Едно ново начало!

Прескочи до:

Тренировка днес:
1.Тяга до 1х125 кг.
2.Обръщане до 1х55 кг.
Благодаря за включването бате Сашо! Аз имам синдром на раздразнено дебело черво. Обожавам прясно мляко, но ще те послушам, знам че го казваш за мое добро. :) Иначе, не всеки ден ям месо, когато не ям месо, си забърквам яйца. Да речем, ако днес не ям месо, ще си объркам около 6 яйца за деня. Интересното е, че вчера вечерта, много ми се поду корема и започна да ми се гади. Ще отстраня прясното мляко, а както ме посъветва, ще включа и някоя друга ядка, също много обичам и маслини.

казано от Васил Стефанов на 09.11.20, 13:33:

Благодаря за включването бате Сашо! Аз имам синдром на раздразнено дебело черво. Обожавам прясно мляко, но ще те послушам, знам че го казваш за мое добро. :) Иначе, не всеки ден ям месо, когато не ям месо, си забърквам яйца. Да речем, ако днес не ям месо, ще си объркам около 6 яйца за деня. Интересното е, че вчера вечерта, много ми се поду корема и започна да ми се гади. Ще отстраня прясното мляко, а както ме посъветва, ще включа и някоя друга ядка, също много обичам и маслини.

Няма проблем, нали затова е форума.

При раздразнено дебело черво бих те посъветвал и да не ядеш тоя овес. По-добре си яж хлебец, даже белия хлебец за тебе си е екстра, ти нямаш излишни мазнини, че да трепериш над всяка калория и да се притесняваш от малко повече секретиран инсулинец.

С ядките също трябва внимателно, че те също са по-груба храна. Сусамовия тахан е евтин и добър източник на мазнини, и не дразни. Не на всеки допада вкуса му обаче.

Имай предвид, че лактозата не създава проблеми веднага след консумацията - при мен е като по часовник след точно 6 часа от приема и почват - газове, подуване, рядко щастие :D Аз дълго време си мислех, че е от други неща, които съм ял непосредствено преди това, пък то ...

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 09.11.20 14:08.

10.11.20
10:26

И аз да се включа в тоя клуб. Преди закусвах с 400 мл. прясно мляко и овес. Мелех го в блендер и го пиех. Постоянно бях подут, постоянни газове, ходене до тоалетна поне 3 пъти дневно и това с месеци. Една вечер едвам станах от колата, за да вляза в залата. Червата ми все едно бяха на възел. До тоя момент така и не бях обръщал внимание на всичко. Спрях прясното мляко, сутрин започнах да си закусвам с домашни сандвичи и всичко изчезна (и фъстъчено масло с малко сладко, за да зарадвам душата). Сутрин съм си като по часовник след кафето и вече не се притеснявам, че ще излезна някъде и ще чуя повика на природата. Странното е, че проблемът беше само от прясното мляко. Други млечни не съм спирал - извара, кашкавал, сирене, кисело мляко си ям редовно и безпроблемно. Ако ям джънк за повече от ден, се случват същите мизерии.

Мнението беше редактирано от Гордан на 10.11.20 10:29.

казано от Гордан на 10.11.20, 10:26:

Странното е, че проблемът беше само от прясното мляко. Други млечни не съм спирал - извара, кашкавал, сирене, кисело мляко си ям редовно и безпроблемно. Ако ям джънк за повече от ден, се случват същите мизерии.

Проблемите с лактозата нещата зависят от 2 неща :
- количеството произвеждана лактаза от организма - при някои спира напълно, при други се произвеждат някакви минимални количества, при трети с определена генетична мутация производството си върви на пълни обороти :)
- количеството приета лактоза и с каквa храна е приета. Забелязал съм например, че с много мазното ( > 6% ) кисело мляко няма проблем, защото мазнините забавят усвояването на лактозата и все пак успява да се разгради преди да стигне тънките черва. Ама чаша прясно мляко директно ме праща в кенефа :D

Тренировка днес:
1.Преса до 2х0 60 кг.
2.Обръщане до 2х0 60 кг.
За сега пресата остава 57.5 кг. Успях да избутам, малко над челото и двата пъти, но рамото и трицепса, тотално отказваха за по - нагоре. Включих в края на тренировката, малко асистиращи упражнения за военната преса, правих военна преса с ластик. Използвах червения, като стъпих на него по - средата и така избутвах, докато заключа напълно. Надявам се това да помогне, за тази час в която, в момента се чувства слабост. Иначе обръщането, така и не върви. Макса ми е 57.5 кг. Следя останалите дневници, защото има какво да се научи от тях и ми прави впечетление, че бате Сашо (MadCow) и другия бате Сашо (James Hinks), имат 200+ тяга, а обръщането им е около 110+. Моята тяга е 125, което не ми е макс, вчера пробвах и я дръпнах сравнително леко. Може би е нормално, обръщането да ми е толкова. Предполагам, трябва да стана по - силен на тяга, за да стана по - силен на обръщане. Предполагам, че трябва да кача и още малко, лично тегло, за да дръпнат и лифтовете на горе. Пък и може да не загрявам добре, днес например преди да пробвам преса със 60, направих 4 загряващи 1-ци с 35, 40, 45, 50. Забелязвам, че някой хора от форума, първо имат тежка единица и после довършват с няколко 3-ки, 4-ки или 5-ци. Иначе за храната, от вчера спрях прясното мляко, напълно. Ако ще хапвам кисело, ще по - висок процент. Днес мисля да изкарам на фаст. Пък да видим дали, ще съм по - добре. За сега нищо не съм хапвал, само вода и кафе без захар. За сега съм ходил веднъж до тоалетна, корема не е подут и нямам газове. Храната ще опиша довечера в още един пост. Това е за сега от мен, успешен ден на всички и бъдете здрави! :)

Тренировка днес:
1.Тяга 3х5, 5 ,5 (115 кг).
2.Зерчер клек 5х1 (60 кг).
Зерчера ме по накланяше, но пък кръста седеше изправен през цялото време. То колко са 60 кг, но за моите фини крака толкова. Доста ми е слаб квадрицепса, при клякането всичко точно. Но когато започна да се изправям, краката отказват и за това може би се накланям напред. Иначе относно храненето, ами не можах да сведа храненията до едно, та за това, ето какво хапнах: 500 гр свински врат на скара, 2 кофички овче мляко 6,5%, 365 гр типов хляб и 100 гр черен шоколад. Олях се, но пък и кантара днес показа 68 кг, странно. Иначе послушах съветите ви, елиминирах овеса и прясното мляко, също и замених киселото с висок % масленост, и ефекта е на лице. Добре се чувствах вчера, както и днес. За сега съм ходил един път до тоалетна, няма газове и подуване, но все още не съм и хапвал нищо. Ще видим, как ще е след първото хранене. Утре мисля да правя пуш преса. Макса на стриктната преса ми е 57.5 кг, някой може ли да ме насочи, колко % над стриктната преса мога да избутам? Благодаря предварително! Това е за сега от мен, хубав и спорен ден на всички!

11.11.20
11:15

Според мен поне 5 кг., ако имаш предвид с накланяне назад, но без пуш. Общо взето и аз на стриктната съм около 60 кг. и скоро 65 кг. ги бутнах със зор и накланяне назад.

Благодаря за включването, но имам в предвид с лека помощ от краката и седалището. Като тук на видеото.

Мнението беше редактирано от Васил Стефанов на 11.11.20 11:19.

11.11.20
11:37

Е с пуш преса, която както казах горе изключвам, ще вдигнеш според мен още повече.

11.11.20
11:38

Зависи колко от подема успееш да предадеш към раменния пояс. Понякога може и над 50% да извадиш.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 11.11.20 12:34.

11.11.20
11:38

.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 11.11.20 12:34.

11.11.20
12:20

80кг ...след няколко трена,щот пуша си иска и той малко наработване....каза спецарекордьорнараменната.

11.11.20
12:33

Пуша ми е, горе-долу колкото раменната.. хайде да имат 5-10 килограма разлика :)

Тренировка днес:
1.Пуш преса до 1х60 кг. (бавно ще прогресирам, бате Сашо е прав, трябва вработване).
2.Обръщане до 1х55 кг.
Ето и снимка от днес, смятам че съм качил обем, но вие преценете по - добре. Това е за сега от мен, хубава вечер на всички.

Тренировка днес:
1.Тяга 3х3, 3, 3 (120 кг).
2.Обръщане 5х1 (50 кг).
3.Едно гимнастическо упражнение на лоста ми за набиране. Не му знам името, но където заставам в изходна позиция за набиране, деад ханг, повдигам краката си и  когато провисна с главата на долу се завъртам , и после връщам в изходна позиция. Направих 5х1, сравнително лесни единици. Не съм използвал ръце, главно корем и горната част на гърба, поне така беше обяснено, че тези два мускула трябва да работят в синхром, а не ръцете.

Тренировка днес:
1.Зерчер клек 5х1, 1, 1, 1, 1 (50 кг). 50 кг, не ме накланят. Значи това ще е моята тежест, за сега поне.
2.Малко гимнастика на лоста ми за набиране.
3.Обръщане с дъмбел (едностранно) - лява ръка до 1х30.5 кг, дясна до 1х35.5 но (не съм сигурен дали да го броя за едно, помогнах си леко със свободната ръка. Виждал съм подобна техника някъде, но не знам дали се счита за 1 или 0).

14.11.20
11:05

Обръщай с килограми,при които не се налага помощ от свободната ръка.

казано от Гюлето на 14.11.20, 11:05:

Обръщай с килограми,при които не се налага помощ от свободната ръка.

Благодаря за включването, ще го имам в предвид.

Тренировка днес:
1.Набирания с раменен под хват 1х1 (+33.5 кг) - (Гърди до лост) + 1х12 (СТ) - (Гърди до лост).
2.Разбрах как се казва това гимнастическо упражнение на лоста ми, което правя, пуловър със собствено тегло. Та 1х1 и 1х1. Има логика да е пуловър, защото след набиранията гърбът ми тотално отказваше на него. Вчера след зерчер клек направих 5х1, 1, 1, 1, 1, но днес след набиранията, гърба тотално леж.
3.Кофички на успоредка  1х1 (+40 кг) + 1х12 (СТ)
4.Малко гимнастика на успоредката, заставане като на поза за лицева опора, но краката във въздуха. Съвсем малко ми трябваше да заключа, краката ми да са равни на тялото.
П. п : Забелязвам, че гимнастическите упражнения, яко влизат в раменете, гърба и най - вече в ядрото. Утре мисля да правя тяга, обръщане и малко хай интензиф на велоергометър. Това е за сега от мен, бъдете здрави и хубав след обед ! :)

Тренировка днес:
1.Тяга 1х1 (125 кг.) + 1х8 (110 кг.) - тук доволно, 88% над личното тегло, целта ми е до края на годината, да дръпна 2 пъти лично тегло.
2.Обръщане 1х1 (50 кг.) 3х3, 3, 3 (40 кг.)
3.Не знам дали се е получило, но опитах да симулирам спринт, на велоергометъра си. Завъртях на 2-ра скорост, максимално, колкото можех и ми показа, че за 60 сек. съм извъртял 650 м. Пулса стигна до около 145. Храната, ще опиша довечера в отделен пост. Това е за сега от мен, пожелавам ви спорна нова седмица и бъдете здрави! :)

Тренировка днес:
1.Набирания с раменен под хват 1х1 (37.5 кг. (гърди до лост) ) + 3х3, 3, 3 (+20 кг. (гърди до лост) ).
2.Кофички 1х1 (+45 кг.) + 3х3, 3, 3 (+20 кг).
П. п : Доволен съм днес, набиранията малко над 55% от личното тегло, от кофичките също съм доволен, почти 70% от личното тегло. За гимнастика сили не останаха. Храната хич я няма, вчера за деня, беше следната:3 портокала, 4 домата, 100 гр. овче сирене, 35 гр. краве масло, 100 гр, маслини и 530 гр. биволско мляко 7%. Теглото е още 67 кг.

Тренировка днес:
1.Обръщане 5х5 (30, 30, 40, 40, 40 кг.)
2.Военна преса 5х5 (20, 20, 30, 30, 30 кг.)
3.Лег  5х5 (50, 50, 60, 60, 60кг.)
4.Клек 5х5 (40, 40, 50, 50, 50 кг.)

Тренировка днес:
1.Набирания с раменен под хват 5х5, 5, 5, 5, 3 (СТ, СТ,  +16, +16, +16 кг.)
2.Полу лег 5х5 (30, 30, 50, 50, 50 кг.)
3.Румънска тяга 5х5 (70, 70, 90, 90, 90 кг.)
4.Разтваряния в страни 1х15 (2.5 кг. на ръка).
Само на набиранията, не можах  да направя 5х5

Тренировка днес:
Клек 5х5 (40, 45, 50, 55, 60 кг.) и планк 60 сек.

Тренировка днес:
Клек 4х5 (50, 55, 60, 65 кг.)

Мнението беше редактирано от Васил Стефанов на 23.11.20 14:16.

Тренировка днес:
Тяга 10х1 (70, 75, 80, 85, 90, 95, 100, 105, 110, 115 кг.)

Тренировка днес:
1.Клек 8х1 (40, 45, 50, 55, 60, 65, 70, 75 кг.)
2.Обръщане 6х1 (30, 35, 40, 45, 50, 55 кг.)

Тренировка днес:
1.Военна преса прав 5х1 (30, 35, 40, 45, 50 кг.)
2.Изхвърляне с щанга 5х1 (25, 30, 35, 40, 42.5 кг.)
3.Колелце от колене 15

Тренировка днес:
1.Тяга 5х1 (100, 105, 110, 115, 120 кг.)
2.Набирания с раменен под хват 5х1 (0, +20, +25, +30, +35 кг. (всички серии гърди до лост) )
3.Ренегатско гребане с дъмбели 3х5 (2х15.5 кг. на ръка.)
Лично тегло до момента 67 кг.
Вчера реших да си премеря кръвното, не го бях правил отдавна. Та показа 130/70 с пулс 64.

Тренировка днес:
1.Клек (high bar и дълбок) 7х1 (50, 55, 60, 65, 70, 75, 80 кг.).
2.Обръщане 6х1 (30, 35, 40, 45, 50, 55 кг.)
3.Суинг с дъмбел 3х5 (35.5 кг.)

Тренировка днес:
1.Лег 7х1 (50, 55, 60, 65, 70, 75, 80 кг.)
2.Кофички 6х1 (0, +20, +25, +30, +35, +40 кг.)
3.Завъртане и удряне с ластик 2х20 (7-14 кг. съпротивление)

Тренировка днес:
1.Военна преса прав 6х1 (30, 35, 40, 45, 50, 52.5 кг.)
2.Hand Stand Push Ups 6x2 (СТ)
3.Изтегляне 6х1 (50, 55, 60, 65, 70, 75 кг.)
4.Борческо въртене с дъмбели 3х5 (2х15.5 кг на ръка.)

Тренировка днес:
1.Тяга 5х1 (100, 105, 110, 115, 120 кг.)
2.Обръщане 5х1 (35, 40, 45, 50, 55 кг.)
3.Набирания с раменен под хват 5х1 (СТ, +20, +25, +30 (до тук всички серии, гърди до лост) +35 кг. (брадичка, малко над лост) )
4.Фермерска разходка 90 сек. (2х25 кг. (общо 50 кг.) ).
5.Бицепсово сгъване с прав лост прав 1х10 (30 кг.)
6.Планк 70 сек.

Тренировка днес:
1.Клек (high bar (ATG) ) 5x1 (60, 65, 70, 75, 80 кг.)
2.Напади 20 за всеки крак.

Тренировка днес:
1.Военна преса прав 5х1 (30, 35, 40, 45, 50 кг.)
2.Кофички 5х1 (+20, +25, +30, +35, +40 кг.)
3.Френско разгъване 1х8 (35 кг.)
4.Пояс (преден, страничен и заден планк.)

09.12.20
10:48

Заден планк?

На това викам заден планк бате Сашо, може би трябваше да го нарека обратен планк.

Тренировка днес:
1.Тяга 5х1 (100, 105, 110, 115, 115 кг.)
2.Обръщане 5х1 (35, 40, 45, 50, 55 кг.)
3.Набирания с раменен подхват 5х1 (СТ, +20, +25, +30, +35 кг.)
4.Фермерска разходка 60 сек. (61 кг. (х30.5 кг. на ръка) )
5.Бицепсово сгъване с лост 1х8 (32.5 кг.)
6.Планк 60 сек.

Тренировка днес:
1.Клек (high bar (ATG) ) 5х1 (50, 55, 60, 65, 70 кг.)
2.Военна преса прав 5х1 (30, 35, 40, 45, 50 кг.)
3.Лежанка 5х1 (55, 60, 65, 70, 75 кг.)
4.Напади 3х15 за всеки крак.

Тренировка днес:
1.Тяга 5х1 (100, 105, 110, 115, 115 кг.)
2.Обръщане 5х1 (35, 40, 45, 50, 55 кг.)
3.Набирания с раменен подхват 5х1 (0, +20, +25, +25, +30 кг.)
4.Малко бодибилдинг за обем - Пуловър с 2 ластика (син и червен (общо 50 кг) ) 20, хип тръст с крака върху пейка 20, бицепс с червен ластик (14 кг.) 20, фейс пул с червен ластик (14 кг.) 20 и трапецовидно повдигане с щанга (50 кг.) 12.

Прескочи до:

Имаме план за твоята по-добра спортна форма!

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1