Димо сваля 28 кила с бой, първа смяна, стригане и глад.

Прескочи до:

23.05.18
14:12

Като си говорим за модерни приложения за телефон, оня ден ахнах направо - търсих си приложение да си снимам храната лесно и бързо и да мога да я описвам после на майфитнеспала, попаднах на едно приложение, което твърдеше че снимаш и то познава кво си снимал и колко е като количество. И аз си викам: “а, да бе, повярвах ви, мани тая работа, как ше стане?” Ей, баси мозъците дет са я правили тая програма - верно работи. Ся не е винаги на 100% вярна, но тя ти предлага каквото мисли че е най- вероятно, после втори ред по- малко вероятни неща и накрая вече доста съмнително според нея да е това. И дори и да не е познала съвсем точно да ѝ е първо предположение, ти с един-два клика реално можеш да въведеш какво си ял. И ти предлага и количества. Пак с 1 клик и ти смята калории, макроси. Баси времето да си жив...

Казва се Bitesnap ако някой му е интересно да я пробва 🙂

GG

23.05.18
21:54

Междувременно, фмъшката съблекалня на залата, в която тренираш д:

23.05.18
22:26

Те модерните прически(тип отзад късо отпред модьерно) изискват поддържка недей ти така 😄

25.05.18
10:38

23-05-2018
храна 2000 Ккал
дефицит: за деня 660 Ккал, общо 10270

Храната добре, движението колелце и фитнес дърпащи. Явно не е било само освинване тези няколко месеца. Преди 4-5 месеца единица на 150 ми беше макс на тяга, сега дръпнах 3 в серия на 150 с още аванс.

Малко продължение на историята с вкусните тиквички и отрудения чичак. Отивам аз на същото пазарче да потърся още тиквички да си купя, обаче вече малко късно и този го няма. Питам една сърдита леля на съседното място и тя вика: “ама кво му вярваш на тоя измамник - отглеждал ги бил, нищо не отглежда, прекупвач е, обикаля борсите и на хората по дворовете. Опитай от моите тиквички да видиш че са същите.” Накарах я да си покаже и тя ръцете - пухкави и бели, вика че дъщеря ѝ и зет ѝ работели на оранжериите. И наистина - и нейните тиквички бяха много хубави, неразличими от на чичката 🙂

24-05-2018
храна 2250 Ккал
дефицит: за деня 650 Ккал, общо 10920

Храната ОК като изключим едни спагети от тея, които сготвих на децата за обяд, и вечерта преди лягане нещо сладко и въглехидратно ми се ядеше, та си набърках купа овес с овесени трици и подсладител.

Движението цял ден напред- назад снимане. И дъжд ме пра, и ушите ми бръмнаха и се надишах на бензинови пари, и се нагледах на цигания, поне абитуриентките бяха хубави. Вечерта късно фитнес бутащи - чак затворих фитнеса. Лежанка 5х3@100; кофи СТ 5х15 сс раменна преса с дъмбели 5х5@22; пуш-преси 5х3@60 сс трицепс кабели; разтваряне дъмбели сс флайс на кабели.

26.05.18
11:43

25-05-2018
храна 2780 Ккал
дефицит: за деня 0 Ккал, общо 10920

Цял ден ми се спеше, съответно и ми се ядеше. Поне успях да го докарам на неутрален баланс.

Движението 3-4 КМ бягане предиобяд, крака и корем във фитнеса надвечер. Лег преса 5х5; машина за задник (нещо като ритник назад, само 120 кг се побират на шиша, идва ми лека) зерчер клек 5х3@80; сумо тяга 4х8@110; шейна 4х30м@50 сс корем на машина с тежести сс подвигане на крака от висене. Успях да си премажа ноктите на дясната ръка като разтоварвах едни двайски :(

Снимах си селфи от фитнеса да мотивирам една колежка, че нещо не ходи на фитнес.

Утре ще се меря и тегля.

26.05.18
12:54

Много мощни крака, може би трябва да надуеш малко ръцете за да изглеждат съпоставими.

26.05.18
13:40

Благодаря, а даже не клякам с тежко, сигурно имам ген или бягането и колоезденето имат пръст.

За ръцете от няколко тренировки насам почнах да ги тренирам и тях, че сигурно година не бях ги тренирал целенасочено. Ама кво да кажа.. аз от моите наблюдения ръцете натурално горе- долу толкова си стигат. Всички с по- големи бицепси са ми съмнителни и най- често идват в комплект с пъпчасали плешки 😄

Дай идея как да понадуя ръцете натурално? Чел съм например в 5х5 че ги дават да се тренират с повечко повторения. А едно брато с огромни рЪки от предишния фитнес като го питах как си тренира ръцете викаше: еми имам си отделен ден за ръце. 7-8 упражнения за бицепс и още толкова за трицепс е нормално според мен. (и неговите плешки бяха пъпчиви 😄 )

26.05.18
14:04

Е без хап си трябва ген.
И аз нямам големи ръце, че да знам кое работи, но защо не пробваш следните упражнения в 5-8 повторения, според това как ги чувстваш.

Набиране подхват, сгъване с дебел лост от стоеж, Зотман сгъване, кофички, лег тесен хват, разгъване на скрипец- “това помага всеки път”.

26.05.18
14:06

То и моите плешки са пъпчиви, ама ръката е 32 санта 😄

26.05.18
14:41

казано от Brown Bomber на 26.05.18, 14:04:

Набиране подхват, сгъване с дебел лост от стоеж, Зотман сгъване, кофички, лег тесен хват, разгъване на скрипец- “това помага всеки път”.

Набирания правя нон- стоп, сгъвам си за бицепс, но ще трябва да потърся как да удебеля лоста (нали за такъв дето е 5 см говорим?), Зотман ще видя какво е че само съм го чувал и другите нормално си ги правя, може би ще трябва просто повече упражнения да правя за тях. Имам малък проблем откакто почнах пак да тренирам ръцете - все са ми в мускулни трески, дано скоро да минат.  А и тук съм позирал и снимал за крака, ако снимам ръцете малко по- добре излизат 🙂 Не че пак не съм си тиранозавър де... Гледам да разширя гърба, трапците и раменете да компенсират визуално малко краката.

казано от Боян на 26.05.18, 14:06:

При теб пъпките са от друго и при теб е донякъде нормално, всички сме били там 🙂

26.05.18
16:24

Само тяга и клек трудно ще ти оформят ръцете, както и самоцелното сгъване и разгъване, но комбинацията от всички базови, плюс акцент върху ръцете, и вярвам че ще качиш поне 1см за 1 год, което ще е добър прогрес.

ДЕ

26.05.18
16:49

казано от Brown Bomber на 26.05.18, 16:24:

вярвам че ще качиш поне 1см за 1 год, което ще е добър прогрес.

Хм, не е ли супер мижаво това. Базови, плюс изолации и само 1 см., и то за година.......и това е добър прогрес. Ако едновременно топиш мазно, може би, но иначе за мен това си е нищо. Или пък да имаш предвид с преобладаваща миофибрилна хипертрофия. Така съм общо взето съгласен.

26.05.18
17:12

С твоето ядене само хабиш тестостерона 😄

28.05.18
13:20

казано от Любомир Ламбрев на 26.05.18, 17:12:

С твоето ядене само хабиш тестостерона 😄

Позволих си да ти използвам израза снощи на моя големия син 😄 Не съм му мерил ръката, ама има какво да се желае с храната му със сигурност. Макар че снощи седна и изяде почти половин кило наденица на тиган с 4 филии хляб за вечеря. Бил забелязал, че периодите му на стабилна храна и бълкване били съвпадали с периодите, в които купувам барбекю сос или нещо друго кетчупоподобно. Ще взема да купа 5-10 бутилки да заредя или ще видя как се прави и ще направя 2 литра да има да видим как ще му се отрази наистина.

26-05-2018
храна 1680 Ккал
дефицит: за деня 1000 Ккал, общо 11920

Храната ОК, движението бая дълъг фитнес, само не помня какво правих 😄 А, сетих се - дърпащи. Тяга 5х5@130 с фитили за пръв път в живота ми. Ся ше кажете пак: уу, мани ги тея фитили, тренирай си хвата, ок, ама така добре не ми беше влизала тяга. Като не мисля ще ми се изплъзне ли или не щангата мога да се концентрирам над реалното изпълнение на упражнението. Високо изтегляне уча също. Другите неща не ги помня.

27-05-2018
храна 2600 Ккал
дефицит: за деня 450 Ккал, общо 12370

Храната щеше да е супер, но пак се заседях пред телевизора и набих 1000 грешни калории посред нощите.

