Записки Dymag (уличен фитнес)

Прескочи до:

18.06.22
14:45

Ааа, не - вашите отношения не тук 💘 Иначе всичко друго е добре дошло - научавам доста неща така, дори и само да провокират нужда да проверя информация.
Току що си купих нови червени ластици - като за нова страница

Мнението беше редактирано от Dymag на 18.06.22 14:50.

18.06.22
15:49

Какви ластици ползваш? Впрочем цветът им не е определящ, от червените съм виждал тънък ~25кг, докато стандартният червен в Декатлон например е 45кг. Тамошният оранжев е 35кг, но имам друг оранжев 75кг.

18.06.22
16:44

45 кг. Закачам ги с карабинери за железата - удобно е за бърза промяна на височините и разполагам с пълната дължина на ластика. Преди да разбера какво ми е с ръката бях решил да върна на 35 кг., взех такива, но ми дойдоха прекалено леки. Но ги ползвам и тях - все едно имам 2 чифта дъмбели с различна тежина. Ластиците не тежат - удобни са за пренасяне. Не е като да помъкна 160 кг. тежести в раничка на гърба си :)

19.06.22
12:25

Вчерашната беше с “ластици с високо и ниско окачване”, и силови на 5-ци в серия. Отново вкарах 2 пъти оранжев и 2 пъти червен ластик в кръг, съответно 4 пъти собствено тегло и 2 пъти крака. И пак не успях да направя 5 кръга. Минава един час и аз съм на 4 кръга, с общ обем 120 ластик, 80 собствено и разноименни крака, като в началото на кръга ми бяха стандартните - отпад от височина с приклякване и мах горе, български, румънска на един крак и странични напади на равно, а в средата на кръга ми бяха “кракомаханията” - повдигане напред, настрани и назад, другото беше със странично повдигнато коляно над упоредката изпъване на крака назад и връщане, третото магарешки ритници с редуване на 2 диагонала (а не назад) и последното от задържане на полуклек на един крак върху пейката с паралелките, за които се държа с ръце, пак магарешки ритници назад. В движенията с крака също вкарвам разлики във всяка тренировка. И гледам да спортувам около час, след което спирам, без да е настъпила някаква по-сериозна умора. То с кръгова тренировка, в която се редуват дърпащи и бутащи движения, и в същото време ластици, собствено и крака, човек може “да си копа” цял ден
Направи ми впечатление че новите червени ластици са по-меки от старите ми нацепени. Имах подобно съмнение и като си взех, сравнително наскоро, оранжевите - че ми се струват по-меки от старите, които съм ползвал, но по спомен. Иначе ги дават 35 и 45 кг.

Мнението беше редактирано от Dymag на 19.06.22 12:27.

19.06.22
20:25

Днес беше ластик с раменна височина на окачване и комбинирани серии от 3+2 или 2+3 силови/”тюлени”. По интересното е при “ударите” с коляно с глезен в червен ластик с ниско окачване зад гърба, които установих че мога да ги правя с вдигане на коляното и странично - редувах един напред с един от страни. При тях, между другото, се държа с ръцете за нещо, на подходящо разстояние пред окачването. Без да се държа ми е невъзможно да запазя равновесие с толкова голям опън на ластика. Правих и вертикални повдигания на “human flag” пред и зад тяло, “възможни” и “невъзможни” както сме ги кръстили. Не ги бях правил отдавна заради лакътя, който е толкова добре, че почвам да се замислям дали да не откажа операцията ... добре-добре, колко да е добре - не боли, не лимитира движенията, но не се разгъва докрай.
Утре спортувам в Хасково, Ямача.

Мнението беше редактирано от Dymag на 19.06.22 20:28.

