казано от Боян на 07.08.19, 17:23:
казано от Димо на 07.08.19, 17:21:
Чисто юридически погледнато, последно когато проверявах, в България с навършилите 14 години можеше да се прави секс без проблеми със закона.
Предполагам за сина си си проверявал, нали? 😄
И за обща култура.
казано от Деян на 07.08.19, 17:29:
Може, ако са разбирали свойството и значението на извършеното, което се доказва с експертиза.
То това не важи ли за всички - все си мисля че да еб*ш невменяеми не е много законно, или просто под 18 задължително се прави експертиза?
Иначе си прав, и аз не съм чул някой да е осъден за подобно нещо, което на фона на всички раждащи на 13 мангалки, ми се струва съмнително.
Има и осъдени след жалба на съпруга / приятелка( на семейни начала ),макар и акта да е бил доброволен и всекидневен ! Решава,че вече не им се живее с човека и им трябват пари - и хоп ,честито 🙂 На споразумение към 1 год. ефективно. Така че,умната,господа 🙂
Майтапа на страни,но младежите наистина трябва да внимават с лицата под 18г. ! Защото,схемата с парите сега е на мода и могат да изгорят от едното....нищо !
И не само с парите схемата е на мода...има една по-стара схема ,която никога не е излизала от мода:
-бащите.
08.08.19
06:50
казано от Деян на 07.08.19, 17:29:
Може, ако са разбирали свойството или значението на извършеното, което се доказва с експертиза. Но реално, не знам 14 годишен/шна да не вдява за ко иде реч.
Ако не разбира и е от 14 до 18 г., вече е наказуемо. Поне такъв е закона, а на практика рядко сигурно има осъден.ПС....чл.151, ал. 4 НК.
Лека корекция - за приложението на чл. 151, ал. 4 няма горна възрастова граница на пострадалия.
казано от Деян на 08.08.19, 07:08:
Да, няма-в началото още го казах, че и след 18 г. може. Просто не прецизирах изказа.
Мисля че всички се съгласихме че не е ОК и по морални и по законови съображения да е*еш невменяеми, независимо от възрастта им.
07.08 храната 2400 Ккал от пилешка супа, зелева салата, свински врат, кашкавал, пържени скариди - уникално вкусно мезе, че и сравнително евтино, една бира, грозде. Тренировката с Даймага този път в моя фитнес около час за 300 Ккал. Дефицита за деня 300 Ккал, общо 4780 дефицит до тук.
казано от Димо на 08.08.19, 09:34:
казано от Деян на 08.08.19, 07:08:
Да, няма-в началото още го казах, че и след 18 г. може. Просто не прецизирах изказа.
Мисля че всички се съгласихме че не е ОК и по морални и по законови съображения да е*еш невменяеми, независимо от възрастта им.
А как стоят нещата от морална гледна точка ако вменяеми не биха ти вързали? 😄
Момчета, стига вече с тея инсинуации. Беше шега до определен момент и шегата беше че съм щял да свалям 14 мацки вместо килограми мазно до края на годината.
Как се стигна до педофилия, убийства, затвори, луди и изнасилвания даже не искам да се връщам да гледам.
08.08 храната 1700 Ккал от пилешка супа, зелева салата, пилешки пържоли бут, кашкавал, патладжан и тиквичка на скара, извара с кисело мляко и грозде. Тренировката с Даймага на лостовете съвсем лекичко за половин час, пиша я 150 Ккал. Днес най-накрая без бири 😄 Дефицита за деня 850 Ккал, общо 5630 дефицит до тук.
09.08.19
14:43
Тва със сметките не знам как го правиш. Една камара работи ядеш и все в дефицит. : Д
п.п.:
Глей обаче, как Кобрата си затри всички неудобни мнения и си остави само тия, дето я къткат. Предвид, че нямало вече да пише. : ДДД
Не е изобщо “все”. Когато пиша си ям каквото пиша. Освинването е когато не пиша 🙂
Или имаш предвид че много неща съм описал като различни видове храна, пък малко калории ти се виждат накрая ли?
