Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим29.09.17
16:42
Знаеш и аз какви филми си вкарвам като цели и аз така мисля-реални цели-посредствени резултати.
петък 29.09.2017
ден 97/180
Храна: 657 Ккал
АКТИВНОСТ:
- 20 КМ велосипед
- лостове
- 2.3 КМ бягане
= 674 Kкал
Дефицит за деня: 2,345
Общо дефицит: 4602
Храната почти същата като вчера. Лостовете 4 кръга от 5 набирания надхват, 10 кофички, 10 набирания подхват, 20 лицеви. Добре загрях преди бягането, половината от което беше фартлеци (вече като знам как се казват си е друго) от по 20 крачки спринт, 20-25 нормално.
Поствам един злополучен отчет в темата за чалънджа и си лягам, че утре ще е дълъг ден - пътуване до София, снимки 12-14 часа и обратно.
30.09.17
00:18
Време беше.
30.09.17
09:05
Гого не ти ли даде чука? 😄
30.09.17
09:23
Хахаха отговаряш винаги по един и същ начин на всеки дръзнал да ти даде напътствие .
Ама грам не се задълбочаваш...я това го знам бе скакауец
Написах ти да си свалиш времето за километър бягане.Значи тренираш километър за време, не повече.
А дали подозираш ,че моята силова от която озверявам няма нищо общо с твоята.
Аз пък като искам социални контакти и гаджета ходя по ресторанти и нощни заведения.
И рамка на трениране и хранене се следва цял живот и има траен ефект ,а всичко останало временен....поздрави и успех с тренировките.
А, дръзнал, че да не съм някакво страшилище, то тук се извървя целия форум да си дава напътствията именно защото никого не съм сиктирдосал, не пътека, ами магистрала стана. Аз изслушвам всеки, където разбера, разбера, където не - здраве да е. А да се юрне да прави всичко, за което всеки дава акъл в интернета без да си го пречупи през собственото си разбиране нали сам разбираш че никой нормален няма и не бива да прави? Мисля че бях писал тук баснята за мъжа, жената и магарето.
Нямам време ся, утре пак ше пиша.
30.09.17
10:25
Димо, ти най-важните и ценни съвети и критики ги пренебрегваш и оспорваш.
Ти не тренираш, ти имаш някакво движение в ежедневието си. Което не е никак лошо, само че съвсем не е достатъчно да си силен, издръжлив и с баланисрана физика и възможности. Нито пък е достатъчно за да извадиш плочки, особено когато си лаком, а ти твърдиш, че си.
Чисто теоретично става всякак - и само с тежки щанги, и само с бодибилдинг и стриктна диета, и само с лостове и бягане, и само с бокс и кондиции, но всеки начин си иска структуриране, периодизиране и специализиране и то съобразени с моментните ти възможности, предишния ти опит, проблемните звена и целите. Ама тая работа иска или много практически опит, или много задълбочено познаване на същността на конкретния тип трениране и неговото прилагане към определен тип физически възможности на индивида.
p.s.
Който копае на много места, прави много дупки, но всичките са плитки.
p.p.s.
А е, кво стана с тая бира, ве? Тя отиде на кег вече 😄
Все отлагам да си продължим дискусията, че все нямам време (а то с 1-2 мнения няма да се размине), но май преди Коледа няма да имам, а исках да си сложа тук нещо да не го забравя.
🙂 Вечерята, която даже не беше предвидена.
Така и така стана на въпрос, трябваше да е фаст тоя ден (аз понякога си фастя по 2-3 дни - видях че напоследък е станало модерно, но при мен по по- тривиални причини - да огранича седмичния калориен прием 😄 )
Та потърсих, но намирам противоречиви данни - как се отразява 78 часа неядене на мускулите? То аз и без това нямам много, та да не ги губя съвсем. Но нека са със статии или примери мненията моля.
Мнението беше редактирано от Димо на 16.11.17 15:57.
17.11.17
15:16
казано от Димо на 16.11.17, 15:43:
Та потърсих, но намирам противоречиви данни - как се отразява 78 часа неядене на мускулите?
Никак. Ама и защо се мъчиш да започваш с протокол на гладуване, който не е за теб.
18.11.17
10:46
Защото нямаш опит с гладуването, пък и не се почва от главата за краката...
Зависи на какво викаш опит и започване.
Правя 48 и 72 часа без храна от години. Даже тук в дневника съм писал и ме изкараха луд, че щял съм да получа хипогликемия и да припадна, щял съм да умра, да получа хранителни разстройства и какви ли не още щуротии, което мен ме порази - аз си мислех че за всеки сравнително здрав мъж да не яде 2 или 3 дена не би трябвало да е някакъв проблем. И оттогава много много не ги споменавам да не притеснявам по- слабите духом (и телом явно).
Относно руските или далекоизточните майстори на вълшебния или целебен глад, нямам никакви нито претенции, нито пък желание да се докосвам до дълбоката им мъдрост, нито целя детоксикации и самоизяждания на клетките или други такива (за мен) щуротии. Не ям, защото ми е по- лесно да не ям 3 дни и да не се занимавам изобщо с ядене, отколкото да ям по 3 пъти на ден, но умерено.
23.11.17
13:14
казано от Димо на 18.11.17, 12:40:
Зависи на какво викаш опит и започване.
След като си го правил би трябвало да си наясно и да не питаш дали ще ти изяде мускулите 😄
Ae, а с моята СПЕЧЕЛЕНА бира какво стана? 😄
Еми правил съм гои някой пъти ми се струва че ми намалява бицепса, някой път не ми се отразява. Не съм го мерил точно преди и след, а и едва ли ще се види някаква разлика за 3 дни. Иначе бицепса ми падна от 42 на 39 като свалих 15-20 кила, колко от това е било мазно по ръката не мога да кажа, но е имало със сигурност, защото вените ми се провидяха, а преди не се виждаха.
Бирата много сложна задача се оказа 😄 След мача идвах поне 3-4 пъти и всеки път се разминавахме. Запознах се сигурно с половината ви крю, изпих поне 10-15 бири при Елито (нали така се казваше съдържателката?), но така и не се засякохме с теб. Или не беше идвал, или току- що си си тръгнал... Даже си мислех да платя 2 бири на бара и да си ги получиш следващия път като седнеш от мен, но аз обичам нещата по- лично да стават, а и е ясно че бирата е символ, не е за 2-та лева.
Залипсва ми да си водя дневника.
Днес геройски 4.5К основно от джънк - двоен РД в офиса, истинска драма за всички сетива. Освен килограмите баници със сусам, бисквиДи и туиксове имаше много лична видеокартичка за единия рожденик, пусна той по половин мъжка сълза, обърка си приказките, колежките и те взеха да хлипат - изобщо много добре се получи.
Иначе нормалното колело сутрин 10К и вечер 10-15К, после фитнес малко. Тръгнах за скалирана Линда, но не бях барвал щанги 5 дни и нещо много ударно тръгнах - тяга 10@100 сс лежанка 10@80 сс обръщане 10@60 за малко над минутка и изведнъж ми падна пауъра - на последното обръщане едва задържах щангата горе - направих 1-2 крачки назад за да задържа. Изправен пред жестоката реалност на отчайващата ми кондиция, реших че не съм съвсем готов за трите движения и продължих само с тягата и лежанката до едно за 26-27 минути. Надявах се на много по- добро представяне след всичката захар и брашно, които погълнах предиобяд, но ... шанс 🙂 После 5х5 легпреса, корем с главата надолу, казанчета, мазанчета, фейспулове, мейспулове, прасци, трапци - всичко за 20-тина минути че нямаше да остане време за бокса. В боксовата зала 5 рунда чувал, едно нацепено брато си беше пуснал от неговата флашка някакви дедметали, отлично ми дойдоха (той се притесни отначало и предложи да ги махна ако ме смущават 😄). Като резултат отдавна не ме беше болял едновременно и далака и черния дроб 😄
Вечерята супер-фитнес - бяло месо със спанак и прясно зеле за салата.
Лягам си да се наспя веднъж в тоя живот.
25.11.17
10:10
казано от Димо на 25.11.17, 00:08:
Надявах се на много по- добро представяне след всичката захар и брашно, които погълнах предиобяд, но ... шанс
Не е шанс, ами е точно заради тях донякъде.
Друг път само на шоколади ми се струва че имам повече пауър. Например нормално на празен стомах Фран за 8 мин. правя, ако съм набивал шоколад през деня, падам на 6 някъде. А може и други фактори да са имали роля. Но е факт че снощи нивото на енергия ми беше като след 2 дена нищонеядене, което ме учуди.
И уж гликогена в далака и черния дроб трябваше да е зареден догоре (сигурно съм изял половин кило рафинирана захар), а ме сви още като почнах да боксирам и докрая си ме наболяваше, макар и не оная остра и всепоглъщаща болка, от която имаш чувството че ти се е перфорирал далака 😄
25.11.2017 - събота
Храната ОК (даже беше супер допреди да ми се доспи в 7 вечерта на дивана и вместо да си легна да направя втора вечеря, която разбира се ме разбуди и откарах до 1 вечерта 😄 ) Основно месо, извара и зеленчуци плюс една ябълка и малко замразени ягоди. Общо 2.3К
Сутринта (образно казано де, забелязал съм че ужким “сутрешните” ми кросове в почивните дни винаги отиват към 12 на обяд след 3 дълги кафета 😄 ) 5K бягане в парка, ранния следобед заличка да раздвижа. Обръщането от предишния ден 10-1@60, суингове @50, малко клякане, малко кофи, малко раменна. Сигурно от суинговете, но трапците ми са схванати.
Вечерта бях планирал Синди със скайп- видеомост с едно брато от Обединеното Кралство, на който му се явявам будната съвест, но той пак се измъкна - много работа, кучето да разходел, на жената да сготви, едисикво да оправел и нямал 20 минути да се поизпоти по скайпа, а на мен сам не ми се правеше и толкоз.
26-11-2017 Неделя
Храната добре, пилИ със зелИ и печена тиква с извара и кисело мляко. А, и цвекло, нали му е сезона. 1-1.2К общо.
Сутринта към 14:00 😄 5К крос в парка. Еся преди малко най- накрая плануваната Синди с тоя авер в Лондон. Не е съвсем безобидна както изглежда. 20 2/3 кръга за 20 минути и бая се поизпотих, можеше и по- добро време да направя, ама ходих да търся химикал и лист да си отбелязвам, спирах да се разправям с телефоните, че си правят квото си искат, заключваха се, губиха образ, спирах да пропускам трафика че го правих в коридора и т.н. От друга страна съм почивал през тея паузи, също и някои от набиранията ми бяха най- много до носа, така че бива като цяло.
Мнението беше редактирано от Димо на 26.11.17 20:47.
26.11.17
21:04
То времето е фиксирано - 20 минути. Просто кръговете са ти малко 😄
26.11.17
21:04
Тоа обектив като РПГ ти седи на рамото.
27.11.17
01:37
Заради теб погледнах темата за Синди във форума от едно време, и като видя колко хора са го опитали и каква беше активността тогава в сравнение със сега, направо поскам салза. ( бъзик бе ,батките не плачат) .
п.п. а какви суингове правиш, че не става ясно от описанието?
Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 27.11.17 01:56.
Да бе Сашо, разбира се че е за фиксирано време и се броят кръговете, типографска грешка е, имах предвид “по- добър резултат”.
И не ми е лош резултата като първи опит за чичак с някакво движение в ежедневието. Нали обичам различните гледни точки, погледнах за 2009 на кросфит игрите класирането: имаше трима с моя резултат, като само двама от явилите се бяха изобщо на 40, погледнах и статистиката от кросфитърския апп, от 25000 които са си дали времето за Синди, класирам се по- добре от 80% от тях. Погледнах и родната статистика (темата за Синди от форума) и там от 6 страници постове, на пръстите на едната ръка се брояха тея дето са много по- добре (Мусашито един от тях с най- доброто форумно постижение 27), а изявени кросфитъри като Вик и Славко са се справили по- зле от мен на първите си опити. На Славко ми направи впечатление че му е отнело 2 години да направи по- добър резултат от моя. Самоуспокоявам си се тук 😄 Благодаря ти че ме побутваш напред и да опитвам да бъда по- добър. Разбира се че ще пробвам да си подобрявам резултата - следващия път например няма да говоря по телефона и да се разсейвам и да го правя след 5К крос.
Суинговете ги правих както ми показа Илиян. Иначе преди време гледах веднъж по ютубето един руснак как обясняваше на английски с неповторимия си акцент как се правят. Залюлявам между краката и опитвам да придам движението от таза, клякам ниско и се привеждам, а траекторията е такава, че ако го изпусна да не литне напред а да падне в краката ми... трябва пак да прегледам някое видео, сигурно си има тънкости. 3х10 някъде бяха сериите с 50-ката.
Мнението беше редактирано от Димо на 27.11.17 08:51.
Тази сутрин докато си карах колелото към работа през цялата есенна меланхолия с мръснокафеви листа и съмнения за смисъла на живота и други екзистенциални размишления ме изби на поезия.
Успах се и навън вали.
Трета спукана гума за седмица.
Понеделник е.
Мнението беше редактирано от Димо на 27.11.17 11:27.
27.11.17
11:52
Това малко като вогонска поезия ми звучи.......нещо за лъгрени гъблеточици.
27.11.17
15:59
алоооу, 29 рунда а не 27! 😄 макар че тоя комплекс го правиш 2-3 пъти в живота си....а сега сигурно мога да вървя рунд за минута поне за час, ама кой ще ти се занимава.В този комплекс освен това е ключов ROM-а - ако го съкратиш малко на трите движения, се улеснява доста. Но 20 рунда принципно е добър резултат за първи път.
Питах те за суинговете защото се зачудих откъде си намерил 50тка , и реших че това всъщност е броя повторения. И не знам защо никой не пише руски или американски суинг, така се разбира веднага каква е траекторията ( руски - до хоризонтал, американски - вертикал)
Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 27.11.17 16:18.
27.11.17
16:17
Да бе и аз се учудих на 50-ката. В Пловдив освен моите две, знам само още една 50-ка.
казано от Joe Musashi на 27.11.17, 15:59:
алоооу, 29 рунда а не 27! макар че тоя комплекс го правиш 2-3 пъти в живота си....
Хубу де, не съм догледал добре, сигурен съм че разликата между 27 и 29 си е за отбелязване 🙂 А защо 2-3 пъти в живота да го правиш? Аз си го харесах като за ежедневен като е кофти времето навън. Че е скучен/безсмислен или че не е за всеки ден?
В този комплекс освен това е ключов ROM-а - ако го съкратиш малко на трите движения, се улеснява доста. Но 20 рунда принципно е добър резултат за първи път.
Какво е ROM (освен ReadOnlyMemory или политически коректно обръщение към представител на малцинството) ? Иначе не спирах за раздишване, набиранията ми дадоха реално зор, лицевите и клековете си почивах от набиранията. Въздуха ми стигна за всичко, само накрая накъсах набиранията, щото вече просто не можех в серия.
И благодаря, те бяха почти 21, почнах клековете като звънна таймера и съвсем скоро ще го подобря, снощи бях разсеян, приказвах през цялото време вместо да си пестя дъха и понеже тъпия телефон се заключваше постоянно не виждах таймер да се надъхвам. На 17-тия кръг погледнах хронометъра и настъпих газта - направих го целия за 40 секунди, следващите не ги видях, щото пак се заключи 😄
И не знам защо никой не пише руски или американски суинг, така се разбира веднага каква е траекторията ( руски - до хоризонтал, американски - вертикал)
Със сигурност руски, даже не знаех че има суинг до вертикала (над главата горна мъртва точка ако правилно съм си го представил?)
Видях какво си имал предвид с ROM - да не пускаш съвсем до долу на лицевите и да не заключваш горе, да не клякаш бедрата да опрат в прасците, да не зависваш съвсем дедхенг на набиранията и т.н. И в редит четох че много много зависи резултата от тези малки (уж) нещица.
27.11.17
19:10
А защо 2-3 пъти в живота да го правиш? Аз си го харесах като за ежедневен като е кофти времето навън. Че е скучен/безсмислен или че не е за всеки ден?
скучен е, безсмислено голям брой повторения на движения със собствено тегло, ще доведе до дисбаланси , ако го правиш прекалено често, може да те удари в ставите и тн. Като цяло полза/вреда съотношението му е ниско и е на отрицателен ROI. 😄
При разновидностите на Фран например, ги няма повечето такива проблеми, освен че ще ти се натрупа умора неминуемо и просто трябва да тренираш други неща. Като цяло силата на ранните кросфит комплекси е голямата плътност, ама в дългосрочен план трябва да си зададеш въпроса : “наистина ли искам да надобрявам на ....лицеви, набирания и клекове със СТ?”
Щото е скучен.
Като Мърф с жилетка е забавен, но без жилетка за бягането защото е кадапница за коленете.
Също в комбинация с щанга е интересен.
казано от Joe Musashi на 27.11.17, 19:10:
в дългосрочен план трябва да си зададеш въпроса : “наистина ли искам да надобрявам на ....лицеви, набирания и клекове със СТ?”
На лицеви мисля че съм вече доста добър, миналата зима 3 месеца правих по 300-450 лицеви ВСЕКИ ден 😄 . 90 дни общо. Ейтака за мен си да видя имам ли постоянството да го направя. Освен че рядко правих лежанка хоризонтално в този период, ефекта беше че ми се изряза канала между гърдите и че ми се провидяха сератусите.
Пробвах вчера малко Синди и с жилетка 10кг - явно аз съм си достатъчно тежък за мускулите и без това, та не видях някаква голяма разлика 😄
Петък:
колелото 2х35мин
вечерта 10-1 @100 тяга сс 10-1 @х35 горна лежанка дъмбели
лег преса 5х5 колкото килограми имаше натоварени сс арнолд преси 5х5 15 кг
Събота: 5К бягане в парка; вечерта половин Синди с 10кг жилетка и 3 рунда круша
Неделя: 5К бягане в парка и малко лост
В петъка във фитнеса с най- якото копеле се редувахме на наклонената лежанка. На този торса наистина му е по- широк, отколкото висок, не се шегувам. А как викаше и пъшкаше под 25-ичките дъмбели. Нямах време да го гледам много че правех и тяга в същото време, но явно някакси по- правилно ги прави упражненията от мен, щом с по- леки тежести постига такава завидна физика.
Купих си нови маратонки за бягане, че и красивите ми нюбаланси им разказах играта, вече за нищо не стават за 10 месеца. Този път от любимия ми Декатлон. За 50 кинта супер удобни от тяхната марка. С 2 години гаранция. Ако се скъсат след година (по толкова издържаха и асиксите и нюбалансите) ще ми ги сменят с нови. Днес ги сефтосах. Гут, гут.
Яденето някъде към неутралния калориен баланс.
Тази сутрин кантара ми даде засилка на седмицата като показа 96 (най- високото показание от 2-3 години насам). Ще каже човек че нямам чалъндж за плочки а се готвя на сумо да се записвам :( То верно че с такова ядене е нормално - вчера 2 пъти вечерях, след което ометох половин купа с руска салата и 4 филии със сладко и масло. После имаше и ябълки и портокали. Свинщина... Да видим как ще финиширам чалънджа 😄
04.12.17
10:07
Е как, с предно кълбо.
04.12.17
10:58
казано от Bart Simpson на 04.12.17, 10:07:
Е как, с предно кълбо.
Ааааааа :-))))))))))
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече