Леко раздвижване

Прескочи до:

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

14.07.23
10:46

Днес станах рано и с градския транспорт се придвижих до Драгалевци. Там минах точно 3 км за 1 час :) и 500 метра денивелация. Не знам как се заковаха точно цифрите. Беше ми интересно как ще е крака на слизане. Никакъв проблем много добре, единствено ми поомекнаха краката. После още 3 км обратно за 45 минути внимателно.
Усетих пак сухожилията но приятно и тъкмо приключвах.

Откакто се контузих станах доста по-дисциплиниран откъм натоварвания и не прибързвам с някои неща. Дори малко съм учуден, че уцелих най-точния момент да се кача по тази пътека и точно толкова време, не повече не-по малко. Можех това да го направя и преди 1 месец, но нямаше да има никакъв смисъл, докато сега вече е ок . Мускулите се активизират.
Много съм доволен ... Даже ми се прокрадваше идеята утре да се кача на черни връх.
Но предвид това че ми е 4ти пореден ден в който тренирам или движа по около 3 часа сутрин. ЩЕ си следвам плана както писах и утре сутринта ще правя гимнастика и клекове и по силови упражнения без ходене..

И май ще си реализирам идеята да се кача в планината за 4 дни, където ще работя дистанционно, а сутрин и вечер ще тренирам.

16.07.23
12:21

Вчера гимнастика и офп. Днес излязох и избягах 4 км без спиране още половин с ходене и още 2 км ходене. Горе долу 1 час движение ...

С увеличение на обема, това сухожилие към големия пръст на крака ми дава проблеми, не като болка а по скоро като дърпане. Също така на здравия ми крак се опъва леко ахилеса, но това всичко е заради липсата на движение толков време. Специално за сухожилието на големия пръст то минава централно и точно там имам един завъртян болт и ми се струва че от там ми идват проблемите. Положителното е че дърпането в коляното изчезва и другото сухожилие което минава отзад, почти не го усещам вече, а то си страдаше още от самото начало.

Горе долу крака си заяква, даже вече стигам момента в който кондицията не ми позволява да вдигна темпото. Днес пробвах с по-големи крачки да бягам за да видя как е и е ок. Но пулса скача.

Това всъщност е много добре, когато стави сухожилия и мускули не те ограничават, а ограничението идва от сърдечно съдовата система. Тъй като последното много бързо се оправя. И все пак ще гледам да не прекалявам ...

Утре ще стана рано сутринта, още по-рано и ще ида на витоша, където целта е да направя малко над 1 час и половина нагоре по баира. А пък вдруги ден ще завъртя на по-равно място за да направя обем. Съответно сряда ще оставя да завъртя велоергометъра за по-дълго време плюс гимнастика. Но ще трябва да стана пак рано, че не ми се върти велоергометър нито в жега, нито на климатик.


П.С - Забравих да спомена каква е целта. Тя е да вдигна ходенето до около 10 часа на ден :) ако може.. За момента мога да правя 3 часа (Като не съм пробвал още как ще е повече). Реалистично е около 6 часа. Но досега съм се пазил основно. Та това е причината да започна да вдигам обема.

Хаха, сега видях какво съм написал. Имам предвид е да мога да направя ден с 10 часа, а не всеки ден :)

Мнението беше редактирано от kaloyan на 16.07.23 12:28.

17.07.23
13:41

Май няма да ходя повече с градския транспорт, както днес стана, тръгнах рано и тогава автобусите са нарядко, а пък се прибрах по-късно когато пак са на рядко.

Но днес горе долу стана така 1 час и 15 минути минах малко над 4 км и обща денивелация от 733 метра. Слизането го удължих с повече серпентини за 1 час и 20 минути . ...
Дишането беше повече от идеално, а от предния път за същия сегмент свалих с 7 минути, при малко по ниска интензивност ....

Утре няма да правя обем, а ще правя разтягания и силови, ще завъртя деня. Ще отделя малко повече внимание на разтяганията, тъй като имам проблем с всички сухожилия на оперирания крак. Нямаше проблем при ходенето но си ги влача тези неща още отпреди и ще трябва да взема малко по-сериозни мерки.

Освен това мисля да направя нещо различно, ще махна изкачването и ще направя един ден само слизане. Ще се кача на Алеко с транспорт и ще сляза до Драгалевци или Симеоново.  Тъй като качването не ми е проблем освен кондиционно. Докато при слизането и стъпването на пръсти там имам изоставане.

казано от kaloyan на 17.07.23, 13:41:

...... а ще правя разтягания и силови, ще завъртя деня. ...

Какви силови, сначове нещо, C&J

17.07.23
14:21

казано от Dydo на 17.07.23, 13:54:

казано от kaloyan на 17.07.23, 13:41:

...... а ще правя разтягания и силови, ще завъртя деня. ...

Какви силови, сначове нещо, C&J

Не, силово имам предвид тренировка със собствена тежест. Клекове, напади, набирания, лицеви, коремни, бъгларски клекове. Засега не натоварвам с допълнителна тежест. Когато усетя че мога, ще го направя. Упражнения с ластици и тн .. С тежести бутам само флор преса и за рамо допълнително.

П.С - но иначе да, с пудовката е добра идея за тези неща, но нямам толкова лека .. Но пък мога да приспособя дъмбела. Май е време да пробвам наистина.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 17.07.23 14:23.

18.07.23
10:48

Днес повъртях велоергометър и правих основно гимнастика, ластици, клекове, напади и тн .. всичките там. Но не ми остана време да пробвам с тежести малко. Правих и доста повдигания на пръсти само на счупения крак. Трябваше и да правя с тоя крак слизане от стъпало, понеже ми заяква точно предната част, но и за това не остана време. Ходене на пръсти повече време ....
Утре ще изляза в планината за едно по-дълго ходене на по-равно, както беше и първоначалния план. Да видя как ще ми се отрази повечето километраж. Дано да не е много топло в ниското, че помня миналата година виждах много зор на връщане към 9.30 .. Но то пък тогава бягам там основно .. затова че може би няма да има проблем сега.

19.07.23
16:41

11.5 км днес с 500 метра денивелация. В началото трябваше да се кача, та не беше много на равно. Това горе долу за 2 часа и 50 минути ...  Тормози ме това сухожилие и това си е ... Иначе горе долу добре. Така или иначе това ми е първи обем над 10 км от много време насам, затова че няма да се кахъря. ... Утре ще видя какво ще правя ..

Обаче днес съм размазан спи ми се. Станах в 5.30 ..

И да пусна една снимка, че горе долу имаше видимост. Този връх в далечината е Мургаш , надясно от него е Звездец и тн ..

Мнението беше редактирано от kaloyan на 19.07.23 16:42.

19.07.23
18:46

Аз не разбирам твоя доктор какво толкова се притеснява да махне тия винтове? Ще ти падне крака ли?

19.07.23
20:26

казано от gotcha на 19.07.23, 18:46:

Аз не разбирам твоя доктор какво толкова се притеснява да махне тия винтове? Ще ти падне крака ли?

Каза ми следното “Плаката на фибулата края на август, началото на септември, всичко останало пирона + болтовете декември, когато стане едната година” Така е казал шефа, а на мен не ми се занимава чесно да ти кажа, да питам защо и как.

При мен са преценили че ще махат всичко.

Абе тежко си е счупването и това е ... Но аз си гледам изцяло оптимистично, гледам да направя всичко възможно да се възтановя по-бързо и не мисля за никакви последствия. Каквото стане ще стане. Има доста хора при които остават такива постоянни последствия, но не ме вълнува това.. :) Гледаме напред.

Но факта че мога да тичам, ме успокоява до една степен, тъй като там са основните проблеми. Аз затова правя упражнения за сила в предната част на крака. Стъпването на пръсти и леки подскоци на пръсти. Но засега нямам сила в тази част на крака достатъчна. Усещам го когато искам като качвам стръмно да стъпя на пръсти и да прехвърля тежеста, все още нямам добра сила там и активация. Самия бедрен мускул си нараства и си става силен, съответно коляното също, но явно това в глезена и силата на пръстите което най ми трябва ще остане за по-натам.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 19.07.23 20:37.

19.07.23
21:22

Абе машина си, евала, много бързо се справяш, но и бачкаш усилено за което.
Иначе аз тия винтове не съм ги усещал, защото карах предимно колело цялото лято чак като се прибрах на есен пробвах да тичам и няма да забравя, че усещах крака си като патерица и да ти кажа до скоро го усещах. Сега почнах да тичам или по-скоро да опитвам да тичам пръсти пета и движенията станаха много по-плавни и крака го усещам равен на другия, но и свалените кг със сигурност имат значение.

20.07.23
22:34

Много работа, като се контузих не работих известно време и смених екипите и там има доста за оправяне. Доста се уморих.

Днес направих упражнения с ластици, ходене с ластици специфични упражнения. Днес направих едни специфични разтягания малко форсиращи за глезените ... Досега се пазих от тях понеже трябва просто да си седна на коленете, стандарна позиция с подгънати глезени, обаче ми опира пирона в коляното .  Реших вече да понатисна заради сухожилието на пръста и да и кажа, има голям ефект. Още упражнния за глезените. И сега това тръпнене почти изчезна, но и нищо не съм правил като ходене днес.

Утре ми е много натоварено. Затова ще стана рано, ще бягам и после пак ше наблегна на тези упражнения преди да ида в офиса .

На всичкото отгоре все се пада че събота и неделя трябва да правя нещо допълнително, някак си не ми остава време, ей така да не се занимавам с нищо и да не се занимавам с никой.

Може би това има нещо общо с приказката “Живота е като руло тоалетна хартия, колкото по-малко остава толкова по бързо се върти” та и затова сигурно е нормално да се усеща липсата на време ... :) :) Наздраве !!

Мнението беше редактирано от kaloyan на 20.07.23 22:36.

21.07.23
09:04

Днес 7.04 км за 1 час и 2 минути от тях 4.7 км бягане без прекъсване и още 1, другото ходене.
Засега скороста ми е между 7.30 мин/км и 8 .. Оставям го просто за справка .. Повече няма да вдигам обема на бягане скоро.

Даже ще го намаля, сега горе долу около 45 минути са бягане. Може би няма да минавам 40 .. Ще се концентрирам основно върху техниката и скороста. Засега не мога да вдигам скорост, защото крака ми не е толкова силен. Затова бягам с малки крачки за да не правя компенсация от другия крак. Още я има, но става по - добре, тъй като преди коляното на здравия крак се обаждаше, а сега не.

Май намерих цаката на сухожилието на пръста с едни разтягания. След бягане правих, може и да успея да го оправя преди операцията, може и да не успея, но поне ще направя всичко възможно.

Дотук беше лесното, сега в офиса отивам.

П.С - среден пулс 69. Ето затова ще го тресна пулсомера в земята, само дето го слагам. Не съм и гледал даже да не се ядосвам . Ще му дам последен шанс, като му купя нов колан ..

Мнението беше редактирано от kaloyan на 21.07.23 09:07.

23.07.23
06:50

Вчера до Черни връх от Алеко, минах и през псс-то ... Горе беше приятно хладно, ама с вятър и слънцето брутално силно.. Аз сложих 30 фактор и пак се позачервих по ръцете, а съм си черен като цяло.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 23.07.23 06:50.

26.07.23
12:51

Баси жегата .. В неделя работа цял ден, е почти цял. Днес рано сутринта 35 км колело за 2 часа и 15 минунти ... До към 9.00 часа. Сега стоя у нас и е някакъв ад. Интересното е че не знам точно как ще стане 15 градуса тази нощ И утре рано сутрин, явно нахлува студен фронт ... Утре мисля да направя едно много яко каране преди работа от 6 до 10.00 ако стане ще е идеално ...
Петък имам работа да нося едни чували, ама не съм сигурен още дали мога, но ще разбера. Носил съм тежко скоро. Тъкмо утре ще стане ясно.
После събота ще се кача на Ботев. Това ще ми е първата по-сериозна денивелация на един път .... Ама да видим дотогава да не изникне нещо.


П.С - докато го пиша това започна да се извива вятър на порив. запад-юг запад. Обикновено така започва, но най-вероятно е да се ориентира към запад-север. Атлантическия фрон ще охлади. Аз съм в северна българия, интересно е в южна кога ще хване. Най-вероятно е района като пловдив да го усетят много по-малко и в по-късните часове. Но пак ще се усети.

Само като изляза за 5 минути навън да свърша нещо бързо и се върна, като седна гърба ми е топъл ама на изгаряне и веднага се изпотявам след като влеза на хладното.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 26.07.23 13:10.

26.07.23
21:23

Горе долу, имах предчувствие но не очаквах това което ще последва. На 40 години съм, обаче по полето нищо не остана, само колците стърчат. Такива големи дървета като орехите, им свали почти цялата шума и орехите.

За малко в калта пак да си счупя крака, хлъзна се и се подгърна зверски. Имам рана на коляното и в счупената част разни съмнения. Ще го разбера на сутринта. И да е се е счупил, пирона ще го задържи :) да сме живи и здрави. Може и по-зле да е.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 26.07.23 21:25.

27.07.23
10:10

Боли ме коляното, и явно съм и разтегнал сухожилие около счупеното, ще се живее, май няма последствия кой знае какви.

27.07.23
21:55

Ама може и да са ... Там където паднах на коляното, чак днес следобяд започвам да усещам последствията. Първо където съм съдрал кожата, това много пречи и боли, освен това усещам че е и натъртено, сутринта нямаше проблем. Ама днес го усетих. Сухожилията е както казах и сега понеже свикнах на болката не мога да разбера кое от какво е :) :) ....

Тъпото е че не мога да клякам и да правя напади защото боли и то не е проблема че боли, а че не знам защо боли :) :) ..... Но пък мога да кажа че днес се катерих по покривите, даже се чудех дали няма да се убия ... И докато си лежах и мислех както да раздвижвам .... Май събота вярно ще се кача до ботев ...  Някак си прекалено лесно е да чуеш всички, които ти казват че си белязан и не трябва да правиш еди какво си .

GI

27.07.23
22:33

Не че искам да ти давам наклон на оная работа кво да правиш ама аз като разтегнах лигамент (даже не съм счупвал нищо) месеци наред само кляках първо с лоста само после леко вдигах тежест само да заздравя местото и това проработи при мен.
Малко се избочваш ми се струва , колела , километри , Ботев мотев , споко малко олимпиадата е далеч.

27.07.23
22:46

казано от Georgi Ivanov на 27.07.23, 22:33:

Не че искам да ти давам наклон на оная работа кво да правиш ама аз като разтегнах лигамент (даже не съм счупвал нищо) месеци наред само кляках първо с лоста само после леко вдигах тежест само да заздравя местото и това проработи при мен.
Малко се избочваш ми се струва , колела , километри , Ботев мотев , споко малко олимпиадата е далеч.


Прав си и го усещам да е така.

Обаче като няма кой да ти покаже пътя, си действаш по твой план. Затова че утре чували и вдруги ден ботев.

Най - хубавото тук е че наистина има хора с опит, къде да чуеш нещо. Ама след време няма да има, тогава ще то мисля.

П.С - така Взе да ме боли коляното , че това репчене ще си остане само до третата чашка и утре сутрин :)

Мнението беше редактирано от kaloyan на 27.07.23 22:49.

GI

27.07.23
22:48

казано от kaloyan на 27.07.23, 22:46:

казано от Georgi Ivanov на 27.07.23, 22:33:

Не че искам да ти давам наклон на оная работа кво да правиш ама аз като разтегнах лигамент (даже не съм счупвал нищо) месеци наред само кляках първо с лоста само после леко вдигах тежест само да заздравя местото и това проработи при мен.
Малко се избочваш ми се струва , колела , километри , Ботев мотев , споко малко олимпиадата е далеч.


Прав си и го усещам да е така.

Обаче като няма кой да ти покаже пътя, си действаш по твой план. Затова че утре чували и вдруги ден ботев.

Най - хубавото тук е че наистина има хора с опит, къде да чуеш нещо. Ама след време няма да има, тогава ще то мисля.

Мини тогава през северния джандем да си го направиш по весело със счупения крак.

Мнението беше редактирано от Georgi Ivanov на 27.07.23 22:49.

27.07.23
23:18

казано от Georgi Ivanov на 27.07.23, 22:33:

Не че искам да ти давам наклон на оная работа кво да правиш ама аз като разтегнах лигамент (даже не съм счупвал нищо) месеци наред само кляках първо с лоста само после леко вдигах тежест само да заздравя местото и това проработи при мен.
Малко се избочваш ми се струва , колела , километри , Ботев мотев , споко малко олимпиадата е далеч.

Много нежно я давате.
Дъщерята и оперираха коляното
(и 20 дена по късно клякаше със 150…та съвсем добре си го дава Калоян.

GI

27.07.23
23:48

казано от nervak на 27.07.23, 23:18:

казано от Georgi Ivanov на 27.07.23, 22:33:

Не че искам да ти давам наклон на оная работа кво да правиш ама аз като разтегнах лигамент (даже не съм счупвал нищо) месеци наред само кляках първо с лоста само после леко вдигах тежест само да заздравя местото и това проработи при мен.
Малко се избочваш ми се струва , колела , километри , Ботев мотев , споко малко олимпиадата е далеч.

Много нежно я давате.
Дъщерята и оперираха коляното
(и 20 дена по късно клякаше със 150…та съвсем добре си го дава Калоян.

Само дето имат почти 20 години разлика и нищо общо в спортната визитка на двамата. Не мисля , че е коректно сравнението.

28.07.23
07:34

Зависи и какво ще ти правят в коляното. Преди години на футболисти са махали целия мениск и след две седмици са играели официални мачове.

28.07.23
11:38

Днес се качвах по един покрив и не съм особено стабилен, затова че ходенето по алпийски и катерачни маршрути, няма да е скоро. :) Чувалите ги нося, ама на по тежките усещам напрежение в крака и засега само на къси разтояния ги разнасям. :)

За ботев мислех да се кача по кабела, една стръмна пътека която тръгва от паркинга за хижа плевен. Иначе в северния джандем не стъпвам, то не случайно така се казва. Колко хора са се утрепали там, тази зима един познат си счупи крака по зле и от мен .. Там не ми се ходи . :) Не съм чак толкова чалнат, даже напротив, гледам да преценявам нещата колкото се може по трезво. Въпроса е че при мен каръщините стават все на равното :) ..
Ама като гледам утре няма да има Ботев, понеже имам работа .. А и коляното ми е леко натъртено и по-тъпото е че е елемтарно обелване, ама баш там на гадното място, където ти дърпа постоянно на сгъване.

30.07.23
22:09

Днес се изкривих от работа от преди 8 сутринта до след 21.00 ... Не съм носил тежко много, обаче беше постоянно. Кефа е голям, сега като съм в хоризонтално положение, понеже крака се сърди , ама до едно време и ппосле си стана като здрав. Цепна се и протече кръв и тн .. И бях като рамбо през целия ден . Няколко пъти пак се хлъзгах, и коляното спичаше, но съм оптимист :)........... Утре ще е една цяла нова седмица изпълнена с “вълнения” или казано по български с “тъпотии” ..
Толкова съм уморен и такава е жега, че направо ми е кеф дори... Даже нямам време за спорт :) но за спирт е друга работа, винаги се намира по малко ;)

02.08.23
21:38

Днес излязох малко с колелото ама се напукаха гумите и едвам се прибрах. Утре вече с повече резерв. Станах към 6.00 да мога да направя карането, че има и работа .............. Но понеже не стана добро каране заради гумите, нито спортувах добре, нито се наспах, а само работа. Но ... клин в клин избива.. Затова утре ще стана най-късно в 5.30 ... Трябва да има малко натиск, а и то следващите два дни ще са шибано топли. Тази година превъртя времемомера с всякакви аномалии. Първо няма сняг, после само дъжд, а сега само жега от 1 юли, вече един месец , с пожари и огромни градушки тук таме ..

04.08.23
14:36

Днес май ще е последния шибан ден в който ще е толкова топло, също така и утре ... И след това вече очаквам нормални-температури вече, след тази печка от над 1 месец ...
Вчера си правих колелото в 5.30 както си бях самообещал. Живот и здраве другата седмица съм в София и там ще наблегна малко повече на ходенето ..

Предвид предната шибана година и тази още по-шибана с много промени и несполуки .. Мислех още откакто бях контузен (аз все още съм си), да направя ком-емине за трета поредна година ... Горе - долу така и ще стане. Взел съм си 2 седмици последната седмица на август и първата на септември и ще го правя комбинирано с велосипед и пеша. Централния балкан ще го мина пеша. Тази година фокуса ми ще е изцяло безопасност без претоварване и да си направя кефа и да се махна малко настрани от всичко. Даже мисля тази година да си изключа и телефона. Та целта е хем да си почина, хем да повдигна малко формата. Дано да не ми мине котка път дотогава, че обикновено така става, а и по време на самия преход, да не се случи така както постоянно, да трябва да се прибирам по-рано ...

А след това трябва да влизам и в болница за първото махане на метал..

Мнението беше редактирано от kaloyan на 04.08.23 14:39.

06.08.23
11:01

Днес 1 часа бягане и ходене около 7 км .. След това 10 минути качване и слизане по стълбите и след това 30 минути велоергометър. МАлко омекнах, мислех да продължа с офп за горна част и малко долна, но спихнах и май следобедта ще пробвам ..

Последно съм бягал на 21 Юли, това е преди повече от 2 седмици (как лети времето само), има подобрение, почти е изчезнал и дискомфорта, единствено си стои това че мускула още не е заякнал така както ми се иска.

Стълби последно съм правил на 16 Юни преди почти 2 месеца. Сега няма нищо общо, само потенето че е топло във входа. Но иначе задъхване няма и слизането ми е вече нормално.

Утре май ще стана рано и ще се кача на витоша. Другото за отбелязване е че и кръста се оправя, няма го това сковаване като ставам.. след като съм се застоял или залежал или стоя приведен. Има го но по - малко.

06.08.23
11:58

Има едно “здравно” предаване по телевизията и по случайност го хванах. И си говорят за отслабване и здравословен живот и някакъв специалисти д-р Бакалов каза тъкмо “Много добре е да има движение, поне по 150 минути кардио дейност ” и тъкмо се замислих и си казах, да наистина е така, обаче последва “На Седмица” и се пукнахме тук от смях всички :))

06.08.23
12:59

Днес карам и малко чисто откъм хранене, само бяло пилешко месо и салата ... Сега обаче ми се хапва и сладко и солено. .. Но няма да ям нищо подобно. Ще видя дали вечерта да приема някакъв въглехидрат, като филийка пълнозърнест хляб. Но може и да пропусна ..

И най много ми се яде шоколад, тъй като скоро не съм консумирал и само си представям едно хубаво парченце .. :) :)

Мнението беше редактирано от kaloyan на 06.08.23 13:00.

казано от kaloyan на 06.08.23, 11:58:

Има едно “здравно” предаване по телевизията и по случайност го хванах. И си говорят за отслабване и здравословен живот и някакъв специалисти д-р Бакалов каза тъкмо “Много добре е да има движение, поне по 150 минути кардио дейност ” и тъкмо се замислих и си казах, да наистина е така, обаче последва “На Седмица” и се пукнахме тук от смях всички :))

Е ако в контекста е имал предвид целенасочена кардио дейност, т.е. не просто ходене, а например бягане, гребна машина и т.н., това са ти над 20 мин. на ден. Напълно достатъчни според мен за целта,извън другото движение напред назад.

07.08.23
10:54

Днес си направих витошкото със 700 метра денивелация с качване и слизане общо като време 2 часа и няма 30 минути ... Щеше ми се да е малко повече ама няма време. Крака се държи все по-добре на слизането .. Не си дадох много зор. Ще ми се и утре да се кача, обаче ще направя една пауза и ще направя велоергометър и офп .. И нищо с ходене.
А вече вдруги ден ще се опитам да стана още по-рано към 5.00 часа и да вдигна малко ходенето, като раницата ще я направя 5 килограма, да видя как ми понася .. А пък събота май ще направя един общ тест за нещо по дълго и с денивелация например да кача Мусала но от Боровец . Защото там нещо ако не е както трябва, винаги мога да се върна с лифта обратно .. Горе долу така планирам да е седмицата.

07.08.23
22:35

Аа почвам да клякам, до ходенето ми по ком емине, ще клякам всеки ден .. Даже се чудя дали да не отива във фитнеса. Просто гледам гледам мускулатурата около коляното и хич не ми харесва. То затова говорех и преди, обаче и с колелото и с ходенето не ми се получава. Трябва да се кляка повече. ... Може би това е нещото което подцених, ако трябва да съм честен. Но пък имах други проблеми да решавам които към този момент ми се сториха по сериозни, а именно глезена и сухожилията и заякването там.
Сега там съм добре, значи е време да обърна внимание и на това .

Мнението беше редактирано от kaloyan на 07.08.23 22:36.

08.08.23
13:09

Днес направих каквото казах, “силова” тренировка с клякания и много упражнения. Обаче не ми трябва фитнес, тъй като и със собствено тегло засега не мога да се оправя. ..

1. 20 минути велоергометър - Дидо специално за теб :) да вляза в нормата.
2. Упражнения с ластици и динамично мобилност за краката. Баланс диск и тн .
3. 2 кръга клекове, напади, набирания, лицеви опори ..

ЗА съжаление днес се успах и не ми стигна времето ..

Някъде назад в месеците бях писал мерките. Но сега положението е малко ....

На контузения ляв крак бедрото е с 1 см по малко от дясното. Което когато съм във форма е обратното ..

Левия прасец е с 1.5 см по-голямо от дясното ... Това е странното .. Възможно е заради натоварванията , малко да има възпаление, въпреки че не го видях това .. Но горе долу визуално измерванията съвпадат.  Затова казах че ще клякам. Мислех си че бедрото е ок и проблема ми е долу, обаче като мускулна маса се оказва засега че е точно обратното.
Явно просто фокуса, поради естеството на контузията ми е бил основно върху долната част на крака.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 08.08.23 13:11.

09.08.23
17:19

Днес направих 750 метра денивелация за 1 час и 30 минути с 6 кг и половина раница. Станах в 5 и се прибрах навреме ..
Отдавна не бях ходил с такива килограми на гръб и си ми беше зор и то по-скоро мускулно го усещах като слабост а не кондиционно. Отделно на това нищо не закусвах и  малко ми беше никакво едно.
Имам много работа и нещо не ме радва това особено .. Мисля да не се качвам повече на планина в следващите 2 дни. Ще правя други неща, че оставя почивка от ходенето за събота сутринта до Мусала да съм свеж и краката да са свежи .. То няма и да мога да ходя понеже трябва и тук да ходя напред назад и няма да има време.

12.08.23
19:33

Нищо не правих тези 2 дни. Скъсах се от работа. Обаче за сметка на това съм в Боровец 2дни.

Днес стават точно 8 месеца откакто ме свалиха псс. Качих се от боровец до мусала пеша и се върнах пеша. Това ми е най-бавното качване някога и най-бавното слизане. Даже слизането ми отне малко повече от качването, ама се пазя. 25 км 1650 метра денивелация. По около 3.30 часа в посока. Качвах се за около 2 часа преди.

Но предвид ситуацията въобще не ми пука. По важното е че мога и няма никакви проблеми. Леко се наду крака около счупеното но като го вдигнах и бързо се оправя.

Това може би ми е най-голямото постижение и наистина няма невъзможни неща.

Това беше просто един тест за да знам какво може и какво не. Но общо взето сега си свалям обема обратно до това което тренирам и постепенно ще го увеличавам, както си и трябва.

Просто си знам вече за ком емине като слеза от колелото какво може и какво не.

Останахме и днес зада може утре да ходим за гъби , ама здравите хора толкова припаднаха днес, че няма да го бъде. Утре само надвореца.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 12.08.23 19:34.

GI

12.08.23
21:01

Времето е добро , дори за “хайкинг” . Повечето “Балкантурист” нагоре се движат доста по бавно. Евалата. От началото на мусаленска ли тръгна ?

Мнението беше редактирано от Georgi Ivanov на 12.08.23 21:05.

13.08.23
07:59

казано от Georgi Ivanov на 12.08.23, 21:01:

Времето е добро , дори за “хайкинг” . Повечето “Балкантурист” нагоре се движат доста по бавно. Евалата. От началото на мусаленска ли тръгна ?

Да, точно от там малко над царска бистрица има една чешмичка. Срещнах на връщане един образ с колело, беше окъснял и шеше дс завърти към хижа ястребец и от там надолу.

Каза ми че и тези с окачването са супер, дори да не правиш кой знае какви екстремни неща. Неговото даже се водило трейл. И имаше автоматична седалка, много яко

Мнението беше редактирано от kaloyan на 13.08.23 08:02.

14.08.23
13:07

Вчера ходих при царя в двореца и пътуване.

Днес 20 минути велоергометър и упражнения с клекове набирания и тн ... След много месеци ходих при рехаблитатора и му казах че не мога да възтановя още мускула и той каза че медиалната глава последна се наяква пак.

И той ми каза да правя по-малко повторения и с повече килограми и да не правя обем :)) Много интересно на базата на дискусията която се проведе в една друга тема. И да внимавам с ходенията и колелото с дългите часове. Но след ком-емине обещавам да не правя повече обем до пролетта . :)

15.08.23
11:04

Днес 1 час и половина нагоре 730 метра денивелация с 6.5 кг на гърба.  Слизането за един час като не разтоварих напълно раницата. Има доста разлика на слизането вече, мускула се активира много повече и това ми дава свобода и повече сигурност в движението.
Дойде ми новия Гармински колан за пулсомера. Нищо общо, супер точно отчита, без да има някакви амплитуди и разлики. Явно стария просто си е бил заминал напълно. Този ще пробвам да го запазя за по дълго време ако може ...На качването среден пулс 147 на слизането 110.
Пулса е добър предвид това че наклона не е малък и съм с раница.

Малко ще дам почивка на крака от ходене и ще завъртя на колелото. И може би ще видя събота или неделя, ще направя едно тестово от хижа плевен до хижа рай и обратно или нещо подобно. Ще го мисля , може и да е по малко .

Прескочи до:

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1