казано от kaloyan на 19.06.16, 16:21:
казано от Vess на 19.06.16, 15:32:
Аз заформих 10-ка в гората. Чудничко, на сянка, птички, красота :)
Браво Веси, ама тези птички да не са пели на умряло, чувам голяма жега при вас тези дни :)
Ооооо в гората е такава прохлада, не знам къде е тая жега, но са си нормални летни температури. А и на морето знаеш има страхотен морски бриз ;)
Дани, сори за спама :) Ох, и нова страница....
Дани, пожелавам ти здраве и все по-добри времена и бягания :)
Мнението беше редактирано от Vess на 19.06.16 17:20.
Кала, аз знам, че не ми се бяга с мъка над 18(нека да е по-яко, ако ще е мъка) и затова не си и дадох зор да завърша, а и може да се каже, че бая ме напече слънцето, доста повече от цялата конкуренция, която е конкретно едно приятелче, което на 1500 се представи супер към ту 4.41 го бяга.
Инак аз съм много доволен и постиженията ги мисля наистина по друго време.
За днес се получи бягането и аз тъй в гората, да речем 13 км общо за 1,16,43 температурата около 25-26 градуса, задушно, но взе че ми се получи.
Мерси, Веси!
Ще даваме напред и смело нагоре! :)
21.06.2016
69:39(13.19 km) - леко планинско, топлината само малко ме компроментира.
25.06.2016
Терра Рън - 10 км - 1:18:02
Днес голяма забава, състезанието едно на ръка, че беше добре докато терена беше приятен и въпреки че печеше слънце с влизането в гората и промяната на терена, започнах да си ходя като пич и така и завърших.
В петък почивка.
В четвъртък пак мисля.
Малко записките изостанаха, но и аз като другите си бягам планинско и ми е готино.
Сега ми е малко напрегнато и ще драсна скоро с някоя новинка, относно спортното си битие.
Ако има софиянци, обичащи Витоша за едно кросче в неделя да давам информация :)
Време е да се разпиша...
Всичко е наред, освен, че не съм си качвал тренировките в скоро време, но целта което е около и над 70 км обем ще бъде постигната.
На бягащата петица 18.45, което ми се струва добре на този етап, правих някакви темпови и малко планинско, но нищо специално.
Играта с обема ми се ще да го вкарам в 5 дни и да имам 2 дни за други идеи, та това е основното изменение занапред.
Здравей, народе!
В неделя ще се проведе Rila Run, и живи и здрави ще имам едно участие там.
За момента няма да разкривам плановете и надеждите си за състезанието, защото са много големи(във времево изражение), но ще драсна след състезанието.
Намерих си и USB-то за часовника, като тренировки съм доста ограничил последната седмица, така и не ги описвам и при мен.
http://marathon.bg/bg/рила-рън-2016/
Незнам колко се готвиш, но това трасе е много много яко и голям зор ще видиш :)) Успех за кое какво си намислил и да кажеш как е минало.
Дани, кажи кво става ? Сигурно са ти се стопили лагерите и даже не ти се пише. Според мен си мортос в момента .. :)
:D
Мортос чак не съм, днес ще бягам, вчера друго тренирах, добре съм си, не завърших обаче, щото щях да се понатоваря излишно по камънаците и така съм орисан Мусала с бягане трудно я стигам.(При първото ми участие, вече трябва да ги закръглих на 3, бях изцеден до краен предел)
Всичко беше наред, щеки даже пробвах как се ползват, та ги тътрих до Ястребец(може и да има файда), даже и на ръцете нямам мускулна треска, като кондиция след такъв вид състезание съм отлично.
За съжаление не съм задобрял особено(не, че го и тренирам планинското), защото щях да завърша доста назад и това също ме демотивира и за самото завършване.
Екстра беше настроението, видях се с приятели, понапече ми тиквата и така :D
Даже към средата на месеца отивам на Руен, да видим там как е, ама е по-леко де, но е повече като за мен, по-лесно за бягане.
Абе Дани, ти да не си нещо на някакви непознати хапчета ? Глей кво пишеш сега и какво написа преди да отидеш. Че надеждите са ти големи както и очакванията, сега казваш нещо съвсем различно или просто аз чета грешно :)
Пиша ти така понеже знаеш че се шегувам ..
Абе Дани, ти да не си нещо на някакви непознати хапчета ? Глей кво пишеш сега и какво написа преди да отидеш. Че надеждите са ти големи както и очакванията, сега казваш нещо съвсем различно или просто аз чета грешно :)
Пиша ти така понеже знаеш че се шегувам ..
“Забравин” пия понякога, това си го признавам, след това има “отрезвин” :D
Да избърша прахта и срама, че сякаш не тренирам(щот не е тъй) :D
Миналата седмица 18.32 в парка благодарение на една тренировка, тази седмица съм предвидил две, пък да видим...
Неделя - 20 -21км дълъг пробег, и равно, качване и спускане
Понеделник - 10км - леко на стадиона и малко на дъжда
Вторник - 5x1000м през 600м на стадиона
Днес - Леко, към свръх бавно и групово :D - ще допиша после
сряда - 10км супер леко
четвъртък - пирамидка 2x200 2x400 2x600 2x400 2x200
ВитошаРън 2.18.43 - 16.9км
Ставам планинарче малко по малко, миналите две години имам резултати около 2.36.00. :D
Щото в шосето е истината или иначе казано скоростната издръжливост повече ме привлича от общата издръжливост и малко сила, която дори част от планинските бегачи нямат.
Малко ъпдейт.
На 17.09 ще се проведе нощно бягане на бул. Брюксел.
За мен то е едно от най-важните състезания, що се отнася за резултат.
Иначе в деня на Съединението, бягахме шосеен пробег “Съединение”, което ме унищожи физически, в което няма нищо лошо, а и с оглед подготовката ми(5km основно), която ако се материализира ще съм изключително доволен.
Алоо господин Брюксел, пак не отчитате никакви тренировки и дейност :) да не ви стане навик.
Господин Брюксел, дори не успя да отиде на въпросното състезание, поради ангажираност с маркирането на друго състезание - Софийски манастири. :D
Активност има, даже в последните дни едно около 50 км в планината.
Иначе що-годе се чувствам и подвеждам в правилна посока и като хранене, което ми е основен проблем, а относно тренировките имам някакви планове да опитам по-стабилно планинско бягане, тъй като имам доста добри условия и бих свел беговите тренировки до 4-5, вместо 6-7 защото не виждам подобрение и смисъл на този етап.
Няколко дни преди Брюксел си направих някакво контролно и изкарах около 18.01 за 5км, с една почивка на 3 км, което е и базата ми за тези размисли.
Ще се постарая да вписвам нещо, сега може да бъде и по-интересно, когато няма да е абсолютно и само бягане. :)
Искаше ми се да се боря нещо за скорост, но виждам, че не ми се получава втора година.
Така че в момента имам желание да си следя храненето и да си правя кефа(общо взето спортни цели са на заден план), защото не ме удовлетворява да бягам примерно 18.00 пряко сили, пък и като се разнообразя това може да ми дойде изключително добре и на равно.
И аз съм малко объркан, въпреки че вече не го приемам толкова навътре.
Знаеш много добре каква е истината. Тренировките ти куцат или не си ги построил както трябва. Сега не може да очакваш силни резултати и да евентуално да правиш грешни неща. Щом нещо не се получава, значи грешиш някъде. Ако не знаеш къде питай някой който знае повече. Променяй нещата и така .. Само че не забравяй, че най важното е кеф-а а резултатите са просто бонус :)
П.С Има и друг вариант, тренировките да са ти както трябва, но да очакваш прекалено бързо съществени резултати :)
Мнението беше редактирано от kaloyan на 21.09.16 00:48.
Че си прав няма да оспорвам, най-вероятно тренировките ми не са както трябва и отделно си имам лични психически натоварвания, които пречат и на физическите качества за по нататъшно развитие.
