Димо сваля 14 до края на годината и прави бийчбоди :D. Смятане на калории и сладки приказки.

Прескочи до:

06.02.19
19:07

Защото задържата подкожно вода се вижда физически,  измерва се на обиколки +2-3 см и тежи на + 2-3 кг кантара. А за мазнините трябват много дни и много хиляди калории да се натрупат , докато станат видими.

06.02.19
21:04

Добре де, колко са калориите за поддръжка на тегло на близо 100кг мъж? дори и нетрениращ, няма как да са под 2000 мисля? и от силовите трениовки на гладно и движението през деня също така няма как да е изгорил под 600-700 , и това консервативно погледнато? Какво пропускам? 🙂

06.02.19
21:45

За какво е спора, че за три дни пълен глад, не може да се свали кило мазнини ли?! Не само че може, но е и нормално да свали поне толкова. Аз без гладуване го свалям за седмица.

06.02.19
21:59

Мире - викаш българските огледала и шивашки метри са по-точни уреди от китайските калипери. А ако казваш че са ми подпухнали сланинките от вода и сега са спаднали, дори не знаех че е възможно. Ще спра да пия вода да ми се свият сланините като искам да ми стават пак ризите от преди година.

Жалко, явно нищо не съм постигнал. Иначе не разбрах къде е отишла фекалната маса като не съм дефекирал и колко ми е бил разхода на ден, но явно е по-малко от на Мира 2400-те калории на ден за поддържане, щото 2400*3 е таман 7200 и щеше да е отишло към килограм мазно да трябва да съм изгубил, но не би. Явно е че така да си правя квото си искам не стават нещата. Поне според вас 😄 Нищо, шанс, продължавам напред.

06.02.19
22:04

казано от Петко К на 06.02.19, 21:45:

За какво е спора, че за три дни пълен глад, не може да се свали кило мазнини ли?! Не само че може, но е и нормално да свали поне толкова. Аз без гладуване го свалям за седмица.

Няма спор, Сашо и Мира се надпреварват да ми обясняват че не мога да си правя квото ми скимне и да имам резултати. Според тях е така, според мен не е така, всеки каквито аргументи имаше си ги каза, калипера мери криво и тенденциозно, калориите изразходени на ден са неопределим брой, изобщо кървава и мътна е. 😄

Bart Simpson

06.02.19
22:04

Просто има други резерви преди да започне да гориш мазното при глад.
За три дни едва ли си започнал дори да го гориш.

06.02.19
22:08

казано от Bart Simpson на 06.02.19, 22:04:

Просто има други резерви преди да започне да гориш мазното при глад.
За три дни едва ли си започнал дори да го гориш.

А тези резерви сега празни ли си седят ако просто те са се изпразнили първо за тези 3 дни?

Bart Simpson

06.02.19
22:09

Колко килограма по-малко излезе от тридневния глад?

06.02.19
22:13

Доколкото знам, гликогенът, който се складира в мускулите и черния дроб е около 500 г (т.е. 2000 ккал) при един нормално тежащ човек.

06.02.19
22:13

Както казах, към 3.5 килограма по-малко преди да ям. на другия ден след 2 яденета бях 1 кг по-малко. И това се повтаря няколкото пъти в които съм постил по 3 дни. Все там - 3-4 кг по-лек излизам и на другия ден връщам 2-3 за -1 кг от както съм почнал.

Но миналите пъти съм нямал калипер, този път написах колко е разликата в кожните гънки. Макар че според мен и простата математика с калориите е достатъчна да се види че съм бил в 8К дефицит.

06.02.19
22:25

казано от Елена на 06.02.19, 22:13:

Доколкото знам, гликогенът, който се складира в мускулите и черния дроб е около 500 г (т.е. 2000 ккал) при един нормално тежащ човек.

Да, точно така е, има и още малко гликоген в далака ако не се лъжа. Но аз пак питам - като се изчерпа гликогена (ако изобщо се изчерпва, щото има изследвания че едва 15% специално от мускулите се изчерпва дори след интензивна тренировка, но айде - приемаме че се изчерпва) така изчерпан ли си стои? И докога?

06.02.19
22:27

Мисля, че веднага след храна отново се запълва. Но ако не ядеш, примерно няколко дни... това не знам.

Този абстракт отговаря на въпроса донякъде.

Мнението беше редактирано от Елена на 06.02.19 22:30.

06.02.19
22:42

Абе тази статийка или изследването /щото тогава нет имало ли е в такъв мащаб/ е от януари 1991 г. Не знам реално тази дата горе вляво каква е. Но по последни данни и изследвания, въобще не можеш да изчерпиш гликогена в мускулите при една дори тежка тренировка, а издухваш пряко сили 25-30 %.

06.02.19
22:52

казано от Елена на 06.02.19, 22:27:

Мисля, че веднага след храна отново се запълва. Но ако не ядеш, примерно няколко дни... това не знам.

Този абстракт отговаря на въпроса донякъде.

Това беше риторичен въпрос. Първо че гликогена се изчерпва основни при интензивна работа на мускулите. Аз знам какво става, но дори и някой който не знае, но има логическо мислене ще се замисли: ОК, изпразват се тези резерви, но после се запълват - къде от храната, къде от мазнините (защото на мен със сигурност не са ми седяли празни гликогенните депа 3 дена, нищо че съм тренирал и не съм ял). Ами енергията за БМР-то ако храната след дълго неядене отиде за гликоген, тя откъде ще дойде?

И това е риторичен въпрос. Няма нужда да знаеш дали един калориен дефицит - или ако ползвам метафора - едни пари са дошли от кредитната, от дебитната, от парите на сметка в банката, от служебните пари или от заплатата. Ако си похарчил едни 8000, трябва после някакси да ги възстановиш, защото живота си продължава. И най-логично за мен поне е да ги възстановиш от парите на влог в банката, които в нашата метафора са мазнините. Това им е функцията - да осигуряват енергия за съществуването по време на недоимък и калориен дефицит.

07.02.19
09:16

Никой не ми каза защо като не ядеш 3 дена и не ходиш до тоалетна 3 дена е много кофти симптом, но е сутрин, кафе и перисталтика и аз си направих малко проучване и се оказва че това, което казах и мислех за нормално - от 3 пъти на ден до веднъж на 3 дни - всъщност се приема точно за нормални граници.

Основния фактор за това колко често ще ходиш до тоалетната бил генетичен - т.е. няма какво да направиш за него. Така е, някои ходят по-често, някои по-рядко, даже народа явно смята честото ходене за нетолкова добро качество и измислил епитета дрисльо, който е с крайно негативен отенък 😄  Даже учените изолирали къде е гена, отговорен за това. https://gut.bmj.com/content/66/4/756.long
Като някъде съм чел че това време, което организма си дава да усвои храната преди да я изхвърли може да е част от обяснението защо някои ядат повече и не дебелеят (народа го е казал по своя простичък, но гениален начин “право черво” 😄 ) а други усвояват всяка калория, превръщайки генетично предимство от времето когато всяка калория се е добивала трудно и е имала значение, в съвременен (когато храната е изобилна и леснодостъпна) недостатък - “всичко което хапна ми се лепи”

Другото разбира се са течности и влакнини, от които и двете приемам по повече от достатъчно, дори и когато съм на калориен дефицит (препоръчителната доза за влакнините е 25-30 гр на ден за мъже, аз имам средно между 35 и 55 грама). Майфитнеспала показва много често по-малко, но смятал съм си ги и съм забелязал че повечето храни, които са въвеждани на български и които аз за по-лесно ползвам в майфитнеспала, нямат въведени микроелементи и влакнини. Дори от ужким предполагаеми достоверни источници като Спайдър спорт. Калориите и макронутриентите са им верни, но например ябълките на Спайдър спорт изобщо нямат влакнини въведени (нормалните имат 6 гр на 100 гр) и т.н.

Третото е движение от което от което си имам достатъчно смятам (механично подпомага чревното движение).

Четвъртото било възраст, но то повече било свързано с обездвижване и промяна в стила на живот. Аз не съм първа младост, но съм много по-активен и имам по-добра диета отколкото съм имал до 35, така че забелязаното ми подобрение на стомаха е естествено тук.

Петото е инфекция в стомаха, която кара организъма да се освобождава максимално бързо от стомашното съдържимо и с него и от микроорганизмите, които я предизвикват.

Като заключение, пишат хората че всеки си има различен ритъм и само рязка промяна на честотата е показател че нещо се случва.

Някой ако има нещо да добави по тая деликатна 😄 тема, ще се радвам да го чуя. Винаги съм готов да науча нещо ново.

Интересна тема сте заформили тук. 🙂

Димо, има нещо друго, на което да обърнеш внимание. Какво е “нормална” честота на ходене по голяма нужда зависи от контекста. Както ти си отбелязал, фактори от генетика и до прием не само на фибри, а и на мазнини, протеин, въглехидрати, дори и вещества като прием на холестерол оказват влияние върху времето, за което храната преминава през червата.

Някои данни показват, че при хора без проблеми с храносмилателната система, се среща честота на ходене по голяма нужда от 3 пъти на ден до 3 пъти на седмица. Усреднено данните показват, че хората със здрави черва са ходили 9.3 пъти на седмица. За съжаление изследването не дава информация за композицията на храненето.

Това изследване също е интересно. Показва, че при без прием на фибри, времето за преминаване на храната през червата е средно 54 часа, а при прием на 10.5 и 21.5 г/ден фибри, е съответно 26 и 17 часа.

Друго нещо, което специално в твоя случай смятам, че е от голямо значение, е калорийният прием. От много време си в калориен дефицит, съответно приемаш по-малки количества храна. При продължителен калориен дефицит тялото умишлено забавя перисталтиката и увеличава усвояването на хранителни вещества. Съвсем логично.

В това изследване например, три групи деца са подложени на 3 различни откъм енергиен прием хранителни режима. Резултатите показват, че при групата приемаща най-малко калории, се е наблюдавало значително по-ниска честота на ходене по голяма нужда. Няма точни цифри колко точно е спаднала честотата, но гледайки включената графика, бих казал между 30 и 50% надолу. Друго интересно е, че само втората група (приемаща най-малко калории) е била в калориен дефицит, тъй като само тя е изгубила тегло по време на експеримента, останалите 2 групи са покачили теглото си.

Та, “нормално” ходене по голяма нужда е относително и силно зависимо от контекста. В сегашния ти случай, да не ходиш 3 дни при пълен глад ми се струва нормално, но в друг случай, например при продължителен калориен излишък, вероятно нормално ще е да ходиш 1 път на ден, всеки ден.

07.02.19
16:13

Охо любимата ми тема...
Съвременния човек може да свали 4-5 кг ,ако се изсере наистина както трябва.

07.02.19
17:09

Са направим едно предизвикателство ? Кой ще изсере най- много за 24 часа

07.02.19
19:45

казано от CottageCheese на 07.02.19, 17:09:

Са направим едно предизвикателство ? Кой ще изсере най- много за 24 часа

Никакъв шанс нямам аз лично тук. Изобщо в съвсем различни лиги играем 😄

07.02.19
19:54

казано от doni dimitrov на 07.02.19, 16:13:

Охо любимата ми тема...
Съвременния човек може да свали 4-5 кг ,ако се изсере наистина както трябва.

Не е вярно това. Гледах го оня гологлавия дето обикаля по ютуб и по фейсбука и обяснява как да отслабнеш с 5 кила бързо, не е прав.

Ето какво казва един патоанатом с 1600+ аутопсии:
” I have weighed two colons now…one from a thin man, the other from an individual weighing over 300 lbs. The first weighed 1.5 kg, and the other was 2.2 kg. That is the whole thing — colon and contents. The omentum was removed, but the epiploic fat was left in place. So, there is no way that there’s 10 lbs of fecal matter, and the weight does possibly increase somewhat with body weight, but not directly proportionally.”

Също и:
“There are websites (Google, by the way, is not a website) that make a lot of noise about the mass of “waste” in the colon, so that they can sell you various “cleansing” options. This is all nonsense. The colon evolved to hold the fecal stream and recover water from it. The bacteria in the colon serve some important biological functions. Humans have evolved to deal with this just fine, and the fecal stream is part of our normal physiology. It is “waste” only when it makes it to the rectum, and then you eliminate it.

Your intuition is correct — these websites are trying to sell you something, and they feel perfectly free to make up numbers to scare people if it will help sell their product.”

07.02.19
19:54

Ако човек изгуби критично количество л@йна, трябва да му вливат, за да го спасят 😄

07.02.19
20:42

казано от Димо на 07.02.19, 19:54:

казано от doni dimitrov на 07.02.19, 16:13:

Охо любимата ми тема...
Съвременния човек може да свали 4-5 кг ,ако се изсере наистина както трябва.

 

 

Не е вярно това. Гледах го оня гологлавия дето обикаля по ютуб и по фейсбука и обяснява как да отслабнеш с 5 кила бързо, не е прав.

Ето какво казва един патоанатом с 1600+ аутопсии:
” I have weighed two colons now…one from a thin man, the other from an individual weighing over 300 lbs. The first weighed 1.5 kg, and the other was 2.2 kg. That is the whole thing — colon and contents. The omentum was removed, but the epiploic fat was left in place. So, there is no way that there’s 10 lbs of fecal matter, and the weight does possibly increase somewhat with body weight, but not directly proportionally.”

Също и:
“There are websites (Google, by the way, is not a website) that make a lot of noise about the mass of “waste” in the colon, so that they can sell you various “cleansing” options. This is all nonsense. The colon evolved to hold the fecal stream and recover water from it. The bacteria in the colon serve some important biological functions. Humans have evolved to deal with this just fine, and the fecal stream is part of our normal physiology. It is “waste” only when it makes it to the rectum, and then you eliminate it.

Your intuition is correct — these websites are trying to sell you something, and they feel perfectly free to make up numbers to scare people if it will help sell their product.”

Говоря само и единствено от личен опит...

Мнението беше редактирано от doni dimitrov на 07.02.19 20:43.

07.02.19
20:49

Пример от днес..сутринта бях 84 и нещо .
През деня не съм ял нищо.
Две сранета ,6 км крос зона на пулс 1…и стотина набирания  -81 сега...кое не е вярно?

Мнението беше редактирано от doni dimitrov на 07.02.19 20:49.

07.02.19
20:52

Е и тук не мога изобщо да се включа в тая лига, моето най- добро постижение е било кило и половина 😄

07.02.19
20:53

Миналата година успях да постигна споменатите 5 кг, но бях залепен за трона десетина дни 😄

Мнението беше редактирано от Любомир на 07.02.19 20:54.

07.02.19
20:56

казано от doni dimitrov на 07.02.19, 20:49:

Пример от днес..сутринта бях 84 и нещо .
През деня не съм ял нищо.
Две сранета ,6 км крос зона на пулс 1…и стотина набирания  -81 сега...кое не е вярно?

Еее, човек, това изобщо не е показателно. Изгубил си вода. Фекална маса се тегли като се изтеглиш преди тоалетна и веднага след. Аз мога да имам разлика 3-4-5 кила само от вода, без да съм ходил изобщо до тоалетната.

07.02.19
20:59

Няма къде да стоят тези 5 килограма. Ето пак цитат:

“The adult human colon is about 5 feet long, or about 1.5 meters. The inner diameter is variable, since it can stretch to some extent, but there is a study that measured this, and they came up with about 4.8 centimeters on average for a non-obstructed adult human colon. That gives a volume of about 2700 cubic centimeters. If we assume fecal matter has a density similar to water, then we have about 2.7 kilograms”

И това е ако е пълно с вода. А знаем че плуват, т.е. плътността, с това и теглото им за равен обем е по-малко.

07.02.19
21:00

Като сереш и пикаеш ( в повечето случаи), та пак е малко относително.

едит: И лайната имат плътност - плаващи, потъващи и т.н. Абе имаше една подходяща тема  за разговора из форума ама не мога да я намеря...

Мнението беше редактирано от Мартин на 07.02.19 21:01.

07.02.19
21:02

Добре, поне се успокоих - не съм болен, нищо ми няма.

Уточнихме някои неверни твърдения. За финал на дискусията на всички ни пожелавам повече критичност при прочета на хвърчащи твърдения.

07.02.19
21:09

казано от Димо на 07.02.19, 20:56:

казано от doni dimitrov на 07.02.19, 20:49:

Пример от днес..сутринта бях 84 и нещо .
През деня не съм ял нищо.
Две сранета ,6 км крос зона на пулс 1…и стотина набирания  -81 сега...кое не е вярно?

Еее, човек, това изобщо не е показателно. Изгубил си вода. Фекална маса се тегли като се изтеглиш преди тоалетна и веднага след. Аз мога да имам разлика 3-4-5 кила само от вода, без да съм ходил изобщо до тоалетната.

Да и още пет от лайна и ето ти ги десет.
Човека ти го е написал по- горе..случвало ли ти се е да лепнеш разстройство.
Три дена сране и още има без да ядеш разбира се.

07.02.19
21:11

Хубава тема, точно щях да вечерям.

07.02.19
21:12

Само дето 5 кила лайна не може да се съберат в лайносъдържателя, ок? Няма откъде да дойдат. Ако пиеш вода и разреждаш 1:10 може и 10 кила да станат. Да имаш диария е да губиш вода, не да произвеждаш лайна. Стига вече с тея празни приказки.

07.02.19
21:24

казано от Мартин на 07.02.19, 21:00:

Като сереш и пикаеш ( в повечето случаи), та пак е малко относително.

едит: И лайната имат плътност - плаващи, потъващи и т.н. Абе имаше една подходяща тема  за разговора из форума ама не мога да я намеря...

Това ли търсеше? 😄http://cmex.blog.bg/zabavlenie/2006/11/15/vidove-laina.24579

Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 07.02.19 21:24.

07.02.19
21:25

Еха...надявам се виждал си,често срещана гледка-мъжага с огромен тумбак.
И с какво е пълен...вода??
Поздрави и успех със свалянето.

Мнението беше редактирано от doni dimitrov на 07.02.19 21:26.

07.02.19
21:28

казано от doni dimitrov на 07.02.19, 21:25:

Еха...надявам се виждал си,често срещана гледка-мъжага с огромен тумбак.
И с какво е пълен...вода??
Поздрави и успех със свалянето.

А виждал ли си гледката на тоя мъж след като се изсере или го хване диария да му е изчезнал тумбака и да е станал фиданка?

Как може да питаш такъв въпрос бе човек.

07.02.19
21:42

И...с какво е пълен..въздух??

Мнението беше редактирано от doni dimitrov на 07.02.19 21:43.

07.02.19
21:51

Ся ще дойде Мира и ще каже че трябва да го разпорим тоя дебел чичка за да знаем със сигурност 😄

Е, някои вече са го правили.

07.02.19
21:53

И преди някой да се изцепи: еми ето, пълни са с л@йна, не - пълни са с мас. И под кожата и между органите. И гръбнаците им се изкривяват и изглеждат още по-издути отпред.

Bart Simpson

07.02.19
21:54

Не е въздух, но доста газове има.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 07.02.19 21:55.

08.02.19
08:30

Осрахте на човека темата 😄

Прескочи до:
Препоръчани продукти
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1