22.01.20
17:06
Някой може ли да ни отдели мненията в една отделна тема - ММА-общи приказки?
Аз искам да питам, може ли да има чиста техника в стойка и партер, без човек да се открие за контра атаки? И аз ли не съм се научил да удрвм правилно или много профи боици не могат? Говоря най-вече за въртенето на лактите
Мнението беше редактирано от CottageCheese на 22.01.20 17:06.
Някой може ли да ни отдели мненията в една отделна тема - ММА-общи приказки?
Чудесна идея.
22.01.20
17:26
Само да кажа, че току що прочетох, че Витор е първият боецв ИФС, който нокаутира съперцитите си в три различни категории.
22.01.20
17:43
Еми ето - всеки с вкуса си. Не разбирам какво се инфектираш. ОК, популярно е УФЦ, ок, едно време са били истинските мъжаги, ОК, нищо не съм казал за тях, изобщо не съм ги сравнявал докато не почна да обясняваш кви са смотани тези съвременните и аз попитах съвсем простично нещо - ако са толкова добри били тези техници, защо не са капитализирали в най-печелившия мма формат?
Едно време имаше много повече истински технични бойци, истински майстори на БИ. Сега са изключение. Питал простичко нашия...Еми осведоми се де, дадох ти бързи примери, ама да, ти не ги знаеш кои са тия, то UFC е от 2-3 години...
Аз искам да питам, може ли да има чиста техника в стойка и партер, без човек да се открие за контра атаки?
Може, стига да я можеш. Техника е съвкупност от физически качества и моторни умения. Не е просто една траектория на изпълнение.
И аз ли не съм се научил да удрвм правилно или много профи боици не могат? Говоря най-вече за въртенето на лактите
И двете са така. Тия неща се учат много дълго време, с много практика. Ежедневно, с много повторяемост и корекции, докато го докараш до съвършенство.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 22.01.20 17:44.
22.01.20
18:15
Тренер, кой според теб е най-твхничният ММА боец? Говорим за съвкупност от партер и стойка
22.01.20
18:21
Нямам нужда да съм гинеколог за да ми харесва секса с жени.
Ако си гинеколог и сексът с жени все още ти харесва, значи има нещо сбъркано.
Сашо, какво ти е мнението за Анди Хуг, а ко Димо не възразява на цапането на дневника му, но нали ще я отделят в друга тема.
23.01.20
11:53
Тренер, кой според теб е най-твхничният ММА боец? Говорим за съвкупност от партер и стойка
Витор и Ранди.
Сашо, какво ти е мнението за Анди Хуг
Анди Хуг е легенда в Киокушин. За съжаление опита там, където не беше за него и се получи каквото никой не е искал да става.
23.01.20
12:53
Ок Витор страхотен е наистина,но комплексен и балансиран не мисля.
Ранди да ,не случайно размаза Белфорт навремето с борба и мръсен бокс.
Сега ,в големите турнири като УФЦ тактиката на водене на боя е от изключителна важност и решаваща.
За това казах спорта се развива.
Дадох пример с Аскрен..
Това навеждане дето го правеше всеки път за да вземе крак ,е било внимателно разучено от Масвидал и той, го приспа с летящото коляно веднага.
Серони загуби също заради липса на тактика,а Витор не случайно си взе за треньор Фарас като му спряха ТРТ.
Друг е въпроса ,че беше късно
Какво Джонс е непобедим ли..?
Просто хладнокръвно следва тактиката разработена за всеки бой.Грег Джаксън е гениален треньор
Джордж Сент Пиер,също бе хладнокръвен тактик.
И мен ме кефи мелето на Рио Херос,но в октагона няма да им се получат нещата.
Иначе да в тежката от прайд насам не съм гледал нещо свястно...
23.01.20
12:59
Витор е(беше) уникален в ударната техника и уникален на земята. Но обърка някои неща и залезе кофти, иначе можеше да продължи още известно време с доста успехи. Но тези неща станаха ясно постфактум така или иначе.
Ранди му отстъпва технически с малко, но пък направи нещо, което беше смятано за немислимо и наистина е много умен и комбинативен боец.
23.01.20
13:33
Преди гледах един семинар на Андерсън Силва.
Попитаха го за прословутото мае гери в брадата на Витор.
Той обясни ,че Витор правел елементарна грешка постоянно,а именно.
При финт за атака свалял леко ръцете готов за размяна и тогава му бодял мае герито.
Мачида го нокаутира по същия начин.
Джонс за малко да падне с армбара,но не позволи на Витор да скъсява дистанция ползвайки крак срещу става и накрая го довърши с Кимура.
Навремето стила на Шогуна друг боец от прайд, пасна идеално да детронира Мачида и стана шампион в УФЦмакар и за кратко.
Силен твърд пресиращ попиля цъкащия на дистанция Мачида....
23.01.20
13:43
Ударите правилни и неправилни...
Има една книга на Демпси,който иска да си я намери.
Там обяснява силовата линия на удара ,падащата стъпка,кука тирбушон,кука лопата...все техники дето тук ще ги обявят за грешни....
Моят любим боец беше и си остава до момента -Рашад Еванс. Мисля, че технически беше най- добрият борец в категорията си( говоря за полутежката, че той от тежка тръгна и впоследствие и други категории сменя). Естествено говоря от гледна точка единствено на фен , без никакви специални познания в областта. И той завърши кариерата си с поредица от загуби. След загубата от Мачида не беше същият, въпреки че все още смятам, че е по-добър от него.
Мнението беше редактирано от I`M на 23.01.20 15:05.
Там обяснява силовата линия на удара ,падащата стъпка,кука тирбушон,кука лопата...все техники дето тук ще ги обявят за грешни....
“Дерись как чемпион. Взрывные удары и агрессивная защита “
Дръпнах я сега и от обяд нищо не съм свършил на работа))).
23.01.20
19:44
Ударите на Рой Джоунс дж. или Насим Хамед ги няма в учебниците или фигурират като грешни, но изпълнени с достатъчно бързина и сила, идват неудобни на повечето противници, разбира се има и такива, които с простичка и класическа техника ги преодоляват, Барера например размаза “принцът” с игра като по учебник, направо го отказа от бокса, преносно и буквално.
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 23.01.20 19:45.
24.01.20
16:33
Не че нещо, но той не е бил адския техничар. А с тая книга сега да очакваме наплив от боксьори като я изчетат 😄
24.01.20
17:01
Има една книга на Демпси,който иска да си я намери.Не че нещо, но той не е бил адския техничар. А с тая книга сега да очакваме наплив от боксьори като я изчетат 😄
1918 година дай техничар в тежка...
Хубава е книгата и ако удряш с гола ръка ,техниката описана там е най подходяща според мен.
24.01.20
21:55
Аз още чакам да ни отделят темата, но явно са заети...
Днес гледах разни самбисти, има много хубав руски канал в YouTube. Сигурно бойното самбо е най-добрата основа за мма
Нека дискусията за УФЦ и ММА продължи в отделната тема https://www.bb-team.org/forums/viewthread/84697/#p-1357794
Да си напиша за изминалите дни от последното писане, че то си стана една цяла седмица докато чаках да преместят темата за УФЦ и да разчистят малко дневника.
22.01
Храната 3000 Ккал за деня.
Дефицит за деня няма - минус 200 Ккал, общо 14850 дефицит до тук.
23.01
Храната 2200 Ккал за деня.
Дефицит за деня 850 Ккал, общо 15700 дефицит до тук.
24.01
Храната 2900 Ккал за деня.
Дефицит за деня 450 Ккал, общо 16150 дефицит до тук.
25.01
Храната 2450 Ккал за деня.
Дефицит за деня 500 Ккал, общо 16650 дефицит до тук.
26.01
Храната 2300 Ккал за деня.
Дефицит за деня 450 Ккал, общо 17100 дефицит до тук.
27.01
И днес вече храната след почти 24 часа фаст кашкавал, сирене, авокадо, айсберг, извара, пилешка супа, ябълки, мандарина - общо 1500 Ккал за деня.
Движението 3.2 КМ бягане в свински тръст - първото бягане за тази година. Нали обикновено казват че гъзъ тежал, е, на мен всичко ми тежеше. Най-вече краката в долната част ми се умориха. Видях че маратон Пловдив е само след 70 дни и се стреснах че съм закъснял с подготовката и то изобщо затова излезнах да бягам днес, а после се усетих че уви даже няма да мога да бягам защото ще сме в Лондон точно тогава. Скъпи билети че точно тогава е техния Великден, там за пръв път ще се наложи да си плащам престоя че няма да има начин у никой приятел да отседнем, маратона няма да бягам, отвсякъде зле, ама какво да се прави - семеен въпрос...
Иначе днес съм много доволен от себе си. Ел. таблото почна да прави номера че е старо от комунистическите още, и бях купил ново да го сменям още лятото, но чак след като снощи почти се запали и днес му дойде времето. За 2-3 часа спестих едни 150 кинта и се разсеях от компютъра. Децата в грипна ваканция, даже няма да ставам рано утре, да взема и да си легна навреме днес.
Дефицит за деня 1200 Ккал, общо 18300 дефицит до тук.
Утре стават таман 3 седмици от чалънджа и откакто пиша и смятам и да взема да се претегля и премеря за протокола. Снимки едва ли, още няма видима разлика според мен.
28.01
Храната супер - извара, кисело мляко, малко мюсли, леща, салата зеле и за десерт ябълки и портокал, общо 1500 Ккал. Тренировката ходене навън и на пътечката под наклон и малко щанги във фитнеса.
От няколко дни си инсталирах програма да ми казва какво и по колко да правя за 5х5, че ми омръзна всеки път да се чудя какво да правя, а и да видя какво е да тренираш по програма и аз. Еми много е лабаво поне сега още и всъщност за да си оправдая ходенето до фитнеса правя някакви други пълнежи, които са всъщност 10 пъти по-обемни от уж основната тренировка. Гого вика че било за адаптация това и нататък щял да ми се спре тока, дано да е така... Ама сега е много лабаво... кара ме да клякам и да правя лежанка с 50 кила, да дърпам 60 кила тяга и такива... Та вече втори ден шашкам няколко 60-килограмови момчета с пилешки крачета дето се уцелват около мен и се гънат като глисти под някакви очевидно тежки за тях щанги и то с ужасна техника някои от тях. Та значи, зареждам си аз най-безцеремонно 52.5 кила на щангата с микротежестите и бавно и контролирано почвам да клякам като надувам бузите и пуфтя за максимално стягане и концентрация. И в даден момент улавям погледите им в огледалото пред мен - гледат ми щангата, гледат ми краката, пак горе щангата, пак долу краката 😄 Кво ли си викат: тоя тея бутове как ли ги е направил с тея детски щанги, какво пропускаме?!? 😄
Дефицит за деня 1200 Ккал, общо 19500 дефицит до тук.
Претеглих се и се премерих, качих ъпдейт в темата за бийчбодито. Горе-долу ОК е работата. Not great, not terrible. Но си мисля че вече към 1000 Ккал дефицит трябва да се стремя на ден, досега беше колкото дойде и то естествено си идваше някъде 300-400-500, а някъде нямаше и изобщо. А плажа наближава със страшна сила.
🙂🙂 е как да ги е направил, с ядене и пиене 🙂))
На ядене и пиене никога не съм се посрамил, но ако беше само това, то много лесно и много хора щяха да имат като моите крака.
29.01
Храната отлична - извара, кисело мляко, печена тиква, царевица, леща, свинско с кисело зеле и ориз, общо 1200 Ккал. Тренировката даже още по-добре и от храната 🙂 3.5К бягане сутринта в парка, следобед 6 рунда круша, после десетина километра с колелото и лостове с Димага.
Дефицит за деня 2300 Ккал, общо 21800 дефицит до тук.
Най-накрая се наканих да включа и “бой” в рецептата за сваляне от заглавието на дневника. Малко тъпо ми стана като видях че са ми прашасали ръкавиците. Буквално прашасали. Не съм ги ползвал може би половин година и повече. Утре сигурно ще имам мускулна треска на раменете. Въздух си имах, може би и защото не се хвърлях много, но раменете ми се откачиха и накрая трудно си държах гарда достатъчно високо. Бях забравил колко таксуващо за раменете е боксирането.
Мнението беше редактирано от Димо на 30.01.20 09:38.
30.01
Храната супер - пилешка супа, малко от вчерашното свинско с кисело зеле и ориз, 1 филия хляб с масло и кашкавал, 2 портокала и 1 ябълка, общо 1200 Ккал. Тренировка нямаше, но целия ден бях на крак и снимах в едно хале, където ми се струваше че беше по-студено от навън. Клиента накрая вика: ти обаче навъртя днес 5 километра само в прихождане напред-назад докато снимаш 🙂 . Като се прибрах бях като утрепан - бузите ми пламнаха от топлината вкъщи и щях да забия главата на кухненската маса и да заспя в 7.
Дефицит за деня 1600 Ккал, общо 23400 дефицит до тук.
Днес исках да мина да си купя отнякъде тиква, но имах само един плод-зеленчук по път, в който уви нямаха тиква и ме домързя да обикалям повече. Но каквото имаха, беше една щайга до входа с най-различни плодове и зеленчуци, които вече са позагубили търговски вид - къде ударени, къде леко поспаружени, но напълно годни за консумация и бяха всички на цена 80 ст. килото. 4-5 кила в една торба напълних с портокали, зелени чушки, краставици, ябълки и една тъмножълта с кафеви петънца, и подозирам мега сочна и сладка круша. Само портокалите и ябълките опитах тази вечер - екстра на вкус. Хем ми излезнаха плодове и зеленчуци евтино през зимата, хем и няма да се наложи да ги изхвърлят, а аз много мразя да се хвърля храна. И изобщо нечий труд да се разхищава.
Одеве ми звъни един бивш приятел, вече просто познат от миналото ми. Откакто се раздели с жената и двете им деца понякога ме търси за акъл, и кима умно и вика че съм му казал откровения за живота, ама съвсем превратно си ги тълкува нещата. Аз му казвам едно, той уж му се вижда супер и накрая си прави нещата както си знае и разбира се не се получи да се събере, щото егоист и откровен задник, ама тва отделна тема. Та звъни ми този същия и ми вика: “Димо, много се ошишках, станах 103 кила, трябва да отслабна, моля те помогни ми” Викам му: ОК, щи помогна. И почваме да говорим там - той ме пита някви неща, аз му казвам, той ахка: “ма верно ли, ибаси” и така почти 1 час. Зная защото говорих по хендсфито и работих през това време за клиент и знам колко време ми е отнело.
И накрая му викам: айди, кога идваш да се записваш на фитнеса? И той: Еми ше помисла и другия месец. Викам му: ма той другия месец е утре, днес сме 31-ви. А и във фитнеса приемат на всяка дата. И той: еми, добре, ше си помисла.
И мен ми стана тъпо че си отделих 1 час от мислите и думите да му обяснявам някакви неща с надеждата че ще му помогна. Казах му: ОК, обади ми се като се почувстваш готов и следващия щът май даже изобщо няма да му вдигна. Само ми хаби емоциите. Изгубена кауза. Ама нали уж да направя света по-добро място...
31.01
Храната трети ден ми се получава супер - пилешка супа, леща, 1 филия с масло, портокал, ябълка и круша, общо 1300 Ккал. Тренировка следобед 5К бягане в парка, вечерта 10К с колелото из града и на връщане фитнесче да не пропускам 5х5 програмата.
Дефицит за деня 2200 Ккал, общо 25600 дефицит до тук.
01.02.20
00:14
Бахти палъра.....ама 5х5 както си требе ли след тея км. бягане и колело.
31.01
Храната трети ден ми се получава супер - пилешка супа, леща, 1 филия с масло, портокал, ябълка и круша, общо 1300 Ккал. Тренировка следобед 5К бягане в парка, вечерта 10К с колелото из града и на връщане фитнесче да не пропускам 5х5 програмата.
Натрупа ли впечатления от Kalenji-то,ако още бягаш с тях де? Не ти ли е гладно при толкова малко храна и бая активност?
Аз бях писал по-нагоре че я почнах точно “както си требе” 5х5 програмата. Т.е. разписана точно кой ден какво да правяи просто в момента са ми някакви много далечни вработвания още. Пита ме в началото колко са ми максовете на няколкото включени движения и то вече си смята и ми казва всеки ден какво и по колко да правя. Днес например бяха клек 5х5 с 60 кила, раменна 5х5 с 32.5 и една тяга с 67.5 кила. Да - едно повторение. То и за загрявка не става, ама програмата така казва и Гого вика да съм я бил следвал стриктно и след 12 седмици съм щял да клякам, дърпам и бутам 5х5 досегашните си максове за 1 РМ. Което ми звучи добре.
Аз разбира се си правя и други неща всеки път, не ходя само за тея гимнастики в залата. Днес правих още гръб, малко гърди и корем. Гърба набирания - около 40-50 в серии по 5, лицеви и кофи няколко серии по 10, корема няколко серии по 5 с 20 кг в ръцете. И толкоз. Домързя ме за повече, а и вече беше станало много късно и исках да се прибирам да хвана жената будна.
Натрупа ли впечатления от Kalenji-то,ако още бягаш с тях де? Не ти ли е гладно при толкова малко храна и бая активност?
Оо, онея най-скъпите календжита ги върнах още тогава след 1-2 месеца бягане с тях. Едната ми направи някаква вътрешна травма в едната пета. Бе бягам си аз всеки ден по 5К и уж всичко 6, обаче по едно време нещо ме боли в петата - вътре. Като някакво схващане или разтежение. И си викам: еми нещо накриво съм стъпил, ще мине. Обаче вместо да минава, става по-зле. Докато бягам с маратонката почти нищо не усещам. После обаче като сваля и ходя бос по плажа и си свивам много ходилото в пясъка - ебаси острата болка. И почнах да се чудя кво става и се усетих че като нося тея маратонки - дори и да не бягам - само да ходя по повечко с тях - и после като ги сваля се е засилила. Направих си експеримент да бягам няколко дена със стари маратонки - ми много по-добре. Сложих пак тея скъпите - ооо, пак се появи болката. Отидох и ги върнах. Тоя в Декатлона вика: еми то няма видим проблем. Викам му: слушай ся брат ми, аз съм дал 140 кинта за маратонки от вас, не мислиш ли че бих искал да си ги нося ако са ОК? Щом ги връщам, значи им има нещо. И той вика: ами те тези имат един балон с гел ли кво каза - понякога може да се спука или да е неправилно сложен и затова да прави проблем. Вика да ви ги сменим с други такива? Викам ОК - да пробвам. Обаче се оказа че друг чифт моя номер нямат, а и мен още ме болеше крака и му викам: найш ко - дай си ми парите, ако реша пак ше си зема такива и така.
Купих си за 65 едни други и се оказаха супер удобни. Скъсах ги от бягане. Ама още си ги пазя и са ми най- удобните и още бягам с тях. После и още едни, ама те нещо не са много добри, носил съм ги няколко пъти и като нови още седят, а бяха от 100 кинта намалени, т.е. ужким за техния бранд - висок клас. После едни найкове си взех, ама нисък клас и съответно подметката им нещо не е добра за бягане. За ходене са добре, но като бягам, нещо подобно ми става на петите и просто не бягам с тях.
А относно календжитата - аз много ги харесвах като идея, щото са много по-евтини от другите брандове и са добре направени от средния клас нагоре. Обаче последните няколко пъти ходя в Декатлона и не мога да си харесам. Все нещо не с ами удобни. Накрая отидох на касите и му викам на единия: Ти бягаш ли? И той: Да. Викам: а от тука ли си купуваш обувки за бягане? И той вика: вече не. Сменихме производителя и вече подметките им не са същите като преди. И аз му стиснах ръката и му казах че е потвърдил моите съмнения.
И така за каленжитата. Язък. Сигурно пак ше ги пробвам де, че аз от година примерно не съм. Дано нещо да се е променило в добра посока.
Ибаси дългия пост стана 😄 Дано не ме намерят от Декатлона че им правя такава кофти реклама. Или пък да го прочетат и да си сменят/върнат предишния производител, мръсните капиталистически свине, дето само искат по-евтини стоки за по-висока печалба.
Не ти ли е гладно при толкова малко храна и бая активност?
Не, супер ми е. Някой път ако ми пристърже корема от многото кафета (друсам яко с кофеин), го залъгвам с 2-3 маслини или парче шунка или малко хляб колкото да не къркори. Ако не ми се налагаше да работя, бих бичил по 12 часа на ден - бягане, катерене, колело, фитнеси, стрийтфитнеси, плуване - само време да имам. Не съм много бърз, но съм като трактор неуморен. А като спортувам, изобщо не ми се яде, корема ми е свит и дори мисълта за храна ми е странна.
Сигурно си прав,преди месеци се изкуших да купя едни от ниския клас,но са доста по-зле от същите,купени преди 5-6 години,и като подметка,и като текстил.
Инак от сегашните,дето ги взех за 55 и обсъждахме тук когато ти купи скъпите,съм доволен,минал съм 5-600км.,но все пак предимно ходом.Като нови са на вид,но аз все пак си ги пазя доколкото мога 🙂
Не ти ли е гладно при толкова малко храна и бая активност?
Не, супер ми е. Някой път ако ми пристърже корема от многото кафета (друсам яко с кофеин), го залъгвам с 2-3 маслини или парче шунка или малко хляб колкото да не къркори. Ако не ми се налагаше да работя, бих бичил по 12 часа на ден - бягане, катерене, колело, фитнеси, стрийтфитнеси, плуване - само време да имам. Не съм много бърз, но съм като трактор неуморен. А като спортувам, изобщо не ми се яде, корема ми е свит и дори мисълта за храна ми е странна.
Странно ми е,за човек с твоите габарити и активност.Аз например,днес ми е рекорд някакъв от само 4 филии хляб за деня,и то пълнозърнест.За обяд имах 200гр. зелен боб и 120гр. скумрия на скара,без хляб и...след два часа вълчи глад 😄 А два дена нямам никаква активност...
Аз и преди съм го коментирал много пъти - явно е до организъм, но глад не изпитвам много отдавна - физиологичния. Тоя психическия - лакомията - много често ме мори.
Иначе и по 3 дена мога да не ям и нямам проблеми или нещо да се чувствам кофти. Освен нали че обичам да ям и съм свикнал като се прибера вкъщи и да ям и ми липсва.
Но ако почна от сутринта да ям - постоянно ми се яде. Като не ям е ОК.
Мнението беше редактирано от Димо на 01.02.20 01:35.
01.02.20
08:34
Димо, тва все едно аз съм го писал 😄
01.02.20
09:33
Да, програмата те връща с около 50% на всяко движение, но пък качваш всяка тренировка.
Да не е тази
01.02
Можех и на 50 Ккал да си легна, че преди фитнеса само залъгах нещо корема и не бях изобщо гладен като се прибрах в 11 вечерта, ама една сьомга не исках трети ден да я отлагам да не се развали. Отделно на жената че нещо е настинала ѝ правих пилешка супа и така и така трябваше да готвя и да се мотам в кухнята, та вечерях. А и аз обикновено не си гледам макросите, но вчера се притесних щото си погледнах протеините и много малко ми се видяха - повече от 2 пъти по-малко от препоръчаното от МФП. Та реших да заредя малко протеини. Храната сьомга, картофи, моркови, броколи, пилешка супичка, половин многозърнеста багета с маслини и сирене, извара, ябълки, общо 1600 Ккал. Движението пак бая снимане на крак и обикаляне, вечерта фитнесче да раздвижа че бях в необичайно и наглед непровокирано добро настроение и ми се помпаше. Гого вика да не карам 5х5 всеки ден, че много бързо напредвам, ама аз мерак да стигна до по-сериозната част.
Дефицит за деня 1250 Ккал, общо 26850 дефицит до тук.
За сьомгата да кажа. Купих си я от един магазин за риба, по инфо от Илиянчо. Казва се “комплект за супа” или нещо такова. Представлява остатъка от сьомгата след като се филетира. По моя преценка имаше поне 200 грама чиста сьомга без мазното и кожата и т.н. И това е без огромната глава, която сигурно има още 100-200 грама чисто месо по врата от правия срез и нея я оставих наистина да пробвам една рибена чорба да направя. Всичкото това 300-400 грама сьомга чисто месо, което излиза от този комплект ми струваше нещо като 3.50 лв. В тигана стана за 5 минути и си облизах пръстите.
И още едно нещо. Нали все си говорим как хората си пишат храната тенденциозно по-малко отколкото е в действителност. Снощи доста маслини си хапнах и си ги писах както прецених на око. Обаче се сетих че маслините бяха цяло кило точно и като изтегля останалите ще знам колко съм изял. Ами почти 3 пъти повече калории ги бях писал. Подобно нещо и с багетата. Като гледах колко съм изял и си викам: това е поне 100 грама. Тегля една друга багета с тара остатъка от наядената - ми то 50 грама няма.
Другия път ще претегля да видя колко месо излиза от сьомгата, да не и там нещо да са ми големи очите 😄
Мнението беше редактирано от Димо на 02.02.20 09:59.
02.02.20
11:39
01.02
И още едно нещо. Нали все си говорим как хората си пишат храната тенденциозно по-малко отколкото е в действителност. Снощи доста маслини си хапнах и си ги писах както прецених на око. Обаче се сетих че маслините бяха цяло кило точно и като изтегля останалите ще знам колко съм изял. Ами почти 3 пъти повече калории ги бях писал. Подобно нещо и с багетата. Като гледах колко съм изял и си викам: това е поне 100 грама. Тегля една друга багета с тара остатъка от наядената - ми то 50 грама няма.
Другия път ще претегля да видя колко месо излиза от сьомгата, да не и там нещо да са ми големи очите 😄
това му мразя и аз на хляба. викаш си 10 филии не може да надвишат 400kcal, не наяжда Бог знае колко.. ама на - стандартната разфасовка от 400гр. независимо бял/пълнозърнест е близо 1000kcal