Anything is possible!

Прескочи до:

Ами яж , ти почти нищо не си яла :)
1/4 кисело мляко на закуска ми се струва малко.Обяда е добре , но все пак си тренирала и ти трябва повече храна . Не се залъгвай с тези кафета . Хапни плод,ядки ... яйце . Успех

Мнението беше редактирано от Plamena Polihronova на 29.03.16 15:09.

29.03.16
16:18

казано от Brazilch e на 29.03.16, 15:08:

Ами яж , ти почти нищо не си яла :)
1/4 кисело мляко на закуска ми се струва малко.Обяда е добре , но все пак си тренирала и ти трябва повече храна . Не се залъгвай с тези кафета . Хапни плод,ядки ... яйце . Успех

Знам, че трябва да се храня повече. Не искам да ям “боклуци” и затова се залъгвам с кафето. Още малко ми остава докато се прибера и ще хапна.

30.03.16
14:17

30.03.2016г.

Тренировка:
25 минути Speed с Шон
клек с разкрачен стоеж: 6х20 броя
клек с щанга 20кг: 2х20 броя
планк: 2х1.30 минути
кростренажор: 15 минути = 4.3 км

Храна:
Закуска: еспресо + 20мл течна сметана, 2 броя таханки, 5 - 6 супени лъжици кисело мляко
Обяд: 1 парче спаначена торта като снощната
Междинно: еспресо + 20мл течна сметана, 5 бисквити (wasntme)
Вечеря: 1 парче запеканка /яйца, червени чушки, бекон, зелен лук/, 1/2 домат поръсен със сирене, 2 трюфела домашни, шепа фъстъци
Течности: 2 литра вода

Времето си лети. Днес ми е едно такова замислено и странно. Нещо ми се ще да променя, но какво точно?! Времето предразполага за промяна... За 26 години съм се променяла толковаа много, че едва ли ще спра някога. Хубаво нещо е промяната във всеки един аспект.

Прилагам снимка на бисквитите.

Мнението беше редактирано от Green на 31.03.16 09:04.

31.03.16
11:27

Днес по - раничко ще дам отчет, защото ми е последен тренировъчен ден за месец март. Оправям си екселската табличка и реших да се похваля и тук с напредъка си от миналия месец по отношение на клекове и планкове, а и за тренировките ми като цяло.

март:
кростренажор: 1 час и 55 минути 
—————————————————————————————
тренировки: Т25: 8 часа и 33 минути * 1 час и 20 минути повече от февруари
—————————————————————————————————————————————————————————————————
планкове: 38 минути  * 14 минути повече от февруари
——————————————————————————————————————————————-
клекове: 2875 броя * 1765 броя повече от февруари
————————————————————————————————————————————
клек с щанга 20 кг: 180 броя

Отчет за мерки и килограми ще дам утре, защото утре ще се меря и тегля. Като за 1-во число на месеца.
Днес ще карам на кисело мляко да се поизчистя малко преди мерене и теглене.
От утре ще увелича храната, както и тренировките. Ще пробвам да се храня повече през април и да увелича тренировките, за да видя дали килограмите ще мръднат. Целя се към 50 килограма. Силно се надявам малко по малко да постигна целта си.

31.03.2016г.

Сън: 7 часа
Тренировка:
25 минути тренировка с тежести Т25
15 минути кростренажор = 4.3 км
клек с щанга 20 кг: 2 х 20 броя
клек с разкрачен стоеж: 2 х 20 броя + 1 х 60 броя = 100 броя
планк: 2 х 1 мин. и 30 сек. = 3 минути
Течности: 2 литра вода, 2 чая от шипки
Храна:
Закуска: еспресо + 20мл течна сметана, 300 мл айрян пилос /102,6 kcal/
Междинно: еспресо + 20мл течна сметана
Обяд: 400 грама кисело мляко 2% пилос /200 kcal/
Междинно: еспресо + 20мл течна сметана, 4 таханови бисквити
Вечеря: 1/4 шпек салам, 3 - 4 парченца кашкавал

Днес времето е хубаво и слънчево. Настроението ми също е по - добро от вчера. Днес съм много мотивирана за предстоящият април месец - тренировки, храна и начин на живот.
Хубав и слънчев ден!

Мнението беше редактирано от Green на 01.04.16 09:07.

01.04.16
09:37

Добро утро и честит 1-ви април!!!

Днес сутринта се претеглих и премерих, както писах вчера.
Да си призная, мислех че ще съм 54 кг, че и по - малко. Но останах разочарована. Това тегло си го поддържам от есента и не мога да го сваля, въпреки усилията ми. От два месеца насам съм ограничила до минимум въглехидратите. Сами виждате по менюто ми. Преди си ядях каквото си пожелая - сладко, тестяно, картофи, ориз и дори чипсове, солети, кроасани... Теглото ми беше същото. Даже миналата пролет бях 52кг.
Не мога да разбера на какво се дължи това. Или храната ми е прекалено малко или тренировките. Мисля този април да ги увелича и да видим какъв резултат ще има на 1ви май. За първи път от както тренирам, т.е. от 3 години насам, издържах да не се тегля цели 30 дни!! Това няма да го повторя. По ми е добре всяка сутрин, за да регулирам нещата.
Дори сега пия повече вода. От октомври до началото на март пиех по няколко чаши. Пролет и лято пия по 2 - 3 - 4 л, а понякога и 5.

Някъде греша, но къде?!

Това са ми мерките от тази сутрин.

тегло: 55,3 кг  *-0, 700 гр.
ханш: 94 см -1см
корем: 79 см -0.5см
талия: 64 см
ляво бедро: 51см
дясно бедро: 51см
гръдна обиколка: 86 см - 5см
китка: 15 см
глезен: 20.5 см
ляв прасец: 33 см
десен прасец: 32.5 см -1см
раменен пояс: 91,5 см -1см

01.04.2016г.

Тренировка:
25 минути упражнение за корем от Т25
клек с разкрачен стоеж: 1х20, 1х80 броя
клек с щанга 20кг: 2х20 броя
планк: 2х1 мин. и 30 сек.
кростренажор: 16 минути, 4.5 км
Храна:
Закуска: еспресо + 20мл течна сметана + 1/4ч.л. мед, 3 таханови бисквити / сусамов тахан, овесени трици, мед, ленено семе, тиквено семе/
Междинно: чай с шипка
Обяд: 1/4 шпек салам /само месо и мазнина, без нито едно Е/ 140 ксаl, 300 грама пържени тиквички с кисело мляко и майонеза 541 kcal ОБЩО: 681 kcal
Междинно: късо еспресо + 10мл течна сметана
Вечеря: салата /домати, краставици, кашкавал, маслина/, 1 пълнена тиквичка със сирене и кашкавал, 100 мл бяло вино, 1 чашка цедено мляко с пресни ягоди
Течности: 2 литра + вода

Мнението беше редактирано от Green на 05.04.16 09:01.

01.04.16
10:06

Може да не си мръднала на килограми, но си мръднала на сантиметри! Кое според теб е по-важно? Теглото е много субективна величина и 1-2кг може да си варират как си искат всеки ден. Мисля,  че добре се развиваш и е хубаво,  че си правиш експерименти да видиш кое как ще се отрази на тялото ти. Опознай го ;)

01.04.16
11:15

казано от Sanya на 01.04.16, 10:06:

Може да не си мръднала на килограми, но си мръднала на сантиметри! Кое според теб е по-важно? Теглото е много субективна величина и 1-2кг може да си варират как си искат всеки ден. Мисля,  че добре се развиваш и е хубаво,  че си правиш експерименти да видиш кое как ще се отрази на тялото ти. Опознай го ;)

За мен е важно да се харесвам в огледалото. Когато бях 52 кг се харевах повече отколкото сега с близо 4 кг отгоре.
Знам че не е много добре да се тегля всеки ден, защото един ден мога да задържа вода друг ден не. Дори не мога да кажа на 100 %, че това тегло от днес е реално. Може да съм задържала вода, защото през нощта ставах да пия доста. Отделно аз не ходя редовно до вц, което също си е трупане на храна по червата и изобщо по цялото тяло. Според мен трябва да изпия голяма дора разхлабителни, да се претегля и така да видя колко точно килограма съм. Но не искам да го правя, защото знам колко болка ми причиняват тези разхлабителни.

Относно минусите в сантиметрите. Мисля че е добре минусите тук там с 1 см или 0.5 см. Но пък от друга страна си мисля, че нещо не правя както трябва. Очаквам резултати постоянно и може би това ми е голямата грешка. Не трябва да очаквам.

02.04.16
17:44

казано от Green на 01.04.16, 09:37:

талия: 79 см -0.5см
....

Стори ми се доста мерките на талията,която си вписала, но вече поне ще я мериш,където трябва. Според мен ти е между 65-68 см.макс. ;)
Иначе като мерки си екстра, не гледай кантара, огледалото е по-важно :)

02.04.16
20:51

казано от Дени на 02.04.16, 17:44:

казано от Green на 01.04.16, 09:37:

талия: 79 см -0.5см
....

Стори ми се доста мерките на талията,която си вписала, но вече поне ще я мериш,където трябва. Според мен ти е между 65-68 см.макс. ;)
Иначе като мерки си екстра, не гледай кантара, огледалото е по-важно :)

Много ти блафодаря за коментарите и светването, че съм мислела и мерила грешно. Ще се премеря отново, но този път талията! А корема също ще меря, защото тази издутина ме тормози :)

03.04.16
09:39

02.04.2016г.

Храна:
закуска: 4 бисквити с тахан, еспресо + 20мл течна сметана
обяд: 4 бисквити с тахан, 1 капучино
междинно: 4 - 5 броя пилешки сърца, 2 топки сладолед рафи течен шоколад + тирамису, 2 корнишона
вечеря: салата от маруля, 3 парчета филе елена, 4 парчета луканка, 1 малко парче панетоне, 1 купичка крем карамел
Течности: 1 литър вода +
Тренировка: липсва, но пък повървях 4 км

Пиша го напълно въглехидратен ден. Не знам как се случи. Тахановите бисквити ги ям от 3 дни и нямам никакъв проблем 3 дни с вц. В тях има овесени трици, сусамово семе, сусамов тахан, ленено семе и белено тиквено семе. Мисля че ще ги правя много редовно. Виждам полза и най - накрая мога да си реша проблема с вц. Въпреки че са си въглехдратни, но вече какво ли не изпробвах и нищо. По - добре с няколко бисквити на ден, отколкото да се чувствам тежко и да ми е подуто.
Вчера сутринта се претеглих и бях 54.9, което значи, че съм свалила 1 кг за един месец.Не е много, но е нещо.

Мнението беше редактирано от Green на 04.04.16 09:01.

04.04.16
09:10

Добро утро, мило дневниче!
Днес времето е тоолкова слънчево и усмихнато още от сутринта. (sun)

03.04.2016г.

Сън: 8 часа
Храна:
закуска: еспресо + 20 мл течна сметана, 3 таханови бисквити
вечеря:  200 грама овчарска салата, порция пилешки дробчета по селски, 4 броя пилешки флейки с корнфлейкс + млечен сос
Течности: 1 литър + вода
Тренировка: Нямаше, но имаше 8 км и половина вървене в планински район, изкачвания и пак изкачвания. (whew)
Днес имах мускулна треска, но въпреки това станах за тренировка. Доволна останах от разходката до водопадите, както и приятелите ми. Радвам се, че ги посетихме. Заслужаваше си.

Изтеглих си една програма, която отброява крачки и изминати километри и от нея разбрах колко точно съм минала за седмица назад. Иначе си бях включила рънтастика, когато тръгнахме и така измерих километрите. Едно приятелче ми препоръча една програма, но тя не става са айфон, та си намерих друга за крачки. Доволно си имам по 2 км на ден, което за работа в офис е добре през седмицата. Само не знам къде ги извървявам тези 2км, а телефона не го нося в джоба си. И на работа и вкъщи си стой неподвижен, което е странно. Не знам дали да вярвам на цифрите. (dull)

По - късно ще пиша и за днес! Засега усмихнат ден.

04.04.16
10:02

Носи си телефона винаги с теб, ако искаш да ти отброява крачките, защото иначе ти показва колко пъти си го вдигнала :D

04.04.16
11:26

Най-общо един километър ти отнема между 8 и 10 минути, тъй че 20 минути движение са ти около 2 км, но с телефон и особено с подобно приложение си възможно най-далеч от истината, при положение, че и GPS-ите в по-голямата си част дават много хубави отклонения понякога и то известни марки.

04.04.16
12:50

казано от EcreasAuthor на 04.04.16, 11:26:

Най-общо един километър ти отнема между 8 и 10 минути, тъй че 20 минути движение са ти около 2 км, но с телефон и особено с подобно приложение си възможно най-далеч от истината, при положение, че и GPS-ите в по-голямата си част дават много хубави отклонения понякога и то известни марки.

Значи ако смятам, че съм вървяла 4 часа, това означава 12 км, а не 8 - 9 както ми го е изчислило?!
Изгорените калории ми ги отчете като 366, което също ми се видя твърде малко.
Много жалко. Защо изобщо ги измислят тези програми като не показват верни параметри?!
Ползвам иначе рънтастик предимно, за да видя какво разстояние съм изминала от едно място до друго, когато бягам. Показва ми правилно, защото съм го изпробвала на място, което е точно определени километри. А за разходки не съм го използвала, защото не съм се сещала. Тази новата програма си е включена постоянно и отброява крачките. За вчера ми отчете 16 хиляди крачки.
Май ще я изтрия, щом няма общо с действителността.

Саня, чувството ти за хумор ми харесва много! (hug) (sun)

04.04.16
13:48

Най-общо казано не трябва да те притеснява колко километра си минала, освен ако не си турист и не планираш да правиш някакви преходи дълги и многодневни.
И всъщност когато се разхождаш, най-вече се раздвиждаш, но това рядко може да замени една истинска тренировка, каквата и ще да е тя - гимнастика, тежести или бягане.
Извода е движение да има, ако е и навън още по-добре, но статистически няма стойност.

04.04.16
16:11

казано от EcreasAuthor на 04.04.16, 13:48:

Извода е движение да има, ако е и навън още по-добре, но статистически няма стойност.

Аз не искам да заменя тренировката си с разходки. Разходките сред природата, по планините ги правим редовно през почивните дни.  Тогава си давам почивка и от тренировките, освен от работа. Мисля, че също действат добре на организма,  щом имам и мускулна треска. Не е като “все тая” дали бях вървяла или не по баирите. На мен ми действат разтоварващо, защото съм с приятели, на слънце.

04.04.2016г.

Сън: 9 часа
Тренировка:
25 минути тренировка с тежести от Т25, второ ниво
клек с разкрачен стоеж: 3х40 броя
клек с щанга 20кг: 3х20 броя
кростренажор: 15 минути, 4.3км
Храна:
Закуска: еспресо + 1/2 ч.л. мед, 2 в 1 /два часа по - късно/
Обяд: 6 спаначени кюфтета с извара, 300 грама кисело мляко 3,6%
Междинно: Разредих останалите 1/4 от киселото мляко с малко вода и го изпих, еспресо + 20 мл течна сметана
Вечеря: 400 грама салата капрезе /домати, моцарела, песто/, 4 парчета тиквички по гръцки с малко сос, 300 мл розе, 1 суфле с топка сладолед
Течности: 2 литра вода и мисля да спра до тук, че се подух. Най -  много да изпия още една чаша
Белтъчини: 52 грама
Мазнини: 77 грама
Въглехидрати: 76 грама
1404 Kcal

Четох доста за кетозата днес следобед и мисля да пробвам. Искам да изчистя оставащите ми килограми, които съм си поставила като цел. Незнам дали ще издържа, защото състоянието в което се изпада в кетоза не било от най - приятните. Последвало голямо главоболие и гадене. Това не съм го чела, а ми го сподели човек, който е бил в кетоза.

От утре мисля да включа и напади. Колко според вас да направя като за първи ден? 20 броя? С гири по 2кг, че само такива имам?! Или не си струва да е с толкова леки гири?

И за да не се бъркам прилагам една снимка на напад. Това ли е напад или бъркам?

Мнението беше редактирано от Green на 08.04.16 13:30.

04.04.16
17:18

Даа, това е напад :) По 20 в серия си е добре. Щом ще го правиш за първи път спокойно можеш дори и без тежест да пробваш, да свикнеш с движението и  задължително  прочети статията за нападите тук в сайта ;)
Аз лично съм със смесени чувства към тях, защото ми е голямо мъчение :D Но иначе са си супер, не ги отричам в никакъв случай!

04.04.16
17:49

Щом си правиш кефа, не трябва да те интересува колко км си изминала.
Ползвай си устройството, в случая телефона, след като ти е под ръка, другите специализирани GPS-и не са блестящи и безгрешни.
Ако си правиш туризъм скоростта ти е доста по-бавна, защото имаш промяна в терена и особено в изкачване скоростта пада, тъй че телефона ти е отчел добре темпото.
За калориите не мога нищо да кажа, но едва ли са много добри формулите за изчисляването им, защото са общи, а не специално за теб.
Нормално е да те опънат бедра, прасци на склона, защото там вече се изисква сила.(тук се опровергавам за тренировката, но имах на идея равен терен)
Темпото, което ти давам горе е отправна точка за града например, защото няма как да ти дам информация за движение в планината.
С най-добри чувства.
Успех!

05.04.16
08:59

Sanya, следмалко ще прочета статията за нападите. Снощи видях, че си ми писала, но бях на рожден ден и нямах време да чета статията. Направих тази сутрин нападите както си писала - само 20 броя, но ги правих с тежести по 2кг. Ще трябва да си купя още един дъмбел, защото след седмица и половина започвам трета част от програмата Т25, а тя е изцяло силова и 2кг ще са ми супер малко за трениране. Иначе не са много лесни тези напади. Не са!

EcreasAuthor, определено има разлика в натоварването при градско вървене и такова в планинска местност. Иначе все още ме държи мускулната треска на бедрата и малко ме наболява и кръста. Явно доста съм се натоварила. Аз по принцип си вървя бая бързо. Забелязала съм, че хората с мен се опитват да ме догонват като ходим някъде из горите.
Миналата година се качихме до Райското пръскало и слязохме за един ден, общо 8 часа вървене и терена беше по - тежък от този. Тогава имах също треска на бедрата. Странно защо, но приятелите с които обикалям се оплакват о треска на прасците. Ще взема да си оставя праграмката, но няма да и имам много вяра. На рънтастика си имам, защото пак се повтарям - проверена е. За крачки не, но за разстояние да.