Движението беше шеметен ден със снимки около 6 часа, прибрах се изцеден и физически и психически, но лек късен обяд, 2 кафета и една кола лайт по- късно бях на 6+ и се замъкнах във фитнеса да побутам. Лежанка лека 5х5@90, кофи 5х15 СТ сс раменна с щанга 5х5@50 , после още много рамо правих, флайсове, хиляди серии трицепс различни начини, час и половина сериозно кардио с тежести стана, накрая и 500м спринт на пътечка 14 КМ/ч. Малко ми беше страшно на тая пътечка да не стъпя накриво и да си счупя краката, нагледал съм се на ютубе фейлове как се претрепват по тея пътечки... Другия път ще направя 600 метра с 1% наклон и 15 км/ч (оня ден ми се оплака големия синковец че за шестица в училище им искали да го бягат 600 метра с 15 км/ч и имало само един от техния клас дето го избягал.) Аз в училище никога ама никога не съм имал шестици по физическо, бях супер зле, тея 600 метра си спомям как и за тройка не можех да ги избягам и един Стайко който ми беше приятелче ме буташе последните 100 метра да мога изобщо да финиширам 😄 )

31.05.18
09:10

Да понапиша малко, че да не се отпускам.

28-05-2018
храна 1750 Ккал
дефицит: за деня 1300 Ккал, общо 13670

Храната добре, даже една топка сладолед хапнах, браво на мен че не унищожих цялата кутия  😄 Движението малко снимане, доста ходене и дълъг фитнес кляках.

Теглих се и се мерих, макар и не в идеални условия като време и състояние. Не сколасах да се снимам обаче. Очаквах кантара да покаже някаква разлика, но не би. И на метъра и не му се мърдаше. За сметка на това пък калипера потвърди усещането ми че мазнината на шкембака изтънява и показа малко милиметри минус. Почвам пак да усещам че имам вени към слабините, липсваха ми 😄

29-05-2018
храна 2100 Ккал
дефицит: за деня 1100 Ккал, общо 14770

Храната обичайната плюс готвено - пиле с кисело зеле и ориз по заявка от малкия.

Движението доста ходене, доста колелце и фитнес.

Търсихме някав евтин телефон на големия, че айфон четворката му (бившия телефон на майка му, който пък беше бившия телефон на един приятел на жена му 😄 ) почнала да сдава багажа. Някой ако има нещо запазенко с 16 гб вградена памет под 200 лева и да не му трябва да свирка.

30-05-2018
храна 3500 Ккал
дефицит: за деня няма, 650 Ккал отгоре, общо 14120

Вчера го пиша презареждащ или по- скоро чийт ден, че не съм се чувствал нещо изчерпан. Още от сутринта започнах със закуска и не се спрях целия ден. Похапнах и вишни череши и черници в повечко, уличните дървета почват да зреят и ми е трудно да ги подминавам 🙂 А вечерта малък социален ангажимент включващ 2 бири съвсем ми объркаха сметките.

Движението доста ходене и фитнес посред бял ден на обяд, че следобеда и вечерта бях зает. Бутащи: лежанка 5х5@90, кофи с тежест, пуш преси, раменни и т.н., изобщо раменете ги смачках от хиляди упражнения и серии. Накрая слязох в кросфит секцията на фитнеса да се доизпомпам с 8х20сек батлинг роупс и 5х20 слам бол 7 кг и там имаше една много яка кросфит мацка. Първо че в отлична физическа форма, рамене, крака, ядро, също и яко изхвърляше и блъскаше щангата в земята, ходеше на ръце, браво, напълни ми душата (и очите де) 😄

31.05.18
11:27

Обърках се и ти отговорих на една тема от 2016 🙂 понякога съм леко неадекватен.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 31.05.18 11:30.

06.06.18
18:10

Аз не знам за колко неща мога да бъда добър пример за подражание, но да използвам случая да послужа поне за ужасно предупреждение 😄

Точно завчера стегнах колелото на щерката че вече е лято и ѝ се кара на детето и имаше лекция как трябва да внимава и специално как ако не е сигурна че може да мине безопасно на колелото отнякъде, да спре и да бута - да го мине ходом.

