Why not

Темата е заключена.
Прескочи до:

09.02.16
10:32

Редактирам го тоя opening, защото предишния не беше изчерпателен май. Казвам се Симона , на 14 и 3/4 (защото все ме бъзикат, че съм малка) 9 клас, ЕГ- бесен гърч в училище (излишна информация). Занимавам се с волейбол от 3ти клас, имам физическа активност, на народни танци 6 години подскачах и пях. Ходим по състезания с отбора, посещавам залата 5-6 пъти седмично, поне за час и половина.Със затоплянето на времето започвам разходки, кросове, бягане вънка и тренировки вкъщи.  Целите поставям ясно, искам всичко тежко, виснало и меко да изчезне. Ще ми помогне на самочувствието, на спортната дейност( издържливост и отскок) и като цяло ще се чувствам по-добре. Сега съм 165 см и най-тежка съм била 69 кг. След това паднаха до 67 и варират 65-6-7 зависи... Цел в цифра или някакви кг да сваля не поставям, за мен важно е огледалото и какво показва шивашкия метър. Опит с диети кой знае колко голям съм нямала. Никога не съм се тъпкала неконтролируемо, не знам на какво се дължи това тегло, като малка пак си бях пухкава. Теглото се разпределя горе долу равномерно като това, което ми е комплекса са бедрата.
Менюто ми първия ден:
10:30 фреш от един портокал
11:00 бъркано 1 яйце ( сготвих го в домашно краве масло)
1/2 плочка сирене
1/4 краставица нарязана на 4 ( с малко сол)
Обяд
15:00 някъде нямах избор и метнах към 50гр сушени плодове и сурови ядки
19:30-21:00 тренировка
21:30 150гр пилешка плешка на фурна (без кожа)
Имаше салата краставици и си бучнах доста пъти.... Към 1/2 краставица да е било
1/2 плочка сирене
1 филиика типов хляб
Едва сега се запознавам с храната така подробно. Какво съдържа и с какво ще допринесе на тялото ми. Разбирам, че при всеки е различно и трябва максимално да персонализираме режима към своите желания, ‘‘comfort zones’’ и прочие. Пътя ще е дълъг и труден знам, но имам време ;) Човек се учи, докато е жив (нещо, което чувам от майка ми и треньора редовно) С тоя спорт аналогично би трябвало да съм организирана и дисциплинирана, което вярвам, че съм. А и да не съм, ще стана. Освен спорта и училище се отдавам на четене, рисуване, продължително гледане на сериали до нощите, приятели и други. Айде успех на мен си казвам и да видим (sun)

Темата беше редактирана от Simona. на 13.04.16 00:38.

09.02.16
10:40

Здравей! Успешен дневник ти желая :)
От сега виждам, че се храниш изключително малко и някак по самото ти писане усещам предпазливостта ти спрямо храната. Увеличи най-добре дажбата, за да задействаш метаболизма си. Предполагам, че искаш да сваляш килограми като се има предвид НВД-то. С тази храна надали надвишаваш 1000ккал на ден, което е изключително малко за твоите характеристики ;) Хапвай малко по смело!

Поздрави (F)

09.02.16
11:48

Има нещо вярно в това, което казваш... Постоянно имам чувството, че ще прекаля, но пък и се наяждам. Сега закуската:
1 варено яйце
2 резенчета краставица (такива 1/4тинки)
1/2 плочка сирене
2 средно тънки резенчета кашкавал
1 филиика типов хляб препечена
Наядох се, вкусно ми беше, чинията беше пълна. Смятам, че е достатъчно, но както казах не съм запозната въобще... Имам въпросче, за обяд ( в училище) какво мога да си направя и занеса... И също ако нямам възможност какво мога да си купя примерно и да ям на крак... Нещо ядки, бисквити ли какво, нямам идеяяя ... :сс

09.02.16
12:07

казано от Симона Иванова на 09.02.16, 11:48:

Имам въпросче, за обяд ( в училище) какво мога да си направя и занеса... И също ако нямам възможност какво мога да си купя примерно и да ям на крак... Нещо ядки, бисквити ли какво, нямам идеяяя ... :сс

Бисквити - не. Можеш да си носиш домашен сандвич с месо, извара или яйца, салата някаква, готвена храна (ако искаш). Сайтът е пълен с рецепти, и то много хубави. Можеш да ги откриеш горе под “Хранене”. Можеш да си купиш: кисело мляко (не от плодовите), ядки - евентуално сурови. За друго не се сещам. Просто обядвай добре и няма да огладнееш много следобед.

Мнението беше редактирано от Елена на 09.02.16 12:14.

09.02.16
14:30

Благодаря много..! А маслеността има ли значение? 3%, 2% тея нискомаслените.. Вече разгледах голяма част от рецептите, отбелязах, преписах скоро ще се експериментира! :))

09.02.16
14:32

По-скоро избирай по-пълномаслените.

09.02.16
16:23

Носи си храна в кутия месо,ориз, салати.Или солени палачинки примерно.

Защо се храните с по 1000 калории дневно бе ?!

09.02.16
18:23

казано от Севдалина Тасева на 09.02.16, 17:25:

Защо се храните с по 1000 калории дневно бе ?!

Благодаря за идеите!!
А за калориите.. Еми незнам, определено не гладувам, наяждам се и ме е страх да не прекаля.

09.02.16
19:01

Ами 1000 ккал са за дете на 2-3 години (според ориентировъчния дневен прием, препоръчван от СЗО), явно момичето е доста младо ;)

09.02.16
21:53

Вечеря: на гости сме и има кисело зеле със свински ребърца. Ядах само зелена салата и едно ребърце просто защото не я харесвам тая манджа иначе салата си беше доста голямо количество.

Осъзнавам, че е малко, но след като се наяждам и не гладувам какъв е смисъла да ям насила?
Тая салата обаче не ми стигна :д като се приберем може да хапна малко пилешко

09.02.16
23:38

Забравих обяда :д
За обяд послушах съветите ви и си взех
1 кофичка кисело мляко Верея 2,9%
(има и по-висок процент, но нямаше в магазина)
Към 50-60 гр ( опаковката е 80 раздадах на всеки незнам какво е останало) микс на Кронос сушени плодове и сурови ядки

10.02.16
00:24

Здрасти! Пожелавам ти  успех, съветвам те да прочетеш следните 2 неща ( на мен на доста въпроси ми отговориха) : http://www.bb-team.org/articles/5113_bb-team-otgovarya-kakvo-da-yam-kogato-sam-na-uchilishte и http://www.bb-team.org/articles/907_otslabvane-s-nisko-vaglehidratna-dieta-nvd

Добре дошла и от мен!

Трябва да кажа, че съм съгласна с останалите, че хапваш недостатъчно или поне на този етап.
Спокойно можеш да хапваш и повече зеленчуци, ако ти се ядат. Направи си голяма салата, сложи зехтин. Добави повече от 1 яйце към нея. :) В училище е удобно да си носиш сандвичи, но на практика можеш да си носиш всичко.
Успех ти желая. :)

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 10.02.16 07:53.

10.02.16
13:01

Благодаря много за съветите! Тези статии ги бях преглеждала, но сега ще ги прочета по-внимателно. Вече съм 2ра смяна, което ме улеснява и ще си правя сандвичи за училище. Днес закуската ми беше малко късна, защото станах късно, но е подобна на вчеращната
11:30
1 варено яйце
1 филиика типов хляб ( препечена)
С маалко масло отгоре
Месо от едно копънче, пилешко, може би 100-150 гр не съм сигурна ,без кожа и печено
1 плочка сирене
1/8 краставица ( толкова имаше само )
2 резенчета кашкавал
Ще ям в училище ,най-вероятно същото като вчера, защото нямам сега “материали” за сандвич :д но утре ще се насладя на по-обилен обяд.... Благодаря отново!
Поздрави

10.02.16
21:59

Вечеря
Пилешко месо от копънче към 100гр
Сирене
1 филиика пълнозърнест хляб (баланс на вита)
Лютеница малко
Сирене към 1/2 плочка
Млечна салата към 150 гр (домашна)
Салатата не е на Веселина или там тея пакетираните... Мама я прави :д
А и си краднах 2-3 парченца пушено пуешко (тея мезетата)

11.02.16
17:09

Днес имахме мач от 12:30 и се събудих към 11 , не исках да се тъпча точно преди мача затова ядох
1/2 кофичка кис мляко
1/2 банан
Мача беше 2 часа,  разбихме ги Варналии :)) :Д след мача ядахме в ресторанта до залата ни
Поръчах крехки пилешки хапки с билки
350 гр пишеше и имаше картофено пюре (въглехидрат) и гъби
Оставих половината пюре, не ми се ядеше просто...

11.02.16
22:07

Една обилнааааааа и вкуснаа вечеря с голяма голяма голямаа салата :
Айзберг , рукола, домати , краставици , зехтин , риба тон

12.02.16
14:57

Закуска днес пропуснах, защото се събудих прекалено късно. Обяд към 13:00
Сандвич; 2 филиики многозърнест Силует на Вита
Малко домашно краве масло
4 парченца (колкото палец) пушено пилешко филе
Голямо резенче кашкавал (колкото да покрие филията)
1 варено яйце
Малко краставичка
Имах въпрос... Какво ви е мнението за черния шоколад, 75% какао или повече.. Въобще шоколад може ли да се яде в малки количества дори...? И също за този cheat day нещо по-подробно, до колко мога да се отпусна ... :D

12.02.16
15:54

казано от Симона Иванова на 12.02.16, 14:57:

И също за този cheat day нещо по-подробно, до колко мога да се отпусна ... :D

Не е точен отговор, но може да ти е полезно:
http://www.bb-team.org/articles/5147_zarejdasht-den-i-mrasen-den-sa-dve-razlichni-neshta

Относно шоколада, в частта “може ли изобщо да се яде шоколад” - няма може и не може или поне никой тук не може да ти каже, а и не би трябвало да ти казва, можеш ли или не можеш да ядеш шоколад. Преценката е твоя, както дали може, така и колко може. Зависи от твоите цели и желания. Голяма част от шоколадите са пълни са какви ли не неща. Аз лично не бих ти препоръчала да консумираш такъв шоколад. Разбира се, ако хапнеш, или ако от дъжд на вятър си вземеш един ред - това няма да те вкара в гроба 3 минути по-късно. Да си направиш домашен шоколад е нелоша идея обаче, има много позитиви. Вариант е, ако искаш да си купуваш шоколад, да подбираш според съдържанието, като внимаваш да избереш нещо с горе-долу добро качество. Относно черния шоколад - не е лош вариант, но също е добре да внимаваш със съдържанието. И все пак - шоколадът не е за наяждане, какъвто и да е той. Би могла да подслаждаш менюто, но не и да се храниш с това, което предполагам знаеш, щом питаш дали може в малки количества, но аз все пак да го спомена :)

12.02.16
17:42

Благодаря многооо!!! Значи тази неделя мога да хапна месо с гарнитура ориз със зеленчуци. Ако има нещо, с което трудно се разделям с НВД е ориза, бананите... Знам, че мога пак да си хапвам, ниско-въглехидратна е , а не без-въглехидратна, но все пак да знам, че мога да си позволя малко повечко е добра новина :)
За шоколада, какво точно да избягвам в състава му.. Ще потърся този домашния шоколад, който спомена.
Смятам да се изтегля в понеделник и да видим.. А днес обърнах къщата за шивашкия метър, да видим и ханш, бедра как стоят нещата :D

12.02.16
21:22

Пак сме на гости за вечеря;
100-150 гр пилешки сърца, задушени
2 парченца пил. дробче
50 гр г/д ориз със зеленчуци
100 гр салата зеле
Май прекалих със въглехидратите... Измерих си ханша и талията
Ханш 98
Талия 80
И в един сайт пресметнах процента мазнини, излезе към 26%, което незнам въобще какво значи. Знам си, че имам излишно, но така в проценти незнам дали е много много или малко много :D

12.02.16
21:39

Не си прекалила с въглехидратите, а 26% мазнини е нормално, доколкото знам, но имай предвид и че калкулаторите в нета не са съвсем точни.

Мнението беше редактирано от Елена на 12.02.16 21:43.

12.02.16
21:54

Беше оставена и формула, ако го изчисля сама дали ще излезе по-правилно..? Или трябва да се ходи на лекар за тея работи, въобщееее не съм запозната.

12.02.16
21:57

Имах предвид, че не могат да ти определят точно процента мазнини, а не че не смятат правилно. По-точно измерване се прави с калипер, но не знам къде.

12.02.16
22:03

http://www.bb-team.org/articles/2822_kaliperometriya-ili-elektronno-izmervane-na-maznini   Тук четох до сега.. Много много не ме вълнуват проценти, цифри, килограми. Целта ми е да се чувствам добре в кожата си и да изглеждам добре...

13.02.16
17:16

Закуска (по-скоро обяд)
12:00
1/2 кофичка кисело мляко
2-3 супени лъжици овесени ядки със сушени плодове
+ няколко парченца помело
Сега огладнях и си направих сандвич
2 филиики многозърнест силует на Вита
3-4 парченца пушено пилешко филе
1 резен кашкавал колкото филииката
Малко мерудия и после в миквоволновата
Утре ако хапна за закуска макарони? Нали ми е зареждащия ден...

13.02.16
20:59

Любимата ми вечеря;
Салата с рукола , айзберг, авокадо, краставици, орехи, тиквени семки
2 пилешки филенца от гърди (мисля че беше една пилешка гърда разделена на 2)
1 филиика силует на Вита с малко лютеницаа
Малкооо сирене

13.02.16
21:21

казано от Симона Иванова на 13.02.16, 17:16:

Утре ако хапна за закуска макарони? Нали ми е зареждащия ден...

Имаш ли нужда от зареждащ ден? Няма проблем да хапнеш макарони иначе, като по-добре е да са пълнозърнести.
А защо пишеш обяда в един коментар, а вечерята в друг? Можеш просто да редактираш първия си пост.

13.02.16
21:42

Мисля, че е малко вероятно наистина да е 26 % подкожната ти мазнина. Аз съм твоята височина и тежа 68 кг и ми е горе -долу толкова BMI- са. Така, че пробвай с друг калкулатор.

13.02.16
22:37

Не бях забелязала “редактирай” бутона. Благодаря :)
А за зареждащия ден, незнам дали имам нужда от него, но една от статиите, които четох за НВД имаше мнение, че именно този зареждащ ден е “коза” на режима, защото тялото се подлъгва, че вече не сме на диета и след това реагира по същия начин на липсата на въгл.,  а не да свикне с нея и да губим напредък.... Но и аз незнам, вие какво мислите..?

13.02.16
23:29

И аз го четох това и сега съм в същата дилема. Само че трябва да прочетеш и това: http://www.bb-team.org/articles/5147_zarejdasht-den-i-mrasen-den-sa-dve-razlichni-neshta за да не се объркаш нещо. Пиши после как е минало! :)

14.02.16
16:33

Такааа днес спах до късно :D така че направо на обяда
Порция макарони (гледах да не е много голяма, защото за съжаление не бяха пълнозърнести)
Майка не намерила в магазина и решила, че няма голяма разлика... Исках да си направя нещо различно, но ме “убедиха”, че нищо няма да ми стане. Съжелявам до известна степен, но знам че няма да се повтори.
Баба е на гости, нещо фаталнооо. Имаше крем панакота с портокалови парченца вътре. Много вкусно! Май прекалих, незнам незнам. Май ще ми е първия и последен “зареждащ” ден. Просто някоя друга неделя ще си хапвам повечко ориз, картофи, но не и нещо повече, незнам дали ще успея да се контролирам :D
За разликата между зареждащ и мръсен ден, пределно ясно ми е, не бих си позволила просто... Утре ще е първото измерване от самото начало, ще update-на. :)
Вечеря:
Ми на гости за празника, един хубав домашен хляб, топъл топъл (бял). Това ще ми е за урок, защото утре като се претегля и нямам грам разлика, ще се разочаровам от себе си и от труда и ще разбера, че не си е струвало.
Освен хляба хапнах и 2 свински късчета от манджа със зеле... И малко снежанка (домашна)
Ще се опитам още седмица на по-стриктно НВД и тоя “зареждащ” ден го махам задължително. Подсъзнателно просто не ми действа добре. След тази седмица вече ще обмисля предложението на Елена за РБД.

Мнението беше редактирано от Simona. на 14.02.16 19:18.

14.02.16
16:38

казано от Симона Иванова на 13.02.16, 22:37:

Не бях забелязала “редактирай” бутона. Благодаря :)
А за зареждащия ден, незнам дали имам нужда от него, но една от статиите, които четох за НВД имаше мнение, че именно този зареждащ ден е “коза” на режима, защото тялото се подлъгва, че вече не сме на диета и след това реагира по същия начин на липсата на въгл.,  а не да свикне с нея и да губим напредък.... Но и аз незнам, вие какво мислите..?

Ами не знам, но за вчера имаш сандвич, още хляб, овесени ядки и кисело мляко, както и плодове и зеленчуци. Не знам дали си в точно в рамките на НВД. Според мен не си.

Мнението беше редактирано от Елена на 14.02.16 16:43.

14.02.16
16:48

Да намаля хляба, друго...? Последните дни наистина малко се отпуснах, но поне първите дни добре ли са..?

14.02.16
16:51

Никъде не съм ти казала да намаляваш хляба. :) Дори и да ти кажа, не си длъжна да ме слушаш. :) Според мен НВД ще бъде тежка за теб. Прочети за РБД. Мисля, че в последните 1-2 дни се храниш сравнително добре. Не ограничавай количествата твърде много и няма да имаш нужда от зареждащ ден.

И спирам да пиша, че го обърнахме на чат.

Мнението беше редактирано от Елена на 14.02.16 17:02.

15.02.16
21:43

Закуска:
1 бъркано яйце с много малко пил, филенце, много малко кашкавал и сирене
Фреш от 1 портокал
1/2 домати (на резенчета)
Обяд: (в училище)
1 кис мляко Верея 2,9%
40гр сушени череши
Днес се притеглих, 1 седмица вече на по-ограничен режим ... 63 килограма, започнах грубо +- 65
Вечеря
Голяяяяма голяма зелена салата със краставици, домати. Отделно малко пилешко месо към 100-150гр чисто, също майка направи домашен сос (кисело мляко, сирене, копър, сол,олио) и сложих една лъжица...

Мнението беше редактирано от Simona. на 16.02.16 01:16.

16.02.16
22:14

Закуска
9:30 фреш от 1 портокал
10:00 1 бъркано яйце, малко пил филе, кашкавал, сирене
1/2 домат
Обяд
15:00 1 кис мляко верея 2,9%
20гр сушени череши
Преди тренировка
19:00 1/2 шепа сурови фъстъци
След тренировка
21:30 1 парченце черен шоколад
Вечеря
22:00 Зелена салата с краставици
1 филиика типов хляб
1 лъжица гд лютеница
1 плочка сирене
150гр(приблизително) пушено пилешко, чисто, без кожа

18.02.16
21:59

Закуска вчера :
Същата като предишните дни (става бързо, вкусно ми е ...)
Обяд
1 кис мляко верея 2,9%
40-50 гр нов вид миск от тоя energy mix на rois
Вечеря:
Не си бях вкъщи
Зелена салата със краставици
2-3 пържени картофа (неможах просто :D )
Риба (май толстолоп) пържена беше ама не ядах кожата, ами само месото..
Малко снежанка (домашна)

19.02.16
21:08

Закуската и обяда ми са горе-долу еднакви всеки ден, сега искам да разнообразя, вечеря снощи беше
1 лъжица картофена салата
зелена салата
пилешко бутче

21.02.16
13:55

казано от Simona. на 15.02.16, 21:43:

Закуска:
... 63 килограма, започнах грубо +- 65

Не е добре да сваляш толкова бързо. Нормално е да сваляш по 3,4 кг на месец. Инче е стрес за огрганизма + че тялото ще влезе в “икономичен” режим и ще зациклиш.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1