21-06-2018
храна 1400 Ккал
дефицит: за деня 1350 Ккал, общо 10370
Храната малко хаотична през деня. Също и в приготвянето. Правих леща чорба със свинско и ориз с пилешко. Малкия му сипвам от лещата и той след 5 лъжици: “А тате, защо лещата е сякаш безвкусна?” И аз: ми де да знам, май забравих да сложа подправки? Опитвам и верно - ни чубрица, ни целина, ни сол, ни доматено пюре. Добре че беше още гореща в тенджерата та я подправих надве-натри. А ориза нещо обърках мярката и се оказа че съм сготвил почти цял пакет ориз, едва не излезе от тенджерата. Добре че щерката много го обича, на нея разчитам 😄
Движението час и нещо колело по велоалеите около Тракия по обяд и надвечер малко лостове в парка. С колелото си направих кефа да дръпна някво брато със състезателен екип - мисля че беше от “Цар Симеон” колоездачното дружество. Той се беше отнесъл и не въртеше много здраво, аз му се появих изотзадзе и го изпреварих с добра скорост. Тъпотия, ама се накефих хаха...
Тренировката в парка 5 кръга сс от 10 набирания, 20 лицеви, 30 удара с чук по гума, 100 скока на въже. Поприключих аз по- бързо от предвиденото и си тръгваме, че комарите ме надупчиха зверски въпреки химическия репелент с който обилно се бях полял, а и моя малкия (8-9 години) реши да прави спаринг с един младеж на 15 години и 2 глави над него, щото и двамата били тренирали киокушин и някакси завърши по лице в прашоляка с цицина на главата и поиска да си ходим да се къпе. Аз малко се издразних на тва хлапе как уж спаринг и по- голям, пък не го пази, ама не видях точно кво стана и му викам на моя: млък! да си мислил като искаш да играеш спаринг с по- големи! И си вървим ние по пътя към вкъщи и някав тюфлек на неопределена възраст между 30 и 40 седнал на една пейка и чопли семки по потник и джапанки в компанията на две облечени като лелки жени до него. Вече го подминахме и тоя ми подвиква зад гърба: “Ей, ти обаче бая дърва нацепи, направо си за в Родопите да ходиш да сечеш” Викам си: “Тоя не уцели момента” Казах на малкия да си върви към блока и се върнах да го видя тоя цървулан кво иска. Той май не очакваше такава реакция и малко се притесни и спря с остроумията и пробва да замаже да се обяснява какво имал предвид за сякането. Аз му се надвесих и го обидих 2-3 пъти едва завоалирано, викам си дано стане да се прави на мъж пред жените - не можах да определя дали са му приятелки или жена му и дъщеря му, но на тоя му се сви сфинктера, взе да гледа настрани, само стиска пакета семки и не стана.
Мама ти д*ба селяндура мръсен, твоя работа ли е кво правят хората ако не ти пречат? Може да е сериен клоун с един единствен повтарящ се скеч, щото и едно друго момче ми разправяше че наскоро някъв му обяснявал настойчиво нещо за сякане на дървета като го видял да си блъска с чука по гумите в парка. Тоя път мисля че не му се получи смешно, но колкото се издразних на него, толкова и на себе си - хем все си викам че не мога да се разправям с всички ненормалници на света, хем като стане така и не успявам просто да си подмина.
22.06.18
08:45
Добре, че си се върнал и все пак не си го набил, че после щеше да съжаляваш.
Мда, и аз така си викам, че иначе сигурно щяхте да ме гледате по новините в “Темата на Нова: За озлоблението в обществото ни и изблиците на насилие” че точно там има детска площадка с поне 30 деца и родители и насреща има камери за видеонаблюдение.
22-06-2018
храна 1800 Ккал
дефицит: за деня 850 Ккал, общо 11220
Храната уж нищо особено, от това малко, от онова малко, пък те калориите си се трупат.
Движението 3.5 КМ бягане по обяд в най- голямата жега. Не знам дали заради жегата, или защото спах само 4 часа вечерта, или заради няколкото спирания да шмуля попътни черници и джанки 😄 но ужасно трудно и мъчително ми се видя това бягане. Едва изчаках да ми каже найкрънплюса че съм си избягал километрите за да преустановя мъчителното си тътрузене. После надвечер няколко КМ велосипедче колкото да се задъхам и вечерта вкъщи малко набирания, корем, покляках с Борис - става все по- добър в това да се отпусне напълно като торба на врата ми и да не ми пречи като се стяга. Не ми се тренираше, ама изобщо.
Предишната вечер работих до късно и гледах някакви неща по телевизора, по- специално филм с Клинт Истуд и Морган Фрийман, който не бях гледал. За една боксьорка, драма, ама ми хареса. Там имаше един момент в който окото ѝ се беше затворило напълно и поне на филма никой не ѝ направи проблем да продължи, но ми напомни за друга истинска история, която бях гледал в ютуб.
Боксьор получава тежка аркада над окото и след 1 рунд вече му е напълно затворено окото и реално не може да вижда нищо с него, но когато лекаря идва да провери дали вижда изобщо с окото защото ако не вижда трябва да прекрати мача, му затваря здравото око с длан и го пита колко пръста вижда, един от екипа на боксьора без лекаря да види му потупва по крака както е седнал в ъгъла колкото пръста показва лекаря. Така успява да измами че вижда с това око, продължава мача и печели с нокаут, нищо че с едното око е сляп 🙂 Етва му се вика помощник в ъгъла. Разбира се и сърцат боксьор.
Димо, при такъв дефицит (общ) имаш ли разлика в кантара? Никога не съм следила общ дефицит и ми е интересно къде е срещата на теорията и практиката.
Това, което най- ми липсва от Пловдив, са черниците. Тук съм сварвала само на някои възлови за работата ми места, където нямам как да се пускам с костюмите и роклите. Добре, че поне джанки има бол. 😅😅😅
Еми не е като баланс на финансова сметка точен до стотинката и грама, но да - покриват се показанията на кантара със сметката на калориите в общия случай, поне тенденцията е напълно ясна - в дефицит ли съм - свалям.
От 13-ти май последно го броя тоя дефицит, бил съм 97 кг когато съм почнал да броя. След повече от месец със сумарния дефицит 11200 Ккал кантара ейсега показа минус 2.5 кг, което е доста добро съвпадане в рамките на статистическото отклонение от под 1 кг. И в предишни периоди в които съм успявал да следя за по- дълъг период от време калориите сметката пак е излизала доста точна, като понякога е доста точно 7000-8000 Ккал дефицит за свалено кило, в повечето случаи (както и сега) разликата в кантара върви по- бързо от калорийния дефицит - с 1-2 кг на месец-месец и половина.
Само един- единствен път писах калориите суперстриктно за 5 седмици и очаквах да съм свалил 5 килограма, а като се претеглих бях АБСОЛЮТНО същото тегло - до грама. Но пък с шивашкия метър като се мерих тогава, обиколките бяха намалели и то значително. Може нещо вода да съм бил задържал много и мръвка да съм качил малко... все тая - приемам го за някаква аномалия.
Знаеш че това с кантара е винаги малко относително. Именно затова си купих калипер да си меря всъщност какво се случва с подкожните мазнини - нещото което реално най- много ме интересува щото искам да не съм мазен, а не да съм едисиколко килограма. И дефицита сравнен с показанията на калипера и сметнати с формула са си доста точни - ако по калориен дефицит трябва да съм свалил 1 килограм мазно, като се нащипя и въведа данните по формулата ми излиза точно 1 кг мазно по- малко.
23.06.18
10:40
” Момиче за милион долара”, много голям филм.
От бая време не съм писал в дневника, иначе си смятам и пиша калориите. И си потренирвам де. Ще се притегля ейсега и премеря и ще напиша сметките.
Ето че само след 2-3 дни идвам и си пиша обещания отчет 😄
Сметнах и за последния месец без два дни съм бил почти на перфектния баланс - само 1240 Ккал над баланса. Което прави общо 9972 дефицит. Килограмите са 1 нагоре, но аз не се теглих съвсем сутринта веднага след банята, а и вчера добре си похапнах, включително сладоледи и ориз и това ми е въглехидратно след обилно ядене тегло, та доста вярно показват сметките ми. С около 200 Ккал на ден само се разминават дори и в този случай, точност от която съм доволен. Не съм платен юзър на МФП, затова не мога да си експортна данните и да си сметна лесно средния баланс, а ме мързи да го направя на ръка сега, та няма да знам какъв коефициент за активност ми се получава, но начина, по който си пиша баланса и допълнителните активности явно е сравнително верен. А и последните 2 месеца къде от контузията, къде от решението ми да не си плащам карта за фитнеса и уж да спортувам на открито нямам някакви кой знае какви уау активности. Мерките и те потвърждават в голяма степен показанията на кантара и сметките с калориите, та съм доволен.
Рамото е ОК, не ми пречи вече в ежедневието и в тренировките освен ако трябва да шръгвам или да правя движение като раменна преса. Ще мине напълно след някой и друг месец надявам се.
Завчера с Илиян правихме един комплекс, който Барти ми го каза и бая се изложих. Комплекса беше от 10 до 1 клек 1хЛТ сс кофи СТ за време. Сложих 90 кг, че последно се бях теглил 93.5 кг а в на Сашо залата май няма под 10 кила дискове 😄 Засякох си време 14:30, останах направо без крака и вече трети ден имам МТ на предната част на бедрата и на долната част на задника хаха... Въздух, сърце - всичко си имах, ама краката просто омекнаха - едвам ги избутах особено около седмицата и шестицата. Ама какво очаквам като аз не съм клякал изобщо в последните 2 месеца, а и по принцип не клякам много- много.
Иначе почивката от фитнеса май ми се отразява добре на хвата и изобщо на силовите постижения. Зимата макса на тягата ми беше 150, а онзи ден дръпнах 10 единички всички с надхват без даже да се замисля, и чак после гледах на снимките как съм хванал, защото дори само допреди 2-3 месеца още след няколко повторения на 120 обръщах на смесен хват. Ще пробвам един макс на тягата тея дни. Само да ми мине мускулната на краката 😄
20.07.18
14:54
Аб@ и краката дет си оформил.
Евала.
20.07.18
14:58
Като гледам този лост как се е огънал от 150кг, изглежда е доста еластичен и удобен.
20.07.18
15:01
Специално този лост е и крив, което също много помага.
Димо, вие ли постоянно разхвърляте залата ве? Ще ви глобявам, ей!
Аб@ и краката дет си оформил.
Евала.
Може да прозвуча като Класическия Фитнесджия дето неще да кляка щото “аз крака си имам”, но аз наистина крака винаги съм си имал. Пооформил съм ги разбира се като бягам и като карам колело почти всеки ден последните 2 години, а и предполагам от спорадичното ми и айляшко трениране за крака с тежести също. Чакам да сваля до 10% ПМ и тогава вече ще се накефя на гледката 🙂
Като гледам този лост как се е огънал от 150кг, изглежда е доста еластичен и удобен.
Той даже преди да го дръпнеш си е леко кривичък - идеален е за тяга.
Нищо не разхвърляме човек, като в храм се държим - влизаме смирено, квото ползваме ползваме, после прилежно си го подреждаме. 😄
Майтап- майтап ама аз не обичам да ходя някъде и да оставям одрискано след мен. А и ние да не мислиш че сме се засилили да тренираме често? По веднъж на 10 дни за контролно. И то щото аз го карам Илиян. Да е жив и здрав, че днес е и именник, ама ще го издам - снощи се гласяхме да идваме, обаче ми излезе нещо и му пиша че ще пропусна и той веднага - “Ем’ значи и аз!” 😄
20.07.18
15:08
Седни на машина за бедрено разгъване, натовари малко тежести и направи снимка на краката.
20.07.18
15:09
Вижда се подреждането...всичко е прибрано старателно, ама не където му е мястото 😄
Па на Илиян тва му е редовния номер, да има някой да му запали фитила за мързел 😄
Седни на машина за бедрено разгъване, натовари малко тежести и направи снимка на краката.
Защо това? Там ли ще се видят най- добре?
20.07.18
15:31
Пробвай и после ще споделиш. Не че толкоз държа да гледам мъжки крака де 🙂
Ама кажи с каква цел де - да знам на какво да наблегна. Иначе за гледането - то добре че сме си ние дето тренираме да се оглеждаме един - друг, че ако се надяваме жените да ни заглеждат - така ше си останем 😄
допреди 2-3 месеца още след няколко повторения на 120 обръщах на смесен хват.
Баси и напредъка за хвата!
Нека да започне да си тЕги редовно и тогава ще се види реалния прогрес колко е.
допреди 2-3 месеца още след няколко повторения на 120 обръщах на смесен хват.
Баси и напредъка за хвата!
Нещо си се объркал, напредъка ми е:
онзи ден дръпнах 10 единички всички с надхват без даже да се замисля
20% за 2-3 месеца мисля че е добре.
21.07.18
11:17
Аааааа не се е объркал, такъв си е.
20-07-2018
храна 1850 Ккал
дефицит: за деня 800 Ккал, общо 10772
Храната можеше и доста по- добре ако не бях седнал да вечерям втори път към 1 през нощта.
Движението 4-5 КМ бягане без много сгъване на краката че още си болят от клякането онзи ден. Добре им дойде раздвижването, макар че вчера на моменти аха-аха да блокират, днес вече съм много по- добре откъм мускулна треска.
Гледах филм в който се говореше за антропология и казаха че неандерталците можели да бутнат от лежанка 200-250 кила нормално. Също казаха че хората загубили голямата част от окосмяването си за да могат да се потят и охлаждат по- ефективно, което пък ги направило едни от най- добрите дневни маратонци в животинския свят. Показаха как бушмените ловуват антилопа. Като я видят, просто тръгват след нея и макар и да не могат да я настигнат защото е много по- бърза, я преследват и не я оставят да спре и да се охлади. След 4 часа безспирна гонитба под африканското слънце антилопата прегря, получи топлинен удар и просто спря. Ловците се приближиха и я убиха от упор а тя само можеше да ги гледа с големите си изразителни очи.
21.07.18
12:48
“....... С големите си изразителни очи.”
Луд,луд,луд.....
Нещо си се объркал, напредъка ми е:
.
Е именно де.
20% за 2-3 месеца мисля че е добре.
Има си хас да не е добре,аз за 2 години не мога да го постигна.
Аааааа не се е объркал, такъв си е.
Ако знаеше къв съм...нямаше да дращиш ,какъв съм.
Мнението беше редактирано от nervak на 21.07.18 15:59.
21.07.18
14:42
Сейм ес ю.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 21.07.18 14:42.
21.07.18
15:22
Ловците се приближиха и я убиха от упор а тя само можеше да ги гледа с големите си изразителни очи.
Лоши хора, не са извисени като веганите.
Лоши хора, не са извисени като веганите.
А, лоши, що да са лоши... В един от тези филми казаха че умението на първите хора да ловуват месо било съществено за еволюцията ни до върха на хранителната верига на няколко нива.
Първо със силната животинска храна сме можели да храним големите си мозъци, които пък големи мозъци ни направили още по- добри ловци, защото сме можели да предвиждаме поведението на животните и да правим сложни ловни тактики, да използваме сечива и оръжия за лов и също и да ползваме огъня, който правел месото по- лесно усвоимо и сме можели да набием хиляди калории за кратък период от време вместо да преживяме и предъвкваме по цял ден. Също се освободило място за по- нататъшно разширение на мозъка като не се налагали много обемни челюсти и челюстни мускули.
Та месото поне в онзи период е било ключово в еволюционно отношение.
21-07-2018
храна 3018 Ккал
дефицит: за деня няма 513 Ккал над баланса, общо 10259
Уж не ядох нещо кой знае какво - от много неща уж по малко и то се натрупа, но и движението ми беше минимално - пиша си половин час плуване за двата часа на басейна, та накрая съм над баланса.
22-07-2018
храна 2105 Ккал
дефицит: за деня 1022 Ккал , общо 11281
Днес доста по- добре с храната, само един сладолед и ориза за вечеря са ми извън предвиденото. И за двете е виновна жена ми разбира се - сладоледа ми го сервира направо в купичка с лъжица, а ориза го готви много вкусен 😄
Движението сутринта час и нещо колелце с едно приятелче 20 КМ около Тракия. Следобеда с малкия ми син - 6 рунда чувал на боксовата площадка в Лаута и после няколко кръга набирания и лицеви и някакви други неща на лостовете.
Да кажа за бокса 🙂 В третия рунд на площадката се появи с хлапенцето си да си подскача на въже онова кросфит- мамче за което ви бях споменал и на чиято енергия и физическата хубост се възхищавах преди известно време и от тогава често срещам в парка да си тренира. В потвърждение на изследването че в присъствието на сексуално атрактивна жена докато тренираш ти се вдигат и тестостероните и адреналините и постиженията с едисиколко процента, третия и четвъртия рунд натиснах сериозно газта, горкия чувал направо го помлях, но и горкия ми далак така не ме беше болял доста отдавна 😄
Не знам как щях да изкарам 6 рунда с това темпо, но ето че в края на четвъртия рунд се изви внезапна лятна буря с вихрушки, проливен дъжд и гръмотевици някъде доста наблизо. Както си беше ясен слънчев неделен следобед и хората си се разхождаха лежерно в парка и за миг се превърна в бедствие. Разни жени бягат и пищят, децата реват, татковците си крият главите с якетата. Кросфитърката ме накефи че запази самообладание но и тя тръгна да търси заслон от стихията. Ние с моя малкия вървим пред тях, но я гледам че тя вече взе малкото си момиченце на ръце, но трябва да влачи и бебешката количка и почна да изостава, та извиках на моя да бяга към близкия хотел и се върнах да ѝ помогна на момичето. То взеха да падат клони от дърветата под напора на вятъра, а дъжда беше толкова силен че на няколко метра се виждаха вече само размазани силуети, алеите се превърнаха в малки водни канали, малката пищи в скута ѝ - екшън направо. Оказа се че е с кола на близкия паркинг и на бегом се изнесохме натам и се скриха в колата, после ми метна пълен с признателност поглед през покрития с едри капки и вадички страничен прозорец на колата, минавайки покрай входа на хотела, където се бяхме приютили с моя малкия.
Ние изчакахме още 5 минути да поотмине дъжда и се върнахме да си довършим тренировката макар и мокри до кости. Цялата гора беше обвита в па’рите от летния дъжд, а ко’сите лъчи на залязващото слънце провиращи се между стволовете на дърветата правеха ситуацията сюрреалистична. Голям кеф, съжалих че не си нося фотоапарата.
22.07.18
23:38
Ти пък може ли да пишеш толкова увлекателно 😁
Направо ме докосна тая история - ококорих очи и бързах да науча края 😂
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 22.07.18 23:41.
‘Ми като не мога да се похваля с кой-знае какви тренировки, да има с какво друго да е интересно 😄
22.07.18
23:43
Идеален си. Повече такива да има за четене. 🍺
23.07.18
00:22
Дима, наистина пишеш страхотно, много приятно ми стана от разказа ти.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 23.07.18 00:32.
Да напиша и аз нещичко в моя дневник най- вече за чалънджа “Нацепени мидълейджъри за 3 месеца”.
Доста работа тея дни, скапах се направо. Храната ОК, тренировки когато мога разни лостове, бягане и щанги малко.
Вече съм в нещо като отпуск - жената е в оптуск и сме на планина с децата. Тук вече имам време и възможност да се движа по много. Сутрин 5 КМ планинско бягане, или 50 минути стълби, после лостове, плуване, ходене с часове в планината. Уви, храната е като на ваканция и като “невидял” - барбекюта, препечени филийки, манастирски билков мед и боровинково сладко, бири, мири. Може би някъде на баланса съм, но не пиша от 3 дни, а може би трябва.
Не мога да се премеря с калипера или претегля, може би обиколки с метъра мога да измеря с канап и линийка. Визуално не мога да кажа дали съм мръднал.
13.08.18
15:16
Това ли е темата за коментари на конкурса Мис макси шоу? : Д
Нямаше ли и някоя щипка за пране, да измериш процента мазнини? :>
13.08.18
15:19
Айде Димо, още поне 1000 ккал за сваляне от Гого 😄
п.с. на чужд гръб и 1000 ккал са малко 😄
Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 13.08.18 15:20.
Пробвал съм с обикновен шублер, ама не е много ОК. За щипка не се бях сещал, мисля че може да се пригоди нещо с малко тригонометрия.