Леко раздвижване

Прескочи до:

11.12.18
09:59

Швейцарска топка - 2 Кръга
1. Колене към гърди - 14, 14 (10-20)
2. Чистачки - 14, 14 на страна (10-20)
3. Скорпион - 8,8 на крак (8-15)
4. Изометричен мост - 2, 2 минути
5. Редуване на колене  - 10, 10 на крак (8-15)
6. Жабешко сгъване - 8,8 на крак (8-15)
7. Люлеещ се стол - 11,11 (10-20)

8. Набирания 8,8,8,8,8,6
9. Кофички 8,8,8,8 едвам, едвам

10. Коляно към стена 3 х (15 силния - 20 слабия)
11. Дълбок клек собствено тегло със задържане в долно положение 2 х 15
12. Малко ластици за рамената - мобилност

Ще пусна една серия преди клека да размърдам малко хипфлексорите че пак забравих.

13.12.18
12:05

Сутринта
На наклонено трупче
1. Равновесие с щеки - 3-те позиции на всеки крак по 2 минути (гонят се 2 минути, като се стигнат се маха едната щека, и след това другата). При позицията надолу беше 1 минута и половина
2. Крак встрани - само позиция нагоре на крака - 19 повторения на крак (20-25 трябва да се достигнат )
3. Жабешко повдигане - само позиция надолу - 19 повторения на крак (20-25)
4. Повдигане на коляно към гърди - само позиция напред - 19 на крак (20-25)
На диск
5. Крак встрани - само позиция нагоре на крака - 19 повторения на крак (20-25 трябва да се достигнат )
6. Повдигане на коляно към гърди - само позиция напред - 19 на крак (20-25)

7. Напади на швейцарска топка 3 серии по 19 на крак (20-25)
8. Бегачески клек на диск 2 серии на крак 10,7 (8-12)

Толкова че няма време, надявам се да направя една вечерна сесия за горната част и малко още гимнастика.

14.12.18
11:20

1. Колене към гърди - 16, 14 (10-20)
2. Чистачки - 16, 8 на страна (10-20)
3. Скорпион - 10,9 на крак (8-15)
5. Редуване на колене  - 12, 12 на крак (8-15)
6. Жабешко сгъване - 10,10 на крак (8-15)
7. Люлеещ се стол - 12,12 (10-20)

8. Набирания 6 x 8 + 7,5
9. Кофички 5x8

10. Коляно към стена 3 х (15 силния - 20 слабия)
11. Малко ластици за рамената - мобилност

Не си направих тренировката за горната част вчера, понеже шефа напуска и почерпи, съответно нещата лекичко ескалираха, та днес като се събудих ми беше шеметно, но реших да си направя стриктно нещата, обаче много време отиде.
Доброто е че флексията на глезена се подобрява, на коляно до стена стигнах 11,5 см а на силния ми крак е 14 см за момента.
Естествено задачи останаха много за последния момент и започва тичането и на работа всеки се е забързал до края на годината да изсимулира някаква дейност.

Имам да приготвям много багаж, тъй като отивам за 5 дни по Вихрен на алпийски курс + ще карам ски и още нищо не съм подредил а са толкова много неща че. Отделно трябва да ходя да купувам подарък по обяд и стана един голям паприкаш.
Ще се оправим де, айде поне за петъчно една забавна снимка.

17.12.18
09:07

По обед ще слизам към банско. Времето 2 дни беше мътно и валеше сняг. Днес е уникално има снежец добре. Не съм във форма, трябва да я вдигна. След вчерашното много часово натоварване кръста ми издуха, сега е ок обаче.

19.12.18
20:33

Прибирам се утре и малко работа. Много разнообразна почивка, затова 5 дни се усещат като 15. Следващата седмица съм също почивка, но ще се съсредоча върху упражненията и бягането с наклон, за да съм добре за алпийските изкачвания веднага след новата година.

21.12.18
11:05

Сутринта

Наклонено трупче
1. Равновесие с щеки - 3-те позиции на всеки крак по 2 минути (гонят се 2 минути, като се стигнат се маха едната щека, и след това другата).
2. Крак встрани - само позиция нагоре на крака - 21 повторения на крак (20-25 трябва да се достигнат )
3. Жабешко повдигане - само позиция надолу - 21 повторения на крак (20-25)
4. Повдигане на коляно към гърди - само позиция напред - 21 на крак (20-25)
На диск
5. Крак встрани - само позиция нагоре на крака - 21 повторения на крак (20-25 трябва да се достигнат )
6. Повдигане на коляно към гърди - само позиция напред - 21 на крак (20-25)

7. Напади на швейцарска топка 3 серии по 21 на крак (20-25)
8. Бегачески клек на диск 3 серии по 10 на крак  (8-12)

9. Разгъване за глезен - коляно към стена 3 х 20 на крак

Довечера може да раздвижа някое набиране, зависи как са нещата на работа. Че още от вчера като се прибрах ме чакаха. То всеки яко се натиска преди празниците.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 21.12.18 11:06.

21.12.18
17:07

Като гледам как вървят нещата, тренировка няма да има. Имам в работа да довършвам до по късно, после трябва да си нареждам багажите, които останаха разхвърляни след Пирин, че е голяма какафония из нас. Трябва и да се чисти.
Дадох си едните ски да се сложат коланите и утре може би ще направя едно качване и пускане до Черни връх, за да ги пробвам. После пътувания в неделя. Ще се пробвам по някое време да потренирам и горна част, ще видим кое как.

23.12.18
11:32

1. Колене към гърди - 18, 18 (10-20)
2. Чистачки - 14, 14 на страна (10-20)
3. Скорпион - 12,12 на крак (8-15)
5. Редуване на колене  - 14, 14 на крак (8-15)
6. Жабешко сгъване - 12,12 на крак (8-15)
7. Люлеещ се стол - 12,12 (10-20)

8. Набирания 10,10,5,6

Реших да не напъвам много после, понеже тея сухожилия на ръцете ме опъват от това бутане с тея щеки.

Иначе ходих вчера до Черни връх уж да тествам коланите, обаче майстора ги беше закрепил по неудачен начин и канта сряза шнура, който ги държеше, още в началото на качването на Конярника. Ядосах се, но ги зарових и продължих пеша. Иначе навръщане щеше да стане идеално пускане, вместо да бъхтя и да затъвам, добре че не тръгнах на по дълъг маршрут.
Днес София е доста притихнала, времето се изчисти и е много хубаво. Весели празници на всички!

26.12.18
15:16

Днес направих малко от упражненията за глезен, после ходих да бягам 45 минути нагоре и надолу по баир. Кракът е много добре. След това правих и 4-ри серии набирания. Утре пак ще излеза да бягам и може повечко упражнения, ще видим.....

28.12.18
17:56

Тичам по около 40 минути всеки ден на пресечен терен, като отсечките на баир- са по 1 км гадни. Правя и по 6 сериии набирания и лицеви. Днес правих диамантени, ама скърцат сухожилията нещо, сигурно и студа помага.

Продължавам така с бягането, та утре ще удължа малко разтоянието на същия терен и преди това упражненията за глезена.

30.12.18
15:51

Вчера почивах, че беше и мокро и кално. Днес направих с една дължина повече 7 км 3 от тях по баир. После 4 серии набиране, мислех сега да направя още малко неща, ама тренирам все на открито и докато загрея .....
Преди това от упражненията за глезен правих по 1 мин с една щека баланс и по 23 повторения на трупчета и 16 на диск

01.01.19
13:53

За много години машини, да сте живи и здрави!

Вчера почивах и карах по скромна нова година както всеки път, без преяждане и с по малко алкохол.
Днес избягах 8 км, като 3 дължини и половина бяха по баир, дефакто около 4 км. Правих и упражненията за глезен по 25 бройки до диска и една щека. Довечера ще направя малко набирания и лицеви, после оправям екипировката за петък и утре за работа 🙂:6

03.01.19
09:57

1. Колене към гърди - 15, 15 (10-20)
2. Чистачки - 15, 15 на страна (10-20)
3. Скорпион - 11,11 на крак (8-15)
5. Редуване на колене  - 15, 15 на крак (8-15)
6. Жабешко сгъване - 15,13 на крак (8-15)
7. Люлеещ се стол - 10,12 (10-20)

8. Набирания 8,8,8,8,6

Довечера продължаваме

03.01.19
21:42

Продължихме и сега съм направил и дълъг списък с екипировка, понеже утре заминавам за Мальовица. Ще е много натоварен ден понеже имам работа, през деня трябва да излизам да върша други неща, и трябва да тръгна по рано за да стигна до ЦПШ и после да се кача до хижата. Вали и сняг през уикенда ще е много студено, затова че интересни мисли имам.
Това което ще е яко е че евентуално ще направя първото си подобие на ски алпинизъм. Неизвестни са времето и снега, може да се прескочи нещо, а пък и като се сетя като се качим на ръба при -15 -20 градуса и духне вятър какво става 🙂 ...
Та общо взето това че имам много работа и излизания и бързания ме натоварва леко и притеснява + времето и условията да мисля и тн ... ама не може всичко да е перфектно.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 03.01.19 21:44.

04.01.19
10:16

Сутринта

Наклонено трупче
1. Равновесие с една щека - 3-те позиции на всеки крак по 1 минута и 15 сек. (гонят се 2 минути, като се стигнат се маха едната щека, и след това другата).
2. Крак встрани - само позиция нагоре на крака - 24 повторения на крак (20-25 трябва да се достигнат )
3. Жабешко повдигане - само позиция надолу - 24 повторения на крак (20-25)
4. Повдигане на коляно към гърди - само позиция напред - 24 на крак (20-25)

5. Напади на швейцарска топка 3 серии по 25 на крак (20-25)

Баланса с една щека ме затруднява особено на страничния наклон и когато се сменя щеката от едната ръка в другата и обратно.

04.01.19
13:59

Размина се днес ходенето на хижата. Утре направо с 4.30 сутришно ставане и всичко ще е накуп, цялото ходене и качване до горе, няма да има лежане по хижите.

04.01.19
14:23

казано от kaloyan на 04.01.19, 13:59:

няма да има лежане по хижите.

То...може и да не ти отворят..ако има парти)))

04.01.19
15:45

казано от nervak на 04.01.19, 14:23:

Мани, сега с тези глупости занимават хората. От години няма никакъв контрол от БТС към наемателите на хижите, ама ти се сещаш че те не се дават на случайни хора. И те затова си правят каквото си искат и се самозабравят. Ама сега от БТС бързат да изгонят тези на Черни връх, да не би да им гръмне и на тях кочинката 🙂
А този “бегач” даже и не искам да го коментирам за да не използвам по остри думи, освен това е и нагъл.

07.01.19
09:10

Върнах се аз вчера от снежния уикенд. Събота, времето въпреки че беше студено около -17, но пък много спокойно и ясно със слънце. Неделя условията се промениха тотално, много навявки силен вятър, ниска видимост. Навевките се отцепваха супер лесно и се върнахме. Следващите дни и седмици няма да са много за планини, особено тези по лавиноопасните.
Експеримента със ските и алпийските обувки беше изцяло неподходящ, дори да си призная глупав. Докато качването нагоре беше горе долу, освен якото изпомпване,  на голям наклон с тези обувки нямаш никакъв шанс на спускане. На всичкото отгоре понеже автоматите са стари от студа им се счупи пластмасата за закрепяне на автомата, та ги мъкнах и тях на гръб 🙂
Понеже 2 дни почти не съм спал, днес го карам лежерно и прескачам малко сутришното занимание, може би довечера.
Успешна седмица.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 07.01.19 09:10.

07.01.19
16:50

Честит имен ден и наздраве! 🙂

07.01.19
16:58

казано от Boby_ на 07.01.19, 16:50:

Честит имен ден и наздраве! 🙂

Ааа мерси 🙂 май ми се струва че ще има наздраве 🙂 НАздраве !

07.01.19
17:51

казано от kaloyan на 04.01.19, 15:45:

казано от nervak на 04.01.19, 14:23:

А този “бегач” даже и не искам да го коментирам за да не използвам по остри думи, освен това е и нагъл.

Не чe нещо , ама ти можеш ли да избягаш 20км с 1700 метра изкачване за 4 часа , в снега и през нощта?Или изобщо можеш ли да си го представиш като натоварване и каква тренировка иска? Иначе малко са подценили ситуацията, така е, ама и ония горе са едни бай-ганьовци ( като влезнеш и те гледат все едно вече им дължиш по 10 лв) та не е за говорене, радвам се че се даде гласност и ги махнаха.

07.01.19
18:45

Не че нещо и аз, но планината не е място за мерене, има си други места и когато си там се спазват разни правила. Не ми се влиза в тази тема.

07.01.19
20:52

Аз не разбрах тоя екстемен пич как искаше от -15 градуса да се стопли до камината на +30 градуса. Просто не ми се вижда здравословно. Нали са били в предверието на завет. Иначе имаше хубав коментар за случката “Едни идиоти срещат други идиоти”. По никакъв начин не мога да се възхищавам на човешката наглост, ако ще да е преплувал Северния ледовит океан на голо.

Bart Simpson

07.01.19
20:59

Те са подписали договор според, кпйто трябва да предоставят подслон през всичките 24 часа на 365/6- те денонощия.
Какво е правил, защо и как, си е негова работа
Едит:
И за какво вообще говорим за това, да си планинар е състояние, не е професия или договор или печалба.
Или го правиш или бегаш в града, смешняци.
Да ги махат.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 07.01.19 21:15.

07.01.19
21:54

Барт, не познаваш добре всичките факти около историята и не е така лесно. Предверието е било отворено, ти откъде знаеш че това не е заслона ? Второто нещо е че стопаните въобще и може да не са разбрали какъв е случая. Третото е това са дългогодишни хора с опит, които не веджнъж са спасявали хора. Четвърто и на теб да ти идват хора денонощно, някои дрогирани, други пияни, едва ли ще си толкова твърд.

Bart Simpson

07.01.19
22:33

Брат като ми дойдат глутен, дейри и веган изроди в кръчмата ми иде да пищя ама си мълча, щото съм про.
Нали я слушах жената:
И ние.имаме ораво да си посрещнем гости и да им обърнем внимание, а не постоянно да тичаме по някой.
Напротив, като поемаш отговорност я вършиш.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 07.01.19 22:40.

07.01.19
22:57

казано от Bart Simpson на 07.01.19, 22:33:

Брат като ми дойдат глутен, дейри и веган изроди в кръчмата ми иде да пищя ама си мълча, щото съм про.
Нали я слушах жената:
И ние.имаме ораво да си посрещнем гости и да им обърнем внимание, а не постоянно да тичаме по някой.
Напротив, като поемаш отговорност я вършиш.

Прав си и съм съгласен. Но все пак планината не е кръчма. Този човек също трябва да си понесе отговорноста публично, а не да пише врели некипели и да се прави на велик. Ето и пост-а на човека който му е помогнал.

https://novini247.com/novini/edin-ot-priyatelite-na-goliya-katerach-kiril-radev-vladimir-donkov_1466105.html?fbclid=IwAR3hNyzpzI9TPCVGsdFFoHv-_onH1hHbhgKBxrn8dzLJ28tIuKRr4MG9urM

Bart Simpson

07.01.19
23:08

Ще го прочета и ще ти пиша.пак, прав си, ме планината не е кръчма, ама ти колко пъти си бил в планината без пиене, аз николко.
А хижарите да не са били на лимонада?
Ми просто написан текст, аз нито мога да коментирам достоверността му нито да ми наклони на някъде мнението.
Веднъж на хижа Левски,  някъде под връх Каменица ни отказаха да се изсушим защото бяхме кални, в стаята си сушихме чорапите на газовото котлонче( забравих как се казваше).
На другия ден вообще не спахме.в хижата, имахме палатки и спахме в тях.
На Тевно езеро един пиян хижар искаше да ни гони щото си говорихме, а тя спалнята обща, горе, сигурно я.знаеш.
Селяци убити са повечето особенно в.днешно време. Ако не им пиеш лайняната Загорка за осем лева ти се мръщят.
Едно време Марио на.Мусала, лека му пръст, някой като му поиска минерална вода и му даваше една тесла и една кофа- да разбие леда на езерото и да вземе едно ведро ” минерална вода”.
И никога не е отказал да си сготвим или да се изсушим или каквото и да е.
Веднъж ни остави хижата с ключ от.кухнята и слезе по работа.
Планината се изкилиферчи като всичко останало в БГ.
Не ми дреме за Слъмчака, да изгори, ама с тоя лифт до Мусала и новата хижа.......еле а на езерата, за тамошните убитаци не.ща и да се сещам.
Умрем за Рила, еле какви хижари имаше на Грънчар и на Рибни езера.
Аз мисля, че скоро Грънчар го споменава тук.
Ама той е в ниското и с път до Якоруда и зомбитата там са го разграбили.
Тури и пепел да таз грабител, ей ш ревна, много ма е яд.
Ай стига от мен, че ме стана много мъка.
Болен съм за планината, та чак ме боли.
Едит :
Оплетох спомените, хижа Левси, някъде под връх Ботев беше, защото после в Сопот ли слязохме, я Карлово ли, не си спомням.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 07.01.19 23:50.

08.01.19
07:50

Да това е така, то затова трябват правила и не само правила но и контрол за спазването им. Иначе на всеки му става бащиния, тези хижи и заслони се дават май на свои хора и така ... дълга тема

08.01.19
12:48

Малко да сменим темата 🙂

Наклонено трупче
1. Равновесие с една щека - 3-те позиции на всеки крак по 1 минута и 05 сек. (гонят се 2 минути, като се стигнат се маха едната щека, и след това другата).
2. Крак встрани - само позиция нагоре на крака - 23 повторения на крак (20-25 трябва да се достигнат )
3. Жабешко повдигане - само позиция надолу - 23 повторения на крак (20-25)
4. Повдигане на коляно към гърди - само позиция напред - 23 на крак (20-25)

5. Напади на швейцарска топка 3 серии по 25 на крак (20-25)
6. Набирания 2 серии

От това напъване 2-та дни а пък и от студ може би, сухожилията са ми леко леж. Левия прасец е зле, също така лявата плешка, това предполагам е от напъването с щеките.
Отделно на това чак вчера и днес усещам общата умора. Като тръгнах да се набирам, все едно някой ми заби преспивателна инжекция и спрях.
Ще видя довечера дали ще направя нещо, че и от работа се натиснах и мисля още други неща.

09.01.19
09:54

1. Колене към гърди - 12, 12 (10-20)
2. Чистачки - 12, 12 на страна (10-20)
3. Скорпион - 12,12 на крак (8-15)
5. Редуване на колене  - 12, 12 на крак (8-15)
6. Жабешко сгъване - 12,12 на крак (8-15)
7. Люлеещ се стол - 8,12 (10-20)

Засега по предизвикателството нищо не правя, освен че си увеличавам дейностите, след като крака се оправи. Нищо не правя по въпроса с алкохола, уж имаше дни с почни никакъв, сега последните 2 пак си сипвам .. деаа 🙂

Bart Simpson

09.01.19
12:06

Едно мое кратло обобщение.
Откакто написах първатабси дума във форума до преди три седмици,  нямам много дни с нула алкохол, да не говорим за бира.
Последните седмици, алкохола е нула и много малко.
Бира-нула.
Знам, че всички го знаете, но възстановяването е съвсем различно, всичко е различно.
Мисля вече все по- рядко да занимавам дроба с глупости.

09.01.19
12:21

За възтановяването отдавна съм го разбрал и аз. Освен това е и вредно да се пие постоянно ..

14.01.19
12:51

Да отбележа някоя активност, че така забравих какво съм правил. Вчера избяга около 8 км но не съм ги мерил, понеже не бях с часовник. Половината бяха по баир, като на места минавах ходом че пропадах някъде в снега. После направих 4 серии набирания и 3-4 серии раменна преса с пудовката.
Малко се лашкаме между това да направим едн преход и да не го направим, но предвид последните новини, на мен не ми се ходи. Тази година се образува кофти снежна покривка още от начало. Няма стабилна спойка с основата, има 2 слоя скреж от които много лесно се отцепва, въобще хич не става на повече от местата. Само няколко неща може би ще успея да направя. Сряда мисля да открия нощните карания на писта.
Обмислям и сутрин да излизам да побягвам малко, но може и да изчакам малко да започва да се съмва по рано.

15.01.19
11:17

Днес станах 6:45 и към 7:10 излязох да бягам. Направих 46 минути около 7 км. Температурата беше -3 с малко вятър, а после се усили. Дрехите които имам за бягане са чудесни, абсолютно никакъв проблем, може дори и на по ниски температури.
В интерес на истината всичко са оправдания, тъмно било, студено ... глупости.
За пореден път се убеждавам че удоволствието от бягането и разтоварването физически и психически отвън, не мога да го заменя с нито една друга дейност.
После малко се замотах в нас, но направих 4х 8 набирания, 4х 8 кофички . 3 х 8 хоризонтални набирания и 3 х 8 лицеви на високи стойки.
Довечера мисля да направя още малко упражнения. Утре ще го карам по леко, понеже решихме да се зачукваме четвъртък към Мальовица и ще ставам много рано и трябва да съм свеж.

15.01.19
16:24

казано от kaloyan на 15.01.19, 11:17:

Днес станах 6:45 и към 7:10 излязох да бягам. Направих 46 минути около 7 км. Температурата беше -3 с малко вятър, а после се усили. Дрехите които имам за бягане са чудесни, абсолютно никакъв проблем, може дори и на по ниски температури.
За пореден път се убеждавам че удоволствието от бягането и разтоварването физически и психически отвън, не мога да го заменя с нито една друга дейност.

Напъъъълно подкрепям, нали знаеш 🙂
Аз днес на 3 градуса сутринта от 6 до 6:42 мин., но много силен и студен вятър духаше. И въпреки това ми беше кеф 😄

15.01.19
16:32

казано от Vess на 15.01.19, 16:24:

казано от kaloyan на 15.01.19, 11:17:

Напъъъълно подкрепям, нали знаеш 🙂
Аз днес на 3 градуса сутринта от 6 до 6:42 мин., но много силен и студен вятър духаше. И въпреки това ми беше кеф 😄

Ами при теб нещата са още по корави, знам те че бягаш сутрин ти рано. Въпроса е понеже аз през седмицата трупам и други занимания вечер и лягам по късно, та си намирам оправдания да ми се спи сутрин 🙂 Иначе в началото на седмицата е добре.

Тези 3 градуса с този вятър и влажност във Варна, са се усещали като -3 тук в София 🙂 затова че сме 1:1. Гледам като времетраене еднакво. Обаче ти от 6 аз от 7 ...🙂

Мнението беше редактирано от kaloyan на 15.01.19 16:33.

15.01.19
19:29

Не можах да издържа, по обяд хапнах леко и като се прибрах, от 19 до 20.30 имам дупка в заниманията, там мислех да направя малко упражнения. Е изпих една хубава ракийка, с домашна рибена чорба и още малко домашни хубави работи и теглих една майна на заниманията, въпреки че от 20.30 имам 1 час движения, тъкмо ще стане по хубава комбинация и 21.30 ще продължа с хапване и пийване 🙂
Грешката е че хапнах малко на обяд, затова сега вечерта съм и гладен и жаден 🙂

16.01.19
12:22

Сутринта
Наклонено трупче
1. Равновесие с щеки - 3-те позиции на всеки крак по 1 минути и 20 секунди с една щека (гонят се 2 минути, като се стигнат се маха едната щека, и след това другата).
2. Крак встрани - позиция нагоре  - 23 повторения на крак (20-25 трябва да се достигнат )
3. Жабешко повдигане - позиция надолу - 23 повторения на крак (20-25)
4. Повдигане на коляно към гърди - позиция напред - 23 на крак (20-25)
Диск
5. Крак встрани - позиция нагоре  - 23 повторения на крак (20-25 трябва да се достигнат )
6. Повдигане на коляно към гърди - позиция напред - 23 на крак (20-25)

7. Напади на швейцарска топка 3 серии по 25 на крак (20-25)
8. Бегачески клек на диск 2 серии на крак 13,12 (8-12)

9. Разтягане на глезена
10. Малко ластици за рамената.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 16.01.19 12:22.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1