03.08.17
21:37
Аз съм злояд. Всичко ми е еднакво вкусно. Ям щото трябва и квото трябва. Все ми е тая нещо подправено ли е, печено ли е, пържено ли е, варено ли е... Не мога да оценя никакви специални манджи. Та това да опържа яйца и дали били вкусни... 😄
едит: ей, изи Дизи, какво лепна два поста един след друг, пак аз ни в клин, ни в ръкав на челото на страницата да ме гледат...
Мнението беше редактирано от Gogo на 03.08.17 21:38.
03.08.17
21:39
Ман,като ти зготвя аз, започваш да правиш разлики.
Гог,ти си винаги на пъпа на топа,пада ти се нова страница всеки път.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 03.08.17 21:41.
03.08.17
21:39
Хак да ти е, хахаха
03.08.17
21:42
Ама ние с Дизи,нали сме писачи,ще топнем и няма да висиш горе.
03.08.17
21:45
Гого, след като не усещаш вкуса на храната подозирам, че пушиш тутун. Познах ли?
03.08.17
22:02
Диззи, джанки се беряха, ама и много черници......викаха им също и дуди:-) Боядисваха блузките яко, една да ти капне и.......
Сега нещо като се замисля, май не съм виждал такива, а тогава бяха под път и над път. Абе мани онова време в БГ и комунизЪма, сега като правя сравнение въобще и за развитите западни икономики, човечеството като цяло заличи много неща. Всичко е надолу няколко стъпки в качеството-дори и тровещите ни стоки, като цигарите. Автомобили, бяла техника, черна техника, храни, всичко.
Мнението беше редактирано от Деян на 03.08.17 22:03.
03.08.17
22:10
Баща ми спечели четворка от тотото, после додаде някакви спестени пари, чака няколко години и купи бял Москвич с червени седалки (материята беше някаква гумена)! Ако знаеш колко съм се премятала на задната седалка на всеки завой, как бръмчеше колата и как миришеше червената гума, още ми се гади като си спомня 🙂
А телевизорът ни беше един голям ТЕМП. На втората година предаваше само в зелено.
Така, че не знам за каква техника говориш.... може би за пералнята. Тая Перла излезе желязна, но ни я откраднаха.
Мнението беше редактирано от Dizzy на 03.08.17 22:11.
03.08.17
22:18
Говоря за западната техника-казал съм го, т.е. за западните икономики. Мерцедесите на по 15-20 г. влизаха в сервиз само за смяна на масла, филтри и накладки. Сега коли за по 200 бона, няма и година и в сервиза.
Хах, ние също имахме Москвич-412 Д. Демек дефорсиран, не дизел. Обаче студенството ми мина с тая кола. Да ти кажа, мадамите предпочитаха 1000 пъти в Москвича, от колкото в рейс 94 или 280 :-). То в началото и средата на 90-те руските коли си бяха актуални. Западните и японските, които масово вкарваха си бяха скраб. Рядко бяха с нещо по-ново и от премиум марка, що се касае до млади хора.
Мнението беше редактирано от Деян на 03.08.17 22:26.
03.08.17
22:31
За колите не разбирам много, но моята e опел астра класик на 150 хил км. от 2008г и тя ходи единствено на бензиностанцията за бензин, няма нужда от сервиз 🙂 Единственият й проблем са чистачките, обаче ще ги оправя.
Между другото много се заглеждам по старите модели автомобили. Накаква носталгия ме гони. Е сега ще кача снимка на едно любимо тунинговано трабантче до работата ми, на което цяла зима му рисувах слънца като го натрупаше сняг. Много изнервих собственика по едно време, който започна да ми вика от терасата си за да ме гони. Познай колко ме спря това 🙂
Мнението беше редактирано от Dizzy на 03.08.17 22:35.
03.08.17
22:40
Като стана дума за Трабанти, ей това лято снимах децата до едно натокано, напомнящо за “старите” ленти;-)
03.08.17
22:45
Това трабантче нещо са го разтягали, глей кво е дълго!
А тези двамата хубавци близнаци ли са?
Чакай да кача още един стар модел, който мечтая да видя на живо.
Мнението беше редактирано от Dizzy на 03.08.17 22:46.
03.08.17
22:52
Да, близнаци са. Това е едно заведение в Слънчака, предназначено за немци. И водещият е немец, като ди джей пулта навън пак е преправен Трабант, дето са му микрофоните и системите за диджействане.
Иначе тоя е доста удължен, наистина....и с бая яки колони!
Мнението беше редактирано от Деян на 03.08.17 22:54.
04.08.17
07:10
Само да не почнат ся носталгии по онова време и 2 страници споделяне на какво е било... Че после и приказки за казармата ще стартират, кой мъж кой не и т.н. и глей кво става. :>
Като каза кисело мляко.. Един клиент ми донесе два буркана с масло, уж истинско. Ама как да го разбера истинско ли е ... Божа работа. Помирисах го, не мирише на крава. Цветът е нормален... Въобще как може да се познае едно масло истинско ли е?
Отрежи едно парче разтопи го в нещо и ако се отдели от маслото, малко белезникава течност на дъното,под същинското масло,което си е жълто, то значи маслото ти е домашно.
Но като цяло щом няма наситен мирис аз бих се осъмнил,но никога не знаеш.....
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 04.08.17 07:30.
04.08.17
08:35
Диззи, джанки се беряха, ама и много черници......викаха им също и дуди:-) Боядисваха блузките яко, една да ти капне и.......
Сега нещо като се замисля, май не съм виждал такива, а тогава бяха под път и над път. Абе мани онова време в БГ и комунизЪма, сега като правя сравнение въобще и за развитите западни икономики, човечеството като цяло заличи много неща. Всичко е надолу няколко стъпки в качеството-дори и тровещите ни стоки, като цигарите. Автомобили, бяла техника, черна техника, храни, всичко.
Дидо, ПОСКАМ САЛЗА!
Черниците масово се гледаха тогава, заради копринените буби, с които бая хора си докарваха още някой лев, щото налЕ златните години на соца, дето имаше ралта за сички и т.н. ама нямаше я луканка, я хляб, я ток, я банани, я хумана, я дамски превръзки, я тоалетна хартия, все такива достижения на цивилизацията, дето сега ги имаме за даденост...
04.08.17
08:46
Като споменахте черниците ... Поскам двойна сълза винаги когато видя черничеви дървета в градска среда и се чудя на кой ли зъл гений е хрумнала тази ландшафтна идея 😄
04.08.17
09:25
Мани, черниците като почнат да зреят и паркоместата рязко намалявят. 😄 ... или пък се увеличават - зависи как го погледнеш. :>
Деба като се забакнете за преди какво е било....Не искам и да чувам...най-ярките спомени са ми намалените поведения с последно предупреждение за изключване, детската педегогическа стая до 8ми клас , редовния бой от някакво ченге на име Козлов отговарящ за кварталите Младост...а след 8ми клас...7мо районно дейба- и там що бой съм отнесъл...Трабанти-хуянти,москвичи-хуичи...а в суперите??-ВЕРО...заеби.
Като си говоря за бой...я помогнете:
В съседния вход,през вечер един капут бие жена си свирепо!!!То са крясъци ,чуват се удари...жената моли за помощ ,а оня крещи че ще я изнасили и убие...Полиция през ден...от бой не разбира капута...проверено е-пада от шамар,мирясва за 2-3 дена и после отново!!!
Жената не подава оплаквания,защото я е страх...а за капак последно май и сина и (едно бръсната дебело 14-16г лайно) участва в гаврите над майката?!То и тя май не е много наред,но как и да е ?
Много е гадно, защото се чува,децата чуват ....и аз както ги виждам нещата-възможно е за жената да приключи летално...
Писах до полиция,през всички възможни канали...повдигат рамене за битови скандали...
Някой да е решавал подобен казус?
04.08.17
10:05
По решение на Общото събрание на етажната собственост, собственик, обитател, ползвател и т.н. може да бъде изваден за срок от 3 г., ако нарушава правилата за вътрешния ред, смущава доброто съжителство и т.н.
04.08.17
10:23
Така де....ама съседите ги е страх,а аз не съм от този вход...
Ами не знам какво да се направи тогава. Освен “да си поговорите”, че ако така продължава може да ......................
04.08.17
10:30
Така де....ама съседите ги е страх,а аз не съм от този вход...
Ами не знам какво да се направи тогава. Освен “да си поговорите”, че ако така продължава може да ......................
За съжаление, ако жената не иска да направи нищо, май няма много много какво да се направи, освен горното. Но “говоренето” трябва наистина да е сериозно. Не 1-2 шамара, а да го стреснете стабилно. За съжаление не са малко тези “мъже” :(
“Говоренето” беше първото ,което направих...ама то пиянка деа ,един маркуч 1,90…пада отвисоко,пак става...Та това ,което може да стане е при по-сериозен “разговор” ,мен после да ме търсят за средни телесни...
04.08.17
10:42
За съжаление, ако жената не иска да направи нищо, май няма много много какво да се направи, освен горното. Но “говоренето” трябва наистина да е сериозно. Не 1-2 шамара, а да го стреснете стабилно. За съжаление не са малко тези “мъже” :(
Преди доста години в “стария” ми квартал едни съседи бяха хванали някакъв да краде по колите им. Свалили го в мазето и бой бой. В един момент единият казва на другия, ама така уж му шепне, но същевременно и бандита да чуе:
- Абе тоя много го наритахме тука, целият е в кръв, ще вземе нещо да ни изпее и заради такъв боклук да ни развяват по съдилища, заеби. Дай ще го закараме някъде да го закопаем!
От от там следва едно:
-Моля ви се, нееее, ........ и ред сълзи, сополи и обещания.
Застанал е на колене и е бил готов даже да ..............
Мнението беше редактирано от Деян на 04.08.17 10:43.
Имахме подобен случай в съседния блок, но там жената не искаше да си стои жертва и го беше изгонила. Една вечер този я издебна пред входа и я нападна. Извиках полиция и слезнах по дънки, за късмет не се наложи аз да се бия с него, ченгетата дойдоха светкавично и го отведоха. Но тази щом самата тя не иска да се оплаче...Де да знам...
Не е сигурно какъв ще е ефекта от боя, такива дето си бият жените обикновено като ги бият тях си го изкарват после на жените си да се почувстват пак силни и мъжествени.
Има организации за защита на жени подложени на насилие. Чувал съм че има някои доста дейни - като например полу-отвличат жертвата на насилие, имат психолози, имат си начин на действие и са се разправяли с всякакви ситуации, скриват я в тайна квартира и задействат съдебната система. Може би си струва да им се пише? Едната беше Анимус, сигурно има и други такива, Европата ги спонсорира.
04.08.17
10:48
“Говоренето” беше първото ,което направих...ама то пиянка деа ,един маркуч 1,90…пада отвисоко,пак става...Та това ,което може да стане е при по-сериозен “разговор” ,мен после да ме търсят за средни телесни...
Принципно имах предвид това, което Деян е написал, но няма значение. Виж си личните.
04.08.17
11:03
В повечето случай самите жени не желаят да се махнат. Особено когато има чувства, звучи сбъркано, но доста жени имат чувства към насилника и дори мислят, че ги бие защото ги обича.
Психическото насилие е много по страшно впрочем, не че другото не е страшно
Но психическото те смазва, кара те да се чувстваш парцал.
Мнението беше редактирано от Martina Simeonova на 04.08.17 11:04.
Много близка роднина - младо и хубаво момиче - така търпеше един северозападен мачо да я бие и като тръгвахме нещо да се намесваме обясняваше че то тя си е виновна и тя го е предизвикала. То не че тя не е доста темпераментна и тя и налита на бой, но съм го виждал това “аз съм си виновна”.
Оправи се работата де, в Испания никак не търпят насилие над жени и хеле ѝ дойде акъла та го заряза. Интересно че после каза че си бил намерил работа като охрана на публичен дом - вика: “най- накрая си намери перфектното място за него в света - обграден от мастии и всекидневна възможност да се бие (с буйни клиенти)”
04.08.17
11:13
Аз пък знам за,случай в който жената бие мъжът си...😄
Аз пък знам за,случай в който жената бие мъжът си...
АААА и аз знам....ма не се оплаквам и аз...))))))))))))))
Някъде четох, че в Русия си имат сериозен проблем с домашното насилие на жени над мъже. На мен ми се стори странно и реших че е още един от псевдо- фактите, които представят всичко руско като ненормално, но се оказва, че първо масово мъжете им са пияни всяка вечер, съответно жените имат предимство като трезви, и също и руските мамаши често били чисто физически по- силни от цирозните си съпрузи, та не било трудно да ги малтретират.
В тази връзка една друга житейска история, която ме впечатли. В казармата веднъж си говорих с една непълнолетна от близката махала, и се оплакваше че баща ѝ ги бие всички вкъщи - братя, сестри, майка ѝ, и тя го намираше за нормално. Обаче каза, че ако много лошо ги пребие през деня, майка ѝ му отмъщава вечер го издебва като се прибира пиян от кръчмата и направо с цепеници от дървата за огрев го пребива и го оставя навън на студа проснат в кръвта си. Питам я: ами утре като се освести няма ли да ви избие всички? и тя: “Ааа, той да не мислиш че помни какво е ставало, може някой от кръчмата да го е пребил.
Викам си: баси живота скотски...
Аз пък знам за,случай в който жената бие мъжът си...
АААА и аз знам....ма не се оплаквам и аз...))))))))))))))
И мен веднъж в малдостта ми 50-килограмовото ми гадже ме просна с един ъпъркът. В моя защита мога да кажа, че беше тъмно и изобщо не очаквах да ме удари, а в нейна защита че реакцията ѝ беше като ѝ казах че е по- добре да се разделим 🙂
04.08.17
11:27
“Ааа, той да не мислиш че помни какво е ставало, може някой от кръчмата да го е пребил.
Всякаква измет има. Знам случай, където един пиянка редовно се събуждал оср@н. И жена му постоянно му викала какъв боклук е, чак вече се нас..ал. Обаче имал съмнения човека, че нещо не е така. И веднъж се направил на супер пиян и спящ като заклан. Познайте какво е станало............хванал я е дето му ...... в гащите :-)
04.08.17
11:27
В тази връзка една друга житейска история, която ме впечатли. В казармата веднъж си говорих с една непълнолетна от близката махала, и се оплакваше че баща ѝ ги бие всички вкъщи - братя, сестри, майка ѝ, и тя го намираше за нормално
.Следващия път направо разговаряй с някой представител на шимпанзетата Бонобо, за още по-правилни изводи 😄
И мен веднъж в малдостта ми 50-килограмовото ми гадже ме просна с един ъпъркът. В моя защита мога да кажа, че беше тъмно и изобщо не очаквах да ме удари, а в нейна защита че реакцията ѝ беше като ѝ казах че е по- добре да се разделим 🙂
тия стандарти за килограмите досущ като на един търновски бонвиван от близкото минало 😄
Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 04.08.17 11:30.
Е, аз го давам като пример за нещо необичайно и фрапиращо. И донякъде в подкрепа на твърдението че е възможно жени да бият мъжете си.
Иначе боноботата са много интересен вид и всъщност при тях цари мир и любов, такъв разказ от тях няма да чуя 😄.
Реката Конго разделя джунглата на 2 и е истински непреодолимо препятствие (на места е широка десетки километри). Еволюционно погледнато, и боноботата и другите шимпанзета произлизат от един и същи вид, но докато от страната на Конго където са нормалните шимпанзета има и други едри примати, с които те трябва да се конкурират (горили и май още някакви маймунки), от страната на боноботата такава конкуренция няма. Затова нормалните шимпанзета са едри, супер агресивни и мъжките са водачи и има строга йерархия, а боноботата са дребнички, миролюбиви, матриархални и решават проблемите си със секс вместо с бой 😄
тия стандарти за килограмите досущ като на един търновски бонвиван от близкото минало
Я, кажи го кой е този бонвиван и каква е историята с него?
Иначе аз лично съм сравнително едро сложен и си имам малко боя - веднага почернявам на слънце, предполагам че затова си ги харесвам все по- дребнички и бели.
Еволюционно погледнато, и боноботата и другите шимпанзета произлизат от един и същи вид, но докато от страната на Конго където са нормалните шимпанзета има и други едри примати, с които те трябва да се конкурират (горили и май още някакви маймунки), от страната на боноботата такава конкуренция няма. Затова нормалните шимпанзета са едри, супер агресивни и мъжките са водачи и има строга йерархия, а боноботата са дребнички, миролюбиви, матриархални и решават проблемите си със секс вместо с бой
Ясно значи защо тренираме 😄
04.08.17
11:48
тия стандарти за килограмите досущ като на един търновски бонвиван от близкото минало
Я, кажи го кой е този бонвиван и каква е историята с него?
Иначе аз лично съм сравнително едро сложен и си имам малко боя - веднага почернявам на слънце, предполагам че затова си ги харесвам все по- дребнички и бели.
Митьо Пищова - то и той е така едричък и с лек натурален тен. 😄
Eee, човек, къде ма сложи да ма сравняваш с тоя титан. Аз даже изобщо в лигата му не съм. Нито на бройката, нито на нищо не мога да му са намажа. А и него едва ли някоя първо е посмяла и второ е успяла да го просне 😄
04.08.17
12:15
Семейството, в което се избиват е тотално осакатено във всяко едно отношение, за мен.
04.08.17
13:08
Митьо Пищова
Разглеждала съм му личната карта. Не пише Пищова, а Пищтова с тире към фамилията.
Мнението беше редактирано от Dizzy на 04.08.17 13:11.