Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимказано от Иван Марков на 24.10.18, 11:36:
Всъщност именно в ” natural bodibilding” състезанията се зоби най- много. Има достатъчно клипове и в тази насока.
Не мога да се съглася с това. Само като ги видиш как изглеждат и като видиш че FFMI на тези които ги печелят е доста под 25, докато на неконтролираните бодибилдинг състезания има и такива с по 29 ти става ясно къде се зоби и къде не. И аз напоследък изгледах доста клипчета, дай някое което ти се вижда достоверно по темата.
казано от Иван Марков на 24.10.18, 11:36:
Да не забравяме , че това е може би най- естественото фитнес движение , заедно с клека. Колко много хора познавам с дискова без да са помирисвали тяга, така че пряка причинно- следствена връзка не би следвало да има. Контузии се получават не от упражнението тяга, а от неправилното му изпълнение и надценяване на възможностите си. За мен тягата има огромен плюс и той превенцията на контузии в кръстта и спомагането за облекчаване на симптомите при вече появили се такива. И друг важен за мен фактор - голям кеф е да дърпаш тяга.
Съгласен съм със всичко което тук казваш. Естествено е, заздравява пояса, но както и ти казваш неправилно изпълнение и желание да се дърпа тежко са сериозен проблем. Тоя пич и той това казва - супер е, само че като се умориш и като сложиш по-тежко, а всеки който дърпа тяга стига до там, разваляш формата и е налице сериозна предпоставка за сериозна контузия. За облекчаване на вече съществуващи симптоми сигурно е ОК, но там също дозата прави лекарството.
И за мен е голям кеф и се опитвам да се самоконтролирам да не се товаря много да не страдам.
24.10.18
12:00
казано от Димо на 24.10.18, 11:58:
Тоя пич и той това казва - супер е, само че като се умориш и като сложиш по-тежко, а всеки който дърпа тяга стига до там, разваляш формата
Тоя пич, на 20 години и вече гуру, съвсем не трябва да генерализира така кой докъде стига.
В кръга на шегата, а и извън него - сигурно от сгъване за бицепс прав има два пъти повече чупени кръстове отколкото тягата 🙂 Отново казвам гръб може спокойно да расте и без тяга, гребане, мечка и прочие( нямам предвид да се изключат всичките заедно), а че няма незаменими упражнение, в чист бодибилдинг аспект. Извън споменато от Джеймс лично при мен тягата много добре ми удря и трапеца, но това не означава, че не мога да тренирам трапеца и по друг начин.
По въпроса за бодибилдърите и тягата да кажа още нещо. В нашата зала тренира едно момче, който стана по-миналата седмица шампион по бодибилдинг тук в Пловдив. Не знам каква федерация и каква категория и според мен не е за натурални. Както и да е, мисля че ще е интересно да споделя нещо, което видях с очите си. Същия тоя пич НИКОГА не беше дърпал тяга. Подкокоросахме го да видим дали ще може и пред мен успя да дръпне 130 кила за пръв опит в живота си. С крив като на котарак гръб, но вдигна щангата и я заключи.
Две неща ме поразиха - че той има завидна физика, състезава се и печели титли без никога да е пробвал да вдигал тяга. И второто - въпреки че никога не е дърпал тяга и аз съм го виждал че тренира основно да не кажа само изолиращи със смешни дори за мен килограми, пак си имаше сила да вдигне 130 кила щанга без грам техника и предишен опит.
казано от James Hinks на 24.10.18, 12:00:
Тоя пич и той това казва - супер е, само че като се умориш и като сложиш по-тежко, а всеки който дърпа тяга стига до там, разваляш формата
Тоя пич, на 20 години и вече гуру, съвсем не трябва да генерализира така кой докъде стига.
На 27 е. Може да няма твоя стаж, но си се е посъстезавал и е в тези кръгове и това работи фул тайм не от вчера.
