07.11.15
13:19
Здравейте, аз съм на 19 години. По принцип цял живот се боря с излишните килограми. Преди около 4-5 години бях стигнала може би до 75кг при ръст 163см, но свалих доста с 90 дневната и с фитнес. Отслабнах- да, но не получих мечтаното тяло, а сега съм твърдо решена да тренирам, да се храня здравословно и това да стане моя начин на живот, защото страшно много се възхищавам на мацки с поддържани тела.
Темата беше редактирана от Bonita на 28.11.15 15:59.
08.11.15
12:41
Здравей и добре дошла!
Диетата на Дюкан не се вписва в желанието ти да се храниш здравословно и това да стане твоя начин на живот, защото:
- не е балансирана
- не е здравословна
- и няма как да я спазваш цял живот
По-скоро се ориентирай към начин на хранене, който да не те лишава от нито един от макронутриентите. Погледни статията за РБД.
Дали ще сваляш или не, се определя от калорийния баланс.
Опиши какво правиш за крака и за горна част. :)
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 08.11.15 12:41.
Здравей и добре дошла!
Диетата на Дюкан не се вписва в желанието ти да се храниш здравословно и това да стане твоя начин на живот, защото:
- не е балансирана
- не е здравословна
- и няма как да я спазваш цял животПо-скоро се ориентирай към начин на хранене, който да не те лишава от нито един от макронутриентите. Погледни статията за РБД.
Дали ще сваляш или не, се определя от калорийния баланс.Опиши какво правиш за крака и за горна част. :)
Здравей, знам, че диетата не е балансирана и нямам намерение да я спазвам цял живот, а примерно 2 месеца максимум. След което да почна да се храня нормално. И под нормално нямам в предвид да почна да ям junk food, сладко и т. Н.
За крака правя клекове с лост 3х20
Напади с лост - 3х20.
Абдуктор за вътрешна и външна част 3х20.
Лег преса 4х10.
Последните 2 уреда не знам как се казват - но единия за предната част на бедрата, а другия за задната.
За ръце правя упражнения с гирички и на някои от уредите за ръце. Там не съм много наясно какво трябва да правя честно казано.
Мнението беше редактирано от Bonita на 08.11.15 14:35.
08.11.15
14:45
А защо не започнеш да се храниш “нормално” от днес, а не след 30/60/90 дни ?
Първо си отговори какво означава думата “диета”, след това много добре помисли дали ще ти помогне с нещо това, което смяташ да правиш, и пак пиши ;)
От снимката аз виждам едно красиво тяло. Тяло на човек, който си няма представа какво прави и се опитва по всякакъв начин да си навреди. Знам ли, дано греша, но и ти като 99% от момичетата, се опитваш сама да се прецакаш - всичко при вас е в главата и просто сама трябва да стигнеш до верния отговор, а той в също 99% от случаите е, че свалянето ще бъде грешка при теб.
А защо не започнеш да се храниш “нормално” от днес, а не след 30/60/90 дни ?
Първо си отговори какво означава думата “диета”, след това много добре помисли дали ще ти помогне с нещо това, което смяташ да правиш, и пак пиши ;)
От снимката аз виждам едно красиво тяло. Тяло на човек, който си няма представа какво прави и се опитва по всякакъв начин да си навреди. Знам ли, дано греша, но и ти като 99% от момичетата, се опитваш сама да се прецакаш - всичко при вас е в главата и просто сама трябва да стигнеш до верния отговор, а той в също 99% от случаите е, че свалянето ще бъде грешка при теб.
Благодаря, че мислиш, че тялото ми е красиво :) .Аз съм тук в този форум, защото знам, че повечето хора тук знаят какво правят и разбират от хранене и тренировки затова съм готова да приема всякакви съвети от вас. Режимът,който Вероника ми показа съм го чела хиляди пъти и винаги като прочета, че трябва да се броят калории, да се гледат белтъчини и т. Н. се отказвам. Опитвала съм се много пъти да броя калории, но на третия ден се отказвам. Това може би е нещото, което ме спира да почна даден режим. А другото, което е - спазването на часовете. Няма как всеки ден да се храня по едно и също време или по еднакви пъти на ден, защото лекциите всеки ден са ми по различно време. Има дни, в които от 1 до 7 няма как да ям. Другото,което е -напоследък много огладнявам вечерно време. Не знам на какво се дължи.
08.11.15
16:50
Приемаш нещата буквално, а това е грешката. Аз също уча, като понеделник и сряда съм съответно 9 и 10 часа навън, но все пак ям и тренирам, нали ? Броя си калориите всеки ден - естествено, не ми пука дали са със 100 повече или по-малко от планираните, но ги броя. Това също не ми пречи.
Това не е задължение, дори, както казваш ти, ще ти е по-леко, ако не броиш калориите. РБД е възможно най-лесният за спазване режим и в същото време - най-приятният ;) Просто яж колкото ти се яде, но храната да е хубава. Когато ядеш колкото ти се яде, обикновено килограмите не мърдат ;) Когато обаче храната и тренировките са качествени, тялото ще се променя, дори без кантарът да показва различно число.
Какво те притеснява, та искаш да сваляш - това питам аз ? Ако искаш талията на момиче, което е 175см висока и тежи 50кг, то за да стане това, ти трябва да си под 40кг, защото си по-ниска.
Приемаш нещата буквално, а това е грешката. Аз също уча, като понеделник и сряда съм съответно 9 и 10 часа навън, но все пак ям и тренирам, нали ? Броя си калориите всеки ден - естествено, не ми пука дали са със 100 повече или по-малко от планираните, но ги броя. Това също не ми пречи.
Това не е задължение, дори, както казваш ти, ще ти е по-леко, ако не броиш калориите. РБД е възможно най-лесният за спазване режим и в същото време - най-приятният ;) Просто яж колкото ти се яде, но храната да е хубава. Когато ядеш колкото ти се яде, обикновено килограмите не мърдат ;) Когато обаче храната и тренировките са качествени, тялото ще се променя, дори без кантарът да показва различно число.Какво те притеснява, та искаш да сваляш - това питам аз ? Ако искаш талията на момиче, което е 175см висока и тежи 50кг, то за да стане това, ти трябва да си под 40кг, защото си по-ниска.
За кое имаш в предвид, че приемам нещата буквално? ..иначе може би ще прочета повече за РБД и ще се опитам да го започна.. И кое ме притеснява. Скоро не съм се мерила, но последно бях около 63 кг, което мисля, че за моята височина не е нормално и затова искам да сваля. И честно казано, ако вида в огледалото ме задоволява не ми пука колко кг съм, но на този е тап не е така :)
08.11.15
18:57
Ами, ти си знаеш. Аз мога само да ти пожелая успех. Иначе имах предвид за броенето на калории. Не е нужно да броиш калориите всеки ден, за да се каже, че се храниш добре ;) Ако питаш мен - изкарай няколко месеца без да се лишаваш от храна, яж колкото ти се яде, но качествена храна. Това + тренировки и ще изглеждаш по различен начин. Мисълта ми е такава, че да изградиш поне малко мускули, които после да можеш да покажеш ;)
08.11.15
19:07
Ето ти опция без броене на калории.
Можеш да започнеш от този метод, като в процеса го промениш спрямо твоите нужди и усещания. :)
Благодаря и на двама ви за съветите. Много е полезно това с ръцете също, ще пробвам по този начин.
Иначе храната ми за днес беше: Закуска:2 яйца, шунка, кашкавал. цедено мляко
Вечеря: няколко парчета шунка, пълнени с моцарела и леко започени на тиган + цедено мляко
изпила съм 2 кафета с мляко.
И днес не съм тренирала.
а това примерно меню как ви звучи:
Закуска - 1.кисело мляко с овесени ядки (само, че съм в Германия и тук кисело мляко няма, а някакви йогурти) + кафе с мляко
2. или сандвич с черен хляб ???
Обяд (ако имам възможност ) - 1.пържени яйца + шунка/кашкавал/моцарела/ сирене + някаква салата овкусена с малко зехтин, балсамико и сол (обичам много салата с риба тон, айс берг, яйце и авокадо)
2. пилешка или свинска пържола със салата
Вечеря: нещо подобно като на обяд
и също искам да попитам дали мога да имам междинни хранения, в които да ям например палачинките на рони с банана, или някакъв плод само, или пак мляко с овесени ядки. Другият ми въпрос - наистина ли трябва да изключа бананите от менюто си - много ги обичам, а не съм яла може би от 3 седмици вече. Когато ми се прияде сладко обичам да си хапвам банани. Следващият ми въпрос е дали и кафетата, които пия могат да ми създадат някакъв проблем - тъй като не винаги пия еспресо, а се глеза с тези на Долче Густо - сега съм си взела някакво с мляко. Също обичам и от машина да пия - лате макиато и си мислех, че не е правилно.
Това меню иначе си е лично моя измислица, която мисля, че бих могла да спазвам.
Мнението беше редактирано от Bonita на 08.11.15 21:34.
(само, че съм в Германия и тук кисело мляко няма, а някакви йогурти
Даже е по-хубаво от 90% от продаваните в България. има го в Rewe и Edeka при мен.
Хораа,никога досега не бях яла тофу и днес реших да си взема. Изобщо не ми хареса. Не е натурално, а с накакви зелени неща вътре. Вие с какво предлагате да го ям, защото само такс е абсурд :D
09.11.15
16:54
Хораа,никога досега не бях яла тофу и днес реших да си взема. Изобщо не ми хареса. Не е натурално, а с накакви зелени неща вътре. Вие с какво предлагате да го ям, защото само такс е абсурд :D
Можеш да го добавиш към салата,омлет,варени яйца,да си го нарежеш на парчета и разбъркаш с лютеница ... :)
А защо изобщо държиш да ядеш тофу? :)
А защо изобщо държиш да ядеш тофу? :)
Ми четох, че е към диетичните продукти и реших да го пробвам.
Можеш да го добавиш към салата,омлет,варени яйца,да си го нарежеш на парчета и разбъркаш с лютеница ...
Ще пробвам, благодаря :)
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 09.11.15 20:00.
09.11.15
19:59
Можеш да качиш тегло дори хранейки се с храни, които по начало имат репутацията на “диетични”, “здравословни” и т.н. :)
Това, че дадена храна е “диетична”, “нискокалорична”, “здравословна” и “полезна” не значи, че можеш да я ядеш на корем - ако усвояваш повече калории от изразходваното, ще качваш тегло.
Което не е лошо, ако ти е цел и ако качваш предимно активно тегло. :)
Целта ми определено не е да качвам. Искам да свалям. Наясно съм, че не мога да ям на корем каквото и да било. Просто гледам хладилника да ми е зареден със здравословни храни :)
Реших да ви послушам и да спра диетата, но за сметка на това днес реших да се поглезя малко и си купих едно малко шоколадово изкушенив, подобно на сникърс, знам, че не трябваше, но от дълго време бях решила да излезна от правия път.
Иначе останолото,което ядох:
Сутринта пих едно кафе с мляко.
Обяд:сандвич с една филийка пълнозърнест хляб-ще го снимам утре +нещо като крема сирене с подправки, с него намазах филийката+2 блокчетачерен шоколад със съдържание 85% какао
Към 17:00 ядох 2 пържени яйца с въпросното тофу + 3 с. Л. Кисело мляко+малко барбекю сос на Heinz
След,което реших днес да си направя банановите палачинки на Рони и да ги изям утре за закуска като ги намазах с разтопен черен шоколад и се изкуших да си хапна малко.
В 21:00 след тренировка си направих салата с маруля и репички, овкусена с балсамико, зехтин и сол + 2 оризовки
Днес тренирах крака
Клякания правих различни видове, както ми дойде, но направих доста
Лег преса - 3х20
Абдуктор за външна и вътрешна част -3х20
И за предна част на бедрото-4х10
Коремни преси правих и после тичах 30 мин.
09.11.15
23:50
Относно киселите млека - аз си купувам от Real и Scheck-In български или турски кисели млека, като 500 грама идва около 80 цента. И както е казано и по-горе, по-добри са от тези в България дори...
Успех и от мен!
Днес гледах ама не открих нито български, нито турски и пак си взех Йогурт. Попринцип ми е вкусно, но си мислех, че е по-добре кисело мляко. Иначе благодаря :)
Здравейте, днес беше мноооого изтощителен ден. От 1 до 7 на лекции после веднага наа фитнес, направо умрях.
Закуска : палачинките със шоколад от вчера, ще пусна снимка, на която не изглеждат толкова съблазнително, но бяха мнооого вкусни + кафе с мляко
Обяд: 2 филийки намазани с крема сирене + шунка+ маруля , пак ще пусн снимка на всички продукти, които използвам
Вечеря: тя беше преди малко, защото се прибрах късно от тренировка и си хапнах обилно. Даже започнах да ям и след това се сетих, че искам да я снимам :D таа тя беше - 2 шницела + марулена салата с 2 яйца+ 1 оризовка + барбекю сос Heinz
ТРЕНИРОВКА : днес тренирах ръце, гръб и гърди
Бицепсово сгъване на долен скрипец - 3х15х5кг
Бицепсово сгъване с гирички от 2 кг - 3х20
Двустранно трицепсово разгъване с гиричка от 4кг зад глава - 3х20
Трицепсово разгъване на горен скрипец( само, че аз го правих с някакви въжета) - 3х15х5 кг
Раменни преси с гирички - 3х20
Разтваряне на ръце встрани с гирички - 3х20
Придърпване на горен скрипец зад глава с 10кг - 3х15
Избутване на машина за гръдни мускули - 4х10
Кардио - 30 мин като редувам тичане и ходене
Здравейте, днес съм станала рано рано за лекции - в 7. И като свърших отидох да тренирам и от страна на тренировката съм доволна от себе си, ама нещо днес от храненето не съм.
ХРАНЕНЕ
Закуска - 1 филийка пълнозърнест хляб , намазана с крема сирене с 2 парченца шунка и маруля + 2 кафета с мляко
Обяд - точно след фитнеса хапнах 1 кофичка кисело мляко с овесени ядки и 1 банан
после изпих 1 капучино с ванилия (това ми беше едното прегрешение)
Вечеря - 250 г кисело мляко (българско уж хаха) + 2 пържени яйца с малко моцарела + салата с маруля, репички и риба тон, овкусена със зехтин, балсамико и сол + 3 оризовки (охх нещо много ми се вижда)+ консервирани плодове ама това всичкото не съм го изяла наведнъж :D аа през 2 часа - първо яйцата млякото и плодовете, после другото :D
иии пак изпих едно капучино с карамел този път и ме е малко яд, надявам се да не е от значение
ТРЕНИРОВКА - крака
1. Класически клед с лост - 3х20
2. Напади с лост - 3х20 на всеки крак
3. Сумо клек с лост - 3х20
4. Лег преса - 4х10
5.Абдуктор за вътрешна част - 1х20х30кг, 1х15х32кг, 1х10х30 кг
6.Абдуктор за външна част - 3х20 но не знам с колко кг беше
oх и още 2 правих ама не мога да намеря как се казват
коремни преси за горна част
ииии Кардио 1 час - 7км .. тичах многооооооооо
Мнението беше редактирано от Bonita на 11.11.15 22:14.
Закуска : 1 филия, намазана с крема сирене и 2 парчета шунка + няколко лъжици кисело мляко+капучино с ванилия
Обяд: ориз със свинско и гъби
17:00 :ориз със свинско и гъби
21 :00 след фитнес: 1 кисело мляко, 1 банан и консервирани плодове
ТРЕНИРОВКА : днес тренирах ръце, гръб и гърди
Бицепсово сгъване с гирички от 2 кг - 3х20
Трицепсово разгъване на горен скрипец( само, че аз го правих с някакви въжета) - 3х15х5 кг
Раменни преси с гирички - 3х20
Придърпване на горен скрипец зад глава с 10кг - 3х15
Кардио - 40 мин като редувам тичане и ходене
Мнението беше редактирано от Bonita на 12.11.15 23:02.
Днес ще се отчета малко по-рано, че нали е петък ще ходя малко да разпусна :D
ХРАНЕНЕ
11:00 - 1 и половина филийка пълнозърнест хляб , намазана с крема сирене с 2 парченца шунка и маруля + 1 кафе с мляко
13:00 - ориз с гъби и свинско
15:00 - банан и кисело мляко с овесени ядки и мляко с нес
19:00 - салата от репички, маруля, ленено семе и почти една консерва риба тон + 1 филийка пълнозърнест хляб и 2 парченца черен шоколад
имам чувството, че изпускам нещо - днес ме гонеше зверски глад и какво ли не изядох
ТРЕНИРОВКА - крака и корем
1. Класически клек с лост - 3х20
4. Лег преса - 4х10
5.Абдуктор за вътрешна част - 1х20х30кг, 1х15х32кг, 1х10х30 кг
6.Абдуктор за външна част - 3х20 но не знам с колко кг беше
oх и още 2 правих ама не мога да намеря как се казват
коремни преси за долна част - повдигане на краката - 5 серии до отказ
Кардио - 30 мин кростренажор и 10 тичах
Мнението беше редактирано от Bonita на 13.11.15 20:20.
охх днеска направо искам да се самоубия - ядох чипс и шоколад ... язък за ограниченията и тренировките дотука..имам чувството, че всичко си върнах..тая седмица ще се спукам от тренировки.. свинска му работа,,направо няма смисъл да си описвам храната за днес
охх днеска направо искам да се самоубия - ядох чипс и шоколад ... язък за ограниченията и тренировките дотука..имам чувството, че всичко си върнах..тая седмица ще се спукам от тренировки.. свинска му работа,,направо няма смисъл да си описвам храната за днес
Недей така. Нищо не се е върнало. Не се отказвай, не се мъчи. Следващият път ще се справиш по-добре. Не издевателствай върху тялото си, моля те. Просто главата горе и продължавай напред. Всеки спад е началото на една изкачена планина. !! Ти можеш!
Благодаря за подкрепата ! Точно заради това си направих дневник тук. За да има кой да ми вдъхва кураж да не се отказвам :)
Здравейте, днес станах в 2 хихи и изяодх 2 филийки пълнозърнест хляб с кашкавам и шунка, после изпих 2 нес кафета с мляко. После пак се сетих за вчера и ми стана виновно. Реших да се раздвижа - пуснах си малко табата и после малко freestyle танци хаха. Опитвах се и да twerk-вам :D . После изядох 2 яйца с кашкавал + кетчуп Хайнз+крема сирене. Сготвих си за утре един ориз с гъби и царевица. Хапнах 3-4 вилици от него. И едно месо си направих на тигана и идеята беше да го добавя към ориза ама се чуда дали не се е развалило, че стоя в хладилника 4 дни. И такаа - следващата седмица ще изключа хляба. Ще си взема кисело мляко и повече плодове и зеленчуци :)
а да ви попитам горе долу какво трябва да е съотношението на въглехидратите,белтъчините и мазнините - по колко грама на ден ?
а да ви попитам горе долу какво трябва да е съотношението на въглехидратите,белтъчините и мазнините - по колко грама на ден ?
Според общия калориен баланс.
Най-грубо казано:
Белтък - 1,5-2 грама на килограм тегло.
Мазнини - поне грам на килограм тегло. Не по-малко от 20% от общите калории. (Има изключения, но ти не си към тях) Може и повече, но зависи от целите и активността.
Въглехидрати - според зависи от целите и активността. И от въглехидратите :)
Благодаря за отговора :)
Днес ми беше много тегав ден,защото заспах в 5…станах в 10 и се чувствам много неадекватна цял ден.. Без грам енергия.. Даже не знам и на фитнес как отидох.
Хранене:
11:00 - кафе
11:30 - кафе с мляко
13:30- свински шницел с варени картофи и някакъв сос (това имаше в стола)
16:00-250 г кисело мляко с овесени ядки, 1 грейпфрут, 4 мандарини и 1 кафе с мляко
21:00-250 г кисело мляко, 1 банан, 4 мандарини
22:30-малко ориз с гъби и царевици и 1 парче кашкавал
Тренировка-ръце, гръб и гърди -всеки път я права еднаква и кардио май 20 мин кростренажор и 10 мин. Тичах
Хранене
12:00-кафе с мляко
250 г кисело мляко + 2 с. л. овесени ядки +ананас
17:00-2 яйца с кашкавал+1 морков+риба тон в доматен сос
21:00-250г кисело мляко+2с.л.овессни ядки+1 банан+4 мандарини+5 оризовки+1 чаша прясно мляко
ТРЕНИРОВКА - крака
1. Класически клед с лост - 3х20
4. Лег преса - 4х10
5.Абдуктор за вътрешна част - 1х20х30кг, 1х20х32кг, 1х17х34 кг
6.Абдуктор за външна част - 3х20х48 кг
7.повдигане на тежест за предно бедро-4х10х17.5кг
8.повдигане на тежест за задно бедро-3х15х25 кг
коремни преси за странична част
ииии Кардио - пътека 40 мин.
Мнението беше редактирано от Bonita на 17.11.15 23:16.
Добър вечер, тази вечер нещо съм в настроение, не знам защо - може би, защото осъзнах, че имам лек напредък. Тоест една идея съм по-различна от преди месец и това ме надъхва да продължавам. Имам и много за учене и се чудя какво друго да свърша само не и да уча, ама е крайно време да започна, че ако не си мина изпитите става лошо ... та ето какво правих днес.
ХРАНЕНЕ
08:30 - 250г кисело мляко с 2 с.л. овесени и ядки и ананас + 1 кафе с малко мляко
12:00 - 3 яйца с червен пипепер + малко ориз с гъби и царевица
15:00 - мляко с нес
19:00 - картофено пюре + варени моркови с балсамико и за десерт банан с кисело мляко
20:00 - http://www.burger-knaecke.de/produkte/images/burger-knaecke-sesam-01.png - 4 май изядох
и май това беше, трябва да почна да си записвам вече и да ви се похваля, купих си стевия и ми харесва
ТРЕНИРОВКА : днес тренирах ръце, гръб и гърди и корем
Бицепсово сгъване с гирички от 4 кг - 3х20
Трицепсово разгъване на горен скрипец( само, че аз го правих с някакви въжета) - 3х15х10 кг
Придърпване на горен скрипец зад глава с 20кг - 3х20
Кардио - 50 мин - отначало тичах 20 мин без почивка и после почнах да редувам тичане с ходене
и корем за горна част - 5 серии до отказ
Храненето днес мисля да не го коментирам, нещо не съм доволна. Цял ден ме боли корем и се чудя да ям ли, да не ям ли. Не знам от какво ме боли честно казано и ядох малко повече днес. Този път поне не беше чипс и шоколад...
ТРЕНИРОВКА:
1. Класически клек с лост - 3х20
4. Лег преса - 3х20
5.Абдуктор за вътрешна част - 1х20х30кг, 1х20х32кг, 1х17х34 кг
6.Абдуктор за външна част - 3х20х48 кг
7.повдигане на тежест за предно бедро-4х10х17.5кг
8.повдигане на тежест за задно бедро-3х15х25 кг
кардиото беше несериозна работа пак заради корема, неиздържах и си тръгнах...утре дано съм по-добре
Здравейте, снощи не намерих време да пиша. Иначе тренирах ръце, гръб, гърди и корем и кардио 50 мин. Не помня какво точно ядох - закусвах кисело мляко с овесени ядки, после мисля че ядох миш маш, вечерта пак мляко с банан, оризовки, кафета иии още има със сигурност.
За днес: почивка, отдала съм се на учене
Хранене:
Закуска - кисело мляко с овесени ядки и кафе с мляко
Обяд - 3 яйца с консервирани домати - или т.н. миш маш с 2 парченца чедър
междинно хранене - кисело мляко с ананас и овесени ядки + мляко с кафе
Вечеря - свинска пържола със салата от от 2 моркова с балсамико, зехтин и сол, 3 оризовки и 1 парченце чедър
ии за днес мисля, че е ще е това
Хелоу, днеска не съм тренирала, че съм в цикъл и съм ккато болна направо.Станах в 2 и ядох към 5 около 10 оризовки после към 7 си направих салата с домати, краставици и свинска пържола и към 10 - кисело мляко с банани и стевия.
Тцтц, ако един ден с джънк беше достатъчен да разбива всякакви постигнати резултати... Не е толкова лошо, че се случва да се яде джънк. По-лошото е, когато някой изпада едва ли не в депресии, защото се е случило...
Мнението беше редактирано от Pleasure на 24.11.15 00:09.
благодаря ти за отговора - още го мисля тоя ден хаха. Надявам се да не се е отразил. Ама то си е на психическа основа това мойто - знам, че не е кой знае какво 1 ден да сгрешиш обаче пък ми беше само в главата.
благодаря ти за отговора - още го мисля тоя ден хаха. Надявам се да не се е отразил. Ама то си е на психическа основа това мойто - знам, че не е кой знае какво 1 ден да сгрешиш обаче пък ми беше само в главата.
Повярвай ми, от както не си давам зор да мисля и да се обвинявам като ям джънк имам по-добри резултати, от колкото първите 2 години, когато изпадах в депресии и си казвах че “съм изгубил всичко, което съм постигнал” като съм изял 1 шоколад или чипс. Просто гледай да имаш достатъчно протеин към всяко хранене.
Мнението беше редактирано от Pegasus на 24.11.15 02:15.
ясноо .. честно казано и аз не обичам да се вманячавам в това, което ям, но от скоро започнах и направо съм си промила мозъка . Непрекъснато чета теми, свързани с храни - полезни, вредни и т.н.Като вляза в магазин не мога да купя нещо просто ей така - гледам съдържание на всеки отделен продукт. Искам да спра вече, непрекъснато за това мисля.. направо луда работа.
Мнението беше редактирано от Bonita на 24.11.15 02:55.