Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим23.02.17
21:46
Ходих на доктор сутринта.
Реших се, защото състоянието ми не се подобрява, а това затруднява изключително много, като цяло жизнения ми стандарт.
Не съм пълноценна на работа, не мога да тренирам качествено, у дома също не се справям лесно както преди.
Човекът ме разпита доста подробно. Разказах му от кога е всичко и че последната седмица започна да ме боли и главата. Попита ме точно къде ме боли и ми каза, че е възможно да ми изтръпват и пръстите на ръцете, а те ми изтръпват, сутрин не ги чувствам като се събудя, просто бях забравила да му спомена за това. Каза, че всичко идва от трапецовидния мускул и ми даде направление за остеопат, който би трябвало да ми помогне много бързо.
Вече имам час и на 3 ти съм там за първата процедура. На първо четене са ми забранени по-тежки бутане, дърпане, пренасяне и боксиране, докато остеопатът не си каже тежката дума.
Та тъй, продължавам с леки занимания, докато не ми бъде разрешено нещо по в мой стил. Може па да изваям краците и дупето :D
23.2.17
I. Landmine - СС:
1. Клек 12,12,12,12 с лоста ( 20 кг) +10 кг - и тук леко има дърпане, но не ме боли.
2. 180 (Руско усукване) : 20,20,20,20 само с лоста
II. Landmine - СС:
1. Напади: 10,10,10,10,10 на крак с лоста + 5 кг (първата серия държах лоста отстрани на работещия крак, но ми е некомфортно на врата, смених хвата и останалите серии държах тежестта с две ръце, пред тялото)
2. Коремно разгъване на пейка с 10 кг
III. Четири кръга:
1. Скок върху кутия 10,10,10,10
2. Лег преса: 12,12,12,12
3. Абдуктор: 22,22,22,22 (10 седнала на ръба + 12 без да допирам седалката)
IV. Бой сянка около 15 -20 минути. Като че ли вече не мотам много караката. Почвам да одобрявам това което виждам в огледалото, изглежда малко по-технично.
Храна:
1. Кафе с мака, кокосово масло. 2 оризовки с черен шоколад, доза телешки протеин. Заради доктора си пропуснах Джака :D
2. Свинско с кисело зеле. Чаша желе с банан, боровинки и ВСАА (последния път се получи много вкусно, явно нацелих пропорциите с плодовете), чаша червено вино (или две)
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 23.02.17 22:54.
Можело да извая краците и дупето... Накъде по-изваяни и готЕни, питам аз?!?! :*
23.02.17
22:00
казано от БПН на 23.02.17, 21:48:
Всичко ще си кажеш! :D
Бързо възстановяване!
Хихи, дааа, аз съм си от казвателните и без това :D :D :D
Благодаря ти БНП!
казано от RogueOne на 23.02.17, 21:49:
Можело да извая краците и дупето... Накъде по-изваяни и готЕни, питам аз?!?! :*
Мииии винаги може ОЩЕ :D ни ща да се приема на трапчинки :P тук таме и тва си е :D :*
01.03.17
13:17
Честит празник! :)
Имах малко по-дълъг работен уикенд, наситен с всякакви емоции, пълна лудница. Точно както ми харесва.
Ходих два пъти на бокс, успях и да тренирам в новата зала. Отидох да тренирам между класовете и бях сама. Почувствах се като супер герой. :D
Тренирах доста леко, но с повече серии и повторения, като само се ослушвах за някаква болка, но такава нямаше, така че съм изключително доволна и са надявам скоро да започна завръщам форма.
Не помня да съм ви разказвала, че имаме много хубав обичай на работа.
На всяко дете даваме листа за рисуване и гумено ботушче пълно с пастели. Децата рисуват различни неща разбира се, но повечето рисуват нещо свързано с ресторанта, изписват името му и казват колко им харесва храната и тн, пишат името и на колко години са.
Ако рисунката е хубава, я слагаме за корица на някое от менютата. Така всичките ни менюта са много шарени и различни и клиентите страшно ги харесват.
В неделя вечер дойде Джеймс Макавой със семейството си. Не беше идвал от Коледа, явно покрай премиерата на новия си филм. Дадох на синът му ботушче с пастели и лист за рисуване, питах ги как са, поговорихме си учтиво и продължих да си върша работата.
След десетина минути, някой ме хваща за ръката, обръщам се, а Джеймс ми се усмихва и ме пита можела ли съм да му дам още едно ботушче и повече листа, че и на него му се занимавало. :D Рисува на сина си роботите и писа цяла вечер, запазих си едно от писанията му и няколко от рисунките.
На края дойде да плати на бара, а ние се хилим с колегите, че си избираме от един речник, дума на деня за всеки от нас.