Сутринта си измерих талията, този път истински, не корема като досега. Оказа се, че е 64 см. Само 15 см разлика с корема.. Доста ми се вижда като цифра.

Мнението беше редактирано от Green на 05.04.16 09:01.

05.04.16
13:32

Днес деня ми започна с тази моя любима песничка! Много зареждащо ми подейства.

От доста време насам не си я бях пускала сутрин докато си пия кафето. (inlove)
Сутринта се прегеглих, както си обещах в началото на месеца, че няма да направя грешката вече да не се тегля цял един месец. Обичам да си следя теглото, въпреки че не се променя много. +- 1/2 кг
Събота сутринта бях 54.9, а тази сутрин кантара отново показа 54.9, което значи не 0.700 свалени за март, а 1.1 кг. (sun)
Премерих си най - накрая и талията, правилно! Както писах и в предния пост. Тя е 64 см, а не 79 см както си мислех. Разлика между талия и корем: 15 см. (tmi)

05.04.2016г.

Сън: 5 часа

Тренировка:
25 минути упражнение за корем от Т25
клек с щанга 20 кг: 3х20 броя
клек с широк разкрач: 3х40 броя
напади с гири по 2 кг във всяка ръка: 20 броя
усукване встрани с гири във всяка ръка х2кг: 20 броя
кростренажор: 15 минути = 4.5 км

Храна:
Закуска: еспресо с 1 с.л. суха сметана, 1/2 буркан кисело мляко, 1 таханова бисквита / тахан, трици, семена/
Междинна закуска: 1/2 буркан кисело мляко, 1 таханова бисквита
Обяд: 1/2 пълнена тиквичка със сирене, яйца, кашкавал, маслина, пресен лук
Междинна закуска: еспресо с 20 мл течна сметана, 1 таханова бисквита
Вечеря: 1 купичка таратор, 3 пилешки бутчета на скара, 3 с.л. цедено мляко с 4 ягоди

Белтъчини: 87 грама
Мазнини: 75 грама
Въглехидрати: 73 грама
1317 kcal

Течности: До момента 1.5 литра вода, но може би ще я мина.
Тази сутрин се събудих супер жадна и гладна. Може би е от виното, което изпих. (giggle) Но все пак имах повод да пийна. Честно казано, зимата хич не ми се пие вино, но през всички останали сезони докато готвя си пийвам по 50 мл бяло вино или розе /червено не пия/. Дали оказва влияние за сваляне на килограми?

Завършвам поста си с една интересна снимка за всички правещи планкове :D и една на това усукване с гирите, за да попитам как се казва или въобще не съществува такова?

Мнението беше редактирано от Green на 08.04.16 13:34.

06.04.16
13:51

06.04.2016г.

Сън: 8 часа (y)

Тренировка:
25 минути Cardio от Т25
клек с широк разкрач: 2х40; 2x20 броя
кростренажор: 16 минути = 4.3 км

Храна:
Закуска: еспресо с 1 с.л. суха сметана, 5 с.л. цедено мляко + 8 ягоди
Обяд: 5 спаначени кюфтета, 1 таханова бисквита
Междинна закуска: еспресо с 20 мл течна сметана, 3 оризовки с подлучен сос
Вечеря: 1 наденичка с кълцано месо, много пролетна салата /маруля, краставица, репички, лук/, 3 с.л. течен шоколад
С този шоколад накрая изобщо няма да махна голямото си коремче....

Белтъчини: 38 грама
Мазнини: 69 грама
1065 kcal

Течности: 2 литра вода

Снощи се снимах и ето ме ... Целя да изчистя корема, краката и дупето. Снимката е след цял ден и малко ми е поиздут корема, но той и през останалото време не е много прибран. :D
Смятам да си направя програма и да тренирам всеки ден отделна група мускули. От понеделник започвам.

Мнението беше редактирано от Green на 28.04.16 16:34.

07.04.16
13:27

07.04.2016г.

Тренировка:
25 минути тренировка за колем от Т25
клек с широк разкрач: 2х30 броя
планк: 3х1 минута
кростренажор: 15 минути = 4.4 км
Добавям още един път кростренажор за деня, този път следобед: 30 минути

Храна:
6:30- еспресо с 1 ч.л. суха сметана и 1 ч.л. кокосово масло
7:15- 2 в.ч. айрян с домашно мляко, 1 таханова бисквита
10:00- 2 оризовки
11:30- 3 оризовки
12:20- 200 грама свинско със зеленчуци /тиквички, моркови, чушки, гъби/ Хареса ми, от топлата витрина на хр.магазин го взех, но ще си сготвя тези дни. 8-)
13:00- нес кафе с 2 течни сметани
14:30- таханова бисквита
17:25- един морков
19:39- 4 пържени в зехтин попчета, салата / маруля, краставуца, репички, лук/ , 2 таханови бисквити
20:30- чаша айрян

Белтъчини: 183 грама
Мазнини: 73 грама
Въглехидрати: 103 грама
1788 ксаl

Течности: До момента 1.5литра вода. Много ми се подува стомаха от водата, което е странно. Ще взема да експериментирам утре без вода, най - много литър.

Довечера ако не ме домързи ще ходя да побягам, ако не, ще повървя... има време.

Мнението беше редактирано от Green на 08.04.16 13:25.

07.04.16
15:27

казано от Green на 07.04.16, 13:27:

[Много ми се подува стомаха от водата, което е странно. Ще взема да експериментирам утре без вода, най - много литър.

Груба грешка ще е това, а стомаха най-вероятно се подува от друго.

07.04.16
15:59

казано от James Hinks на 07.04.16, 15:27:

Груба грешка ще е това, а стомаха най-вероятно се подува от друго.

Ами може да е свързано с луната и да задържам вода, но ми се случва често. Събота и неделя, когато не пия много вода, т.е. под един литър го нямам този дискомфорт и подуване.

07.04.16
16:09

И аз до колкото знам пиенето на вода пречи на задържането на вода, а не обратното, така че пий си спокойно ! :)

07.04.16
18:14

казано от Ани123 на 07.04.16, 16:09:

И аз до колкото знам пиенето на вода пречи на задържането на вода, а не обратното, така че пий си спокойно ! :)

Ще продължа значи да си пия водица, въпреки че я задържам и ми е кофти.

За довечера се преборих с чистенето на тези четири хубосника! Не че има нещо особено да се чисти, но го правя за първи път. Главата на едната малко ме стресна.

08.04.16
12:10

Между другото аз до скоро консумирах доста сол, което е сериозна предпоставка за задържане.....

08.04.16
12:57

казано от Ани123 на 08.04.16, 12:10:

Между другото аз до скоро консумирах доста сол, което е сериозна предпоставка за задържане.....

Ами честно казано аз не консумирам много сол, даже ям безсолно. Иначе използвам кафява сол, която е различна от другата и много по - полезна.

08.04.2016г.

Сън: 8 часа
Тренировка:
20 минути тренировка за крака от Т25 /Имах още 5 минути, но не можах да я довърша. Много изморена се чувствах./
23 минути кростренажор: 6.3 км
планкове: 3х1 минута
клек с широк разкрач: 3х20 броя
напад с х2кг гири: 1х20 броя

Храна:
6:35- еспресо с 1 ч.л. суха сметана
7:20- таханова бисквита
9:00- нес кафе с 10 мл течна сметана
10:30- 200 грама котидж сирене
12:20- 2 сварени яйца
12:40- нес кафе с 10 мл течна сметана
15:00- едно сварено яйце
19:30- салата/ бейби спанак, моцарела, чушка, гъби/, свинска пържола, 2 таханови бисквити

Белтъчини: 39+83 грама
Мазнини: 95 грама
Въглехидрати: 60 грама
1622 kcal

Течности: До момента 1 литър

Днес продължава да ми е подут стомаха. Не знам от какво, храната ми не е солена, дори напротив. (dull) Вместо да се радвам, че е петък, на мен ми е едно такова криво и никакво. Писна ми да се чувствам дискомфортно.

Реших да си сметна Б М В и Kcal за цялата седмица. Ето ги и тях:

Понеделник:
Белтъчини: 52 грама
Мазнини: 77 грама
Въглехидрати: 76 грама
1404 Kcal

Вторник:
Белтъчини: 93 грама
Мазнини: 82 грама
1401 kcal

Сряда:
Белтъчини: 38 грама
Мазнини: 69 грама
1065 kcal

Четвъртак:
Белтъчини: 183 грама
Мазнини: 73 грама
Въглехидрати: 103 грама
1788 ксаl

Петък:
Белтъчини: 39 грама
Мазнини: 24 грама
Въглехидрати: 10 грама
422 kcal

Мисля, че не се движа никак, ама никак добре. Тези въглехидрати са ми на никъде... А целя да ги премахна.  Ще смятам всичко докато свикна.

Мнението беше редактирано от Green на 09.04.16 07:59.

08.04.16
15:30

казано от Green на 08.04.16, 12:57:

казано от Ани123 на 08.04.16, 12:10:

Ами честно казано аз не консумирам много сол, даже ям безсолно. Иначе използвам кафява сол, която е различна от другата и много по - полезна.

08.04.2016г.

Аз използвам хималайска, за която не съм сигурна, че е ок...., а тази кафява каква е - не съм чувала - ще прочета :)

08.04.16
15:35

Ако е натриев хлорид, все едно с какъв цвят е - ще задържате вода. Ако обаче не е прекалено много, солта едва ли е основната причина за задържането.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 08.04.16 15:35.

08.04.16
15:49

Това е солта, която ползвам: http://buldara.com/shop/woo-ninja/ на Булдара. Дано не се приеме като реклама, защото съм далеч от идеята да рекламирам каквито и да било продукти.

Състав: Натурална микробиотична солева комбинация от морска сол, лен, коноп, слънчоглед, тиква, кориандър по патентованата технология на ВАРАХАИЛ ООД. Кафявата сол осигурява необходимия за човешкия организъм дневен набор от соли и микроелементи. Съдържа витамини, ненаситени масни киселини (омега 3, 6, 9) и природни фибри. Кафявата сол е създадена в най-добре усвоим от човека вид. Подходяща е за салати, супи, гозби, приготвяне на хляб и хлебни изделия, комбиниране с всички видове подправки.

Съдържание на КАФЯВА СОЛ на 100г продукт:

Морска сол – 90 г
Калиев йодат – 3,1мг
калций – 110мг
калий – 420мг
магнезий – 87мг
селен – 2,8мг
цинк – 0,84мг
фосфор – 39мг
желязо – 3,6мг

Витамини: К, Е, В-комплекс, D, F, провитамин А, естествени фибри – 5мг; растителни ненаситени мастни киселини (омега 3, 6, 9).
енергийна стойност – 225KJ/53,8Kcal

Храната ми не мисля, че е такава, от която да задържам вода и да ми е подут стомаха.

Мнението беше редактирано от Green на 08.04.16 15:51.

08.04.16
16:17

Трябва да изолираш едно по едно нещата, които те съмняват и ще разбереш.
И естествено кога се е появило това чувство...

08.04.16
16:22

Е, то си е 90% сол и 10% подправки това :)
Проблемът със стомаха може да е с медицинско естество, може да е нещо с микрофлората, с непоносимост към нещо в храната, но няма как да е от водата.

08.04.16
16:49

казано от EcreasAuthor на 08.04.16, 16:17:

Трябва да изолираш едно по едно нещата, които те съмняват и ще разбереш.
И естествено кога се е появило това чувство...

Ами аз не се съмнявам почти в нищо. Така като гледам храната си няма от какво да задържам. Не консумирам готови колбаси в които да има прекалено много сол. Може би водата не ми влияе добре и не трябва да пия по толкова много. Митът за многото пиене на вода може би не важи с пълна сила при мен.

казано от James Hinks на 08.04.16, 16:22:

Е, то си е 90% сол и 10% подправки това :)
Проблемът със стомаха може да е с медицинско естество, може да е нещо с микрофлората, с непоносимост към нещо в храната, но няма как да е от водата.

Бях на лекар в края на миналия месец, предписа ми пробиотик. Изкарах един курс, но нямам никакви подобрения. Това е .... не знам вече кой лекар при когото ходя и все пробиотици ми изписват, които изобщо не помагат. Може би това си ми е организма и той не приема добре храната и водата, защото имам и проблем с вц. По принцип щом приемам толкова вода и тренирам всеки ден не трябва да имам проблеми, според лекарите. Но ето, че не е съвсем така. През какво ли не преминах. Ограничавам определени групи храни, като варива и кисело, гледам да намаля въглехидратите и нищо не постигам. Започвам да се отчайвам, че винаги ще си ходя с подут стомах, проблем с вц и постоянен дискомфорт. Може би е хормонален дисбаланс.. Вече нямам никакви предпожения.

Утре ще карам без вода, най - много чаша. Ще експериментирам от водата ли е не е ли.

08.04.16
17:11

Не съм чел много назад, но видях, че ти е подут стомаха и ти прегледах менюто, та виж дали не е от нескафето. Аз напоследък си бъркам, понеже купиха буркан такова и усещам някакви спазми от него, но не е фатално. Като го спра изчезват.

Мнението беше редактирано от Дuд0 на 08.04.16 17:11.

08.04.16
17:45

казано от Дuд0 на 08.04.16, 17:11:

Не съм чел много назад, но видях, че ти е подут стомаха и ти прегледах менюто, та виж дали не е от нескафето. Аз напоследък си бъркам, понеже купиха буркан такова и усещам някакви спазми от него, но не е фатално. Като го спра изчезват.

Като се замисля, може и от него да е. Подуването се повишава след приема му.

10.04.16
10:03

Здравейте в неделя.
Вчера не съм тренирала, но доста почистих. Като за събота.
Не съм пила нес кафе и нямах подут стомах. Водата също ограничих на колкото ми се пие, а не да се наливам насила до 2 л +. Изпих около 1 литър, даже не знам дали има и толкова.  ;) Странно защо нес кафето ми влия зле, а еспресото не?

Днес съм измислила нов поход до други водопади. Дай ми на мен походи само. И водопади... (party)

Снощи гледахме “Чудеса от Рая”. Много смислен филм, но и доста тежък. Гледах му реклама по ТВ и ми направи силно впечатление. По истински случай е.

Храната вчера:
закуска: еспресо + 1ч.л. суха сметана, 4 таханови бисквити
обяд: купичка таратор, 2 кюфтета, 1 кебапче
междинно: 2 топки сладолед рафи / течен шоколад (nlove5) + чийзкейк/
вечеря: 5 пръчици бони, 200 грама кисело мляко

Белтъчини: 84 грама
Мазнини: 115 грама
Въглехидрати: 104 грама

1777 kcal

Този сладолед обърка всичко...  Без него и бисквитите Въглехидратите ми щяха да са 38 грама, което е добре на ден за НВ ВМД.

Мнението беше редактирано от Green на 10.04.16 10:04.

10.04.16
17:28

Сухо мляко, сметана ще да е разликата.

11.04.16
08:41

казано от EcreasAuthor на 10.04.16, 17:28:

Сухо мляко, сметана ще да е разликата.

Възможно е. Сутрин пия еспресо със суха сметана, а следобед с течна. За една седмица ще откажа кафето следобед и ще преценя. Изкарах 2 дни без кафе следобед и се чувствах добре.

10.04.2016 г.

Сън: 11 часа

Храна:
закуска: еспресо с 1 ч.л. суха сметана, 220 грама кисело мляко + 20 грама суров слънчоглед
обяд: 150 грама вурст
междинно: 30 грама слънчолед печен, 220 грама шоколадов сладолед
вечеря: 200 грама селска салата, 4 парченца пържола от свински бут на скара, 100 грама кисело мляко

Течности: 1 литър + вода

Белтъчини: 64 грама
Мазнини: 109 грама
Въглехидрати: 94 грама

Б 24 % М 40.8% В 35.2%

1631 kcal

Изминати близо 4 км. Ходихме до едни водопади отново, както и изкачване на младежки хълм. По трудните пътечки, не по пътя.
Пак сгреших със сладолед, но това е заради половинката ми. Заведе ме да си хапнем сладолед на стената, а аз хич не исках след уморителната разходка в жегата. Прибрахме се и заваля. Неделята завърши с хубав филм.
Ако успея да намаля въглените на 10-20% ще съм мнооого щастлива.
В събота се претеглих и отново бях 55.6. От днес съм в МЦ, което значи че съм задържала доста вода.

Днес тренировката ми е много добра, поне според мен, но ще дам отчет утре.

Хубава нова седмица!!!

Мнението беше редактирано от Green на 11.04.16 08:44.

12.04.16
11:06

Добро утро във вторник!!
Отчитам вчерашния ден като много добър и от към храна и откъм тренировки.
Май не си сметнах много добре калориите, но като не мога да намеря нормален калкулатор, който да има всичко.. така е!

11.04.2016г.

25 минути тренировка с тежести от T25 Rip

1. Хибридни Арнолд преси с гири 2 кг - 20 бр.
2. Подвигане на ръцете напред с гири х 2 кг - 20 бр.
3. Кик бек с гири х 2 кг - 20 бр.
4. Раменна преса с 20 кг - 5 бр.
5. Руски суинг - 20 бр.
6. Бицепсово сгъване 10 - 20 бр.
7. Гребане с щанга - 15 бр.
8. Мъртва тяга - 20 бр.
9. Гръбно обратно извиване, Супермен - 20 бр.
10. Кофички на пейка - 20 бр
Общо 20 минути.

35 минути кростренажор = 9.8 км

Общо за деня: 1 час и 20 минути

Храна:

закуска: еспресо + 1ч.л. суха сметана
обяд: 9 броя оризовки Изобщо не ми харесаха! Нито на вкус, нито на аромат, нито като тип храна. Повече няма да си взема!
вечеря: 150 грама салата от бейби спанак, рукола, червено зеле, червени чушки, зелени чушки, морков, моцарела + 20 броя пилешки сърца, пържени + 2 с.л. цедено мляко с 1ч.л. мед

Течности: 2 литра + вода

Белтъчини: 66 грама
Мазнини: 29 грама
Въглехидрати: 86 грама

Б 66 % В 46,3 % М 29 %

861 kcal за деня

Въглехидратите, ах въглехидратите! Ужасни са!

Чета доста различни мнения за тренировките, че кардиото било по - добро за отслабване от тежестите, и че трябва да се изключат тежести и само кардио, за да има ефект. Не знам какво да мисля вече и изобщо да чета ли.

Хубав вторник!

Мнението беше редактирано от Green на 12.04.16 13:00.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1