09.08 храната 1800 Ккал от пилешки бутчета, наденица, шунка, сирене, кашкавал, патладжани и тиквички на скара, пъпеш, праскова, грозде, зелени ябълки. Движението две кросчета по 2.5 - 3 КМ сутринта и следобеда в най-голямата жега 40 градуса и по обед помежду им във фитнеса гърди и гръб. Общо 760 Ккал Дефицита за деня 1360 Ккал, общо 6990 дефицит до тук.
Прилагам и скрийншот от майфитнеспала, щото така изредена храната изглежда наистина много.
Вчера научих нова думичка - ОРТОРЕКСИЯ. Според интернет, психолози и психиатри са единодушни, че орторексия невроза е реално съществуващо хранително разстройство.
Страдащите от орторексия не искат да отслабнат – държат да останат здрави и във перфектна форма до дълбоки старини и смятат, че това е възможно единствено с внимателното приемане на подходящата, строго подбирана храна, прочистване и детоксикиране и тежки физически тренировки.
Смятат се за извисени и духовни, презират хората, които не споделят увлечението им или открито се опитват да ги критикуват. Силно ограничават контактите и общуването до кръг от съмишленици. Дори с тях общуват преди всичко онлайн.
Посмях се, защото познах няколко от нашите съфорумци.
10.08 Нещо го бях пропуснал тоя ден да го пиша. Храната 2000 Ккал, колелце из града за 440 Ккал, дефицита за деня 850 Ккал
11.08 храната 3,350 Ккал от кускус, диня, свинско, сирене, зеленчуци на скара, бира и сладолед, праскови, грозде, зелени ябълки, къпини. Движението 8 часа от Гълъбово до Копривките, до х.Здравец, до моста към х.Чернатица и обратно. С помотването в потока и на поляната, общо 1780 Ккал го пиша движението Дефицита за деня 800 Ккал, общо 8640 дефицит до тук. Можеше и без толкова диня и сладолед, но беше дълъг и изтощителен в много отношения ден.
Майфитнеспалианството и броенето на калории, на което съм пророк, явно има нов конверт. Един приятел (най-вляво на снимката), който е много як и от годините когато бях още кюфте и коучпотато само му се възхищавах на 180 килa лежанката и изобщо е спортяга от малък, преди време му бях говорил за МФП като начин да си следиш калориите и вчера ми каза че пак си го е инсталирал, че искал да кътне малко и даже го пропагандирал на негови други приятели.
Мнението беше редактирано от Димо на 14.08.19 14:14.
12.08.19
09:34
казано от Димо на 12.08.19, 08:17:
Един приятел (най-вляво на снимката), който е много як и от годините когато бях още кюфте и коучпотато само му се възхищавах на 180 килa лежанката
Че ти изглеждаш доста по-як! Дори да кажеш, че си се стегнал за снимката /предполагам той също/, пак изглеждаш по-ок.
Мнението беше редактирано от Деян на 12.08.19 09:39.
Е аз говоря за преди 10 години примерно или 15. Сега съм позаякнал и тренирам редовно, а и той отдавна не тренира активно щанги, сега плува дълги дистанции. Отделно аз съм застанал по-добре на снимката, той се е завъртял странично. Важното за мен в случая е че човек, на когото съм се възхищавал за спорт и визия е взел нещо по темата от мен.
12.08 храната 2400 Ккал - точно на баланса, с доста плодове и като цяло доста си хапнах целия ден. Добре че намерих време за половин час фитнесче вечерта да пиша някакъв дефицит. Дефицита за деня 150 Ккал, общо 8790 дефицит до тук.
13.08 храната 2140 Ккал - и тук доста неща си хапнах че нещо бях недоспал. За сметка на това пък направих 2 тренировки - една във фитнеса гърди и една с полу-адаша 😄 (Димаг и Димак) на лостовете.Дефицита за деня 800 Ккал, общо 9590 дефицит до тук.
Онзи ден ядох шаран на скара и днес реших да си взема - викам си - ми той вкусен, малко калории ако не е много мазен и на всичкото отгоре е евтин. Еми не е много евтин да ви кажа. От живарник ми хващат жива риба 1600 гр на 6 лева килото. Плащам 1 лев за чистене и 1 лев за рязане до котлети, като се махне главата, опашката и вътрешностите и точно 1 кило останаха котлетите за 13 лева и нещо. Скумрията в същия вид е 8 и нещо, 50% по-евтина и на мен поне ми е по-вкусна. Вече къде е хващана и с какво е хранена и какво има в нея и че е 2 пъти повече калории от шарана е отделен въпрос.
Като се заговорих за риба, да ви кажа един номер, който за малко да се хвана на морето миналата година - май не съм го споделял с вас. Едни продават с бус прясна риба - паламуд на крайбрежния път. И аз си викам: айде, нали уж сме на морето да си купя прясна риба, току-виж е местен улов и да е прясна. Спирам и гледам - продавачите мангали. Викам си - ОК, те морските си работят нормални работи, може да има и рибари. Рибата наистина прясна, не знам дали е местна и дали те са я ловили. Не е лигава, очите ѝ не са мътни, кожата не изглежда повяхнала. Но не това е важното. Харесвам 2 големи риби и един пъргав черен младеж ги взима и ги слага в една черна торба и ги закача на кантара. Аз гледам какво показва и мигам на парцали - показва 1800 грама или нещо такова. Викам му на дъртия тартор - ш, бирчет, нещо кантара ви не мери като хората, тея риби не може да са повече от кило. И тоя се притесни и вика: абе знайш кво, дай да не разваляме търговийката, ще ти сложа още 3 риби едисикакви и ще ти го таксувам като кило всичкото или нещо такова ми предложи и почна пазарлък. Направихме сделка все пак накрая, но чак като почна да насипва сол в торбата с рибите видях къде им е фокуса - в торбата предварително е насипано половин или 1 кило сол преди да сложат рибата и теглят с него реално. Някой ако не знае колко може да тежи една риба ще си плати 12 лв килото сол 🙂
казано от Димо на 14.08.19, 14:36:
12.08 храната 2400 Ккал - точно на баланса, с доста плодове и като цяло доста си хапнах целия ден. Добре че намерих време за половин час фитнесче вечерта да пиша някакъв дефицит. Дефицита за деня 150 Ккал, общо 8790 дефицит до тук.
13.08 храната 2140 Ккал - и тук доста неща си хапнах че нещо бях недоспал. За сметка на това пък направих 2 тренировки - една във фитнеса гърди и една с полу-адаша 😄 (Димаг и Димак) на лостовете.Дефицита за деня 800 Ккал, общо 9590 дефицит до тук.
Онзи ден ядох шаран на скара и днес реших да си взема - викам си - ми той вкусен, малко калории ако не е много мазен и на всичкото отгоре е евтин. Еми не е много евтин да ви кажа. От живарник ми хващат жива риба 1600 гр на 6 лева килото. Плащам 1 лев за чистене и 1 лев за рязане до котлети, като се махне главата, опашката и вътрешностите и точно 1 кило останаха котлетите за 13 лева и нещо. Скумрията в същия вид е 8 и нещо, 50% по-евтина и на мен поне ми е по-вкусна. Вече къде е хващана и с какво е хранена и какво има в нея и че е 2 пъти повече калории от шарана е отделен въпрос.
Като се заговорих за риба, да ви кажа един номер, който за малко да се хвана на морето миналата година - май не съм го споделял с вас. Едни продават с бус прясна риба - паламуд на крайбрежния път. И аз си викам: айде, нали уж сме на морето да си купя прясна риба, току-виж е местен улов и да е прясна. Спирам и гледам - продавачите мангали. Викам си - ОК, те морските си работят нормални работи, може да има и рибари. Рибата наистина прясна, не знам дали е местна и дали те са я ловили. Не е лигава, очите ѝ не са мътни, кожата не изглежда повяхнала. Но не това е важното. Харесвам 2 големи риби и един пъргав черен младеж ги взима и ги слага в една черна торба и ги закача на кантара. Аз гледам какво показва и мигам на парцали - показва 1800 грама или нещо такова. Викам му на дъртия тартор - ш, бирчет, нещо кантара ви не мери като хората, тея риби не може да са повече от кило. И тоя се притесни и вика: абе знайш кво, дай да не разваляме търговийката, ще ти сложа още 3 риби едисикакви и ще ти го таксувам като кило всичкото или нещо такова ми предложи и почна пазарлък. Направихме сделка все пак накрая, но чак като почна да насипва сол в торбата с рибите видях къде им е фокуса - в торбата предварително е насипано половин или 1 кило сол преди да сложат рибата и теглят с него реално. Някой ако не знае колко може да тежи една риба ще си плати 12 лв килото сол 🙂
Хаха определено си бил на ръба да им прецакаш търговийката с окомера.
“Повредило” те е следенето на макросите в положителна насока 😆
Разбира се, мен по принцип ми е набито окото (нивелира не хваща наклона, аз го виждам), но след толкова мерене и теглене вече имам и око - кантар. Особено за неща, които често ги ям. Казвам си: ще отрежа 100 грама шунка. Клъц режа - слагам на кантара - 98 гр. Поглеждам пържолата казвам колко е, слагам на кантара и тя е толкова. Оня ден шашнах една моделка. Нещо си говорим и аз казвам “48 килограмова моделка” и тя: оле, как позна, точно 48 съм. 😄
14.08 храната 2300 Ккал с 2 бири и вечеря на ресторант, бива. И час фитнесче по сред бял ден. Дефицита за деня 370 Ккал, общо 9960 дефицит до тук.
15.08 храната 3460 Ккал. Имаше щерката РД, торта правих - то тя фитнес, фитнес, ама пак торта, а и аз 2-3 парчета изядох 🙂, вечерях веднъж като се прибрах вкъщи, после и на ресторант, 1 бира и накрая сладоледи и напълно закономерно прехвърлих калориите за деня. Движението 10 КМ в града с колелото. Дефицита за деня няма - назад 620 Ккал, общо 9340 дефицит до тук.
16.08 викам си: днес малко по-спокойно с храната. 900 Ккал. Изпекох си накрая шарана, уникално вкусен, от рибарника в Тракия до училище Черноризец Храбър го взех, някой местен ако иска хубав шаран. Малко дивачки круши и ябълки и това беше. Движението 15-20 КМ в града с колелото, фитнес клякане и набирания и накрая 300 степъпи на 30 см с 42 кг щанга на гръб. Дефицита за деня 2400 Ккал, общо 11740 дефицит до тук. Вчера кантара във фитнеса ме изкара 2 кила надолу, но трябва да се претегля вкъщи в обичайното време и условия.
17.08.19
12:51
казано от Димо на 17.08.19, 08:50:
храната 2300 Ккал с 2 бири и вечеря на ресторант, бива.
Как сметна хараната в ресторанта? Съвсем сериозно питам.
А воденичките бяха дизентерия...Ама го разбрах рано сутринта 😄
17.08.19
13:16
казано от Димо на 14.08.19, 15:11:
Плоглеждам пържолата казвам колко е, слагам на кантара и тя е толкова. Оня ден шашнах една моделка. Нещо си говорим и аз казвам “48 килограмова моделка” и тя: оле, как позна, точно 48 съм. 😄
Ще внимавам да не се засечем случайно някъде. 😅😅😅
казано от James Hinks на 17.08.19, 12:51:
Как сметна хараната в ресторанта? Съвсем сериозно питам.
А воденичките бяха дизентерия...Ама го разбрах рано сутринта 😄
писах ги 300 гр пилешки дробчета. Суровите, които не доядох компенсираха че бяха пържени. Иначе кухнята беше ужасна. Венци, кво толкова ми го хвалѝ тоя ресторант... Цени нормални, порции големи, обаче качество супер зле. Салатата ми с морски дарове беше маруля с миниатюрни късчета ролца от раци. Дробчетата с консистенция на дрисня и тук-таме сурови. Друго не посмх да поръчам. На моя стомах нищо му нямаше, ама храната беше зле.
Теди, на теб не ти личат килограмите. Поне с дрехи де. Като на мен.
казано от Т. Тодорова на 17.08.19, 13:16:
Ще внимавам да не се засечем случайно някъде. 😅😅😅
съвзем сериозно щях да каня участниците в бийчбоди чалънджа на басейн днес, ама не бях сигурен дали ще става за басейн със снощните бури и порои. И ся си седя сам на басейна.
19.08.19
10:00
Вече ми личат. 🙂
Ама си се представих като една много голяма пържола, която ще бъде безкомпромисно претеглена с поглед. 😃 🐽
Теб те бива, личи ти, че тренираш поне. На мен ми личи само по т’ва, че съм сравнително яка за нивото си (в сравнение с тези, които не тренират изобщо, демек). 🙂
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 19.08.19 10:01.
17.08 Храната 1880 Ккал а даже не разбрах кога стана толкова. Шунка, тиквички, патладжани, кашкавал, зале, малко спагети болонезе с много тиквички, царевица, 1 филия с масло. Страшно вкусна ми е тая комбинация - многозърнест хляб от лидъла и англисйко посолено масло. Ейсега като пиша получих слюноотделяне 😄
Движението доста колелце и час плуване в басейна. Засякох си за колко плувам 1 КМ - около 40 минути (не е точно, защото на водоустойчивия часовник с хронометър му свърши батерията и си засичах на телефона, а там има влизане във водата, беше си хладничко, адаптация, излизане, увиване с хавлии и т.н. Все още мога само бруст да плувам и техниката ми на плуване все още си е плачевна, но като за самоук плувец - толкоз. И се чувствам все по-комфортно във водата, което само’ по себе си си е постижение. Пробвах и кроул, ама трябва някой да ми покаже, сам май няма да стане. Приятно е на басейнчето. Дефицита за деня 1660 Ккал, общо 13400 дефицит до тук.
18.08 Храната 1900 Ккал което си е цяло постижение, при положение че бяхме и на ресторант, и покрай Сладоледената къща минахме (аз специално само минах 😄 ) а и като цяло ми се ядеше нещо сладко целия ден, добре че не държа такива неща вкъщи.
Движението фитнесче и доста колелце. Фитнеса лежанка, набирания, флайсове и накрая си поцепих бедрата с 6 отсечки шейна със 100 кила дискове и Гого отгоре. Не стига това, ами и пускаше краката за спирачки 😄 Гръмна ми предна част на бедрата от дърпане с гърба напред - с лице към шейната. После и криотерапия и сауна и парна баня - пълна програма. Колелцето напред-назад и до центъра и обратно. На връщане тръгваме едновременно с жената и децата от Иван Вазов. Те с кола, аз с колелото. Поне 5 минути по-рано си бях вкъщи, хем това вечерта към десет-единайсе - движението по улиците рехаво и няма никакви задръствания. Истината е че това рехаво движение ми помогна и на мен, тук-таме пресичах булеварни на червено просто защото няма коли. Дефицита за деня 1280 Ккал, общо 14680 дефицит до тук.
Трябваше да съм свалил 2 кила досега на база на дефицита, обаче кантара вчера си закова на 99 - точно колкото и започнах. Визуално паласките са поизчезнали, но кантара си знае неговото. Не ми се занимава да се измеря с калипера и шивашкия метър. Това е посоката и просто си трябва повече време за да се види и на кантар. Отделно аз си тренирам нон-стоп и почнах пак да пия креатин, може от там да тежа повече. 15 дни вече броя калории, плана беше за по 1000 Ккал дефицит на ден, почти съм в таргета с 978. До тук добре. Продължавам.
казано от Т. Тодорова на 19.08.19, 10:00:
Ама си се представих като една много голяма пържола, която ще бъде безкомпромисно претеглена с поглед. 😃 🐽
Бъдѝ сигурна че всеки претегля всеки. Просто някои теглят в килограми и консистенция, други в епитети - “ми той дебел ма!” 😄 и не биха ми го казали в лицето от куртоазия (или от страх да не се ядосам нещо). Това ми е от една колежка, която не знаеше че на снимките съм аз - показвах на 2 колежки снимките ми от края на първия плочки-чалъндж, където се бях постарал със светлината и бях горе-долу в някаква прилична форма - много по-добра от сегашната ми.
19.08.19
11:01
казано от Димо на 19.08.19, 10:16:
Движението фитнесче и доста колелце. Фитнеса лежанка, набирания, флайсове и накрая си поцепих бедрата с 6 отсечки шейна със 100 кила дискове и Гого отгоре. Не стига това, ами и пускаше краката за спирачки 😄
Ти цяла тренировка прави хип тръст, вени на гъза ти излезнаха. Не знам кога ходи да набираш и флайсове да правиш. : Д
Иначе за шейната, понеже ми беше неудобно да дефилирам на плаца, докато ме теглиш, реших да заора в земята. Беше интересно, как като пусна краката, спираш, като ги вдигна - тръгваш. : Д ..., но понеже бях точно зад теб, не ми се рискуваше да ги държа постоянно на земята. :>
Ааа, да - верно че и хиптръстове правихме, викам си - само едни гърди и набирания ли беше цялата тренировка.
Не съм спирал изобщо, но е нормално като заореш да забавя. Даже бих предпочел постоянно да си заорал, там ми беше топ усилието. То се виждаше на мокета кога и колко си заоравал де 😄
Ай да е тука, да не ти спамим дневника бате Дидо.
казано от Деян на 28.09.19, 22:13:
Гледате ли Фермата, ве 😎 Чат пат пускам, особено при битките с елиминациите. Днес, както и друг път съм виждал, културиста/фитнесчията го помляха-точки 9.5 срещу 0.5 в полза на атлетичното и по-”слабичко” момче. Де що имаше силови/издръжливи предизвикателства, тоя го помете-катерене, рязане с триони, дърпане на каруци и др. за време.
Аз я гледам и съм голям фен, харесва ми че първо водещите са по-интелигентни, второ достойнствата на участниците не се изчерпват с това че са известни с това че са известни, искат се и други качества. И самата му концепция да карат хората да правят неща с ръцете си и да слезнат малко на земята е супер. Даже дотолкова го харесвам това предаване, че исках да участвам този сезон, но пропуснах изобщо кога е бил кастинга покрай работа и други занимания. Интересувам се от история, падам си патриот, както и селската работа не ми е чужда - отраснал съм на село и направо не ме свърта на едно място като ги видя как някои не знаят от коя страна се хваща мотиката.
Точно ейсега изгледах дуела между огромния културист-хомосексуалист Тишо и шампиона по плуване и кикбокс и личен треньор Сами. Напълно очаквано Сами победи и то с много. Той милия Тишо колкото е тихичък и благ, толкова е и неописуемо субмисивна мърда... Той грам желание и хъс за победа нямаше, а двигателна култура пък хептен. Хванал я тая брадва в края с двете ръце и вдига и спуска сякаш е тенекиена фигурка от градския часовник в Прага ли къде беше... Ми така ли се сече дърво бе човек... Хубу имаш няква груба сила, ама той грам не използва техника да сече настрани, не използва да си мести захвата по дръжката за да прекарва по-лесно зад гърба си брадвата за следващия удар, не прикляка и не вкарва таза... изобщооо... щях да го обидя на дървар, ама точно в тоя момент не е удачно, защото всъщност дърварите знаят как се сечат дърва.
После на останалите игри той милия се закача, пада, става, замотава се... супер некоординиран. Язък че е огромен и е целия в мускули... Тука според мен беше на няколко нива проблема, като едното беше че е стероиден мутант, който много рядко може да пренесе в реална ситуация силата и уменията си от бодибилдинга, другото е както казал оня иконом от вица на Димага - “Ами педерасти, милорд” Той просто нямаше настройка да победи. Много приятен като човек, но за единоборство - направо абсолютно неприго’ден.
Понякога се чудя , не е ли по-добре да тренирам с щанги, но така, че това да се пренесе и в бита, от сорта например: да мога с лекота/по-лесно да пренасям плочки и торби с цимент по-продължително време и без да капна, та това, та онова-мъжки работи.
Разбира се че е по-добре. Тея бодибилдинг легенди от нашето детство дето ги имаш за пример изобщо не са за пример на нормалните хора.
За чий ми е да клекна или да бутна за сингъл някаква яка тежест, като от 10-15 мин. пренасяне на малко по-тежко без почивка, да ми иде да скоча от някъде.
Само част от форума тук ги интересува колко точно кила клякаш. Както кой ми беше дал акъл да съм вдигал двеста и колко кила тяга веднъж и жена ми щяла да остане доволна. Аз предпочитам ако се наложи да имам въздух за 3 часа кардио отколкото да я лашна веднъж, па макар и да е такова лашкане че да ѝ счупя тазовата кост 😄 Като един бивш колега се хвали пред кифлите че бил шибал 2 часа. Как бе братче да му повярвам като той си изплю дроба като качихме 3 пъти 3 етажа...
казано от Деян на 28.09.19, 23:19:
на предизвикателство за издръжливост все ще се осера. Както сигурно и повечето тук.
Ми не е така. Да цитирам пак Сенсей - каквото тренираш, това ще можеш. Колкото го тренираш - толкова ще го можеш. Ако си тренираш издръжливостта, ще си издръжлив. Преди 3 години бях на ръба на припадане от 30-40 минути бягане, сега мога да бягам 3-4 часа при това по-бързо.
30.09.19
17:27
Как спам подобно мнение в дневника ми, ве 😃 Още повече, че аз отворих темата.
Хм, не ги следях подробно и не знаех Сами какво е спортувал. Щом е така, напълно оправдано да победи на нещо, до което повече са се доближавали тренировките му.
Ами давай за другото издание, ще се радвам да се класираш сред участниците 😎
30.09.19
18:00
Аз пък забелязвам, че допреди няколко години нямаше толкова бегачи, но взе, че стана модерно, маса народ и във форума станаха полумаратонци (а догодина живот и здраве - маратонци 🙂 )
30.09.19
18:55
казано от Димо на 30.09.19, 18:43:
Мога само да се радвам ако съм направил мода.
Не си толкова известен, по-принцип за модата говоря.
Е във форума поне съм известен. Или ти за подема при бягането на дълги дистанции извън форума говориш?
30.09.19
19:23
Не ме разбирай погрешно, модата по бягането е хубаво нещо, не е като модата по ММА.
казано от Brown Bomber на 30.09.19, 18:55:
казано от Димо на 30.09.19, 18:43:
Мога само да се радвам ако съм направил мода.
Не си толкова известен, по-принцип за модата говоря.
Не бих казал,че е мода,по-скоро все по-осъзнат стремеж на младите (а и не само) за здравословен живот.Планинските ултрамаратони и всякакви шосейни бягания се множат,което е супер като тенденция,а тук трябва да се отчете и силния социален елемент на общуването между тичащите.
Ще ми се и аз да се присъединя към това бегаческо общество,но засега нямам силите да се включа 🙂
Мнението беше редактирано от Дидо на 30.09.19 20:07.
30.09.19
19:57
Да, преди имаше мода по планинското колоездене и се бях запалил, а после стана така, че 6 год не се качих на велосипед.