Тъкмо се смеем всички с все глас на думата, която ми се падна, а той се приближава към нас усмихнат и повдига въпросително рамене. Наташа му разправя, че на мен ми се е паднало дума на деня - cooger, той ме поглежда и изръсва:
- О да, отива и.
Приближава ме по-близко и ми казва:
- Но повече ти отива газела....
Подаде ми картата си да плати извини ми се, че като се е обадил да резервира маса е казал, че ще са четирима, а са дошли шестима, пита ме аз ли съм била на телефона, като се е обадил, поглеждам книгата с резервациите, мдаа моя почерк- Джеймс - тел. N ....
Хаха после колегите ме бъзикат - и кво сега, имаш му телефонния номер и доколкото разбираме, може да му имаш и други неща. Викам им - това че е мега известен в момента, означава ли, че трябва да ми харесва като мъж. Мен такива неща не ме впечатляват. Ако не го познавах и не знаех кой е, нямаше да му обърна никакво внимание. Така де, за какво ми е да ям сандвичи навън, като си имам пържола у дома.
Поне не мога да се оплача, че животът ми е скучен и безинтересен. :D мааа да бях на 30….
24. 2.17
Тренировка:
1 час бокс:
Аз бях в залата 15 минути по-рано и се възползваха от възможността да поклякам малко: 15 х 30 кг, 12 х 35 кг, 12,12, х 40 кг
10 минути загрявка- скачане на въже, ластици и тн
После по 3 минути, всеки на ринга при треньора, през това време, другите на боксовите круши различни дрилове, малко по двойки, накрая 10 минути кръгова като се редувахме по 30 сек на различни станции( тежките въжета, колелца от колене, суинг с пудовка, бицепс с 2 х 5 кг, кофички, баланс с топка, бърпи с медицинска топка и май това беше.
27. 2.17
1 час бокс.
Този път бях 6 минути при треньора на ринга. Удари в тялото, различни комбинации.
Другото подобно на предните пъти.
28.2.17
Тренировка в боксовата зала:
Кръгова:
1. Клек: 10 х 35 кг; 8,8,8,8,8,8,8,8 х 40 кг
2. Тяга: 10 х 50 кг; 8,8,8,8,8,8,8,8 х 60 кг
3. Лег с неутрален хват: 12,12,12,12 с 2 х 10 кг
4. Ренегадско гребане 18,18,18,18 с 2 х 15 кг
Говорих с треньора да направим няколко самостоятелни тренировки, така че да мога да се отпусна и да си оправя краката. Ще имам време този месец да потренирам повече.
Определено бокса и изобщо БИ, като усещане ми дават много. Може би е чисто изразходване на агресия, може би е нещо друго, но после ме държи поне два дни в облаците.
Ииии да, не пия преди тренировка, за след няма да кажа :D
Айде, че си запълних страницата с един пост.
Ааа правих безглутенови бисквити и усъвършенствах желето с БСАА, като му добавих, малини, боровинки и банан. Всичко беше опукано за по-малко от 10 минути. Взвод Пееви се справя добре. :D
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 01.03.17 17:26.
01.03.17
13:25
Желирани кремчета в чаши за уиски- яката ра’Лта :D
Сектантите във форума сигурно са доволни от гледката
Мнението беше редактирано от ME4O_TURIST на 01.03.17 13:26.
01.03.17
15:35
казано от ME4O_TURIST на 01.03.17, 13:25:
Сектантите във форума сигурно са доволни от гледката
Ти пък ако мислиш, че “Джак Даниелс” е някакво особено пиене! ;) За жабурене става.
Мнението беше редактирано от Von Suthaus на 01.03.17 15:36.
казано от Von Suthaus на 01.03.17, 15:35:
Сектантите във форума сигурно са доволни от гледкатаТи пък ако мислиш, че “Джак Даниелс” е някакво особено пиене! ;) За жабурене става.
Зависи от това какъв ти е вкуса. Аз джентълмена и сингъла си ги тача :)
01.03.17
16:02
казано от Von Suthaus на 01.03.17, 15:35:
Сектантите във форума сигурно са доволни от гледкатаТи пък ако мислиш, че “Джак Даниелс” е някакво особено пиене! ;) За жабурене става.
Ауууу, тука вече ме засегнаха на любимо питие :D и ми оскверниха началото на името на дневника :D ма аз съм пияч, не разбирач, затова и Джака го жуля на шотове, в повечето случаи предтренировъчно :D :*
но винаги е присъствал осъзнато в живота ми почти ежедневно, като ритуал, нещо като миене на зъбите или правенето на други по-приятни неща сутрин. 8-)
П.П. Един път и аз да се направя на жена, а вместо да обсъждаме хубави мъже или кулинарните ми умения, като по другите дневници, отново опряхме до темата за алкохола :D…съдба
Ненажабуркала съм се :P :
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 01.03.17 16:27.
03.03.17
20:03
Днес бях на първа процедура при остеопат.
Напрааво съм в рая. Толкова отдавна не бях чувствала шията си напълно отпусната, че бях забравила какво е.
Отидох с 15 минути по-рано, звъннах на вратата, която ми отвори някакъв мъжки супер-фитнес модел :D
Викам си - моля те Господи, нека тези хубави ръце ме пипат днес :D обаче той ме попита имам ли час, даде ми формуляр да попълня и ми каза да се настаня удобно, защото докторът е на път към клиниката и трябва да го изчакам.
Викам си, Мария, днес няма да те огрее да те мачка хубав мъж. :D
Обаче, след 10тина минути вратата се отвори и ...иии охаааа, показа се още един фитнат супермодел.
Ухилих се като идиот, който не е виждал хубав мъж от сто години, ама човешко са кво. Имайки предвид, че два часа преди това бях пила бета аланин, явно главата ми беше още поразмътена ха ха.
Остеопатът ми прегледа формуляра, където имаше графа за спорт и хобита, усмихна се и се започна. Охооо, вдигала съм тежести, ходела съм на бокс... Оказа се, че е крос фитър, тренира пет дни в седмицата и ходи на плуване. Много е хубаво да знаеш, че отсреща ти е човек, който наистина си познава работата. :D
Проведохме доста дълъг разговор с много въпроси и получих прекрасен професионален масаж, който няма смисъл да описвам.
Като му казах, в диапазона на какви тежести и повторения работя, каза само - респект.
Даде ми час за следващата седмица и учтиво ме помоли до тогава да мирувам и да повдигам нищо по-тежко от собственото кило, дори е желателно съвсем леко. Забрани ми предния клек и всички видове преси, обаче каза че няма проблем да си ходя на бокс, само да съм по-внимателна.
Извадих късмет, че тренирах, преди процедурата, защото иначе щеше да ме размине с тягата.
2.3.17
Тренировка:
Загрявка преди бокса:
I. Lindmine 4 кръга:
1. Сумо клек: 12,12,12,12, х 25 кг
2. Напади: 10,10,10,10 на крак х 25 кг
II. 1 час бокс.
Този път треньора ме извика два пъти на ринга. Отпускам се вече с краката, ама още подскачам като балерина.
Иначе на кондицията накрая, бях единствената, която издържа всичко до край.
3.3.17
Тренировка:
I. СС Клек 8,8,8,8,8,8,8,8,х 45 кг - Тяга: 6,6,6,6,6,6,6,6 х 70 кг
II. Напади: 20,20,20,20 х 20 кг лост
III. СС Лег преса: 15,15,5- абдуктор: 20,20,20
IV. Бой сянка около 15 мин. Редувахме се с едно момче на боксовата круша на 3 мин интервали. Малко обръщане на гума.
Храна:
1. Кафе, банан, шот Джак
2. Половин печено пиле с малко спанак.
3. Пека свински вратни в момента и ще направя салата с червено цвекло и моркови.
Чаша (до бутилка) :D червено вино.
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 03.03.17 22:12.
03.03.17
20:40
казано от Елена на 03.03.17, 20:24:
Ти па ся - все едно не си виждала хубав мъж! А Хари? (wasntme) :D
Хахаха налииии (wasntme)
Ама Хари си е Мой и тоооо.....от....ще станат 28 години.
Абе рядко се срещат тук хубави мъже, а днес, двама на куп.
Затова ми се разтупка сърцето хаха или пък съм в овулация :D :P
Мани майтап, всички са ми унисекс.
Просто държах да отбележа, че и аз съм човек и отвреме на време са ми слаби ангелите. :*
Само си приказвам. ;)
Сорибейбиаконякойденмичетешглупостите (wasntme)
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 04.03.17 09:16.
03.03.17
20:59
Споко, нормални усещания. Нали казват, че след 40-те се кара втори пубертет.....и очевидно не е само при мъжете :D
Иначе Хари си е егати пича. Всичките сте страхотни 8-)
Мнението беше редактирано от Деян на 03.03.17 21:00.
03.03.17
21:21
казано от Daffy Duck на 03.03.17, 20:59:
Споко, нормални усещания. Нали казват, че след 40-те се кара втори пубертет.....и очевидно не е само при мъжете :D
Иначе Хари си е егати пича. Всичките сте страхотни 8-)
Ахахаха Ducky, благодаря за успокоението :D
Явно, ше го избутам пубертета и с малкия син.
Вярно е, че публично мъжете повече говорят на тези теми, просто защото в нашето общество все още не е прието за нормално, жени да коментират и споделят такива неща, което аз намирам за двоен стандарт.
Нямам никакви притеснения откровенно да си пиша тук, още повече, че вие ме познавате по-добре от хората, които си мислят, че ме познават.
Смятам всичко, което ми се случва и изпитвам, за съвсем нормално, особено за жена като мен, в разцвета на силите си. :D
А че Хари е ебаси пича, две мнения по въпроса няма. Факт е, че ме търпи от толкова време, с цялата ми проклетия.
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 03.03.17 23:43.
07.03.17
22:06
Пак отпуках 17 часов работен ден в събота. Даже след работа, през ноща ходих пеша още половин час защото изпуснах последния автобус... маани. Прибрах се в 3 сутринта.
Изобщо за последните три дни имам четири смени.
Като изключим това, че на следващия ден сутринта след двойната смяна, се държах с всички като незадоволена 40 годишна кучка, нямам идея как, хем успях да се наспя, даже сготвих, изчистих и тренирах.
Изпих сто хиляди литра ВСАА и се чувствах съвсем ок.
Както и да е, добре че е бокса, че напоследък лесно натрупвам агресия, а в залата изкарвам всичките дяволи от себе си.
Определено за момента е моят спорт. Пот и адреналин, явно запълва някаква дупка в тренировките ми.
Скоро ще си припомня и какво е да дършиш оръжие, с колегите решихме да ходим на стрелбище. Само като си помисля и кръвта нахлува в главата ми, откачена работа.
Днес беше втората среща с остеопата. Тоя човек има златни ръце. Направо съм като преродена.
Вчера:
1 час бокс в боксовия клуб
Загрявка преди бокса:
Скачане на на въже
3 кръга Landmine:
1. Сумо клек: 12,12,12 х 30 кг
2. Напади: 10,10,10 на крак х 30 кг
Днес:
Тренировка в старата зала
Кръгова:
1. Клек: 10,10,10,10,10 х 40 кг
2. Добро утро седнала: 8,8,8,8,8 х 40 кг
3. Руски туист с ландмайн 25 кг: 30,30,30,30,30
4. Сгъване за бицепс плюс задържане в горна позиция 60 сек : 10,10,10,10 с 2 х 7 кг
5. Раменна преса неутрален хват: 12,12,12,12,12 с 2 х 7 кг
Бой сянка и комбинации а крушата около 30 мин. Малко обръщане на гума.
Храна:
1. Кафе, шот JD
2. Сьомга, авокадо, рукола
3. Телешко варено, 2 чаши червено вино
Mara in da corner :D
.
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 08.03.17 01:28.
12.03.17
21:34
Айде още една седмица мина, без изобщо да я усетя.
Като се събудих тази сутрин и осъзнах, че е неделя, ми идваше да си напълня ушите с барут и да се думна в стената.
Изключително безинтересни и смотани седем дена, със съвсем малки изключения, като закупуването ми на билети за лятото, една нормална и половин тренировки, два пъти бокс.
Поне днес се раздвижих качествено и осъзнах, че дори почти без, или с минималистичните ми тренировки в последните три месеца, пораженията върху застаряващата ми телеса, не са чак трагични.
Позапазила съм някой друг мускул, а и силата ми не е мръднала кой знае колко. Точно 50 кг съм в момента.
Днес съвсем внимателно качвах килата на тягата. Мисля, че не допуснах и за момент да компрометирам техниката, не почувствах никакъв дискомфорт в шията, рамото или плешката.
Пробвах и лека военна преса, мноооого съм доволна, никаква болка. :)
На бокса също нещата вече се получават. Треньорът, ми обърна малко повече внимание и вече не подскачам като балерина.
Даже на края, когато ни раздели по двойки и трябваше да се опитваме да докоснем рамото или бедрото на партньора, видях как мацката на няколко пъти като я докоснах, се опулваше, сякаш не очакваше да успея.
Явно треньорът я е видял, дойде и й каза да бъде внимателна с мен, че съм била жилила хаха.
Едната ми ръкавица се скъса, ще пробвам да я зашия, не ми се купуват нови, докато не стана малко по-добра.
Тренове:
На предната тренировка, преди бокса:
Сумо тяга от дефицит:
8,8,8,8,8,8 х 60 кг
1 час бокс- 10 минути скачане на въже, 8 х 3 минути различни комбинации като се въртим на чувалите, 10 минути с партньор.
Четвъртък - 1 час бокс- почти същата тренировка като предната, само че с различен треньор и комбинации.
Още ме боли цялото ядро, и от прасците до големия Г цялата задна верига.
Днес:
I..Тяга: до 80 кг, 2 х 3 х 80 кг, 2 х 85 кг 1 х 90 кг , 1 х 90кг ооо мама, ооо кеф (muscle)
II. Пет кръга:
1. Сумо клек+ сумо румънска тяга от дефицит един клек, следван веднага от тяга: 12,12,12,12,12 с 12 кг пудовка.
2. Бицепс: 10,10,10,10,10 с 2 х 8 кг
3. Военна преса : 10,10,10,10,10 с 20 кг лост
III. СС: Лег преса : 25,25,25,25- абдуктор: 20,20,20,20
Не съм сигурна дали ще мога да се движа утре, ама поне имам среща с остеопатът-кросфитър да ме понамачка :D
Храна:
1. Кафе с желатин, мака, кокосово масло. глътка JD
2. Чоризо, телешко осолено, пушена сьомга, авокадо, грахово пюре, няколко черита. (Бах умряла от глад и извадих всичко, което ми попадна пред погледа от хладилника)
3. Ще правя домашна пица на момчетата, а за себе си сладки картофи, стекче и салата.
Така и няма да се науча да снимам.
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 12.03.17 22:41.
14.03.17
17:13
Вчера бях на трета процедура при остеопат.
Пичът всеки път ме кара да се чувствам като новородено. Даде ми движения, които да вкарам в тренировките си, по 3-4 серии, 15-20 повторения, съвсем леко. Едното е фейспул, другото Y-T-L. Питах го може ли да се набирам, той ми отговори, че ако не усещам болка да пробвам неутрален хват.
Още вчера пробвах новите движения, така или иначе бях решила да вмъкна лека тренировка. Нямам идея защо не правя фейспул, сигурно щото рядко ползвам кабели изобщо.
Общо взето убивах време, преди родителска среща, обаче днес мога да кажа, че усещам всяка фибра по бедрата, дупето, гърбът и ръцете мобилизирана.
Видях се със стар приятел в залата, този който ми “помагаше” на предния клек. Каза, че съм трупнала мм, странно.
Тренировка:
I. Пет кръга:
1. Страничен степ ъп с качване с външния крак на висока пейка:
10,10,10,10,10 на крак с 12 кг пудовка
2. Фейс пул: 15,15,15,15,15
3. Y-T-L : 15,15,15,15,15
4. Степ ъп: 20,20,20,20,20 с 20 кг
5. Лег с неутрален хват: 12,12,12,12,12, с 2 х 8 кг
II. Пет кръга:
1. Лег преса: 15,15,15,15,15
2. Абдуктор: 50,50,50,50,50
3. Разни коремни
Храната хич я нямаше до 21:30, после около половин кило телешки стек :D, салата, авокадо, желатиново удоволствие, доста червено вино.
Малко камуфлаж :P
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 14.03.17 17:17.
Марче, да вземеш да спреш да си даваш парите на остеопати, хиропрактици и други такива шарлатани. Не ги намираш на улицата все пак. ;)
14.03.17
17:32
казано от Boby_ на 14.03.17, 17:25:
Марче, да вземеш да спреш да си даваш парите на остеопати, хиропрактици и други такива шарлатани. Не ги намираш на улицата все пак. ;)
Не ги давам, Боби. :)и не бих, за себе си.
GPто ми ме изпрати на остеопат с направление.
NHS плаща за 6 процедури. Имайки предвид, че откакто съм в Англия, демек 10 години този юли, за пръв път ползвам техните услуги, а плащам осигуровки от самото начало, естествено е да се възползвам.
В интерес на истината, тук остеопатите са много известна практика и са изключително натоварени и разбира се, скъпо платени.
П.П. Остави ме да се поглезя :D може и да съм го заслужила.
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 14.03.17 17:38.
Има една много интересна книжка точно на английски лекар - Бен Голдейкър. Казва се “Bad Science” и има цяла глава за остеопатите и медицинските им основания (по-скоро за липсата на такива). Не искам да влизам в спор, само препоръчвам четиво. :)
15.03.17
13:36
Че кой спори, нали дискутираме, уж да сме полезни за бъдещите поколения и да ни запомнят потомците с добро :D
Факт е, че момчето, с това което прави ми облекчава болката. Дали е прост масаж, неодобрен от конвенционалната медицина, в случая за мен няма никакво значение.
Ще прочета книгата, разбира се. Интересувам се от всички гледни точки, подкрепени с факти и медицински изследвания, не само по този въпрос.
И да се възползвам изцяло от този пост ще ви пусна едно видео от малка част от пиесата, която ще бъде единият от изпитите на малкият ми син, преди колеж.
Момчето с дългата коса, разбира се ;) мамин убавец
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 15.03.17 13:38.
15.03.17
16:03
казано от Sanya на 15.03.17, 15:25:
Леле Мария, колко много прилича на теб :) Талантлив е!
Нали! (sun) мой си е :D
Въпреки, че все още много се променя. Прилича и на татко си много, в същата възраст, но расте доста по-едър, макар че и Хари е голям мъж.
Благодаря! (F)
Много се гордея и с двамата си сина.
18.03.17
12:49
След третото ми посещение при остеопата, на следващия ден на работа доста ме боляха и шията и трапеца и най-болезнената точка под лявата плешка. Не знам дали претоварих леко на тренировката или от дългото стоене на работа, а може и от двете да е било.
На другия ден като се събудих обаче, все едно никога, нищо не ме е боляло. Още не мога да повярвам, че такова нещо може да изчезне от раз.
Както и да е, много добре съвпадна с това, че бях решила да направя отново една по-тежка тренировка, а успях да вмъкна за седмицата още една по-лека (средно тежка) и още една тренировка бокс.
Тежката беше тяга. Супер се получи. Контролирано движение, добра техника, разликата от предната тренировка тяга е само с едно повече повторение на най-тежкото, но и това си е напредък в мойта ситуация.
Средно тежката тренировка беше клек. Тук първоначално ме беше шубе още да натоваря щангата, че като я изваждам и ми натежи на раменете, ме хваща страх да не ме заболи отново и да се наложи още една тримесечна пауза и след година да си стоя на същото положение. Обаче като стигнах до 45 кг и ми беше супер леко, сложих си мойте килограми, клекнах си ги по-добре и по-дълбоко от преди и ми стана супер кеф.
Та Мара из бак пиипъл. :D
Отбелязвам си колко много ми помогнаха тренировките само преден клек в продължение на около четири месеца. Последно мисля че приключих на 60 кг и веднага усетих разликата на клека с щангата на гърба. Техниката ми е в пъти по-добра. Уви травмата ме върна три месеца назад.
Сега ме гложди нещо друго. За да мога да тренирам по-често бокс, а да не отпада една от силовите тренировки, които и без това са две седмично, тренирам силово, непосредствено преди тренировката по бокс.
Засега се чувствам ок. Не съм уморена за бокса, а на другия ден съм напълно възстановена.
Ако все пак не е добър вариант и системно трениране по този начин, по би ми навредило, моля дайте мнения и съвети.
Инцидентно в четвъртък тренирах в два и половина следобяд, приключих след час и след това се върнах в 6:15 за тренировката по бокс (като междувременно пих чаша вино). Иначе отивам в 5:00 и тренирам около час и после директно преминавам към бокс тренировката.
Идеята ми е да тренирам два пъти седмично- трен+бокс в почивните ми дни и когато мога да вмъкна още една силова и поне още един бокс, след дневна смяна. Така хем ще мога да тренирам повече бокс, хем няма да се налага да жонглирам с другите задължения.
Тренове:
В четвъртък:
I. СС:
1. Клек: 12 х 30 кг, 12 х 35 кг, 10 х 40 кг, 8,8 х 45 кг , 6,6 х 50 кг.
2. Фул контакт туист: 7 x 16 с 25 кг
II. Четири кръга:
1. Коремно разгъване с 16 кг пудовка над главата: 12,12,12,12,
2. Руски туист: 60,60,60,60 с 12 кг
3. Планк : 80,80,80,80 сек с 10 кг
4. Гоблет клек плюс бг хип хиндж: 12,12,12,12 с 16 кг пудовка.
Вечерта един час бокс. Интервали по три минути на боксовите круши, различни комбинации. На ринга с треньора, който продължава да ми обръща повече внимание и техниката ми доста бързо напредва.
Вчера:
I..Тяга: до 80 кг, 2 х 3 х 80 кг, 2 х 85 кг 1 х 90 кг , 1 х 90, 1 х 90 кг
II. Четири кръга:
1. Сумо клек+ сумо румънска тяга от дефицит - един клек, следван веднага от тяга: 12,12,12,12 с 12 кг пудовка.
2. Фейс пул с ластик: 4 до отказ
3. Y-L-T
III. Дълга разходка из залата с 2 х 15 кг
Храната основно си е месо+ салата.
Кафе и Джак, преди трен.
И преди нравствената полиция да ме разпне, изцепката с виното преди бокса оня ден, беше изключение, не ми се отрази по никакъв начин на тренировката.
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 18.03.17 14:12.
24.03.17
00:44
Отне ми около два часа да открия как да си вляза в профила.
На телефона ми е изключително неудобно.
От айпада влизам в профила си, но няма падащи менюта, не мога да подкрепям мнения и сигурно куп други неща, за които просто нямам време да прегледам.
Това, което най не харесвам е, че като се влезне в дневниците, не са подредени по последни мнения, така трудно намирам и виждам новите публикации и трябва да ровя, за да намеря дневниците и мненията, които ме интересуват и следях с интерес.
