казано от Димо на 02.01.18, 17:39:
Еми да изгубя, колко да изгубя? 5 кила мръвка за 10 кила мазно ли? Де да знам, ако се уповавам на на’уката, може и почти да не губиш.
Три пъти съм свалял 12-15 кг за 3-4 месеца и всеки път заминаваше доста мръвка 😄 Айде първите два пъти да кажем бяха без щанги, но третия си вдигах стабилно 3 пъти седмично и пак станах глист.. Така че по-скоро на 10 кг мазно ще загубиш не 5, а 10 кг активно тегло.
Мале, мале.. дано излезеш лош пророк 😄
Ако пък стане така, нещата с категорията ми ще си дойдат сами на мястото - под 81 кг категориите са през 2 кг 😄
Любо, аз отдавна се каня да ти кажа, но печелиш безапелативно сайдкуеста за най- яка брада.
03.01.18
09:23
Димо, на 175см трябва да паднеш и под 81кг според мен 😄 Освен ако не са научиш да влизаш много добре в близка дистанция. Смятай, че в бокса височината играе още по-голяма роля отколкото в кикбокс и ММА. Аз като се биех едно време бях най-ниският в категория 71кг ( кикбокс) и разликата във височината се усещаше. Естествено зависи и съилът ти на игра, но не вярвам да си като Тайсън
Мнението беше редактирано от CottageCheese на 03.01.18 09:25.
Сигурно си прав, и аз съм забелязал че тези от клуба, които най- много ми харесват като игра са много далеч от моята физика, едни източени и скокливи и повратливи без изобщо да изглеждат масивни. А на мен Арман ми измисли прякор Димо “Здравия” че съм бил много як 😄 И един друг тренер ми викаше още като ме учеше на стойка и движение: при теб малко трудно ще стане работата, че си много як и трудно ще си пречупиш стойката и движението. (Човека може и тактично да ми е казвал че съм пълно дърво, де да знам хаха)
Разбира се аз нямам нито амбиции, нито илюзии да се състезавам че да гоня категория, това с влизането в боксовата категория е само за мен си мотивация без голямо практическо приложение. Аз даже не ходя в клуба от сигурно вече стана половин година, че все уж много работа, а няма късни тренировки.
02-01-2018 вторник
Храната отлично - 1000 Ккал. Станала е домашната пастърма (от която е и моята част от наградния фонд за Плочки 2017 като мезе за бирата на Нервака 😄 ) Отлична на сол този път, преди сушенето държах 2 дни в сол и почти ден после я киснах в чиста вода. Половин тенджера зеленчукова супа с пилешки дробчета която сготвих в почивките на шестте рунда круша, туршия за салата, кисело мляко и извара с канела за десерт. Някой с изтънчен кулинарен вкус (Барти, предупреждавам те да не четеш нататък) ако ме види как слагам замразените на кокал дробчета в тенджерата и после след отпенването бухам дълбоко замразените лидълски зеленчуци от пакета и сушения магданоз и с това готвенето ми приключва сигурно ще получи спазми 😄
Движението колело 20 КМ и 6 рунда круша вкъщи след работа. От много блъскане успях да счупя катарамата на презрамката на сака, който ми служи за тежест под крушата.
Пих си хапчетата - креатин, витамин Б, цинк, хром, магнезий, омега3, вит.Д и лъжичка БЦАА да ги прекарам.
Легнах си навреме, поне 6 часа сън, тая сутрин свеж като марулка. Теглих се, мерих се, снимах се за чалънджа.
казано от Димо на 03.01.18, 11:08:
02-01-2018 вторник
Храната отлично - 1000 Ккал.
Това грешка ли е или наистина мислиш да се правиш още по-скини-фет, отколкото си? 🙂
03.01.18
11:22
казано от Димо на 03.01.18, 11:08:
02-01-2018 вторник
ако ме види как слагам замразените на кокал дробчета в тенджерата и после след отпенването бухам дълбоко замразените лидълски зеленчуци от пакета и сушения магданоз и с това готвенето ми приключва
Ахахахах, 1:1 🙂 Ама много добре се получава. И на Лидл зеленчуците са страхотно свежи.
=======
Ех , Димо, продължавам да не разбирам - как ядеш по 1000 ккал , тренираш всеки ден и караш по 20 км. и не умиргаш?
03.01.18
11:30
Надуших, че ще има разстрел тук.
Няма грешка Боби, 1025 Ккал са. 120 гр. протеин, 50 гр въглехидрати от зеленчуци и млякото в кафето. Това е моята рецепта, методика, вярване. Иначе как ли не са ме наричали, само скинифет не бяха, сега вече имам пълен комплект 😄
Всичко на лидъла им е супер. И удобството при готвене и хранене за мен е от топ приоритетите ми ако искам да се придържам към добро хранене и да не посягам на готовите храни (джънкове. Иначе Мире, явно имам бая мазно откъдето черпя енергия. Или метаболизма ми е такъв, де да знам. А и нека не пропускаме факта, че както имам дни с 1000 Ккал, така имам и дни с по 6000 - 8000 Ккал ако си ям свободно 😄 Иначе нямам проблем и 3-4 поредни дни на нула калории с по 2-3 часа кардио, силови, много ходене, работа, секс, мекс, нямам проблеми. Нещото, което може да ме сломи е ако спя по по- малко от 4 часа на ден.
казано от Димо на 03.01.18, 11:32:
Няма грешка Боби, 1025 Ккал са. 120 гр. протеин, 50 гр въглехидрати от зеленчуци и млякото в кафето. Това е моята рецепта, методика, вярване.
Като теглиш чертата на месечна основа, колко калории средно на ден ти се връзват? Колко мазнини поемаш и от какви източници? Колко време практикуваш това хранене и правиш ли прекъсвания? Процент телесни мазнини следил ли си редовно?
Питам, за да си изясня картинката, а не за да се заяждам.
казано от Димо на 03.01.18, 11:32:
Иначе как ли не са ме наричали, само скинифет не бяха, сега вече имам пълен комплект
Не съм се опитвал да те обидя и се надявам да не си го приел така. Само потърсих най-точното определение за снимките от предната страница и това ми се стори удачно.
03.01.18
11:57
Абе Димо, където и да теглиш чертата, колкото и да “компенсираш” , няма как да поддържаш с по-малко от 3200-3500 при този тип натоварване.
Ооо, човек, нещо доста по- възмутително несправедливо ми трябва за да ме обиди, нито пък съм си помислил че това ти е целта, ти си интелигентен, сигурен съм че можеш много по- добре ако го искаш. Всичко е наред, дори съм благодарен за гледната ти точка, вярвам че не съм създавал впечатление на докачлив или избухлив че да се притесняваш изобщо.
Напоследък почти не си броях калориите. И като цяло нямам например 2 цели месеца където съвсем стриктно съм броил. Иначе мога да кажа за предишни по- къси периоди когато съм засичал. Със средно 2000 Ккал бруто на ден (1200 Ккал нетни) свалям по килограм на седмица. Протеина гледам да си го докарвам до грам и половина на кг, въглехидратите са ми основния друг макронутриент, обикновено мазнините са ми най- малко процентно.
Един период, за който имам точни данни е 5 седмици по 1200 Ккал дефицит на ден бруто (с извадени калориите за тренировки по колкото тогава съм сметнал че съм горил с тренировките си), като цяло накрая кантара не беше мръднал нито грам хаха... Знам колко зле изглежда, но всъчщност не беше чак толкова зле, на метър бях свалил по няколко сантиметра от баджаците и шкембака, запазвайки другите обиколки. Уви, нямах тогава калипер за да сметна процент БФ за да видя колко килограма мазно съм свалил (ако изобщо съм свалял) и дали съм качил мускул през това време (каквато е моята логика за да съм същите килограми) А може и да съм бил задържал вода, де да знам, но аз си знам че един ден на ниски въглехидрати ми е достатъчен да си стигна “не-въглехидратното” тегло.
Процента телесни мазнини откакто си взех калипер ми варират от 16-17% най- ниско месец след началото на миналогодишния чалъндж до 23% най- високо. Тая сутрин се мерих пак, ще сметна после да видя какво ще покаже.
Надявам се този път да съм по- стриктен и последователен за да мога и аз като теб да си открия БМР и/или доколко калориите, които слагам за тренировките си са ми реални. В тази връзка, ти как си смяташ калориите всеки път толкова уверено? Някакво приближение ли е на дневна база калориите или въвеждаш грамажи и видове храна? За мен например ако пия бири, вина, мезета, или сладоледи, хляб да ям, става мисия невъзможна да помня точни грамажи/обеми и да въвеждам точни данни и пиша нещо примерно, колкото ми се струва че е било.
едит: прекъсвания имам постоянно, май този 5-семдичен период ми е бил най- дългия без прекъсвания. Прекъсвания под формата на 3-4-5-6-7 дни ядене по усет без да пиша калории, което за мен си е 3К нормално до 6-8-10К ако има софри и алкохол в програмата 😄
Мнението беше редактирано от Димо на 03.01.18 12:10.
03.01.18
12:59
Скини фат 😄......не съм съгласен-лично мнение. За мен си имаш спортна визия, макар да следва да чистиш. Т.е. ако те видя за първи път, определено ще те квалифицирам като спортуващ.
03.01.18
13:29
казано от Димо на 03.01.18, 12:04:
За мен например ако пия бири, вина, мезета, или сладоледи, хляб да ям, става мисия невъзможна да помня точни грамажи/обеми и да въвеждам точни данни и пиша нещо примерно, колкото ми се струва че е било.
Защо така? това се изчислява най-лесно. Разбира се,че се мери- ако не мериш преди да нарежеш и да си сипеш нещо, няма никакъв шанс да нацелиш калориите.
Особено за мезета и алкохол е най-подвеждащо, защото са най-много.
Съвсем нормално да запомниш че ако си изпил 2х50 концентрат (220 ккал) и 2х500 мл бира (=500 ккал). = ето ти 25 %от дневните калории а дори без мезето 🙂
Относно формата и естетическите критерии, всеки си има право на мнение.
казано от Queen Cobra на 03.01.18, 13:29:
За мен например ако пия бири, вина, мезета, или сладоледи, хляб да ям, става мисия невъзможна да помня точни грамажи/обеми и да въвеждам точни данни и пиша нещо примерно, колкото ми се струва че е било.
Защо така? това се изчислява най-лесно. Разбира се,че се мери- ако не мериш преди да нарежеш и да си сипеш нещо, няма никакъв шанс да нацелиш калориите.
Съвсем нормално да запомниш че ако си изпил 2х50 концентрат (220 ккал) и 2х500 мл бира (=500 ккал). = ето ти 25 %от дневните калории а дори без мезето
Аз знам че лесно се смята Мире, проблема е от психическо, не от математическо естество. 😄 Щом съм стигнал да пия няколко питиета, значи вече съм минал във фаза “#6ал съм му майката” и просто не ми се помни/смята, щото няма закво, така и така ще се освиня.
03.01.18
14:15
Това е много лош навик и грешен подход , според мен. Всичко трябва да е с мярка, както всичко в живота- като ще ядеш и ще пиеш, определяш си норма и толкова. Като знаеш, че ще имаш калории от ненужна храна или напитки, балансираш останалото меню. Все пак си зрял човек, бизнесмен, предполагам правиш преценка и план на всичко, напитките не правят изключение.
Какво ще рече калории нето и калории бруто?
5 седмици е приемлив период да си на такъв режим. Реших, че караш така примерно половин година и щях сериозно да се усъмня, че изобщо е възможно.
Проблемът с подобни свръхограничения, приложени в дълъг период, идва от ефекта на махалото. Свалял съм с глад от подобно естество (защото това, на което се подлагаш, реално е глад) над 35 кг и после съм си ги връщал почти всичките. Не е това начинът.
В рамките на месец може и да имаш полза от тях. Съветът ми обаче е да намалиш до минимум въглехидратите и да увеличиш мазнините вместо тях. От високи въглехидрати и глад в комбинация смисълът е нулев.
казано от Queen Cobra на 03.01.18, 14:15:
Това е много лош навик и грешен подход , според мен. Всичко трябва да е с мярка, както всичко в живота- като ще ядеш и ще пиеш, определяш си норма и толкова. Като знаеш, че ще имаш калории от ненужна храна или напитки, балансираш останалото меню. Все пак си зрял човек, бизнесмен, предполагам правиш преценка и план на всичко, напитките не правят изключение.
Уви, както толкова пъти съм казвал, “без едно мога, с едно не мога” 😄
С’я, не е толкова зле положението както може би изглежда, понякога се контролирам, но понякога не. За много от слабостите си съм така. Липсва ми точно умереност за тях и съм в двете крайности. Пак де по- добре отколкото само в негативната крайност 😄
Зрял, семеен и по моя си преценка разумен и отговорен мъж съм, но си имам и слабости, признавам си ги пред себе си и търся начин да се справям с тях. Изобщо писането във форума и воденето на дневник е изцяло в тази насока 🙂
Нето калории са калориите след като си извадиш допълнителната физическа активност. Има и друг начин за смятане на калориен баланс освен да слагаш коефициент примерно 1.55 за 3-5 тренировки на седмица. Слага се 1.2 за БМР + минималната активност и всеки ден се пишат калориите, изразходени над това - например бил си на фитнес 1 час без да се напъваш? 300 Ккал. Бягал си 1 час? 1000 Ккал. И ако БМР*1.2 ми е 2200 Ккал и днес изям 2200 Ккал, на теория би трябвало да поддържам. Но ако съм бягал 10КМ съм изгорил 1000 Ккал и вече дори и да изям 2200 Ккал, нетните ми калории са 1200. Както и да, така се смятат калориите в майфитнеспал-а.
Ако имах период 6 месеца на толкова калории, съвсем нямаше да съм 20+ %БФ
Има достатъчно контролирани изследвания където няма никакъв здравословен проблем от това да си на 800 Ккал на ден в продължение на месеци ако си набавяш протеина и витамините.
За някои може балансирания подход да работи по- добре, блазе им на тея хора, на мен балансите са ми трудни в отношенията ми с храната.
03.01.18
15:00
Димас, не е ли време малко да се озлобиш от това безкрайно недоверие към методите ти и да изкараш някоя плочка????????
И да кажеш на колежките да си държат далеко от теб курабийките и бисквитките????
Наскоро прочетох една “мотивационна мантра”, която ми хареса: ”Онея дето не ти вярваха гледат!”
Можеш и ти да я ползваш. 😄
Кви плочки бе, айде не се лъжете един друг. Направили сте си това, колкото да биете лафа :-) още от начало ми стана ясно
Мнението беше редактирано от kaloyan на 03.01.18 15:18.
казано от kaloyan на 03.01.18, 15:12:
Кви плочки бе, айде не се лъжете един друг. Направили сте си това, колкото да биете лафа още от начало ми стана ясно
И така и така.
03.01.18
15:17
Ти, Колаянски, откри топлата вода.
Много ясно, че сме и за раздумка.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 03.01.18 15:18.
казано от Bart Simpson на 03.01.18, 15:00:
И да кажеш на колежките да си държат далеко от теб курабийките и бисквитките????
Точно като си говорим за курабийки и колежки глей кво ми дадоха да снимам ейсега. Но този път аз черпих колежки с бисквити. (Първите пет дена черпим барманки, последните три закусвам със странжанки 😄 )
03.01.18
19:10
казано от Queen Cobra на 03.01.18, 13:29:
Съвсем нормално да запомниш че ако си изпил 2х50 концентрат (220 ккал) и 2х500 мл бира (=500 ккал). = ето ти 25 %от дневните калории а дори без мезето
Коя точно бира има 250 калории, за половин кило?
03.01.18
19:14
казано от Bart Simpson на 03.01.18, 19:10:
Коя точно бира има 250 калории, за половин кило?
Бирата има средно 45 до 50 ккал за 100 мл. За литър (2х500) са 450-500 ккал.калории бира
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 03.01.18 19:16.
03.01.18
19:18
Мхм.....така е, аз съм си намерил една френска -146 калории за кен.
03-01-2017 сряда
Доза протеин и 10 гр БЦАА след колелото на връщане и преди раздвижването вкъщи. Храната сега ще сядам да я ям, но ще е половин кило пилешко със зеленчуци и салата за общо 1090 Ккал
Днес както щях да ходя на фитнес и се замотах в офиса и реших да понаправя нещо вкъщи. Във връзка с изказаните опасения че ще загубя бая мръвка покрай мазното реших да не разчитам само на калипера за мерене на БФ%, ами да си видя и силовите постижения сега и после по плочки 😄 . С подръчните ми неща вкъщи:
- Набиране успореден раменен хват на висящи “халки” вкъщи на 94 кг ЛТ с 10 кг жилетка: 6 серии по 10 повторения, на седмата серия не можах да кача брадичката над ръцете на деветото повторение. През 2-3 минути сериите.
4-5 минути след това:
- Стриктни лицеви опори с жилетката на стойки за лицеви, десетина см високи, пак през 2-3 минути (по кантар в горно положение 67 кг тежест, най- ниско долу 75кг) серии до отказ :
37, 20, 20, 15
Има хубави домакински кантарчета с 800 запаметени продукта с калории и макроси по 25 лв в Лидъла и комплект ластици по 15 лв. Хората знаят че януари е времето на фитнес-ентусиазма и имат цял щанд с разни интересни спортни нещица.
