Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим1. Тренировка
60 джака, 13 бърпита, 13 клека
1. Набирания халки false grip 7,6,6,6
2. Кофички халки 6,6,5,5
3. Хоризонтални arch набирания халки (краката на земята) 5,5,5 на ръка
4. лицеви опори халки (между RTO и пеликан) 6,6,6
5. тяга на лост 3 и половина, 2 и половина, 1 и половина
6. Планк 3 х 1:15 минути
7. Клек на един крак с дъмбел 4,4,4
Нещо хвата беше уморен и не можах да си изпълня бройките на набиранията, та добавих по една серия на това и на кофичките, малко да поразчупя платото.
Планка също ми е доста тежък, не мога да отлепя засега.
Това си е точно метафора. Означава че не прогресирам, преди като правех по редовно различни статични, имах доста по дълги времена, не че ме притеснява 🙂 но точно това значи “не мога да отлепя”
Иначе да не забравя довечера да отида до градинката на която си окачвам халките и да я почистя от боклуците, понеже никой нищо не прави от толкова хора, а пък е грехота на такова хубаво и зелено място, да има нахвърляни чаши, шишета и други пласмасови и всякакви отпадъци.
Оф, аз си помислих, че ще правиш някакви сложни фльонги от позиция планк с вдигнати и оплетени крака, ръце... 😀
За да не е само спам - има много мнения, че няма много смисъл от по-дълго стоене в планк от това, което правиш. По-добре сложи тежест на д-то, ако ти се намира диск някой път.
казано от Atom на 15.05.18, 14:25:
Оф, аз си помислих, че ще правиш някакви сложни фльонги от позиция планк с вдигнати и оплетени крака, ръце... 😀
За да не е само спам - има много мнения, че няма много смисъл от по-дълго стоене в планк от това, което правиш. По-добре сложи тежест на д-то, ако ти се намира диск някой път.
То и като се замисля на базата на упражненията които правя не ми е и необходимо, но колко горе долу 1 минута ли ? Аз имам една жилетка ще я сложа и други килограми, мерси за включването, бях изпуснал този момент 🙂
Общо взето вчера ходих малко на халките, защото и аз исках да пробвам това превъртане което Джеймс е мъчил. И преди съм го пробвал и не се получи добре. Общо взето докато нямам хубави стриктни силови на халките с фалс грип, даже и няма да го пробвам повече. Остава за нататък.
Иначе днес тренировката сутринта пропадна, тъй като снощи тренировките бяха в кръчмите. Малко ме е яд понеже се вързах на акъла на другите и не се прибрах навреме.
Ще пробвам да я направя довечера, да видя какво е положението, тъкмо ако остане време да изчистя и градинката най-накрая.
Също така планирам събота да направя едно качване до Черни връх и обратно ще избера по късно маршрута според групата, но зависи и времето какво ще е понеже го дават да вали. Неделя се организира и един маршрут от Княжево до Копитото в чест на Боян, това му е неговия тренировъчен, та съм там задължително.
1. Тренировка
60 джака, 16 бърпита, 16 клека
1. Набирания халки false grip 4, Коремно на лост 5,5,5 с бавно негативно пускане + 1 силово
2. Кофички халки 6,6,4 с променент акцент към гърдите
3. Хоризонтални arch набирания халки (краката на земята) 5,5,5 на ръка
4. лицеви опори халки (между RTO и пеликан) 6,6,7
6. Планк 1 х 1:15 минути 2 х 1 минута с 10 кг жилетка
7. Клек на един крак с дъмбел 3,3,3
Общо взето вчера не я направих тази тренировка понеже имах 2 часа кардио занимания. Днес още сутринта продължавах да имам мускулна треска от онзи ден. Още като тръгнах за набиранията от дед хенд усетих дърпане, което не се оправи и отделно на това грипа ми беше много слаб. Минах на лоста и правих коремни, като и ги използвах да правя бавно негативната част на силовото.
Само че тъпото е че забравих да си махна магнезия от ръцете и в резултат на това си нахендрих мазолите, та после ме боляха и не си направих едното упражнение. После правих планка с жилетката и накрая клека. Толкова си можех раздадох се според възможностите.
То причини много, предните дни бях пил един антибиотик за зъбите, бях се поотчаял че няма да се оправят, но от днес нещата отиват на пълно възтановяване. И тея алкохолни маратони ги забранявам през седмицата, понеже оказват много негативно влияние върху възтановяването на сухожилията.
От следващата седмица ще си променя леко програмата и ще включа негативни силови на халки + лек скок за позитивната фаза и така с прогресия.
Освен това може би ще вкарам една тренировка с различни упражнения, но засега не е сигурно.
Ако времето не е много лошо утре, ще направим Железница - Владая през черни връх. Ако е много лошо времето, ще си помисля за програмата и може и да пробвам да ида до някой Мол, въпреки че там не стъпвам. Ама и аз малко като нормалните хора да видя как е. 🙂
Първо да кажа, сайта е бъгав и ми замина цялото нещо което написах. Опитах се да кача 10-на снимка, каза ми че не е позволено и ми замина целия пост.
Иначе днес направихме Железница - Владая през черни връх. Беше много забавно и красиво. Спирахме 2 пъти. На хижа Физкултурник за по чай 10 мин, че моя човек малко поиздъхна ама то си е баир и после хапнахме на хижа Кумата чак. Там е много вкусно всичко, питките им също са супер, чак се очудих. Целия маршрут го взехме за 5 часа, без почивките. После голямо лангъркане от Владая с градския транспорт до княжево после с 5-цата трамвай и така нататък. Не усетих никаква умора и сме готови за утре.
Идеята е като се качим на Копитото и да го почистим и от боклуците. Стартираме в 9.00 от ресторант Шишарката или Бор сега.
П.С не става не мога да кача повече от една снимка, отказвам се !
Мнението беше редактирано от kaloyan на 19.05.18 20:40.
1. Тренировка
60 джака, 13 клека
1. Набирания халки false grip 7,6,7,6
2. Кофички халки 6,6,6 с променент акцент към гърдите
3. Хоризонтални arch набирания халки (краката на земята) 5,5,6 (Почти) на ръка
4. лицеви опори халки (между RTO и пеликан) 7,7,7
5. Обратна тяга на лост 3,3,2 и половина
Днес по лекичката. Вчера качвахме до Копитото и голяма лудница, но пък си беше яко и после слязохме през пътеките в Бояна.
Маршрута на Боян под лифта е идеален за тренировка и може би ще се възползвам по често от него. 2,3 километра с +670 метра денивелация, като последните 400 метра според мен са с повече от 40 градуса наклон.
От Княжево с начало този маршрут съм си планирал един дълъг за по следващите седмици.
1. Тренировка
60 джака, 12 бърпита, 12 клека
1. Набирания халки false grip 7,7,8
2. Кофички халки 6,6,6 с променент акцент към гърдите
3. Хоризонтални arch набирания халки (краката на земята) 5,5,7 (Почти) на ръка
4. лицеви опори халки (между RTO и пеликан) 7,7,8
5. Обратна тяга на лост 3,2, 2 и половина
6. Планк с 10 кг жилетка - 60,50,40 секунди
7. Клек на един крак 3,3,2 замазване
Скоро ще тегля черата и ще променя тези тренировки малко. Само чакам да ми остане време да седна и да поразгледам и да напиша, обаче все съм в движение и така е по лесно.
Клек-а последната серия краката бяха уморени от предните дни и бързах и го направих много некадърно, нямам думи. Няма повече да го претупвам, даже ще го преместя в началото.
Приятна почивка на който ще почива, аз ще имам работа тези дни и се готвя да кача връх Ботев през хижа Плевен, но зависи дали ще ми остане един свободен ден да го направя.
23.05.18
13:01
Ако нямаш много време и търсиш натоварване ,качи скоростно Саръкая до Ботев . Поздрави
Мнението беше редактирано от doni dimitrov на 23.05.18 13:02.
казано от doni dimitrov на 23.05.18, 13:01:
Ако нямаш много време и търсиш натоварване ,качи скоростно Саръкая до Ботев . Поздрави
Това е супер, но как ще ми спести време ? Аз трябва да стигна някак до Жълтец ? Не съм запознат с този маршрут, ако дадеш повече информация, ще съм благодарен.
Аз го качвам директно от Видима хижа Плевен и после чак на Ботев почивка и после бързо долу.
23.05.18
13:56
Да де тръгваш от паркинга по зимната пътека , не спираш на хижа Плевен продължаваш по пистата и като стигнеш парапета, хващаш по него до върха.
По кратко е като време и много натоварващо на парапета ,същевременно уникално красиво.
казано от doni dimitrov на 23.05.18, 13:56:
Да де тръгваш от паркинга по зимната пътека , не спираш на хижа Плевен продължаваш по пистата и като стигнеш парапета, хващаш по него до върха.
По кратко е като време и много натоварващо на парапета ,същевременно уникално красиво.
Разбрах те, по парапета съм го качвал ноември месец, там се излиза на Млечния чал горе, Жълтец се пада вдясно и е отклонение от маршрута. Тогава нямаше достатъчно сняг, освен това имаше мъгла + силен вятър и всичко беше мокро и пързалящо се, нямах и котки тогава и ми се разказа играта.
Въпреки хубавото време сега евентуално, ще го оставя този маршрут за по нататък 🙂
Ама нека да видя дали ще се кача, че ми се ходи а пък не знам и времето как ще е.
Обаче сега погледнах един друг маршрут който тръгва по зимната пътека и отива право нагоре към Купата, от там не съм минавал и въобще не минава към хижа Плевен. Може би на качване ще мина от там а на връщане по стандартния през хижата.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 23.05.18 14:40.
За пореден път качването ми до Ботев не успя по ред причини. Имам усещането че този връх ми е проклет. Първо, времето беше много лошо, второ за пореден път нещо става и се разболявам точно по това време. Ходих нагоре обаче не се качих и сега хем съм болен, хем не съм. Лекувам се ...
И едно приятелче което си е заслужило името
Мнението беше редактирано от kaloyan на 28.05.18 08:25.
1. Тренировка
1. Rings Negative Muscle up (Негативни силови) - 3,3,3 + false grip pull up 5, dips 5,
2. Rings Archer Arm-in row (вид гребане на халки) - 4,4,4 на ръка
3. Rings RTO Archer push ups (Лицеви опори с една ръка, другата права с обърнати халки) - 3 само лява ръка - ,2,1 на ръка
4. Rings Dead Lift - 3,3,3
5. Plank Weighted Vest 10 kg - 3 x 45 sec. (Планк с жилетка)
6. Клек на един крак с дъмбел 2,1,2
Горе долу, упражненията са ми трудни и не им нацелих бройката. Гребането е със съмнително изпълнение. Както винаги краката са (skip leg day). Не ми остава време за повече упражнения и серии, отделно на това обикновено са на гипс от другите занимания и ми е трудно. Затова прогреса ми на клека на един крак е нулев. А трябва да вкарам поне още едно две упражнения за краката.
1. Тренировка
60 джака, 60 планински катерача, 12 клека
1. Tuck Front Lever Rows (гребане в сгъната предна везна) - 3,3,3
2. Еccentric headstand push up + wall walk - 3,3,2
3. Advanced Tuck Front Lever Hold (Предна везна със сгънати крака, но разгънати от таза) - 3 х 10 сек.
4. Crane hold - 3 x 5-6 секунди
5. L-sit hold on p-bars. 3 x 10на секунди
И тук първо занимание от този тип, май повече снимам и гледам формата отколкото да тренирам.
Някоя сутрин когато оставя почивка и не бързам все да правя нешо, кръвното ми е такова.
Сега за тази събота ми се заформя едно качване пак до Ботев, надявам се да стане и после до хижа Рай почивка и после обратно до Видима.
1. Тренировка
Стойка на ръце около 10 минути с лице към стената отлепяне и задържане по 30 секунди
1. Rings Negative Muscle up (Негативни силови) - 3,3,3 + false grip pull up 4, dips 7
3. Rings RTO Archer push ups (Лицеви опори с една ръка, другата права с обърнати халки) - 2,2,2
4. Rings Dead Lift - 3,2,2
Ами това е. Правих тренировката вечерта вместо сутринта, понеже през ноща имах проблеми със стомаха.
Общо взето при силовите има прогрес бърз, понеже този път правих 2 от сериите без да прихващам или да пускам грипа. Упражнение 2 и 3 са ми яко трудни, та ще видим.
Днес си скъсах и нервите с тениса и волейбола, такъв спечелен мач дадохме ....
Сега вече е късно, утре ще ставам в 4:20 и отивам към Ботев, времето пак ще е кофти, че да видим.
Аз до хижа Рай се качих малко на майтап един октомври или ноември преди 7-8 години. Дори смятах да се връщам , но тъй като тръгнахме по обяд , а и денят бе къс , се наложи да остана да пренощувам в хижата. Честно казано не останах впечатлен. Ни от маршрута, ни от най-високия водопад, който ми се видя като оттичаща се вода от спукан улук.Природага ми беше доста пуста и гола. Хареса ми,че видях няколко сърнички по пътя, но в Родопите природата е къде, къде по - красива и пищна. Има стотици красиви еко пътеки с поточета , въжени мостчета, буйна разстителност и приятно писукащи птички на заден фон.
Мнението беше редактирано от I`M на 02.06.18 11:19.
Ванка, при всеки е различно. Всеки намира красотата в различни неща. И едното е хубаво и другото. Аз обичам горите и буйната растителност, като временна спирка, винаги целта ми е по нагоре и най-горе. Момента когато изляза на открито и на високо, това ми дава свобода, не ме затиска нищо по долу. Затова винаги когато тръгна се качвам най-високо и тогава всичко се разкрива надлъж и нашир. Над горите винаги е така, голо и високо.
Друга причина е че височината е естествен допинг. Когато се качиш и слезеш, се чувстваш все едно си друг човек. Физическата форма нагоре, а за психиката да не говорим. Това те държи през цялата седмица.
Вчера уцелихме много хубаво време въпреки прогнозите. Станахме към 4 и нещо сутринта и 5 вече бяхме на път. Дните вече са много дълги слънцето изгрява рано и София рано сутрин изглежда уникална, без хора и лудница огрята от първите слънчеви лъчи.
Позамотахме се малко по пътя но 8 часа бяхме на последната спирка това е квартал Видима на гр. Априлци местност Мазането. Общо взето след като се слезе от пътя София - Варна, тази местност към Априлци е много красива и спокойна.
Та 8 часа поехме нагоре за Ботев, но не през пътя за хижа Плевен, а хванахме към Купите. Използвахме възможността да отидем до Водите дупки по синята маркировка, това се отклонява от пътя за Ботев но си струва да се види. Варовикова пещера в Северен Джендем която е дълга 815 метра и приютява 12 вида прилепи.
Самият Северен Джендем е много трудно достъпна защитена местност с внушителни отвесни скали, по която е забранено преминаването освен по пътеките. Тази местност е дом на мечки, вълци, скални орели, благороден елен. Също така е едно от любимите места на българските алпинисти.
Времето беше много благосклонно и красиви гледки имаше. С това отклонение се качихме за 4ри часа до Ботев, като маршрута беше само изкачване, дори не минахме през заслона а право нагоре. Само след Купите където се слива с лятната маркировка от хижа плевен има малко равно за ходене.
Денивелацията е 1800+ метра, та след като стигнахме, моя човек не беше в добра кондиция и се отказахме от слизането до хижа Рай.
Маршрута не е лек и имаше хора които си бяха помъкнали малките деца, което е много безотговорно, тъй като те плачеха още преди да са изкачили купите, а тепърва има още стръмно. Така най-много да ги откажат въобще от планините.
Много забавно беше като слязохме на хижа Плевен да пием по бира, там се бяха събрали вече групи, които преспиват и на другия ден качват Ботев евентуално. Казвам евентуално, защото пътеката до хижа Плевен е 1,2 километра но доста стръмно и повечето ги отказва това и си търсят повод като 2 облака в небето, да си останат и да си пият бирите, скарата и тн ... Чух такива разговори и е супер забавно.
За мен лятната програма от тази седмица започва. Имам доста организирани мероприятия, края на месеца ще ходим в Гърция да качваме Митикас, по натам има и Рила и Пирин, по нестандартни маршрути. Тази седмица започвам и един курс по спортно катерене, малко да си припомня нещата и всеки вторник и четвъртък ще е забавно от 19.00 до 23 близо ще съм зает, не само с това де. После август месец ще направя и един курс на Малиовица по скално катерене.
П.С - Щеше ми се да кача снимки, ама пак не става, може да ги намаля малко като размер и по късно да пробвам пак
Мнението беше редактирано от kaloyan на 03.06.18 08:35.
1. Тренировка
Разтягане, упражнения за мобилност
1. Tuck Front Lever Rows (гребане в сгъната предна везна) - 3,3,4
2. Еccentric headstand push up + wall walk - 3,3,3
3. Advanced Tuck Front Lever Hold (Предна везна със сгънати крака, но разгънати от таза) - 3 х 10 сек.
4. Crane hold - 3 x 5-6 секунди
5. L-sit hold on p-bars. 3 x 25 секунди
6. Wall sit (клек на стена) 3 х 35 секунди
7. Paleo squat - 3 x 1 минута.
Днес лекичко. Като цяло от вчера все едно не съм ходил никъде. Всичко е добре, обръщам внимание че при по дългите преходи не ме заболява кръста повече, както и трапеца. Това като цяло се дължи на упражненията.
Днес направих само малко статични за краката, леко. На някои от задържанията не мога да определя колко секунди са точо, тъй като няма как да видя.
Маршрута не е лек и имаше хора които си бяха помъкнали малките деца, което е много безотговорно, тъй като те плачеха още преди да са изкачили купите, а тепърва има още стръмно. Така най-много да ги откажат въобще от планините.
Безотговорно е меко казано. И не е проблема толкова във възрастта защото дребните са много корави, а как ги екипират и как ходят с тях. Последния път на Мусала беше като картина на Бош - дечурлига с пазарски гуменки и къси гащи. Септември месец. Над заслона удари як дъжд с градушка (що пък не) и до горе стигнахме шест човека от всичките тълпи.
казано от Владо на 03.06.18, 18:22:
Безотговорно е меко казано. И не е проблема толкова във възрастта защото дребните са много корави, а как ги екипират и как ходят с тях. Последния път на Мусала беше като картина на Бош - дечурлига с пазарски гуменки и къси гащи. Септември месец. Над заслона удари як дъжд с градушка (що пък не) и до горе стигнахме шест човека от всичките тълпи.
Това, даже и забравих да го коментирам, то няма и нужда от коментар. Общо взето така се случва, там където има лифтове.
Но както казваш ти, дори и За малко разтояние може да стане много опасно горе.
1. Тренировка
60 джака, 16 бърпита, 12 клека
Мобилност + загрявка 10-20 минути
1. Rings Negative Muscle up (Негативни силови) - 3,3,2,1 + false grip pull up 5, dips 6
3. Rings RTO Archer push ups (Лицеви опори с една ръка, другата права с обърнати халки) - 2,2,2
4. Rings Dead Lift - 2 xx
5. Weighted plank 10 kg 3 x 45 секунди.
6. Bulgarian squat + squat + ..
Днес на силовото вдигнах още халките над главата, затова и по трудно, но пък хвата днес беше по-добър, предполагам лицевите на китки които правя в загрявката ми помагат (все още са от колене). Другите 2 упражнения ме довършиха и на 4-тото колкото и да ми се искаше не можах да си направя сериите. Сигурно ще го разменя това. Краката правих леко, колкото да ги раздвижа в пълен диапазон, че довечера започвам катеренето, а пък имам и други неща пак с краката.
Иначе от днес със съквартиранта започваме 30 дневното предизвикателство. Понеже прогресивно увеличаваме количеството на ракия вечер, решихме да спрем да пием за 1 месец. Аз разбира се няма да го направя това, понеже събота неделя имам поводи, пътувания края на месеца към Гърция и тн ..Обаче ще си водя отчет на пиенето или на непиенето. Днес е ден 1-ви и мисля нищо да не пия, дано по обяд не се отплесна и не изпия някоя бира.
П.С Днес съм понатоварил едното рамо, като отидош на масаж ми се отвори една болка отпред в залавното място. Аз усетих в края на тренировката че ме опъна лакътя, понатоварил съм. А пък не ми остана време да поразтегна. Сега обаче го пораздвижихме и ще го намажа и довечера, ще направя упражнения с ластика и малко разтягане. Нищо сериозно, даже е леко, но просто ми стана интересно как лесно се неглижират такива неща.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 05.06.18 12:04.
1. Тренировка
60 джака, 19 бърпита, 19 клека
1. Tuck Front Lever Rows (гребане в сгъната предна везна) - 3,3,5
2. Еccentric headstand push up + wall walk - 3,3,4
4. Crane hold - 3 x 10-на секунди
5. L-sit hold floor. 3 x 10-15 секунди
6. Reverse plan 3 x 10-15 секунди
Днес е 3-ти ден в който не пия абсолютно никакъв алкохол. Но ефекта го усетих веднага. Като цяло се прибирам по късно, уморен и вечерям. Обикновено като пия ми се отвавя апетит и хапвам повече, в резултат на което съня ми не винаги е добър. От алкохола ми се препива вода и ставам по малка нужда и без това малкото ми време за сън, не е пълноценно.
Сега като спрях да пия, като цяло си прехвърлих повече хранене следобед и привечер преди тренировките и доста по малко вечер късно. Спя въобще без да се будя и възтановяването е много по добро. Също така кръвното е много по стабилно и няма големи движения. Пулса да не говоря, обаче това е свързано и с времето, затова че няма да му давам голямо значение.
Няма какво да си кривя душата, ако е натоварена програма вечер трябва да се избягва алкохола, защото от малко става много. Иначе малко е депресантска работата вечер, но ще свикна ... Истината е че не мисля да спазвам стог безалкохолен режим, просто му обръщам внимание и се получава малко като експеримент 🙂
Браво на тези момчета тук, симпатяги.
https://www.dnes.bg/stranata/2018/06/07/silata-na-duha-momche-s-paterici-pravi-chudesa-v-striit-fitnesa.378623
1. Тренировка
60 джака, 60 катерача, 15 клека
1. Rings Negative Muscle up (Негативни силови) - 1,1,2,2,1
2. Rings Archer Arm-in row (вид гребане на халки) - 4,4, на ръка
3. Rings RTO Archer push ups (Лицеви опори с една ръка, другата права с обърнати халки) - 2,2
4. Rings Dead Lift - 2,2
Бях тръгнал с голямата кошница и бях качил халките на високо, но много бързо омекнах.
Като цяло подцених нещата или поне не ги догледах, след вчерашния натоварен ден и катеренето, днес уж бях добре, обаче няма как да съм добре и веднага усетих лявата ръка, за която писах и вторник. Не става така. Спрях тренировката прибрах се и разтегнах и минах на ролера, общо взето лявата ръка сухожилието от рамото до лакътя го усещам.
След катерене вече няма да правя тази тренировка сутринта, а даже може и никаква. Гребането с една ръка, ще сменя изпълнението в подхват, не знам защо него го правя надхват и тези рто пушове с едната ръка, ще ги подменя временно.
Ще си дам сега и без това се пада, 2-3 дена почивка. Ще анализирам и ще следвам някаква подредба на програмата а не както дойде.
П.С - Днес ще ми е 4-ти ден без грам алкохол. Днес ще е и най-голямото предизвикателство, тъй като пътувам и е петък.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 08.06.18 10:04.
1. Тренировка
60 джака, 15 бърпи, 15 клека
1. Rings Negative Muscle up (Негативни силови) - 2,1,2 + false grip pull up 4, dips 5
2. Rings row (гребане на халки) - 10,10,10
3. Rings push ups (Лицеви опори на халки) - 10,10,10
4. Weighted vest plan 10 kg (планк с жилетка) - 45,45,50 сек
5. Reversed plan (обърнат планк) - 20,20,20 сек
6. Клек с жилетка 10 кг 25 + 2,2,2 клек на един крак с дъмбел
7. Български клек с жилетка 10 кг - 10,10,10 на крак
Малко разтягане + дъмбели и ластици
Лявата ръка не е на 100 процента, можеше и днес да оставя да почине. Събота и неделя си пийнах малко ракийка, тъй като имаше салата с домашно домати и краставици и нямаше как ... Сега следващите 5 работни дни ще са без алкохол.
Продължаваме напред.
1. Тренировка
60 джака, 60 катерача, 15 клека
1. Набирания подхват - 10,10,10
2. Еlevated pike push ups 6,6,6
3. Advanced/Tuck Front Lever Hold (Предна везна със сгънати крака, но разгънати от таза) - 6 x 6-8 секунди
4. Crane hold - 6 x 6-8 секунди
5. Paleo squat - 3 x 1 мин.
6. V-sit to hollow body 3 x 10
Леко. Обещанията за НЕпиене се отложиха 🙂 Вчера пийнах към 100 грама ракийка 🙂 Явно е че докато не свърши бутилката с домошарката и домашните домати и краставици, тая работа с непиенето няма да я бъде.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 12.06.18 10:49.
12.06.18
11:40
казано от kaloyan на 12.06.18, 10:49:
3. Advanced/Tuck Front Lever Hold (Предна везна със сгънати крака, но разгънати от таза) - 6 x 6-8 секунди
Струва ми се малко времето за което ги държиш. За мен по-удачния вариант би бил прогресия която държиш по около 15-20 секунди. Пускаш 2-3 секунди преди отказ. и така 4-5 серии с цел да направиш обем от около 60-80 секунди. Помагат и негативни front lever raise.
А и варианта които работеше по-добре за мен е да правя всички прогресии в началото на тренировката и след тях да правя основната силова тренировка -набирания, лицеви и т.н.
Мнението беше редактирано от НеИскамДаКазвам на 12.06.18 11:43.
казано от НеИскамДаКазвам на 12.06.18, 11:40:
казано от kaloyan на 12.06.18, 10:49:
Струва ми се малко времето за което ги държиш. За мен по-удачния вариант би бил прогресия която държиш по около 15-20 секунди. Пускаш 2-3 секунди преди отказ. и така 4-5 серии с цел да направиш обем от около 60-80 секунди. Помагат и негативни front lever raise.
А и варианта които работеше по-добре за мен е да правя всички прогресии в началото на тренировката и след тях да правя основната силова тренировка -набирания, лицеви и т.н.
Мога да ги държа и по дълго както ти казваш, обаче сега имам проблеми с едната ръка и ги правя по кратки, а и те не са по 6-8 секунди а са поне над 10, но така ги пиша за всеки случай 🙂 Същото е и с другото упражнение.
А иначе на мен първото ми силово упражнение е гребане във везна и сега замених с набирания и по голям обек, заради ръката докато я възтановя.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 12.06.18 12:08.
1. Тренировка
60 джака, 15 бърпита, 15 клека
1. Набирания подхват - 1 х 30 кг, 3х5 18 кг
2. Еccentric headstand push up + wall walk - 3,3,5
3. Advanced/Tuck Front Lever Hold (Предна везна със сгънати крака, но разгънати от таза) - 5 x 12 секунди
4. Crane hold - 5 x 6-8 секунди
5. Weighted vest plan 10 kg (планк с жилетка) - 3 х 50 сек
6. Reversed plan (обърнат планк) - 3 х 20 сек
7. Pistol squat dumppbell (клек на един крак) - 3 x 2
Това е днес. Понеже вън е кално и мокро вкъщи .. Тръгнах с 30 кг, обаче вратата щеше да се изкърти и се отказах, а пък и самата установка с дъмбелите по 10 кг и ластик през раменете не е много яка.
От преди 2-3 дена с българския клек, по слабия крак се запали задника и задното бедро, още имам мускулна треска, помага и комбинацията с катеренето. Там нещата взеха да стават сериозни и най-слабото звено, предмишницата и пръстите дават фира.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 14.06.18 11:57.
Да понапиша и аз нещо, петък правих някаква тренировка, обаче ме хвана дъжда с халките и не довърших, преместих се вкъщи и там се гъзурчих нещо, че почна и волейбола.
Събота ходих цял ден на състезание и малко прекалих. Та в резултат на това в неделя имах мускулна треска в целия задник, кръста нагоре към гърба и ръката.
Но това не попрече в неделя да станем 6 часа и да отидем до Княжево. Оттам по пътеката на Боян Петров до Копитото - ж. Момина Сълза - Ушите и Голи Връх - Алеко. Там се напраскахме доволна и пихме бира. Тръгнахме след това по лятната пътека от Алеко за Железница но под Скопарних се отклонихме и се качихме по билото да ходим, минахме през Карачаир отгоре, но понеже се събраха облаци и взе да става динамично, слязохме към Купена и отам стигнахме до пътеката за Белчева скала и от там се пуснахме в Железница. Този маршрут покрай Белчева скала е много красив.
Общо взето изпопадаха батериите и не засякох докрая колко е този маршрут като дължина но е около 25 километра.
Вечерта стигнахме тъкмо за волейболния мач и се почерпихме добре, голям празник стана а пък и футбол после, кеф. Малко рехабилитация и така.
Петък заминавам за Гърция, там ще качваме Митикас на Олимп, формата е идеална.
Сега малко гимнастика и разтягане а тренировката ще видим довечера.
П.С - Забравих да спомена че такава мускулна треска в задника не помня да съм имал.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 18.06.18 08:35.
Днес:
1. Тренировка
60 джака, 16 катерача, 16 клека
1. Набирания подхват - 5,6,6,6,6 - 10 кг.
2. Кофички - 5,5,5,5,5 - 10 кг.
3. Tuck Front Lever Rows (Гребания в сгъната везна, успореден хват) - 5,5,5
4. Лицеви опори на една ръка от наклон - 5,5,5
5. Клек собствено тегло
Общо взето раздвижвам. Опитвам се да отблокирам глезените че много одървиха добре е, задника се оправя от мускулната треска. Довечера на катеренето очаквам нещата да са добре.
Тези гребания в предна везна са много по щадящи и лесни на успоредка с успореден хват, та реших да ги направя така този път.
За повече не остана време, но имах желание.
Много лудница се събира тази седмица с много пътувания.
Последните няколко дни нямаше тренировки. Както писах ходих организирано в Олимп. Не ми се занимаваше излишно с логистиката и отидох с “Adventure team” обаче въобще не съжалявам защото групата беше много яка и стана баси партито.
Пътувахме до Лептокария петъка, пътя е само направо по магистралата и около Катерини се отклонява и отнема 5-6 часа от София според скороста. Там плаж и узо, кой колкото може и каквото може. Събота станахме и тръгнахме май в 5:45 с микробус към градчето Литохоро, след това се кара по хубав път нагоре към областа Приония на 1100 метра надморска. Пътя отнема грубо към 1 час 1 час и малко. От там се върви към хижа Refuge A, която е на 2100 метра надморска и се налива вода, защото от там насетне няма. Разтоянието се взима за около 3 часа с нормално ходене. Обхват на телефоните няма въобще никъде по целия маршрут, някои хванаха само горе на митикас. От хижата се излиза на голо, като за около 2 километра и нещо се преодолява около 800 метра денивелация до връх Скала на 2866 метра. Цялата пътека е голям камънак и само камънак, нищо сложно само е стръмна.
От връх Скала наляво по билото се върви за връх Сколио който е на 2911 метра, а надясно и надолу от един скален коридор се излиза на една наклонена площадка, лявата страна на която е отвес с пропаст няколкостотин метра, надясно по наклона също е пропаст. Общо взето там доста от хората пускат кафяво и се връщат, защото психологически е трудна настройката и който не е правил подобно качване му е сериозен проблем.
Оттам се оставят раниците и нататък се върви по ръбове на места които са тесни, има и катерене, което не е трудно. Основния проблем са пропастите и трябва да се внимава защото ако се подхлъзнеш си чао. Там въже има на едно място за 2 метра, иначе има планки и болтове закрепени и повечето водачи пускат въже, аз не съм ползвал.
Имаше българи други, в хижата видяхме 2 момчета, които срещнахме на Скала те се връщаха, понеже се бяха стресирали и не са очаквали това, ама ги взехме с нас и се качиха и те.
Хванахме мъгла и никакви гледки не видяхме, защото стигнахме следобед. Там по това време от парите на морето се образуват облаци и мъгли, затова стандартно се преспива в хижата и от там се тръгва рано сутрин, за да се хване гледката до окъм обяд.
Друго интересно нещо е че се провеждаше планинското бягане в планината, той е жесток като трасе, тези хора са железни. Точно в хижата на подкрепителния пункт видяхме Дизела, който вървеше пети и успяхме само да му кажем на колко време са другите пред него. По нагоре видяхме и Антония Григорова, после разбрахме че са завършили съответно 4-ти и 7-ма.
Прибрахме се късно и от там зе започна купона 🙂
Иначе в неделя ходихме до една византийска крепост Платамон от 10-ти 11-ти век.
Това е положението и от днес влизаме обратно в коритото.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 25.06.18 09:28.
Днес лекичко
1. Тренировка
60 джака, 15 бърпи, 15 клека
1. Rings Negative Muscle up (Негативни силови - халките на нивото на главата) - 3,2,2,1,1
2. false grip pull up (набиране на халки) - 8,6,7
3. dips (кофички) - 5,4,4
Това е днес, довечера катерене и разни други неща.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 26.06.18 12:37.
Здравейте, като гледам не съм писал скоро. То няма и какво да напиша, изгубих си структурираноста на тренировките със собствено тегло, тъй като съм обърнал повече внимание в момента на катеренето. Засега ще е така докато видя кое как ми се отразява и как се възтановявам, малко по натам пак ще си описвам някои от заниманията. Отминалата събота и неделя си бях планувал ходене във Витоша и после Рила отпреди сигурно 1 месец и повече. Но се получи само това в събота заради времето.
Ходихме от с. Ярлово до Черни връх, но понеже времето щеше да е лошо тръгнахме много рано. Много живописен и интересен маршрут при хубаво време. Минава се през Ветрените, Войчинов рид, където има много хубава гледка на юг. Няколко вида гъби имаше, много роса и трева. Разтоянието е 13 километра при 1300+ денивелация и го взехме леко за 4 часа, дават го за 5. Понеже времето взе да се разваля решихме да обиколим после по Е4 и после да свърнем към Ярлово и по добре. Оттам разтоянието вече стана 15 километра но го взехме за около 2 часа и половина, предвид бурята която се изви покрай нас и от 2-те страни а ние останахме в коридор.
На връщане се отплеснах и от Ковачевци продължих направо към Поповяне, а пък там пътят беше залят на големи разтояния, за малко да закъсам, та после и се върнах пак от там.
Тази седмица продължаваме, събота и неделя съм го поръчал хубаво време, а пък аз неделя живот и здраве ще правя траверс на целия мусаленски циркус, дано е сухо и ясно.
Успешна седмица на всички.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 09.07.18 08:25.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече