Млечни продукти - пречка при чистене на мазнини?

09.03.16
19:47

Какво мислите за яденето на млечни продукти при РБД режим, с цел чистене на мазнини. Г/д на ден приемам между 200 и 400 мл. кисело мляко(половин кофичка Верея 2,9% или цяла кофичка). Също така пия и прясно мляко около 100-150 мл. Верея 1,5%(за кафе го използвам). А сутрин винаги ям кашкавал 50-тина грама средно и около 100-тина грама извара сутрин.

Общо взето това ми е целия прием на млчени продукти и ми изглежда, че е доста при чистене на мазнини. Дали по някакъв начин може да ми попречат толкова млечни продукти всеки ден??? Иначе можете да видите дневника ми, как се храня и като цяло винаги съм успявал да сваля килограми, независимо, че ям доста млечни продукти, но въпроса е, до колко това са мазнини.

“Щом съм в калориен дефицит ще отслабвам,” знам, но въпроса е, дали млечните продукти биха попречили някак за това да изчистя мазнините.

Постоянно чувам, че не е добре да се приемат млечни продукти, заради лактозата, която не се усвоява, но дали това би попречило за максимално изчистване.

На киселото мляко пише ... гр въглехидрати, от които захари 4 гр(примерно)-предполагам това е лактозата. Не съм сигурен, дали не добавят захар, което тотално ще ме откаже от киселото мляко

Темата беше редактирана от nbstw на 09.03.16 19:53.

Прочети малко за лактозата, лактата и тн. Ще си отговориш сам :)

09.03.16
23:15

казано от nbstw на 09.03.16, 19:47:

Дали по някакъв начин може да ми попречат толкова млечни продукти всеки ден??? Иначе можете да видите дневника ми, как се храня и като цяло винаги съм успявал да сваля килограми, независимо, че ям доста млечни продукти.

Виж, че сам си си отговорил.

но въпроса е, до колко това са мазнини.

А какво да са? Вода? Мускули не се свалят толкова лесно, ако тренираш.

“Щом съм в калориен дефицит ще отслабвам,” знам, но въпроса е, дали млечните продукти биха попречили някак за това да изчистя мазнините.

Точно така. Докато си в дефицит, няма как да ти пречат.
Освен това, не бих казал, че ядеш много млечни. Аз например ям повече, дори като чистя.

09.03.16
23:20

За закуска имам задължително 100-тина грама извара с 30тина гр кашкавал и няколко филийки пълнозърнест хляб. Просто го обожавам на тостер това нещо :D

А за млякото, не смятам, че е толкова много да се приема 100-тина мл за 2 кафета на ден.

Просто ще гледам да не ям толкова много кисело мляко, може би на ден по 200 мл, понякога без него...

Иначе мненията са много относителни в другите форуми. Някои казват, че не е добре да се ядат мл. продукти при чистене, други, че няма проблем, щом си на калориен дефицит. Тъй ...

Мнението беше редактирано от nbstw на 09.03.16 23:22.

Теди Илиева

09.03.16
23:57

Млечните не са грижа, а простите въглехидрати са тези, които пречат.

Щом ти понасят млечните нищо не те спира да си ги ядеш. Просто внимаваш с калорийната стойност, избираш по-качествени (постоянно препоръчвам тези на ЕлБи) и гледаш да не са плодовите млека заради добавената захар.

Повтарям се, но проблемът при сваляне на мастна тъкан мисля са въглехидратите. Поне това е моят опит. За това на мен лично са ми препоръчвали когато консумирам млечни да избирам зрели сирена и кашкавали и да избягвам прясното мляко и свежите сирена.  Чисто научно не мога да се аргументирам, защото не съм чела достатъчно и не искам да изтърся някоя глупост. Има връзка с бактериите, които при зреене на сирената изяждат въглехидратите и ги свеждат почти или напълно до нула. Лошото е, че зрелият продукт е “концентриран” и богат на мазнини, което пречи, не заради високия процент мазнини, а защото увлича да се яде повече и можеш да надвишиш калорийния прием. Също са правени връзки между приема на млечни и ставни заболявания като артрита.

От друга страна РБД като режим е по-балансиран и можеш да си позволиш разнообразие на храни, включително млечни и прилично количество въглехидрати и пак да имаш прекрасни резултати.

10.03.16
11:19

казано от Теди Илиева на 09.03.16, 23:57:

Млечните не са грижа, а простите въглехидрати са тези, които пречат.

Щом ти понасят млечните нищо не те спира да си ги ядеш. Просто внимаваш с калорийната стойност, избираш по-качествени (постоянно препоръчвам тези на ЕлБи) и гледаш да не са плодовите млека заради добавената захар.

Повтарям се, но проблемът при сваляне на мастна тъкан мисля са въглехидратите. Поне това е моят опит. За това на мен лично са ми препоръчвали когато консумирам млечни да избирам зрели сирена и кашкавали и да избягвам прясното мляко и свежите сирена.  Чисто научно не мога да се аргументирам, защото не съм чела достатъчно и не искам да изтърся някоя глупост. Има връзка с бактериите, които при зреене на сирената изяждат въглехидратите и ги свеждат почти или напълно до нула. Лошото е, че зрелият продукт е “концентриран” и богат на мазнини, което пречи, не заради високия процент мазнини, а защото увлича да се яде повече и можеш да надвишиш калорийния прием. Също са правени връзки между приема на млечни и ставни заболявания като артрита.

От друга страна РБД като режим е по-балансиран и можеш да си позволиш разнообразие на храни, включително млечни и прилично количество въглехидрати и пак да имаш прекрасни резултати.

Много стриктно си следя калориите и другите макронутриенти. Това не е проблем, а щом млечните продукти няма реално да ми попречат, не виждам други проблеми. От почти 2 седмици съм на режима и има видима разлика, както и съм по-лек с 1,5 кг. :D

10.03.16
13:53

Изпикал си малко вода :D
Иначе щом не ти влияят зле млечните продукти си ги хапвай. Но аз бих се спрял на друго мляко, Верея не го предпочитам :).

10.03.16
21:00

казано от deqn91 на 10.03.16, 13:53:

Изпикал си малко вода :D
Иначе щом не ти влияят зле млечните продукти си ги хапвай. Но аз бих се спрял на друго мляко, Верея не го предпочитам :).

А кое? :)

При мен млякото и киселото са от Верея, а изварата домашна.

10.03.16
22:53

Ако можеш да намираш и домашно мляко е най-добре. Иначе в магазина за киселото гледам да е по БДС, Ханско или Маджаров най-често взeмам, а за прясно Олимпус, Домлян.

10.03.16
23:04

Аз много харесвам Маджаров и Боженци.

11.03.16
08:16

Прясното мляко на Пършевица в стъклените бутилки на мен ми е направило най-добро впечатление, дори каймак има малко. Иначе от форума научих, че може да се има вяра на ЕлБи, но аз го нямам в близкия магазин...

11.03.16
12:44

казано от Sanya на 11.03.16, 08:16:

Прясното мляко на Пършевица в стъклените бутилки на мен ми е направило най-добро впечатление, дори каймак има малко. Иначе от форума научих, че може да се има вяра на ЕлБи, но аз го нямам в близкия магазин...

Да ЕлБи също е добро, има си вкус на истинско мляко, но е от по-рядко срещаните марки.

11.03.16
14:40

За другите не знам, но специално за Боженци знам, че слагат сухо мляко на прах. Ще пробвам Пършевица и елби :)

А иначе според вас, колко процента мазнини би имало в домашно мляко, киселото и т.н.? Тъй като си смятам калориите в момента и ще е малко трудно. Иначе домашно бих могъл да намеря. Предполагам 3,6% или повече 5,6%(което не ме устройва) ?

Мнението беше редактирано от nbstw на 11.03.16 14:45.

11.03.16
15:35

Какъв е проблема с прясно мляко на Верея?

11.03.16
16:38

казано от nbstw на 11.03.16, 14:40:

А иначе според вас, колко процента мазнини би имало в домашно мляко, киселото и т.н.?

Зависи от много  фактори - например сезона, с какво са хранени животните, дали производителят не му е добавил мазнина и др.

Мнението беше редактирано от Петър на 11.03.16 16:39.

11.03.16
17:33

Кравето мляко е 3.7 - 3.8 % масленост в суров вид.
Говорим за максимум и то в някой райони.
Всичко над 3% е с добавена сметана или сухо млякояно това не се крие от производителя и не е нещо лошо.
Овче мляко в сезонен продукт, мляко се взима от Април до края на Септември, странно е как някой производители го предлагат 12 месеца ????? Нямам как да имат на склад суровина шото тя е с 20 дена макс срок ????
Не съм зпознат,но с козето е възможно да е същото.

БДС - прави се от БГ суровина и БГ закваски, дотук добре, но е важно бактерията да е жива през целия срок на продукта.
Това е най-тънкия момент.Млякото задължително да е от ферми 1 категория.
При БДС има контрол от БАБХ и измамите са по редки, големите производители се проверяват редовно.

При не БДС мляко може да се влага всякаква суровина и закваса.
Прясно мляко по БДС няма защото се предполага,че то си е мляко и в него не се влага нищо.

Био,Фермерски,Манастирски и прочие са съмнителни защото не притежават технология и ресурс за производство.
Това,че едно мляко е годно 3 дена не значи,че е истинско,значи,че не се произвежда в чиста среда и не е стерилно.
Това е причината да се развали за 3-5 дена.

Прясното мляко за да е със запазени качества трябва да се пастеризира на 90 градуса това е срок на годност до 15-16 дена.
Масово фирмирте го изпържват на 150+ за да имат срок,така повечето неща умират. Срок над 20 дена е много спорен за хранителни стойности. Но ако направите една сметка те са прави.
Защо:
Произвежда се днес в завода някъде си.
До 2 дена стига до мрежата.
Повечето магазини имат изискване за 2/3 срок на годност при прем,ако е с 15 дена - минимум 10.
Докато стигне от Централния склад до рафта още 24 часа.
Докато самия магазин го приеме и зреди още около 10-24 часа.
Така се губят около 5 - 6 дена в логистика и други неща.
На рафт излиза с 7-9 дена живот.
Никой клиент не иска да си купи продукт с къс срок...Никой търговец не иска брак....

И така като се пастеризира на висока температура всички сме спокойни и щастливи.

Яж и не питай :), че ще ти се отяде ;)

11.03.16
18:25

казано от ISB на 11.03.16, 17:33:

Същото е, доколкото знам.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 11.03.16 18:26.

11.03.16
18:37

казано от karfi4ka на 11.03.16, 18:25:

казано от ISB на 11.03.16, 17:33:

Същото е, доколкото знам.

То и с кравето нямаше да е различно, ако не поддържат кравите бременни целогодишно.
Както вече писаха...яж и не питай. ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1