Изобщо като общ поглед и цялостна картина, мога само да кажа, че губя много повече време от преди, когато можех да влезна, да метна един бърз поглед и да видя, това което ме интересува. Това е най-вече, което ме спира да влизам често и да губя време в ровене.
Както и да е, сигурно се свиква, но определено присъствието ми засега ще е доста намалено.
Иначе тренирам сигурно повече от когато и да било.
Тренирам клек, тяга и преса основно. Всичките ми тренировки са кръгови, час преди тренировката по бокс.
Боксът все повече ми харесва, ако има накъде повече. Техниката ми напредва, това което виждам в огледалото, сравнено само с преди седмица, ме кара да се усмихвам.
Най-много съм впечатлена от това, че егото ми не се е обаждало, откакто кракът ми стъпи за пръв път в тази зала.
Усещам се отново силна и стабилна.
Купих боксьорски обувки и снощи за пръв път тренирах с тях, беше ми много кеф, да не говорим, че и музиката на която тренираме, ме кара да се чувствам като Роки хаха.
Идваха ни приятели от Ница.
Забърках над 150 000 коктейла ягодови просеко дайкирита и мацката реши, че ще ми прави пияна фотосесия на тема боксови обувки хаха:
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 24.03.17 00:44.
Като отвориш “Форум” от падащото меню имаш категории. “Активни теми” подрежда хронологично всички теми и дневници, по които някой пише нещо. “Моите теми” подрежда хронологично всички теми и дневници , в които някога си писала, а едно кръгче с цифричка показва точно колко мнения в темата са написани след последното преглеждане от твоя страна. В старата версия беше меню ” Теми с моето участие”. За мен това винаги е бил най-лесния начин да следя дневниците, които ме интересуват. Това е и причината да спамя от време на време в някои 😉
А също така, когато някой редактира мнението си, то излиза отново с единичка т.е. Непрочетено. Друго много хубаво и удобно е, че със ❤️ можеш да добавяш мнения, които са ти полезни, интересни, важни (в раздела Избрани мнения).
П.П. Хубава Мария :)
24.03.17
17:04
Маданец, Санче :-) благодаря ви !
Въпрос на дълго разглеждане и на свикване е. Има някои неща, които дори повече ми харесват от преди и стават по-лесно.
И от къде по дяволите, намирате емотикони?
:-)
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 24.03.17 17:04.
24.03.17
17:01
Не мога просто да му се наслушам на това парче :-)
Днес го споделям навсякъде.
Да ми е живо и здраво братчето. Честит му рожден ден!
И да, разпила съм се от рано сутринта....
казано от Mara Croft на 24.03.17, 17:04:
Въпрос на дълго разглеждане и на свикване е. Има някои неща, които дори повече ми харесват от преди и стават по-лесно.
:-)
Емотиконите си ги слагам от телефона - имам вградени на клавиатурата, всякакви стават.
24.03.17
17:47
казано от Sanya на 24.03.17, 17:23:
казано от Mara Croft на 24.03.17, 17:04:
:-)Емотиконите си ги слагам от телефона - имам вградени на клавиатурата, всякакви стават.
Благодаря!
Проба, проба 😁😘😂💋❤💃🍹🎯😊💣🔪🎂🚬🌠🔌🍹🍸🍷🍸🍸🍸🍸🍸🍸🍸🍸🍸🍸🍸🍸🍸🍸🍸🍸🍸🍸🍸🍸🍸🍸🍸🍸🍸🍸🍸🍸🍸🍸🍸🍷🍹🍹🍹🍹🍹🍹🍹🍹🍹🍹🍹
Хахаха голям кеф 😁😭😁😭😁
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 24.03.17 17:47.
24.03.17
18:07
ама от компютър не става :(
29.03.17
22:41
Хей 😊😁
Май от последната вписана тренировка друга нямам, обаче пък днес се и натренирах и набоксирах.
Доста бях заета последната седмица, че дори нямах време да обърна внимание на любимите си дневници.
Тази вечер (нощ) ще изпрочета всичко.
Днес след дневна смяна, с колежка тренирахме и след това останахме за един час бокс клас.
Тренировката я направих за себе си. На нея просто и сменявах тежестите.
Тренировка:
1. Клек: до 30 кг, 7 х 45 кг, 5 х 50 кг, 3 х 55 кг, 2 х 57,5 кг, 1 х 60 кг 😍
2. Тяга: 7 х 60 кг, 5 х 70 кг, 3 х 75 кг, 2 х 80 кг, 1 х 85 кг
3. Военна преса: 4 х 12 с 2 х 8 кг
Един час бокс с шефа на залата. Супер беше. Ставам все по-издръжлива. 😊
Сега вана, вино, манджа. Не задължително в този ред.
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 29.03.17 22:41.
казано от Mara Croft на 29.03.17, 22:41:
Сега вана вино.
Така го прочетох първо...
Викам си..леле то и аз мога да се къпя във вино....ама вани с вино да взимам?!Някакъв хай левел ,ще да е това))))))))))))))
30.03.17
21:57
казано от nervak на 30.03.17, 10:28:
казано от Mara Croft на 29.03.17, 22:41:
Сега вана вино.
Така го прочетох първо...
Викам си..леле то и аз мога да се къпя във вино....ама вани с вино да взимам?!Някакъв хай левел ,ще да е това))))))))))))))
Мииииии хаха, сигурно вече ме познаваш достатъчно добре, за да го допуснеш 😁
Всъщност, даваш ми добра идея .....😁 ше се пробва
казано от Любомир Ламбрев на 30.03.17, 11:48:
И вана можем да изпием ако се налага.. :)
Предполагам, че на никой от нас не би му се опряло 😁😁😁
особено ако е наложително хаха
По този повод 😊 днес е лято в Лондон и работих на бара, като се опитвах да измисля нови летни коктейли......с дегустация, разбира се 😁
Тааа ...бал ром, тъмен ром, бял ром, тъмен ром, пина колада (ром), пак ром, просеко, ягоди, просеко, ром....
Cool…and the gang
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 30.03.17 21:57.
01.04.17
16:05
Две двойни смени подред ми идват доста отрезвително 😁,
въпреки погълнатите количества 🍸🍷🍹
Най-накрая, след три месеца и малко, мога да кажа, че нито шията, нито рамената, нито лактите, абе изобщо нищо не ме боли. Освен краката от работа де 😁
Радвам се,че няма особени поражения по телесата ми, след толкова дълго време спорадични тренировки, както и да е идва лято, захващам се за работа.
Смятам да се пробвам с последната програма, която тренирах, като ако имам проблем с предния клек, ще го сменя. Резултатите бяха просто 💣.
Взех някакви мерки, направих снимки и така.
По снимките не изглежда, кой знае какво много лошо да се е случило, явно леките тренировки, все пак са ме поддържали.
Айде почивайте и се забавлявайте.
Крофт ,все се е ненаработила хаха
Тягата, каквато и да е, все пак си казва думата 👿
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 01.04.17 16:05.
04.04.17
23:42
Taка е, тягата има много тежка и авторитетна дума, прави чудеса и за качване на маса от хърбави заложници на гърди-бицепс парадигмата, помага и за изправяне на стойката, лекува стрес 🙂
06.04.17
11:38
казано от Lachezar Tomov на 04.04.17, 23:42:
Taка е, тягата има много тежка и авторитетна дума, прави чудеса и за качване на маса от хърбави заложници на гърди-бицепс парадигмата, помага и за изправяне на стойката, лекува стрес
Винаги съм казвала, че тягата ми е любимото тренировъчно движение 😍
Сега абсолютно сериозно мога да заявя, че е на едно от първите 3 места, сред малкото неща, които обичам да правя и ми носят истинско удоволствие. 🔫 💪🍷
06.04.17
12:06
Вчера трябваше да ми е почивен ден и по план пръв тренировъчен по сплита.
Обаче взех допълнителна смяна и след чистене, готвене и куп други домакински подробности, ми остана половин час да се метна до залата преди работа.
Получи се бързичко, ама качествено, щото тая сутрин със събуждането, още в леглото усетих приятна болка, на места, където бях забравила, че имам мускули. 😁
Тренировка:
I. СС:
1.Клек: 20 х 30 кг, 16 х 40 кг, 8,8 х 50 кг, 6,6 х 55 кг
2. Румънска тяга: 12,12,12,12,12,12 x 50 кг
II. 4 кръга без почивка:
1. Сумо Гоблет клек + сумо румънска тяга от дефицит: 4 х 12 с 16 кг пудовка
2. OHP с неутрален хват: 4 x 12 с 2 х 8 кг
3. Фейс пул: 4 х 15
4. Разбъркай тигана : 4 х 10
III. СС Абдуктор и Адуктор:тук си правих различни експерименти, отново установих, че много съм подценявала и двете движения:
4 х 20 х 75, след всяка серия 4 х 50 х 45 само пулсиране в края на движението.
На една колежка са и подарили от специалните гривни и вчера много ентусиазирано ми съобщи, че измерила и установила, че на средно тежка смяна правим по 18-20 000 крачки и горим над 2300 калории хаха. Сигурно.
Сега отивам да направя сто хиляди палачинки, че си имам момчета във ваканция, после вана и работа.
Айде хубав ден 😊 тук е и слънчев.
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 06.04.17 12:06.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече