Допълвам си ... След като масажирах тази част на крака, започнах да размачквам и да разтягам и другата страна на крака. Оказа се че от задника до коляното , но от външната част, цялото сухожилие е възпалено. Затова че разтягах и масажирах.
Щом съм стигнал дотук, значи нещата започват да се раздвижват цялостно.
10.11.23
22:49
#снимайсебе
Хахахаха, нищо не съм надул още .... Не обичам да се снимам, тук таме се е случвало, но е било предимно с нежелание.
Днес ..
20 минути велоергометър
35 минути бягане
20 минути велоергометър...
След снощтното мачкане и разтягане, през ноща нямах проблеми повече. Обаче пък сутринта като станах и като стъпвах болката беше баш в центъра на коляното, поизместила се е. Затова повъртях велото и излязох малко да побягам, просто ми се искаше да изляза навън, честно казано не беше необходимо да бягам грешно решение, трябваше да направя някаква разходка с по-бързо темпо, не че ми е попречило, но просто не му беше мястото. Съответно докато бягах ту спираше да ме боли, ту леко ме цъкаше. И като се прибрах и направих велото, отшумя напълно ..
Използвах да тествам новия часовник. Значи нещата които на стария ме дразниха много, тук са оправени. ГПС-а зацепи почти веднага, нищо че беше облачно и за първи път си търси локация. Предишния в такива случаи кибичеше по 5-10 минути. Датчика на пулсомера е по-добър, няма да ме дразни толкова много, почти съм сигурен. Засега се справя добре. Батерията изглежда обещаваща. Но докато не направя цял един ден преход навън, няма да мога да кажа повече.
Здравей,
Чакам повече отзиви от Garmin-а, защото съм се меракликал на fenix 7X pro. Главно ме интересува батерията и видимоста в слънчево време?
Блатодаря.
казано от Цветан на 11.11.23, 13:50:
Здравей,
Чакам повече отзиви от Garmin-а, защото съм се меракликал на fenix 7X pro. Главно ме интересува батерията и видимоста в слънчево време?
Блатодаря.
Ами гледай ги в интернет тези неща. Този часовник е топ... какво да ти кажа ;)
Отбелязвам си и първия спринт, почти спринт разбира се ... Ходих да гледам финала на София Опън по тенис и на връщане реших да гоня автобуса, който виждах как ми се изплъзва. Дадох всичко от себе си и за малко да го хвана , обаче затвори врати точно пред лицето ми. Но преди това изчака 15на секунди без да има пътници да се качват и слизат, просто да си направи кефа и да види как тичам :))) ... Ако знаеше че съм с пирони може би щеше да ми отвори врати да вляза :) .. Няма нищо де, направих си една още по-добра разходка.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 11.11.23 22:07.
Днес излязох за едно ходене, направих драгалевци голи връх... Времето нагоре си е зимно вече. часовника е много точен, така като гледам и монитора за сърдечен пулс е много добър . Батерията си държи яко. Не си давах зор качих се за 1 час и 50 минути и после слязох с автобуса обратно .. Не исках да претоварвам крака, утре май ще е почивен или само някакви неща вкъщи. Абе въобще, часовника е железен. Но за батерията все пак ще изчакам да мине 1 година и тогава ще се види колко е добра.
Забравих да кажа че си купих пак на иновейт един панталон, който едно време му викаха “шушляк” сега нещата са напреднали много, качеството е изключително високо. Лек, но задържа топлината, 20 хиляди са му стълбовете и не запарва, толкова дишаема е материята и не пропуска вода. Ее още не съм го пробвал на порой, но поне в началото ще държи сигурен съм.Имах същия модел от 2015-та си го взех в Ирландия. По едно време започнах да го пера в пералнята и отдолу се разпра на чатала. Ако не го бях прал, щеше да си е ок и до днес. Вече се разпра толкова много че ме беше срам да ходя с него на фитнес, нищо че отдолу нося и къси гащи. Качеството е идеално.
Влязох днес и във Фантанстико на разклона на Драгалевци... Ебаси и магазина, там има от пиле мляко и доста качествени неща. Аз го знам шефа, жалко че толкова е блъскал, а едвам се движи и продължава да се блъска, какъв е смисъла от цялата работа ..
Мнението беше редактирано от kaloyan на 12.11.23 14:52.
Ако не ги переш мембраните забрави да дишат :)
Това е мит, че не трябва да се перат. Просто този слой импрегнацията, която е отгоре заминава така или иначе. Аз съм забелязал, че двуслойните, сиреч тия тип ветровки, но с мембрана отвътре издържат 2, макс 3 сезона и почват да се люпат отвътре и да не държат толкова на дъжд. Трислойните държат повечко, но са по-тежки и са си за зимата. В случая говоря за якета от опит.
Аз съм си казал че което е мембрана няма да се пере и толкоо, може само да го измивам леко с вода, но не и да го слагам в пералня. Това повече няма да го правя. Аз под пране разбирам, въртенето в пералня. :) ... А пък и преди под градуси, без да гледам колко са точно :) :)
То на етикета си пише. Трислойното яке кат го пусна в пералнята на 30 градуса на минимална центрофуга и със специален препарат го вадя и капката се лизга по него :)
Тия тънките гъзовейки след по-сериозно носене се намачкват и почват да се напояват от дъжда. Иначе и аз съм го правил това с никвото пране, но то в един момент найлон ще върши същата работа, щото им се запушват порите и спират да дишат. Истината е в новата мембрана, ама е скъп тоя лукс да ги сменяш често :)
Мога да ти дам една “гъзовейка” от 2016та година, да видиш за какво качество става на въпрос пак е на иновейт и нея специално не съм я прал, но тя в случая не е панталон де .. При панталоните прахоляка е голям фактор наистина. Но дори и този скъсания панталон си държеше до последно. Най не издържат според мен обувките и мембраните за горната част, но там проблема е друг и той е раницата. Защото раницата “изжулва” покритието и от там започва да пропива вода на по-късен етап. При обувките е ясно, там прахоляка ги разсипва. Но при дрехите, проблема с праха не е толкова голям според мен.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 13.11.23 13:26.
Днес завъртях 30 минути на велоергометъра. на 7ма степен ми е леко. Мислех нищо да не правя хич, но реших да се раздвижа. Съответно на коляното му няма нищо от вчерашите неразположения. Сега го държа крака в екстензия и гледам колко добре му влияе... Но честно да си кажа малко съм разочарован. Защото в момента ми се налага да правя упражнения, които са първите след скъсана връзка на коляното... Просто изпуснах момента в който по някакъв начин това накъсяване на сухожилията се премести в коляното , а и моите хора специалисти по коляно се оказа, че не знаят как прогресира възтановяването от такова счупване. Защото проблема отдавна си го реших в глезена и около него, обаче се получи батак в коляното, който трябваше някой да ме предупреди за него. Ама нито доктори нито рехабилитатори, затова заключвам че те не са наясно и са много малко специалистите по това. Защото и майка ми и един-двама други с подобни травми, страдат след това от коляно .. В това число не включвам съфорумеца готча, който ми е казвал че и при него има проблем в коляното, но вече не съм сигурен за него какво е точно, понеже при него е по - сложно заради двете травми.
Его на, като го разтегля , започва да прескача през коляното централно, дефакто ако го оставя така ще срастне и ще ми прави въртели.. Не прескачаше докато не го разтягах.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 13.11.23 15:38.
Днес около 1 час и половина фитнес ... пак омехнах яко .. Но този път реших да се доизпомпя накрая с набирания в супер серия с лег дъмпели и после за да не би случайно да ми е леко продължих австралийски набирания в супер серия с лицеви опори. На клека и на тягата добре. Но да виждам че клека ми отива на една страна и го коригирам. Като тръгнах да правя българския клек нямах проблем първите серии, но после започна сухожилието да се обажда. Нищо съществено обаче .. Утре мисля да се кача сутринта в планината рано, не че ми се става, но да се възползвам от по топлото време и така или иначе утре след обяда ще превалява и четвъртък едва ли ще ми се ходи. Тъкмо да видя как ще ми се отрази днескашния ден ... Мислех малко да разделя упражненията за да не се размазвам, но засега се отказвам тъй като достатъчно малко тренирам във фитнес като дни и си оставям предостатъчно време след това за възтановяване.
14.11.23
12:07
Привет.
Клека заден ли е?
Ако е не го прави,вземи диск или дъмбел и клякай държейки тежестта отпред..поздрави
казано от doni dimitrov на 14.11.23, 12:07:
Привет.
Клека заден ли е?
Ако е не го прави,вземи диск или дъмбел и клякай държейки тежестта отпред..поздрави
Заден е да, но не напълно до долу заради коляното ... и го правя на смит машина ... Ще ми кажеш ли каква ти е идеята. Аз в момента клякам с малко повече килограми и няма как да ги държа така. Искаш да кажеш да клякам с диск, като го държа към гърдите и да правя повече серии ли ? Мога да ги завъртя де, не ми пречи, особено ако има смисъл. Иначе самия клек не го усещам да ми пречи по някакъв начин в момента. То и на смит машина е много по контролирано, но да знам какви са минусите на смита.
Иначе аз по принцип така си клякам с пудовка или дъмбел, когато правя нещо вкъщи.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 14.11.23 12:15.
14.11.23
12:32
Не знам за смита никога не съм ползвал машини.
Задния клек е много специфично движение и ако имаш някъде слаба брънка и лоша техника не е ок.
За какво ти е чак толкова тежко.
На теб ти трябва тонизация и рехабилитация,не да се смазваш.
Гоблет с с дъмбел или пудовка е супер.
Не знам дали ще е добре за теб хинду клек.
Аз го правя постоянно,доста заздравява колената и понеже ме мързи да тичам също ползвам заешки подскоци ,спринт на един крак,напади и т.н :)
Ок ще огледам да видя и ще ги завъртя малко . Но в този ред на мисли, мъртвата тяга тогава има ли смисъл да я заменя с “мъртва тяга на един крак” като то е доста по различно упражнение .. и не съм сигурен до каква степен двете се покриват въпреки че ги водят все мъртва тяга.
Днес така и не отидох на планина, нито имах време, нито възможност. Завъртях 30 минути велоергометъра и направих разходка. ..
Велоергометъра за първи път го карам на 8ма степен поне 10 или 15 минути и си е тежичко, но не нещо кой знае какво .
Сега го мисля предвид скапаното време утре какво да правя. Май ще отида пак във фитнеса, като този път ще заменя клека на смит със свободен клек с диск, както каза Дони ..
Мускулната треска в краката повече не се появява, но пък имам мускулна треска леко в корема, също така от тоя обем за горната част съм го посъсипал ръцете и имам мускулни трески и дърпания на сухожилията ...
Много работа днес, затова не съм измислил още какво ще правя утре ... По-късно ще трябва да го реша, както и как да намаля работата. Колкото повече помагаш, толкова повече те товарят вместо да ти благодарят, но не мисля да продължавам така.
Днес бях на фитнес, даже закъснях, но пак добре се получи с по-леки килограми ... Замених клека на смит със свободен клек с диск, както ми писа Дони, но то си беше време да започна свободно да клякам. Също така завъртях малко и от другите упражнения, смених ги, ама хич ме мързи да пиша . Просто си отбелязвам тренировката и промените. Нещата са супер, трябваше още преди седмица да направя клека по този начин, добре че ме подсетиха. ама пуста му и умора ... Много работя, и си позволявам да пийвам , не много .. но достатъчно .. ЩЕ трябва да махна работата + пийването .. ама да видим .. И според мен трябва да тренирам повече .. Утре пътувам няма да има фитнес, но ще наблегна на други неща .
Зерчер клек - много ми харесва, работи върху стабилизацията,кара те да държиш тялото изправено. Може да взимаш щангата от земята. Смятам,че с оглед на твоите цели прекрасно ще се впише в тренировките ти. Гоблет клек както ти е писал Дони, клек на диск с водещия крак,качване на блокче с торба с пясък която държиш на едното си рамо ,български клек .
Чак сега виждам че си писал, интересни неща със сигурност ще се възползвам! Само да стигна отново до фитнес и да прекарам време да ги огледам внимателно . Благодаря ви !
Всъщност ги знам всичките упражнения, но досега не знаех че на това му казват гоблет клек, иначе аз винаги съм си го правил. А това от видеото аз му казвам напад, просто един от вариантите. Този аз му казвам “статичен” иначе има преден и заден напад (отпад и напад):)), има подскачащ напад, май и още други :) ... Ще ги понаправим и тях ..
Последната седмица не съм тренирал много много, да не кажа никак. Само сряда минах 20 км с колелото горско + това бачкаш някакви неща и се напънах добре. Качил съм и килограмите вече съм 74. Много работа и разправии .. Но пък сухожилията около коляното така ми минаха , все едно никога не съм имал проблеми. Защото предишните дни когато спя и когато крака ми е опънат ме боляха . Ама тук от 2 дни, нямам никакви неразположения от коляното все едно крака ми е напълно здрав ...
Само да видя сега събота и неделя като започна пак с фитнеса и товаренето, какво ще се случи, това ще ми е най-интересно. Тъкмо ще си вкарам тези новите упражнения, които ми предложихте, поне част от тях ще завъртя.
Колеги, тъй като правя едностранни упражнеия искам да ви попитам, понеже аз ги правя и за ръцете така по приницип, но никога досега не съм правил мъртва тяга с една ръка и широк разкрач. Има ли смисъл да заменя стандартната тяга, с тяга с една ръка. По простат причина че ми е отслабнал хвата. Преди спокойно на лост можех да вися дълго време с една ръка, а сега не мога . Идеята е да правя с една ръка и после като изнемогна да включа с две ръце ..
казано от kaloyan на 24.11.23, 14:10:
.....Идеята е да правя с една ръка и после като изнемогна да включа с две ръце ..
То идеята е едно, но с каква цел. За заздравяване на хвата ли.
И никъде не видях редуване на ръцете, т.е. едната-изнемогва, другата-и тя изнемогва и чак тогава с двете :-)))))))))
Като правиш едностранно упражнение, се подразбира че правиш и с другата част. Иначе просто не ми се вдига тежко и гледам така да го направя :)) че да си олекотя упражненията :) :) откъм килограми, ама пак да ми е гадно :) . То ми се вдига тежко, обаче просто не смея. Сега например ми се карат ски и казах на баща ми да идем преди нова година когато няма никой. Но не смея ... и най-вероятно няма да ида, защото тогава и условията са кофти. Ама пък няма хора и е рай по пистите .. а пък той май вече хваща голямата промоция понеже е вече на 75 ... Цял живот движи и спортува и още кара много добре ски. Но понеже му се развали зрението и получи проблем с едното око и не вижда добре, малко се притеснявам да го водя. Ама той сляп, аз сакат ... :) иччч се чудя .. май ще наблягаме на трупане на мускулна маса и вино и ракия :)
Мнението беше редактирано от kaloyan на 24.11.23 18:09.
Прави си тяга с една ръка, ще ти донесе ползи.
Като се измориш - спираш, а не да хващаш и с другата ръка.
За самата серия ,дали ще е само с едната ръка и на следващата серия с другата ръка или ще ги редуваш на всяко повторение - пробвай кое ти е ОК. Като повече от 3-5 повт. на серия не е нужно.
Лично,може би бих правил всяка серия БЕЗ редуване на ръцете.
Завъртях ги днес всичките упражнения, без зерчер клека . Него ще го оставя за малко по натам като подобря малко дълбочината на клека, въпреки че предполагам не е задължително. Искам да съм малко по стабилен преди да започна. Иначе правих гоблет клек с пудовката, доста по удобен е. Сплит клека с щанга на гърба и стъпване върху диск, както е показано на видеото също го правих, но ми трябва малко време да привикна, някак си леко се усещан не много добре балансиран, затова леко и освен това ми се обажда коляното при него. Не когато го товаря както и при българския клек, а когато е назад крака и е помощен. Добрата новина е че успявам вече да клякам по-дълбоко без да ме цъка коляното, на българския клек също почти няма болка .. Само на това новото упражнение и то леко неразположение.
Правих и мъртва тяга с една ръка. Много е добре но ми трябва още един път да посвикна, понеже щангата трябва да се хване много добре в центъра, за да не се клатушка и самото вдигане да е точно. Определено се изисква повече техника при нея или поне на мен така ми се стори. Та на нея не можах да натоваря хвата, тъй като повече оправях днес баланса :)) с малко килограми и другия път пак така.
И другото положително нещо е че спрях преди да предобря ... Лошото е че вече половин месец мина а почти не съм излизал да правя нещо дъло в планината. Сега не е и много приятно и подходящо . Ще ми се обаче утре да излеза да побягам ... :)))) Тъкмо скоро ще правя една година, да мога някъде да се хлъзна и пак да се пречукам :)) ... Днес за първи път си обух високите обувки. Последно ходих с тях ноември 22 година да чистим една хвойна и ги бях направил на гъз, та им бях свалил връзките да ги почистя .. Та днес нанизвах връзките и се сетих че от една година не съм ги носил ... Е то нямаше и как да ги нося :))
Днес се препарирах пак във фитнеса, уж трябваше да е леко, едвам завърших .. Тягата с една ръка взех да я усещам, обаче с лявата по-слаба не става много добре баланса. Освен това имах още остатък от мускулна треска от събота, който бързо изчезна още с първите клекове. Навсякъде е баси и поледицата, даже не ми трябват планини ако искам да се прибивам :) То тук в града също е забавно. По улиците пързалка, по парковете падат дървета и клони .. направо яко .. В южния парк един със сноуборд щеше да ме отнесе на баира, децата ходят там със ски да скачат .... Почудих се къде съм попаднал вчера в неделя :) Колите не спират по пешеходните пътеки, да не вземе да се хлъзнат .. Яката работа :) По добре да се уча на оцеляване в градски условия, че май е по-трудно от планината :) .. Там е просто
Днес завъртях малко упражненията , правих ги малко по изолирано . Почнах с тяга, след това високо изтегляне с щанга и набирания .. После тръгнах да клякам гоблет и видях зор :) .. правих и напади + български клек, разни други упражнения и с ластици .. кофички, лежанка и малко машини накрая. На българския клек пак ме опъна коляното мамка му .. не е нещо фатално, обаче се ядосвам . Явно там нещата няма да станат. Като клякам по дълбоко вече нямам проблем, но явно в точно една сгъната позиция, когато ми е опорен, при напад и български ми е слабото място .. Иначе продължава да върви към подобрение, досега с тренировките с тежести само се подобрява ..
По-добре днес, не сдадох багажа, понеже си дадох малко повече почивка.
Днес на Витоша с тежкото снаражение 6 км и 1100 м денивелация ... Позагубил съм форма и горе беше вятър мамата ... Така ще бъде и целия уикенд.... Хем съм доволен, хем като се прибрах и директен нокаут ... Утре ще ходим на топло и приятно във фитнеса. Освен ако сутринта не реша да ида да бягам ид а оставя фитнеса за неделя .
казано от kaloyan на 10.11.23, 11:53:
казано от kaloyan на 03.10.23, 11:07:
Сега проверих мерките на крака. Бедрото и прасеца са вече изравнени. По принцип счупения крак вървеше с около 1 см повече понеже ми беше по силния ...
Обаче големия проблем е точно в медиалните глави над коляното. Разликата е огромна около 3 см ... В момента липсват, ще трябва да таргетирам тази част ... По принцип то и на хората със скъсани коленни връзки, тази област им е най-големия проблем и най-последна се възтановява.
На мен са ми много силни краката и точно тази област около коляното, тези глави, тъй като се занимавах около 10 години сериозно със скуош и там това нещо заяква брутално. Може би ще започна пак лека полека да го играя да видя дали ще има файда. Най-вероятно. Само че ще трябва и да внимавам.Ами тук да направя обобщението. След като влязох във фитнеса и си говорихме тук и всички ми дадохте идеи, благодаря ви .. Сега за първи път си меря краката отново ... Не си спомням дали последно беше тази дата под тази тема или по-нататък. ..
Въпреки че усещах, аз съм повече от учуден, тази разлика от 3 см вече е само 1 см и половина. Като се опитвах така да меря, че да хвана най-голямата разлика .. Просто е удивително. Дано да успея да избутам повече и този проблем в коляното да отшуми почти изцяло, засега все още съм леко скептичен, но има надежда де :)
Близо месец без една седмица разликата вече е точно 1 см. Като аз меря на две места, на едното няма разлика, а малко по-високо е този 1 см .. ПРоблемите със сухожилията със всеки изминал ден отшумяват, върви към подобрение. Проблема е че закачих килограмите на 75 и това се дължи на това че не тренирам както преди .. а храненето не го намалявам особено.
Днес на гладно 75.5 кг, което за мен е абсолютен максимум, никога не съм достигал толкова. Това се дължи на тренировките във фитнеса и намаленото количество общи тренировки, както и кардио. Определено мускулната маса нараства, както и мазнините обаче :) около корема най-вече, но не чак толкова. Преобладават мускулите.
Днес излязох да бягам 42 минути леко. Никакъв проблем, много хубаво бягане .. Е това е разликата с фитнеса. Като излезеш да бягаш навън на по-хубав въздух, като се прибереш ти е кеф и бягането навън, много помага, няма нищо общо със затворените помещение. В тези фитнеси е ебаси и жегата, човек най-много да се изнежи.
Затова плана до нова година е да продължа с бягането без да прекалявам и с фитнеса по този начин както досега. Но променям малко храненето и сега от безразборно ще изключа някои от проблемните неща. Вече след нова година, ако всичко е наред ще върна сутрешните тренировки в планината. Сега не го правя по много причини. Едната е променливото време с надморските височини, долу няма сняг, горе има . Има освен това сутрин е много тъмно и отделно движението е гадно и отнема много време за цялото ходене и пътуване ... След нова година деня се удължава и вече зимата в планината си е по зима.
П.С - Самокорекция ! Аз с голямата лопата тръгнах с тренировките в планината след нова година, ама съвсем забравих че ще ходя май да ми махат пироните и ще трябва да забравя .. поне 1 месец май ... Офф само като се сетя, какво мазало ще е там, хич не ми се и ходи.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 05.12.23 10:02.
Добавям още 40 минути бягане следобед.
Много сериозно се разбутаха нещата в работа и взеха да ме нервират, затова им теглих една | и отидох да побягам.
Сигурно ще си сменям работите, но ще е след нова година. Горе долу спирам да обръщам внимание на глупостите и се концентрирам само върху важните неща и на първо място е здравето и спорта :)
Интересното е че краката се държат доста добре. Кардиото ми отслабна значително, но съм много доволен все пак че структурата издържа. Изщрака ми сухожилието в коляното, но то е все едно се поразтегля .. По същия начин се случваше в планината като ходех и в момента в който стъпя и ми сецне крака. Внимавам с това, но все пак .. Мисля че и от там са ми оставащите проблеми, именно в накъсени сухожилия ..
Ама да не пиша едно и също нещо 100 пъти. Все пак ако това е вярно което мисля, би следвало при българския клек и тези движения в по-комроментирана позиция, да се оправи в скоро време напълно ... Това означава че и по празниците ще тренирам, дори и собствено тегло да са ..
Но ските ги оставям за догодина. Не ми се рискува преди операцията, да си прецакам цялата работа. Не му вярвам още достатъчно на крака ..още повече с тези сухожилия, както се държат към момента. А пък след операцията няма и да ми дават. Както се казва за едно каране няма да рискувам.
Днес отидох в залата, видях и пак си направих същото харакири. Уж леко, ама нещо сгънах, въпреки че махнах тягата. На мен ми се струва че е от жегата, аз не съм свикнал на толкова топло. Даже вкъщи седя на 18-20 градуса . Новото е че при българския клек ми отшумя проблема , също така при нападите с щанга на повдигната повърхност... Остава само в началото на тренировката, докато не го загрея добре и не поразтегля .. Може би от следващата седмица да включа вече Зерчер клека. Или даже още петък събота, ще видя .
Нещата засега са добре, да чукна на дърво .. Но много съм уморен след тази тренировка. Хем щях да режа още, хем не ходя редовно и не ми се маха :) .. лаком гъз и после залитам на излизане :)
Следобед 46 минути бягане + ходене този път. Излязох само за въздуха, но ми беше много тежко и нямаше как да бягам напълно, освен това ми се бяха натегнали сухожилията на пръстите, затова че го карах леко ...
Утре леко ще го карам, само колелце и малко мобилност, ако остане време, ако не .. нищо. Но бях много мек, едвам бягах, днес добре съм се натоварил във фитнеса.
Днес принуден от липсата на време във фитнеса доста намалих обема. Правих тяга малко по тежко. Напади с щанга на наклонена повърхност и разтягания. Малко горна част ...
Сега малко по темата, това което ми остава като проблем е когато крака е сгънат и леко го натискам. Това са упражненията в които този крак е опорен, като напад и бг клек .. Дори когато както съм показал на снимката сгъна крака и леко го натискам надолу, след това като стъпя все едно е схванат ... Тук не съм сигурен дали това ще мога да го оправя, ще ида да се консултирам с рехабилитатора, но въпроса е следния, ако желаете се включете. Проблема може да идва от скъсено сухожилие или от операцията. Когато се набива този пирон, това сухожилие “Pattela tendon” се изтегля с един инструмент настрани и се набива от там пирона. Въпроса е дали от това че отдолу има пирон или това че се е накъсило се случва това ... Не ми се ще да се занимавам с доктора, тъй или иначе, скоро ще трябва да му звъня .. Но това е единствения остатъчен проблем, който имам ...
П.С - Това за операцията го знам от младия доктор, който ме беше викнал при студентите там на 2рия месец и бях още с патерици и той каза “Тук изтегляме сухожилието и тогава правим един какво си, иначе ако го срежем после става зле..” .. А те горките явно бяха съвсем млади още, защото ме гледаха странно, все едно съм полезно изкопаемо.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 08.12.23 10:54.