Но сега ще го карам малко на кеф, защото виждам как хора без специфични тренировки добре се движат, въпреки че това е абсолютно несериозно и не мога да гледам с голямо уважение на подобни резултати.
Днес
Гребен тренажор - 16 мин
Коремни преси и др за корем
Вероятно ще врътна и малко велоергометър след хапване
Мнението беше редактирано от Danny||| на 21.09.16 19:10.
22.09 - 4 x 1 km темпо, през 600 метра, около 14 км разходка
23.09 - кросче 10 мин, бегови и спринтове
24.09 - 5kmrun - 18.04 лично демек :)
Утре е Витоша моята планина, от Боянско ханче до Алеко та ще видим как е :)
Софийски маратон - 21км или полумаратон може би, едва ли не - 1,22,56
Много готино се получи и като време и като постижение и всичко!
Ами много е добре .. браво :) а защо си решил да тичаш полумаратон а не 10 км не ми е ясно :)
П.С - Ти тук дневник ли ще водиш или ще го ползваш за хвалене само ? :)
Мнението беше редактирано от kaloyan на 09.10.16 22:20.
Защото имах регистрация, иначе на 10 наистина щях да съм доста добре.
И интересното беше, че крампите бяха съвсем в края на състезанието и втората ми обиколка по-бърза от първата, от което съм доста доволен.
Иначе що се отнася до дневника - не знам.
Тренирам си що-годе прилично, малко бягане, започнах и отвреме на време малко ОФП, което мисля, че ми се отразява добре, храня се по различен начин(доста белтъчно, в противовес на предишното ми хранене изцяло с въглехидрати) за да си редуцирам теглото.
Не водя и дневник във файл, както правих едно време и се чувствам добре, не знам и дали има смисъл да водя дневник, при положение, че беговите и другите ми тренировки са малко встрани от фитнеса и сакралната цел да се покачва мускулна маса.
Ами както си прецениш, то и аз не съм редовен, ама пиши от време на време какво правиш, какви са целите, какви са тренировките и храната. Абе както го мислиш, офп-то е добре. Според мен обаче дори и на дългите бягания, щангите само ще ти помогнат ако ги правиш.
Аз още не съм ги почнал, след нова година :)
Хайде да се пробвам пак...
Цели, включае и спортни такива:
- към момента най-голямата и важната ми цел е намаление на теглото, съчетано със запазване на активната мускулна маса като количество и същевременно повишаване откъм качество(да сваля мазнини и да съм по-здрав, мобилен и с повишена функционалност на организма накрая на целия процес).
- запазване на функционалността на мускулатурата, що се отнася до бягане и аеробни възможности
Целите ми са продуктувани от желанието ми да постигна оптимално тегло за да бягам на добро ниво, добро ниво за мен би било около и под 15.30 - 16.00 минути на 5 километра, към момента го правя за около 18 минути.
Начин на хранене:
От около месец се старая да се храня предимно с белтъчини(преди се хранех изключително с въглехидрати), като приемам предимно кисело мляко, нахут, ядки, извара, яйца, рядко месо.
Две хранения на ден са белтъчни и едно въглехидратно, като това не е закономерно, а по-скоро ориентировъчно.
1.Спрял съм в огромна степен прием на газирани напитки, но приемам захар под чиста форма, мед, като сушен плод и понякога някакво десертче от магазина.
2.Ограничил съм приема на тесто.
Резултата от този хранителен режим е стабилно чувство за ситост в продължение на няколко часа след прием на храна, което ме удовлетворява и не ми позволява да чувствам глад. За момента не чувствам спад откъм енергия, въпреки че с повече въглехидрати бягането би било по-добре.
Тренировките:
През октомври и ноември с акцент бягане(висока интензивност), след това бягане(ниска интензивност/базово подготовка) и домашни тренировки с малки тежести, собстевно тегло, различни тренажори с цел обща физическа подготовка, нямам за цел да качвам мускулна маса, да се суплементирам кой знае как, освен ако не достигна много високо ниво в спорта, което е още много далеч от хоризонта.
