Димо сваля 22 кила с бой, първа смяна, стригане и глад.

Прескочи до:

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

28.08.17
16:43

До никаква структура, гола ръка, ръкавица или килограми лично тегло не е, до чувстителност на мозъка е.

28.08.17
16:50

Всички със жирафест врат се свалят лесно,явно и мозъка им е чувствителен щот е по безтегловен

28.08.17
17:01

На споменатите Амир Хан и Арловски са точно такива вратовете, както и на кикбоксьора Бьорн Бреги..

28.08.17
17:26

казано от CottageCheese на 28.08.17, 16:01:

Стъклена брада е като те свалят бързо. Амир Хан е един от боксьорите със стъклена брадичка. Друг пример е Арловски, който доминираше Фьодор и падна от една балтия

казано от doni dimitrov на 28.08.17, 16:38:

Това е до структура на врата,не е брадата стъклена...дългите вратове са лесните за сваляне

Така де, точно това обясняваше тоя човек, че не че брадичката им е слаба, ами като не виждат удара като идва и не се и стягат и удара им разтърсва мозъка много силно. На мен ми звучи логично, едно е да поемеш удар като си стегнат, друго е като си безхаберен че удара идва.

казано от James Hinks на 28.08.17, 16:43:

До никаква структура, гола ръка, ръкавица или килограми лично тегло не е, до чувстителност на мозъка е.

Да, и аз мисля че за нокаут няма значение дали си с гола ръка или с ръкавица. Може би го има и това, че на някои мозъка им е по- здраво хванат или пък прага, на който “изключват” при удар е различно също.

казано от doni dimitrov на 28.08.17, 16:50:

Всички със жирафест врат се свалят лесно,явно и мозъка им е чувствителен щот е по безтегловен

Аз си го представям че “жирафест” означава по- източен отколкото мускулест, на едно друго място един друг пич разправяше колко е важно да се тренират мускулите на врата при боксьорите за да падат в нокаут по- трудно.

28.08.17
17:58

Няма значение дали е мускулест, да издължен...

28.08.17
18:10

Аз имам или по точно имах добра поносимост на удари.Последно играх бокс преди месец и половина с младеж ,който е професионален състезател и с 15 кг  по лек.Засече ме в крачка с ляво кроше над ухото някъде ,все пак бях скрил брадата.Освен нокдауна,  три дена имах мускулна треска на врата.

Мнението беше редактирано от doni dimitrov на 28.08.17 18:13.

29.08.17
09:32

казано от Димо на 28.08.17, 12:34:

Той пак много е издържал хайвана.

Днес няма да е, може би утре, да видя как ще е с работата. Ква бира пиеш?

Издържа,щот май не го натиснаха толкова.
Мейчо в 5тия рунд приедин клинч намигаше на някой от публиката,а въздух имаше да пее.

29.08.17
09:54

казано от doni dimitrov на 28.08.17, 16:50:

Е как ще е по-безтегловен, защото е по-далече от земята ли 😄

Грешно се изразих в предишния пост - да, има значение дължината на врата и това дали е мускулест, но когато мозъка няма поносимост това не е определящо. Водещо е това, а дължина и мускулатура са вторични фактори.

Carbohydrate

29.08.17
11:28

казано от nervak на 29.08.17, 09:32:

казано от Димо на 28.08.17, 12:34:

Той пак много е издържал хайвана.

Днес няма да е, може би утре, да видя как ще е с работата. Ква бира пиеш?

Издържа,щот май не го натиснаха толкова.
Мейчо в 5тия рунд приедин клинч намигаше на някой от публиката,а въздух имаше да пее.

еми, те за това казват, че той просто му е дал време.....да не го сваля бързо...все пак прякорът му е пари и той знае, как те се правят.....

29.08.17
15:38

казано от James Hinks на 29.08.17, 09:54:

Е как ще е по-безтегловен, защото е по-далече от земята ли

По- далеч е от точката на захващане и повече би се разтресъл от удара, аз така си го обяснявам. Както вятъра би клатил повече някой качен на върха на по- високо и по- тънко дърво.

Към колко ще си на стадиона довечера да не се разминем нещо?

29.08.17
16:42

Довечера съм с детето, утре ще съм там.

29.08.17
16:56

Аз пък имам доста дълга шия и смея да твърдя, че поносимостта ми към удари е доста добра 🙂 Нещото, което ме е изкарвало от строя не са единични удари, а множество тежки - независимо дали са поети с чело, скула или нос.

29.08.17
17:45

Утре тогава ако си тръгна навреме от работа.

29.08.17
18:14

за безтегловността беше шега бе....ся се сетих за още един дето падаше лесно и имаше същия врат- Анди Хуг  Бог да го прости
Guy Fawkes ,не знам не съм те виждал това не е правило ,просто споделям повтарящи се съвпадения на наблюдения и много опит ....Поздрави

30.08.17
12:04

Тази сутрин докато си карам колелото се разминавам с едно брато, когото за пръв път виждам, разхожда си кучето, усмихва ми се и ми пожелава приятно каране. Много приятно.

И в продължение на темата за МакГрегър и бизнес - модела му :

Деян

30.08.17
12:08

Да не е решил да се състезава и на плуване срещу Фелпс :-)))))))))

30.08.17
13:49

Бъзикат го МакГрегър. В някакво ТВ шоу се пошегували че МакГрегър щял да предизвика на бой акулата, срещу която Фелпс се състезавал по плуване. По акулските правила. Под водата и само със зъби 😄

04.09.17
14:32

Колкото повече удари се акумулират, толкова повече се травмира мозъка и намалява поносимостта на удари. Ако са те ударили над ухото или дори отстрани на челото, просто краката започват да не те държат и е различно от чист удар в брадата, губиш еквилибриум един вид...

п.с. Димо, ти уж не тренираш силово за да не се контузиш и защото спорта бил едва ли не за здраве, а ходиш на бокс, който е в пъти по-травмиращ за цялото тяло?!

05.09.17
10:09

Има го този момент с бокса, но както и преди съм казвал, аз и на бокса ходя за здраве и го ползвам повече за отлично кардио ( и малко дисциплина де). Тренировките ни са разделени на 2 групи - момчетата със състезателни амбиции си тренират в отделно време и група, другите са трениращите за здраве като мен. Нито имам амбиции да се състезавам и да ми се налага да ям бой редовно, нито пък някой път дотолкова се е случвало да са ме били, че да се замаям или да залитам или да ми напукат ребрата или бъбреците. Ако почне да се случва, със сигурност ще си преосмисля желанието да тренирам бокс 🙂 Веднъж в седмицата да отнеса няколко удара с ръкавица не мисля че ще ми повреди толкова мозъка, а за други травми от бокса не се сещам. А, веднъж си направих нещо на китката от един много тежък чувал и непремерени удари.

Споменаваш желанието ми да тренирам без да се контузвам сякаш е нещо лошо или неестествено. То аз не мога да си представя някой да тренира за да се контузи? Има ли такива? 😄 За мен лично здравето и комфорта ми са топ приоритети (и физически и психически). Ако тренировките ми допринасят за това, тогава супер, ако не, просто ги променям или съвсем спирам.

Във връзка с това интересен факт, който прочетох вчера. В САЩ едва 3% от всички жени занимаващи се с организиран спорт са мажоретки, но травмите при мажоретките съставляват над 63% от всички травми при жени атлетки. Никога не бих предположил колко опасен спорт е това.

05.09.17
10:14

Мислих да ставам мажоретка, но ти ме отказа!

05.09.17
10:42

Можеш да спреш също да караш колело, ролери, скейтборд, футбола, американския футбол, борбата и баскетбола. И не само да ги тренираш организирано в зала и в отбори, ами и вкъщи да не ги тренираш.

Almost 50 percent of head injuries sustained in sports or recreational activities occur during bicycling, skateboarding, or skating incidents.

Using the U.S. population as the denominator demonstrated the highest injury rate in basketball and the lowest in soccer.

for every 1,000 hours of amateur boxing, there would be one injury — which is lower than the rates in football, wrestling and soccer.
...
The hand was the most frequently injured body region (33 percent), followed by the head and neck (23 percent). While the majority of injuries occurred at a sports or recreation facility (54 percent), one-third of the injuries (34 percent) occurred at home.

Аз вече си контузих веднъж китката и съм имал примерно 200 часа аматьорски бокс. Ако се осланяме на статистиката, вече съм си контузил най- често контузваната част и ще имам още 4 години без нито една травма 😄

Шегата на страна, краткото ми проучване потвърждава моето впечатление и статистически, че при пауърлифтинга и трибоя е в пъти (от 2 до 5 пъти) по- вероятно да се контузиш отколкото при бокса.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3418954/

http://www.stanfordchildrens.org/en/topic/default?id=sports-injury-statistics-90-P02787

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2031517/Children-avoid-boxing-Doctors-cite-rising-injury-rates-launch-fresh-attack-sport.html

https://www.strengthandconditioningresearch.com/2014/07/08/injury-strength-sports/

Мнението беше редактирано от Димо на 05.09.17 10:51.

05.09.17
11:13

Не вярвам на статистики, а и ако вероятността да се контузиш е 1%, като вземе че ти се случи, за теб вече е 100%

05.09.17
11:14

За бягането пък да не говорим - там стига до над 12 контузии за 1000 часа.

Иначе статистиката потвърждава моето мнение че бодибилдърски тренирайки с тежести е много по- малко вероятно да се контузиш. Изследващите и те смятат че по- малките тежести и контролираното изпълнение са основните фактори, които допринасят то в пъти по- малката честота на контузии при бодибилдинга сравнен с пауърлифтинга.

Exactly what aspects of the bodybuilding training approach mean that it is less dangerous are unclear.

Various rationales have been suggested. In their study, Siewe (2014) proposed that bodybuilding tends to use slower and more controlled movements, as well as smaller loads. In their review, Fisher (2014) picked up on similar ideas and suggested that training variables might be important modifying factors for injury.

05.09.17
11:19

казано от Brown Bomber на 05.09.17, 11:13:

Не вярвам на статистики, а и ако вероятността да се контузиш е 1%, като вземе че ти се случи, за теб вече е 100%

Така е, статистиката не показва всичко.

И все пак показва тенденции. Показва и ирационалните страхове. Всяка година 50 пъти повече хора умират от паднали кокосови орехи на главата им, отколкото от ухапвания от акули. Иначе ако питаш някой на улицата кое е по- опасно, какъв според теб ще е отговора?

И след като не вярваш на статистики, откъде идва твърдението ти че бокса е в пъти по- травмиращ за цялото тяло?

Мнението беше редактирано от Димо на 05.09.17 11:25.

Деян

05.09.17
11:25

То това, Димо е малко като в Африка. Загиналите вследствие нападения от тревопасни животни са в пъти повече, сравнено с тези, нападнати от хищници. Дори и без фатален изход, нападенията от тревопасни пак бият с много.

05.09.17
11:36

Както всеки път казвам: всеки да си тренира както смята за най- добре и както предпочита. И целите ни са различни, и вижданията, и стремежите.

Разбира се е добре всеки да показва своя начин и своите впечатления, за да може четящите да черпят идеи и/или акъл и вдъхновение.

Нещото, което за мен ни обединява тук (освен сладките приказки) е стремежа към себеусъвършенстване и да сме по- добри. Всеки в това, в което иска и по начина, по който иска или може.

05.09.17
12:00

казано от Димо на 05.09.17, 11:19:

И след като не вярваш на статистики, откъде идва твърдението ти че бокса е в пъти по- травмиращ за цялото тяло?

От личен опит.

Иначе съм съгласен, че при пауърлифтърски тренировки, щанса да се контузиш е по-голям, затова и не тренирам така.

05.09.17
12:05

казано от Brown Bomber на 05.09.17, 12:00:

казано от Димо на 05.09.17, 11:19:

От личен опит.

Именно, личен опит с твоите тренировки, по твоя начин тренирайки с твоето си тяло с твоите си цели. (Тук пак има статистика, просто е с много ограничен обект на изследване -само един, т.е. теб си 😄 )

Моя пък опит с моите тренировки и с моето си тяло ми показва че като вдигам тежко се контузвам повече и по- често и по- болезнено и с по- траен негативен ефект и ми действа по- демотивиращо отколкото всички други тренировки, които правя, затова и предпочитам да не вдигам тежко.

05.09.17
12:15

Тя статистиката си казва всичко, неправилните обобщения са проблема 😄 Ако днес се удариш, а утре вече си добре- това травма ли е и съпоставимо ли е с нещо, което ще носиш доживот? А колкото до щангите и бокса- въпреки различните тежести в едната тренировка имаш 50-100 лифта, а в другата няколко хиляди удъра, усуквания, резки пристъпвания с краката, с годините стават милиони..

05.09.17
12:39

Точно така е, статистиката си е точна наука, входните данни, изводите и използването на статистиката може да е подвеждаща.

Любимия ми пример е статистиката, че 100% от пиещите вода умират. 😄 Няма значение дали има причинно- следствена връзка, някой използвайки тази статистика може да каже да не пиеш вода.

Аз и преди съм го давал този пример, но все едно да дойде някой икономист от Уол Стрийт и да почне да поучава колко смотано си използваме ликвидността. За него е така, за някой друг не е така. Кой е правия? Или Тейлър Суифт да те поучава да си следваш мечтите и да станеш звезда. За нея е вярно и е проработило. За 1 милион други не е и остаряват носейки подноси или позират по цици за да си плащат сметките докато чакат да станат звезди.

Като цяло всеки си ползва досегашния опит и здравия разум за да взима решения как да постъпва за него си, включително и за тренировките. Както и използва обратната връзка - гледа как се чувства, как му се отразяват тренировките, опитва нови неща, спира стари и си ги променя.

Дори не знам защо е всичкия този шум и вълнение покрай моите тренировки 🙂

12.09.17
16:54

Ае, Димо, тая бира брадяса ве 😄

12.09.17
17:02

Майна, бях миналата седмица, теб те нямаше. ‘Неска там ли си?

12.09.17
17:07

Не знам кога си бил, ама аз само понеделник, сряда и петък съм там.

12.09.17
17:10

Т.е. утре ще си там. Живот и здраве (и нормално тръгване от работа де) ще дойда към 6-7. Няма да избяга бирата.

Вече я пробвах в барчето отстрани при Елито, добре е положението - добре изстудено Ретро.

15.09.17
07:53

Угххх.. след едно много мило напомняне вчера да си водя дневника и след новите коефициенти от Мусаши снощи, в които мисля че ми е подобрил коефициента на 1000 (т.е. букмейкърските специалисти виждат потенциал в мен 😄 ) а и преполовихме периода на чалънджа и лятото си отиде - децата тръгват на училище, сутрините са хладни и навсякъде мирише на печени чушки - ще взема наистина да почна да си водя дневника. Имам чалъндж за печелене. 😄

15.09.17
11:08

петък 15.09.2017
ден 82/180

Храна: 2,782 Ккал

АКТИВНОСТ:
- 20 КМ велосипед
- снимки
- фитнес
= 1,234 Kкал

Дефицит за деня: 672
Общо дефицит:  16472

Хараната ОК - зеленчуци, плодове, картофи и броколи с чеснов сос, салата с марули и риба тон, само
накрая вечерта вместо да си легна набарах бурканче с мармалад от сини сливи (тази година пак трябва да направим, уникално вкусен става).

Снимките само предиобяд, но сигурно най- изнервящите снимки в живота ми. Изпих поне 5 кафета и бутилка кола лайт и по едно време си взех един пакет оризивки и ги загризах, щото иначе трябваше някви вафли за комфъртфуд да погълна.

Фитнеса 10÷1 тяга @100 за 11 минути (миналия път ми отне около 20 минути, но тогава пробвах точно след цял Фран за време), после да стане като тренировка за гръб 10÷1 набирания и накрая лежерно щото силички не ми бяха останали много - гребане 2000м за 8:12 на десета степен.

Месец и половина не съм писал, продължавам броенето на дефицита на калориите от двата килограма, кооито съм свалил по кантар откакто почна чалънджа (на теория 2*7900= 15800 Ккал).

Нали обичам предизвикателствата, цяло лято бях стъпка напред - две назад и сега трябва за двойно по- кратко време да спечеля чалънджа 😄

20.09.17
17:13

вторник 19.09.2017
ден 86/180

Храна: 2,300 Ккал

АКТИВНОСТ:
- 20 КМ велосипед
- фитнес
= 690 Kкал

Дефицит за деня: 690
Общо дефицит:  17162

След като вчера сутринта ударих най- високото си тегло на кантар в последните 2 години - 95 кг и едва едва се вмъкнах в дънките си и се снимах какъв шкембак съм направил и срам- не срам ще ги пусна снимките, през самия вторник храната беше ОК. Вечерта даже въпреки цепещото главоболие, което ме мъчеше от 2 дни се замъкнах до фитнеса, където направих 10÷1 обръщане от вис с 60 кг (миналия път Гого ми каза че това, което цял живот съм правил - обръщане от земя е друго упражнение 😄 ), но не засичах време, че точно пред мен една мацка с яка дупара дойде да кляка и ми беше неудобно да се пъча на 1 метър от нея докато тя пъшка и се дупи, а и се заприказвах с един френд. От трите компонента на скалираната Линда май обръщането ми е най- лесния, нищо че той най- много се доближава до тежестта от оригиналната Линда (3/4 СТ). Таз година скалирана и деконструирана Линда, догодина цяла Линда. 😄 После малко екстензии, коремни, трапец, крака, етц да закръгля 30 минути.

Връщам се назад кога най- добре ми се е получило топенето на мазнини от началото на чалънджа и се усещам че най- добри резултати имах по време на морето, като формулата беше задължително бягане сутринта, после лостове кръгове, плуване и бягане във водата през деня, вечерта пак кръгове лостове. Добър обяд - основно салата и месо, стабилна вечеря и вечерта поне 8-9 часа сън и почти пълна липса на стрес (изключен телефон и без достъп до е-мейл). Макар и около калорийния баланс (без някакви значими дефицити), свалих 3-4 кила за десетина дни.

Храната и тренировките мога донякъде да ги повторя, но съня и липсата на стрес едва ли в скоро време с моето ежендневие и еженощие :(

Иначе такова нещо като снощи не ми се беше случвало - направо се скъсах от тренировки в буквалния смисъл - съдрах си тениската и се одрах на гърдите от лоста - явно е по- новичък и грапавото му направо дере.

Мнението беше редактирано от Димо на 20.09.17 17:15.

20.09.17
17:25

Не че аз поддържам някаква страхотна форма като не меря храната, но защо не зарежеш тези сметки на калории и прочие.

Деян

20.09.17
17:34

Здраве да е, Димо. Имаш воля и пак ще си възвърнеш формата ;-)
Аз обаче се чудя, тъй като на снимките от 21.06.17 г. в темата за 180-дневното предизвикателство си 94.5 кг., т.е. само с 500 гр. мамка му сега си по-тежък, не си спирал с аеробни и анаеробни натоварвания кажи речи общо за периода, а формата поне по снимки е доста различна. То зависи и как се снимаш, ама баш ти си наясно.
Какво ти е обяснението за спада във формата и при тази активност.
Хе, аз докато не стана 90-ина кила, никакви снимки на гърди и корем :-)))))

Мнението беше редактирано от Деян на 20.09.17 17:35.

20.09.17
18:05

казано от Brown Bomber на 20.09.17, 17:25:

Не че аз поддържам някаква страхотна форма като не меря храната, но защо не зарежеш тези сметки на калории и прочие.

Ооо, човек, пробвах без да смятам и да пиша, ето го резултата след месец и половина. Аз отлично знам колко и какво трябва да ям вече по усет (тегля и пиша вече над година) но като пиша и смятам ми действа дисциплиниращо. Някои сигурно си представят че любовницата им ще се ужаси като си свалят тениската и това има възпиращ ефект да не прекаляват с храната, аз си представям че ще трябва да я пиша тая храна и това ми действа възпиращо.

А може и да го има момента че ти не си лакомник. Аз самия съм такъв и ако ям “каквото и колкото ми се яде” в по- дълъг план, резултата ще е плачевен със сигурност.

казано от Deyan на 20.09.17, 17:34:

на снимките от 21.06.17 г. в темата за 180-дневното предизвикателство си 94.5 кг., т.е. само с 500 гр. мамка му сега си по-тежък, не си спирал с аеробни и анаеробни натоварвания кажи речи общо за периода, а формата поне по снимки е доста различна. То зависи и как се снимаш, ама баш ти си наясно.
Какво ти е обяснението за спада във формата и при тази активност.

Така е, от началото на чалънджа имам 1 единствен ден пропуснат да не правя кардио или силова, много често по няколко пъти на ден и от двете имам. Това само още веднъж доказва нагледно че не можеш да надтренираш кофти диета.

Относно теглото, при мен 2-3 килограма в рамките на 1-2 дни разлика не е нищо необичайно. Например тази сутрин се изтеглих 93, а не изглеждам по- различно от вчера (то няма и как де за една вечер). Един мой приятел когото водих на фитнес и му обясних това- онова за храненето ме шашна направо - викам му: качи се да се претеглиш, той вика няма кво да се тегля - аз знам колко съм. И наистина - качва се на кантара и ТОЧНО колкото каза. Нали ся той с тениска и кецове и малко дехидратиран, ама.... И в следващия месец не помръдна от тва тегло. Хем беше в умерен дефицит и потренирваше, макар и по малко (той пълен дроб - от най- елементарни движения се задъхва). Как става тая работа да си поддържа толкова стабилно килограмите - не знам. То бива хомеостаза, ама тва неговото направо....

Иначе, аз знам отлично че кантара не е много показателен и се меря с метър и с калипер. Истината е че от началото на чалънджа съм свалил някой и друг мм на бедрата и на гърдите, на корема пак ми се върнаха същите мерки. И разбира се че зависи как се снимаш 🙂

Прескочи до:

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1