09.02.16
15:16
Здравейте искам да попитам за тренировъчна програма,която натоварва целия корем.Засега правя 2 упражнения като едното е коремни преси (3x25) като ги правя настрани и повдигане на крака в прав стоеж (3x12).Всичко го правя на суперсерия.Второто упражнение е Повдигане на крака от легнал стоеж (3x12) и накланяне с дъмбел за V (3x15),на суперсерия.Другия ми въпрос е колко пъти седмично да го тренирам?Аз го тренирам 3 пъти седмично.
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 09.02.16 15:17.
10.02.16
00:20
Позата ‘’легнал стоеж’’ звучи любопитно :D
Коремната мускулатура е като всеки друг мускул по тялото. За начинаещи е нормално да се тренира през ден-два.
На мен много позитиви ми е донесъл планк-а. Заздравява целия пояс.
В раздела с упражнения има и други идеи.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 10.02.16 00:21.
10.02.16
18:35
казано от Теди Илиева на 10.02.16, 00:20:
Позата ‘’легнал стоеж’’ звучи любопитно :D
Коремната мускулатура е като всеки друг мускул по тялото. За начинаещи е нормално да се тренира през ден-два.
На мен много позитиви ми е донесъл планк-а. Заздравява целия пояс.
В раздела с упражнения има и други идеи.
Аха добре,въпреки,че не тренирам както се вика от 2 седмици имам около 7-8 месеца стаж в залата,все пак аз си го правя 3 пъти седмично.Относно позата не знам точно наименованието на упражнението,но смятам,че ме разбра :D
казано от Теди Илиева на 10.02.16, 00:20:
За начинаещи е нормално да се тренира през ден-два.
... а за напреднали?
10.02.16
19:19
Аз съм начинаещ и знам толкова, колкото написах. Нищо, че спортувам редовно от 2 години. Не съм се интересувала в подробности, за сега...
Ако авторът на темата от 7-8 месеца тренира само корем си е жив начинаещ.
Ако е напреднал нямаше да пита въобще или питането щеше да е придружено с програма, обем на тренировката, цел и т.н.
Някои от мъжете във форума от месеци не тренират коремната мускулатура с изолиращи упражнения, а са много яки, даже изкарват завидни плочки с малко диета преди лятото :D Разчитат на добрата форма на коремната мускулатура на базовите движения. Когато усетят, че пояса им не издържа за да имат прогрес включват планк с добавена тежест на гърба, а за разнообразие и фукане правят колелце от колене или стоеж.
Във форума е бъкано от теми за плочки. С малко четене сигурно ще намери отговора, който търси.
11.02.16
14:41
казано от Теди Илиева на 10.02.16, 19:19:
Аз съм начинаещ и знам толкова, колкото написах. Нищо, че спортувам редовно от 2 години. Не съм се интересувала в подробности, за сега...
Ако авторът на темата от 7-8 месеца тренира само корем си е жив начинаещ.
Ако е напреднал нямаше да пита въобще или питането щеше да е придружено с програма, обем на тренировката, цел и т.н.Някои от мъжете във форума от месеци не тренират коремната мускулатура с изолиращи упражнения, а са много яки, даже изкарват завидни плочки с малко диета преди лятото :D Разчитат на добрата форма на коремната мускулатура на базовите движения. Когато усетят, че пояса им не издържа за да имат прогрес включват планк с добавена тежест на гърба, а за разнообразие и фукане правят колелце от колене или стоеж.
Във форума е бъкано от теми за плочки. С малко четене сигурно ще намери отговора, който търси.
Като цяло са около 10 аз те обърках.А доколкото в темата ми беше придружено питането с програма,обема си е около 20 минутки,а целта си е ясна :)
27.02.16
20:59
прави следната програма :
Коремни преси на под 25
Вдигане на крака от лег 25
Докосване на пръстите 25
Странични коремни преси 25
Колело 40
Изпълнявай като кръг , общо 5 кръга като почиваш 5 минути между кръговете , а между упражненията без почивка .
Успех!!