Димо сваля 22 кила с бой, първа смяна, стригане и глад.

Прескочи до:

17.12.17
12:54

Външния вид лъже, особено при слаби и изчистени индивиди. Ясно е, че има хиляди условности, но може да попаднеш на 75 килограмова натренирана “шишарка”, която да те отупа здраво, независимо че си едър и мускулест, дърпаш и клякаш тежко, и се смяташ за алфа мъжкар 🙂

казано от Димо на 17.12.17, 11:54:

Аз съм явно малко след тоя твой етап. Колко време след като почна да тренираш в зала го стигна и след колко време стигна следващия?

Всичко е супер - и силата, и промените в структурата на тялото, които идват с нея, но кажи ми честно, струва ли си да ходиш като инвалид един месец и да не можеш да си завържеш връзките след като клекна с 200? И да ми отговориш честно и за това - мислиш че в бъдеще по- безопасно и с по- малко потенциални и реални контузии ще ти върви прогреса?

Ами след половин година трениране беше първия етап и малко над 3 години някъде общо. И при това с не най-умните методи 😄 Доста неща съм ги открил по трудния начин с проба-грешка (и продължавам 😄 ).

Специално за контузиите - те пак са от глупост и его, не от тежестите. Понеже като натисна малко тежестите и ми се иска сега и веднага да си постигна целите и не се съобразявам със сигналите на тялото. Но и това се учи 🙂
Всяка контузия носи поуки.

p.s ей снимка от периода точно преди да почна да тренирам и една от лятото:
p.s.2 и на двете съм около 105 кила 😄

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 17.12.17 13:29.

17.12.17
13:33

Аз за клек 200 съм готов и 3 месеца  да не си връзвам обувките.

Bart Simpson

17.12.17
13:36

Сашо, ама защо татуса не съвпада, лятото липсва?????

казано от Bart Simpson на 17.12.17, 13:36:

Сашо, ама защо татуса не съвпада, лятото липсва?????

😄 втората снимка е в огледало.

Bart Simpson

17.12.17
13:40

Ооооо, колко съм прос!!!!!!!!!!

17.12.17
13:49

казано от Brown Bomber на 17.12.17, 12:54:

Външния вид лъже, особено при слаби и изчистени индивиди. Ясно е, че има хиляди условности, но може да попаднеш на 75 килограмова натренирана “шишарка”, която да те отупа здраво, независимо че си едър и мускулест, дърпаш и клякаш тежко, и се смяташ за алфа мъжкар

Разбира се. Живота е сбор от безброй неща, не може да преследваш само една функция, да дърпаш и да клякаш тежко не е вся и всьо и отговора на всичко. Иска се баланс някакъв. И аз така искам баланс някакъв и се опитвам с балансирани средства да го постигна. Спорта за мен е хоби освен нали инвестиция в бъдещото ми по- добро здраве. Като нека не забравяме, че процеса и пътуването, дори цената, понякога са по- важни от крайната точка. Поне за мен е така. Ето го и Нервака в другата крайност - готов е да се инвалидизира за 3 месеца ако клекне с 200 😄 Честно ти казвам, за мен е лудост, но всекуму неговото си.

При мен и при Нервака ( предполагам ) е щото сме се сетили късно да се напъваме да гоним някакви силови постижения.

Ако навремето имаше кой да ми покаже правилния начин и не бях спрял след контузията на коляното да клякам, ся може би щях да си джиткам 200 за бройки, както скоро ще правят някои от младежите тука.

И вместо бавно и без контузии да си напредваме, както е правилно, се пънем често на инат, сега и веднага. Той поне сега се е кротнал и го дава по-разумно от мене, ама както каза той самия има повече “хръц” от мене 😄

А реално с една проста силова схема, като 5х5 да речем, за 2-3 години се стига много далече, стига човек да не се изхвърля излишно и да не бърза, но едновременно с това си дава зор, че да напредва. Ама кой ще ти чака 2 години д*ба 😄

17.12.17
14:18

казано от Alexander Krastev на 17.12.17, 14:03:

той самия има повече “хръц” от мене

Ще онагледя с виц ,защо е така)))
-Леле,колко са ти мръсни краката Иван Василич?!..по-мръсни от мойте!
-Това е,защото съм по-стар Петка!

Деян

17.12.17
15:57

Кръстев, за колко време си се изваял така, бря.....т.е. периода от снимка до снимка, че нещо не съм сигурен от прочетеното, дали разбрах правилно.
Браво, браво ☺

17.12.17
16:55

@ Кръстев: ето и моята рекомпозиция - само че около 92 кг са ми всичките морски снимки.

@ Дидо: ето ти от мен за по- малко от година промяна за 2016.

Bart Simpson

17.12.17
17:06

Май тук ще е вписването хахахах.

17.12.17
20:55

Това “father of 3” как си го написал, като че ли лично ти си ги раждал. 😄

17.12.17
21:22

Найнгагски израз е. Защо съм го написал сигурно го разбираш 🙂 Раждането е веднъж, грижата е всеки ден.

18.12.17
12:28

В неделя храната ОК (пак ме домързя да я смятам точно).

Иначе “сутрешeн” 😄 5К рън. Тръгнах предпазливо заради стоте тръстъра предишния ден, но нямаше никакви драми - отлично бягане. Вечерта половин час набирания, дърпане с коланите имитиращо хоризонтален скрипец със СТ докато съм хоризонтално над пода, пробвах и малко кофи на “халки” - голяма стабилизация, голямо чудо искат, търкалце и колене към гърди от вис на лоста за корем. После до 3 и половина четох някакви тъпотии в интернета и днес на 3 часа сън едва гледам. Да минава и тая седмица и да идват слятите почивни дни.

Иначе сутринта пак преди час-пик и шофьорите пак си бяха ОК и без да си нося чука. За сметка на това, пешеходците бяха отврат.

19.12.17
11:46

казано от Димо на 16.12.17, 10:02:

В подкрепа на вярването ми че няма един единствен правилен начин ще цитирам няколко души, които наскоро дадоха съвет за плочките:

казано от James Hinks на 30.09.17, 10:25:

Чисто теоретично става всякак - и само с тежки щанги, и само с бодибилдинг и стриктна диета, и само с лостове и бягане, и само с бокс и кондиции,

Не ти прави чест тоя цитат. Едно, че е изваден от контекста, второ, че не е целия.

казано от Димо на 16.12.17, 11:00:

Говорейки си за издръжливост, на мен разбира се ще ми е интересно да видя как се представям срещу форумните дружки в нещата, които си тренирам - например един трибой от 20К колоездене после Фран/ или 20 кръга Синди и накрая 5К бягане (може на финала да включим изкачване до Альошата за по- интересно ), но знам че никой няма да се навие да се пробваме.

Нали и бокс тренираш, и щанги 😄 Аз ти предлагам 10 рунда без почивка, после една бърза силова, пак съобразена с твоите възможности все пак.

казано от Димо на 16.12.17, 11:00:

1.75 съм.

Аз съм 1,85 и 100 кг, тоест даже трябва да вадиш повече от мен като килограм за килограм.

казано от Димо на 16.12.17, 13:58:

казано от CottageCheese на 16.12.17, 12:58:

e]
Аз съм навит, даже ще ти дам време до Април да се подготвиш. Ама знам, че ще стане като с бирите след Конър срещу Мейуедър

Що, кво стана с бирите от облога? Притесняваш се че няколко пъти ще идвам до Гребната и няма да има с кого да се състезавам ли?

Нищо, ей тва стана. Още едно изказване, което не ти прави чест. Идвал си веднъж в събота и веднъж във вторник или четвъртък и лаеш. При положение, че ти заявих кои дни съм там и по кое време...Да ровя в постовете да видиш или?

казано от Димо на 16.12.17, 13:58:

Не ми трябва април да се подготвям, аз както казах съм си готов всекидневно. Още утре можем да го направим ако има желаещи. Април може пак. Да видим има ли движение от настоящото състояние.

Ицето ще си идва април, инак ще трябва да ходиш до Виена ако държиш да е сега.

казано от Димо на 16.12.17, 23:13:

а и не съм много сигурен как се правят Американски подскоци.

Е как така да не си сигурен, при твоите многоцелеви тренировки 😄 Не си правил американски подскоци???
Клек - скок дъга - клек - скок дъга...

казано от Димо на 16.12.17, 23:13:

Към 6 във фитнеса да пробвам Кхтулу или както беше тоя комплекс със стоте тръстъра  Още на първата серия от 5 тръстъра на 60 кила разбрах че няма начин да завърша 100 със същата тежест и посмалих на 40.

Не знам тая наивност от де. Калсу е нещо, което правиш като имаш под 8 минути на Хеви Фран и под 3 на нормалния Фран. В смисъл да го направиш успешно, не за час и половина.
Но ти и толкова си правил и Линдата, колкот това е Калсу, толкова и онова, което си правил е Линда...

казано от Димо на 17.12.17, 11:54:

казано от Alexander Krastev на 17.12.17, 10:20:

250 тяга, 200 клек и раменна преса 85, при все че това са доста посредствени силови постижения за човек с моето тегло.

Всичко е супер - и силата, и промените в структурата на тялото, които идват с нея, но кажи ми честно, струва ли си да ходиш като инвалид един месец и да не можеш да си завържеш връзките след като клекна с 200? И да ми отговориш честно и за това - мислиш че в бъдеще по- безопасно и с по- малко потенциални и реални контузии ще ти върви прогреса?

А защо клек с 200 трябва да е свързан пък некви болежки? Че 200 кила клек са въпроса на една година тренировки от 0.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 19.12.17 11:54.

19.12.17
12:31

Давай го по- спокойно ся, аз не си спомням да съм те нагрубявал.

Какъв е проблема че е извадено от контекста изказването ти, контекста е че според теб аз нямам нужните познания, но то това важи и за щангите, и за кондициите и за всички изброени неща. Моята теза е че няма един единствен начин да извадиш плочки, твоето изказване мисля че е в същия смисъл.

Предлагам съревнованието, в което смятам че съм над средното ниво. Ако се мислех за много добър боксьор, сигурно щях да предложа и това.

За бирата съм идвал поне 3-4 пъти преди да ми кажеш в кои дни само си там, следващия път дойдох в сряда и ми казаха че си си тръгнал преди малко, извинявай, но не мога да си въртя живота само около една бира, оставих нещата да се случат когато се случат, не е като да сме се видяли и аз да ти кажа: “Еми няма си изпълня облога” или да сме си уредили среща, да съм казал къде и кога ще дойда и да съм ти вързал тенекия.

Къде видя че искам изобщо да се съревновавам с някого на силови постижения, говорихме си за издръжливост. Хеле пък с теб да се сравнявам дето първо тренираш силово, второ искаш да си силен и се стремиш, трето и пето изобщо няма да ги обсъждам.

Скачането не е моето нещо, не обичам подскоци.

И за Линдата и за Калсуто обясних кое и колко съм правил и се самопошегувах с мен си по аналогия с кулинарната мода да се правят деконструирани манджи, наивност ли? трабва да ме е страх да пробвам нещо ново, само защото не съм в час със изискванията? Да не съм на някакъв изпит?

Според мен има закономерност между 200-те кила клек на Кръстев и хръц, ако според теб е слочаенос, не мисла.

Bart Simpson

19.12.17
12:36

Аз само да кажа, че деконструираните манджи бяха тенденция през 2006-та.

казано от Димо на 19.12.17, 12:31:

Според мен има закономерност между 200-те кила клек на Кръстев и хръц, ако според теб е слочаенос, не мисла.

Ц, закономерност има, ама е другаде. Според теб е : клякаш с 200 -> следва хръц. А всъщност е : не оставяш тялото да се възстанови -> следва хръц 🙂

хръц може да стане и на 100 кила и на 50 кила и на навеждане да си вържеш обувките 🙂

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 19.12.17 12:42.

19.12.17
12:47

казано от Alexander Krastev на 19.12.17, 12:42:

казано от Димо на 19.12.17, 12:31:

Според мен има закономерност между 200-те кила клек на Кръстев и хръц, ако според теб е слочаенос, не мисла.

Ц, закономерност има, ама е другаде. Според теб е : клякаш с 200 -> следва хръц. А всъщност е : не оставяш тялото да се възстанови -> следва хръц

хръц може да стане и на 100 кила и на 50 кила и на навеждане да си вържеш обувките

Извинявам че изобщо те давам за такъв пример.

Иначе за мен закономерността е следната: искаш клек 200? значи тренираш в тая посока. тренирането в тая посока включва постоянното предизвикване, дали от тренировъчната нужда за прогрес по схема, дали от нетърпеливост или нещо друго. Предизвикването прави предпоставки нещата да се объркат.

Съгласен съм че можеш да се удавиш и в Сахара, но шанса е различен от това да се удавиш в морето.

19.12.17
12:57

казано от Димо на 19.12.17, 12:31:

Давай го по- спокойно ся, аз не си спомням да съм те нагрубявал.

И аз не съм те нагрубил, да го четеш някъде?

казано от Димо на 19.12.17, 12:31:

Какъв е проблема че е извадено от контекста изказването ти, контекста е че според теб аз нямам нужните познания, но то това важи и за щангите, и за кондициите и за всички изброени неща. Моята теза е че няма един единствен начин да извадиш плочки, твоето изказване мисля че е в същия смисъл.

Проблема е, че основното в онова изказване беше структурирането и периодизирането. А не начините, тъй като те може да са различни на пръв поглед, но в общ план се подчиняват на едно и също.

казано от Димо на 19.12.17, 12:31:

Предлагам съревнованието, в което смятам че съм над средното ниво. Ако се мислех за много добър боксьор, сигурно щях да предложа и това.

Нали 6 рунда изкарваш. 10 без почивка са добра база да си свериш издръжливостта.

казано от Димо на 19.12.17, 12:31:

За бирата съм идвал поне 3-4 пъти преди да ми кажеш в кои дни само си там, следващия път дойдох в сряда и ми казаха че си си тръгнал преди малко, извинявай, но не мога да си въртя живота само около една бира, оставих нещата да се случат когато се случат, не е като да сме се видяли и аз да ти кажа: “Еми няма си изпълня облога” или да сме си уредили среща, да съм казал къде и кога ще дойда и да съм ти вързал тенекия.

Тая бира съм я отписал, те 4 месеца станаха почти. Тая сряда е била преди поне 2 от тях.

казано от Димо на 19.12.17, 12:31:

Къде видя че искам изобщо да се съревновавам с някого на силови постижения, говорихме си за издръжливост. Хеле пък с теб да се сравнявам дето първо тренираш силово, второ искаш да си силен и се стремиш, трето и пето изобщо няма да ги обсъждам.

Къде видя силови постижения? Баш за издръжливост говоря. По принци като се прави някакво състезание, то се прави така, че да се премерят определени качества. В случая издръжливост.

казано от Димо на 19.12.17, 12:31:

Скачането не е моето нещо, не обичам подскоци.

Жалко, скоковете са нещо много полезно. В пъти по-полезно от 5 км крос примерно.

казано от Димо на 19.12.17, 12:31:

И за Линдата и за Калсуто обясних кое и колко съм правил и се самопошегувах с мен си по аналогия с кулинарната мода да се правят деконструирани манджи, наивност ли? трабва да ме е страх да пробвам нещо ново, само защото не съм в час със изискванията? Да не съм на някакъв изпит?

Не, просто не си се и доближил до натоварването в тези комплекси, а и се хвърляш на неща, които могат да те контузят много по-сигурно от 200 клек.

казано от Димо на 19.12.17, 12:31:

Според мен има закономерност между 200-те кила клек на Кръстев и хръц, ако според теб е слочаенос, не мисла.

Единствената закономерност е, че контузии от този тип е по-вероятно да се случат когато си в пикова силова форма. Другата закономерност е специфична за Адаша, но докато не го видя на живо, не мога да го твърдя със сигурност, та за това ще я премълча. Но и тя нама връзка с числото, което показва килограмите на клека, а по-скоро с механика и повторяеност на определени натоварвания.
А че теб те е страх от клек и тяга с някакви по-нормални килограми е съвсем отделен въпрос и да, ти най-вероятно ще се контузиш, но причината ще е начина на изпълнение, неразумно структуриране, дори и подсъзнателния ти страх и очакване на травмата. Но ако се абстрахираме от това, 200+ кг на клек и тяга са нещо постижимо и за теб и то съвсем безопасно, даже точно обратното - биха донесли много повече полза в ежедневието, особено с оглед на активността ти.

19.12.17
13:03

Защо се товарите излишно с тези спорове. Всяко едно натоварване и спорт имат специфика, ако ги правиш тях придобиваш определени качества.
Няма по добро или по лошо нещо, има цели.
Самият факт че се тренира си е супер. Проблем е когато тренировките се превърнат в наказание.
Харесвам щангите, но не съм за прекомерното товарене с тежести. Сега дали е рисково или не има хиляди доводи за и против.
Познавам 2-ма щангисти бивши много силни, които сега са възраст. Единият има проблеми другият е като нов.  Но както се сещате щангистите имат прекрасна мобилност и резтегливост.
Много от проблемите идват че хората натискат на тежести а имат големи дисбаланси в тялото си и липса на мобилност, а не толкова от самите тежести.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 19.12.17 13:03.

19.12.17
13:07

казано от kaloyan на 19.12.17, 13:03:

Много от проблемите идват че хората натискат на тежести а имат големи дисбаланси в тялото си и липса на мобилност, а не толкова от самите тежести.

Едно това, второ непрецененото натоварване, трето - в голям процент това се получава при хора със състезателни амбиции или такива, които копират и следват техните методи.

19.12.17
13:42

казано от James Hinks на 19.12.17, 12:57:

Но ако се абстрахираме от това, 200+ кг на клек и тяга са нещо постижимо и за теб и то съвсем безопасно, даже точно обратното .

19.12.17
14:04

Сигурно стандартите ни за добър тон се различават, аз не бих казал на някой че лае в цивилизован разговор.

Аз продължавам да си вярвам и да си твърдя че плочките са основно функция на диетата като не ангажирам никого с това мое вярване. Дадохме си 100 примери с хора, които тренират силово и нямат плочки, както и такива, които не тренират силово и са по плочки, ще се учудя ако има още какво съществено ново да можем да добавим по темата.

Издържам не 6, ами и 10 рунда спаринг (верно че с по 1 минута почивка) като преди това и след това съм бягал, може би не схвана естеството на притесненията ми да се боксирам 6 рунда с теб точно 😄

Аз казах какво състезание предлагам и казах че ще съм щастлив да се премеря къде съм с форумните дружки като даже не съм казал че ще победя всеки, нито пък съм визирал теб конкретно, макар че ще се радвам и с теб да се премеря (да видя колко по- зле съм евентуално). Ти обаче почна: бокс, да измисляш някаква силова част. Ако ти предлагаш състезание по бокс със силова част и уточниш правилата, които предлагаш, всеки вече ще си помисли дали да се включи базирано отчасти на шансовете му да се изложи (ако не е като мен на олимпийския принцип да е доволен че състезание е имало за спорта и е участвал и се е запознал с нови хора и е имало позитивни емоции и да не държи на всяка цена да се покаже че е най- добрия), отчасти преценявайки вероятността да излезе с разбит нос и напукани ребра от ужким дружеско съревнование 😄

Относно шансовете за контузване, всеки си гледа от неговия опит и знания и грубо казано “акъл” (в смисъла че всеки си пати от акъла си). Твоя опит и знания ти казват да клякаш с 300, моя опит ми казва че тръстъри с 60 кила са сравнително по- безопасни за мен си от клякане с 200. Ако бях дошъл при теб и се бях записал/помолил да ме тренираш, щеше да имаш основателна причина да си недоволен от страховете и тренировките ми. Иначе всеки си знае него си и всеки, който си е направил труда и му е интересно да чете безкрайните ни тиради , евентуално ще си извади заключение и ще си вземе решение за него си как по- безопасно да тренира.

За бирата още преди месец си казахме че е символ и че не е за двата лева и когат се видим, тогава.

19.12.17
14:37

казано от James Hinks на 19.12.17, 12:57:

А че теб те е страх от клек и тяга с някакви по-нормални килограми е съвсем отделен въпрос и да, ти най-вероятно ще се контузиш, но причината ще е начина на изпълнение, неразумно структуриране, дори и подсъзнателния ти страх и очакване на травмата. Но ако се абстрахираме от това, 200+ кг на клек и тяга са нещо постижимо и за теб и то съвсем безопасно, даже точно обратното - биха донесли много повече полза в ежедневието, особено с оглед на активността ти.

Съвсем прав си че ме е страх и не ме е страх да си го призная 😄 И да, има го и това, че като очакваш да се прецакаш много вероятно ще се прецакаш.

Сигурен съм че ще мога да дръпна 200 тяга ако тренирам за това, за клек не съм толкова сигурен. Най- много съм си позволявал да дърпам 150 тяга с абсолютен контрол.

А какво имаш предвид с оглед на активността ми? Че ми е ниска или че ми е висока?

19.12.17
14:53

Толкова е условно да кажеш, че издържаш 6 или 10 рунда. Издържаш като играеш с “бай Петко” от махлата или с някой 20-30 кг по-лек от теб?

Преди години в залата тренираха и тогавашния европейски шампион по муай-тай (не им знам броя федерации), мисля че категория до 52 кг (може да лъжа с ~1кг, защото не съм запознат точно и с техните категории), а другия боксьор още беше лапе, може би на 16 год, на който не искам да споменавам името, просто защото не е възпитано, но впоследствие отиде в националния, обратен гард, много нетрадиционен стил, страхотен боксьор, само един ИЗВЪНЗЕМЕН кубинец го биеше. Та той тренираше двуразово при нас след сутрешната си тренировка в спортното и се уговориха да направят спаринг само на ръце. Беше по-интересно от финал на световно първенство 🙂 Такъв спаринг не може да издържиш и 1 рунд, не 6 или 10.

19.12.17
15:10

Айде отидохме да се сравняваме с олимпийски и световни шампиони.

Издържам 6 рунда спаринг с всеки от боксовата зала където тренирам. Обикновено Арман подбира по категории, не пуска разлики повече от 10 кила в категориите, което мисля че е нормална практика. Или пък ако е имало разлики в категорията сериозни, по- лекия със сигурност е бил много по- опитен боксьор. Дали не са ме щадили когато са били по- опитни или по- леки от мен - сигурно. Аз ли съм бягал повече, или пък тях ги е мързяло? Много е вероятно. Но имаше много с моя опит, някои и по- леки от мен, които просто не издържаха целите 6 или 8 рунда. Имаше припадания, имаше свивания и отказ или невъзможност да продължат. Няма как да го измеря това. 10 рунда издържам с някой конкретен с 10 години по- млад от мен с който правим спаринги извън боксовата зала.

едит: разбира се че тук говорим за издръжливост за въздух, а не че някой няма да може да ме нокаутира още в началото на първия.

И съм сигурен че спаринга си е струвал.

Мнението беше редактирано от Димо на 19.12.17 15:14.

19.12.17
15:15

Аз нещо съм объкан,може ли да  дефинирате “издържане” на толкова и толкова рунда?-нали един пропуснат удар може спре всичко...
За клека е ясно....като за Египет-няма да ида))))))))))))))))))))
А...то пък Димо добави нещо по въпроса...ама все пак?

Мнението беше редактирано от nervak на 19.12.17 15:16.

Нервак, преведи ми го, моля те, че въобще не отбирам руски 😄

19.12.17
15:24

казано от Димо на 19.12.17, 14:04:

Сигурно стандартите ни за добър тон се различават, аз не бих казал на някой че лае в цивилизован разговор.

Е, добре, не лаеш, джавкаш.

казано от Димо на 19.12.17, 14:04:

Аз продължавам да си вярвам и да си твърдя че плочките са основно функция на диетата като не ангажирам никого с това мое вярване. Дадохме си 100 примери с хора, които тренират силово и нямат плочки, както и такива, които не тренират силово и са по плочки, ще се учудя ако има още какво съществено ново да можем да добавим по темата.

Плочките са функция на диетата, когато тренировките са структурирани правилно.
А по въпроса с примерите - точно пък обратните мога да ти вадя с десетки(поне).

казано от Димо на 19.12.17, 14:04:

Издържам не 6, ами и 10 рунда спаринг (верно че с по 1 минута почивка) като преди това и след това съм бягал, може би не схвана естеството на притесненията ми да се боксирам 6 рунда с теб точно

Бомбъра ти отговори, но в крайна сметка не е нужно напъване в спаринга, на мен ми стига само да ти развалям играта, за да видиш, че тия 10 рунда са много дъло време... Пък и аз ръкавици не си спомням кога съм слагал за последно...

казано от Димо на 19.12.17, 14:04:

Аз казах какво състезание предлагам и казах че ще съм щастлив да се премеря къде съм с форумните дружки като даже не съм казал че ще победя всеки, нито пък съм визирал теб конкретно, макар че ще се радвам и с теб да се премеря (да видя колко по- зле съм евентуално). Ти обаче почна: бокс, да измисляш някаква силова част. Ако ти предлагаш състезание по бокс със силова част и уточниш правилата, които предлагаш, всеки вече ще си помисли дали да се включи базирано отчасти на шансовете му да се изложи (ако не е като мен на олимпийския принцип да е доволен че състезание е имало за спорта и е участвал и се е запознал с нови хора и е имало позитивни емоции и да не държи на всяка цена да се покаже че е най- добрия), отчасти преценявайки вероятността да излезе с разбит нос и напукани ребра от ужким дружеско съревнование

Предложих ти друг начин да си провериш издръжливостта, нищо повече. Пък филмите с бокс може да ги развиваме до безкрайност. Иначе, ако не бях карал колело последно преди 20 и кусур години бих ти се навил и на твоето, ама не съм много сигурен дали няма да се пребия с колелото 😄 Щото за бягането и Фран е ясно, че нямаш шанс.

казано от Димо на 19.12.17, 14:04:

Относно шансовете за контузване, всеки си гледа от неговия опит и знания и грубо казано “акъл” (в смисъла че всеки си пати от акъла си).

Без да се засягаш, твоя опит сравнен с моя е нулев.

казано от Димо на 19.12.17, 14:04:

Твоя опит и знания ти казват да клякаш с 300, моя опит ми казва че тръстъри с 60 кила са сравнително по- безопасни за мен си от клякане с 200.

Въпреки, че ти обясних за опита, а ти обичаш да си философстваш ще ти обясня и за тежките комплекси.
Тръгваш за комплекс със 100 тръстъра с 60 кг, но я да видим колко ти е максималната бройка на тия 60 кг? 20? 30? А колко съобразяваш, че бърпитата удрят почти по същия начин основните динамисти? За мен Калсу за 20-ина минути е безопасен, за теб Калсу за 40 минути е рисков. Както примерно и Линдата при теб с орязани килограми, при мен дори и със сериозно завишени ще са по същия начин - за мен безопаснен, за теб рисков. Съвсем по друг начин биха били нещата, ако имаше някаква сила и издръжливост и малко повече опит. Синди или който да е от “шишаркаджийските” меткони може да го въртиш и всеки ден, но точно тези, които са най-тежките са за сериозно натренирани хора.

казано от Димо на 19.12.17, 14:04:

Ако бях дошъл при теб и се бях записал/помолил да ме тренираш, щеше да имаш основателна причина да си недоволен от страховете и тренировките ми.

Аз не съм недоволен, просто констатирам.

казано от Димо на 19.12.17, 14:04:

За бирата още преди месец си казахме че е символ и че не е за двата лева и когат се видим, тогава.

А защо я споменаваш тогава, при това някак иронично?

казано от Димо на 19.12.17, 14:37:

Съвсем прав си че ме е страх и не ме е страх да си го призная  И да, има го и това, че като очакваш да се прецакаш много вероятно ще се прецакаш.

Така се случва обикновено, вероятно и статистически може да се потвърди.

казано от Димо на 19.12.17, 14:37:

Сигурен съм че ще мога да дръпна 200 тяга ако тренирам за това, за клек не съм толкова сигурен. Най- много съм си позволявал да дърпам 150 тяга с абсолютен контрол.

Това, както написах, се постига за около година. При това не е и необходимо да е целенасочено само за това тренирането.

казано от Димо на 19.12.17, 14:37:

А какво имаш предвид с оглед на активността ми? Че ми е ниска или че ми е висока?

Че е еднообразна, че е над средното и че предразполага към проблеми с опорно-двигателния апарат. Като събереш трите в едно и получаваш висок рисков фактор, който би намалял драстично при повишаване на силата.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 19.12.17 15:27.

19.12.17
15:26

казано от Alexander Krastev на 19.12.17, 15:17:

Нервак, преведи ми го, моля те, че въобще не отбирам руски

Ето транскрипция, да ти помогне с гугъл транслейт:
- А я когда поеду в Египет, блядь, а?!?
- Летом.
- Какого хера, блядь?

Тия думички ми е неудобно да ги пиша на български в семеен сайт. 🙂

19.12.17
15:37

Боби...тия думи отдавна не са със същото значение,каквото се влага в тях при един превод.
Нещо като пичките..дето твърдят, че е ок думата и коопеле...
Руснаците отдавна са станали страшно грозни в езика си...без значение положението си.

19.12.17
15:52

казано от nervak на 19.12.17, 15:37:

Боби...тия думи отдавна не са със същото значение,каквото се влага в тях при един превод.
Нещо като пичките..дето твърдят, че е ок думата и коопеле...
Руснаците отдавна са станали страшно грозни в езика си...без значение положението си.

Знам аз, че блядь е всяка втора дума вече в разговорния руски, ама все пак при директен превод на български си звучи гадно. 🙂

19.12.17
16:40

казано от James Hinks на 19.12.17, 15:24:

казано от Димо на 19.12.17, 14:04:

Сигурно стандартите ни за добър тон се различават, аз не бих казал на някой че лае в цивилизован разговор.

Е, добре, не лаеш, джавкаш.

Приемам че си ти е част от нормалния изказ и не влагаш нещо по- специално и ще се въздържам да влизам в тона.

казано от James Hinks на 19.12.17, 15:24:

Плочките са функция на диетата, когато тренировките са структурирани правилно.
А по въпроса с примерите - точно пък обратните мога да ти вадя с десетки(поне).


Всички примери на света които можеш да извадим в подкрепа и оборване на двете теории за мен са като котката на Шрьодингер. Или са реални, или са нереални, като и двете са еднакво възможни. Нито им седим на главите да ги знам дали не си мерят и теглят храната до грама и затова да са по плочки, (то аз моята си храна не мога да си измеря за повече от седмица...) нито сме ги ги поставяли едни и същи хора с контролни групи и плацебо храна или плацебо тренировки да видим кое аджеба реално е оказало влияние, нито пък ги знаем дали не се джасат яко с “витамини” и иначе да разправят кви чудеса вършат за тях силовите структурирани тренировки.

казано от James Hinks на 19.12.17, 15:24:

казано от Димо на 19.12.17, 14:04:

Аз казах какво състезание предлагам и казах че ще съм щастлив да се премеря къде съм с форумните дружки като даже не съм казал че ще победя всеки, нито пък съм визирал теб конкретно, макар че ще се радвам и с теб да се премеря (да видя колко по- зле съм евентуално). Ти обаче почна: бокс, да измисляш някаква силова част. Ако ти предлагаш състезание по бокс със силова част и уточниш правилата, които предлагаш, всеки вече ще си помисли дали да се включи базирано отчасти на шансовете му да се изложи (ако не е като мен на олимпийския принцип да е доволен че състезание е имало за спорта и е участвал и се е запознал с нови хора и е имало позитивни емоции и да не държи на всяка цена да се покаже че е най- добрия), отчасти преценявайки вероятността да излезе с разбит нос и напукани ребра от ужким дружеско съревнование

Предложих ти друг начин да си провериш издръжливостта, нищо повече. Пък филмите с бокс може да ги развиваме до безкрайност. Иначе, ако не бях карал колело последно преди 20 и кусур години бих ти се навил и на твоето, ама не съм много сигурен дали няма да се пребия с колелото  Щото за бягането и Фран е ясно, че нямаш шанс.

ОК, щом не ти се кара колело, навит съм да се състезаваме на бягане една гребна, Фран и после пак бягане до краката на Альоша 🙂 Като аз всеки път казвам, даже не твърдя че ще спечеля, искам да се видя къде съм. Аз предпочитах и някои по- така нормални дружки от форума да се включат да не сме само двамата щото да не е срещу тежката артилерия, да има по- широка база за сравнение, но и само срещу Сашо Животното ще се пробвам.

казано от James Hinks на 19.12.17, 15:24:

казано от Димо на 19.12.17, 14:04:

Относно шансовете за контузване, всеки си гледа от неговия опит и знания и грубо казано “акъл” (в смисъла че всеки си пати от акъла си).

Без да се засягаш, твоя опит сравнен с моя е нулев.

Изобщо не се засягам, сетих се за карикатурата където нацепения батка вика на зубъра: аз съм спал с 1000 пъти повече жени от теб! а зубъра показва на калкулатора 0х1000=0 😄

казано от James Hinks на 19.12.17, 15:24:

казано от Димо на 19.12.17, 14:04:

Твоя опит и знания ти казват да клякаш с 300, моя опит ми казва че тръстъри с 60 кила са сравнително по- безопасни за мен си от клякане с 200.

Въпреки, че ти обясних за опита, а ти обичаш да си философстваш ще ти обясня и за тежките комплекси.
Тръгваш за комплекс със 100 тръстъра с 60 кг, но я да видим колко ти е максималната бройка на тия 60 кг? 20? 30? А колко съобразяваш, че бърпитата удрят почти по същия начин основните динамисти? За мен Калсу за 20-ина минути е безопасен, за теб Калсу за 40 минути е рисков. Както примерно и Линдата при теб с орязани килограми, при мен дори и със сериозно завишени ще са по същия начин - за мен безопаснен, за теб рисков. Съвсем по друг начин биха били нещата, ако имаше някаква сила и издръжливост и малко повече опит. Синди или който да е от “шишаркаджийските” меткони може да го въртиш и всеки ден, но точно тези, които са най-тежките са за сериозно натренирани хора.

Никога преди не бях правил тръстър с 60, но както казах още на първата серия видях че няма да стане и свалих на 40. Четох, хората си казаха че ако са ти много 60, можеш да скалираш. Разбирам и приемам че нямам силата да ги правя както са в оригинал, затова и разделям, скалирам, досега не съм видял проблеми, надявам се да си е така и в бъдеще. Както и за мен, така и за другите съфорумци.

казано от James Hinks на 19.12.17, 15:24:

казано от Димо на 19.12.17, 14:04:

За бирата още преди месец си казахме че е символ и че не е за двата лева и когат се видим, тогава.

А защо я споменаваш тогава, при това някак иронично?

Котидж Чийза я спомена, и то вменявайки идеята че видиш ли не си държа да думата, че съм несериозен. А то не е така. Още когато се обзалагахме казах че ми е ясно че най- вероятно ще загубя, но съм готов да се обзаложа и да загубя. Като загуби Конър, си признах и се съгласих да платя облога.

казано от James Hinks на 19.12.17, 15:24:

казано от Димо на 19.12.17, 14:37:

Сигурен съм че ще мога да дръпна 200 тяга ако тренирам за това, за клек не съм толкова сигурен. Най- много съм си позволявал да дърпам 150 тяга с абсолютен контрол.

Това, както написах, се постига за около година. При това не е и необходимо да е целенасочено само за това тренирането.

Ей тука явно има различни мнения. По твоя критерий нито Кръстев, нито Нервака са тренирали много.

Ух, момчета, много времеемко е тоя начин на приказване.

19.12.17
16:51

Не ми се пише, та ще отговоря само на това:

казано от Димо на 19.12.17, 16:40:

Ей тука явно има различни мнения. По твоя критерий нито Кръстев, нито Нервака са тренирали много.

Не, тренирали са неправилно. Кръстьо клекна 200 точно за една година тренировки. От нулата. В същото време бягаше километър без да напъва за 3.30. Не помня колко скачаше от място тогава, но май към 2.80.

19.12.17
16:54

Руснаците са много секси мъже обаче ...

19.12.17
16:55

Не го познавам нито съм го виждал, поне не знам, и той ми е от на Шрьодингер коткарника.

20.12.17
11:53

На теб всички са ти от там. И само за справка да ти кажа,ч е тоя мислен експеримент е бил за квантовото състояние на котката - дали е жива или умряла, а не дали я има въобще.

20.12.17
12:40

Има, няма, жива, умряла, смисъла го разбра. И не, не са ми всички от там, има такива върху които имам мои си наблюдения.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1