03.01.18
21:33
В нашия град лидъл-а има постояннен спортен щанд.
Ама само чорапи яки съм виждал до сега.
Вчера чух за диета, която я слагам на почетното второ място по тъпотия след диетата на Ради от цеха (която беше 4 литра шекерена кока-кола и 2 банички на ден). Закачам аз секретарката да вади плочки и тя за плажа това лято, а тя ми вика: “аз плочки никога няма да извадя, ама трябва наистина някое килце да сваля, ще го направя с моята си диета” и аз наострям уши. Ква е тая диета ма дарлинг? Еми на д-р Червенков, ама малко си я модифицирам. Я кажи да чуя? Еми 2 дена ядеш само картофи, 2 дена само пиле, 2 дена само салати и 2 дена само риба. Викам: до тук добре, а как си я модифицираш? Еми пиле изобщо не мога да ям и риба много не ям. И вместо това ям повече картофи и салата и то трябва да не слагам подправки, ама аз слагам по много олио или зехтин. И аз питам: ама колкото искаш ли можеш картофи да ядеш? И пържени например? и тя: Ми да, колкото ти се яде. Викам супер: картофи, олио и салата на корем, баси тъпата диета. И тя: да, ама свалям от нея и без да спортувам!
Ко да ѝ кажа...
Има и по - тъпи варианти за лятото, например. Седмица на череши, седмица на диня...
А, да, сигурно има и още по- тъпи диети като идеи, аз си правя класация на диети, които хора които познавам всъщност са правили и са отслабвали с тях 😄
казано от nervak на 04.01.18, 22:33:
Барт... в “Усещане за жена” майора го казваше)))
Полковник, но наистина велика роля и моменти. Много често съм го ползвал в живота с успех (Имаш ли съмнения Томи - момчето ми - чукай! 😄 )
А за отдавнашното му познанство с г-н Джон Даниелс гига, преди много години новобранец в предишна фирма където работех имахме една доста надута главна дизайнерка, но малко старомодна и не се оправя много с компютрите. И все като има нещо ме пита кво да прави и това явно не ѝ е приятно. Веднъж нещо щракнала без да знае кво прави, и ѝ изскочило някакво предупреждение и тя се кьори и вече притеснена ме пита какво да натисне. Аз поглеждам през рамо и ѝ казвам: “Кансел” и тази ми ти велика дизайнерка с комплекс че не разбира от компютри и от английски вижда шанса на живота си да ме захапе и казва: “Ааа, Димо, а не е ли правилно да се каже КЕНСЪЛ?!?” Аз я изглеждам с присвити очи и вместо да ѝ тегла потките майни които заслужава дето хем не знае и пита, хем ме поправя ѝ викам: “Ние с КАНСЕЛА се знаем толкова отдавна, че мога всякак си да му викам” и тая се изчерви 😄
04-01-2018 четвъртък
Храната: останалата почти половин тенджера супа дробчета със зеленчуци, малко домашна пастърма и 2 пилешки пържоли със зеленчуци и туршия за ~1200 Ккал
Движението: малко над нормалните 20 км с колелото, после фитнесче - сумо тяга, лежанки прави, наклонени (язък ми за обикалянето да си събера дискове, че в тая зала е проблематично да намериш чифт еднакви тежести, щото още като вдигнах щангата от стойката разбрах че ще трябва да го давам по- лекичко, защото снощните серии до отказ лицеви с жилетката си бяха дали отражение и не бях много за напъване), корем, лег преса, бедрата аха-аха да крампират, раменни преси, сератуси, мератуси, накрая километър бързо ходене на пътечка 15%
Напоследък забелязвам че ми е много по- лесно да правя бягане преди фитнес, преди май не ми пречеше и обратното.
Много приятен информационен бюлетин от сайта- уел дан, ббтийм! Сигурно е съвпадение, но и точно покрай терзанията ми дали и колко мръвка ще загубя показвайки плочките в бюлетина ми насочиха вниманието към новата-новиничка обширна статия на сайта с любимите ми на’учни изследвания, която бях подминал иначе.
И един друг много приятен сайт с готино написани статии:
05-01-2018 петък
Храната малко повече - 2000 Ккал. Обичайното месо и салата, извара и кисело мляко, но този път хапнах и малко плодове - нормални и райски ябълки. Част от работниците на жена ми са от пловдивските села и хората си имат градини и дворове и всякаква селскостопанска продукция ѝ носят да ѝ подаряват или на символични цени. 5 кила райски ябълки (най- сладките и вкусни, които съм опитвал в живота си) за 4 лв 😄 И жена ми ми вика: “искаш ли да ти взема? добре ли е цената? 😄 В магазина са по 1.70 бройката и нямат нищо общо с тези узрели на дървото яркооранжеви селски топки божествен елексир. А, и два нара, които си донесох от едни снимки от Гърция. 2 къщи след нашата имаше незастроено кьоше с улични смокини и нарове. Сладост на клонка.
Движението уви само 20 км колело. Бях на зъболекар след работа и щото нали ми е личен приятел и няма от какво да се притеснява, направо ме разчекна. Тръгнах си с упойки и разбит и си виках целия тоя адреналин и кортизол да ги използвам, ха във фитнеса, ха с чука на площадката с гумите в парка и накрая като влезнах на топло вкъщи и просто реших никъде да не ходя.
едит: ааа, сетих се че всъщност реших да поклякам с жената и да се набираме в тандем, че е най- тежкото нещо, с което мога да тренирам вкъщи. Клякането беше добре докато не каза, че я заболял кръста да седи с крака обвити около мен и да се държи за врата ми 😄
А с набиранията доста се озорих. Набирането в тандем го видях някъде в интернета - може би дори тук във форума - мъжа и жената се хващат за лоста лице в лице, краката на жената пак на кръста на мъжа и двамата дърпат. Жената нали ако не може сама цели набирания, мъжа ѝ помага, а за него е с малко добавена тежест - колкото не стига на жената да се издърпа горе сама. И почваме ние, получава се супер, обаче на мен много ми тежи. Две- три и повече не мога и си викам: бре, нещо съм омалял, от малкото храна ли, от зъболекаря ли дето ме изтормози и пускам долу и задъхан ѝ леко засрамен се хиля и ѝ викам: дарлинг, ми ти бая не ти достига за цяло набиране, ти като за колко килограма се набираше? и тя: ъ, ми като за николко, аз само се държах горе да не се катурна назад и само си свивах ръцете! Аз прихнах да се хиля, щото съм правил набирания с почти 60 кила и се чудя че само 2-3 направих а тя милата не разбрала че това е упражнение и за нея.
Мнението беше редактирано от Димо на 07.01.18 00:05.
07.01.18
11:44
казано от Димо на 06.01.18, 23:53:
05-01-2018 петък
Тръгнах си с упойки и разбит и си виках целия тоя адреналин и кортизол да ги използвам, ха във фитнеса, ха с чука на площадката с гумите в парка и накрая като влезнах на топло вкъщи и просто реших никъде да не ходя.
eee, aз оня ден и вчера точно си циклех на площадката , и си викам няма ли да изскочи тоя Димо да донесе чука, а у.
! Аз прихнах да се хиля, щото съм правил набирания с почти 60 кила и се чудя че само 2-3 направих а тя милата не разбрала че това е упражнение и за нея.
Защо не пробваш във фитнеса със закачена на теб тежест колко ще направиш, че така малко абстрактно идва.
Д’ба, ми аде... да бях дошъл... Ам’ ти що не пишеш едно ЛС като идваш насам, хич да нямам път натам ше дойда да се видим и да поблъскаме ако е почивен ден или след работа.
Иначе разбира се че ще се засека във фитнеса да видя максимална тежест с която мога да се набера за статистиката, лятото се набирах с 50 кг двойки-тройки, но ми правеше дискомфорт в едното сухожилие, което закача бицепса към предмишницата и почнах с по- леко. А тоя дискомфорт е следствие че веднъж се контузих (да потвърдя статистиката че и със сгъване за бицепс може да се прецака човек ако не внимава и прави его-лифтове,) щото в Лаута килограмите на дъмбелите не са надписани и са много разбъркани и имаше много народ и аз още като хванах дъмбела разбрах че е много тежък, ама вече се бях дръпнал от рака с дъмбели и викам ше си направя серията, няма ся да ми са смеят хората че го връщам безславно и разбира се нещо разтегнах сухожилието :( И оттогава като дърпам с повече килограми, което включва сгъване в лактите го усещам. Затихва с времето, ама бавно д’йба и гледам да не му давам нови поводи да се обажда.