Само да вметна, че Арнолд е станал Мр. Олимпия на 23.
Мнението беше редактирано от Димо на 24.10.18 12:25.
казано от Иван Марков на 24.10.18, 12:07:
лично при мен тягата много добре ми удря и трапеца, но това не означава, че не мога да тренирам трапеца и по друг начин.
И за трапеца говори този пич във видеото. Специално за трапеца че с други упражнения по- ефективно се натоварва отколкото с тягата.
казано от Bart Simpson на 24.10.18, 11:47:
Димо поства видео (15 минутно), в 11/22.
Казва изгледайте го.
В 11/36 вече има написани мнения.........
Някой е писал докато е гледал.Тягата е най- лошото ми движение, а гърба ми е най- развит.
Всъщност клипа съм го гледал отдавна. Както и много други от на по- известните ютубъри.
Димо при състезателите по културизъм има съвсем други фактори.
24.10.18
12:16
Ами Димо, според редица изследвания се посочва, че и с по-леки тежести, с много повторения, даже над 15, стигайки и до 25, пак силата се вдига за сингъл. То няма и как да е иначе, ако тренираш упражнения в които участва цялото тяло-дърпания, бутания, разни екстензии. Все пак тренираш нещо и заздравяваш като цяло, не може да си стоиш както си бил в началото. Въпросът е до кога ще продължи този процес и за кои движения.
Също така, на много места например чета, че лег пресата и особено тази на която краката са ти високо, дори и при правилно изпълнение носи много по-голям риск за контузия в гръбнака или кръста, сравнено с правилно изпълнен клек. Уж добре си се наместил на “столчето”, буташ си там спокойно, обаче не било така.
Мнението беше редактирано от Деян на 24.10.18 12:18.
Дидо, който е изгледал клипа ще знае че пича казва че упражнението е супер ако ти трябва сила и нямаш проблеми с гръбнака по една или друга причина, но че не е задължително ако просто искаш да имаш масивен гръб нищо че вече имаш контузия.
казано от Димо на 24.10.18, 12:08:
По въпроса за бодибилдърите и тягата да кажа още нещо. В нашата зала тренира едно момче, който стана по-миналата седмица шампион по бодибилдинг тук в Пловдив. Не знам каква федерация и каква категория и според мен не е за натурални. Както и да е, мисля че ще е интересно да споделя нещо, което видях с очите си. Същия тоя пич НИКОГА не беше дърпал тяга. Подкокоросахме го да видим дали ще може и пред мен успя да дръпне 130 кила за пръв опит в живота си. С крив като на котарак гръб, но вдигна щангата и я заключи.
Две неща ме поразиха - че той има завидна физика, състезава се и печели титли без никога да е пробвал да вдигал тяга. И второто - въпреки че никога не е дърпал тяга и аз съм го виждал че тренира основно да не кажа само изолиращи със смешни дори за мен килограми, пак си имаше сила да вдигне 130 кила щанга без грам техника и предишен опит.
Чакай сега, аз при първото си влизане в зала дръпнах 120 надхват и 0 на 140, при второто дръпнах 140 смесен/това на 80 кг ЛТ, от които сигурно 15 кг сланина/, а ти говориш за шампион със завидна физика и се чудие как така.. 😄
Еми чудя се, явно или ти си бил супер якото копеле, или аз съм бил супермекица, но първия път като правих тяга беше със 60 кила (на 100+ ЛТ 😄 ) и после ме сцепи гъзъ да ме боли - 3 дни слизах по стълбите настрани. И месеци или година след като бях във фитнеса и сравнително редовно правех тяга, 120 ми беше макса.
казано от Димо на 24.10.18, 12:37:
Еми чудя се, явно или ти си бил супер якото копеле, или аз съм бил супермекица, но първия път като правих тяга беше със 60 кила (на 100+ ЛТ 😄 ) и после ме сцепи гъзъ да ме боли - 3 дни слизах по стълбите настрани. И месеци или година след като бях във фитнеса и сравнително редовно правех тяга, 120 ми беше макса.
Ами друг пример, отпреди 2-3 години с приятел, 37 г., 90+ кг, 30+% мазнини, никакъв спорт или физическа активност след училище, тествахме максове като за първо влизане в зала, 50 кг клек, 115 кг тяга, другите ги забравих, но бяха нещо като 30-40 военна и 50-60 лег..
24.10.18
12:53
Мекица си бил, тва е ясно. 130 килограма тяга са нищо, освен ако не си намерил някой, който досега е седял само на компютъра, във фотьойла, пред телевизора и е ял макдоналдс. Ако е тренирал нещо, макар и с леки тежести, няма никакъв проблем да дръпне 130 кила тяга без да я е правил някога. Федербал да е играл по цял ден, стига да е било редовно, пак трябва 130 да ги дръпне 😄
Сега за Арнолд и гуруто. Първия по една или друга причина е легенда. Ама на 23 се бил вече многократно сцепил от метан с тестостерон. Втория е пълен смях, нито физиката му е някаква, нито пък това, че има канал в Ютуб го прави експерт. Ако ще да твърди, че през деня да готви зелените барети, а вечер да тренира ония от ЮФЦ.
Само едно нещо продължава да ме учудва - как може да си толкова наивен и лековерен и да се впечатляваш от незначителни неща?
казано от Bart Simpson на 24.10.18, 11:47:
Димо поства видео (15 минутно), в 11/22.
Казва изгледайте го.
В 11/36 вече има написани мнения.........
Някой е писал докато е гледал.
Аз лично подобни клипове съм гледал десетки и знам отлично какво ще кажат. Няма нужда ад гледам всеки “гуру” в ютуб. Този специално го гледах точно една минута. Като почна да ми говори за естетична физика и бодибилдинг и го спрях 😄
казано от Деян на 24.10.18, 11:48:
дали тягата е толкова полезно упражнение от бодибилдърска гледна точка, т.е. както се каза - за изграждане на масивен гръб.
От бодибилдерска гледна точка няма никакво значение, там има други, по-важни фактори 🙂
Не мога да се съглася с това. Само като ги видиш как изглеждат и като видиш че FFMI на тези които ги печелят е доста под 25, докато на неконтролираните бодибилдинг състезания има и такива с по 29 ти става ясно къде се зоби и къде не.
То повечето зобещи в залите (а и по състезанията) са с FFMi под 25. Повечето зобещи дори не стигат до натуралния си потенциал.
казано от Димо на 24.10.18, 12:08:
пак си имаше сила да вдигне 130 кила щанга без грам техника и предишен опит.
130 тяга с крив гръб? 😄
Не знам колко кила е, но ако е над 80 и е с развита физика, и е тренирал всички мускули както трябва, то дори никога да не е дърпал тяга, поне 160-180 трябва да удари.
казано от Димо на 24.10.18, 12:12:
Само да вметна, че Арнолд е станал Мр. Олимпия на 23.
И е зобил от 14 🙂
П.П. И това, че някой си е мистър еди какво си, не го прави разбирач, експерт, пример за подражание и т.н. Спрете да идолизирате бодибилдерите. Те са последните, на които трябва да подражавате и да давате като пример.
Мнението беше редактирано от Петко К на 24.10.18 13:00.
Първо, недей светотатства за Бате Арни! 😄
И второ, втория има само 7-8 приза от състезания в САЩ и Канада, включително и по пауърлифтинг.
Струва ми се че малко преувеличаваш с федербалистите дето вдигат 130 кила от раз без да мязат на едногърби камили. 90% от приятелите ми няма да могат да вдигнат 130 кила тяга, нищо че плуват или играят мач или квото и да е, както и половината от спортуващите във фитнеса, но може би статистическия ни кръг е различен.
Няма голяма полза да си обсъждаме кой кого мисли за наивен. Може би наистина съм бил наивен да си мисля че не може човек да се занимава с бодибилдинг и да е шампион и през живота си да не е дърпал веднъж тяга.
Дал съм видео за различна гледна точка, ширещата се гледна точка във форума я знаем всички, няма нужда да се навира в лицето на всеки по всеки повод, всеки който си е направил труда да го изгледа може да си прави за него си заключения, може и да не си прави. Както всеки път казвам - всеки си има глава на раменете да мисли с нея.
@Петко:
Да, човека си говори конкретно за естетическа визия, аз с това и започнах. Който му се налага да обръща коли с голи ръце, явно трябва да прави тяга задължително.
И да, тъпо е да им гледаш пъпчивите гърбове през изрязаните потници и зачервените лица на кварталните батки.
130 според мен му беше към предела, може би щеше и 140 да вдигне, но 180 абсурд. Мисля че е 93 кг.
Никого и никога не съм идеализирал, даже ми е противно и противоестествено да съм част от стадо. Може би и затова търся и алтернативни мнения, иначе щях да съм щастлив с парадигмата във форума 🙂
Това клипче даже и не мога да го гледам. Че кой прави тяга за масивен гръб, това е смешно. Ползите от тягата са съвсем други. Там проблема е че трябва да имаш перфектна техника и мобилност, за да не страдаш. Повечето хора много и се хвърлят и грешат без да се усещат, понеже не усещат проблем веднага.
Той и това си казва - че това не е съвсем упражнение за гръб. А иначе щом прави клип да адресва, сигурно масово го правят за гръб. Аз също съм чувал 100 пъти поне как хората правят тяга за гръб.
24.10.18
14:04
Повечето модерни културисти не клякат, трябва да спрем и да клякаме ли?
п.с. Сещам се веднага за трима приятели със сериозни хернии които не тренират нищо. Инструктора в залата не е помирисвал тяга и е с хернии. Аз имам лоша техника и като почна серии тяга с повторения и се докарвам...
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 24.10.18 14:15.
Този ако беше гледал клипа щеше да разбереш че според него клека е най- якото упражнение.
24.10.18
14:16
Като каза натурално състезаващ се бодибилдър и ме отказа.
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 24.10.18 14:17.
24.10.18
14:59
На мен това, че спокойно можеш да си развиеш гърба и без тяга, ми е ясно. Просто не очаквах друг отговор, но все пак знае ли човек, може и тя да допринася - оказва се, че почти не.
В интерес на истината, от по-възрастните /40-50 г./посетители на залата в която ходя, никой не съм видял да прави тяга или ако тук таме ако мнооого рядко видя някой, то ще е с около 80-ина кг. пряко сили и някакви подобия на румънска. Класическа, на която да видиш, че човека се зори за 3-5 повторения дори без откази-тц. Пуфтят с фитили на 80-ина кила както казах и това е. За клякане пък с тежест за ниски бройки, хептен никой. Има един единствен, с който се запознах и е на 40 г., дето чат пат кляка пак с около 80-ина кила 4-5 пъти. Но да уточня, че не говоря за някакви хептен слабаци. Повечето от по-възрастните са зле, но тези 2-3 ма пряко сили които упоменавам са добре сложени, вдигат си 90-100 кг. в серии на лег, 50-тина 60 кг. за раменни преси, кофички с тежест и т.н., но нито клякат, нито тяга правят. Знам, че посочените тежести не са големи, но сравнявайки се с другите около моята възраст, общо взето съм от яките, колкото и странно или за някой дори смешно да звучи :-) Е, има такива, които някъде са по-напред, но в други движения пък гледам аз съм доста по-добре и така. А за клякане, аз определено клякам най-често от всички дърти, които съм виждал, ако въобще може да съпоставям, защото повечето въобще не клякат. То от толкова малко хора, нямам и база за сравнение, но възрастовият сегмент в залите общо взето е показателен кои са най-честите посетители. Изводът ми е, че в процентно отношение над 40 годишните почти не тренират силово.
Мнението беше редактирано от Деян на 24.10.18 15:29.
24.10.18
15:01
казано от Димо на 24.10.18, 13:09:
Първо, недей светотатства за Бате Арни! 😄
Никога 😄
Мен си ме кефи, за това написха,ч е е легенда 😄
И второ, втория има само 7-8 приза от състезания в САЩ и Канада, включително и по пауърлифтинг.
И? Там състезания има под път и над път.
Струва ми се че малко преувеличаваш с федербалистите дето вдигат 130 кила от раз без да мязат на едногърби камили. 90% от приятелите ми няма да могат да вдигнат 130 кила тяга, нищо че плуват или играят мач или квото и да е, както и половината от спортуващите във фитнеса, но може би статистическия ни кръг е различен.
Не, не преувеличавам. Моята първа тяга беше нещо като 6-7 със 120 кг, тежах 71-73 кг, 1.85 ръст и на 17 години. Нито със щанга бях клякал тежко, нито тяга бях правил. Но бях сравнително натрениран. А, да, и тая тяга беше след като си секнах кръста за първи път.
На Горби първата тяга беше с 210. Айде, тва да кажем не е кой знае какъв пример де.
Няма голяма полза да си обсъждаме кой кого мисли за наивен. Може би наистина съм бил наивен да си мисля че не може човек да се занимава с бодибилдинг и да е шампион и през живота си да не е дърпал веднъж тяга.
Бодибилдинг може и без клек, и без тяга, и без лег и въобще без каквато и да е свободна тежест. Това никой не го отрича. Ма файдата освен някаква визия е нулева.
Дал съм видео за различна гледна точка, ширещата се гледна точка във форума я знаем всички, няма нужда да се навира в лицето на всеки по всеки повод, всеки който си е направил труда да го изгледа може да си прави за него си заключения, може и да не си прави. Както всеки път казвам - всеки си има глава на раменете да мисли с нея.
Е какво точно е различното? Че може гръб без тяга ли? Ми да, и крака без клек може. Във Форума гледната точка за клек и тяга е такава, защото тук състезаващи се билдъри няма. Имаше двама - Веско Дойчев и Адриан К, но те пък бяха и яки...
Мнението беше редактирано от James Hinks на 24.10.18 15:03.
казано от James Hinks на 24.10.18, 15:01:
Е какво точно е различното? Че може гръб без тяга ли? Ми да, и крака без клек може. Във Форума гледната точка за клек и тяга е такава, защото тук състезаващи се билдъри няма. Имаше двама - Веско Дойчев и Адриан К, но те пък бяха и яки...
Да не говорим, че на Веско бодибилдингът му беше само една от забежките, иначе спокойно можеш да го наречеш и силов трибоец и пак няма да сбъркаш. 🙂
24.10.18
15:08
Разговарях с един около 50год в залата, който съм забелязал, че тренира с базови упражнения, личи си че цял живот е тренирал, защото е мускулест, налят и здрав. (точно така искам да изглеждам след 15год). Каза, че вече не прави тяга, защото според него с годините, тежката щанга смачква прешлените. Като по-млад дърпал 10ки на 200кг, като уточни че не е зобил, но клякал на гърди, защото от заден клек го болял кръст. Може и техниката му на клек на гръб да е зле, но според мен е индивидуално, всеки има своите слаби страни или не е подходящ за дадено упражнение, което не означава, че ако вложи време и усилия, няма да се подобри.
24.10.18
15:16
казано от Brown Bomber на 24.10.18, 15:08:
около 50год ......личи си че цял живот е тренирал, ....... не прави тяга, защото според него с годините, тежката щанга смачква прешлените. ...... от заден клек го болял кръст.
Е ти това пък ми кажи сега :-)))) Вярно, аз правя румънска, ама май даже тя е по-опасна за кръста. Последния път след сериите нещо леко го усещах, въпреки гърбът ми да е изправен. За сега при клякане, да благодаря на Господ, не съм изпитал дори лек дискомфорт в кръст или гръб. Да, килата са ми доста малко, но все пак преди година при 15 клека със СТ ми се схващаха краката.
Мнението беше редактирано от Деян на 24.10.18 15:21.
24.10.18
15:44
Твоята щанга не е тежка, а и това е мнение на някой си, не е меродавно.
п.с. Освен това събиране на няколко думи от различни изречения в едно, променя целия смисъл.
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 24.10.18 15:52.
24.10.18
15:52
Смисълът аз го разбирам, че як мъж на около моята възраст, който е тренирал цял живот, вече има проблеми от тягите и клековете. Причините може да са много, така е, но едва ли пък аз изпълнявам по-правилно упражненията. Затова и конкретните фрази ти отделих от цялото.
24.10.18
15:53
казано от Boby_ на 24.10.18, 15:06:
казано от James Hinks на 24.10.18, 15:01:
Да не говорим, че на Веско бодибилдингът му беше само една от забежките, иначе спокойно можеш да го наречеш и силов трибоец и пак няма да сбъркаш. 🙂
E, тогава си беше баш бодибилдър с 300 тяга. Трибоец стана след това.
24.10.18
15:59
казано от Деян на 24.10.18, 15:52:
Смисълът аз го разбирам, че як мъж на около моята възраст, който е тренирал цял живот, вече има проблеми от тягите и клековете. Причините може да са много, така е, но едва ли пък аз изпълнявам по-правилно упражненията. Затова и конкретните фрази ти отделих от цялото.
Как ги разбра така нещата, не знам.
Вече не прави тежка тяга (казах 10х200, а не 5х100кг), защото според него с годините смачква прешлените, а не че има проблеми с кръст. От заден клек го е болял кръст винаги, затова не го изпълнява.
24.10.18
16:28
Ясно, вече разбрах, ама горе не упомена “тежка”, а че вече не правил тяги, затова и такова мнение изразих.
И като заговорихме за тяги, клекове и прешлени, за вас майтап, за мен обаче истина. Винаги съм си бил на ръст 180 см., хайде миналата година установих, че вече съм 179 см., но при последното мерене сутрин след ставане -бум 178 см. Използвам еднаква рулетка и се меря на едно и също място по няколко пъти при съответното мерене. Все си мисля, че това клякане и въобще тежестите, когато са такива движенията, че те натискат надолу, играят някаква роля, защото все още не съм дядо, не съм изгърбен и т.н., та да кажеш, че съм се смалил. И този спад от 1 см. някъде е за около няма сигурно и половин година.
Мнението беше редактирано от Деян на 24.10.18 16:38.
24.10.18
16:38
Тоя спад не е от тренировките, а от ЕГН-то.
24.10.18
16:40
казано от James Hinks на 24.10.18, 16:38:
Тоя спад не е от тренировките, а от ЕГН-то.
Е, че не ми ли е рано. Знам, че поне едно поне 55-60 г. и нагоре горе долу се “набива” човек.
ПС-чета, че най-висок си около 30-40 г. и след това на всяко десетилетие губиш около 1.25 см. Сигурно не се проявява така и баш при всеки, ама баси!
Мнението беше редактирано от Деян на 24.10.18 16:42.
Струва ми се че малко преувеличаваш с федербалистите дето вдигат 130 кила от раз без да мязат на едногърби камили. 90% от приятелите ми няма да могат да вдигнат 130 кила тяга, нищо че плуват или играят мач
Дъщерята на втората по-сериозна тренировка дръпна петица на 100кг...на 60ЛТ и 17г.
казано от Деян на 24.10.18, 14:59:
Повечето от по-възрастните са зле, но тези 2-3 ма пряко сили които упоменавам са добре сложени, вдигат си 90-100 кг. в серии на лег, 50-тина 60 кг. за раменни преси, кофички с тежест и т.н.,
Това се постига от здрав мъж, за макс. 1 година тренировки, по читава програма, без значение от възрастта му. Още повече ако набляга на горна част.
казано от Деян на 24.10.18, 14:59:
Изводът ми е, че в процентно отношение над 40 годишните почти не тренират силово.
То и тези до 40 масово не тренират силово, затова и не им личи да тренират.
казано от Деян на 24.10.18, 15:52:
Смисълът аз го разбирам, че як мъж на около моята възраст, който е тренирал цял живот, вече има проблеми от тягите и клековете.
Това не е причина да ги спираш. И аз имам проблеми, но не ги спрях. Даже почнах да ги правя по-често. В момента клякам и правя тяги по 2-3 пъти седмично, и кръста ми е ок, поне спрямо преди. Иначе, имал съм дни, когато ми е било трудно да стана от леглото сутрин.
Проблемите не са от тягата като упражнение, а от техниката и начина на изпълнение.
Димо, я се огледай колко от хората около теб след определена възраст имат проблеми с кръста, без в живота си да са вдигали тежко?
Човешкият гръбнак не е приспособен за ходене на два крака, което е възникнало сравнително скоро в еволюционно отношение. Това го прави податлив на износване на хрущялните дискове между прешлените. Укрепването на поддържащата го мускулатура може само да помогне, ако се прави правилно, а в тягата опасно е не самото упражнение, а само и единствено лошата техника.
24.10.18
18:27
казано от kaloyan на 24.10.18, 13:42:
Това клипче даже и не мога да го гледам. Че кой прави тяга за масивен гръб, това е смешно. Ползите от тягата са съвсем други. Там проблема е че трябва да имаш перфектна техника и мобилност, за да не страдаш. Повечето хора много и се хвърлят и грешат без да се усещат, понеже не усещат проблем веднага.
При тягата няма перфектна техника, има правилна и неправилна. Като напънеш на тежко, щеш-не щеш ще се изкривиш някъде и това не е проблем, стига основното движение да е правилно.
А пък ако нямаш мобилност за най-елементарното и естествено човешко движение (навеждане и взимане на нещо от земята), тряя си ебати дървото 😄
130 кила тяга за някой, който е бил шампион е направо жалко.
Виж, ако ги беше обърнал прав чобанската, без да е обръщал преди това никога, щеше да е впечатляващо. Ама тяга ... 😄
24.10.18
19:47
Определено е жалко, и то на 93 кг. ЛТ 😁
Че, то аз в 5-и клас вдигнах 60 кг. без проблем 8-10 пъти на под 50 кг. ЛТ
Мнението беше редактирано от Ivaylo на 24.10.18 19:51.
казано от Alexander Krastev на 24.10.18, 18:27:
А пък ако нямаш мобилност за най-елементарното и естествено човешко движение (навеждане и взимане на нещо от земята), тряя си ебати дървото 😄
Тук не съм съгласен с теб. Виж как клякат децата и как кляка някой който води застоял начин на живот и тогава пиши. Точно от там идва проблема. При тягата това е основния проблем, всеки мисли че може, то е ок но като вдигне килограмите нещата се натрупват. Мога да ту кажа че големия проблем идва точно от липсата на мобилност. Докато ако няма килограми това не е толкова фатално, като започне да се товари се появяват проблеми. Я вземи хора да ти вдигнат нещо от земята и анализирай как го правят
25.10.18
02:25
Е каква мобилност ти трябва за движение, при което нямаш достигане на крайни положения на ставите ?!?
Клека е друга бира, ама и там общо взето с малко подготовка, всеки може да кляка правилно.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече