16.03.18
09:58
казано от Brown Bomber на 16.03.18, 09:52:
Бодибилдър + боен спорт = 0
Аха, аз си помислих, че имаш предвид всеки един отделно. Но иначе има много такива, поне аз познавах доста навремето - блъскане яко, ръки 45-46 см. и ежедневно шамари по заведенията и ей така за нищо по улиците. И нямаше случай, в който те да бяха битите.......може и да не са си намерили майстора де, винаги има някой “по”. Сега, може да не са изглеждали като професионални билдери, но определено като хора занимаващи се редовно с щангите - широки гърбове, гърди и които здраво сгъват за бицепс и разпъват за трицепс :-)
Мнението беше редактирано от Деян на 16.03.18 10:01.
казано от Boby_ на 16.03.18, 09:29:
Ако харесвате готварски състезателни риалити формати, гледайте Вкусът по “24 kitchen” с Антъни Бурдейн - не една, а много класи над Хелс Китчън е. 🙂 Тъкмо сега започна “новият” сезон.
Жена ми го откри, снощи гледахме една серия, но не ми направи много приятно впечатление, може би не съм им хванал още схемата, но много отгоре- отгоре ми се видя представено, нито какво и как го готвят, не ми хареса че са смесени професионалисти и ентусиасти (ясно че както и името подсказва вкуса е най- важния, но тогава защо постоянно ги питат дали са про или не), нито пък ми се струва добра идея ястие да е навряно в една лъжица (тва трябва да си е някъв отделен жанр на готвенето - партихапки или де да знам, не е лесно да навреш всичко важно от едно ястие в една хапка, нито пък някой яде нормално така - да отреже/бодне от всичко в чинията наведнъж и да го хапне представяш ли си суши с наврян вътре джинджифил и уасаби наведнъж...)
казано от Brown Bomber на 16.03.18, 09:40:
Уличен бияч и бодибилдър не ми ги хвали 🙂 Сега въпросния заслужава някой да го отупа публично, да бере срам и да осъзнае махленската глупост, която е извършил.
Той не е билдър, доколкото знам никога не е ходил на фитнес, просто си е яко момче с нисък праг на търпимост на дразнители и израстнал в сложна социална среда. Не че му оправдавам постъпката (той даже казал че не го е ударил нарочно, бил му се приплъзнал юмрука по рамото на противника, затова отишъл в главата, но аз каквото видях на видеото си посегна ачик-ачик за брадата му), но после се изредили да го поздравяват други киокушинкайци че е нокаутирал тоя пич, щото тоя бил някав кошмар по състезанията - все се разправял със съдиите, все искал дисквалификации, все правел някакви интриги и се биел мръсно, та нашия човек неволно се оказал герой и инструмент на вселенската справедливост. После този противника му го чули да убеждава доктора да каже че е зле ударен и че не може да продължи срещата и изобщо турнира, докато други като са им разбивали носовете им слагат тампони, кръвоспират и продължават срещите.
Както и да е, изпуснал си е контрола, понесъл си е дисквалификацията. Извинил се е на противника и на съдията, казал че си е научил урока за следващото състезание.
16.03.18
10:26
казано от Deyan на 16.03.18, 09:58:
Но иначе има много такива, поне аз познавах доста навремето - блъскане яко, ръки 45-46 см. и ежедневно шамари по заведенията и ей така за нищо по улиците. И нямаше случай, в който те да бяха битите.......
Аз пък познавам хора с 36см ръка, които могат да им хвърлят такъв бой, че ти е бедна фантазията.
казано от Димо на 16.03.18, 10:26:
но после се изредили да го поздравяват други киокушинкайци че е нокаутирал тоя пич, щото тоя бил някав кошмар по състезанията - все се разправял със съдиите, все искал дисквалификации, все правел някакви интриги и се биел мръсно, та нашия човек неволно се оказал герой и инструмент на вселенската справедливост.
Можеше да попадне на уважаван противник спазващ правилата. Това е олигофренска постъпка.
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 16.03.18 10:32.
16.03.18
10:32
казано от Brown Bomber на 16.03.18, 10:26:
Аз пък познавам хора с 36см ръка, които могат да им хвърлят такъв бой, че ти е бедна фантазията.
Е, то това е ясно-има всякакви. Исках да кажа, че и обратното не винаги е изключено. Т.е. хора които от мънечки са си побойници, ама в един момент почват и да дИгат. Не да са били слабаци, да започнат щангите и да се помислят за силни в боя и да започнат “схватките”.
Преди месеци се чудех, дали да не се запиша нещо боен спорт-единствено и само за раздвижване и някакво занимание. Не да ставам по-добър в боя на улицата. Мислех нещо айкидо, вин чун и т.н......киокото ми идва малко нагоре тепърва. Някак си боксьорските удари по не ми се отдават, сравнено с по правите, резки и “отсечени” . Когато говорим разбира се за серия от такива, които си разменяте и когато вече се сбиете, а не на някой да му ръгна един в брадата и да падне.
Димо да ни извини..........ама то нали има опция за “замитане” :-)
16.03.18
10:42
казано от Deyan на 16.03.18, 10:32:
Е, то това е ясно-има всякакви. Исках да кажа, че и обратното не винаги е изключено. Т.е. хора които от мънечки са си побойници, ама в един момент почват и да дИгат. Не да са били слабаци, да започнат щангите и да се помислят за силни в боя и да започнат “схватките”.
Преди месеци се чудех, дали да не се запиша нещо боен спорт-единствено и само за раздвижване и някакво занимание. Не да ставам по-добър в боя на улицата. Мислех нещо айкидо, вин чун и т.н......киокото ми идва малко нагоре тепърва. Някак си боксьорските удари по не ми се отдават, сравнено с по правите, резки и “отсечени” . Когато говорим разбира се за серия от такива, които си разменяте и когато вече се сбиете, а не на някой да му ръгна един в брадата и да падне.
Димо да ни извини..........ама то нали има опция за “замитане” :-)
Дидо, дигай си щангите и не се занимавай с глупости. Тези квартални батки в общия случай са тотални мухъли, които първо са непобедими, а после ги отнасят с линейка и те съдят за средна телесна повреда, един прЕател ми каза.
но после се изредили да го поздравяват други киокушинкайци че е нокаутирал тоя пич, щото тоя бил някав кошмар по състезанията - все се разправял със съдиите, все искал дисквалификации, все правел някакви интриги и се биел мръсно, та нашия човек неволно се оказал герой и инструмент на вселенската справедливост.
Можеше да попадне на уважаван противник спазващ правилата. Това е олигофренска постъпка.
Точно така е, аз затова казах “неволно”. За нас смешното в цялата ситуация беше че ние го познаваме брат му на тоя колега и му знаем темперамента и бяхме сигурни че ще стане нещо такова, но чак пък за 3 секунди да си изпроси дисквалификацията, надмина и най- смелите ни очаквания.
А защо казваш че билдър и боен спорт не е за хвалене, ти самия не спадаш ли към тея категории? Както и Котиджа, Джеймса, Илиян, Дони, Карнала и още сигурно много, които пропускам. Или “билдър” има някакъв по- различен нюанс?
16.03.18
10:45
казано от Димо на 16.03.18, 10:43:
Точно така е, аз затова казах “неволно”. За нас смешното в цялата ситуация беше че ние го познаваме брат му на тоя колега и му знаем темперамента и бяхме сигурни че ще стане нещо такова, но чак пък за 3 секунди да си изпроси дисквалификацията, надмина и най- смелите ни очаквания.
А защо казваш че билдър и боен спорт не е за хвалене, ти самия не спадаш ли към тея категории? Както и Котиджа, Джеймса, Илиян, Дони, Карнала и още сигурно много, които пропускам. Или “билдър” има някакъв по- различен нюанс?
Естествено, че е така, защото щангите те превръщат в едно дърво, в един господин мускОл.
Ако тренираш боен спорт и вкарваш допълнително тежки щанги вече е съвсем различно.
Бодибилдингът освен да изглеждаш по- добре няма друго приложение. Ако някой тренира с идеята, че ще му се повишат бойните способности е объркал спорта.
16.03.18
10:50
Не говорихте ли за уличен бияч и билдър, а не за боен спорт и билдър. Уличните биячи в много случаи въобще и не тренират бойни спортове. Да не кажа в повечето-общо взето налитат постоянно, докато наистина реално не попаднат на човек който се занимава........и нещата приключват с линейка, както се изрази Бомбъра.
казано от Иван Марков на 16.03.18, 10:48:
Бодибилдингът освен да изглеждаш по- добре няма друго приложение.
Нещо сигурно определенията на бодибилдинг и фитнес ми се преливат/размиват, но не правим ли повечето тук и двете?
казано от Deyan на 16.03.18, 10:50:
Не говорихте ли за уличен бияч и билдър, а не за боен спорт и билдър.
Добра забележка, разместиха се квалификациите.
В конкретния случай тоя пич е уличен бияч и боен спорт. Бодибилдинг няма намесен.
Мнението беше редактирано от Димо на 16.03.18 11:01.
16.03.18
12:27
На мен много ми харесва Крав Мага /ако сте запознати/ - доста повече се кефя, от колкото да гледам профи бокс например. И според мен е доста по-лесно усвояемо за приложение в реални ситуации, особено що се касае до първите контакти с “противника”. Вече ако стане мелето, не си ли тренирал дълго, та механично да можеш да прилагаш, налагаш както ти идва, но поне в началото ефективността е доста добра по моему. Не случайно редица специални служби, полиция и т.н. в доста държави тренират по този метод.
16.03.18
12:48
Тая крав мага е такъв цирк, че няма на къде 😄 Все едно гледам Стивън Сегал. Пусни си Liveleak и ще видиш как реагират хората в такива ситуации. Имам един познат, който е инструктор по вин чун, кали, мали, самозащити и ме питаше какво ще направя, ако някой ме нападне с нож. Аз естествено отговорих, че ще избягам, щото съм виждал какво става след наръгване или порязване. Според него трябва да си сваля обувката, да си е сложа на ръката и да се бия с ония...
Мнението беше редактирано от CottageCheese на 16.03.18 13:01.
16.03.18
13:34
Освен на тренираност, е въпрос и на психика, че можеш да противодействаш. Например ако си с насочен пистолет в гърба-обикновено повечето, макар и тренирани ще се панират и няма да допуснат, че с бърза реакция реално могат да се извъртят и да го отнемат или да нокаутират противника. В главата им се върти: “ами ако нищо не направя и ме застреля”. Вчера по тв гледах един филм - Зодиак. Та там един с пистолет в една гора принуди двама млади да се вържат-първо тя върза приятеля си, а после бандита върза нея и започна един по един да ги ръга с ножове. Ако в съзнанието ти е мисълта, че ако не реагираш и точно в тази ситуация в гората и с това връзване, на 100 % след това ще бъдеш убит, ще измислиш някаква съпротива каквото и да става. Така или иначе си мъртъв! Говоря нали за крайни ситуации, а не когато просто си зад тезгяха в магазина и с насочен пистолет ти искат парите. Тогава ги даваш и толкоз.
16.03.18
15:07
Дидо, срещу нож или пистолет е най-добре да не проверяваш колко си трениран, освен ако не си 100% сигурен в дистанцията, намеренията, своята реакция и умения и тия на отсрещния. Тоест няма как да си и си траеш, освен ако не е на умиране - тогава така или иначе ако не пробваш резултата е ясен.
Не гледай клипове и ала бала, не залитай по модерни и многообещаващи бойни изкуства и системи. Казвам ти го като човек с 28 години практика в тази сфера.
16.03.18
15:11
..И още....майстора (професионалиста) е този, който още преди да е станала ситуацията, е разбрал за това и взел подходящите мерки....
16.03.18
15:44
То както и аз казах, някъде е ясно, че просто си затрайваш. М/у другото насочвали са зареден пистолет срещу мен на два пъти. Или първия път поне пред нас /защото бяхме няколко човека, ама аз бях най-виновния и логически го насочи срещу мен/ го зареди, дали е бил пълен не знам. И един “другар” - пиян, с всичкия си акъл му скочи на оня и пищака падна на земята. То всички бяхме пияни. После като се замислих на трезво, всичко можеше да се случи! Не бях уплашен и в двата случая-единият заради пиянството, а вторият, просто защото бе очевидно, че човека това му е начина да се измъкне и да не яде бой.
Мнението беше редактирано от Деян на 16.03.18 15:47.
17.03.18
09:52
На мен само веднъж са ми вадили пистолет, като ученик, ама бях пиян на кокал 😄 седнал (по-скоро полегнал) на една пейка и едни гаменчета ме видяха колко съм безпомощен, изядох 2 удара в муцуната с дръжката на пистолета, поразбиха ми устата, откраднаха ми телефона и изчезнаха 😄
Иначе по едно време като студент бяха станали модерни газовите пистолети (бяха пуснали няква промоция в един оръжеен магазин на Г.М.Димитров) и един от съквартирантите ми беше се снабдил, та редовно гърмеше в стаята на общежитието като се напием 😄 Не моем да сварим да проветрим после 😄
Вчера храната де да знам. По едно време следобеда си викам: нещо киселини като че ли имам, нещо стомаха ми на топка, тежи ми, закво така... после се сетих за гадните бисквити дето ги нагъвах в офиса от почерпката за на Ванката РД-то. Вечерята беше ОК (освен двете купи сладолед хаха).
Движението колелце отиване-връщане до работа и фитнес вечерта с малкия след зъболекаря. Клек 5х5@100, обръщане 5х5@60, лег преса, гръб- набирания и разни скрипци.
Малкия и той основно крака прави, колело въртя бая, после прави клек плие (май така се казва) с 5 кг диск, после военна с 5кг, някви ластици му слагах да дърпа за гръб, медицинска топка блъска в земята (толкова ни е възпитано да не чупи и да не блъска, че не мога да го накарам да я засили топката с всичка сила), лежанка с по 3 кг дъмбели и накрая му викам: прай ся малко лицеви! и той: ааа, днес правих много лицеви. - Кога пък ги прави тея лицеви като цял ден си на училище? (мислейки си че иска да клинчи нещо) и той: ами на каратето. Викам: ОК, айде няма да правиш лицеви тогава. 😄
А на мен ми е вадил и насочвал пистолет свещеник!!!!!!!!Някакъв урод ,пияндур и курвар от Перник,който има къща в Рударци...а ние ремонтирахме съседната.Казах му,че докато се оправя с мен..братчеда ще му резне тиквата с мистрията))))).Брат,на тоя “свещеник” някаква мутра в град Винкел...Щяха да ни гонят и да събарят това дет правим...ама си го достроихме де))))С руснаци и пловдивчани трудно се излиза на глава.
18.03.18
07:36
Да извадиш пистолет без да стреляш,е като да си извадиш оная работа и само да я насочиш......
18.03.18
12:09
Това е и философията на един от водещите производитрли на ръчно оръжие, при който предпазителя се сваля автоматично при изваждане на оръжието от кобура.
И събота и неделя храната зле (о, чудо! нищо ново в последните 2 месеца)
Иначе движение имаше. Сботата пътувахме извън Пловдив и само сутринта направих едно леко кросче за пръв път навън в парка след принудителната ми почивка с идеята че ако се върнем преди да е затворил фитнеса ще направя и фитнес, но уви, само с желанието си останах.
В неделята се замръцках във фитнеса и правих тяга 5х5@120, лег 5х5@90, набирания, раменни преси, още някакви други неща и накрая километър и нещо кросче добра скорост на пътеката.
И вчера пак имаше торти и шоколади в офиса. Язък че си носех месо, картофи и зеленчуци. Вечерята беше добре.
Колелото до работа и обратно. Фитнеса зерчер 5х5@80, обръщане 5х5@60, лег преса, трапец, корем, врат и още някакви неща. Много ми харесва зерчера като упражнение, но направо ми смачква предмишниците и бицепсите, нищо че бях с две пусипадчета (едно до друго за по- широк хват). Имах идея и да бягам и да правя шейна, но откровено ме домързя.
Вечерта гледах Форест Гъмп. Рев, рев 😄 Таз сутрин бях като пребит, не мога да стана от леглото.
Вторник, 20-03-2018
Калории не съм писал, но храната горе- долу ОК (с изключение на един епизод вечерта с един краешник и една филия дунапренен пресен бях хляб с дебело намазано масло и дюлев мармалад собствено производство и един солен кекс, който майка ми беше изпратила на децата, но те нещо се почувстваха подлъгани че не е сладък и не го ядоха много).
Движението колело 20 км (сутринта измръзнах на минус 2 градуса и сняг, вечерта заврях на плюс 15 градуса и въздух наситен с пролетни аромати), вечерта фитнес тяга 5х5@120, лег 5х3@100 набирания, дърпане скрипци за гръб, медицински топки блъсках в земята, кофички, мофички и някакви други неща.
Нарочно ходих да се видя с едни приятели да пием кафе да се замотам и да стигна до залата в 7 в най- голямата гъчкана само и само да съм с едно момче от офиса че има бая да му обяснявам за щангите, ама той съвсем се замоткал нещо и се разминахме. Разбира се фитнеса беше фраш, за пръв път нямам къде да паркирам и трябваше пред съседния блок чак да ходя. Въпреки че в час пик хората едва ли не се прескачат във фитнеса, аз проблеми с тренировките обикновено нямам. Двете силови клетки най- често са си свободни (има една смит-клетка ли как се казва, където едни релси водят щангата нагоре- надолу - дори и да има някой да кляка, обикновено там го прави, а снощи дори видях нещо, което смятах за технически невъзможно - обръщане на смит ахаха), кеф ми тяги, кеф ми клекове, кеф ми набирания, тръстъри, раменни преси на и около свободните силови клетки.
21.03.18
12:09
Обръщането на Смит не е невъзможно, според мен, но тр перфектна техника и много добре вървяща машина.
казано от Bart Simpson на 21.03.18, 12:09:
Обръщането на Смит не е невъзможно, според мен, но тр перфектна техника и много добре вървяща машина.
Въпросът е какъв е смисълът да дърпаш само нагоре и да се гласиш ти по машината, без да се съобразяваш с хоризонталните сили, действащи при истинското обръщане.
21.03.18
12:23
До колкото познавам упражнението съм абсолютно съгласен, Боби, просто констатирах, че не е невъзможно.
21.03.18
14:27
Бах мааму, при положение, че на повечето смит машини лоста не се върти, тоя дето е обръщал освен да е вдигал цялата смит машина, не мога да си представя как е обръщал 😄
казано от Alexander Krastev на 21.03.18, 14:27:
Бах мааму, при положение, че на повечето смит машини лоста не се върти, тоя дето е обръщал освен да е вдигал цялата смит машина, не мога да си представя как е обръщал 😄
Аз мога да ти кажа - като не ти се налага да балансираш хоризонтално, можеш само да дръпнеш нагоре и да плъзгаш дланите около лоста. 🙂 Но е тъпо, много тъпо и има добри шансове да останеш без китки, ако не координираш добре движението. 🙂
Мнението беше редактирано от Boby_ на 21.03.18 14:29.
Ми не знам, мисля че си въртеше горе дланите около лоста. А изглеждаше като някой, който знае как да тренира - и стойката и физиката му не бяха на типичните батки.
едит кроспост с Боби: да, мисля че точно това правеше. Сигурно не се притесняваше за китките си, щото го правеше с някакви малки килограми - 30 примерно...
Мнението беше редактирано от Димо на 21.03.18 14:33.
Напоследък нещо ми се услажда лещата. Жена ми я готви вкусно, но я прави сууупер гъста, тя даже и за яхния от леща не може да мине, ами направо плътна маса от леща, с консистенция почти на варен ориз - може да стои права в чинията 😄 . Всичко хубаво, обаче аз да се наям с леща с такава консистенция калориите отиват в небето щото е само гъст матриал. Та реших аз да си готвя чорба леща. Хем да ми е вкусно, хем пък и да наяжда, щото и 4 купи да изям, общо калориите още са под 500.
Та да споделя как я готвя:
- 250 гр леща
- 200 гр. лук
- 200 гр. морков
- 100 гр. гъби
- 100 гр. червена чушка
- един домат
- няколко скилидки чесън
- 3-4 щипки чубрица
- магданоз
- сол
Зеленчуците се нарязват на ситно, слагат се с лещата и солта в 2-3 литра вода в тенджерата под налягане, вари се 10-15 минути след като херметизира, слагат се нарязания магданоз и чубрицата като се отвори след разхерметизация.
120-130 Ккал на купа от 400 гр. 8 гр. протеин. Вкусотия.
Барти, дай някой акъл нещо ако пропускам или идея по- гурме да я правя някакси.
21.03.18
14:55
Точно преди няколко дни правих ултимат леща.
Значи грамове не знам защото отдавна съм си инсталирал везна в окото и ръката, но:
Мирапоа- селари, морков и шалот( може и лук)+ две смачкани скалитки чесън, запържвам в едно към едно - масло и зехтин.
Когато дойде цвета, добавям малко зеленчуков бульон,self made, ако няма-H2O( както казвахме- Витошки бульон, в твоя случей ще е родопски).
Малко, колкото да покрие.
Щом заври пак малко и така, за да ги държиш постоянно с температура, а не да ги накиснеш на веднъж със студена вода/ бульон.
Така- щом стане необходимото количество, слагам две сушени чушки вътре и пет шест сушени домата, чубрика от село, черно пиперче.
Слагам накрая и лещата, забележи, до сега няма сол.
На боб и леща, солта накрая, първо защото се сварява по добре без да се разкашка и втората причина, просто защото при супи нямаш представа на какво общо количество ще завършиш.
Щом ми уври лещата, правя запръжчица със брашанце, масълце и червен пипер и те това е.
Е аз си имам няколко тайнички, с които едва ли разполагаш, но си имам мас във фризера от Коледната гъска, с нея готвя за дребния, но сега я ползвах.
Имам си и силно редуциран бульон пак от тогава.
Ако пък не искаш брашно можеш още в началото дс сложиш няколко малки картофа и да го размачкаш яко, пак ще получиш желаната консистенция.
Едит:
Абе, тоя пич дали мете поляната?
Ей ся го видях докато пишех.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 21.03.18 15:04.
казано от Bart Simpson на 21.03.18, 14:55:
Абе, тоя пич дали мете поляната?
Един приятел казваше за датчаните, че основното им хоби е да решат камъните 😄
21.03.18
23:39
Димас, видя ли Ваньо тази вечер.
Много силно момче, много искам да го намеря някъде по мрежата да го надъхам малко.
Много е сложно да устоиш на този стрес идващ отвсякъде и целенасоченото мачкане на духа му.
Абсолютен фаворит ми е.
Ако ( когато)имам ресторант- го искам.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 21.03.18 23:39.
Нямах време да гледам днес ХК, всъщност жената нямаше време, а ние религиозно спазваме да гледаме кулинарни предавания задължително двамата.
Супер е рецептата за лещата, ще я пробвам. Най- много ми хареса идеята да доливаш постепенно вода да не се накиснат зеленчуците в студената вода. Добре че не ме виждаш как като готвя квото и да било бухам замразените мръвки във врялата вода и после замразените зеленчуци като сложа изобщо спира да ври и аз наливам още вода студена че може да получиш душевен спазъм 😄 Любим варварски трик за бързо готвене ми е да сгрявам водата предварително в каната за гореща вода - много е бърза и много бързо кипва водата 😄 (че имала малко котлен камък вътре, кой му пука 😄 )
Иначе знам че може да се сгъсти с картоф разварен и за сушените чушки - жена ми слага такива, аз не ги знам къде са 😄 И си бях замразил във фризера 3 буркана много силен пилешки бульон да си слагам когато няма пиле в супата, но много трудно се ползваше и двата буркана ги изхвърлих (супер е идеята ти да ги замразиш на тънко и да си ги начупиш за лесна употреба после). Чудех се каква подправка още да сложа и си мислех дали целина ще ѝ отива, мерси за подсказката.
Ходя си по фитнеситеее... Всеки ден. Храната и тя е всеки ден. Кога по- добре, кога по- зле. Един ден 500 Ккал отгоре, друг ден 500 Ккал надолу. Но като цяло щом жената вчера ме потупква по тумбака и ми върти въпросително глава и ми вика: “Ш, ко стаа тука ся, взимай са в ръце...”, последно повикване за здравия разум. Добре че са децата да ме харесват безусловно 😄 Ходим си по мъжки с най- малкия на фитнес (най- големия си ходи с неговите френдове, само пари ми иска за фитнеса). И вчера малкия ме направи като човече от лего. 😄
26.03.18
15:27
Да го махаш тоя смесен хват, ей! Виж детето как правилно е направило лего човечето - с надхват.
26.03.18
15:29
Даже - аха и ги е обърнало тия кила 😄
Абе и с надхват имам снимки ама първо тоя колега дето ме снима му трябваха няколко допълнителни серии да направя че да успее да ме снима като хората и ми омаля хвата накрая (той моя хват е супер слаб изобщо, пък камо ли вече уморен), второ (и по- важно 😄 ) не се виждат вените по бицепса с надхват, трето хич не се виждаха крака на снимките с надхвата (т.е. виждаха се ама само като тъмни мазни диреци каквото са си 😄 ) И накрая при редактирането жертвах функционалността и достоверността за сметка на естетиката 😄 (да се чете нарцисизма)
Иначе после му поправих на малкия човечето да държи долу щангата. Направил ни е цялото семейство, трябва да ги снимам, добре са се получили.