Леко раздвижване

Прескочи до:

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

05.03.23
13:04

казано от kaloyan на 04.03.23, 16:44:

казано от gotcha на 04.03.23, 12:36:

Отдясно на детската има нова хубава за лостаджии, иначе може да ходиш и на Раковски на лостовете, там колко съм висял не е истина.
Ти намери ли си велоергометър?

Не съм търсил още и се чудя дали да взимам. Ще ми се да си взема една наставка за задната гума на колелото, тези евтините по 150 лева ... ето това ..

https://www.emag.bg/magniten-velotrenazhor-homcom-stomanena-ramka-54-5-x-47-2-x-39-1-cm-cheren-5661-0058/pd/DBJPB2MBM/

За да ми е по лесно да го придвижвам, понеже не съм само в София ...

Мога и твоя велоаргометър да купя, ама първо че не знам дали мога да го натоваря и второ после няма да има какво да го правя, тъй като едва ли ще карам след това....

Ти какво ще ме посъветваш ???

И да те питам, има едно леко като пукане около мястото на счупването, което не е съпроводено с болка и се чудя дали това не е от сухожилието. Това е когато стъпвам и не се получава постоянно, а май когато движда спра за известно и почивам в легнало положение и после пак стана да стъпвам. Дали ти си имал нещо подобно ? Мерси предварително ..

Аз лично почнах с велоергометъра, че е тежък и стабилен и после си взех от декатлона вело тренажор най-евтиния, за да си свиквам на нормалното колело, а и тествах тогава седалки. Иначе велоергометъра ще ти го дам да го ползваш, колкото там си прецениш няма смисъл да го купуваш, макар че нямам против, щото ще ме отървеш :D

06.03.23
11:33

Кажи ми ако обичаш някакви размери и ако може ми прати снимки и дали се разглабя. За да знам дали мога някак си да го натоваря и по принцип да го местя.

06.03.23
11:36

Днес за първи път ходих и се върнах пеша до кинезитерапията. Общо около 3 км. Освен това днес ходихме с една патерица и правихме малко по-силови упражнения. На диск стъпил за флексията и клякания на стол ..
Самото ходене с една патерица така ме натовари, все едно щях да припадна, нещо с вестибуларния апарат. Понеже съм свикнал с две патерици, тялото му е малко като шок.  Иначе нямаше проблем, обаче яко се уморих.

06.03.23
18:02

казано от kaloyan на 06.03.23, 11:33:

Кажи ми ако обичаш някакви размери и ако може ми прати снимки и дали се разглабя. За да знам дали мога някак си да го натоваря и по принцип да го местя.

Писах ти на лично, но и тук ще напиша, че ще ти го докарам до вас само някой трябва да помогне от колата до там, където ще въртиш. То си има малки колелца, но само по равно може да го тикаш.

06.03.23
19:31

Аз днес се размотавам че се преуморих  и не гледам. Имам човек за качването. Дай ми цена и си включи и разходите за транспорта. Мисля така ще е честно :)) Ама да ги уточним детайлите на лично. На мен така или иначе ще ми върши работа и за по нататък. Въпреки че не обичам, когато времето е скапано аз ползвам такива уреди ако има. Преди години наред загрявах за тренировка с колело такова и тн ...

06.03.23
19:48

Ние пък преди години с жената си купихме крос-тренажор. Все едно тренирам за крака с него, 20-30 “врътки” на най-лесната степен са си изпитание. Нищо общо с крос-тренажорите по фитнес залите. Пълен боклук, то затова са им и такива цените на фона на профи уредите.
Не казвам нищо за велото, просто коментирам какви са повечето от уредите за домашен фитнес.

06.03.23
21:15

казано от DydoFit@ на 06.03.23, 19:48:

Ние пък преди години с жената си купихме крос-тренажор. Все едно тренирам за крака с него, 20-30 “врътки” на най-лесната степен са си изпитание. Нищо общо с крос-тренажорите по фитнес залите. Пълен боклук, то затова са им и такива цените на фона на профи уредите.
Не казвам нищо за велото, просто коментирам какви са повечето от уредите за домашен фитнес.

Знам я тая работа :) “Профи” уредите по залите са за “профи” скатаване :) ... Ама все пак е хубаво да се върти и на лесно, че сега ще ми е по-трудно да е на тежко :)

Мнението беше редактирано от kaloyan на 06.03.23 21:17.

07.03.23
09:16

казано от kaloyan на 06.03.23, 19:31:

Аз днес се размотавам че се преуморих  и не гледам. Имам човек за качването. Дай ми цена и си включи и разходите за транспорта. Мисля така ще е честно :)) Ама да ги уточним детайлите на лично. На мен така или иначе ще ми върши работа и за по нататък. Въпреки че не обичам, когато времето е скапано аз ползвам такива уреди ако има. Преди години наред загрявах за тренировка с колело такова и тн ...

Пиши на лични.

08.03.23
20:39

Честит празник на всички спортуващи дами, а и не само ..

Днес бях на рехабилитация, но вчера усетих яко сухожилията и на ахилеса и на глезена. Днес на рехабилитацията се размазах и върнахме малко назад, хем упражнения с натоварване, хем и ходене обратно с 2 патерици. Починах добре и крака е добре, но не искам да го товаря.
В същото време се чудя как други хора започват да ходят направо. При мен като стъпвам, сухожилията още са къси, дърпат ме и ми е трудно. Ходенето с една патерица, се опитвам да го правя за по няколко стъпки, но ми е слаб крака и прекалено много се наклонявам към патерицата, съответно се изкривявам от таза. Затова го карам леко и така като гледам с упражнения ще стане работата , преди да проходя както трябва.

Малко ми е кофти че стават по-бавно нещата, но като се замисля че трябва да съпоставя бързането с качественото възтановяване и пия една ракия и се оправят нещата :)

09.03.23
19:31

Утре стават точно 3 месеца от както ме свалиха псс с потрошения крак. Днес за първи път се изкъпах прав. Отбелязвам си го. Днес нарочно гледах да не се товаря, тъй като утре по-сериозно ще действаме на рехабилитацията. Гледам шкембето започва да се отпуска, въпреки че не качвам килограми. Ама те мускулите от краката май си отиват там ... :)

10.03.23
11:12

Днес мина добре с повече натоварване на крака. За първи път въртях и велоергометър. Там нямам никакви проблеми, понеже съм си съхранил бедрото с упражненията сравнително добре. Слабоста е от коляното надолу и най-вече в глезена и прасеца. Засега нещата са добре, ама да не приказвам много много.... Но още трябва да натрупвам мускулна сила в крака, тъй като прехвърлям тежеста към патерицата. Днес няма да правя нищо повече. Утре ще задвижа повече, а в неделя лека разходка.

12.03.23
16:20

Тези дни започвам да усещам крака много по-добре да чукна на дърво. Гледам през 1 час да правя раздвижвания с прехвърляне на тежест към крака. По лесно ходя с една патерица.

Тъкмо се връщам от една хубава среща. Ванката (gotcha) от форума ми докара велоергометър, който пробвах вече и ще свърши много добра работа. Не стига че ми го докара и пренесе, ама не ми взе и една стотинка. Жест от негова страна, за който съм благодарен и говори много за човека, не мога да не го спомена.

Лошото е че не може и една кръчма както трябва да направим, понеже той е хванал сериозен режим и не пие хич, ама нищо де, ще видя как да го подхлъзна по-натам ..

Като обсъдихме травмите се оказа интересно как привидно от снимките уж еднакви счупвания са с различни последици. Това което установихме е че при него е станало с усукване,а моето е по-скоро наподобява енергийна травма. Затова при мен беше блокирал глезена и той ми е основната слабост, а пък при него е било по-различно.

14.03.23
22:24

Въртя велоергометъра на сесии по 20 минути. Започнах да правя по няколко сесии на ден, които включват въртене и прогресии за прехвърляне на цялата тежест на единия крак. Това е тежко и психически и изцяло физически, тъй като пука ставата/сухожилието около счупеното и е кофти усещането, освен това наболява на счупеното място. Не го оставам на мира, но гледам и да не прекалявам. Велоергометъра, действа много добре за коляното и дори отпуска и глезена. Задника също така се е отпуснал, дори на меката седалка се понаби.

Постепенно ще гледам да увеличавам въртенето и тренировките, обаче трябва да намаля алкохола и попушвам цигарите, взех пак да зациклям ..

Ходя с една патерица, но така като гледам минимум 2-3 седмици. А ме натиска работата вече и се чудя какво да правя. Ама явно просто ще отлагам, няма какво да го мисля.

15.03.23
10:57

Малко да си направя пак обобщение, понеже ми се губят датите. На 16 февруари ми махнаха винта, и от 20ти започнах рехабилитация. Крака ми беше сгънат в глезена тогава, та в течение на времето успяхме да го разгънем и да започна да стъпвам с цял крак. На 2ри март ми махнаха конците и младия доктор каза да ходя с една патерица и след 1-2 седмици без патерици. На практика не се получи нищо подобно. На 6ти март тръгнах с една патерици и досега вече 9дни, ходя с нея само вътре. Ползвам двете за навън за да не преуморявам. Някъде и от 6 ходя до физиото и обратно около 3 км.

Днес 15ти Март направихме прогесия с качване на стъпало, но пак се подпирам за шведска стена. Понаболява ме в началото но стават нещата. Освен това другата прогресия, която е с повдигане на един крак и после друг, вече я правя добре. Сигурно скоро ще мога да стоя само на болния крак, без да се подпирам на нищо.

Нещата вървят бавно, но усещам че е както трябва. Понеже нямам някакви големи болки, подуванията след натоварване са сравнително слаби. Флексията отпуска и усещам вече стъпалото добре на земята, има усет и се завръща гъвкавоста.

Един месец след махането на винта, горе долу в повечето случаи хората тръгват без патерици. При мен няма да е точно така ..

15.03.23
12:05

Ходих преди малко до колата да видя дали ще мога да шофирам, но ми е много твърд съединителя и малко не мога да го натискам както трябва.

Ще вкарам упражнения подобни. С ластик от успоредка за кофичка да натискам надолу, както и натискане на степер от седеж. Ще станат нещата. Да видя до 3-4 дни дали ще мога да карам.

15.03.23
12:14

Взимай автомат. :D

15.03.23
12:23

казано от Гордан на 15.03.23, 12:14:

Аз съм много далеч от тези неща. Мога да си взема някаква по хубава кола, обаче въобще не ми пука. Тази я карам от магазина, вече 17 години и знам всичко какво и е .. Разходите ми са много малки, здрава е, гори малко. Въобще не ми се занимава да купувам някой “нов” трошляк и да му хода по гъза.

15.03.23
12:51

казано от kaloyan на 15.03.23, 12:23:

Въобще не ми се занимава да купувам някой “нов” трошляк и да му хода по гъза.

Предполагам Гордан не е имал предвид “запазен” или “като нов”, а като бял човек да си отидеш например в представителствата на Ауто Бавария или Силвър стар, да си харесаш някой автомат и да си свиркаш докато ти се възстанови крака :-)

15.03.23
13:13

казано от DydoFit@ на 15.03.23, 12:51:

казано от kaloyan на 15.03.23, 12:23:

Въобще не ми се занимава да купувам някой “нов” трошляк и да му хода по гъза.

Предполагам Гордан не е имал предвид “запазен” или “като нов”, а като бял човек да си отидеш например в представителствата на Ауто Бавария или Силвър стар, да си харесаш някой автомат и да си свиркаш докато ти се възстанови крака :-)

Може, но ако не бях слязъл да пробвам съединителя, нямаше да ги “измислим” тези нови упражнения, които ще ми помогнат много. Въобще не се бях сетил за тях :) ...  Аз ги правех подобни, но без тежест, а сега тези са по-ангажиращи.

Още в началото на контузията мислех да взема автоматик, но може и да е било по-добре че се отказах.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 15.03.23 13:13.

16.03.23
10:33

Днес сутринта повъртях колелото 30 минути и освен това вкарах и един степер, вчера ми беше трудно, днес става. Но гледам да не претоварвам че и утре ще има рехабилитация по - яка.
Следобед пак така + горна част .

18.03.23
15:55

Вчера рехабилитацията не мина много добре, беше ми не много добре и го карахме леко, а и ме дърпаше крака.

Днес обаче нещата са доста по различни. Сутринта карах 35 минути колело, после правих степер, като вече усещам крака по заякнал.
Правих и за първи път качване и слизане по стълби, като леко се придържам към парапета. Качването и слизането става с болния крак и здравия идва до него. Не истинско качване и слизане, но пак крака се товари добре и се държи добре.

Починах и сега следобед излязох за първи път навън само с патерица и направих 1.2 км, като половината разтояние го минах с раница с бира, сигурно 5-6 кила.
Гледах да не прехвърлям много тежест на болния крак, та ми се напомпа рамото яко.

Не се надува почти никак крака, само леко в глезена. Правя нещата сравнително в малки обеми засега. Но усещам че нещата отиват към оправяне най-накрая. Даже днес ходих малко и без патерици, но усещам че му трябва още малко време и няма да бързам..

20.03.23
09:11

Вчера минах на бастун, а днес за първи път шофирах. Не съм в София за известно време и ще ми се налага да движа повече, следователно по надут крак. :) Може и да не правя много целенасочени тренировки, тъй като и без това ще си товаря крака с ходене.
Днес сутринта преди да изляза да шофирам, правих степер, за да преодолея чувството. Нямам някакви проблеми нито болки, което е добре. Може би следобяд ще пробвам стълби, но може и да не правя, ако усетя че съм го натоварил повече.

24.03.23
19:23

Днес започнах да качвам стълбите като нормален човек, макар и с бастунчето. Много движение ми се събра и крака си стои по-надут.
Прибрах се в София и това което ще направя е утре да не ходя много много, че имам банкет вечерта, а ще повъртя повече колелото, ще видя 1 час как ще ми се отрази. После неделята ще почивам и започвам пак от понеделник физиото и повечето “силови тренировки” за крака. Просто започнах да ходя по малко и без патерици и сега малко да го заякна още да проходя напълно и чак тогава ще започна да му давам пак обем.
Засега да чукна на дърво нещата вървят добре, но не очаквах че степер-а ще ми помогне толкова много, за тази моя травма. Никога не съм си представял да тренирам на такова уредче. Ама ето го, човек се учи докато е жив.

25.03.23
10:22

Сутринта 35 минути колело около 115-120 пулс. 3 х 25 на крак степер и малко ходене без патерица.

В интерес на истината се уморявам от велоергометъра, мислех да повъртя 45 минути, но се отказах. Следобед ако остане време може пак да повъртя.

Ще увеличавам времето за въртене равномерно.

27.03.23
11:18

След една седмица без рехабилитатори, днес отидох с бастуна.. Дефакто за първи път ходя там с едно подпиращо средство. Освен клековете на степер, друго по силово, което помислих че ще ми е елементарно беше да слизам от стъпало със здравия крак и после да връщам обратно, болния остава опорен горе и се оказа че хич не е така лесно. Аз понеже се подпирам яко с бастуна по стълбите, затова мислех че няма да имам проблем.
Понатовари се днес доста и леко ме наболява. Физиотата не са много за бастуна който аз си самоназначих, обаче ми казаха за кураж да го нося. Не са ок, понеже се получава изкривяване, но то и с едната патерица пак беше така, само че там опората е много по-добра.
Затова от днес вкъщи започвам да ходя без никакво помощно средство и само като излизам до края на тази седмица надявам се, ще ползвам. От следващата само свободно ходене...

Мисля следобед да го оставам да почива крака и да направя само горна част.

П.С - Следобяд 40 минути велоергометър и 4 кръга от набиране, лицеви и коремни. Плюс малко ластик и дъмбели. Среден пулс около 115

велоергометъра на средна степен тръгва елементарно, обаче дори и при този нисък интензитет, започва да ми се схващат и дърпат всякакви мускули. Затова днес след 35тата минута го направих малко на инат. Задника също несъразмерно е отслабнал. Лявата страна ме боли от седалката, а на дясната нищо и няма. Мислех да вдигам интензитета, обаче ще го отложа чак когато 1 час и да ми е комфортно. Тъкмо и да позаякне още малко крака.
Отбелязвам си че след рехабилитацията и сега след тази тренировка се чувствам много омекнал, да не кажа като парцал :)

Мнението беше редактирано от kaloyan на 27.03.23 18:05.

28.03.23
10:32

Днес сутринта направих преди и след раздвижването по 15 минути велоергометър. И 3 серии на степера по 30на бройки. Вече на степера няма нужда да изпъвам болния крак от коляното за да натисна, мога да го правя както и със здравия крак още от сгънато положение. Правих и клекове от стол и от по-ниско, като здравия крак е по-напред, за да пренасям повече тежест на болния. Упражнения за глезени малко и правих стъпалата една серия, здравия крак се мести, болния опорен и ходене между упражненията. Като раздвижа крака ходя добре, но само да почине малко одървя и ми е трудно докато не се раздвижи отново. Сега с по натоварващото физио и това което правя вкъщи, неразположението отново се измести към коляното. Но хубавото че глезена и счупеното не ми дават някакви резове или болки.

Следобед ще направя само колело и горна част.

П.С - добавям 30 минути колело, дъмбели и ластици. Само раздвижвах, утре повече.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 28.03.23 19:36.

29.03.23
18:16

Утре нямаше повече :)

След рехабилитацията днес се бях спихнал, крака ме наболяваше и отделно се занимавах по работа да започвам и отидоха тренировките следобедните за друг път.

Утре мисля да раздвижа преди обяд и да изляза на разхода без патерици, за да мога в петък да отида на рехабилитация изцяло без ...

Днес правих повече клекове на по-ниска пейка и качване и слизане отвисока пейка, та интересното е че повъзвалиха малко нервите, та ми поизтръпва крака където преди тръпнеше.

30.03.23
11:25

Днес сутринта крака беше много добре. Затова повъртях колело 20 минути и правих малко упражнения за раздвижване. Веднага след това излязох на разходка за около 40 минути, ама спирах и да говоря минах 1.5 километра. Като походя повече започва да ме наболява и се надува. Затова утре на рехабилитацията няма да ходя и да се връщам дотам пеша. Рано ми е още и ще отида с колата.
Това ми е първото ходене без патерици навън ... Сега обаче трябва да се концентрирам върху едно нещо и то е да натоварвам и болния крак, тъй като в момента при всички елементарни пози и стоейки прав пренасям тежеста надясно, дори и при ходене накуцвам леко, та ще трябва да внимавам това да го оправя колкото се може по-бързо, за да не се изкривя. Че немалко време мина.

Следобед ще въртя само велоергометър и ще направя вече горната част, че все ми изниква напоследък нещо. Трябва малко да се концентрирам и на пояса, че от толкова седене/лежане, сега като проходих взе да се натяга.

30.03.23
18:25

Следобед 45 минути вело, на средна трудност около 110-120. Горе долу добре стана, позаяква ми задника. После горна част...

Това ходене днес от 1.5 км дойде малко повече като за първи път. Просто се увлякох, трябваше да е най-много 800-900 метра, че сега го усещам на крака.

П.С - сега се теглих 73 килограма са, което за мен си е много. Започнах да трупам осезаемо по корема мазнини и това както винаги се случи за 2 седмици. Трябва да започна да се съобразявам с храната, хем го казах, хем си продължих постарому без да гледам много много. Сладките работи освен плодове ще отпаднат и ще трябва да отрежа и пиенето. Въглехидрати не ям много много....

То като цяло аз така съм всяка година на етапи. Винаги излизам началото на лятото на толкова килограми и после вече края на лятото съм към 68 ... После зимата държа добре и като дойде март месец изведнъж пак качвам.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 30.03.23 19:07.

30.03.23
20:56

НЕ знам дали сте го гледали този, обаче е голям трол и става много забавно :))

Мнението беше редактирано от kaloyan на 30.03.23 20:57.

30.03.23
22:38

От поне 2-3 години вървят първите такива клипове с тези

31.03.23
07:57

казано от nervak на 30.03.23, 22:38:

От поне 2-3 години вървят първите такива клипове с тези

Ясно, сигурно гледам старите. По случайност ги видях от фейсбука. Интересното е че досега никога не ми е предлагало клипове на руски и на руснаци ... На мен това ми беше по чудното.

31.03.23
08:29

Този конкретно с героя Анатоли е нов, но иначе от този тип клипове-да, от няколко години започнаха.

31.03.23
08:54

Колко да е нов ...преди се обикаляше по руските зали.

31.03.23
09:13

казано от nervak на 31.03.23, 08:54:

Колко да е нов ...преди се обикаляше по руските зали.

Героят може да не е нов, но този клип е качен преди седмици.

31.03.23
10:44

Днес на физиото ходих с колата. И ме болеше крака на мястото на счупеното. Всъщност обаче като го раздвижих, болките спряха и си ходех както трябва. Явно там минават и се захващат в близост сухожилията на пръстите. Когато го натоваря с ходене се натягат и започва да боли.
Затова като почивам в нас и като стана ще правя по една две серии флексии за глезен, за да го отпусна малко и да не ми пречи на ходенето.
Иначе добре минаха нещата. Следобяд мисля да направя малко горна част, колело и леко разтягане на глезена.
Продължавам с хранителния режим. Вчера салата и сирене. Наобяд яйца и салата и довечера, риба и салата. Поне 1 ден да направя :)) Пиенето също ще го намаля, понеже вече е на свършване, но това малко ме стресира :) ... За храната няма проблем

31.03.23
17:51

Следобед 50 минути колело пулс между 120 и 130. Малко ластици, дъмбелчета и горна част, обаче леко.
Утре е събота и трябва сега да го измисля как да продължа с тренировката, колко да натоваря. Но предвид това че днес не ходих, може би утре ще походя повече до парка, като преди това ще раздвижа глезена и така .... Нещата са добре засега, крака не боли, след като съм се залежал, но след това колело супер много е “омекнал” все едно нямам ни едно мускулче там.

01.04.23
12:23

Днес започнах с 10 мин колело, после правих раздвижване на флексията на глезена и една серия степер. След това излязох да ходя до южния и там на лостовете направих горна част. Общо ходих 2 километра и половина, крака се държа добре, надува се леко но не боли чак толкова. Всъщност се оказа че днес тренировката раздвижването е над 2 часа и после се чудя що съм толкова мек и уморен, няма как ...

Две са нещата на които ще се фокусирам, първото е упражненията за флексията на глезена, а другото ще бъдат клековете, тъй като около коляното в момента ми е слабото място,  там винаги ми е била силата сега няма грам мускул и усещам слабост. То общо взето на рехабилитацията и там е фокуса за момента. Ще гледам така да редувам натоварванията да не се застъпват с рехабилитацията.

Затова утре ще правя само велоергометър и горна част, с много леко разкършване на глезена, за да мога в понеделник да ида и да се върна пеша за рехабилитацията и да го натоварим, без да има драми ..

Днес ще лежа основно с вдигнат крак и като одърви ще му правя раздвижване за бързо.

П.С - вчера малко чийтнах храната с една много малка пърленка, която изядох едва половианта, понеже дойде един приятел на гости и си поръчахме от непалския ресторант. Обаче за сметка на това от моята порция изядох 1/4 или 1/3, затова че храната спазвам засега. :)

Мнението беше редактирано от kaloyan на 01.04.23 12:25.

03.04.23
10:44

Днес за първи път ходих и се връщаш от рехабилитацията пеша. За малко да предобрим манджата, добре че спряхме малко по рано по взаимно съгласие. Правих висок степер 6 х 10 слизане и качване с болния крак. Накрая пети пръсти 2х20 и там ме опъна очаквано сухожилията, въпреки че самото упражнение не ми е много трудно на усет поне, та после към края на прибирането яко ме дърпаше и наболяваше.
Даже му сложих малко лед сега за първи път от много време насам. Не че има някакъв смисъл, ама ми го успокоява малко обикновено, поне на усещане.

Днес може би вечерта пак ми се връзва една лека разходка, понеже имам среща, затова че ще гледам да почина. Крачките до момента сигурно са над 5000. Ама не ги меря и не знам. Ориентировъчно от стравата на 2-те ходения.

03.04.23
22:02

Добавям си и ходене около 1.8 км вечерта + 20 мин колело + горна част  и малко раздвижване на крака. + 3 часа стоене на кръчма...

Резултата е лек балон в крака, днес му дойде вповече. Утре 7.30 отивам на снимка !!!

Тази вечер дори силния дъжд не отми мъката и болката, но да не изпедерастяваме, няма да е за първи нито за последен път. Утре ще е различно.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 03.04.23 22:03.

Прескочи до:

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1