Малко назад да кажа какви ги върших тези дни преди финала на 180-дневното предизвикателство Плочки 2017
Вторника и срядата храната средна хубост, като даже единия ден имаше някви джънкове. Движението само колело и малко лост вкъщи. А, и дабълъндъри се опитвам да уча. Вчера цял ден без храна и вода да се обезводня за фотосесията 😄 Чак след това късна нормална вечеря. Движението 10К бягане на пътечка във фитнеса, защото колело нямаше вчера - бях с колата че трябваше да я водя на сервиз (питах един от нашите шофьори и супер евтино явно ми взима тоя майстор и работи добре и бързо - смяна на масло и всички филтри и монтаж на 2 задни амортисьора - 50 лева труд; смяна на всички 8 носачи, накрайници и маншон на А4 - 100 кинта труд), 10-1 тяга сс 10-1 лежанка, после за час обиколих всички изолиращи групи за горна част да се напомпам пак за фотосесията. Посгъвах бицагите, помапомпих гърба с полу-набиранки и т.н. 😄
Днес последен работен ден в офиса за годината надявам се, във всички отдели яко баници ,мекици и коледни бисквити се размятат, ужасна е тая работа с почерпките в офисите. Довечера даже имаме импровизирано фирмено за отдела и приятели. И там ще се яде и пие... Трябва час по- скоро да обявим следващото предизвикателство Плочки Лято 2018, че да се сапикясваме малко.
Кавам още няколко снимки от снощи, на някои не мога да сгъна и стегна добре щото се хиля, любимата се появи само по халат уж да ми вдига тестостерона, а то само да ме разсейва от позирането. 😄
С какво “светиш” на тия снимки? Изглежда като разсеяна светлина, идваща предимно отгоре, което подчертава релефа. Ако “светнеш” с една светкавца фронтално, всяка следа от релеф заминава. 🙂
Гаден си Боби))),ама явно и ти ги знаеш тия “фатки”)))
Мнението беше редактирано от nervak на 22.12.17 10:29.
22.12.17
10:30
казано от Boby_ на 22.12.17, 10:23:
С какво “светиш” на тия снимки? Изглежда като разсеяна светлина, идваща предимно отгоре, което подчертава релефа. Ако “светнеш” с една светкавца фронтално, всяка следа от релеф заминава.
Аз така на огледалото-викам си бахти, как се орелефявам, чак си се кефя. И като се снимам-олеле :-))))) Никаква сепарация, която преди на определени места е била осезаема.
Еее, разбира се че ще си използвам познанията за да се представя в най- добра светлина (pun intended) 😄
С 3 ръчни светкавици е осветено. Една високо горе фронтално и 2 встрани и зад мен за кикърлайтс и фоново. И трите са с лайтдискове, като рисуващото е с най- малкия диаметър такъв, за по- контрастен рисунък. Фотоапарата е на статив на масата, където зад него е сложено огледало да имам директна визуална обратна връзка за позирането, защото се самоснимам с уайфай на самоснимачка през смартфона.
казано от nervak на 22.12.17, 10:29:
Гаден си Боби))),ама явно и ти ги знаеш тия “фатки”)))
Това важи с пълна сила за всеки, не само за моята едва-едва наченка на преса. Много от “преди-след” снимки за реклами на чудодейни фармацевтични продукти и ударни фитнес-програми/диети ги правят точно така. Един и същи натрениран тип го снимат със силноконтрастна светлина, той стегнат, обезводнен. 30 минути по- късно се е напил с 5 литра вода и го снимат с плоска светлина, която заличава всеки релеф и визуално му слага едни 10-20 кила, която снимка да служи за “преди”
Благодаря за отговора!
Изобщо не съм искал да омаловажавам на Димо релефа. 🙂
Аз съм любител-фотограф (макар да съм се специализирал в снимане на риби, където спецификата е малко по-различна) и зададох въпроса за своя информация и без всякакви задни мисли.
казано от Deyan на 22.12.17, 10:30:
казано от Boby_ на 22.12.17, 10:23:
С какво “светиш” на тия снимки? Изглежда като разсеяна светлина, идваща предимно отгоре, което подчертава релефа. Ако “светнеш” с една светкавца фронтално, всяка следа от релеф заминава.
Аз така на огледалото-викам си бахти, как се орелефявам, чак си се кефя. И като се снимам-олеле :-))))) Никаква сепарация, която преди на определени места е била осезаема.
Това с харесването в огледалото и нехаресването на снимка е донякъде последствие и от друг процес. Мозъка ни е програмиран от еволюцията да не е много строг към себе си за да се цениш високо и не се самоубиеш примерно. Самохаресването е еволюционно полезно за хората с абстрактното им мислене, самочувствието помага за оцеляването, за стремежа да си предадеш гените и т.н. И затова човек виждайки образа си в огледалото, мозъка му “филтрира” образа, нещо като инстаграмските бюти филтри за да заличи някои недостатъци и засили някои желани черти. А като се гледаш на снимка, тая връзка се къса и мозъка ти не прилага филтъра 🙂
22.12.17
10:59
Хубаво, Димо, ама каквото и да ми казва мозъкът, няма как да ме излъже за цепнатините в рамената, сепарацията между страничното рамо и ръцете и т.н. Нещо, което на снимка не се вижда понякога, тъй като и снимането си е изкуство и то голямо. Не говоря даже за последваща обработка
Ами що не се снимаш пред огледалото където си виждаш релефа тогава? Може там да е по- добра светлината пред огледалото.
Разбира се че светлината (и сякната) прави мозъка да разбере че там има релеф без да го докосне.
22.12.17
11:08
Сега се сетих нещо. Представям си пък тия, дето на снимки са супер нацепени, как сами се виждат в огледалото-сигурно е голям кеф и прехласване по себе си :-)
казано от Deyan на 22.12.17, 11:08:
Сега се сетих нещо. Представям си пък тия, дето на снимки са супер нацепени, как сами се виждат в огледалото-сигурно е голям кеф и прехласване по себе си :-)
Същото е като при анорексията, но вместо винаги да се виждат дебели, започва да им изглежда, че имат малко мускулна маса. Нарича се бигорексия и е официално признато заболяване. Както каза Димо, мозъкът ти е способен да те убеди във всичко.
22.12.17
11:13
То, Боби, може би е и от настройката. Аз например си казвам: “ехе, започнах да тренирам, ей го как вече съм напреднал”, т.е. с очакване съм да видя подобрение “и го виждам” в огледалото. А бигорексикът явно е с очакването, че малко е тренирал, че сигурно се е смалил или омазал и като се гледа, започва: “еее, защо така съм спаднал, къде ми е сепарацията” :-)
Мнението беше редактирано от Деян на 22.12.17 11:19.
казано от Boby_ на 22.12.17, 10:40:
Благодаря за отговора!
Изобщо не съм искал да омаловажавам на Димо релефа. <span class=“emoji-outer emoji-.
Боби, къде го видя този релеф ? 🙂)
казано от kaloyan на 22.12.17, 11:14:
Благодаря за отговора!
Изобщо не съм искал да омаловажавам на Димо релефа. )
Е, хайде сега... Опитах се да проявя дипломатичност. 🙂 Да го кажа по друг начин - щеше да е по-зле с фронтална светкавица.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 22.12.17 11:24.
казано от Boby_ на 22.12.17, 11:23:
казано от kaloyan на 22.12.17, 11:14:
Благодаря за отговора!
Изобщо не съм искал да омаловажавам на Димо релефа. )
Е, хайде сега... Опитах се да проявя дипломатичност. Да го кажа по друг начин - щеше да е по-зле с фронтална светкавица.
Шегувам се и аз 🙂
Пичове, стига ся с агитацията, в момента тече гласуване, моля да се съобразим с “деня за размисъл”, макар че ние още от снощи отворихме алкохолите 😄 Не пих бира, посвених се. А и ми беше студено за бира, две-три чаши розе обърнах, явно бая време съм бил на сухо, доста ми се услади.
Видях в на ДаниБой дневника една икона и ми направи впечатление, че явно не са се променили много схемите за снимане при бодибилдинга в последните 30-40 години. 1 по- остра рисуваща светлина фронтално и високо за подчертаване на релефа, 2 оконтуряващи да дадат сепарация и да “изскочат” очертанията от по- тъмния фон.
казано от Димо на 22.12.17, 12:24:
Видях в на ДаниБой дневника една икона и ми направи впечатление, че явно не са се променили много схемите за снимане при бодибилдинга в последните 30-40 години. 1 по- остра рисуваща светлина фронтално и високо за подчертаване на релефа, 2 оконтуряващи да дадат сепарация и да “изскочат” очертанията от по- тъмния фон.
Ами тя техниката на снимане не се е променила като цяло от средата на 20-ти век. Само инструментите са станали по-добри. 🙂
22.12.17
12:47
Димо, още “малко” като поизчистя ще дойда при теб за една фото сесия :-) Направо да ме издокараш, като почти подготвен за Олимпия за ветерани :-) С Кевин Леврон на една сцена-баси!
.....
Деяне, Деяне-ставай за работа, закъсняваш :-))))))))))))))
Мнението беше редактирано от Деян на 22.12.17 12:49.
казано от Deyan на 22.12.17, 12:47:
Димо, още “малко” като поизчистя ще дойда при теб за една фото сесия :-) Направо да ме издокараш, като почти подготвен за Олимпия за ветерани :-) С Кевин Леврон на една сцена-баси!
Яла де, ща снимам. Даже ако не се гони репортажна достоверност като при моите снимки 😄 , ще мога да си позволя да ти фърдър енхансна апиърънса с помощта на фотошоп 😄 (разбирай мога ти нарисувам перки, бицаги, преси, да ти изтрия паласките, квото искаш.
22.12.17
13:35
E не, натурално си искам, ама там под определените ъгли, с определената светлина, техника и т.н. Но фотото понякога лъже-имам например снимки, на които ще кажеш, че ръките са ми бахти обемните, а то......:-)
Няма такова нещо “лъже”. Всяка снимка, дори репортажните са субективно представяне на обективната действителност. То и “големи” и “малки” ръки е субективно.
22.12.17
13:54
казано от Димо на 22.12.17, 13:51:
Няма такова нещо “лъже”. Всяка снимка, дори репортажните са субективно представяне на обективната действителност. То и “големи” и “малки” ръки е субективно.
Добре де, изглежда ми на мен, поне по-голяма от реалното. Поне аз така си се определям, може да е субективно. Ей тук на тая снимка /накрая на мнението/ колко ми даваш на ръката, като знаеш, че съм 100 кг. на 179 см. https://www.bb-team.org/forums/viewthread/81834/P200#p-1287251 И не е опряна в тялото, за да надува.
Абстрахирай се, че ти казах, че е по-малка!
Мнението беше редактирано от Деян на 22.12.17 13:56.
Е, де да знам колко, аз по сантиметри не съм добър. Колкото моята ти е някъде сигурно като бях 100 кила. 40-41 см. Потника е изрязан и видимата част от рамото дава илюзията за широчина, светлината е отгоре и отстрани и подчертава релефа, всичко останало е потънало в сянката и в черния потник и добре осветената кожа нормално изглежда голямо визуално петно.
22.12.17
15:06
Добър си в преценката 😉 Точно 41 бе на снимката-сега отиде 3-4 мм надолу, но не ми е драма. Сланината да пада, сланината 😄
казано от Deyan на 22.12.17, 12:47:
.....
Деяне, Деяне-ставай за работа, закъсняваш :-))))))))))))))
Димо освен и аз да се наредя за една фотосесия, ама след месец-два поне,че сега ще играе доста фотошопа 😂😂
29.12.17
16:25
Димо, на мен от лятото си ми обещал да ме снимаш. 🙂
Ама така че да ми се види релеф някакъв. 😄
Дами, и двете ще ви снимам с удоволствие. А ако решите да се включите в Плочки-лято 2018, може направо за финални снимки да ги ползвате като леко предимство пред останалата женска конкуренция 😄
казано от Димо на 29.12.17, 18:27:
Дами, и двете ще ви снимам с удоволствие. А ако решите да се включите в Плочки-лято 2018, може направо за финални снимки да ги ползвате като леко предимство пред останалата женска конкуренция
Е, то до лятото има много време... 100% ще сме с плочки и доста чисти и релефни с Кобрата хаха. По-интересно ще е едно състезание за плочки завършващо месец след празниците, било то сега или след Великден 🙂
30.12.17
09:11
казано от Дени на 30.12.17, 00:12:
. По интересно ще е едно състезание за плочки завършващо месец след празниците, било то сега или след Великден
Имаш сделка 🙂 :P
казано от Дени на 30.12.17, 00:12:
Е, то до лятото има много време... 100% ще сме с плочки и доста чисти и релефни с Кобрата хаха. По-интересно ще е едно състезание за плочки завършващо месец след празниците, било то сега или след Великден
Както има много време за показване на плочките, така има и време за омазняване и за омазване и накрая пак няма много време 😄
Но Дени, мисля че даваш отлична идея. Току- що проверих и православния Великден тази година се пада на осми април. Осми май за финал на Плочки Лято 2018 ми звучи доста добре. Да разбирам ли че и двете се включвате в чалънджа?
Хайде и от мен живи и здрави и по- добри и за много години!
Почивните дни си минаха неусетно (никога не стигат), имаше и семейна топлина, и срещи с приятели, и тренировки няколко във фитнеса, и бягане в парка, имаше и неприятни неща като няколко преяждания с шоколад и тиквеник, няколко махмурлука, едно погребение. Живот, к’во да го правиш.
Почти не съм мръднал на килограми от преди празниците, може би килограм- два нагоре, което е ОК по моите стандарти 😄
Първи януари бил и понеделник с първата сперлуна, което нямало да се случи в следващите едисиколко години, та бил добра дата за начало.
01.01.2018 понеделник
Храната ОК, към 1500 Ккал (особено като се има предвид че цяяяяал ден бяхме по разни гостита на софри)
Движението 5К бягане сутринта в парка, вечерта от немай къде 10 кръга от по 5 набирания, 10 лицеви и 15 клека. Много ми се боксираше, но нямаше кога и къде и с кого. Дават една поредица по Дискавъри - Fighters, превеждат я “Боксьори”, доста ми допадна.
Снощи си викам: колко килограма да се целя да изчистя с новия чалъндж Плочки Лято 2018? И както бях на боксьорска вълна’ си викам: Еми много ясно че да видя как са категориите в бокса под 91 кг и да влезна в някоя категория и да си стоя там! Обаче като питах гуглето и малко се поразочаровах, под 91 кг следващата категория е 81 кг и няма нищо междинно. Щеше ми се нещо като 83-84 да има 😄
Де да знам, 81 ми се вижда много сериозна цел...
02.01.18
17:19
Брат, преди три годино бях 106, в момента съм 80 стабилни, след празници.
Само ако можеш да си удържиш апетита, всичко друго ти е достойно за завиждане.
Уау! Бил си 106?!? Сериозна работа до 80, човек... Респект.
Иначе благодаря ти, много мило че го казваш и да ме надъхваш, но според калипера, имам 75-76 кг активна маса. Ако съм 81 кг, това ще е около 6-7 % БФ (? ако математиката ми е правилна), което ми се вижда съвсем нереалистично (и нездравословно де) да постигна изобщо, а какво остава да поддържам. Реалистично ми се виждат 10-12%, което на 81 кг няма да мога ако не изгубя и доста мускул докато свалям мазното.
едит: Ама и аз съм седнал да рева за нероден Галаганчо 😄 Слагам си цел плочки до лятото и то ще си покаже колко процента и колко кила съм и ще преценя вече дали има мегдан за още пилене и категория 81 кг (чел съм че те за кантара така или иначе се обезводняват зверски и после като се хидратират си връщат 4-5 кила поне) или да търся да кача малко мръвка за стабилни 90 кг пак на 10-12%
Мнението беше редактирано от Димо на 02.01.18 17:37.
02.01.18
17:36
казано от Димо на 02.01.18, 17:32:
Уау! Бил си 106?!? Сериозна работа до 80, човек... Респект.
Иначе благодаря ти, много мило че го казваш и да ме надъхваш, но според калипера, имам 75-76 кг активна маса. Ако съм 81 кг, това ще е около 6-7 % БФ (? ако математиката ми е правилна), което ми се вижда съвсем нереалистично (и нездравословно де) да постигна изобщо, а какво остава да поддържам. Реалистично ми се виждат 10-12%, което на 81 кг няма да мога ако не изгубя и доста мускул докато свалям мазното.
защо си мислиш че няма да загубиш и мускул с тези тренировки?
Еми да изгубя, колко да изгубя? 5 кила мръвка за 10 кила мазно ли? Де да знам, ако се уповавам на на’уката, може и почти да не губиш.
02.01.18
19:11
Димо, колко си висок ?