Димо сваля 22 кила с бой, първа смяна, стригане и глад.

Прескочи до:

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

20.09.17
18:15

След тези снимки почти по средата на срока на чалънджа, на Мусаши букмейкърите ще ми сложат коефициент 1 милиард, аз ще заложа 2 бири на себе си и като спечеля по зашеметяващ начин ще имам достатъчно бира да отворя верига барове или направо пивоварна 😄 Винаги съм искал да имам бар, да си седя отстрани в приглушената светлина и да черпя приятелите си и разни интересни личности с питиета.

20.09.17
19:10

Според мен тренираш много, но не тренираш умно.
На всичкото отгоре бързаш.
Чел си много, а действаш като връстниЧКИте ми. 😄
Успех, Димо! 🙂

Bart Simpson

20.09.17
19:42

Димас,чш, батко.....тея номера от шести клас-издул си меха само да успокоиш конкуренцията.....ай, моля ти са.

Gogo

21.09.17
22:12

По-скоро за да покаже най-голяма разлика до края на предизвикателството, каквато е и целта. 😄

Bart Simpson

21.09.17
22:20

Мисля, че посоката на промяна е конкретизирана в устава.

Carbohydrate

21.09.17
22:23

казано от Димо на 20.09.17, 17:13:

вторник 19.09.2017
ден 86/180

Храна: 2,300 Ккал

АКТИВНОСТ:
- 20 КМ велосипед
- фитнес
= 690 Kкал

Дефицит за деня: 690
Общо дефицит:  17162

След като вчера сутринта ударих най- високото си тегло на кантар в последните 2 години - 95 кг и едва едва се вмъкнах в дънките си и се снимах какъв шкембак съм направил и срам- не срам ще ги пусна снимките, през самия вторник храната беше ОК. Вечерта даже въпреки цепещото главоболие, което ме мъчеше от 2 дни се замъкнах до фитнеса, където направих 10÷1 обръщане от вис с 60 кг (миналия път Гого ми каза че това, което цял живот съм правил - обръщане от земя е друго упражнение  ), но не засичах време, че точно пред мен една мацка с яка дупара дойде да кляка и ми беше неудобно да се пъча на 1 метър от нея докато тя пъшка и се дупи, а и се заприказвах с един френд. От трите компонента на скалираната Линда май обръщането ми е най- лесния, нищо че той най- много се доближава до тежестта от оригиналната Линда (3/4 СТ). Таз година скалирана и деконструирана Линда, догодина цяла Линда.  После малко екстензии, коремни, трапец, крака, етц да закръгля 30 минути.

Връщам се назад кога най- добре ми се е получило топенето на мазнини от началото на чалънджа и се усещам че най- добри резултати имах по време на морето, като формулата беше задължително бягане сутринта, после лостове кръгове, плуване и бягане във водата през деня, вечерта пак кръгове лостове. Добър обяд - основно салата и месо, стабилна вечеря и вечерта поне 8-9 часа сън и почти пълна липса на стрес (изключен телефон и без достъп до е-мейл). Макар и около калорийния баланс (без някакви значими дефицити), свалих 3-4 кила за десетина дни.

Храната и тренировките мога донякъде да ги повторя, но съня и липсата на стрес едва ли в скоро време с моето ежендневие и еженощие :(

Иначе такова нещо като снощи не ми се беше случвало - направо се скъсах от тренировки в буквалния смисъл - съдрах си тениската и се одрах на гърдите от лоста - явно е по- новичък и грапавото му направо дере.

би трябвало хората вече да разберат, че интензивните тренировки при калориен дефицит провокират организма да иска много храна....много по-лесно и трайно се сваля при нормални тренировки и не интензивни.....

21.09.17
22:39

Аз пък, както вече не тренирам ще отиде месец,а съм свалил почти 4кг...въпреки бирите.
Сега съм  около 90 като вечер са 91-2…без интензивни и без нормални тренировки.
Как мислиш...бирата ли е диетична?

Carbohydrate

21.09.17
22:48

казано от nervak на 21.09.17, 22:39:

Аз пък, както вече не тренирам ще отиде месец,а съм свалил почти 4кг...въпреки бирите.
Сега съм  около 90 като вечер са 91-2…без интензивни и без нормални тренировки.
Как мислиш...бирата ли е диетична?

това подтвърждава думите ми )), благодаря

22.09.17
14:27

казано от Carbohydrate на 21.09.17, 22:23:

би трябвало хората вече да разберат, че интензивните тренировки при калориен дефицит провокират организма да иска много храна....много по-лесно и трайно се сваля при нормални тренировки и не интензивни.....

Би трябвало хората вече да разберат какво е интензивност и да спрат да я бъркат с обем и плътност на тренировката.

Деян

22.09.17
14:35

казано от Boby_ на 22.09.17, 14:27:

Би трябвало хората вече да разберат какво е интензивност и да спрат да я бъркат с обем и плътност на тренировката.

Абе я и аз да си уточня за всеки случай, та като чета, да не се бъркам какво искат да кажат:
-интензивност, т.е. с колко тежко вдигаш като за твоите възможности. например 5х5 е интензивна схема;
-обем......общо взето брой упражнения и серии;
-плътност......времето за почивка между серии и упражнения.
Обобщено: направих интензивна, обемна и плътна тренировка за гърди, т.е. едвам правих по 5 повторения в сериите, направих общо 4 упражнения, като между сериите почивах по 30 сек., а между упражненията 1.30 мин.

25.09.17
13:45

казано от Carbohydrate на 21.09.17, 22:23:

Не мога да кажа за общия случай, но при мен това съвсем не е вярно, дори напротив - като само седя ям най- много. Колкото повече тренирам, толкова по- малко ям.

25.09.17
13:59

И две истории, които чух и ми направиха впечатление тези дни.

Снимахме едни моделки по бански и с око на трениращ ги оглеждам коя в каква форма е. Едната я виждам че е в отлична форма. Аха- аха плочките ѝ се виждат, краката очертани, нагоре стегната... Подмятам че сигурно тренира и тя казва че даже напоследък малко е намалила тренировките, че заради новите си цици трябвало да почива. И чух че има малко дете на година и половина, питам я как е влязла толкова бързо във форма, тя ми вика: “А, ми аз бях във форма още на петия месец, нищо не ядях и тренирах по много”. Гледам ѝ изваяните силни крака и я питам дали кляка и тя вика: о, да, много клякам. Колко клякаш? По 20 на серия. Ясно, ама с колко килограма? Аааа, с по 20 кг, повече - не. Това едната история.

Другата е за моя гуру за маратоните. На мен той ми изглежда като супер жилка дето цял живот това е правил - бягал е дълги дистанции. Да, ама не - днес ми каза, че като малък е бил освободен от физическо - с наднормено тегло, с гастрити, високо кръвно и т.н. и никой от техния род не бил спортувал нищо. Та той ми постави чалъндж да избягам цял маратон за под 3 часа и даже много хубава награда ми измисли - ще ми подари една там фототехника, която иначе струва 1500 лева. Мисля че залага на доста сигурно, под 3 часа маратон е средна скорост 4:10 мин/км в следващите 42 км. Аз не знам дали 1 км мога с тая скорост.... 😄

28.09.17
12:14

“Колко пъти, колко пъти, веднъж ли сто ли?” си пеех одеве като си помислих че пак ще трябва да нулирам сметката. Каквото свалих за 3 месеца от началото на чалънджа всичко си го върнах 🙂 Започвам на чисто (и чакам коефициент 1:1 000 000 000)

Миналата седмица бяхме по работа до Гърция и това бяха първите 3 поредни дни в които не съм правил нищо от няколко години насам - нито съм бягал или карал колело, нито фитнес, даже лостове и СТ нямаше, нищо че по 12+ часа бяхме на крак. Иначе успях да изгоря леко на тениска че забравих да си я сваля първия ден и не беше някаква жега 😄 Имах желание сутрин да бягам, че то доста красиво наоколо, но времето за нищо не стигна. От друга страна храната и питиетата си бяха доста.

95 кг тази сутрин и видимо омазняване. После ако не ме е срам може да се снимам и да кача снимки.

28.09.17
14:33

За 10^9 коефициент ще се назобиш на куче и ще спреш да ядеш и за един месец си готов, само дето букитата не са тъпи и коефициент над 1000 не дават.

Деян

28.09.17
14:42

казано от Димо на 28.09.17, 12:14:

95 кг тази сутрин и видимо омазняване. После ако не ме е срам може да се снимам и да кача снимки.

Ама още по-мазен и от последния път ли, т.е. последните снимки :-))))))))))))
Аз 5-ти ден вече не съм близвал алкохол /принципно нямаше такъв без да пия, ама нали като не пиеш уж се отслабвало/, храната от към калории не ми бе повече, 2 пъти ходих на зала и сравнено с лостовете и успоредката доста повече тренирах и се натоварих и в резултат до вчера бях качил 2 кг. - от 106.7 до 108.7. Днес за радост сутринта отново бях под 108 кг., ама сега един колега черпи за РД и то не бяха пици, филета, кашкавал, фъстъци. Поне не пих алкохол и не ядох десерти. Довечера няма да вечерям сигурно.