И след всичките акъли дето ѝ ги дадох, аз самия вчера два пъти минах през целия град и на едно място реших че не ми се кара с колелото по паважа да се друсам и реших да мина на отсрещната страна да се кача на велоалеята. Да, обаче преди това има 2 тротоара високи почти по педя през метър и нещо. И насреща се появи кола когато реших да пресичам булеварда и нямах време за добра преценка и тръгнах да ги скачам двата тротоара с моето градско колело с тънки гуми.

Тротоар по принцип се прескача по следния начин: първо се накланяш малко назад и скачаш с предната гума, после рязко отиваш напред да олекне задницата и подрипаш с крака и задник да вдигнеш задната гума да прекрачи. Първия тротоар добре, обаче втория тротоар се оказа на прекалено близко и се уцели момента в който трябваше да вдигна предната гума за втория с този, в който бях вече вдигнал задната за първия. Изобщо не разбрах как 95 кила Димо и 20 кила колело движещи се с 20 км/ч се завъртяха около оста на предната гума и се тряснах централно с главата напред в цимента, доста здраво ме разтресе и си помислих: “Добре че съм с каска” и се озовах по гръб на велоалеята, а колелото на кормило и седалка чисто право с гумите въртейки се към небето до мен 😄 Успях даже да се изсмея на нелепата ситуация докато лежах по гръб преди да усетя че при падането съм посрещнал тротоара освен с главата и с лявото рамо и нещо доста гадно се е премазало вътре. Врата и той от лявата страна боли, гумата спукана, джантата накривена, бая удар е било. Станах аз криво ляво и още от адреналина и яда си реших да си се прибирам пеша и да не викам да ме спасяват, но това което иначе е петнайсетина минутки леко колоездене, с разпраната гума се превърна в час и нещо мъчително бутане до по тъмно. Като ми мина адреналина почна и рамото да ме боли, и главата и ръката и едва се дотътрих и през цялото време се ядосвах на себе си. Слагах там пакет замразен грах, не знам дали нещо помогна, защото вечерта почти не спах от болки - няма положение в което да не скимтя от болка. На снимките не изглежда много зле, но имам чувството че нещо много гадно се е контузило вътре. Не мисля че има счупено - нищо не пука или хрущи, дано е само смачкани мускулни влакна и да не са засегнати някои сухожилия, че сухожилия знам колко мъчително и дълго зарастват до пълна функционалност.  :(

Днес съм с ръка висяща на превръзка на врата като ранен партизанин и не мога да си завържа обувките, нито да облека дреха, да тренирам нещо - абсурд - на леглото дори лягам и ставам с адските болки. Врата и той ми се схвана отляво където съм поел удара и лекичко скърца като го мърдам. Благодарен съм че имам здрав врат и че целенасочено го тренирам с ластици и тежести от едно известно време 😄

Та така мили ми дечица - като карате велосипед, не карайте сититата като МТБ-та, носете си каските и също тренирайте за врат. А и най- важното - откъдето всъщност започнах - ако имате и най- малкото съмнение че от някъде не можете да минете безопасно на две гуми - спрете, слезте и бутайте. Ще ви отнеме 15 секунди а може да ви спести доста главоболия (и в  преносен и в буквален смисъл) 😄

Bart Simpson

06.06.18
18:22

Бързо възстановяване.

06.06.18
18:24

Уф, дано, много ме е срам и яд на себе си... Ай, боли, неудобно - както и да е, ама да минава, щото ако се окаже че съм за месец или повече в бокса ще ми стане супер тъпо...

Bart Simpson

06.06.18
18:34

Когато започнах с тренирането внимавах в залата да не се прецакам за да мога да работя.
Сега на работа ме е страх да не се изгоря или порежа някъде, за да мога да тренирам.
Ха.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 06.06.18 18:34.

06.06.18
21:58

прилича на частично разкъсване на връзките на рамото и ключицата....ходи ли на лекар

06.06.18
22:13

Бързо оздравяване, Димо :-/ Дано не е нещо сериозно... има една много вярна приказка, в която съм се убедил многократно: Една секунда невнимание, цял живот страдание!

06.06.18
22:21

казано от Иван П. на 06.06.18, 22:13:

Бързо оздравяване, Димо :-/ Дано не е нещо сериозно... има една много вярна приказка, в която съм се убедил многократно: Една секунда невнимание, цял живот баща

прав си.

06.06.18
22:31

казано от doni dimitrov на 06.06.18, 21:58:

прилича на частично разкъсване на връзките на рамото и ключицата....ходи ли на лекар

И аз от това се притесних че нещо се е скъсало. Но не съм ходил още на лекар. Не знам, какво могат да ми кажат? Или има нещо скъсано и болката няма да намалее до 3-4 дни и ще знам че трябва да търся ортопед/хирург, или ще ми кажат че трябва да почакам и да ми мине. Какво се прави ако наистина има разкъсване частично? Отваря ли се? Шие ли се?

Един приятел, който живее в Лондон от години ми вика: отивай, ще ти направят скенер. Как да му кажа че тук за скенер с направление се чака дата с месеци и ще ме пратят да ме облъчат на рентгена без да се види реално нещо.

Ванка, да, жена ми ми заби два шамара по задника като ѝ казах как тъпо съм се потрошил 😄 Дано не е цял живот де, надявам се до седмица- две да съм пак на колелото и на площадката. Оптимист съм 🙂

Мнението беше редактирано от Димо на 06.06.18 22:33.

06.06.18
22:33

казано от Joe Musashi на 06.06.18, 22:21:

казано от Иван П. на 06.06.18, 22:13:

Бързо оздравяване, Димо :-/ Дано не е нещо сериозно... има една много вярна приказка, в която съм се убедил многократно: Една секунда невнимание, цял живот баща

прав си.

И това се е случвало, а и обратното го има. Живота не винаги е справедлив.

06.06.18
22:57

100 тей праиш ве човек!?  😂 Хем ми е гадно,че си се мятал,хем така си го написал,че се смях с глас.
Иди на лекар,по-малко ще ти коства,отколкото ако има нещо и не идеш.
Стискам палци да е леко и да си носиш само обецата дето си я свалил за малко 🙂

07.06.18
05:28

казано от Димо на 06.06.18, 22:31:

казано от doni dimitrov на 06.06.18, 21:58:

И аз от това се притесних че нещо се е скъсало. Но не съм ходил още на лекар. Не знам, какво могат да ми кажат? Или има нещо скъсано и болката няма да намалее до 3-4 дни и ще знам че трябва да търся ортопед/хирург, или ще ми кажат че трябва да почакам и да ми мине. Какво се прави ако наистина има разкъсване частично? Отваря ли се? Шие ли се?

Един приятел, който живее в Лондон от години ми вика: отивай, ще ти направят скенер. Как да му кажа че тук за скенер с направление се чака дата с месеци и ще ме пратят да ме облъчат на рентгена без да се види реално нещо.

Ванка, да, жена ми ми заби два шамара по задника като ѝ казах как тъпо съм се потрошил 😄 Дано не е цял живот де, надявам се до седмица- две да съм пак на колелото и на площадката. Оптимист съм 🙂

не нищо не се прави ,обездвижваш и чакаш да мине не е страшно

07.06.18
10:04

Отивай на лекар. За скенер няма да чакаш, но няма и да се види кой знае какво. Но ако улучиш на грамотен ортопед, ще може да постави диагноза и по много други неща - движение, болка, обхват...
И дано да е малкия дявол и само да си се натъртил яко!

Мнението беше редактирано от James Hinks на 07.06.18 10:10.

07.06.18
10:28

Преди време паднах с колелото на едни сипеи и десният ми лакът цъфна като като майска роза. Нямах болки, промиха раната, зашиха ме и бях като нов. Интересното е, че след няколко месеца раната леко се отвори и излезе едно камъче.

08.06.18
11:24

Бързо оздравяване, Димо! Дано няма скъсано!

19.06.18
13:04

Ето ме и мен след 2 седмици, мисля вече съм отново на линия 🙂

Първата седмица с болки и супер ограничено използване на лявата ръка и направо никакво движение като цяло, за целенасочено трениране и дума не можеше да става, дори да си го изтръскам не можех с лявата ръка, наложи се да свиквам и други ежедневни тривиални неща  да се уча с дясната да правя...

Втората седмица почнах леко да раздвижвам - скачане на въже, че там ръцето до лактите основно играят, после бягане - доста болезнено и неудобно като се стремиш да не си движиш торса изобщо - при всяко напрежение или усукване в раменния пояс ме скъсваше от болки. Последните няколко дни вече по- малко боли, по- скоро щипе и сърби и придърпва неприятно, но вече ходя на лостове, карам колело пак. Докато си оправя моето карах на жена ми МТБ-то, бях забравил каква гняс е да караш МТБ по равното - ръцете опънати напред като наказан, стойката напред наведена, гърба схванат от напрежението, врата и той (още ме наболява от лявата страна където съм го засрещнал).

Почнах и лостове малко по- активно - вчера правих 5 кръга от 30 обръщания гума (някви по- малки са, не като на Мусашито 🙂 ) сс 100 скачания на въже средна скорост. После на другата площадка 5 серии от 20 лицеви сс 10-15 набирания сс 10 клека с ~40 кг мърдащ Борис, сс 100 скока на въже.

Днес мисля да скокна до фитнес зала да видя какво мога и какво не мога все още да правя. Усещам определена ограничена мобилност при някои движения, основно при въртене в рамото при сгъната в лакътя нагоре ръка близо до лицето и тялото като при висок блок все едно. При изнесен далеч от тялото лакът го няма това дърпане и напрежение, както и да въртя ръката.

Аз разбира се на лекар не отидох и все пак исках да питам някоя друга не толкова корава тиква като мен, който е ходил на лекар при подобен случай, какво му е казал лекаря по отношение на раздвижването на контузената става и сухожилия - как се е възстановявал - с пълен покой или точно обратното - раздвижвайки. Притеснявам се да не би нещо накриво да зарастат тея сухожилия и да си остана с ограничена мобилност в лявото рамо. Спомням си как един съученик като си прокъса ахилеса при една пиянска тъпа случка със счупено стъкло с ритник и го обездвижиха напълно за няколко месеца, като заздравя и проходи, единия крак му беше по- къс от другия вече щото сухожилието така зарастнало... :(

19.06.18
13:37

А бе то ясно, че си дървена глава, ама поне фитнеса и лостовете пропусни още месец. Или ако ходиш - само клек и тяга. Болката, която описваш е сигнал, че има проблем с ротаторите.
Виж какво ще покажат тези и чак тогава мисли за тренировки.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 19.06.18 13:38.

19.06.18
14:14

Аз мога да ти кажа това което знам и съм чел, но докато не минеш през доктор, не може да се знае дадено движение дали няма да ти навреди. Като цяло се правят много леки движения със собствено тегло или леки дъмбели в много повторения в диапазона дори до 50 повторения. Като тук говоря едноставни упражнения, разбира се НЕ може да правиш лицеви опори или набирания.
Иначе използвай тези тестове които ти е написал Джеймс, ще придобиеш представа къде какво се случва.

19.06.18
14:20

Еся вече ме уплашихте и май ща-не ща, ще си отделя един ден да вися по коридорите на КДЦ-то за да чуя какво ще каже доктора :(

Всъщност забравих да пиша за най- специфичната ми и повторяема ограничена мобилност - не мога да си задържа телефона с лявото рамо към ухото накланяйки глава. Макар че явно и това му минава - сега като пробвам почти успявам (нали с дърпане и щипене в рамото, но допреди 2 дни беше абсурд да го направя до толкова)

Разглеждам ги тестовете и един по един ги правя доколкото мога.

19.06.18
15:12

Направих ги тестовете, никъде нямам прорязваща болка. На този където си слагам ръката зад гърба свита в лакътя и се опитвам да я отдалеча от тялото усещам опъване, но не е от най- лошите.

Това което споменах от моите си опити с телефона до бузата май е най- сериозния симптом, но го няма в тези тестове за рамото. Подобно усещане имам ако направя шръг и се опитам да се изгърбя привеждайки раменете напред пред тялото. Може и нещо ключица където се захваща да е... Както и да е, доктора ще каже надявам се нещо хубаво 🙂

То като цяло май е още нормално да не е съвсем заздравяло - дори външното охлузване още има коричка по кожата, а аз искам вътрешните наранявания да са зараснали... Просто исках да знам дали да го движа или пълна почивка, но предполагам ще чуя и доктора за това.

19.06.18
15:27

Не е нужно да има остра болка, дори и дискомфорт да има пак е находка с показания.

19.06.18
15:32

Щото си има някои положения - например като лягам в леглото или одеве в кухнята щях да изпусна нещо и инстинктивно посегнах рязко да го хвана - та там си има и остра болка.

Може и да са комбинирани травмите.. ще видим, дано леко ми се размине. Тоя път 😄

19.06.18
15:44

Оправихме рамото, ся да кажа за по- важното - плочките 😄

Уви, и за тях не са добри новините :( 2 седмици с почти никакво движение и стоене вкъщи и депресиране от безпомощноста ми, и поради липса на ендорфините от тренирането и опита ми да ги заместя с ендорфини от нагъване на сладки и тестяни неща, комбинирано с 2 рождени дни в семейството и разни социални ангажименти с ядене и алкохол и направо си занулих прогреса - беше почнала да ми се провижда леко резката на най- горните плочки, уви, почти чисто гладко е отново и там. Изобщо поводи и оправдания само да искаш - винаги си намираш 😄 Даже последните 2-3 дни не бях писал изобщо ядене, та се наложи по спомен да пиша някакви осреднени стойности.

След последния ден в който съм смятал дефицити, положението е било такова:

30-05-2018
храна 3500 Ккал
дефицит: за деня няма, 650 Ккал отгоре, общо 14120

В периода 31-05-2018 до вчера 18-06-2018 си сметнах 6800 Ккал излишък за тези 2 седмици. Учудващо малко, но донякъде се покрива с измерванията и тегленето. Това води до нова стойност на акумулирания дефицит от 7320, от тук продължавам напред.

Имах и 2 тегления/мерения през този период, на първото бях на минус в сантиметрите и процентите, на второто съм върнал малко, дано сега като мога поне да бягам и да карам колело и някакви други неща като си измисля според каквото ще каже доктора, да мога да обърна негативната тенденция.

Мнението беше редактирано от Димо на 19.06.18 15:45.

19.06.18
21:24

Много съм доволен от посещението си при доктора. Почаках половин-един час без предварително записване, но посещението си струваше. Той един млад пич, даже не се наложи на ортопед да ме праща че той явно си му разбира, щото каза че се е занимавал с лечението на подобни травми, направи ми подобни на тея тестове с мобилността и каза че нямам нищо счупено или скъсано. Оток имало заради натъртването. Каза да раздвижвам за да не зарастне накриво нещо от съединителната тъкан, която се била образувала на мястото на травмата в момента от едисикакви там частици (хареса ми че говори с термини и показа разбиране на процесите) и да не последва ограничена мобилност. Питах го за щанги и той вика: Е, недей прекалява ся, да не да го травмираш допълнително.

Изписа ми мехлем Афламил да се мажа да минавало възпалението по- бързо. Питам го: ефикасно ли е това мазило? И той: “Е, нали знаеш че няма магически мехлеми, ще помогне, много му е добро проникването на тоя мехлем специално, но трябва да си ти минат тея възпалителни процеси за да заздравее.” Каза че е трябвало още първия ден да дойда и щял освен мехлема да ми изпише и хапчета да пия, по- бързо щяло да ми мине, другия път да не съм бил чакал 2 седмици преди да посетя лекар.

Оказа се че и той кара колело, даже общи познати се намериха и накрая му викам: “Докторе, аз не можах да си намеря здравната книжка, нещо някакви пари дължа ли ти - членска вноска или там както се казва?” а той махна с ръка и вика: “нищо не ми дължиш, пази се повече”. Найс.

21.06.18
11:23

19-06-2018
храна 1400 Ккал
дефицит: за деня 1400 Ккал, общо 8720

Храната скромно супичка дробчета, салати. Даже и с бира, пържена цаца и сладолед пак се вмести в калориите за дефицит.

Движението 3-4 КМ бягане сутринта с добро темпо и двайсетина КМ велосипед лежерно следобеда.

20-06-2018
храна 2400 Ккал
дефицит: за деня 300 Ккал, общо 9020

Храната доста че пътувах, с разни роднински истории се разправях и се изтощих и изнервих. И после и половин диня взех за вкъщи, направо съм като децата - като знам че има в хладилника, докато не свърши, не се спирам. 😄 И едни много вкусни розови домати по левче килото само щото са с козметични дефекти от едно село по пътя си взех, с песто и сирене как си отиват ммм... Днес мисля да ги повторя 😄

Движението час и половина на площадката в парка, бях си взел и въжето за скачане и ластици да разпъвам за раменете, а Гого беше домъкнал две пудовки та добра тренировка се получи. Ся вече като съм ербап че може да движа смело рамото, а и то явно вече си заздравява, доста по- добре ми се получава.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1