14.08.17
20:19
Ясно,май верно го картууннах в моите представи.
Ясно защо кантонерите в БДЖ са такиА машини.
15.08.17
00:36
Димо, чакам 10на куб сурови дръва за цепене. Едни чепати, дет брадвата все остава вътре. Ако ти се правят дроп серии, заповядай. : Д
П.с.: пак съм взел да се виждам... Баси, кво престижно изглеждам, като съм лайкнал някой. Все едно медал е получил. : Д
А... С тия сурови дръва се сетих за особеностите на пловдивския интернет, които познат беше споделил преди време. :>
п.п.: кой гледал - гледал. Отново скрито - покрито. ; )
Мнението беше редактирано от Gogo на 16.08.17 12:58.
15.08.17
00:53
мда...
Аз (след като забелязах че нещо рутера ми се е ресетнал и е забравил филтрите по МАК адрес и уифито е без парола и имаше поне 15 майки с колички и тийнейджърки пред блока всички накачени на моя интернет) си бях кръстил мрежата “яжтеИпийтеНинджатаЧерпи” (стар ник от геймърските години) и си седя така няколко месеца, докато един ден жена ми не ме помоли да сложа парола, щото нищо не можела даже да браузне 😄
Гого, само приготви хубава брадва и кажи къде и кога брат, идвам, таман съм в отпуска.
В любимия ми Лидъл има много приятни софт-шел якета за 28 лева, комплект 3 консерви с филе туна, които идват 12 лв/кг и един уникален английски сладолед - Корнуолски - 2л за 6 лв - вкус ванилия като едновремешния комунистически сладолед.
15.08.17
17:14
Ц, не съм ходил в авангарда, но ми е интересно какъв точно комплекс са правили, ако си запомнил.
На площадката в Лаута го правих с бол слем с гума преди две седмици, може да съм вдъхновил някого.
Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 15.08.17 17:15.
15.08.17
18:27
Викингът самурай, откога пък си в Плд.?!
15.08.17
19:11
казано от Gogo на 15.08.17, 18:27:
Викингът самурай, откога пък си в Плд.?!
Личните съобщения не работеха ли :d
Джо Мусаши не е самурай, а е протагонист във класическата игра за Sega” от 1989г. “The revenge of shinobi” която като малък имах удоволствието да играя. Нямам раздвоение на личността, иначе.😄
15.08.17
20:07
Едит: мразим да едитвам цялостно, ама се разбрахме на лично. :>
п.с.: Който се е разлайквал по-горе, надявам се е лайкнал заради това, че е научил кой е Joe, а не поради вероятността да съм го объркал с Миямото. ; )
Мнението беше редактирано от Gogo на 16.08.17 12:58.
казано от Joe Musashi на 15.08.17, 17:14:
Ц, не съм ходил в авангарда, но ми е интересно какъв точно комплекс са правили, ако си запомнил.
На площадката в Лаута го правих с бол слем с гума преди две седмици, може да съм вдъхновил някого.
Опитвах се да си взема дишането в ръце през повечето време от комплекса, а и нямах после време да се мотам и да гледам другите, че бях оставил малкия на плуване в Матевски и трябваше да си го вземам. Каквото видях беше 3 скока на висока кутия, имаше лицеви, топка в земята, ниска кутия и още нещо накрая правеха. Бяха 3-4 момчета и се въртяха. Направи ми впечатление колко тихо се удря в пода топката и как единия не можа да стигне над ръба при скока и щеше да си издялка пищялките зверски.
15.08.17
21:16
казано от Димо на 15.08.17, 21:11:
казано от Joe Musashi на 15.08.17, 17:14:
На площадката в Лаута го правих с бол слем с гума преди две седмици, може да съм вдъхновил някого.Опитвах се да си взема дишането в ръце през повечето време от комплекса, а и нямах после време да се мотам и да гледам другите, че бях оставил малкия на плуване в Матевски и трябваше да си го вземам. Каквото видях беше 3 скока на висока кутия, имаше лицеви, топка в земята, ниска кутия и още нещо накрая правеха. Бяха 3-4 момчета и се въртяха. Направи ми впечатление колко тихо се удря в пода топката и как единия не можа да стигне над ръба при скока и щеше да си издялка пищялките зверски.
Е аз правих 4кръга от 20удара и сто скока на двете гуми от камион дето са,аз затова скачам на гуми , за да не се пребия 😄д. Гумата като я ударя и се връща на ниво ръце и я хващам във въздуха.
Несериозна работа. Домързя ме напоследък да описвам храна и тренировки и даже последните 2 дена пропуснах и фитнес и кардио. Ай - един ден, че завчера повъртях час колело из града, но тенденцията е ясна.
Днес пробвах кросфит комплекс да видя колко съм зле. Фран за 8:55 😄 За който не е запознат това са 21 тръстъра с 42 кг щанга, 21 набирания, 15 тръстъра, 15 набирания, 11 тръстъра, 11 набирания. Повечето време ми беше раздишване и имах моменти, в които направо мислех да се откажа. Да си направя по- труден комплекса имах и около 10 обръщания от земя, щото накъсвах сериите на тръстърите много накрая 😄 Само първата серия от 21 тръстъра успях да ги направя без почивка. Малко успокоение ми е че го правих на пълен стомах и прочетох че за начинаещи кросфитъри 12 минути било добро време за Фран 😄 Ще се подобряваме, няма къде да ходя.
После си направих нормалната тренировка за гръб и бицепси. И малко корем и врат.
Храната имаше и торти и сладолед от сутринта, но вечерта по- скромно и почти си влезнах в калориите за деня. Утре по- подробно и по- добре надявам се. Д*ба
21.08.17
01:16
Брат, не се отпускай, ей сега Ш накичат Коледните лампи.
Мáни, до одеве гледах Love Actually и си пея коледни песни наум.
Коя ви е любимата сюжетна линия в Лав Екчуъли и защо?
21.08.17
01:29
Аз нямам идея какво е това.
Реши да не пипаш тежко и да се пазиш от контузии, а се метна на кросфит комплекси ... damn 🙂
Предразполагат ли кросфитърските комплекси към контузии? На мен ми се виждат естествени движения и усилия и не се чувствам сякаш ще се счупя (както понякога се чувствам като вдигам щанги).
казано от Димо на 21.08.17, 10:42:
казано от nervak на 21.08.17, 10:09:
Нот бад...нот реали бад..
За Фран-а ли?
Не за филма,ама аз все го бъркам с Нотинг хил...
21.08.17
11:37
казано от Димо на 21.08.17, 10:47:
Предразполагат ли кросфитърските комплекси към контузии? На мен ми се виждат естествени движения и усилия и не се чувствам сякаш ще се счупя (както понякога се чувствам като вдигам щанги).
Ти си съвършеният трол, а даже не го правиш нарочно.:d
Ще ти отговоря и на въпроса де - повечето комплекси използват движения, които изискват много правилно изпълнение, за да не се контузиш, обаче както са разписани винаги се налага да се изпълняват при натрупана умора и шанса за контузия е голям, като изключим комплексите със собствено тегло и леки уреди (медицинска топка , пудовка и тн)
П.п.Тва горното си е мойто мнение, базирано на опита ми с кросфит комплекси
Дублиран пост.. Все пак не съм сигурен, че Димо не го прави нарочно 😄
Мнението беше редактирано от Любомир на 21.08.17 11:41.
21.08.17
11:46
Отделно, съм чел, че теорията на кросфитърите е, че 20% лоша техника не е проблем. Аз сега понеже съм запален по щанги го виждам при изхвърлянето. На последното състезание изхвърляха като абсолютни дървари. Дали това е вредно или опасно не съм компетентен да кажа.
Мнението беше редактирано от Barberian на 21.08.17 11:56.
казано от nervak на 21.08.17, 10:54:
казано от Димо на 21.08.17, 10:42:
казано от nervak на 21.08.17, 10:09:
Нот бад...нот реали бад..
За Фран-а ли?
Не за филма,ама аз все го бъркам с Нотинг хил...
Да, и цитата е “Нот бад ат ол”
21.08.17
11:50
казано от Димо на 21.08.17, 00:49:
Да си направя по-труден комплекса имах и около 10 обръщания от земя, щото накъсвах сериите на тръстърите много накрая
Другия път, щангата на стойката, да не се навеждаш :р
Пускаш се от лоста за клатене, обръщаш се и хващаш лоста за тръстъри. :>
Едит: Или цялата врана на смит машината. Тръстър на смита, като на последния застопоряваш лоста до най-горно положение и продължаваш с набиране без да го пускаш :: Д
Мнението беше редактирано от Gogo на 21.08.17 11:55.
казано от Joe Musashi на 21.08.17, 11:37:
казано от Димо на 21.08.17, 10:47:
Ти си съвършеният трол, а даже не го правиш нарочно.:d
Ще ти отговоря и на въпроса де - повечето комплекси използват движения, които изискват много правилно изпълнение, за да не се контузиш, обаче както са разписани винаги се налага да се изпълняват при натрупана умора и шанса за контузия е голям, като изключим комплексите със собствено тегло и леки уреди (медицинска топка , пудовка и тн)
П.п.Тва горното си е мойто мнение, базирано на опита ми с кросфит комплекси
Може би е така, аз от кросфита знам само няколко комплекса и като съм ги правил не съм видял никъв проблем. Ти контузил ли се се от кросфит? Аз се поинтересувах де и чух че ти и тежки щанги не вдигаш, поправи ме ако греша.
С’я пак ще стане един шитсторм, но с какво кръговете през 10 секунди, които се практикуват масово от потребителите на сайта, къде пак оставаш без въздух и са ти на предела на силите, само че забележи - са с много по- тежки килограми - та с какво са за предпочитане ако и при тях го правиш за време и евентуално жертваш форма на изпълнение за да се вместиш във времето?
Аз не познавам кросфитъри, нито знам някой тук на форума да тренира кросфит и не знам дали често се контузват, но знам че всички на сайта, които тренират с тежки щанги се оплакват от контузии с 2-3 изключения. Аз включително. Имал съм 6 контузии, които са ми пречили на тренировките през всичкото време, в което тренирам някакви неща.
Единия път нещо в рамото си направих още като започнах да ходя на фитнес и години наред ми щракаше и ме болеше в определена позиция, броя го за контузия при нормален фитнес. Втория път кръста ме заболя от щанги, даже не помня какво точно правех, ама се напъвах да вдигам пределни килограми. Трета ми контузия беше шинсплинтс като почнах да бягам - повярвах си че мога много бързо и надалеч да бягам и като следствие не бягах 1 месец. Четвърта нещо китката контузих като блъсках един много тежък чувал и не боксирах 1 месец. Пета и шеста контузия отново кръста от щанги.
Значи статистически погледнато, поне за мен, вдигайки тежки щанги е 3 пъти по- вероятно да се контузя от всяка друга активност, която правя.
Питах интернета за изследвания по темата кой се контузва повече и гледам научните изследвания потвърждават моя личен опит - при пауърлифтското и стронгменско трениране е най- вероятно да си контузиш. Прилагам и графичка (и линк към статията с изследванията . С’я някой ще каже: “ма къде са слагаш и ти при пауърлифтърите?” и ще е донякъде прав щото аз съм много далеч от тях като постижения, само че факта си остава че те тренират с пределни тежести с цел да си качват максималната сила, а аз точно това не искам. Аз съм точно толкова далеч и от кросфитърите като постижения де, но при такива по- леки килограми или със СТ се чувствам по- сигурен и лично моето мнение е че, така е по- малко вероятно да се контузя.
казано от Никой на 21.08.17, 11:46:
Отделно, съм чел, че теорията на кросфитърите е, че 20% лоша техника не е проблем. Аз сега понеже съм запален по щанги го виждам при изхвърлянето. На последното състезание изхвърляха като абсолютни дървари. Дали това е средно или опасно не съм компетентен да кажа.
Е, миналия месец се обясняваше тук във форума как “приемливата” форма е достатъчна, стига да вдигнеш тежестта и така се тренира и се става силен. Нагледал съм се на криви изпълнения и тук във форума и в инстаграм на хора от форума. Ако си мислиш че щангистите много си щадят здравето, май трябва да си свалиш розовите очила.
казано от Gogo на 21.08.17, 11:50:
казано от Димо на 21.08.17, 00:49:
Да си направя по-труден комплекса имах и около 10 обръщания от земя, щото накъсвах сериите на тръстърите много накрая
Другия път, щангата на стойката, да не се навеждаш :р
Пускаш се от лоста за клатене, обръщаш се и хващаш лоста за тръстъри. :>
Да, помислих си го, следващия път така ще направя.
И моля, по- полека с определенията че често така небрежно подхвърлени и си полепват, не се смятам нито за кросфитър, още по- малко пък за трол. Позволете ми да съм в интернета много от отдавна и да знам какво представлява трола и какво прави. Единствената ми далечна прилика с него е че се изказвам срещу общоналоженото мнение как е правилно да се тренира в този форум, но тук според мен уродливостта е че се осмива и приема за неправилно всякакво друго трениране освен силовата школа, което не е редно, сайта се казва бб-тийм от бодибилдинг, не трибоец.ком или вдигайтеж.ко.юк
21.08.17
12:38
казано от Димо на 21.08.17, 12:30:
... но с какво кръговете през 10 секунди, които се практикуват масово от потребителите на сайта, къде пак оставаш без въздух и са ти на предела на силите, само че забележи - са с много по- тежки килограми - та с какво са за предпочитане ако и при тях го правиш за време и евентуално жертваш форма на изпълнение за да се вместиш във времето?...
Май самият протокол не е за време, тези които го правят да кажат. Ти си почиваш 10 секунди между сериите, ама самото упражнение в серията не е казано да се прави бързо и непрецизно, за да се вместваш в някакво крайно време за приключване на целия протокол. Поне с такова впечатление съм останал от описанията, може и да греша. Е, то аз например, дори да не бързам в сериите, ако вдигам тежко и почивам само 10 секунди между тях ще съм се гътнал още на третата серия сигурно, но това е друг въпрос :-)
Мнението беше редактирано от Деян на 21.08.17 13:06.
Как да не жертваш форма за време? Ти сам казваш че ако го правиш точно през 10 секунди ще се гътнеш - т.е. е абсурд да изпълниш с добра форма упражнението?
21.08.17
12:49
казано от Димо на 21.08.17, 12:41:
Как да не жертваш форма за време? Ти сам казваш че ако го правиш точно през 10 секунди ще се гътнеш - т.е. е абсурд да изпълниш с добра форма упражнението?
Е защо да удря във формата на изпълнението. Кое точно време гониш. Например прецизно си дърпаш тяга по образец, пускаш щангата и след 10 секунди пак. Не се интересуваш, дали 10-те серии ще станат за 2 или 3 минути. А ако вече се измориш след третата серия, защото 10 секунди ти е супер малко почивка /например за слабак като мен/ и вече на четвъртата серия започнеш с непрецизните изпълнения, е нещо друго. И то няма да е защото гониш някакво време за изпълнение на всичко, а защото знаеш, че ако почиваш само 10 секунди няма да можеш да изпълниш 10-те серии както трябва и ще започнеш с лашкането и неправилното изпълнение, само и само да довършиш протокола. Но като цяло не гониш време за цялата тренировка, а времето за почивка ти е малко.
Иначе те разбрах ...... имаш предвид, че ефекта относно неправилното изпълнение ще е същия, било то защото почивката е малко или защото гониш някакво крайно време, за което да приключиш.
Мнението беше редактирано от Деян на 21.08.17 12:52.
21.08.17
12:53
Аз тренирам силово, просто не вдигам щанги. Мисля че бях постнал клип 😄
Ако някой има нерви да ти обясни какво точно не му е наред на кросфита да действа. Няма да съм аз 😄ддд
казано от Deyan на 21.08.17, 12:49:
ако почиваш само 10 секунди няма да можеш да изпълниш 10-те серии както трябва и ще започнеш с лашкането и неправилното изпълнение, само и само да довършиш протокола.
Сам си отговорил вместо мен, Дидо.
казано от Deyan на 21.08.17, 12:49:
Иначе те разбрах ...... имаш предвид, че ефекта относно неправилното изпълнение ще е същия, било то защото почивката е малко или защото гониш някакво крайно време, за което да приключиш.
Да.
казано от Joe Musashi на 21.08.17, 12:53:
Аз тренирам силово, просто не вдигам щанги. Мисля че бях постнал клип
Ако някой има нерви да ти обясни какво точно не му е наред на кросфита да действа. Няма да съм аз ддд
Донеси в Лаута твоята бухалка тея дни да пробвам комплекса ти на гумите, имам време целия ден и вечерата, в отпуск съм.
Чел съм че кросфитърите жертват форма и техника за да скъсят времето, имам ютуб, гледал съм ги как се гънат на набиранията например. Аз имам достатъчно акъл да не се набирам така например, за себе си лично смятам че мога да правя комплекси, които си харесам, нямам нито намерение да се състезавам, нито да гоня някакви рекорди.
Хубаво е че казваш че не вдигаш щанги, значи можело да си як и нацепен и без щанги.
А на видеото не беше ти, но да, схванах идеята.
Относно рисковете, както и тук 100 пъти се е казвало, можеш да се контузиш от всичко - от бицепс да сгъваш до да си вземеш хавлията от закачалката след банята.
21.08.17
13:06
Да де, Димо, ама то затова тези протоколи не са за всеки, а за хора, които могат да изпълнят правилно упражнението в 10 серии да кажем, с еднакъв брой повторения /примерно в по 8 повторения в серия, където ако направиш още 1 или 2 ще ти дойде вече като за отказ /, с по 10 сек. почивка между всяка. То и при кросфита явно е същото, т.е. не всеки може да се вмести във времето, ако не е за сметка на правилните изпълнения.
21.08.17
13:14
Изобщо не си разбрал, какво имах предвид с днешния коментар, нито пък с коментара ми за формата.
С днешния коментар, написах какво съм чел, като ясно написах, че не съм компетентен да кажа кое е правилно.
Относно коментара ми за изхвърлянето ми, написах, че техниката ми е достатъчно добра за непрофесионалните ми цели. Научих се да заключвам плешките и да съм стегнат, точно за да намаля риска от контузии. Не гоня максимални килограми и рекорди в изхвърлянето, а гоня по- добра експлозивност.
И не разбирам, защо въртиш сучиш и все опираш до на Сашо методиките, последователите му и искаш да докажеш колко заблудени да те. Темата беше дали вероятността да се контузиш от кросфит е по- голяма. В предната тема за контузиите, пак стигна до заключението, че половината форум са сакати.
Аз примерно си прецаках лакътя от скрипец за трицепс с 25 кила. Има го описано в дневника ми.
21.08.17
13:18
Понеже тия интервали са мой авторски метод, може да видиш кои хора ги правят и защо ги правят. Едните са тия, които ги тренирам лично. Другите са тия, които съм им ги дал като индивидуална схема, след контролни, клипове, наблюдения. Третите са тия, които си ги плагиятстват от първите и вторите. Първите две категории няма смисъл да ги коментираме, там за да дам този протокол е ясно, че е изпълним и структруриран според възможностите на всеки. На третата група периодично повтарям, че са в грешка с такава схема и поне 4-5 пъти съм обяснявал как се започват интервали, с какво, защо, колко време и кога чак може да се копират чужди схеми...Дори може да питаш Мартин как го посъветвах да не си прави експерименти с неговата схема, като я дава на хора, които тренират при него.
Сега за Кросфита 😄
Като цяло хубава идея, лошо продължена. 80% от комплексите са пребиване без някакъв смисъл, освен натрупване на умора. 99% от WOD-овете, които съм срещал са същото нещо.
Функционалността е ултрамегамодерна, но за съжаление самият Крофсит е далеч от това, което е истинската функционалност. Има няколко комплекса, които може да въртиш като тренировки и ще ти носят много полза и качества и до там.
И последно, но не като важност - 8-9 минути е време за хеви фран, не за нормалния 😄 Особено за някой, който се има за натрениран.
21.08.17
13:23
казано от Димо на 21.08.17, 13:01:
казано от Joe Musashi на 21.08.17, 12:53:
Аз тренирам силово, просто не вдигам щанги. Мисля че бях постнал клип
Ако някой има нерви да ти обясни какво точно не му е наред на кросфита да действа. Няма да съм аз дддДонеси в Лаута твоята бухалка тея дни да пробвам комплекса ти на гумите, имам време целия ден и вечерата,
А на видеото не беше ти, но да, схванах идеята..
Не съм от Пловдив, на Лаута ходя отвреме навреме когато съм на гости в града. Вземи на Гого вития чук 😄дд тръба два цола,метър метър и малко ще ти свърши работа, тип такава за скеле или с подобна дебелина на стената. На клипа който е в дневника ми , където правя тяга с гумите и което мнение си лайкнал демек си го видял, съм аз.
Димо, аз чета във форум от времето когато Слави се готвеше за игрите и всичко живо правеше wod-ове до откат (буквално)🙂 Имам и някакви сравнително преки наблюдения в/у кросфита и до колко е травматичен по начина по който се практикува масово. Едно е да почнеш при Вик например, съобразено, методично и структурирано, съвсем различно е с рогата и на тръстъри за време. Гледам ако мога да помогна, за това писах - иначе ми е ясно че ти ще си действаш както си знаеш.
Мога да ти кажа аз защо тренирам по програма от Сашо - най-ефективно е от всичко което съм правил до сега. Тоест - постигам си целите с минимум време/усилия вложени. Освен това не тренирам с пределни тежести, а по отношение на кратките почивки - адаптацията настъпва сравнително бързо.
Мнението беше редактирано от Splash на 21.08.17 13:35.
Да бе, и аз това казах - че съм зле и трябва да се подобрявам 🙂 Истината е че преди да пробвам тея 2 комплекса никога преди не съм правил тръстъри, никога не ми е изглеждало толкова трудно, дано с времето се подобри положението.
Виждал съм и хора в твоята зала да правят упражнения с плачевна техника (айде - поне колкото моите познания я определят като такава), ама те ако сами не се усещат, де да знам защо го правят. Иначе да, забелязал съм че доста хора копират някакви неща от твоите програми (нормално е, ти си издигнат до култов статут и също така налагаш модата във форума, разбира се отделно от това, че сигурно си отличен треньор), аз поне в това не мога да бъда обвинен - правя си точно каквото аз си искам и никой не слушам (поне не го показвам 🙂 ).
Аз и друг път съм казвал, че кросфитър няма да стана, първо защото ми се виждат малко като фанатици и някаква тяхна си затворена общност, и второ защото не обичам сляпо да следвам инструкции и да се стремя към максимуми (било то сила да вдигам щанги или издръжливост да правя комплекси).
Кои комплекси от кросфита според теб са смислените?
@ Joe: Ааа, ОК, бях останал с погрешно впечатление че си от тук. И друго си е като има кой да те надъхва и от кой да се надъхваш. Сам да тренирам ми е малко скучно. 🙂 Нали за кеф го правя... И помислих че за онзи клип с бухалката говориш. Да, сетих се за тягата с гумите.
@ Splash Да бе човек, аз никога не съм си и помислил че го правиш от лоши чувства, нито пък съм претендирал да знам много за кросфитърите, честно казано винаги съм ги мислил за снобарска надменна групичка. (освен това прочетох че жените кросфитърки са 50% повече от мъжете в световен мащаб 😄 не знам защо е така... )
Иначе ся за на Вик тренировките (много е силен, гледам му видеата, респект) важи ли това че са опасни или неговите са по- различен вид кросфит? Щото ейтука в Лаута Арми залата, където ходя на бокс, се помещава и единствения лицензиран Кросфит за Пловдив, сигурно и методиките му са си съвсем кросфитърски, та опасни ли са или не са?
Мнението беше редактирано от Димо на 21.08.17 13:39.
Фактор е тежестта ,която трябва да подбереш така,че да спазиш формата и интервала.