Мнението беше редактирано от Деян на 28.09.17 14:43.

Bart Simpson

28.09.17
14:46

Аз пък съм без нито една бира вече десетина дни икачих до почти 83,бях здухал, но последните три дни свалям.Много ми е емоционално и притеснено покрай новата работа и вообще не ми се яде нищо.
Само ако се опусна мога да изгърмя до девет бири, но ще си карам на водичка и една бутилка винце за два дни.

Деян

28.09.17
14:51

казано от Bart Simpson на 28.09.17, 14:46:

Аз пък съм без нито една бира вече десетина дни икачих до почти 83,бях здухал, но последните три дни свалям.

Аз и цигарите тотално мисля да спра, ама ме е шубе да не надундея още. А при мен пиенето си бе не малко и би следвало да има ефект и то надолу, при положение, че ям същото и уж повече спортувам.

Bart Simpson

28.09.17
14:54

Знам, че всички пушачи като спрат качват, според мен това е защото цигарите убиват апетите, а когато ги няма чувството за глад би следвало да е по-осезаемо.
Но с контрол над мисълта би трябвало да може да се контролира.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 28.09.17 14:54.

28.09.17
15:07

казано от Bart Simpson на 28.09.17, 14:54:

Знам, че всички пушачи като спрат качват, според мен това е защото цигарите убиват апетите, а когато ги няма чувството за глад би следвало да е по-осезаемо.

“Всички” е силна дума. Аз не качих, когато отказах цигарите. Причината: вече бях много дебел и ядях безконтролно, така че нито метаболизмът ми, нито апетитът ми се промениха съществено. 🙂

Bart Simpson

28.09.17
15:18

Прав си винаги е твърде тежко да оставиш сентенция без изключение, благодаря за поправката.

Carbohydrate

28.09.17
15:58

това е интересно! Но аз знам отговора. Ако искаш да опиташ,))).....изразходвай 750-1000 ккал примерно в една 2-ву часова интензивна тренировка и тогава можеш да почувстваш силата на организма си, срещу своята мисъл)))....Например, тренировката при мен, е два часа каране на колело на предела на силите си....

28.09.17
16:02

казано от Carbohydrate на 28.09.17, 15:58:

това е интересно! Но аз знам отговора. Ако искаш да опиташ,))).....изразходвай 750-1000 ккал примерно в една 2-ву часова интензивна тренировка и тогава можеш да почувстваш силата на организма си, срещу своята мисъл)))....Например, тренировката при мен, е два часа каране на колело на предела на силите си....

Искаш да каже че щеш-нещеш ще огладнееш?

Carbohydrate

28.09.17
16:07

казано от Димо на 28.09.17, 16:02:

казано от Carbohydrate на 28.09.17, 15:58:

Искаш да каже че щеш-нещеш ще огладнееш?

то това е ясно. Говоря, че глада е толкова голям, че не можеш да го контролираш. Ти си мислиш, че можеш и ще изядеш съвсем малко, като седнеш.....Заблуда! Не можеш да спреш просто да ядеш))).....Глада не може да се контролира и можеш да го почувстваш, това удоволствие, при такава липса горе-долу. При всеки е сигурно разлезно количество, но при мен е там границата, около 1000 ккал, където вече не се контролира))) или много-много трудно.

28.09.17
16:13

Човек, пак казвам че явно за всеки е различно. Аз бягам 21 км на гладно и не изпитвам глад изобщо. Колкото по- интензивно и изтощително съм тренирал, толкова повече стомаха ми е свит и дори мисълта за храна ме смущава. Аз ям от нерви и от скука. И най-  вече бихейвиористично - като се прибирам вечер вкъщи може изобщо да не ми се хапва, но влезна ли вкъщи и трябва да засядам на масата 😄

Bart Simpson

28.09.17
16:17

П#рно актьорите у дома не практикуват, аз като се върна от ресторанта и ми се повдига от храна, може и психическо разтройство да е,  но аз мога да не ям с дни и ще съм ок.
Само без вода не.ме оставяйте защото няма да изкарам повече.от.два часа.

Carbohydrate

28.09.17
16:21

Има една голяма и съществена разлика, да уточня. Бягане на дълги дистанции и свързано само с окислителен път на енергоснабдяване! При колоезденето енергоснабдяването се осъществява и от гликолизата, когато се работи с високопраговите влакна. Искам да кажа, че ако беше бягал така : спринт, леко бягане, спринт, леко бягане и т.н. щесе да се доближиш до моето натоварване с колелото. Но, това с бягане на дълги дистанции не може да стане....Може с КФ тренировки обаче, продължителни, или бягане, като изкачваш хълмове...
Аз при такова каране, свалям от корема около 80-100 гр мазнина)...

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 28.09.17 16:23.

28.09.17
16:28

казано от Boby_ на 28.09.17, 15:07:

“Всички” е силна дума. Аз не качих, когато отказах цигарите. Причината: вече бях много дебел и ядях безконтролно,

И аз така...но не съм бил дебел,но пък пиех бира и хапвах безконтролно ХРАНА.Всякакви сладки неща,чипсове,семки,солети никога не са ми били нужни.

28.09.17
16:40

Карбо, аз и колело карам, човек. Обикновено всеки ден градско по час на ден, но като имам време и възможност въртя и по 2-3-4 часа междуградско или по баирите в подножието на Родопите.

Иначе това “само малко ще хапна, но като почнеш и изяждаш света” ми е до болка познато, но аз го отдавам на лакомията си и “апетита идва с яденето” и “без едно мога, но с едно не мога”.

Мнението беше редактирано от Димо на 28.09.17 16:47.

28.09.17
17:20

Да  колелото пили здраво,ама трябва да знаеш какво правиш.
Аз лично се нацепвам страхотно от колелото, плюс малко калистеника,а доста бира изпивам ежедневно.
Всъщност целите на моите тренировки са ,да не се ограничавам много много и да си пия бира на корем без да ми личи и го постигам .
Мога и други да науча....Подрави

Bart Simpson

28.09.17
18:00

След 21/12 ще искам и аз да си пия бирка и да нямам корем,ще те потърся.Сега съм рекъл, че бира няма да пия.

28.09.17
19:59

Не просто да нямаш корем,а плочки с бира...

29.09.17
02:06

А плочки със сладолед предлагаш ли? Ако да - направо казвай каква е цената - бъбрек, 3 години вярна служба? 😄

29.09.17
02:44

Ай да запиша и малко цифри.

четвъртък 28.09.2017
ден 96/180
ЛТ 95 кг

Храна: 637 Ккал

АКТИВНОСТ:
- 20 КМ велосипед
- фитнес
= 674 Kкал

Дефицит за деня: 2,257
Общо дефицит:  2,257

Храната цял ден само сорбитолени дъвки, 2-3 литра зелен чай (на мен ми действа супер потискащо апетита, за разлика от кафето) 5-6 кафета и вода. Вечерята филе пиле, риба тон, тиквички, салата, цвекло. Никакви бонбони из офисите, никакви джънкове. Вчера си легнах в 12 и сутринта алармата в 6:30 не ми беше никакъв проблем, както и през деня не съм имал изобщо пристъпи на озверяване за храна.

Във фитнеса 10÷1 тяга @100 за 12:30 минути (доста по- зле от последния път за 10:30, предполагам че има значение че тренирах след 20 часа фаст) и 10÷1 набирания подхват. Общо 23 минути.

Мислех и да бягам после да пробвам колко мога да бягам с 14 км/ч колкото е темпото за цял маратон за под 3 часа и после да си добягам до 5К с моето си темпо на пътечката във фитнеса, но пък навън беше много приятно хладно и свежо и си викам: ай, ше мина през вкъщи да оставя колелото и раницата и ще бягам в парка. Като мъкнех колелото нагоре по стълбите обаче се почна градиращия спад в мотивацията ми за бягането 😄 Първо се усетих че краката ми са уморени от колелото и тягите и не съм в кондиция да се напъвам да пробвам бягане на нова за мен скорост, викам си: ОК, само 5К нормално избягай. После си гледам часовника че станало 21:30 и си викам: уф, пак ше седиш до срединощи да щракаш на тоя компютър ако отидеш ся тепърва половин час да бягаш 5К, ай избягай 3К като компромис, все пак да пишеш някво кардио след фитнеса. И като влезнах вкъщи жената и тя таман влезнала вкъщи и развълнувана почва да ми разправя някакви неща от деня ѝ, аз ся как да ѝ кажа: ндей ма занимава че имам да бягам и я слушам. След известно време обаче се усещам че ми харесва така да си лежим на топло и уютно и да ѝ слушам чуруликането и ѝ викам: дарлинг, отивам да бягам, връщам се и тогава ще вечеряме и продължаваме разговора. Тя обаче: Ооо, моля теее, ела с мен да вечеряме заедно и да дзяпаме “Елементарно, Уотсън” и аз ѝ викам: “Едвам ме нави!” 😄 и дотам бяха плановете ми за бягане тая вечер.

29.09.17
09:41

Не знам, не обичам и не ям сладолед...
Виж с чиизкейк или торта мога да се самоубия.
Аз се включих да пиша в твоя дневник ,защото имам същите проблеми с лакомията и мислех, че мога да помогна да споделя моя опит...ей така, нали за това е форума.
Ти обаче си със собствено мнение по всички световни проблеми.

29.09.17
10:05

Ма как бе, ето - питам те за тоя метод. Иначе съм запомнил и преди какво сме говорили - по 60-70 км бягане на седмица, преходи в балкана, да ям повече. И съм запомнил как със щанги си със шкембе на снимките, а с калистеника и бягане си по плочки. Ти си от малкото, които не ми повтарят да вдигам тежки щанги ако искам плочки.

А относно мнението, смятам че всеки мъж, който си струва, трябва да си има мнение и да ползва критичен прочит за всичко.

29.09.17
11:31

Да де не съм казал че е лошо, напротив и именно за това ми е интересно да чета дневника ти,кафето ми се проточва дълго дълго.
Обаче тренировките ти са манджа с грозде.Ти трябва да решиш как ще ги вадиш тези плочки,във фитнеса или с бягане ,колоездене и калистеника.Необходимо е спазване на елементарни принципи.
Примерно бягане ...ами няма да постигнеш нищо само с това дълго бягане, освен да си докараш контузия.Първо трябва да свалиш времето си на километър.Васил мисля по горе ти беше споменал фартлеци примерно.Има си начини ,интересни разнообразни и не отнемащи време.С коолелото също става.Като добавиш и спортната площадка чат пат и нали на бокс ходиш това е повече от достатъчно.Няма да ставаме олимпийци на тия години я.И всичко трябва да е като игра и да ти доставя удоволствие все пак.Какъв е смисъла да се осакатиш.
На мен лично от тежките щанги ми се появява неконтролируем апетит и страшна агресия ,ако не го удовлетворя.
Ежедневието ми е достатъчно натоварено, за да е подчинено и на някакви безсмислени за мен тежки тренировки.Освен това ми е непоносимо да се съобразявам с каквото и да е, извън нещата свързани с препитанието ми и грижата за семейството.Работно време на зала народища там чакане миризми благодаря.
Има и също толкова елементарни принципи в храненето,просто рамка.Стриктните хранителни режими не действат добре на психиката при продължително прилагане....панимаеш

Мнението беше редактирано от doni dimitrov на 29.09.17 11:34.

29.09.17
16:02

Единственият път, когато малко се орелефих от щанги беше докато правех кондиции, от останалото вдигане само трупам мас. Виж и Барт, откакто тръгна на кросфит 😄

29.09.17
16:31

Еее, супер че ти допадат сладките приказки. И аз предпочитам да има нещо повече от само килограми и повторения. Такива дневници ги прескачам.

Аз никога не съм вдигал тежки щанги, а от скоро се и зарекох нищо по- тежко от мен си да не вдигам и горе- долу си го спазвам.

И тук пак идва момента с индивидуалните особености. Ти се дразниш че трябва да чакаш някой в залата и да се съобразяваш, за мен пък социалната част е важна за мотивацията ми - като отида в залата, батките вдигат, мацките се фръцкат - на мен ми действа мотивиращо. Или пък за зверския ти глад след силова тренировка, при мен е точно обратното - след силова тренировка съм си изгорил стресовите хормони и съм спокоен и не ми се яде. Разлика.

Относно фартлеците, погледнах в интернета какво е това и се оказва че аз си ги правя и в бягането и с колелото, само не знаех че така се казва 😄 Да вдигна скоростта на километър за бягането ще ми е трудно, последния път като опитах се контузих, но със сигурност ще пробвам пак ако искам да избягам маратон за под 3 часа (някога).

Относно храната, личния ми опит показва че като съм стриктен резултати има, почна ли да следвам рамка, така я разширявам, че се освинвам.

29.09.17
16:37

Пичове, според мен никой от тук не е бил дебел от малък и всеки си гледа и говори от неговата кула 🙂

Bart Simpson

29.09.17
16:38

Димас,42км под три часа е.............
И аз имам някакви космически цели, но никога няма да мога да избягам такава лудост.

Прескочи до:

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1