Димо сваля 22 кила с бой, първа смяна, стригане и глад.

Прескочи до:

19.04.18
13:52

казано от Димо на 19.04.18, 13:14:

Е то предполагам на теб затова ти харесва да ми четеш дневника, ако беше само: клек 200, тяга 300, едва ли щеше да ти е интересен. 🙂

И в естествена среда мога да лежа по 14 часа, яла да ме видиш на плажа заровен в пясъка с хубава книга 😄

На въпроса защо трябва да се чувствам заситен, ами за да не ми изисква много воля за да спра да ям?

Много си прав че имам почти 20 кила да свалям и трябва да се старая по- сериозно :(

В естествена среда ,ако лежиш по 14 часа,първо ще те навестят гарваните,после ше дойдат чакалите да видят как си,накрая може и някой вълк или мечка да намине.

Bart Simpson

19.04.18
14:12

казано от Димо на 19.04.18, 13:32:

казано от Bart Simpson на 19.04.18, 13:16:

Едно, Димас, трябва да ти се признае обаче, няма толкова упорит човек като теб.

За мен ти си упорит, не даваш назад, аз доста често ми минава упоритостта и давам заден...

Абе аз съм упорит ама ако не бях попаднал на вас щях още да маам годжи бери и да се чудя защо съм дебел и слаб.

19.04.18
14:43

казано от doni dimitrov на 19.04.18, 13:52:

В естествена среда ,ако лежиш по 14 часа,първо ще те навестят гарваните,после ше дойдат чакалите да видят как си,накрая може и някой вълк или мечка да намине.

По темата за това дали факта че живеем в градска среда и не се движим, както бихме се движили ако живеехме сред природата, допринася за това че сме дебели, има едно изследване. В това изследване мерили колко горят хора от племето Хадза, които са от последните ловци-събирачи в света (ядат само каквото хванат/намерят) и по цял ден са в движение сред природата. И после сравнили тези данни с такива на западни и други развити общества. За мен лично резултатите са учудващи.

Според тези резултати Хадза наистина изразходват повече енергия обикаляйки големи територии, сечейки дървета да докопат меда, ровейки в земята да изкопат корени и разни гризачи и т.н. отколкото изразходват западняците, седейки по цял ден на бюрото или правейки кафе на хората в Старбъкс. НО! Като се сметне за целия ден колко енергия изразходват общо (включително и енергията за поддържане в покой), всъщност били много близо едните и другите. Т.е. това, което Хадза горят от активния си живот, после като си почиват тялото им си наваксва като негорейки толкова много, докато при западняците няма много пикове и спадове, но накрая общата сметка е колкото на Хадза. Лично за мен това е поразително и извода в това изследване е че западняците са дебели, просто защото ядат повече, при положение че и едните и другите изразходват горе- долу еднакви калории (разбира се при приравнени килограми чисто тегло), независимо от разликата в активността.

Това е изследването и съм го виждал цитирано на много места, явно си е направено както трябва, макар и да не съм го чел съвсем цялото. Някой друг чел ли го е преди това?

http://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0040503

19.04.18
14:59

Участвал съм в заснемането на риалити социален експеримент два сезона тук в България.
Двадесет човека ,без особени умения за оцеляване в естествена среда,градски тип хора мъже и жени с различна възраст и професии.Англичани,всякакви физики от спортисти до дебелаци.
За месец дебелаците сваляха по 20-30 кила,а мускулестите спортисти с излишна мускулна маса се изпилваха като добермани.Жените се представяха много добре между другото.
И да ти кажа не са извършвали кой знае какви физически героиства,а проста замяна на градския живот.

19.04.18
15:04

А какво ядяха? С храната как бяха тези хора? Нормално ли ядяха или каквото си хванат?

И аз ги гледам по “Голи и уплашени” как свалят по 13-14 кг за 21 дни, но там някой път просто се случва че ядат по 50 калории на ден като се разхвърлят. И там също свалят жените по много по- малко. А ако лежат на плажа вместо да се мъчат да ловуват и да правят колиби пък направо почти нищичко не свалят.

19.04.18
15:08

Дават им при започването убито животно,нататък се оправят сами два месеца.
Е има и медицински екипи естествено,защото постоянно някой се тръшваше да мре.

19.04.18
15:12

казано от doni dimitrov на 19.04.18, 15:08:

Дават им при започването убито животно,нататък се оправят сами два месеца.
Е има и медицински екипи естествено,защото постоянно някой се тръшваше да мре.

Еми за мен това е разковничето - че просто не са имали храна, напълно нормално е да свалят. Може би ако бяха в офис да щракат само по компютър, но да ядат същото, каквото успеят да си уловят/изровят тези в природата, също щяха да свалят по много. Може би не чак толкова колкото тези, които обикалят да си търсят храната, но от същия порядък.

19.04.18
15:18

Ами храна колкото искаш ,ама тича и бяга ,или виси по дърветата ,или плува в реката, или е под земята.
Не е в магазина

19.04.18
18:35

Така де, системно гладуват 2 месеца.

Bart Simpson

19.04.18
18:50

Димо, защо не захванеш някоя отслабваща бруталия за месец два и после ще е по- леко?

19.04.18
20:17

Това само ще го оставя тук да си го разглеждате. То отслабването е проста работа - хората даже карта на причините за затлъстяване заедно с взаимовръзките са спретнали.

19.04.18
20:20

😄

19.04.18
23:53

Много дребно бе Боби, нищо се не види. Така и така са си играли да рисуват и да смятат, да бяха направили поне буквите четими...

Мусаши, аз явно съм необикновен дебелак 😄 И фитнес и кардио си правя всеки ден дейба...

19.04.18
23:55

И никой не каза нищо за изследването със събирачите Хадза. Реалистично ли ви се вижда да е така?

19.04.18
23:56

казано от Bart Simpson на 19.04.18, 18:50:

Димо, защо не захванеш някоя отслабваща бруталия за месец два и после ще е по- леко?

Всеки път ми се карат че трябвало постепенно да ги правя нещата 🙂

19.04.18
23:56

казано от Димо на 19.04.18, 23:55:

И никой не каза нищо за изследването със събирачите Хадза. Реалистично ли ви се вижда да е така?

Ами това са доста сложни въпроси, не го приемай като чиста монета, за мен лично е напълно безмислено.

20.04.18
00:11

Безсмислено като “не дава отговор на нищо” или като “не може да е така”?

20.04.18
00:37

Причините са много, но това с бруталното отслабване не работи в дългосрочен план, защото следват периоди на брутално освинване.
Така че аййй без бруталности.

20.04.18
07:30

казано от Димо на 19.04.18, 23:55:

И никой не каза нищо за изследването със събирачите Хадза. Реалистично ли ви се вижда да е така?

Не бях го срещал,може и да е реалистично.
Разбира се, че западняците плюскат много повече и за това са свине.
Важно е и какво се яде или не е, племето не яде хамбургери и торти.
Сега Димо ,по любимата ти тема за смятане на калории.
Замислял ли си се ,че ако живееш в естествена среда, ще си изчисляваш всеки разход на енергия, както сега си правиш сметка на парите да ти стигнат за месеца.
Между другото това го прави всяко животно без да използва калкулатори,
или да чете сложни биохимически проучвания.
Един вълк  примерно няма да се спусне в безсмислен спринт да гони жертва до припадък.Той тръгва и ако види че няма шанс спира.
И то спира навреме интересна гадина е той ,мисли ,преценява, разсъждава, изчислява.Кучетата ги пускаш те тичат като обезумели,но знаят стопанина им ще ги нахрани.
Разбираш ли ,написах ти го и по-нагоре това е принципа на мозъка и тялото, пестене всичко да е икономично ,ако може без енергоразход И сме на върха на хранителната верига.Няма нищо сложно.
Но, след като сме стигнали до тук търсим начини да компенсираме пълната липса на движение в модерните времена със абсурдни спортни дейности ,някой от които ..повечето нямат нищо общо с логиката на телата ни.

Мнението беше редактирано от doni dimitrov на 20.04.18 09:05.

Деян

20.04.18
07:50

казано от doni dimitrov на 20.04.18, 07:30:

абсурдни спортни дейности ,някой от които ..повечето нямат нищо общо с логиката на телата ни.

Нали дИгането не е сред тях 😎

казано от Димо на 19.04.18, 23:55:

И никой не каза нищо за изследването със събирачите Хадза. Реалистично ли ви се вижда да е така?

Човек, още снощи го прочетох, но ми стана толкова интересно, че се вкарах в ебаси филма от изчисления и теории. Реших да пиша тази сутрин на свежа глава. 🙂

Изследването определено има интересни попадения.

От една страна, Хадза са по-активни, но при приравнени параметри за тегло, мазнини и там всички други смущаващи фактори, изразходват почти еднакво количество енергия за деня като западняците.

От друга страна е телесната композиция. Има 10% разлика в процента телесни мазнини при мъжете (13.5 срещу 22.5% за Хадза и западняците съответно) и 17%!! при жените (20.9 срещу 37.9%). Като обърнеш внимание обаче на общото тегло, според процента телесни мазнини излиза, че западняците носят около 15-20 кг чисто тегло в повече, а Хадза са супер слабички.

Изниква въпросът, как по-активен човек, очевидно с по-здравословна телесна композиция, изразходва същото количество енергия за деня както по-неактивен човек с наднормено тегло? (макар че данните за телосложението на западняците не са толкова извън норма).

В изследването се посочва, че The metabolic cost of walking (kcal kg−1 m−1) and resting (kcal kg−1 s−1) were also similar among Hadza and Western groups.

Сещам се за няколко варианта. Единият е, западняците да имат огромен NEAT, а Хадза по-нисък. Направих си обаче труда да изчисля средния ръст на мъжете (158 см) от Хадза и чрез него да пресметна средния BMR чрез формулата на Харис-Бенедикт. Излиза, че мъжете имат среден BMR от около 1300 ккал/ден. ТЕЕ е изчислен на 2650 ккал.

Измереното разстояние, което изминават на ден е 11 км, което при стандартно темпо на ходене, се равнява на около 500 калории разход. Остават 850 ккал за NEAТ, което съвсем не е малко.

Всичко това ме кара да мисля, че западняците имат близък TEE единствено заради наднорменото си тегло и преяждането (адаптивна термогенеза). Адаптивната термогенеза в различните изследвания с преяждане варира от между +10 до +30% допълнителен разход на енергия. Т.е. ако количеството приемана енергия се приравни, което не е направено в изследването и дори няма данни за калорийния прием при нито една от популациите, то ми се струва, че TEE на западняците ще спадне по-ниско от това на Хадза.

Още някои неща са интересни да се отбележат. Мъжете в Хадза изминават на ден средно по 11 км, а жените около 6 км. Това са съответно 2 и 1 часа ходене с нормално темпо. Честно казано, не ми се струва чааак толкова сериозно ловуване и събиране на храна. Тоест, може би Хадза не е оптималното племе за сравнение. Нека не пропускаме и факта, че и самото сравнение не е най-оптималното. Сравняват се общо 30 човека от едно племе (технически са 2 племена) с предишни данни съдържащи информация за стотици други хора от различни региони:
Individuals were grouped by lifestyle or economy for analyses: “hunter-gatherer” includes only Hadza subjects, “Western” includes individuals living in Europe or the U.S., “market” includes Westerners as well as other individuals living in non-Western, market economies (e.g., Siberia), and “farming” includes Bolivian farmers [13], [31].

Макар учените да казват, че статистическата сила на изследването е била достатъчно висока, ми се струва, че да сравняваш данните на 30 човека от едно място с над 100 други човека от множество други места не е особено уместно.

Но... като оставим всичко това настрана, все пак основната поука от изследването е наистина, че преяждането е основният проблем. Което е и съвсем логично. Всички знаем лафа, че не можеш да надтренираш лошо хранене. А тук, “тренирането” се изразява в ходене даващо разход от 500 ккал за мъжете и 250 ккал за жените. В модерното общество, този разход се нулира само като влезнеш в супермаркета. 🙂

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 20.04.18 09:09.

20.04.18
09:11

@ Дони:

Не ядат торти Хадза, но пишеше, че много често менюто им е основно от бързи въглехидрати - яко нагъват мед.

Интересно че сравняваш калорийния баланс с паричния, и аз мисля по подобен начин за баланса, но никога не съм го писал да не кажат че съвсем съм изчаткал с тея сметки 😄

За животните от много малък чета и се интересувам, даже си мислех като ученик че ще работя биолог или зоолог нещо. Тва Бернхард Гжимек, тва Джерълд Даръл, Джой Адамсън всичко съм им изчел и много са ме впечатлили. В тая връзка виновни сме че като вида на върха на хранителната верига с лесен достъп до храна изпадаме в крайности. Но пък сме и разумен вид, отчитаме негативите на тези крайности и се стремим да си коригираме храненето и физическото състояние за по- качествен живот.

Отлично разбирам и винаги съм твърдял, че храната/калориите е най- важното условие за това дали сваляш или качваш и примера с Хадза само го потвърждава. Няма чудодейни храни, няма чудодейни тренировки. Ядеш по- малко - сваляш, нагъваш яко - качваш. Разбира се очаквах че горят по много повече калории от активното си ежедневие, но явно организма им е намерил начин да компенсира с намален енергоразход в покой, иначе просто нямаше да оцелеят с оскъдните калории налични.

Още нещо интересно за Хадза от едно друго изследване - като им изследвали хранителните навици ги интервюирали коя храна предпочитат. Меда бил на първо място и при мъжете и при жените - виж и те обичат най- много сладичко 🙂 Разликата между предпочитанията и вкуса/нуждите на мъжете и жените се проявил при месото и дребните плодове. Мъжете посочили месото като втори най- предпочитан вид храна, а плодовете едва четвърти, докато жените обратно - плодовете на второ място, месото на четвърто.

Мнението беше редактирано от Димо на 20.04.18 09:17.

20.04.18
09:13

За свалянето ти трябва диета, която спокойно може да я превърнеш в режим. Действително има много начини да свалиш килограми, но трябва да гледаш дългосрочно на нещата. Постоянните лишения от даден тип храни води до ” изпържване” и рано или късно психиката не издържа и става оказването с много ядене на боклуци. Трябва да има баланс.
В момента сме в сезона на зеленчуците. Има доста видове зелени салати, които засищат, но са ниско калорични.

20.04.18
09:23

казано от Deyan на 20.04.18, 07:50:

казано от doni dimitrov на 20.04.18, 07:30:

абсурдни спортни дейности ,някой от които ..повечето нямат нищо общо с логиката на телата ни.

Нали дИгането не е сред тях 😎

ха ха не знам,може би се изразих неправилно,но винаги ми е било трудно да намеря мотивация за спринт без нещо да ме гони или аз да го гоня, или да вдигна тежест без да я оставя където съм я вдигнал ,ами да я върна и пак да я вдигна...
Преди време бях с възпален ахилес и стъпвах като слон.Самата мисъл да се затичам ми бе ужасно противна.Нещо бързах за някаква среща ,оставих колата на свободна без ръчна на един наклон, слязох и бързо се отправих към човека ,който обаче започна нещо да ми обяснява и да сочи.
Идвам идвам извиках и почти го бях наближил когато ме озари съмнение ,че нещо става.Погледнах през рамо за да видя отдалечаващата ми се кола ,без шофьор...
Бях възхитен от себе си ,за спринта на гепард който последва,дори я настигнах и опитах да се кача ,но тя сама се спря в един бор като върха му се счупи....

20.04.18
09:41

@ Тихомир :

Гледал съм филми за Хадза и подобни племена, не им е само ходенето активността, катерят се по дървета, секат дървета, скачат по камънаците, ровят в земята с примитивни сечива, клечат и дебнат животни да ги ловуват, но да, не е някав целодневен кросфит активността им. Те се движат оптимално и премерено, рядко бягат, даже не си вдигат много високо краката като ходят, суркат си ходилата да пестят енергия.

И за мен е ясно че не можеш да надтренираш кофти диета. Нищо ново под слънцето. Но като цяло наистина доста интересно изследване и резултати. Макар и като цяло да потвърждава това, което вече съм си изградил като мнение за връзката между храната и отслабването.

В една друга статия също ги обвиняват че не е много коректно само 30 души да изследват. Има и други интересни данни - например за продължителността на живота им, има и разсъждения над изследването от вчера, щом ти е станало интересно можеш да хвърлиш един поглед:

http://theskinnywhitebuddha.blogspot.bg/2012/08/diet-and-disease-hadza-hunter-gatherers.html

20.04.18
09:55

казано от doni dimitrov на 20.04.18, 09:23:

винаги ми е било трудно да намеря мотивация за спринт без нещо да ме гони или аз да го гоня, или да вдигна тежест без да я оставя където съм я вдигнал ,ами да я върна и пак да я вдигна...

Ние като интелигентен вид на върха на хранителната верига сме над това да правим само непосредствено необходимото и това е част от причината да сме тук където сме. И при нас е много по- сложно, защото се намесват много социални фактори. Например без някой да те напада и застрашава пак ходиш да тренираш борба или бокс за да си готов за потенциалния момент, когато ще се наложи да защитиш живота или здравето или правата си? Тренирайки вдигане на тежести само за да ги поставиш обратно на мястото им, ти всъщност работиш върху външния си вид, който е важен да демонстрира добро здраве и добри гени на потенциалните партньорки, които да искат да си предадеш гените с тяхна помощ. Или пък изглеждаш добре и затова те назначават на работа с парите от която си плащаш за храна и подслон без да се налага да обикаляш цял ден да ровиш корени или да се биеш с пещерни мечки ако не искаш да те вали дъжда и т.н.

20.04.18
09:58

Търсите сложни решения на прости неща. Айде да не са съвсем прости, тоест да не са само +, - и =, но не са нужни чааак такива теоретизации. Тия Ханза са такива поради едни неща, които се наричат изменчивост и адаптация. Ние сме други пак поради същите неща.
На Димо целия проблем е лесно решим - малко воля за преяждането, малко структуриране на тренировките, малко мислене върху самия хранителен режим и всичко се нарежда с времето.

20.04.18
10:08

А, да бе, аз си теоретизирам. Разбира се че като не преяждам ще изглеждам по- добре 🙂

Лаф- мохабед да става със съмишленици, че от социалния ми кръг няма с кой да си приказвам такива работи. И няма кой да ми каже “стегни са малко бе свиня!” щото комай съм в най- добра физическа форма и съм в нетипичното и нелогично за мен положение да съм обект на завист и/или възхищение.

Мнението беше редактирано от Димо на 20.04.18 10:11.

20.04.18
10:40

Ай и да кажа какви ги върших вчера.

19-04-2018
храна 1750 Ккал
дефицит за деня 2000
общо дефицит 4250

Храната добре, макар че ми се приядоха ябълки и хвръкнаха половин-едно кило. Протеина го докарах до 170 грама от месо, млечни и БЦАА, бива.

Активността 5К бягане сутринта, следобед 25К с велосипеда като нарочно движение, никъде не ходих специално, само да раздвижа и да да изгоря някоя калория. Засякох си за 1 час 22.2 КМ, като съм карал в градска среда, има и кръстовища и светофари и пешеходци, макар и да не е както през центъра на града, по- бързо се кара в Тракия само като въртя. Някой, който кара в градски условия да каже дали е ОК като скорост, но аз доста се поуморих, веднага след това ходих да взимам малкия от училище и в един момент на слизане по стълбите за малко да ми се огънат краката 😄 Бедрата ми се понапомпаха, мисля че от комбинацията с бягането сутринта. Вечерта набързо във фитнеса 10-1 тяга@100, 10-1 лежанка@80 сс корем на машина с тежест. Явно лежанката 5х5@100 завчера ме е понапомпала, защото ми се наложи да накъсвам сериите от по 7,6,5

Има някои забележитесно красиви и атлетични мацки в тоя Авангард, радост за очите и душата 🙂 И в Лаута се разхождахме семейно и гледах една много фит кросфит майка скачаше на въже и правеше някакви комплексчета със СТ, красота. Браво.

А, също както хваля, и да порицая малко. Снощи беше заговора на сгъвачите за бицепс в Авангарда. Единия беше направил Голям Шлем - сгъваше пред стойката за клекове, но така, че заемаше и едно от двете места, където изобщо може да се прави тяга. Мани тва, ами правеше 2/5 движение с ръцете - дори паралел не хващаше. А от таза и от краката кви засилки и клатенета даваше, ужас, прималя ми само да го гледам. Другия отрицателен герой беше заел една от двете лежанки, седнал човека и си сгъва за бицепс. Поне беше отзивчив и се съгласи да се редуваме на лежанката 😄 Бах тея бавни концентрирани концентрични сгъвания в серии от двайсетици...

Мнението беше редактирано от Димо на 20.04.18 10:56.

20.04.18
11:39

казано от Димо на 20.04.18, 09:55:

казано от doni dimitrov на 20.04.18, 09:23:

винаги ми е било трудно да намеря мотивация за спринт без нещо да ме гони или аз да го гоня, или да вдигна тежест без да я оставя където съм я вдигнал ,ами да я върна и пак да я вдигна...

Ние като интелигентен вид на върха на хранителната верига сме над това да правим само непосредствено необходимото и това е част от причината да сме тук където сме. И при нас е много по- сложно, защото се намесват много социални фактори. Например без някой да те напада и застрашава пак ходиш да тренираш борба или бокс за да си готов за потенциалния момент, когато ще се наложи да защитиш живота или здравето или правата си? Тренирайки вдигане на тежести само за да ги поставиш обратно на мястото им, ти всъщност работиш върху външния си вид, който е важен да демонстрира добро здраве и добри гени на потенциалните партньорки, които да искат да си предадеш гените с тяхна помощ. Или пък изглеждаш добре и затова те назначават на работа с парите от която си плащаш за храна и подслон без да се налага да обикаляш цял ден да ровиш корени или да се биеш с пещерни мечки ако не искаш да те вали дъжда и т.н.


Да бе , за жените важни са други неща не  външния вид.И тва че тренираш борба или бокс въобще не означава ,че ще се защитиш ако се наложи, или ще се устояваш.Друг мускул е важен,дето ти тупти в гърдите...Поздрави

20.04.18
11:42

между другото ,чел ли си за минималистичния подход в тренировките на Тим Ноукс

20.04.18
12:01

Различните жени, с различен мироглед през различните им периоди различни неща ги привличат. Което е добре. Ако само тяло и хубост търсеха, щях да съм в доста неизгодно положение през голяма част от живота си 😄

казано от doni dimitrov на 20.04.18, 11:42:

между другото ,чел ли си за минималистичния подход в тренировките на Тим Ноукс

Не съм, но сега ще прочета.

Мнението беше редактирано от Димо на 20.04.18 12:02.

Carbohydrate

20.04.18
12:08

Прочетох първото което излезе като написах в гугл. Една жена хвали вмнвд...според нея е супер...защото тя й действа перфектно....само забравя че е маратонка и мазнините й дават необходимата енергия за това....на мен пък въглените ми действат добре в съчетание с месо))

Деян

20.04.18
13:27

Аз пък съм много затруднен с преценката, какво хранене ще ми е ок за организма. Нямам предвид само теглото, а това как функционира, дали нещо няма да се сговни след време, ако премахна определена храна и т.н. Със сигурност от тестеното и десертите дебелея /очаквано/. Не знам как ще съм, ако си ям останалите въглехидрати, но съм в калориен баланс. Отдавна пък също така не съм пробвал да съм само на салати и протеинови, за да видя с енергията как съм при трениране при по-дългосрочно прилагане на такова хранене. Когато не съм спортувал, освен да ми е стържел повече стомаха, друго не е имало като негатив, т.е. не съм се чувствал омаломощен когато съм бил само на салати, млечни/яйца и месо. Близо 8 г. постих на Коледните и Великденските пости- стриктно без месо и млечни. В тези периоди, също не съм имал проблеми с енергията и тонуса. Явно при мен може от всичко и ми влияе добре, но да е балансирано, като се махнат разбира се тестените, десертите, газираното, алкохола и т.н. познати неща. Имаше дни, при които правех воинска диета и ядях чак вечерта след тренировка при цял ден глад - пак не съм имал проблеми с тежестите или с енергията в залата, по-различни от сега.

27.04.18
22:40

Аз си тренирам и уж броя калории всеки ден, но бройката хич не ми харесва. Занулих се още в сряда, а вчера сигурно само бях 10 000 Ккал назад 😄 През деня нормална храна, даже навъртях 40-50 КМ с колелото с добро темпо, но вечерта десетина бири, 600 гр пържени картофи и 600 гр пилешки крилца в мед и зехтин и още някакви неща.

Днес леко снощен, но вчера говорихме със Сашо да пробвам нещо на гребния тренажор преди фитнеса и се занесох към залата. За 20 мин.4867 метра. Пулс преди 70 (бях пил няколко силни кафета) веднага след 20-тата минута пулс 148, 1 минута по- късно 98, 3 минути по- късно пулс 100. Мускулите на пищялките ми отказаха с оная пареща болка която се появява когато ходиш много бързо, връзките на снегоходките на гребния тренажор в които си слагаш обувките постоянно се разхлабват самѝ и трябваше да правя компенсаторно движение да не излетя назад при всяко загребване. Първите 10 минути по- лекичко, втората половина натиснах, но вече ми пареха пищялките и задника и толкова успях да натисна. Мисля че съм имал и по- добри гребания и то след фитнеса, но толкова можах днес.

След това направих набързо да отчета и силова тренировка лежанка 5х3@100, набирания 5х4 @20, корем на машина и гръбни екстензии 4х10@40

27.04.18
22:49

казано от Deyan на 20.04.18, 13:27:

Аз пък съм много затруднен с преценката, .

При мен въглехидратите са малко(бирата не я броя)))...примерно макс 100г варен ориз и то не всеки ден.Салати мощно,ама със зехтин и стафиди маслини,месо 5-600г на ден.Тренирам през ден и в деня на тренировка ,храната е по-малко...вечерята също,бирата я боря да падне ама, не падам под 3(((,ми жаден съм.
Имам един ден в седмицата на тиквички и фасул ...или риба,примерно.
Ако не се осера с бира или (о ужас-със 100мл ркия),нещата се случват добре в залата.

30.04.18
23:07

Вчера 29-04-2018 беше Маратон Пловдив, 21 КМ бягане за 2:32:34 Бавничко, но пък много приятно. Бягахме 3/4 от трасето с темпото на една колежка да я подкрепям, че тя милата не се беше подготвила достатъчно, къде я влачих на буксир, къде ѝ пях песни да я надъхвам (нали съм им капитан на Отбор Черешка 😄 ) По едно време едно хлапе осми клас девойче се лепна за нашата групичка, решила че сме семейство - аз, колежката и синковеца и си бяга с нас до финала. Та беше забавно де, надъхвах децата, побягахме, посмяхме се, видяхме се с приятели и познати, времето и то беше хубаво, организацията на ниво, чудесно спортно изживяване. Вечерта малко лостове със семейството да се раздвижим след 4 часа път с колата.

Храната нищо особено, не съм броил калории, но нормално, сигурно някъде към неутралния баланс. Ново ястие прибавих към кулинарния си арсенал с ограничените продукти, с които се оказа че разполагам на вилата. Кръстих го чили кон карне, макар да съм сигурен че доста неща му липсваха за това гръмко име. Основно боб от консерва, наденица, чушка и пилешко филе съдържаше, но цялото семейство много го хареса а и става за фитнес храна, ще го правя и друг път сигурен съм.

30-04-2018 Храната отлично: малко от чиликонкарнето от вчера, салата айсберг с пресен лук и чесън от градината, пилешко, наденички,чушки и тиквички на скара за 1350 Ккал.

Движението федербал семейно в парка, разходки, сутрин и вечер по двайсетина минутки на лостовете, двора окосих, бива.

03.05.18
00:18

01-05-2018 Храната ОК: 1800 Ккал от яйца, пилешки и свински пържоли и телешка наденичка, най- вкусните домати за годината, които купих от една циганка на селския пазар, айсберг, малко млечни, един банан и един детски сладолед диня. Така ми се е прияло диня вече...
Движението пак федербал, лостове, час разходка в планината.

02-05-2018 Храната супер: 1200 Ккал от свинско контрафиле, тиквички, пресни картофи, моркови, лук, малко млечни за сос и в кафетата.
Движението малко градинарство, малко лостове (5 кръга от по 10 набирания, 20 лицеви, 15 хоризонтални дърпания за гръб, 10 кофички, 20 коремни), надвечер малко на любимите ми Римски стълби над парка интервали бягане нагоре и ходене надолу.

Мисля че това посещение във Вършец ще е първия път от толкова години, в което ще съм успял да съм в калориен дефицит. Обикновено престоя ни тук се превръща в алкохолни и бакбекю вакханалии. Май има шанс да не изглеждам съвсем свински на плажа тази година.

Мнението беше редактирано от Димо на 03.05.18 00:22.

Bart Simpson

03.05.18
00:52

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1