Бих бил доволен
Приемам единствено лутеин, с оглед интензивно ползване на компютър/телевизор.
Ще вписвам основно тренировки, изводи от ежедневието и изключително рядко храна или по-скоро някаква много добра рецепта, ако имам късмета да попадна на нея.
Тренировка днес:
Сутрин:
- 15 мин велоергометър(разгряване)
- коремни преси
- повдигания на краката от лег
- глутеус мост
- странични наклони с дъмбели
- централен наклон с дъмбел с две ръце
- избутване на дъмбели от лег
Вечер:
Крос - 30 мин
За поредност и серии може да се говори по нататък, засега няма да ви занимавам с тези детайли, защото не съм ги следил изкъсо.
Най-слабите ми места са коремните мускули и таза, работя на компютър, и това ми е от голямо значение, а и за бягането много помага да имаш добро ядро.
Мнението беше редактирано от Danny||| на 11.10.16 20:36.
казано от EcreasAuthor на 11.10.16, 17:48:
Хайде да се пробвам пак...
Тренировка днес:
Сутрин:
- 15 мин велоергометър(разгряване)
- коремни преси
- повдигания на краката от лег
- глутеус мост
- странични наклони с дъмбели
- централен наклон с дъмбел с две ръце
- избутване на дъмбели от легВечер:
Крос - 30 минЗа поредност и серии може да се говори по нататък, засега няма да ви занимавам с тези детайли, защото не съм ги следил изкъсо.
Най-слабите ми места са коремните мускули и таза, работя на компютър, и това ми е от голямо значение, а и за бягането много помага да имаш добро ядро.
Дотук добре, но в тази ти тренировка като първо движение включи клек с щанга, вторият ден започвай с мъртва тяга (предполагам правиш 2 дена ?). Значи точно това за което говориш слабо ядро и слаб таз, тук задължително са тези 2-те. Мъртвата тяга много помага за задната верига, която при бегачите е проблемна.
От тези 2 упражнения, няма по добри за ядро и всичко това което писа. Останалите упражнения са ти, ок като второстепенни.
Ще си взема блежка, благодаря ти.
Само не знам как стой въпроса с тежестите, на какво време е подходящо да се покачват и с колко, защото не ми се ходи на фитнес специално за две упражнения, а към момента имам възможност да ги правя с около 20 кг тежест, като съм склонен да си взема два диска по 15 кг примерно, то и аз ако ще бягам сериозно повече от 70-80 кг тежест няма да се налага да ползвам много много.
Иначе за тренировките, опитвам се да си разнообразявам, всеки ден да си правя по нещо за различна мускулна група, като естествено не се цедя много за да може да се получи този сценарий.
казано от EcreasAuthor на 12.10.16, 08:09:
Ще си взема блежка, благодаря ти.
Само не знам как стой въпроса с тежестите, на какво време е подходящо да се покачват и с колко, защото не ми се ходи на фитнес специално за две упражнения, а към момента имам възможност да ги правя с около 20 кг тежест, като съм склонен да си взема два диска по 15 кг примерно, то и аз ако ще бягам сериозно повече от 70-80 кг тежест няма да се налага да ползвам много много.
Иначе за тренировките, опитвам се да си разнообразявам, всеки ден да си правя по нещо за различна мускулна група, като естествено не се цедя много за да може да се получи този сценарий.
Тук най-важното е да не се потрошиш, да ги правиш с добра техника и повторенията контролирано, тежестта почваш с малко и даваш нагоре. Тук изрових 2 статии, има една примерна програма. Дали са 3-5 повторения, взимам я за пример: Ако можеш да направиш сериите с по 5 повторения, бавно и контролирано, качваш другата седмица 5 кила. Ще дойде време пък когато няма да качваш, няма проблем.
http://running.competitor.com/2014/04/training/relative-strength-for-distance-runners_68173
https://runnersconnect.net/running-training-articles/myths-about-strength-training-for-distance-runners/
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече