опора / 3 нива /
• 2 места на бутилката
• Обща дължина сгънато положение 97.0 см
• обща дължина разгънато положение 1.60см
• Eфективна бягаща повърхост 43см х 123.5 см
• Дължината на захранващия кабел : 1.8 m
• тегло : 63,5 кг
• Възможност за задаване на специални програми за обучение , съобразени с условията на тичане
• Възможност за задаване на съпротива , което позволява имитация на движение не само перфектно равен терен
• Проверка на пулса , така че обучението е ефективно и безопасно
• Вградени високоговорители ви позволяват да слушате любимата си музика
• Професионална бягаща пътека за домашна употреба . Изработен от висококачествени компоненти
• Транспортни колела
• ПОДАРЪК : Аудио кабел , за да свържете телефона си
• ПОДАРЪК: 2 гири по 1 кг
• Силиконова смазка Raceway - 30 мл
• Гаранция : 2 год.
Адаш, какво да ти кажа ... според мен е супер безсмислена покупка, мое мнение.
Преди да започнеш работа, на кого оставаше децата когато излизаше да тичаш? Сега поне вечер след работа няма ли кой да ги поеме за половин час? Или сутрин преди работа, можеш също да ставаш докато всички спят и да тренираш нещо у дома, или да бягаш навън.
Аз поне така правех преди, когато бях на работа. Сега като се върна, пак така мисля да процедирам. Ако ще тренирам вечер, мъжо поема децата за час и така.
Написах толкова много и се изтри...
Като се прибера вкъщи ще опитам пак да си събера същата мисъл.
Пф!
Ето и мисълта ми.
Идеята на купуването на пътеката беше да можем да я ползваме и двамата със мъжа ми.
Той работи на смени и често заради това не стига до залата. Къде липса на мотивация,къде мързел,но е факт,че спре ли после няма тръгване. И затова мислим дали ако имаме един поне от уредите вкъщи ще сме по-отговорни поне към кардио тренировките,а тези с тежести като посвалим килограми.
Наистина ми трябва съвет,защото тази която харесах е към 600 лв,а от темите,които прочетох разбирам,че под 1500 лв няма смисъл да се купува...
. Къде липса на мотивация,къде мързел,но е факт,че спре ли после няма тръгване. И затова мислим дали ако имаме един поне от уредите вкъщи ще сме по-отговорни поне към кардио тренировките,а тези с тежести като посвалим килограми.
..
Това е глобален проблем за всички хора. Повечето компенсират липсата на желание и мотивация с покупка на скъпи, лъскави и безумни вещи, разбира се това трае много малко. Това няма да ти промени живота, нито ще ви накара да правите нещо. Просто ще си дадете парите на вятър-а и след известно време ще се чудите какво да правите.
Има ли нужда да казвам че има 100-ци упражнения със собствено тегло, които могат да се изпълняват.
Айде като е толкова голям мерак, поне купи тренажор или колело, че е по евтино и малко.
01.12.16
17:49
Вземете едно вело среднен клас (200-300 лв ново, втора ръка около 100 лв) и не се разправяй с пътеки за бягане. Велото е малко като размери и не отнема много място.
Втора година ползвам вело вече.
Мнението беше редактирано от Мила на 01.12.16 17:51.
То ако е само за мен става тренажор или велоергометър, ама иди накарай 120 кг мъж да ги ползва. Единственият кардио уред, който е склонен да ползва е пътеката. Той иначе като е топло времето си бягаше с мен по 5-6 км,но сега става сложно в студа.
От друга страна тези 600 лв ако ги обърнем във карти за фитнес са 10 месеца тренировки в близката зала,където си има и пътека и тежести и всичко.. май няма какво да се чудя-да отивам да купувам карти и за двамата
То ако е само за мен става тренажор или велоергометър, ама иди накарай 120 кг мъж да ги ползва. Единственият кардио уред, който е склонен да ползва е пътеката. Той иначе като е топло времето си бягаше с мен по 5-6 км,но сега става сложно в студа.
От друга страна тези 600 лв ако ги обърнем във карти за фитнес са 10 месеца тренировки в близката зала,където си има и пътека и тежести и всичко.. май няма какво да се чудя-да отивам да купувам карти и за двамата
Само да ти кажа че аз бягам няколко градуса под 0 градуса и карам колело също под нула градуса. Не съм пробвал още под -3 градуса но и това ще стане. Като цяло няма никакъв проблем стига да не е високоинтензивно кардио :). За лед е малко сложно с колел,о но за бягане има обувки със шипове и няма проблем. Положитеното е че много трудно се разболяваш, вежнъж като почнеш.
03.12.16
09:32
Вес, като изключим всички аргументи против, мисля, че велото е най-оптимално. Най-малко е, по-евтино и може да се разнася насам натам, ако пречи.
Иначе пътеката е по-добра като натоварване, тя си имитира почти естественоте дейности ходене и бягане. Имаше пътеки на 50-60% надолу на черния петък, бяха изгодни.
Не търси нещо с хиляда функции, ако ще 1-2 да са , пак е достатъчно. Едва ли ще тичате повече от 30 мин. най-много, че да има мултимедия. Не ти трябват интерфейси, кабели, па юсб-ита, па колонки, па поставки. Това не е кухненски робот, нито диджейски пулт- трябва само да се движи гладко, да е здрава, евентуално да показва пулс и време.
Моето колело е поне 20 годишно и механично, но върши работа като такова за 600 лв, стига да го карам.
———————————-
Аз не мога да давам съвети , защото нито имам домакинство, нито деца, но разсъждавам, че ако имаш желание ще намериш 2-3 х10 мин през деня- няма как да нямаш 10 или 12 мин по което и да е време-все пак ядеш, къпеш се, пазаруваш, гладиш, ползваш телефон, гледаш телевизия и пр. - не си на системи за бебето, нали?А и то все някога заспива, нали? Та това време може да е за кардио със бърпита, скокове и други упражнения или някаква табата със собствено тегло или някоя тежест.
03.12.16
23:00
Веси, вместо обемни скъпи уреди, ти препоръчвам една-две пудовки (една за теб от 8 или 12 кг. примерно и една от 20 кг. или 32 кг. за съпруга ти). Може да ги подпреш във всеки ъгъл, а и двете може да се хванат до 100 лв. Кратки комплекси има всякакви в YouTube (kettlebell е пудовка на английски). Дори и само суинг да се прави е достатъчно. Суинг в Табата протокол отнема точно 4 минути, а кардиото е сериозно. Плюс е трениране на мускулатурата на цялата задна верига- гръб, седалище, крака. Хваща и рамо и трицепс, корема също седи в изометрия. Натоварването е комплексно без да е тежко. Разходете се до Декатлон да си изберете и да пробвате кои тежести ще ви допаднат. По време на Табата в протокол 20 сек. работа+ 10 сек. почивка, аз с 16 кг. пудовка правя между 13 и 10 суинга. С 20 кг. пудовка правя 8-10 повторения. Опитайте с какви килограми можете да правите тази бройка, например и си оставете резерв силичка, защото това трябва се повтори 8 пъти.
Мнението беше редактирано от Dizzy на 03.12.16 23:03.
Приятели,благодаря за мненията и съветите!
Засега паузираме закупуването на уред,бил той пътека,тренажор или велоергометър. Аз си започнах пак фитнес от 02.12-имах рожден ден и реших,че е добра дата за начало...пак.
Това със пудовките от много време го мисля,той разбира се няма да се включи,но аз бих пробвала. Имам малко свободни пари и ще вложа в такава определено.
Отделно така или иначе ходя в залата и табата веднъж дневно с пудовка е вариант. Аз пробвах подобно натоварване,но със клек със собствено тегло. После седмица имах мускулна треска,та си струва.
Само дано събера сили тази седмица и да успея да си изпълня плана за залата-поне 4 посещения,защото всички освен мен и котката са болни с повръщане и диария...не е човешко :(
Храна
Половината от две бъркани яйца с малко масло и чаша кафе
Шопска салата,парче свински гърди и парче торта (от рождения ден)
Следобед вероятно ябълка и още едно кафе
Вечерята нямаше-имаше само двама със страшно висока температура :( съответно останах и без тренировка в зала.
Ще допиша по-късно тренировката,която правих вкъщи
Мнението беше редактирано от Веси на 04.12.16 21:17.
И аз малко късно, но да се включа за кардиото: без да съм имал нито един кардио уред вкъщи, си мисля че колелото би било най- практично. Хем е най- просто и евтино, хем докато го ползваш, ръцете са ти свободни и сравнително статични - можеш да четеш книга или списание, да браузваш или дори нещо да поработваш - да пишеш имейли и т.н.
Друго, което не сте го обсъждали като алтернатива, но даже и аз с моето ултра ограничено място в жилището мисля че мога да вместя - степер. Заема най- малко място и може да се пъхне под леглото когато не се използва. И е най- евтино също. В продавалника има за по 20-30 лева.
#Димо,аз колелото мисля го бях отхвърлила още при първата мисъл за такова у дома. Най-малкото,защото моето истинско е много хубаво(поне по моите критерии де) и май велоергометъра от началото беше аут. Иначе така се убеждавам,че като имам време ще си вадя моето и ще джиткам като няма сняг де ;) даже,ако не беше страха да не ми го откраднат бих ходила на работа с него.
Здравейте!
За днес тренировката:
1.Загрявка 7-8 мин кростренажор,че от пътеката в залата ме удря ток(WTF)
2.Повдигане на щанга от полулег 4*8
3.Повдигане на дъмбели от полулег 4*10
4.Пек дек 4*12
5.Кросоувър 4*12
6.Коремни преси 3*30
7.Повдигане на крака от вис 3*30
8.10 мин кростренажор
Храната малко хаотично
Закускоподобно 5-6 чаени лъжици кускус със сирене и масло от на мъничкия,кафе
Обяд нямаше,ходих в залата,после с големия на лекар,после пазарувах и разбира се прегладнях-препечена филийка със сирене и ментов чай
Вечерята щеше да е свинско с гръбен сос но отпадна. Кисело мляко с лъжица боровинково сладко.
И все пак,имало е и къде по-тежки дни...
Събуждане..
Планирах кардио на гладно,но уви. Успях чак към 11:00 да ида в залата(което ми напомня да си купя пудовка). 35 мин кростренажор-развален е,няма степени или нещо,което да показва пулс и калории,затова малко на сляпо. Важното е че се уморих много,ама много!
После потичах 10 мин на пътеката,от която бие ток разбираш ли,но няма кой да я поправи и туй то. Завърнах се при болното домочадие.
Утре ще е по-интересна тренировка.
Ходих и до работа. Не ми сменили работното време на 6 часа-много обеми имали за изпълнение. От януари чак. Затова ще трябва да правя кардио вкъщи между дните за силови тренировки. Остава посещение два пъти седмично като компромисен вариант за силова и събота и неделя другите две. След това януари месец,ако ме сменят на 6 ще мога по-рано да ходя преди наплива от работни люде :)
Храната
Макарони със сирене от децата,
Обяд още не съм яла. Вероятно ще е салата със половин консерва риба тон
Следобед ще опитам да си направя един десерт “тирамису” със рожково брашно и крем от извара банан и ванилия
Вечеря шаран или сом с неясно още каква салата. Мъничкото ми детенце има имен ден!
Благодаря,адаш(доскоро нямаше на кого да казвам така)!
Дано вече няма такива премеждия като болницата,в която се наложи да стоим 5 дни.
Храната
Сандвич със шунка и кашкавал,маслини и портокалов сок
Обяд мисля нямаше,само кафе
После ядох малко шаран и пъстърва със картофена салата и парче домашен кекс със брашно от рожков вместо част от другото. Става много хубав.
Днес щях да ходя в залата,но остава почивен ден.
С Ники на контролен преглед след болницата. После излязох да напазарувам малко дрехи,че съм позарязала гардероба. И какво да видиш в МОЛ-а. Служител на Мтел ми обяснява как съм дължала 100 и лв неустойка за неплатени фактури...
А последните 4 пъти като съм ходила да плащам все ми казват,че нищо не се дължи.
Тъпото е,че аз работя със същите системи и мога да си видя задължението,което служител на Blizoo ме увери,че не съществува?! Не разбирам. Уж го нямаше,а сега дължа неустойка,че не съм платила несъществуващо задължение - после и съдия изпълнител ще търсят.
Уникална държава!!!
Мнението беше редактирано от Веси на 07.12.16 20:58.
С телефонните оператори е така. М-Тел и починалия ми баща го съдят от няколко години за 8лв....