Димо сваля 28 кила с бой, първа смяна, стригане и глад.

Прескочи до:

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

25.10.18
08:22

казано от Alexander Krastev на 25.10.18, 02:25:

Е каква мобилност ти трябва за движение, при което нямаш достигане на крайни положения на ставите ?!?
Клека е друга бира, ама и там общо взето с малко подготовка, всеки може да кляка правилно.

Може и така да е. Но пък ако седнеш на земята с прави крака и протегнеш ръце към върха на пръстите без да кривиш гърба, докъде може да стигнеш? При обикновената тяга може да компенсираш тази липса с по голямо сгъване в коленете и тн. И все пак това може да е предпоставка ... знам ли. Така като го написа излиза елементарно упражнение и сигурно е така, но точно и това е една от причините според мен при които много хора се контузват беЗ да вдигат тяга. Лоша механика и мобилност цвлостна

25.10.18
10:23

казано от kaloyan на 25.10.18, 08:22:

При обикновената тяга може да компенсираш тази липса с по голямо сгъване в коленете и тн. И все пак това може да е предпоставка ... знам ли. Така като го написа излиза елементарно упражнение и сигурно е така, но точно и това е една от причините според мен при които много хора се контузват беЗ да вдигат тяга. Лоша механика и мобилност цвлостна

Кала, по-добре да не пишеш за неща, които не са ти ясни.

25.10.18
10:47

казано от James Hinks на 25.10.18, 10:23:

казано от kaloyan на 25.10.18, 08:22:

При обикновената тяга може да компенсираш тази липса с по голямо сгъване в коленете и тн. И все пак това може да е предпоставка ... знам ли. Така като го написа излиза елементарно упражнение и сигурно е така, но точно и това е една от причините според мен при които много хора се контузват беЗ да вдигат тяга. Лоша механика и мобилност цвлостна

Кала, по-добре да не пишеш за неща, които не са ти ясни.

Аз не казвам че са ми ясни напълно или наполовин дори, просто разсъждавам. Напиши ти какво мислиш по въпроса за тягата ако желаеш, понеже от там тръгна всичко.

16.11.18
22:04

Гледах Усик срещу Белю. Не беше супер интересен мач по моите критерии, но ми направиха няколко неща впечатление. Едното беше колко коректно играха и двамата. Имаше един единствен клинч за 8 рунда. Не бях виждал такъв мач без прегръдки. Джентълменството продължи и след мача. Но най-поразителното за мен бяха думите на загубилия. Каза: “Дадох най- доброто от себе си и просто загубих. Това е страхотен боксьор и просто ме победи. Истински шампион, най-добрия. Публиката вместо да го освирквате, му ръкопляскайте.”

Много ми хареса.

Също днес бях по друг повод при джипито и ме изпрати на задължителната периодична кардиограма. След като се епилирах 😄 и уреда успя да ми отчете, лаборантката като видя кардиограмата и каза че имам сърце на спортист. Добре поне че на кардиограма си личи че спортувам, че на външен вид вече не се вижда много-много 😄

16.11.18
22:38

Мача не беше лош и ми хареса, защото Белю е стара лисица и въпреки че е ограничен технически успя да го обърка и да му измъкне първите рундове. Въртеше спрямо обратния му гард на ръба на позволеното и не му даваше възможност за контри. Освен това удря много здраво и при повече късмет можеше да го нацели. Единствено тези 10 целувки по челото след мача ми дойдоха в повече, но Белю дори не беше сигурен в кой рунд го нокаутираха, така че е разбираемо.

16.11.18
23:21

Ааа, и на мен ми хареса мача, просто надхитрянето ми дойде в повечко. И да - докато имаше въздух и тактическа дисциплина Белю, мача вървеше съвсем нелошо за него. По едно време си викам: К’во му става на Усик - той един удар като хората не може да пласира... Но само като го гледах как се хили с цяла гума и ми беше ясно накрая кой ще лежи с кръстосан поглед на ринга и кой ще триумфира.

22.11.18
00:16

Днес в геройски опит да си изравня макса на лежанката с макса на клека направих 130 кг лег, като мисля че имах още някое кило аванс - може би и 140 ще ги избутам ако съм по-концентриран и на по-спокойно време в залата, но днес изобщо не се и пробвах. Малка утеха ми е че освен да дебелея и малко сила съм качил.

22.11.18
11:08

казано от Димо на 22.11.18, 00:16:

. Малка утеха ми е че освен да дебелея и малко сила съм качил.

А на набиранията как се усеща тази сила 🙂 🙂 🙂 добре ли е ?

22.11.18
13:54

Добре е, бройките на набиранията май не са мръднали нещо надолу, нищо че съм с 14 кила по-тежък. И с тежест като се набирам пак си има сила и добавените тежести и повторенията са ми като преди.

22.11.18
14:11

Трябва да пробвам едно Синди да видя как ми се отразява вградената жилетка с тежести 😄

02.12.18
11:53

Рони Колман нещо не бил добре.

https://ritely.com/ronnie-coleman-never-walk/

ДЕ

02.12.18
12:10

Е той нали претърпя разни интервенции и започна да се възстановява, както и да потренирва. Сега пак ли? Гледам статията е от преди месец.

02.12.18
12:13

За мен е новина, не знаех досега.

03.01.19
03:26

Нова година, нова цел. Бълка свърши, почвам кът за морето хаха. Никога не съм го мислил като бълк, но си виках: така и така си хапваш обилно, ходи си поне на фитнеса редовно и си вдигай щангите току-виж някоя мръвка вържеш покрай цялото това ядене. Да не става зян.

Сутринта 103 кг, август бях 93, а миналото лято имах кантари и на 86. Бива, сериозен бълк съм направил 😄 Целта ми в следващите 6 месеца е бийчбоди на 88 кг. Имам да свалям 15 кила за 6 месеца. На теория - нищо работа, на практика - да видим...

Първи ден - добре (то пък биваше още първия ден да се освиня 😄).
2400 Ккал за поддържане, 1200 Ккал храна, час фитнес и малко бягане за 400 Ккал допълнителен разход и става дневен дефицит от 1600 Ккал.
Общо дефицит 1600 Ккал. Ако поддържам темпото след 3 месеца съм готов за ранно море в Гърция по южните острови 😄

Bart Simpson

03.01.19
09:56

400 калории са ти около 4 км бягане, опитвам да гадая за да видя правил о ли ми работи фитбит-а.
И още нещо, имаш ли идея как по дяволите същия този фитбит изчислява денивелацията при бягане?

03.01.19
22:02

Принципно на ЛТ 90 кг 1 км бягане по равното с 10 км/ч си е толкова - стотина калории. Вчерашните ми 400 Ккал си ги писах комбинирано за фитнеса и за бягането. 300 Ккал разход за час и нещо фитнес, който беше:

- клекове - 5-6 серии с 90-100 кг  по 3-4-5 имаше и една серия с 8 повторения май - правя докато се усещам че съм концентриран
- лег 5х5@100 и няколко къси серии на 110
- тяга 5х3@140 и няколко единици с малко по-тежко
- набирания няколко серии по 5-10 @СТ
- няколко интервала по 20-25 сек на спининг колело на почти най-силната спирачка (не мога да потегля ако педалите са останали единия горе, другия долу 😄 )
- няколко серии корем
- няколко суперсерии за гръб и трапец на кабели
- май малко бицепс правих на кабел и рамо с дъмбели и някакви други дребни неща.

После бягах 1 км равно бягане с 10.5 км/ч но на пътечка и финален спринт 1 минута бягане пак с 10.5 км/ч но на 15 градуса наклон. Това бягане си го пиша 100 Ккал.

Накрая се довърших в кросфит заличката с една табата 8х20 сек батъл роуп с 10 сек. почивка, после 4 серии по 10 болслам с 8 кг и накрая малко скачане на въже, но вече преплитах краката и само 1 серия направих.

И така от фитнесчето и от бягането общо си ги броя 400 Ккал допълнителен разход.

Фитбита ти ако има джипиес, няма какво да се чудиш че ти отчита денивелацията при бягането. Дали го вкарва в уравнението като ти смята калориите, не знам. Моя найкрънплюс според мен не взимаше под внимание денивелацията за смятането на изгорените калории, но може и да греша или просто спомените ми да са изкривени и да не си спомням правилно (от типа: маматид’йбамръсна, аз тука избягах ибаси баира, ти ми викаш че само едисиколко калории съм бил изгорил хаха)

03.01.19
23:31

Днес храната пак отлично. Вратни пържолки с горчица и кисело зеле, пилешка супа, 1 ябълка и половин портокал (много мразя да се хвърля храна, беше мухлясал от едната страна, не че бих срязал портокал на 2 и да изям само едната половина 😄 ), кофичка нискомаслено кисело мляко с извара и шепа боровинки. Безсърдечните ми съпруга и деца изплюскаха 2 джъмбо пици от доминос току-под носа ми. Грам емпатия не показаха.

Нормално фитнесче и 1 КМ нормално бягане. Не ми се бягаше на 15 градуса наклон, че нямах резервно долнище и не исках да плувна в пот, навън е доста студено.

Храната 1200 Ккал, дефицит: за деня 1600, общо 3200 Ккал.

Bart Simpson

03.01.19
23:39

Димас, фащай КФ, с теа 400 калории няма да ги изгориш  15 -те кила.
😉

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 03.01.19 23:46.

03.01.19
23:48

Айди бе, викаш с КФ можеш да надтренираш кофти диета?

Bart Simpson

03.01.19
23:52

Ми като избягам баир 3 километра и после още 4 и отивам на работа и правя френските хлебчета да хъркат, а плочките още прозират.
Или като издърпам 50 сто-тяги и 100 бърпита за време, хичне ми дреме кво ям след това.

МОЖЕШ ДА ИЗГОРИШ ВСИЧКО С КФ.

И най-важното, порасна ми коса.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 03.01.19 23:55.

03.01.19
23:56

казано от Bart Simpson на 03.01.19, 23:52:

Ти сериозно ли !?

Bart Simpson

04.01.19
00:32

Не, швепс.
Е много боли де, ама гори.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 04.01.19 01:33.

04.01.19
08:38

казано от Bart Simpson на 03.01.19, 23:52:

Ми като избягам баир 3 километра и после още 4 и отивам на работа и правя френските хлебчета да хъркат, а плочките още прозират.
Или като издърпам 50 сто-тяги и 100 бърпита за време, хичне ми дреме кво ям след това.

И най-важното, порасна ми коса.

Махни я тази прическа, че в много от залите ще те изгонят .. 🙂 даже не ми се вярва това да си ти.

04.01.19
09:18

Според мен единствения проблем в концепцията на Димо е, че още от самото начало се хвърля на мега голям дефицит. Но аз не съм фактор.

По повод надтренирането на гадната диета, всичките ми досегашни възприятия по въпроса, се разклатиха сериозно, наблюдавайки какви ги върши Димо Бенев през последните месеци. В културистична форма на фона на това, че всеки ден се (и ни) тъпче със сладичко. Започвам да си мисля дали пък може и да може.

04.01.19
09:34

казано от БПН на 04.01.19, 09:18:

По повод надтренирането на гадната диета, всичките ми досегашни възприятия по въпроса, се разклатиха сериозно, наблюдавайки какви ги върши Димо Бенев през последните месеци. В културистична форма на фона на това, че всеки ден се (и ни) тъпче със сладичко. Започвам да си мисля дали пък може и да може.

🙂 ти намери кой да даваш за пример .

04.01.19
09:42

Какво му е?

04.01.19
09:57

казано от БПН на 04.01.19, 09:42:

Какво му е?

Ами просто с това си изкарва хляба и не може да бъде даван като сравнение с другите трениращи по ред причини. Самата дума “тъпче” със сладко, въобще не си ходи със здравословно и тн .. тн ... Виж ако използваш “похапвам” е нещо друго.

04.01.19
10:24

Е, не е ли той от хората, на който да се стремим да приличаме? Много ясно, че повечето от нас няма да имат възможност да тренират по 18 пъти на ден, но за мен поуката е, че все пак има начин.
Не сме коментирали детайлно кога какво яде, но е видимо, че хапва и от “забранените” неща.

04.01.19
10:50

По повод на кофтито диети и примера с адаша, преди време имаше едно брато с дневник тук, който нарочно в името на експеримента докато кътваше всеки Божи ден набиваше шоколад и накрая си беше свалил там десетте или колкото килограма си беше поставил за цел. Не помня по колко точно шоколад ядеше, но не беше едно квадратче, повече беше. Просто си го пише тоя шоколад и калориите от него и си реже от другаде за да си е в дефицит. Според мен и Димо Бенев прави така, аз лично нямам удоволствието да го познавам, Надето да каже по колко сладко яде, но едва ли е по тава баклава само за снакс и отделно да си яде нормални яденета още.

Друг пример е моята жена. Тя често яде филийки бял хляб с майонеза и сирене за вечеря и цял шоколад 100 грама за десерт и не дебелее. Някой ще си каже: еми ген, тва-онва. Има го момента с гена, но си има и нàучно обяснение - аз я гледам - тя изяжда гореспоменатите джънкове и казва: оф, подух се, и спира да яде. Не закусва, на обяд е хапнала нещо готвено от заведение и през деня е изяла 1 пакет солети или бейкролс и жули черни кафета. Ама това е. Като ѝ сметнеш калориите те си идват някъде нормално за поддържане. Аз като седна и ми се яде, само на вечеря изяждам нейните калории за целия ден, макар и в по-”здравословни” съставки.

Трети пример: един бивш колега каза че бил на диета и свалил там 15 кила ли колко беше, а той не беше някав много затлъстял, беше си ОК изглеждащ, просто сега се беше изпил съвсем. И го питам ква му е диетата и той казва че е цял ден едисиколко банички и едисиколко литра захарна кока-кола - много обичал кола. И аз ахнах, но после като му сметнах калориите - ми тя излиза сметката, той си е в дефицит. Нищо че си набавя калориите от такива гадни източници. Друг е въпроса че беше мек и увиснал и флегматичен, щото не яде протеини и не вярваше в тренирането и нищичко не пипваше да не се напрегне.

Четвърти пример - един много як пич, който и си изглежда чудесно, съм го виждал с очите си как след тренировка обръща 3-4 бири и набива 10 принцеси. Някой ще каже - ема то тва са много калории. Как така седи с добро тяло? Да, така е. Но аз не го знам през другото време какво яде. Ако това му са основните калории за деня а не просто снаксване за кеф с френдове след трена, ми що да не си е на баланса?

Според мен цялата работа идва от условното разделяне на гадна и добра храна. Като видиш някой да набива сладко или някви теста и мазнотии и си викаш: охоо, явно тоя не го е еня изобщо колко яде, и поглъща огромни количества храна и калории, а то може да не е точно такъв случая.

Твърдо вярвам че не можеш да си надтренираш кофтито диета. Всичко зависи колко всъщност ти е кофти диетата 😄

04.01.19
10:52

А примера с Бенев е доста неподходящ.

GG

04.01.19
10:54

Абе, зависи на къв зоб си.

04.01.19
11:00

Зоб тука не намесваме. То не е надтраниране на диетата, то е надхимизиране или надмедикаментозиране или де да знам как да го кажа.

04.01.19
11:00

Като човек, който познава Димо Бенев отблизо държа да отбележа няколко неща:

1. Никой или може би Веси ( не мога да кажа, не следя всички дневници) в тоя форум няма тоя енергоразход като него, последно в Южния парк на благотворителното бягане, Димо тича без да спира 6 часа ( аз пих 2 бири, спах, той още е тичал) - информацията е от Ilstrong.
Димо тича всеки ден, това при него не знам дали вече е и “тренировка” или просто той си тича. Мисля, че под 10км на ден не пада.
Отделно тренировките в залата, които не са с чекиджийски тежести.

2. Димо направи едно скандално изчистване през 2016 година, много глад, много лишения, наистина изключително много глад, за да може да свали толкова дълго държаните килограми, мисля, че трая около 9 месеца... после мааалко върна кила, но се усети и увеличи много енергоразхода, за да не се получава този ефект и да държи форма.

3. БНП е прав/а за това, че не всеки може да си позволи ежедневието на Димо

4. Димича е луд ( положителен смисъл го казвам), да се разбира, че той е много упорит и целенасочен и ще изрови земята, но ще си постига целите, там задна - няма, там на неуспеха винаги се намира положителната страна, не съм виждала Димо да се ядосва през живота си (познавам го от 2011).

5. Ilstrong също има скандални хранения, не само на сладко 😄, но формата му е повече от перфектна, но и неговите тренировки са нещо страшно. 🙂

Мнението беше редактирано от Блажка на 04.01.19 11:29.

Оффтопик :

Ей, Димо, добре че си ти да се появиш тоз форум да живне малко 😄

04.01.19
11:10

Отказвам да митологизирам когото и да било. За адаша съм чувал само готини работи, но математиката е безмилостна. 6 часа бягане са 6-7К Ккал. Айде - и 12000 Ккал ги сложи ако бяга много бързо на лактатния си праг. Ми аз като седна днес мога 15К да изям съвсем нормално хем уж да се ограничавам. И мога да ги ям всеки ден. И даже не е някво скандално количество храна 15К. Има пичове - верно че за шоуто, но изяждат по 36000 Ккал на ден в ютубето. А никой не може да бяга по 6 часа всеки ден. 10К всеки ден са ти 1000-1200 Ккал разход. Ми на мен десерта ми е 2000 Ккал ако не се ограничавам. Това са 6-7-8 понички. Как се надбягва това?

04.01.19
11:12

казано от Димо на 04.01.19, 10:50:

По повод на кофтито диети и примера с адаша, преди време имаше едно брато с дневник тук, който нарочно в името на експеримента докато кътваше всеки Божи ден набиваше шоколад и накрая си беше свалил там десетте или колкото килограма си беше поставил за цел.

Аз шоколада не го спирам, дори като чистя 😄

04.01.19
11:15

Именно, че е не може да се тъпчеш... за мен схемата: енергоразхода да е винаги по-висок от приетите калории, винаги е работела в положителна насока.

04.01.19
11:22

Абсолютно съм съгласен че трябва да ядеш по-малко отколкото изразходваш. Дори и да не е само за външния вид - при лабораторни изследвания системно недохранваните плъхове живеят с 25% повече от нормално хранените. Но не винаги някой който яде някакви джънкове чудодейно си седи във форма. Той първо не яде съвсем на воля, и второ ако ядеше съвсем на воля, едва ли щеше да може да ги надтренира.

04.01.19
11:28

Ами то целия разговор тръгна от там “тъпчене със сладко” аз го приемам по един начин, друг по друг. Естествено че шоколад не пречи или каквото и друго да е, стига да е в нормите, а “нормите” са разтегливо понятие. Понеже беше “тъпчене” аз го приех като едва ли не нещо екстремно. А това дали може и колко може, се прави справка с по конкретни данни и медицински изследвания. Но може да се каже че когато се злоупотребява с нещо, или се приема с голям превес дълги периоди от време, може и причинява смущения в метаболизма. Най-малкото голямото количество захар, подгагат под срес жлезите и дългата прекалена употреба едва ли е идеалната. Както и всички крайности.

04.01.19
11:31

Само бирата и алкохола не пипайте!

Прескочи до:

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1