Дневникът на Мирка :)

Темата е заключена.
Прескочи до:

11.11.15
14:38

Здравейте всички,от години се кефя на дневниците ви и дойде време и аз да се включа .Целта ми е аз самата да следя  прогреса или липсата на такъв и да получа други гледни точки и съвети .Кратко инфо за мен: На 36 години,две бременности,напълно здрава доколкото знам,сравнително добър тонус,никога не съм имала проблеми с теглото си допреди 4 години,когато забременях с второто си дете или може би по-скоро ,когато окончателно се разделих с цигарите(преди това пушех 10 години  по кутия на ден  |-))  ,спирайки ги моментално хвръкнах с 8 кг за 2 седмици,като общо за цялата бременност качих 25кг, 15 паднаха месеци след раждането, останаха 10 с които се боря неуспешно засега.Висока съм 172см; 70кг (- + 2-3кг) -идеалното тегло за мен е 60кг. Започвам да описвам храна,тренировки и добавки ако има нещо свиркайте :D
храна:
            з: 1 варено яйце,1/2 вратна пържола(от вчера ) малко сирене крема с зехтин и краставица
          о: свински дроб на тиган с гъби и масло,краставица.
          междинка:1 ябълка
            в: Планирам свински гърди на фурна с гъби +салата.
Да не забравя да кажа ,че пия 1-2 чаши вино всяка вечер без изключение !

Добавки:
Вит C-2*300; Цинк+Бгрупата-1; Магнезий -2*200;термогенен фетбърнър преди кардиото.(тук е мястото да кажа,че постоянно си пия добавки и ги сменям периодично,само магнезия взимам постоянно,бърнера ми е отскоро :) нямам впечатления.

Тренировка:
40-45 мин кардио тренировка в парк разделена на 15мин изкачване на стълби ,10мин равен терен ,15мин бързо ходене по наклон ,5 мин слизане по стълби.Това ми е кардиото за сега,когато времето е хубаво.
Силова тренировка :Програмата ми е на английски ,така ще я описвам и тук,повечето от нещата нямам представа как се казват на български.Засега тренирам в къщи с  гири  по 5 кг ,пудовка-10кг ,топка и ластици,за студено време имам и велоергометър. Замислям като се застуди да включа  фитнес и плуване .Тренировката:

1. DUMBBELL BICEP CURL   4 x 12 – 15 reps

2. KETTLEBELL SINGLE ARM UPRIGHT ROW -  4 x 12 – 15 reps (on each side)

3. DUMBBELL WOOD CHOP 4 x 10 reps ( one each side)

4. DUMBBELL DEAD LIFT- 4 x 12

5. LYING ANKLE TAPS-4 x 20

6. LYING KNEE TWISTS-3х10

7.  KNEES AND ELBOWS PLANK 2х30

Това е за днес ,утре пак (inlove)

Здравей и добре дошла в дневниците! :) Надявам се, че ще се чувстваш уютно.
Спазваш ли някакви принципи в храненето си? Към ВМ ли си се ориентирала?
Допада ми менюто, съдейки по описания 1 ден. :)

Успех с целите!

казано от Мира на 11.11.15, 14:38:

1. DUMBBELL BICEP CURL   4 x 12 – 15 reps
2. KETTLEBELL SINGLE ARM UPRIGHT ROW -  4 x 12 – 15 reps (on each side)
3. DUMBBELL WOOD CHOP 4 x 10 reps ( one each side)
4. DUMBBELL DEAD LIFT- 4 x 12
5. LYING ANKLE TAPS-4 x 20
6. LYING KNEE TWISTS-3х10
7.  KNEES AND ELBOWS PLANK 2х30

1. Бицепсово сгъване с дъмбели (от стоеж ли го правиш)
2. Това ми звучи като високо изтегляне с пудовка
3. Това е като туистовете с лост, но изпълнено с дъмбел
4. Мъртва тяга с дъмбели
5. Това би трябвало да е за коси коремни - лягаш на пода, свиваш краката в коленете, изпъваш ръцете и се стремиш чрез извиване от корем дясна ръка да достигне до десен глезен и обратното. Това ли е?
6. ”Махало”, но със свити крака през цялото време
7. Това би трябвало да е: от позиция за планк започваш да свиваш коляно към лакът (едноименни крак и ръка) - т.е. пак за косите коремни мускули.

12.11.15
09:18

Рони,благодаря за личното и топло посрещане (nlove5) Да храненето ми е ВМ ориентирано,но много либерално ,без крайности-нямам проблем с  печени картофи или ориз 2-3 седмично,плодове също хапвам,само хляба гледам да ограничавам-не ми се отразява добре.Отделен въпрос  е ,че  въглените отключват ламята  в мен и нямам насищане-иначе с повечко мазнини и минимум в. ям по 3пъти на ден и ми стига перфектно.
Да тези са упражненията ,тренирам по програма на Емили Скай-28 day shred-много стегната програма ,не отнема много време ,само базови упряжнения.Пия кафе ,гълтам бърнера и бегам за кадиото (като вчера 40-45 мин пресечен терен) после ще редактирам с храна и тренировка

12.11.15
17:20

За днес отчитам само обичайното кардио и много ,много нерви (nbad2)
храна: омлет с гъби (3яйца) ,2 ябълки,вратна пържола  на фурна със  салата,5-6 печени картофи от на децата :)  ,една купичка за крем-карамел чийзкейк (правя го със сирене крема,яйца,сметана) с черен шоколад 72% ,само крема без блат ,  протеинов шейк с вода,
3кафета и 2 чаши вино не ми мърдат за по късно .
Обичайните добавки:цинк,вит С,магнезий
Може би е добре да кажа и че напоследък спя по 7-8 часа  8-)Ай до утре!.

Мнението беше редактирано от Мира на 13.12.15 12:18.

14.11.15
19:58

казано от Вероника Налбатска на 11.11.15, 19:46:

1. Бицепсово сгъване с дъмбели (от стоеж ли го правиш)
2. Това ми звучи като високо изтегляне с пудовка
3. Това е като туистовете с лост, но изпълнено с дъмбел
4. Мъртва тяга с дъмбели
5. Това би трябвало да е за коси коремни - лягаш на пода, свиваш краката в коленете, изпъваш ръцете и се стремиш чрез извиване от корем дясна ръка да достигне до десен глезен и обратното. Това ли е?
6. ”Махало”, но със свити крака през цялото време
7. Това би трябвало да е: от позиция за планк започваш да свиваш коляно към лакът (едноименни крак и ръка) - т.е. пак за косите коремни мускули.

За вчера пак това по технически причини и 20 минути пилатес за долна част.
Храна :з- яйца,бели аспержи от консерва,краставица
междинка  2 ябълки;  в: бекон на фурна с салата.
Добавки -обичайните.
Днес почивка откъм трениривка,ходихме на празника на еленския бут в Елена -голяма грешка-цигания,сергии,навалица ,викове-ужассс (swear) храна: 2 яйца ,краставица,малко солети,едно гадно шкембе :( , свински гърди с картофи на фурна и след малко мисля да подпукам едни бонбони с ликъор  хахаа ще лекувам травми от днескашната разходка .

16.11.15
10:10

Храната в неделя мазало ахаха (devil) з: яйца с зеленчуци,печено пиле с трушийка,тиквеник,спаначена супа,100гр шоколадови бомбони 50%какао :/ Нямаше тренировка-това е за неделята.
Понеделника започна ударно: кафе+ бърнър и 35 мин супер яко кардио по пресечен терен-подобрих си времето,изпотих се,абе супер беше :) закуска патешко с ориз ;После ще редактирам с още храна и тренировка.
Както си знаех,ориза за закуска не беше добра идея-след час бях супер гладна и ядох аварийно (grin) 2 сварени яйца ,резенчета ряпа,малко сирене ,маслинки и 2 тънки резанчета сланинка-5 часа минаха оттогава-не съм си и помисляла за храна.
Вечеря: султан кебап-пилешко с зеленчуци завити в кора за баница като сърма -това при майка ми.
Тренировка:  Клек с тежест 4х12 с 10кг
                    Напади 4х12 с 10кг
                    напад,отпад,страничен напъд =1бр Х4 за всеки крак
                    step up на  диван :D -4х12
                    клек с ритник назад -4х12
                    повдигане на крак от позиция на колене с тежести за глезени от 2,5кг
                    Разтягане,фоумролер
                    Следтренировъчна вечеря (dull)( голям глад ме гони) патица с ориз.Мисля и един протеин да забъркам за лека нощ-ще видим.Около 1,5 л вода;4 кафета;1,5-2 чаши червено вино.4 парчета черен шоколад (nlove2)това е за днес ,надявам се хаха

Мнението беше редактирано от Мира на 16.11.15 22:09.

17.11.15
23:24

Днес нещо не си разпределих времето добре и си останах само с кардиото-40мин стълби,наклон и т.н. обичайното-нищо -така или иначе имам лека мт от вчера ;)
Храната: Закуска : 2 варени яйца,краставица сирене;
обяд: грабнах в движение  3 кюфтета от една доверена кебапчийница .
вечеря: гърдички и вратни пържолки на фурна с гъби и салата цезар с малко сирене ,чесън и зехтин ;
Обичайното количество кафета -4 и една чаша вино (d)
добавки :бърнър; вит С; магнезий;
Днес гледах в Лидъл инфрачервени лампи за нагревки-какво мислите заслужава ли си?

18.11.15
23:05

Първо ядене за деня по стечение на обстоятелствата в 2ч.(envy) почти умрях от глад -салата от спанак и пресен лук с крема сирене и зехтин,сирене и гъби на плоча,3 варени яйца,малко пастърма домашна .Вечеря -гърди и врат на фурна със  салата айсберг  и краставици.
Добавки: 1 капсула Карсил;2х300 вит С; Магнезий-200;
Тренировка : но мор кардио хахах (devil)
Цяло тяло:
бърпи-12бр.
сумо клек с дъмбели -10кг-12бр.
военна преса-12 бр.с 10кг
STANDING DUMBBELL UPRIGHT ROW-12бр.
Четири кръга .Боли ме гърба -май от тичането съм си набила някой прешлен-ще търся нещо да се мажа :( Айде бай-утре пак !

Мнението беше редактирано от Мира на 18.11.15 23:08.

20.11.15
09:58

За вчера: храна 2 яйца ,салата от спанак с сирене и маслини,3 резенчета пастърма; междинки: 2-3 мандарини -1-2 ябълки;За вечеря бяхме на гости и ядох домашна баница с айран  ,после в къщи вино с половин кутия 100гр шоколадови бомбони с коняк- йеее (hug) дойде ми, хаха бонбоните са a must в такива случаи.Тренировката беше обичайната 45 кардио по планинск а пътека,стълби.
Добавките: вит С-600гр  ;  Мг-200; Карзин-1капс; Пробиотик-1 капс ; Бърнър-1 капсула преди тренировка.

Сега тук ще направя едно извод -обобщение сама за себе си,да си знам,че го има черно на бяло премислено и записано и да си го чета от време на време,като увеся нос (въпреки,че това досега не се е случвало)
Вчера ми хрумна ,че преди години ,когато не спортувах,пушех по кутия на ден,и ядях каквото ми падне(от сорта на една баница за деня,като съм на работа и после нещо в къщи :/ ) не пиех никакви добавки,почти не спях през уикенда ( купони :D ) бях слаба .с плочки на корема,изразена стегната мускулатура и т н ,ОБАЧЕ  оттогава се случиха много неща -родих още едно дете(общо две) спрях цигарите (според мен кг ми са от тук) кърмих 2 1/2,ОБАЧЕ  никога не съм се чуствала толкова добре ,колкото сега(което за мен е по важно от всякакви кг) Качествената храна,съня,добавките,тренировките -всичко се натрупва и в момента съм пушка,не съм свалила кой-знае колко мазнини,но тялото ми се оформя,бричовете отстрани на бедрата са почти запълнени,стойката ми е по изправена,не ме боли глава,гръб,работоспособна съм,не изпадам в депресии ,тревожни състояния  общо взето радвам се на живота,а пък и никой не ме е върнал досега за това,че мерките ми не са манекенски хааха Продължаваме напред !
Това за вчера-после ще пиша за днес !

Мнението беше редактирано от Мира на 20.11.15 09:58.

20.11.15
10:21

Поздравления, адашке! Най-важното е да се чувстваш добре и да си здрава.
Да разбирам, че тренираш вкъщи, така ли? Виждам тренировки с 10 кг, това един дъмбел или 2х5кг ли е или пудовката? Хубаво е да ги записваш тези неща, да придобием поясна представа. Като фен на домашните тренировки , мисля, че с тези тежести може да правиш доста повече упражнения за цялото тяло. Засега нямаш никакви упражнения за гръб и гърди, не си ли мислила да включиш?

20.11.15
13:09

Мерси Кобра- (nlove9)  следя дневника ти с интерес .Засега тренирам в къщи защото работя временноу дома,но скоро офиса ми ще е готов и се местя там и това ще се промени,дотогава съм си поставила за цел да изчистя техниката на базовите упражнения и малката тежест не ме бърка ( тренирам с дъмбели 2х5кг( регулеруеми са стигат до 10кг ) ,пудовка -10кг )Тренирам по програма има и за гръб просто водя дневника отскоро и не съм я описала още :)

Мнението беше редактирано от Мира на 20.11.15 13:10.

20.11.15
13:34

Здравей, Мира!
И аз те следя.
Дай малко статистически данни и(ли) снимков материал, че дневникът ти е интересен и да видим резултата или изходната позиция :*

21.11.15
10:24

Скоро  ще  си направя замервания и снимки и ще ги кача.На 36години съм ;височина-172см;70кг;
За вчера-беше ми лошо и не тренирах :( ; Храната закуска-две яйца,салата спанак сирене ,малко пастърма домашна,маслинки;Вечеря: свински гърди на фурна,салата айсберг; Ядох много,много шоколадови бонбони ,:P
Малко гръб.колкото да не е без хич :*

Мнението беше редактирано от Мира на 21.11.15 10:26.

22.11.15
08:44

Храната за вчера:
Закуска: две яйца,сирене,краставица
Обяд и вечеря:Чернокоп  на скара (nlove5) салата ; десерт -кокосово мляко,банан,какао,орехи,кокосови стърготини-като кремче.
Тренировка със собствено тегло на открито ,докато пекохме чернокопчето на барбекюто :)
3 кръга от :
1.Клек с подскок-10бр.
2.Клек с повдигане на крак в страни-5бр/.Клек с ритник назад -5бр
3.напъд,отпъд,страничен напъд -за всеки крак по 4 серии
4.български клек -10бр.
5.лицеви упори-10бр.
След всеки кръг 100 подскока на въже-общо +още 200-общо 500бр

23.11.15
09:13

За вчера храната: бекон на фурна за закуска (останки от вечерята :) ) обяд -джолан в гювеч; вечеря: пържолки на BBQ салатка и един банан.
Тренировка: Пилатес за долна част-25мин. Горна част с гири 3кг -15мин.
Добре беше -доволна съм-днес продължавам с моята си програмата-после ще пиша пак!

23.11.15
23:13

Тренировка: Двуразово: кардио по пресечен терен as usual :) различното беше ,че запука як дъжд по средата на трасето и до края вместо за 40-45 мин го взехме за 35 (muscle)(muscle)
След обяд:
-въздушен клек -15
-клякане с дъмбел-3х12
-Клек с швейцарска топка -3х12
-напад,отпад,страничен напад -за всеки крак по 5 серии
-клек с ритник назад-3Х12
-напади с дъмбели 3х10 с два дъмбела по 5кг.
-планк с повдигане на крак-3Х10
-планк на от длани до лакти-3х30сек

Храна:
-Плескавица от кълцано месо (nlove10) с краставица и омлет с гъби
-Кюфтета по чирпански
-десерт от: доза шоколадов протеин,накисната чия и орехи,кокосово мляко,стърготини,какао,лъжичка пчелно млечице-мнооого ми хареса!
4 кафета,две чаши винце :D обичайните добавки- абе като цяло  съм супер доволна от себе си напоследък хаха (d)

Мнението беше редактирано от Мира на 23.11.15 23:22.

25.11.15
09:17

Вчера изобщо не ми беше добре- беше ми отпаднало ,виеше ми се свят  :( може вече да съм стигнала възрастта в която изригванията влияят хахах :). Отложих железата  и оставих само кардиото -обичайното 40мин по пресечен терен. Съзнателно вдигнах малко въглехидратите,двойна доза магнезий и в 11 в леглото.Храната-закуска: плескавица и омлет с гъби  от вечерята;след обяд :1 ябълка ;2-3 парчета сланина с ряпа,кашкавал и маслини; вечеря: бекон на фурна със салата ;десрт: 2 парчета тиква с крем карамел и  червено вино (nlove10)  това е днес съм по-добре и ще си продължа с треноровката за вчера -после ще ъпдейтна!

25.11.15
21:22

Днес направих супер двуразова  тренировка след почивката и въглехидратното зареждане вчера:D
Тренировката: кардио-40мин по пресечен терен.
-50 мин силова тренировка за горна част+ мачкане с фоумролер
Описание:
-Арнолд Преса: 4х12
-Военна преса:  4х12
-Повдигане с дъмбел в страни:4х12
-Предно повдигане 4Х12
Всички с дъмбели по 5 кг
-От лег докосване на  лезени 3х30
-От поза на колене повдигане на  крак назад-3х20
-Коремни -3х20
-Фоумролер-10минути :) + горещ душ и дозичка протеин -размазах сеееее (rock)
Храната и тя  беше чук  8-) :
З: 2 яйца с печени чушки + малко краставица
междинно: 2 ябълки; малко домашно сушено филе ;
в: бекон на фурна +салата от пресен спанак,чесън,краставица и сирене .
4 кафета ,2 литра вода,2 чаши вино;
Добавки; цинк,магнезий,вит ц ,бърнър,протеин
Емиии мнооого съм доволна сега си пийвам винце и ще гледам Мостааааа (muscle) :*  (d)

Мнението беше редактирано от Мира на 25.11.15 21:24.

26.11.15
22:32

а днес отчитам цял ден ходене по разни институцийки ПЕШ  Crazy на студа-като се прибрах ядох,пих едно вино и заспах от 8 до 9 Laughing смятайте  колко съм била гроги!Храната за днес -две супи от лапад и пилешка и един шоколад 75 % по пътя ,като се прибрах бекон на фурна и салата от краставици и печени чушки-това е,отивам да се гътвам пак

Мнението беше редактирано от Мира на 13.12.15 12:24.

28.11.15
12:14

Вчера валеше и не тичах,за това пък си спретнах страхотна  двуразова тренировка :D фаза едно:35 м Body revolution workout 5 на Джилиан  (nlove9) с дъмбели-5кг,гири-2кг,ластици и пудовка -10кг -тренировката е кръгова за цяло тяло с акцент горна част.
Вечерта-фаза 2
  - Коремни преси на швейцарска топка:4х15
  -свиване на колене към гърди на  швейцарска топка-4х12
  -V- коремни-3х10
  -Повдигане на крака от лег -3х10
Храната:
Закуска -2яйца,бяла ряпа;салата печени чушки със сирене,чесън зехтин;
междинно-2 ябълки
вечеря:бекон на фурна,салата
Късно вечерта-след заигравката с топката  (muscle)  малко луканка и гауда .Това е -днес имам супер приятна мускулна треска (rock)

Мнението беше редактирано от Мира на 28.11.15 12:16.

29.11.15
11:14

Вчера си дадох малко OFF 8-) 0   не тренирах и чийтнах леко! Покарах  велоергометъра в къщи -20-30 мин колкото да се раздвижа малко.Храната -обичайната закуска -яйца  и послееее- свински варени уши и крачета с чесън,абе пача ,ама без булъона,pure collagen,дето се вика (giggle) ,тиква с крем карамел  и бял шоколад  (nlove5) и 2-3 редчета чист бял шоколад, около бутилка и половина вино,че застудя доста хахах (d)  (nlove9)-all day само кеф + 9 часа сън за капак.Айде после ще редактирам за днес !

29.11.15
15:39

Свински ушичкииии (inlove) Най-добри са на жар, но няма как в градски условия :Д
Поздрави :)

30.11.15
09:25

Оооо ушички на жар (nlove9) страхотно звучи- а дали се варят предварително ? Вчера беше пак ден за удоволствия и храна (hug)(cake) бяхме на гости и ядохме на якото кисело зеле със свинско ЕВЪР ,другата половина от тиквата с крем-карамел-като престои една вечер в хладилника стана МЕГА яко,всичко това с червено винцее -абе беше епично (grin) за вечеря ушичките от вчера-бяха се желирали и една луна изядох вечерта :( 
Тренировка нямаше-направих само 20мин йога-почнах едно 30 дневно йога предизвикателство,че съм голямо дърво :) Айде бай ,после ще пиша за днес !

01.12.15
09:42

Вчера не се чуствах изобщо добре,имах много неприятни задачки с документи,абе досада (envy)  и ядох много късно,прегладнях  после пътувах по работа ,върнах се взехме децата ,вечеря ала,бала-цяла вечер се каних да метна една тренировчица половин час поне -ама уви:( Просто трябва да се организирам да тренирам през средната част на деня-така се чуствам най-добре,имам енърджи в излишък до късно през нощта,иначе не че не се е случвало да мятам дъмбели и пудовки в 9-10 часа ,ама много ми се мотат дребните  в краката,гледам да не ги ударя  ....и така ,абе не мога да се развихря волно  (nmuchfun)  .Така храната: яйца,краставица,сирене,кашкавал,печен бекон на фурна ,гъбки и 2-3 бисквитки с шоколад -не издържах.Това е  за вчера -за днес имам големи планове  (muscle)

Мнението беше редактирано от Мира на 01.12.15 09:43.

01.12.15
20:32

Големите планове не се осъществиха-както се казва пътя към ада е постлан с добри намерения .Останах си само с кардио-40мин  и 20 мин йога от предизвикателството,ноооо не се оплаквам -пих кафенце на вън на слъъънце (sun)  (coffee) и беше супер якооо  8-)  подарих си нова  пижамка,таблет ,а от лидъла ми подариха готварската книга на Манчев и Шишков  за събрани точки (много е яка (nlove5) ) Утре ще ходя на фитнес .Храната добре -яйца ,салата,телешка кавърма с гъби ,няколко редчета черен шоколад .

03.12.15
09:17

Вчера попрекалих-не,че се оплаквам де -сутринта фитнесче долна част:
Клек :3х10 с 20кг
Лег преса 4Х12 с 40кг
адуктор-3х10
абдуктор 3х10
Сумо клек 2х10 с 15кг
Клек с лост -2х10
След обяд :
Обичайното кардио сред природата :) 40мин
Храната ;
закуска:яйца,краставица,сирене
обяд м/у тренировкитв паста с риба тон
вечеря-малко зеле на фурна и по късно малко телешка кавърма - 3-4 парчета пастърма домашна
Мноого съм доволна -добре се натоварих-имам си мускулна треска днес :)

04.12.15
22:26

За днес кардио-баир терапия 8-) 40 мин и 27мин тренировка за горна част с дъмбели по 5кг 3 серии по 12бр  :

Physioball Alternating Chest Fly
Plank Row
Shoulder Press/Arnold Press, Alternating
Alternating Dumbbell Pullover
Alternating Skull Crusher
Alternating Hammer Curl
Single Leg Overhead Cross
Ето това https://www.fitnessblender.com/videos/upper-body-functional-strength-training-workout-with-dumbbells
Храната:
Закуска:бекон на фурна с краставица
  Обяд: зелена салата с риба тон и миди
  Вечеря: пак бекон с зелена салата
  междинно :банан,мандарини и един лайън :( с това не се  гордея ,но се случи хаха:D

05.12.15
11:33

Имам си нов смартФоун хохохо 8-) ся ще пробвам да си пусна снимка на закуската да изпробвам системата ,ако стане-стане,иначе после ще редактирам с тренировка и храна,засега закуската ,в случай ,че не успея да кача фотото е мъфин със сирене, яйце,гъби,препечено хлебче с маслини и масло

Мнението беше редактирано от Мира на 05.12.15 11:43.

05.12.15
21:24

Днес храната беше предимно боклуци-хлебчета от лидъл,луканка,торта гараш,топено сирене-абе ужассс (envy)- ся тва го пиша защото като тегля чертата забравям да сложа в  сметката тези дни и тя не излиза,т.е. резултатите ми,ако има изобщо такива са незадоволителни :(  аааа и да не забравя едни бисквити с шоколад хахах кажи-речи цялата опаковка (wasntme) Иначе като да обобщя от редовните тренировки последните три месеца тялото ми доста се е оформило (muscle) има конструктивни промени в задника ми-от провиснал и дебел в стегнат и не толкова  дебел,корема се е поприбрал( разбира се има още много какво да се желае) и не на последно място имах едни супер дразнещи бричове отсрани на бедрата,които са почити запълнени (grin) продължаваме напред ,прогрес да има (muscle) (punch)

Мнението беше редактирано от Мира на 05.12.15 21:26.

06.12.15
21:52

Корема много ме боля,поду се от освинването с тесто вчера  (envy) и днес карах супер изчистено- за закуско-обяд омлет с гъби и някакъв зеленчук изостанал от хладилника-май китайско зеле или айсберг-не съм сигурна ,междинно плодове-мандарина,портокал;вечеря ципура на фурна и зелена салата-това е  Laughingминимализъм абсолютен.
Тренировката ми беше уъркаут 9 от БР -мнооого ми хареса-само дето от страничнитеи кръстосани напади  ме цъкна едното коляно Sad Отделно синът ми си изкълчи крака вчера и не може да ходи,цял ден го разнасям и кръста ме заболя-изобщо ранена съм и отивам да пия вино-целувкии

Мнението беше редактирано от Мира на 28.12.15 20:56.

Аз бих ти препоръчал няколко неща свързани с тренировките. Фокусирай се изцяло върху базови упражнения ала клекове, мъртва тяга, бенч преси, преси за рамене (права) и т.н. Знам, че жените много не обичате тежестите, но сложи малко повечко кг (но се увери, че преди това формата на изпълнение на упр ти е добра) и прави 8-10 повторения.

Аз тази седмица приключвам с един експеримент, който правих със себе си последните 3 месеца и започвам нов, който реших да описвам в дневник всеки ден. Целта ми ще е да видя дали за 6 седмици ще мога да изгоря 10 кг мазнини без да загубя мускули, без гладуване и смятане на калории. Ще описвам какво ям, хр добавки, тренировки, … всичко. Накрая ще постна и снимки преди-сега. Надявам се да ти е интересно и да ти помогне да постигнеш своите цели.

Лека вечер и успех!

10.12.15
09:09

казано от Physics Architect на 08.12.15, 22:32:

Аз бих ти препоръчал няколко неща свързани с тренировките. Фокусирай се изцяло върху базови упражнения ала клекове, мъртва тяга, бенч преси, преси за рамене (права) и т.н. Знам, че жените много не обичате тежестите, но сложи малко повечко кг (но се увери, че преди това формата на изпълнение на упр ти е добра) и прави 8-10 повторения.

Аз тази седмица приключвам с един експеримент, който правих със себе си последните 3 месеца и започвам нов, който реших да описвам в дневник всеки ден. Целта ми ще е да видя дали за 6 седмици ще мога да изгоря 10 кг мазнини без да загубя мускули, без гладуване и смятане на калории. Ще описвам какво ям, хр добавки, тренировки, … всичко. Накрая ще постна и снимки преди-сега. Надявам се да ти е интересно и да ти помогне да постигнеш своите цели.

Лека вечер и успех!

Oo супер ,благодаря,че се включи и при мен,опитах се да следя публикациите ти,но си ги ограничил,иначе ще те следя  удоволствие.В момента тренирам с дъмбели по 5 кг за горна част и тежести до 30кг за долна -целта ми е да изчистя техниката и да заякна преди да кача кг .

Точно така, не слагай кг преди да се увериш, че техниката на изпълнение е ок.

Аз още се ориентирам в сайта и не знам защо съм ограничил да се гледа какво пиша. На моменти се чувствам мн тъп :)

12.12.15
12:04

Не съм писала от няколко дена ,имах краткотрайна  афера с шоколада хахаа:( срам ме е ,ма продължаваме напред ,както казва Кобрата  :D Става дума за около 100гр на ден (може и малко повече понякога) значи като си самоанализирах системите стигнах до извода,че шоколадовото чудовище се буди по няколко комплексни причини
-спиране на приема на магнезий
-силови тренировки
-силно ограничен прием на въглехидрати
почнах си пак магнезия и включих малко картофки,ориз .Иначе храненето като цяло-обичайното-яйца,сирене,месо,гъби,зеленчуци.Тренировките и те -силови,кардио-не ми се описват сега,но като цяло излизам от зоната си на комфорт и съм доволна,даже вчера имах мускулна треска на цялото тяло и си дадох свободно 8-) Понеже нямах време за обичайното кардио в гората два дена го замених с брутален ХИИТ -20 мин -еми направо се разбих хаха,даже не можах да го изкарам на веднъж и се замислям да заменя половината кардио с него,сега като е студено,че  аз фитнес пътеките така ги презирам-изобщо не стъпвам на тях хахха,някое крос тренажорче,чат пат и вело имам в къщи.Това ми е ХИИТ-а  https://www.youtube.com/watch?v=cZnsLVArIt8 ,ако някой иска да плюе кръв (devil) да го пробва -аз едва изкарах до 10тата минута  ;(
Така каквото били тези дни било-back on track ,продължавам да си описвам храната и тренировките,както преди .
За днес -закуската-омлет с гъби и масло+краставица.Не съм решила какво ще тренирам,после ще редактирам.
П.С.Ох забравих да кажа,че вдигнах и приема на плодове.От няколко дена сутрин си правя смути-райска ябълка,киви,портокал,мандарина,ябълка-много добре ми идва,изстъргва ми корема,огладнявам зверски и организма ми направо засмуква истинската закуска.
Пускам ви снимки на трасето ми за бягане и home -fitness -a ми

Мнението беше редактирано от Мира на 12.12.15 12:10.

12.12.15
14:15

казано от Мира на 12.12.15, 12:04:

стигнах до извода,че шоколадовото чудовище се буди по няколко комплексни причини

-силно ограничен прием на въглехидрати
почнах си пак магнезия и включих малко картофки,ориз

Аз също май забелязвам, че откакто съм поограничила въглехидрата ми се случва да избухвам в един момент към сладко...Явно трябва редовно и по малко да се включва, баланса си е важен |-)

13.12.15
10:51

Вчера направихме цялото кралско войнство :D (баща ми,кучето му,милото и двете дребни) преход в гората -два часа 6км -горе д стръмен наклон,около половин км съм минала с 15кг три годишно тюфлече :) на раменете .така,че се натоварих прилично.На връщане минахме през лидъла и там едно Тюламорче намалено ми намигна -не можах да откажа хахах (giggle)  Прибрах се ,пийнах едно,две три на гладно хапнах една яка муска на крокпот децата заспаха ,дремнах и аз и катооо станахх пак ми се спортуваше(това от уискито) сипах си още едно и като се почнах-правеше ми се някакъв пилатес-викам нещо по -лекичко така да разтегна,за тонус (grin) и като го почнах това https://www.youtube.com/watch?v=viblwbNK2tE малеееее (devil) на  половината ми се ревеееше ,ама го изкарах криво ляво хаха обаче ако не бях на ударила 2 големи едва ли щях да има тази супер сила ,после си пуснах 20 мин  за ръце с ластик и тежести и днес съм с яка мускулна треска (muscle)  Иначе храната като за почивен ден -освен обичайното яйца,мусака с телешка кайма,телешки кюфтаци,салати-малко черен шоколад -75% ,и едни бисквити с парченца шоколад-ама не съм прекалявала. Айде бай,после ще пиша за днес.

Мнението беше редактирано от Мира на 13.12.15 21:18.

17.12.15
10:16

Няколко дни не се организирах добре да тренирам по моя вина и поомекнах малко хихи,храната г.д. добре-обичайното яйца,месо(преоткрих телешката кайма,ама истинска пред мен  я мелят) някой друг боклук (envy) Влизам всъщност да ви се похваля,че си взех лост за набиране от лидъл юпииии-много съм щаслива (muscle) (rock) После ще допълня с отчет !
Редактирам с 45 мин баир- кардио  на супер студ :(  мислех и силова ,ма нямам сили премръзнах,прегладнях-хапнах,сега топля и пия винце (giggle) като за старт след 5 дена нищо е добре ,утре повече,ако е студено ще направя един фитнес! Храната -2 яйца,салата от спанак вечеря-печен бекон и салата марули със сирене .Взех си телешки крака от кауфланд и се чудя как да ги направя....Идеи?

Мнението беше редактирано от Мира на 17.12.15 21:28.

18.12.15
21:45

Хелоууу баткии 8-) как сме? Аз боря зимната депресия с магнезий  , омега 3 ,вино и шопинг  (wasntme) -днес презаредих запасите хихи Отчитам адска мускулна треска от вчера породена от жалките ми (sweat)  все още опити за набиране на новия лост....освен това днес отново баир -терапия -слънце,въздух...абе  идилия,обаче се разболявам-синузита се активира,очите ми сълзят,гърлото ме боли като цяло съм отпаднала,днес нищо не ми се ядеше освен плодове-около 1кг портокали ометох,крем супа от тиква,москови и спанак със сирене,за вечеря бекон на фурна и салатка.
Имам си нова фаворитка за тренировките,днес я открих и мога да кажа от сърце,че мноого ми харесват-силови,базови (muscle) май фейвърит дето се вика ...Ето  http://fitpersona.com/category/фитнес/ чудя се дали сега да не метна нещо кратко или да се скатавам на дивана  hahaha обаче май няма да имам сили...айде бай ,целувки (rock)

Мнението беше редактирано от Мира на 18.12.15 21:49.

Отворих линка и си избрах произволно видео.
Ако се стараеш да правиш техниката на движения като въпросната дама, то те съветвам да си сверяваш часовника с още поне един източник, тъй като в произволното видео видях доста пропуски.
Лицевите опори не са ок - лактите й са прекалено изнесени встрани, не прави добра постановка на горната си част - лактите й са в една равнина с китките, а би трябвало да са събрани назад; нападите не са ок също (а и в това видео са описани като напЪди, а това лично на мен ми говори доста) - при нея прекалено много коляното минава напред и нестабилна; клекът в комбинация с раменни преси също не ми хареса.

Пуснах второ видео, за да видя дали просто не съм улучила нещо инцидентно - уви, във второто видео също имахме напЪди с прекалено изнесено напред коляно; имахме клек на един крак, който не беше клек, а просто леко присвиване.

Нека поста ми да не се приема като опит да те откажа или да ти разваля кефа, просто имай едно на ум с техниката. :)
Това е личното ми мнение, надявам се да се включи още някой и да изгледа 1-2 тренировки.

19.12.15
18:08

Благодаря ти за коментара :( ох наистина откъм техника е мноого зле  :( това го забелязах днес като правих тренировката( щото вчера не се наканих) аз по принцип си имам изградена техника,но подсъзнателно ми влияят видиата и започвам несъзнателно да имитирам инструктора-така,че забравям за мацката за сега -продължавам с Емили Скай и  кака Джил (rock)

Още веднъж Рон ,благодаря (nlove9)

Мнението беше редактирано от Мира на 19.12.15 18:09.

19.12.15
18:42

От едно известно време въпросната “фит”персона е много натрапчива във ФБ и не мога да направя нищо за да премахна рекламите и. От любопитство погледнах блога и...без думи, просто една от многото “онлайн фитнес гурута”.
Имайте повече изисквания към източниците си на информация, не давайте хляб на подобни клоуни, моля. Малко поне вдигнете летвата.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1