Моят нов начин на хранене и спорт (в чужбина)

Темата е заключена.

01.11.15
22:50

Здравейте, аз съм Диди :)

От доста отдавна се каня да направя своя дневник тук, но все не оставаше свободно време. Причината за липса на време е фактът, че съчетавах работа на пълен работен ден в офис с моето хоби (зумба фитнес), което през последните 3 години се превърна във втора работа за мен, тъй като станах сертифициран Инструктор.

От ученическите ми години до 2010 съм се занимавала с различни дейности- фитнес (предимно), народни танци, плуване (за кратко), пилатес. През последните 5 години се занимавам  изцяло със зумба фитнес.

Имам лекарска забрана да спортувам (заради вродена луксация на дясната тазобедрена става), но не се съобразявам с това. Приемам хранителни добавки за ставните хрущяли, спортувам активно и за моите 33 години никога не съм се чувствала по-добре!

Сега относно храненето- винаги ми е било трудно да спазвам хранителни режими и най-вече да ям неща, които не са ми вкусни, но напоследък преоткривам продукти и комбинации, които ми допадат- тахан, семена от чиа, киноа, овесени ядки, оризовки, авокадо…

Е, имам си и пороци разбира се- обичам бирата и я консумирам почти всеки ден, обичам домашно приготвени тестени изделия и домашно приготвени сладкиши, но се опитвам да ги консумирам в разумни граници и не твърде често. Другият ми проблем е солта, винаги слагам допълнително...

Отскоро живея сама в чужбина (Прага), а тук храната е ужасна (поне за мен) :) Затова смятам, че няма по-подходящ момент от този  да започна постепенно да променям начина си на хранене и в комбинация със зумба и упражнения в домашни условия да постигна резултатите, към които се стремя.

Сега накратко за моите цели:

- балансирано хранене
- сваляне на 6 кг., които качих за по-малко от 2 месеца преди да замина. В момента съм 56 кг. при височина 167см.
- цялостно стягане
- искам да се отърва от появилия се след последното ми рязко отслабване целулит

Темата беше редактирана от Didka BanDidka на 01.11.15 22:51.

02.11.15
07:52

Добре дошла! Успех с дневника и с постигането на целите ;)

Добре дошла и от мен! :)

02.11.15
10:15

Храната може да е всякаква, но пък бирата е чудна. Късметлийка ;)
Добре дошла.

02.11.15
21:25

казано от Маданеца на 02.11.15, 10:15:

Храната може да е всякаква, но пък бирата е чудна. Късметлийка ;)
Добре дошла.

Няма две мнение по въпроса с бирата! Мнооого е добра :D

02.11.15
21:29

казано от Sanya на 02.11.15, 07:52:

Добре дошла! Успех с дневника и с постигането на целите ;)

Благодаря! :)

02.11.15
21:29

казано от Вероника Налбатска на 02.11.15, 09:35:

Добре дошла и от мен! :)

Благодаря за топлото посрещане! :)

03.11.15
02:05

Ден първи- започна с голям ентусиазъм и завърши с провал :(

Станах в 7:30,  приготвих си смути с банан, ягоди, боровинки и прясно мляко (1.5 %) и отидох на работа

И до тук с добрите намерения за здравословно хранене и тренировка след работа...

Следващото ми хранене беше в 14:00 ч., когато вече бях освирепяла от глад. Колегите ме заведоха в някакъв вегетариански ресторант, в който очаквах да има здравословни неща за ядене, но уви- оказа се индийски ресторант, в който преобладават пържени и мазни храни, ужасни на вид сосове и непонятни за мен комбинации (например грах, картофи и нахут). В крайна сметка обядвах варен басмати ориз със зелена салата.

За следобедно хранене не остана време, в резултат на което за втори път прегладнях.
Заради непредвидени срещи изпуснах и тренировката по зумба.

Въпреки провалените първоначални планове правих упражнения вкъщи:

- 50 клека
- Коремни преси- Изтеглих си приложение за смартфона ( Caynax A6W)- ден 1 и ден 2 ги направих последователно- 6 упражнения за горна и долна част,  в 3 серии по 6 повторения.

Вечеря- зелена салата със 70 гр. царевица, 80 гр. риба тон, зехтин и лимонов сок.
Вода- слаба работа, не съм сигурна дали достигнах до 1,5 л. за целия ден.

Мнението беше редактирано от Didka BanDidka на 03.11.15 11:33.

03.11.15
10:06

Един съвет от мен - използвай пълномаслено мляко, тия по 1.5%, 0.1% са пълни боклуци ;)

03.11.15
11:27

Благодаря за съвета! Опитвала съм това с 0.1 %, но за мен не може да се нарече мляко :)

Мнението беше редактирано от Didka BanDidka на 03.11.15 11:28.

04.11.15
01:38

Ден втори- една идея по-добре откъм хранене, но значително по-зле откъм движение и тренировка, заради зверска скованост в коленните и тазобедрените стави (тук времето рязко застудя и това отново ми се отрази)

Закуска- 9:00ч.- 2 оризовки намазани с 2 ч.л. мед + чай

Обяд- 13:00ч. парче печена свинска плешка, зеленчуци на пара (карфиол и моркови ) + малко паста (фузили)

Вечеря 20:00ч.- омлет (с 2 яйца) c броколи и гъби + нарязан домат с малко зехтин, 1 филийка пълнозърнест хляб

Вода- 2,5л.

Движение- 3,5 км ходене пеш + 6 курса по стълбите до 4-тия етаж и обратно

Мнението беше редактирано от Didka BanDidka на 05.11.15 01:32.

05.11.15
01:31

Ден трети- по-добре от предходните 2, днес вече съм доволна :)

Закуска- 9:00ч.-  1 с.л. семена от чиа,  50 гр. малини, 2 с.л. йогурт ( не е като нашенското кисело мляко, но става за добавка към чиа-та ), подсладени с 1 ч.л. сироп от агаве.

11:00ч.- чай с мед

Обяд- 14:00ч. - пилешко филе на скара, варени картофи и 100 гр. салата -домати, краставици, чушки, сирене фета и зехтин

16:00 - плод (помело), не цялото разбира се  :D, но нямам представа какъв беше грамажът

Вода- 2 литра

Вечерята днес я пропуснах,  просто защото не бях гладна

Движение:
4,9 км. ходене пеш
1 час зумба фитнес
коремни преси- 6 упражнения за горна и долна част (6 повторения за всяко упражнение) в 2 серии

1 час след тренировката си позволих да изпия 1 бира :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1