18.10.18
12:16
Тъкмо си мислих да ти предложа моторната коса, но като се сетя, че искаше да ми цепиш дървата, реших да не ти развалям удоволствието. : Д
Ще видя как ще потръгне, че миналия път имах четирима помощника, ако не сколасам днес сам, може и да опра до твоята моторна коса 🙂
Значи отивам си аз на тръстиката, взел съм си студена аспартамена кока кола и много дълго кафе и няколко резервни тениски да се преобличам през различните етапи от косенето. Наточвам косата с чисто новата шлосерска пила, която си купих специално за случая от Практикер и си я захващам тръстиката. С умерено темпо, но непрестанно.
След час и половина бях повалил около 1/5 или 1/4 и с притеснение гледах че зимното слънце е превалило и стремглаво отива към заник и се чудех как ще кося до тъмно за да имам шанс да приключа днес и как в осем имаме среща за ресторант с приятели и в такъв случай - в колко на фитнес? И на не стигат тея ми притеснения, ами гледам с периферното зрение една кола се задава по неравния път, а то е такъв път че ако нямаш работа там, няма как случайно да минаваш от там. И си викам: т’ва с’я е някой от комшиите и пак ще почне да ми обяснява как това не може да се окоси от човек, как няма да успея и т.н. като миналата година и вече пробвах да си успокоя дишането и се приготвих да включа на лаконичен режим.
Колата обаче спира до моята и кво да видя - позната физиономия - Гого 😄 Лудия ми беше казал да му пратя локация като пристигна да го видел къде е мястото щото говорихме че ако не успея преди уикенда да го оправя, ще донесе 2 моторни коси събота или неделя и ще го опаткаме набързо. Той уж днес дошъл да пробва дали режат косите тръстиката, обаче както пробвахме и като я напънахме и за половин час приключихме оставащата. Та така, обратно на историята очаквах Блюхер с прусаците, а се появи Груши с тежката артилерия. 🙂 И тръстиката окосена, и на фитнес успях да отида да подърпам тяга, и даже за новия час на срещата в 7 успяхме да стигнем.
19.10.18
12:42
А е той е минал да види проходимостта на Субаруто.
Ее, то не е някав офроуд там, има си път, макар и кофти. То си е в регулация, има си улица, адрес, макар и да не личи по джунглите и тръстиките...
Добре натоварих ядрото като за час-два, особено отдясно където замахвам с косата още ми е стегнато 🙂
20.10.18
13:48
В една група във ФБ, един потребител пише:
-10 тона цимент се броят за яка тренировка, нали?
И отдолу въпрос:
- Ама за време нали?
22.10.18
11:32
Ее, то не е някав офроуд там, има си път, макар и кофти.
Е то Субару и офроуд не се вързват в едно изречение 😄
Мнението беше редактирано от James Hinks на 22.10.18 11:33.
22.10.18
11:40
Е, връзват се, субару се представя много зле на офроуд, в сравнение с Ауди.
Виж, Ауди и офроуд звучи съвсем различно.
Хахах- пиене- 40 мнения.
Коли-400
Щанги-2,3
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 22.10.18 11:42.
22.10.18
11:47
Е, ако представата за офроуд е черен път на къра - да. Аз и пасат Б4 съм ходил на по-тежък офроуд. Път 609, Дъбово - Трявна. Няма го целия на стрийт вю-то 😄
Мнението беше редактирано от James Hinks на 22.10.18 11:48.
Един мой отдавнашен другар наскоро ми препоръча група във фейсбука с обяснението че това бил “новия бб-тийм”. Не знам. Има и свестни постове, но има и изумителни тъпотии там.
Да не прозвуча като кварталния батка, за който другите трениращи се делят на 2 - ако са по-малки са слабаци, а ако са по-големи са назобеняци, само поствам, без да коментирам.
22.10.18
14:24
Тук са четири месеца разлика.
Ма мен не ми изглежда толкова драматично при тоя пич.
За шест месеца с яко манджа и копане и добри предпоставки.....
Знам ли.
Аз гледам съотношението му между рамо и глава и няма голяма драма.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 22.10.18 14:28.
22.10.18
14:30
Дима, разликата в моите снимки е във време на глад.
Тоя пич ако е думкал яко и е по цял ден в залата, защо не.
Възможно е според мен.
Виж, че на последната е мазен
22.10.18
14:43
Едва ли е спор, просто аз смятам, че може да се направи за шест месеца това.
Какъв е спора? Дали е джус ли?
Мненията в групата бяха разделени на две: едната група смятаха че снимките не са през 6 месеца а през години, другата група да - нормално подмятаха за джус. Самия пич на поне 30 места упорито пишеше че само бил спрял дюнерите и намалил хляба и ходел 6 пъти седмично на фитнес. А, също и че имал 10 години стаж в залата преди това, но бил спрял за година заради контузия.
22.10.18
14:50
ибаси, аз пък не съм спирал с дюнерите и пиците 😄
мазен е и изглежда стабилно под 180см , ако е с голям калориен прием и само блъска, не виждам проблем. не пречи и да има една стр0мбичка за отскок, то маса народ взима стероиди и като ти кажат, те напушва смях
Един мой отдавнашен другар наскоро ми препоръча група във фейсбука с обяснението че това бил “новия бб-тийм”. Не знам. Има и свестни постове, но има и изумителни тъпотии там.
Да не прозвуча като кварталния батка, за който другите трениращи се делят на 2 - ако са по-малки са слабаци, а ако са по-големи са назобеняци, само поствам, без да коментирам.
Няма крака и има зоб, това е моето заключение 😄 Много са му оводнени мОскОлите, а освен това не виждам да им предпоставки да е дебел какъвто изглежда на втората снимка.
Типажът: Охрана на дискотека в Студентски град.
22.10.18
15:14
Такива пръдни еднодневки има във всяка зала. Снощи слушах две такива фъшкии, които държаха всички да ги чуят:
“Всяка тренировка се започва първо с ръце.... Колко време мога да карам на хормон на растежа?”
Разбира се, накрая се съблякоха и се снимаха заедно, като абсолютни педали.
Барти, само ейтака за съпоставка с изравнена големина на главите и му сложих ръката до предишната. За 6 месеца. При тренировъчен стаж 10 години. Б’ах тея тренировки човек 😄
Барти, само ейтака за съпоставка с изравнена големина на главите и му сложих ръката до предишната. За 6 месеца. При тренировъчен стаж 10 години. Б’ах тея тренировки човек 😄
Тоя като го гледам на каква възраст е, десетте години стаж ми приличат на вица за “търсим 20-годишна секретарка с пет години стаж в бранша”. 🙂
Тоя като го гледам на каква възраст е, десетте години стаж ми приличат на вица за “търсим 20-годишна секретарка с пет години стаж в бранша”. 🙂
И аз си го помислих човек. Ама айде - да кажем че е на 23-24 години така на фасон, а има някои влизат още на 13-14 в залата. Серго от Авангарда ми каза че бил на 14 като тръгнал в 104-ката. Моя големия синковец поиска целогодишна карта за фитнеса като подарък за Коледа като беше на толкова - 13-14 години.
22.10.18
15:33
И аз си го помислих човек. Ама айде - да кажем че е на 23-24 години така на фасон, а има някои влизат още на 13-14 в залата. Серго от Авангарда ми каза че бил на 14 като тръгнал в 104-ката. Моя големия синковец поиска целогодишна карта за фитнеса като подарък за Коледа като беше на толкова - 13-14 години.
Според мен трябва да се тренира от ранна детска възраст.
Пак казвам, за моженето - може без , има хора качват по 20-30 кила за 6 месеца само с яко плюскане и тренировки, иначе статистически е по-вероятно да взима, щото по принцип е масово.
Аз си оставам скептичен. Блъска значи пича 10 години и го докарва до никъде. Спира за година и после само с “пия БЦАА и намалих хляба” като почне и О! Чудо! 10 кила мускОл само на горната част качил...
Както и ти каза: Не ме е яд на тея дето взимат, яд ме е на тея дето лъжат че не взимат.
Единствения начин да знаем със сигурност е да го тестваме, но съм абсолютно съгласен с Блага, че изглежда оводнен като от стероиди.
Жив и здрав да е и ако взима да мисли овреме за последствията, защото едно е да си рискуваш здравето за професионален договор за няколко стотин хилки или поне за няколко десетки, но да го рискуваш за 5 селфита от залата - е това вече намирам за грандиозна тъпотия...
Единствения начин да знаем със сигурност е да го тестваме, но съм абсолютно съгласен с Блага, че изглежда оводнен като от стероиди.
Жив и здрав да е и ако взима да мисли овреме за последствията, защото едно е да си рискуваш здравето за професионален договор за няколко стотин хилки или поне за няколко десетки, но да го рискуваш за 5 селфита от залата - е това вече намирам за грандиозна тъпотия...
Хората не знаят как се ползват препаратите ( и най-вече дозите), да започнем и свършим до там, че ще разводним темата много. Всички действат на принципа на Мечо Пух: “Колкото повече, толкова повече...”
Мнението беше редактирано от Блажка на 22.10.18 16:06.
Ето му я и програмата ако има заинтересувани как се постига такъв гейнз за толкова кратко:
Понеделник - Гърди
Вторник Бицепс трицепс
Сряда Рамо и трапец
Четвъртък Гръб
Петък крака
Събота корем
Неделя почивам или ходя да тичам до 5 км.
А, да, да е жив и здрав и да почне да му става пак след като спре циклите му пожелавам.
С един пич си говорим наскоро за тренировки и стана нещо на въпрос за стероиди и той вика: “Ааа, брааат, мани ги тея фъшкии, аз се подлъгах и взимах преди 3-4 години... Като спрях - зор ти казвам - една година само ми виси и се клати оная работа, няма вдигане... Добре че се пооправи и нямам проблеми вече, но никога не бих пипнал пак.”
А каква симпатична приятелка има това момче.. зян...
22.10.18
17:07
Като започваш с щангите качваш много бързо. За първите 2 год качих 10кг, при това много чисто и без зоб разбира се, даже като гледам съм изглеждал по-добре отсега.
22.10.18
17:40
Ей го бе, можело е седмично по една мг, като даже трицепса го перкаш пряко и косвено 3 дни подред и пак за нула време си бахти билдъра с правилни тренировки и хубава храна 😃
Явно на препарат се расте сериозно независимо от постройката и протоколите-просто трябва да ядеш и тренираш.
Мнението беше редактирано от Деян на 22.10.18 17:48.
22.10.18
20:25
Просто трябва да ядеш и да тренираш.......
Колко мъдрост и изгубено време са синтезирани в тези велики думи.
Като започваш с щангите качваш много бързо. За първите 2 год качих 10кг, при това много чисто и без зоб разбира се, даже като гледам съм изглеждал по-добре отсега.
Ти си започвал, ама този пич имал 10 години стаж щанги преди това. И ти си качил 10 кила за 2 години, той 10 кила за 6 месеца - 4 пъти по-бързо след като 10 години е блъскал и е изглеждал като рахитичен, сеш’слиса?
Писах още 1-2 неща там във фейсбука, този като развалена плоча си знае неговото - чист съм, с тренировки ги качих, ако искате вярвайте, даже мотивациаонно меме на Скалата извади (той и той щото е чист като салза): “Някой като ти каже че не можеш да направиш нещо, той всъщност ти казва своите граници.” Ама аз не казвам че не можеш да качиш 10 кила за 6 месеца, само казвам че си е надупчил пъпчивия гъз със стероиди за да го постигнеш.
Ей го бе, можело е седмично по една мг, като даже трицепса го перкаш пряко и косвено 3 дни подред и пак за нула време си бахти билдъра с правилни тренировки и хубава храна 😃
Явно на препарат се расте сериозно независимо от постройката и протоколите-просто трябва да ядеш и тренираш.
Не ми се търси изследването да съм съвсем точен, но ще преразкажа по спомен за да придобиеш представа за действието на препаратите.
Разделят изследваните на 4. Едната група лежат по цял ден и гледат телевизия, ядат и пият плацебо. Втората група и те само се излежават, но пият едисикъв анабол по едисиколко там милиграма. Третата група яде и тренира здраво в протоколи с многоставни упражнения, но пият водичка с оцветител за плацебо. А четвъртата група пак тренират и ядат здраво, но приемат и анаболи.
След 3 или 4 месеца на декса скана се вижда че първата група, както се и очаква - нормално нямат промяна в мускулната маса щото само са лежали и яли и нищо не са правили. Третата група дето тренирали, но на водичка и силна храничка били качили 3 килограма средно мускул. Четвъртата група дето блъскали и железа и анаболи яко, както и се очаква били качили най-много - невероятните 12 килограма!!! 4 пъти повече от трениращите натурално!!!
Но за мен лично най-поразителното беше че втората група, нищо че само са лежали, са пили и анаболи и като следствие са качили 6 (!!!) килограма мускулна маса. Само лежейки и правейки нищо са качили двойно повече от тези, които се сцепили да тренират но без стимуланти.
Та така, Дидо, горе-долу явно е съотношението. После що взимали...
На фона на новата вълнá контузии от тяги и като цяло проблеми с кръста във форума пускам едно видео което може да е интересно с алтернативното си мнение от един ютубър когото гледам често напоследък в което говори за това че тягата е надценено упражнение за развиване на масивен гръб и много хора страдат заради него. И преди някой да каже: “ама къв е тоя измислен герой”, или като го види да каже че може да си позволи да приказва така щото е на стероиди, ще кажа че пича редовно се пуска и печели призови места на състезания по бодибилдинг за натурални където ги тестват преди да ги допуснат и също и не е някой слабак, защото участва и на пауърлифтинг състезания.
Най-вероятно няма никому да променя възгледите и ще се сметне за ерес, но все пак го изгледайте ейтака информативно.
Всъщност именно в ” natural bodibilding” състезанията се зоби най- много. Има достатъчно клипове и в тази насока. Това не означава, че конкретно човека от снимката се зоби. Иначе определено без тяга може да се направи масивен гръб. Има много заместващи упражнения. За мен лично ползите от тягата се виждат най - вече, при съществуващи вече контузии.Да не забравяме , че това е може би най- естественото фитнес движение , заедно с клека. Колко много хора познавам с дискова без да са помирисвали тяга, така че пряка причинно- следствена връзка не би следвало да има. Контузии се получават не от упражнението тяга, а от неправилното му изпълнение и надценяване на възможностите си. За мен тягата има огромен плюс и той превенцията на контузии в кръстта и спомагането за облекчаване на симптомите при вече появили се такива. И друг важен за мен фактор - голям кеф е да дърпаш тяга.
24.10.18
11:37
В нета е пълно с гурута от тоя сорт. Със завидна физика и постижения... 😄
24.10.18
11:47
Димо поства видео (15 минутно), в 11/22.
Казва изгледайте го.
В 11/36 вече има написани мнения.........
Някой е писал докато е гледал.
Тягата е най- лошото ми движение, а гърба ми е най- развит.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 24.10.18 11:48.
24.10.18
11:48
Според мен, а и до колкото схванах идеята на Димо, е не да се влиза в спор, дали тягата е опасно или не упражнение, дали носи ползи при проблеми с кръста, дали го заздравява него и пояса, дали спомага да увеличаваш силата и т.н. и т.н., а конкретно - дали тягата е толкова полезно упражнение от бодибилдърска гледна точка, т.е. както се каза - за изграждане на масивен гръб.
24.10.18
11:53
Тягата ангажира гръбната мускулатура в някаква степен, но е движение, което е основно за долната част на тялото - глутеус и бедра. А културист може да си и без тяга, да.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 24.10.18 11:53.