22.06.22
00:07

Бих път, работих, спортувах, “омагьосах се” в 2 бр. кръчми вчера в Хасково с приятели, спах в меко легло, което е неприятно при проблеми с кръста, пак работих, пак пътувах и после пак спортувах с ластици като портален скрипец, днес в София. В смисъл - нормално, даже бях взел с мен жената, която още не знае къде се намира, без да е участвала в работата и спорта, а по пътя към София предимно спеше. Така е - като не спортува редовно 🙂
Средния ми пулс ми в покой е 61 удара в минута, а диапазона между 49 и 148 удара в минута, според гривната ми - статистиката обхваща година, вкл. и тренировки. Пиша го за да не спамя в чужди дневници и нямам никаква идея какво означават тези цифри.
Малкия син вече усвои и “тюлените” на нашата хоризонтална стълба, а пиша “нашата”, защото трудността им се определя от дебелината на страничната тръба на хоризонталната стълба, която трябва да обиколи тялото. Отбелязвам, че първо усвои коремно на лост, после силово и чак след това “тюлен”. Големият син мина през същата последователност на усвояване на движенията преди време. Бъзикаме се, че така или иначе, за тях винаги ще се твърди че “това е до ген”, от тези, които ме познават

22.06.22
09:21

Е какво да означава, супер е .. Но тези гривни не знам доколко точно мерят и второ 148 показва че по принцип много много не го вдигаш този пулс :) А не е лошо да го. Горе долу ако приемем по показател че максималния ти пулс е около 180, това значи че около 160, започва да ти е трудно да говорих гладко постоянно.
Ако имаш такива натоварвания в които се задъхваш а гривната ти е премерила макс 148, означава че не е много точна, както много други. Или си от случаите изключение при които максималния пулс е по-нисък да кажем 165-170, което ме съмнява :)

22.06.22
11:43

Максималния пулс, приложението, в което съм въвел всякакви данни, вкл. и години, ми го дава 171 удара в минута, теоретично и сега виждам че има зададено предупреждение ако дигна 170 :) Нормален бил между 50 и 80 в покой, пак индивидуално според годините ми. Малкия син, който е със същото приложение и въведени коректно данни, му дава много по-високи стойности за нормални. Виждам че има формула за изчисляване на пулса - 220 минус годините, което ще рече че при мен е 220-50=170, а при сина излиза 220-17=203. 50 ги навършвам след 3 месеца и сигурно затова ми дава 171. Таргетния пулс за тренировка ми го дава 60-85% от максималния, т.е. 102-145. Мисля че е нормален, ако може да се вярва на тази информацията, но е факт, че тичане нямам по времето на тази статистика, а задъхванията по време на тренировки са ми кратки.

22.06.22
21:00

Днес бях на ядрено магнитен резонанс, за първи път в живота си. Ще разкажа.
Първо, лакът-не лакът, вкарват ме целия в тръбата. Проблема е, че тръбата точно на този ЯМР е тясна и се наложи да вляза с лявата ръка нагоре, а дясната покрай тялото, за ми се съберат раменете. Вън беше 30 градуса, вътре не много по-различно, но отгоре на всичкото се оказа че машината докато работи грее. А докато работи освен това чука, трака, пука толкова силно, че слагат антифони и пак ти “набива канчето”. Та така, с една ръка нагоре, която изтръпна още на петата минута, притиснат на тясно в някаква бяла “фурна”, дето тропа и чука зверски въпреки антифоните, се оказа че трябва да не мърдам 20-25 минути. То аз и не можех, щото бях заглавен ... казаха ми ако има проблем да си вдигна някой от краката. Идеше ми да ритам още на 2-та минута.
Издържах.
Резултата не излиза веднага. Трябвало да се разчете и после ще ми го изпратят на e-mail. До момента нямам нищо.
Спортувах с “мелници” с ластици на 4 височини, 4 кръга.
... не искам повече ЯМР ... ще си куцам

Мнението беше редактирано от Dymag на 22.06.22 21:04.

23.06.22
18:49

И на мен ми е доста прясно това преживяване. :)

казано от Boby_ на 24.02.22, 18:13:

24.02.2022 г.

Днес бях на ръба да не успея да направя ЯМР-то, защото не се събирам в дупката. Едва ме натъпкаха вътре две сестри. Едната ми повдига рамото, другата бута нагоре и настрани. Сигурно щеше да е забавно да се видя на клип, но отвътре не ми беше чак толкова смешно и за 25-те минути на изследването всичко ми изтръпна.

23.06.22
20:00

Много па сте големи и чувствителни....всеки път заспивам в тръбата.

23.06.22
20:04

казано от nervak на 23.06.22, 20:00:

Много па сте големи и чувствителни....всеки път заспивам в тръбата.

Рискуваш да те нарекат хилав :D
Или МалъкМазенМек :D

23.06.22
20:20

Мек  и хилав... може.
Мазен няма как)))

23.06.22
21:36

Не може ли да се оборудват с ЯМР-та като по филмите ... замислих се какви ли пък ЯМР-та съм гледал във филми. Сигурно съм гледал нещо, защото в представите ми бяха едни далеч по-дебели и безшумни тръби, дето привличат пистолетите на лошите.
Днес с TRX
Излязоха резултатите, но всичко е на китайски. Понеделника ще ги нося на доктора

23.06.22
22:20

Аз като ходих на ЯМР, там се събраха няколко човека като излязох и се смяха с глас. Защото аз имах уж проблем със зрението и отидох да ми потвърждават диагноза за множествена склероза. Оказа се че нито зрението ми има проблем, нито съм болен. Абе ... доктори ...

23.06.22
22:58

казано от Dymag на 23.06.22, 21:36:

Не може ли да се оборудват с ЯМР-та като по филмите ... замислих се какви ли пък ЯМР-та съм гледал във филми. Сигурно съм гледал нещо, защото в представите ми бяха едни далеч по-дебели и безшумни тръби, дето привличат пистолетите на лошите.
Днес с TRX
Излязоха резултатите, но всичко е на китайски. Понеделника ще ги нося на доктора

Казват, че операция трябва и проблема не е от вчера или днес 🙂

23.06.22
23:04

В моето ЯМР пишеше, че ми е износен хрущялът на коляното, а хирургът каза, че изобщо нямало износване. Дрън, дрън...

24.06.22
00:08

казано от Гюлето на 23.06.22, 22:58:

Казват, че операция трябва и проблема не е от вчера или днес 🙂

И да се правя на интересен и да не се правя - това и истината и я знам. Строшил съм си тъпия лакът в момент, в който съм имал проблеми с него, с мазила и болки, които са ми попречили да го “хвана” и някак си съм “минал метър” без сериозен кръвоизлив или други усложнения на момента. Последствията обаче са си факт, накратко - нестабилност на ставата (налице), прогресивно разрушаване на ставния хрущял (налице), образуване на шипове (налице), ограничаване на на пълния обем на движение (налице) и накрая тежка инвалидизация. Мисля да избегна последното. Всички изследвания и лекарски мнения са адекватни, последователни и не си противоречат. Освен това ми харесва идеята един месец да съм болничен ... не съм бил айляк за толкова време повече от 10 години. Спорта не ме притеснява - ще го наглася

24.06.22
09:22

Да ти споделя нещо.
От както спрях всякакви лостове, и работя базови с щанга чат пат,основно 2 по 24 пудовки ,чук-гума и разни там спринтове всичко с малък обем ,на често и свежо сгънах ръката с още някой градус.
Даже си позволявам и бокс без драми после.
Така че зарязвай маймунджилъците и след операцията и се хващай за гюлетата :)

24.06.22
09:32

Аз откакто намалих драстично обема на лостовете, спрях да имам всякакви проблеми с рамене и лопатки, верно е че не съм тоолкоо якк :) ама ще го преживея :)

24.06.22
21:26

Имам парчета счупена кост на сгъвката отпред и отзад на лакътя, които физически пречат на движението. Имам и вътре в ставата костни фрагменти, които нанасят поражения, с възможни последствия “преписани” от мен подробно в предишното ми мнение, а в разчитането на ЯМР-то изписани с медицински термини, които проверих. Никакъв спорт няма да ги изкара оттам. Всъщност съм постъпил по най-добрият начин със спорта си, ако изключим факта, че щях да хвана проблема много по-рано, ако не го бях направил. То и сега го хванах заради хрумване и възможност, а не заради влошаване. От друга страна ако нямах проблем, нямаше да стигна до този начин на изключително ефективно и в същото време щадящо спортуване. Всяко зло за добро
Днес “празната”, като имах отново вертикални повдигания на човешки флаг пред и зад тяло между кръговете, които между другото се правят с почти прави ръце
Я, намерих си един клип от 2020 г. с който показвам на едно хлапе разни работи. Има силово с подхват с прехвърляне отпред

Мнението беше редактирано от Dymag на 24.06.22 22:42.

24.06.22
23:03

То е ясно ,че няма да ги махне
спорта ,а хирурга.
Поради ограничението на движението се получава срастване .
Еднообразните движения не помагат,компенсираш със здравата ръка.Ще почне да боли и тя.
Трептящия ластик е още по зле.
Спорта ти е само на лакти.
Такъв консерватизъм не е полезен ,но ти си знаеш..поздрави

24.06.22
23:33

.. заправих да спомена че в днешната имах и изхвърляне на камък зад главата назад и забиване пред мен, 30 кг. Всъщност силовите в днешната тренировка бяха 6 бр, от общо от 92 движения със собствено тегло + 20 сумо клека с камък. Нямах ластик - “празната”. Вчера също нямах - TRX. Няма човек в този форум който да спортува по-разнообразно от мен, освен някои от дамите.
Да видим - имам над 72 различни движения с ластик, с 45 кг, 35 кг. или 70 кг. на ръка! (с 2х35 кг. с високо и ниско окачване), над 36 движения с крака без да броя тези с ластици, камъни и гуми, а собственото тегло не е за коментар - и правя всичко в цикъл от 6 тренировки. Имам и тренировка с TRX и без нищо, като днешната. Пребройте си движенията.
Спорта ми е различен, в много отношения недостъпен и от там неразбран поради многото неизвестни, но в крайна сметка всеки може да спортува единствено за себе си. И ако го прави добре, възможните резултати са: какво може, как изглежда и как се чувства. Няма друго, просто е - или е резултатен или е сбъркан.
Нямам срастване - медицински прецедент съм. Уникална функционалност за сериозността на счупването. Гледат ме като извънземен. Даже подозирам, че докторите може да размислят за операцията ... няма как - тези парчета кост трябва да се извадят. Понеделника ще разбера.
Между другото, ако бях с гюлета, пудовки или каквото и да е, макар че не виждам разлика с камък 30 кг, или 70 кг. опън на ластик на ръка, пак щях да съм извънземен и тотално неразбран, като сега, с хора, питащи ме за набирания, лицеви опори и клекове. Ми супер е за начинаещи. Има обаче начин да си и по-добър - това е. Нарича се “развитие”
doni dimitrov е виновен :P

Мнението беше редактирано от Dymag на 25.06.22 01:25.

25.06.22
09:44

Чудесен ден за мерене на.... движенията 😅
Шегувам се, нищо няма да меря.
Само да направим едни леки уточнения: направо не знам откъде да започна 😀
1. Килограмите на ластика 35,45 и т.н. са преди да се скъса,едва ли стигаш чак до там.
2. Покажи ми всички над 70 различни! упражнения с ластика, особено със затворен като твоя. Не едно упр. ,но с 20см. разлика в окачване на ластика!
Така, аз ще ти покажа над 1700 упр.🙂
3. Същото като горното,но за краката.
4. Какво правиш с 70кг. с една ръка, освен хоризонтално гребане ( виж т.1)
5. Има и още,но не ми се пише повече 🙂
Предлагам ти,при първа възможност да направим една тренировка заедно и да видиш, че килограмите на ластика, камъни и дРъве нямат нищо общо с тези на пудовките и БГ торба 😉
Ако пък са ти тежки,имам и други пособия за тренировка 🙃

Мнението беше редактирано от Гюлето на 25.06.22 09:45.

25.06.22
13:11

1"45 кг. съответстват на натоварване от 200% удължаване на ластика” - копирах от сайта на търговеца. Според мен не е вярно, защото имам 2 скъсани чифта червени ластици и 4-5 оранжеви. Всеки нов, ужким като стария, ластик, го усещам с различна трудност, като последните червени, които са чувствително по меки от нацепените ми стари. И аз не вярвам на тези цифри.
Със 70 килограма правя боксиране с една ръка и както си предположил, обратното му гребане с една ръка.
1.български клек
2.румънска на един крак на равно
3.отпад с мах
4.качване на високо стъпало с мах
5.напад с отпад срещу наклон
6.”залитащи” напади срещу наклон със смяна на краката - това трябва да го покажа. Ако не сменя бързо кракът срещу наклона ще падна по лице
7.с гръб към наклона отстъпване назад със странично извъртане на тялото и страничен напад срещу наклона, с редуване на страните, сгъва задния крак - този на наклона ... знам, пак е само за показване
8.качване на високо стъпало
9.”пистолет”
10.странични напади
11.кънкьорски напади
12.ножични напади
13.14.сумо и раменен клек
15.16.17.широк, раменен и “скиорски” клек под наклон на стъпалата. Скиорския е стъпало до стъпело и коляно до коляно. Правя го само под наклон на стъпалата, пръстите надолу.
18.румънска на един крак под наклон на стъпалата
19.20.21.трите посоки на кракомахания - напред, настрани и назад, които най-често ги комбинирам с редуване
22.повдигане на крака в едната крайност, например напред, завъртане и спускане от другата, например след като стигне назад. После връщане. Кракът описва дъга във въздуха от 180 градуса. Сравнително ново движение, което доста ми отвори възможностите за разкрач.
23.странично повдигане на едното коляно над рамото на успоредката и от това положение изправяне на кракът назад и прибиране обратно без спускане. Пак е ново и също доста “отваря” краката и възможностите им на стречинг.
24.25 и 26. са трите варианта на “магарешки ритници” - стандартни назад, редуване на диагонали и стъпил върху пейка със задържане на опорния крак силно приклекнал.
Останалите са с подскок, патешко ходене и/или повдигане на пръсти, които в интерес на истината не правя или правя рядко заради дископатията, но добавих в бройката. Любимото ми е успореден скок срещу наклон, клек върху наклона и отскачане обратно назад
Не вкарах в бройката движенията с камък и ластици, но като ще ги описвам е добре да се споменат.
Камъка е ясен, с единствена забележка, че по отношение на успоредните крака, ако се държи между краката по време на клека, заради размера му, клека е по-широк.
С ластиците правя няколко варианта на изправяне на крака назад с ниско окачване на ластика пред тялото, с разликата, че ластика освен че е ниско пред тялото е и по диагонал - или на вътре или навън и се противопоставя на крака освен на разпъването му, така и странично на задържането му назад. Много добро хрумване.
Суинга с ластици съм го описвал - с два червени с окачване ниско зад тялото, хващам ги с ръцете, прекрачвам ги, отдалечавам до положение в което ластиците са опънати между краката ми назад, а аз съм силно приклекнал и изправям бутайки с корема.
Удара с коляно също съм го описвал - стъпало през червен ластик с ниско окачване, с другия крак стъпвам напред и се хващам с ръцете за нещо (използвам срещуположните отвеси на хоризонталната стълба) и изпълнявам удари с коляно в средата напред и странично напред. Установих че редуването е най-удачно.
Обратният му вариант е ластик с ниско окачване пред тялото през глезена, също отстъпвам и се хващам за нещо че доста дърпа и свиване на крака. Не ми е много по вкуса заради голямото изолиране, но го правя като обратен вариант на ударите с коляно.
Навремето разучавах пилатес и има някои движения от пилатес за земя, които правя сутрин заради кръста и са производни на глутеус мост повдигания с два или един крак, изнасяне на крак в страни без спускане, подобни от опора, но не ги правя на лостовете.
Имам по два пъти крака в кръг, като често изпълнявам по две упражнения като им дойде ред, като например напад с отпад срещу наклон следван от клекове под наклон на стъпалата. Не повтарям движение в една тренировка, както с ластиците така и за крака, т.е. в една тренировка правя между 10 и 15 различни упражнения с крака, които в следващата тренировка ще са различни.
Всъщност, ако не тренирах на лостове и с ластик, а с тежести, щях да се ориентирам към това в предвид дископатията, която ми е от “камъни и дРъве” от извънспортни дейности, като селски дърводобив на пресечен и труднодостъпен терен, строежи на къщи и дувари, копаене на кладенци в скала, бъркане на бетон и др. подобни весели неща.
За описването на ластиците ще трябва много време, но ще отбележа че имам 4 различни тренировки с тях, с по между 10 и 32 движения с ластик във всяка, от които се повтарят единици, най-често боксирането с една ръка с два оранжеви ластика и обратното му “гребане” с една ръка, което между другото “разцепва” бедрото на предния опорен крак.
Много искам да тренираме заедно, а после и други неща. Няма нищо по-хубаво от това, за мен. Ще ти покажа и как се пие бира преди тренировка, за отпускане от миналия работен ден 😉
ПС: На клипчето в което показвам силови на едно хлапе в спортния салон на местното училище в Огняново през 2020 г. съм с 2 кг. по-тежък от момента, с по-слаби бедра и спортуващ само с оранжев ластик. После с хлапето играхме тенис на маса - бях доста добър едно време

Мнението беше редактирано от Dymag на 25.06.22 13:34.

25.06.22
14:59

🙂
Имаш 13 упражнения за краката в т.ч. и повдигане на пръсти. Всички останали са същите,а това че си ги направил на наклонен терен или в някаква комбинация между тях,и ги смяташ за други упр. е друг въпрос.
Да не говорим, че 1/3 от тях,изпълнени без допълнителна тежест са ..... раздвижване,загрявка.

Както и да е, важното е че ти доставя удоволствие и се чувстваш добре 🙂

п.п. Един непоискан съвет - купи си ластици на метър, да са свободни краищата.

25.06.22
16:30

казано от Dymag на 07.06.22, 22:21:

Моят план включва целенасочено разнообразие - променям изходните положения, различни ъгли в работещите стави, различен хват, различна скорост на изпълнение, редуване на еластично съпротивление със свободна тежест, самото еластично напрежение е в различни равнини и височини и т.н., в самата, както и между поредните тренировки.

Защо да е различно мнението ми и за краката - принципа е същия. Едно упражнение силово ли правя или 5 вида силови като сменя хвата?

казано от Гюлето на 25.06.22, 14:59:

п.п. Един непоискан съвет - купи си ластици на метър, да са свободни краищата.

Първите ми не бяха безконечни, но не бяха и на метър. Бяха леки като съпротивление - 18 кг. и се скъсаха много бързо. Има ли безконечен на метър, който да предлага 45 кг. опън като единичен? Такъв бих си взел, но нещо не намирам в нета

25.06.22
17:00

Ами,като си купиш 25-30 кг. и 4-5 м. , може да го направиш двоен,можеш да смяташ 🙂
От опит ти казвам, че са много по-удобни и практични.
Щом сега правиш над 70 упр.,то с такива ще удариш над 500 😉

25.06.22
17:37

Аз това го искам за засилване с ластик през кръста до пипане на отдалечен предмет - много го харесвам това упражнение, не зная как се нарича. В момента точно гледам бънджи ластици и ластици за харпуни. Ще е доста ценна придобивка, вкл. и за след ровичкането в лакътя.
Отивам да тренирам

25.06.22
21:53

Тръгнах да описвам тренировка, но не стана. Никой не знае какво точно правя, но го критикуват 😅
Знаят се силовите, от които в днешната тренировка имах 25 от 100 повторения със собствено тегло, между които нямаше набирания и кофи.
Правих 5 кръга с по 10 упражнения в кръг: 2 пъти червени ластици с високо и ниско окачване, 2 пъти оранжеви ластици с паралелно окачване на височината на раменете, 2 пъти крака и 4 пъти собствено тегло, в кръг, не в този ред.
От 200-те повторения с ластик нямах нито едно със свиване или разпъване на лакътя. По принцип такива, в целия си арсенал от окачвания, имам само две - боксирането и обратното му гребане с една ръка с два оранжеви ластика, с високо и ниско окачване. Днес не го правих.
Като видя някой да прави сгъване за бицепс и разгъване за трицепс с ластици, на място, на което има успоредка, лост и хоризонтална стълба ... няма да го напиша. Същото ми е мнението и за гребането с ластик с тежест, по-малка от тежестта на тялото. Ето - днес си имах повдигане на торса с J-набиране с много широк успореден хват (5 напречни на хоризонтална стълба), “предна везна” набирания с широк и с тесен успореден хват (4 и 2 напречни), J-набирания със задържане на J-то (3 напречни) - всичко е гребане с моите си килограми. Току що си изброих останалите дърпащи със собствено тегло без 5-те обратни кофи.
Ластика за мен е тежест, пудовка, дъмбел, скрипец, който мога да го засилвам не само от долу нагоре, а и от горе надолу, хоризонтално, един срещу друг, по диагонал ... но трябва да “тежи”. И естествено да не тежи при пренасянето 🙂
Пак doni dimitrov е виновен - той ми каза да пробвам с ластици :P

казано от doni dimitrov на 01.10.17, 22:31:

Защо не използваш ластици..

Аз: Ама аз не ги харесвам

казано от doni dimitrov на 05.10.17, 07:50:

Кой е казал че трябва да ги харесваш, нали те боли нещо..помагат да знаеш.
Oсвен това има и ластици с различна дебелина и трудни за опъване.
Гимнастици, борци, джудисти ги използват постоянно...поздрави

Аз: Ми добре

Мнението беше редактирано от Dymag на 25.06.22 22:24.

25.06.22
23:00

Изтрих го, защото трудно се разбира какво имах предвид и се губи смисъла да се чете.
Ако си се засегнал,не е било това идеята!

Мнението беше редактирано от Гюлето на 26.06.22 06:39.

25.06.22
23:05

Да не си се почерпил?

26.06.22
14:03

Няма такова нещо. Аз се притеснявам от чувството ми за хумор, което присъства в половината ми мнения, независимо от сериозността им.
В изтритото мнение не видях обида, а похвала за лостовете и критика. обосноваваща се на предположения. Имам само една забележка - защо реши че съм добър на лостовете 😅
Всъщност, с клипа, който го е снимала жената, исках да кача нещо в youtube да видя как става, защото до сега не съм качвал клипове там - тези с мен до сега са ги качвали други хора. Това ще позволи да покажа, живот и здраве, нещата които правя, за да може да се коментират, защото не намирам подобни движения.

26.06.22
18:23

Основната ни критика е ,че не използваш много други 
възможности ,а измисляш десетки движения с ластик ,които са сложни и уникални признавам.
Консервативен си повече от фитнес маниак
Треньора Рос Енемаит има много хубава книга за тренировки на открито,чел си я надявам се или не ..  :)

26.06.22
21:58

Прав си, но има и други фактори. Бъзикали са ме че съм единственият който спортува “между другото”, където и да е. Спортувах с големият син в количката, докато го разхождам - като бебе разбира се. В детската градина го питали какво работи баща ти и той е отговорил че спортува на лостове :) То по цял ден на работа, детето ме вижда само тогава. Спортувах непосредствено след 24 часови дежурства и тогава спях, защото установих, че след ставане след сън през деня, съм “по-утрепан” и възможностите са ми далеч по-лоши. Спортувал съм след кръчми “на мотика”, в полунощ, на жеги и студове - моето време за спорт е откраднато време. Писал съм не веднъж, че нямам цели в спорта, освен да си го гарантирам и това е било с много компромиси.
В същото време, 15-те години бойни изкуства и 7-те години спортуване в зала, винаги са ме карали да търся адекватност на движенията според обстоятелствата в които се намирам и в които мога да си гарантирам спорта, и търсенето на такава са създали голяма част от движенията ми. Като хвана нещо, аз се опитвам да го развивам, използвайки спортната си практика и наблюдения, за мен си, за да ми е по-добър спорта, за да компенсира недостатъците на обстоятелствата. “Миенето на зъбите” е лаф който използвам за определение за любителски спорт, като хигиена на тялото - не виждам разлика.
До тук - ОК, нищо особено на прочит. Човек, обичащ спорта. Обаче, се оказва, че се правили и мускули, без тежести. Аз го знам но ми ми е много забавно като ми хвалят мускулите хора спортуващи с тежести. Като се има в предвид че искам да отслабвам и не се храня, се изкушавам да не го правя, само заради забавлението. Всъщност, нормално е, но легендата че трябват тежести и химия е прекалено популярна. Сложни движения със собствено тегло се оказвали прости и са нещо обичайно, а не изключително. Аз не съм добър на лостовете, а най-нормален и спортувам спокойно, в границите на достъпното за всеки.
Обаче, показвам това, което правя. И ми казват - краката са тънки. Ок - правя ги по-дебели. Мне - трябват ластици. Ок - вкарвам ластици. Мне - не знаем какво не е наред, ама без тежести не става. Няма начин да става - трябва да ги има!
И аз какво да направя сега? Какво да става и какво не е наред?

Днес раменна височина на окачване на червени ластици, и високо и ниско окачване на оранжеви, 4 кръга от по 10 упражнения, краката предимно с ластици. Крака с ластици са нещо ново, както и “кракомаханията”, които ги ги правя от тази година. Не знам вече как да задържам килограми с тази маса в задника и бедрата.

Мнението беше редактирано от Dymag на 26.06.22 22:22.

27.06.22
12:07

Ей, Венци, голяма консерва си, честно! Даже се чудя кой от двама ви - ти или Боби, държи купата в това отношение :D
Нали имаш идване към Пловдив, ела да ти покажа с ластиците какви чудеса стават, не тия твоите измишльотини. Ще ти дам и да хванеш една пудовка, ей така за проба, да усетиш натоварването...При мен има избор, не е като да няма.

27.06.22
14:03

Хахаха
Може би все пак ще трябва да му насочиш пистолет към челото,че да докосне пудовката )))

Току виж ви послуша и вдигнем натоварването, покрай него научих всичко, но си седим слабичък. Иначе е яко да си лек и да летиш на лостовете.

27.06.22
15:49

казано от Цветан Павлов на 27.06.22, 15:23:

Току виж ви послуша и вдигнем натоварването, покрай него научих всичко, но си седим слабичък. Иначе е яко да си лек и да летиш на лостовете.

Зависи какво разбираш под “слабичък” .. :)

27.06.22
16:22

Вчера в залата слушах двама младежи да говорят зад мен докато клякам. Единият беше с нормална горна част и крака като солети без да преувеличавам. Обясняваше, че най-омразната му тренировка е тази за крака и колко мрази клека. Наблюдавах го с интерес и почуда как прави странично рамо с кабели вместо да кляка, при условие че в сравнение с него, дори Писториус “има крака”.

Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 27.06.22 16:23.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1