17.10.21
14:30
Вяра в доказателства ?
Дали вярваш в Дядо Мраз или в науката е едно и също.
Хващаш се за точно определени думи и почваш да чепкаш вълна.
Пет часа десет часа,о ужас.
Ужас да,просто ти трябва обем не малък и да се размърдаш.
Това е смисъла на тренировката.
Маратона да ти се стори разходка.
А не както и Калоян ти каза ,да се убиеш, окуцееш и контузиш.
И ако ще се тътриш пет часа ,какъв е смисъла изобщо да ходиш.
Засечи си някъде тази дистанция,стани и си го мини както ти е кеф..поздрави
казано от doni dimitrov на 17.10.21, 14:30:
Вяра в доказателства ?
Дали вярваш в Дядо Мраз или в науката е едно и също.
На мен ми е ясно че за теб е едно и също.
Хващаш се за точно определени думи и почваш да чепкаш вълна.
Не определени думи, то има 2 вагона алогизми и откровени неистини изписани в последните няколко страници.
А не както и Калоян ти каза ,да се убиеш, окуцееш и контузиш.
Според мен това са камъни в твоята градина, защото това ще се случи ако някой спазва твоите препоръки, вместо разписаната програма на треньор от световна величина.
Засечи си някъде тази дистанция,стани и си го мини както ти е кеф..поздрави
Разбира се че както и когато се чувствам готов и генерално когато ми е кеф ще го мина, аз не се мисля за титан от световна величина.
Поздрави,
Понеже вече за втори път се завъртаме в непродуктивни кръгове, предлагам следното на всички активни участници в дискусията - не като някакво доказателство за нещо, а като начин за мотивация.
Аз, Любо и Мусашито вече сме ясни - казахме че ще участваме на Хайдушките игри. Каня също Дони, Иво, Сашо и Калоян догодина да участват на Хайдушките игри. Сигурен съм че ще е приятно да се запознаем наживо и да се видим кой колко яде и пие.
Мнението беше редактирано от Димо на 17.10.21 18:24.
Дзяпам си фейсбука и ми излиза тая картинка по темата с мненията на капацитетите:
Гледал ли си Апокалипто на Мел Гибсън. Филмът е един път. Сетих се за него от картинката.
Гледал съм го. Онея с обсидиановите ножове бяха доста категорични и уверени в правотата си.
казано от Димо на 17.10.21, 14:05:
казано от kaloyan на 17.10.21, 13:59:
Димо, ще ти кажа че програмите за бягане и каквото пишат из интернет и което се дава на масовата публика е много често твърде общо и твърде грешно. Ама това е по-натам, като стигнеш. Мисълта ми е Да не се надяваш много на тях. По-вероятно е от “титаните” както се изрази тук и при желание да научиш повече.
Да, да - ти знаеш от първа ръка от кухнята на световния спорт. И щом викаш на разписана по дни и минути програма “твърде обща” и мислиш че е по-вероятно да науча нещо бягайки 50 километра на ден 6 дни в седмицата, си създавам мнение или за компетентността ти, или за безпристрастността ти.
Е аз много съм пробвал подобни програми и съм ги изучвал, затова че не бъди сигурен. Те са на един принцип.
Иначе за кое да съм пристрастен ? За парите дето ще взема утре от тая работа или аудиторията която ще спечеля ли ? :)
Сигурно са на един принцип, щото много специалисти на база на наблюденията и опита си са достигнали до подобни резултати и заключения и има консенсус между тех за правилния начин на трениране? Или нещо са се наговорили?
Няма как да знам какво ти клати феса, но за мен “бягай 50 километра на ден всеки ден” не е нормално да ти се вижда по-удачния съвет.
Мнението беше редактирано от Димо на 17.10.21 18:22.
казано от Димо на 17.10.21, 14:48:
Аз, Любо и Мусашито вече сме ясни - казахме че ще участваме на Хайдушките игри. Каня също Дони, Иво, Сашо и Калоян догодина да участват на Хайдушките игри. Сигурен съм че ще е приятно да се запознаем наживо и да се видим кой колко яде и пие.
С удоволствие ?
Опасявам се обаче, че нямам нужните знания за подготовката за тези игри.
Особено частта с броенето на калории,а както разбрах от твоите неизчерпаеми знания и опита на Шампионите - без това не става нищо.
Да отида само за номер и да съм в списъка с участници, иначе казано : само за кебапите* - не, благодаря ?
п.п. Дони, разкрит си ?
Е, хайде де - ти толкова си тренирал и имаш практически опит, не може да оставиш един философ да те разправя че като имаш възможност да покажеш нещата на практика и свиваш платната.
Според теб аз съм дебелия дървен философ дето няма какво да покаже на практика. Би трябвало да е елементарно за теб.
Димо, а мен що не ме упомена....и аз писах в темата.
Какво е това недоверие в мен ?
17.10.21
21:03
Аз, Любо и Мусашито вече сме ясни - казахме че ще участваме на Хайдушките игри.
Тоя път заклевате ли се? Че все ще ходите на хайдушката пътека и накрая на хайдушката поляня. :”Д
Аз няма да скрия, че с любопитство очаквам да видя резултатите. Познавам двама, които я качиха. Един първи два пъти- Маринчо и един свърши 3ти, но е на 50 години. И двамата са бивши борци, които дори като спряха с борбата, не спряха да тренират. Радото, който свърши 3ти първата година е на около 50 години. Все още е нацепен на плочки и до колкото го познавам е чист от към химия. Чисто визуално и като структура много ми прилича на Дони от форума. Почти съм убеден, че ще имат и обща приказка ако се познават. Лично аз смятам, че това, че са бивши борци не е съвпадение. Още като бях дете, хайдушката беше част от тренировката на борците. После се включиха и други спортове и си ги мереха. Рекорда ако не греша беше 19 минути без торба.
Живот и здраве като я качвате, ще видите, че пътеката има различни маршрути. Примерно може да въртиш стръмното на змия за да намалиш наклона или виждаш, че има следа директно нагоре, която пресича змията. Нямам идея дали изобщо е възможно да качиш директно стръмното с 43 кила, но местните знаят всички тези жокери и лесно могат да тестват извън състезанието кое може и кое не може ?
Мнението беше редактирано от Nev на 17.10.21 21:08.
казано от Dydo на 17.10.21, 21:01:
Димо, а мен що не ме упомена....и аз писах в темата.
Какво е това недоверие в мен ?
Ти писа, ама не си ми давал акъли как се тренира за маратон. Нали тук си мерим х..акълите?
казано от Gogo на 17.10.21, 21:03:
Аз, Любо и Мусашито вече сме ясни - казахме че ще участваме на Хайдушките игри.
Тоя път заклевате ли се? Че все ще ходите на хайдушката пътека и накрая на хайдушката поляня. :”Д
Кво има да се заклевам, аз се бях надъхал и си тренирах 2020, ама заради скапания ковид отмениха състезанието, изобщо не се проведе.
Абе най-добре е да понапишем нещо в темата за корона вируса, че там има нужда от разясняване.
Отностно поканата за “сбирката” ще я отклоня, понеже отдавна ми е писнало и бягам от такива “покани”. От доста години гледам така да си направя нещата, че да не се занимавам с никой. Обаче така става, че все отнякъде идват хора, които искат да се мерят, да се доказват, в което няма нищо лощо, обаче все на мен попадат. Идват, искат да им покажа нещо да ги заведа някъде, обаче в 90 процента от случаите става състезание . Хем искат да им покажа нещо, хем тръгват да се състезават с мен.
Димо, не говоря за конкретния случай, а че на мен ми се случва така и затова съм леееко скептичен към твоята покана .. :)
казано от Nev на 17.10.21, 21:04:
Аз няма да скрия, че с любопитство очаквам да видя резултатите.
И аз искам да видя как ще се представя. И как ще се представят моите съфорумци, щото то това е интересно, щото то “изроди” има всякакви - все ще има по-бърз и по-здрав от теб някъде. Разбира се, ще се накефя някой от форума да го спечели или да участва в разпределението на медалите, стига да има толкова отворени.
казано от kaloyan на 17.10.21, 21:14:
Димо, не говоря за конкретния случай, а че на мен ми се случва така и затова съм леееко скептичен към твоята покана .. :)
Е, аз не знаех че имаш опит в планинското катерене за предаване на ниво ментор, не съм те канил в тая роля. По-скоро да покажеш на практика какво можеш. И аз не виждам нищо лошо в състезателния елемент.
казано от Dydo на 17.10.21, 21:16:
Гого, ти да не идеш после директно на поляната ?
Гого може да го поканя за адютант ако се съгласи.
казано от Димо на 17.10.21, 21:18:
казано от kaloyan на 17.10.21, 21:14:
Е, аз не знаех че имаш опит в планинското катерене за предаване на ниво ментор, не съм те канил в тая роля. По-скоро да покажеш на практика какво можеш. И аз не виждам нищо лошо в състезателния елемент.
Ами затова ти писах, че не съм подходящия човек за теб. :) състезания целодневно имам :)
П.С - обаче не мога да разбера защо се напичаш, а всъщност не правиш много по въпросите за хранене и трениране. Дали единия е малко прав какво значение има? :)
Мнението беше редактирано от kaloyan на 17.10.21 21:25.
казано от Димо на 17.10.21, 21:14:
казано от Nev на 17.10.21, 21:04:
Аз няма да скрия, че с любопитство очаквам да видя резултатите.
И аз искам да видя как ще се представя. И как ще се представят моите съфорумци, щото то това е интересно, щото то “изроди” има всякакви - все ще има по-бърз и по-здрав от теб някъде. Разбира се, ще се накефя някой от форума да го спечели или да участва в разпределението на медалите, стига да има толкова отворени.
Точно! Аз без никаква ирония или подигравка, искам да видя и да сравня, защото тези двамата, които аз познавам, наистина са машини, но не познавам другите участници дали също са много натренирани като тях, или са нормални хора като нас, ако мога така да се изразя ? Лично аз, с опита, който имам с дискова херния и информацията която съм събрал и обработил, лично за себе си, смятам, че не си заслужава риска да носиш 43 кила на пресечена местност, за да докажеш нещо, на себе си или на който и да било, но това съм аз. Един мързеланко философ, който винаги може така да го напасне, да му пасне ?
Мнението беше редактирано от Nev на 17.10.21 21:31.
казано от kaloyan на 17.10.21, 21:23:
Ами затова ти писах, че не съм подходящия човек за теб. :) състезания целодневно имам :)
Че то всеки си има състезания. Имам 3 деца да възпитавам и хубава жена да впечатлявам всеки ден, две работи работя и къща да строя и си имам моите хобита и интереси. Спорта е едно от тях. И нямам нищо против да си сверя часовника и да се състезавам и със себе си и с други.
П.С - обаче не мога да разбера защо се напичаш, а всъщност не правиш много по въпросите за хранене и трениране.:)
Напоследък не правя много, защото нямам стимул и с тая хайдушка пътека си го създавам. А се занимавам да пиша, защото обичам да споря и обичам науката.
Дали единия е малко прав какво значение има? :)
Еми ти не разбираш, щото ти е такава натурата. Реално, ти си прав, вселената върви към неизбежна ентропия и живота с всичките му нюанси е абсолютно безсмислен в дългосрочен план, но пък дай да легнем и да чакаме да умираме направо, като нищо няма значение.
17.10.21
21:47
казано от Димо на 17.10.21, 21:18:
казано от Dydo на 17.10.21, 21:16:
Гого, ти да не идеш после директно на поляната ?
Гого може да го поканя за адютант ако се съгласи.
Да ти нося торбата ли? :Д
Ми това е едната от функциите на помагача, да :) Торбата с водата за пиене и подкрепителните.
Мнението беше редактирано от Димо на 17.10.21 21:52.
Естествено, че не си струва, то ако си струваше нямаше да го направим :)) Иначе аз ще дойда ако ще има хора от форума, на мен като сливенски зет нищо не ми струва да се разходя дотам. Надявам се само да се подготвя достатъчно за целите, които съм си поставил- до го завърша и да не съм последен сред завършилите :))
казано от kaloyan на 17.10.21, 21:56:
Какво значи “неизбежна ентропия” ?
Ако в изолирана макроскопична система протича термодинамичен процес, то ентропията на системата нараства и процесът е необратим. Всички процеси в природата се подчиняват на този закон-втори принцип на термодинамиката.
Как може да не знаеш таквиз неща, бре Кала. Децата да ги питам, ще ти кажат, че ентропията е физична величина, която представлява мярка за безпорядъка на термодинамичните системи.
?????
Мнението беше редактирано от D_M на 17.10.21 22:00.
Слънцата ще угаснат и всички енергии ще се изравянят и нищо няма да помръдва.
казано от Dydo на 17.10.21, 21:59:
казано от kaloyan на 17.10.21, 21:56:
Какво значи “неизбежна ентропия” ?
Ако в изолирана макроскопична система протича термодинамичен процес, то ентропията на системата нараства и процесът е необратим. Всички процеси в природата се подчиняват на този закон-втори принцип на термодинамиката.
Как може да не знаеш таквиз неща, бре Кала. Децата да ги питам, ще ти кажат, че ентропията е физична величина, която представлява мярка за безпорядъка на термодинамичните системи.
?????
Добре , може ли да ми дадеш практически пример , че нищо не разбрах ? Това което написа е горе долу , същото като на Димо. Политиците намесват научни понятия от които си нямат и хал хабер :)
казано от Димо на 17.10.21, 22:00:
Споко, Димо, според Пураните сме в самото начало на периода на Кали Юга-упадък и гмеж. Имаме още около 420 000 години и започват възход и блаженство ?
Ами, Кала трудно е за обяснение, защото трябва понятие по понятие да обяснявам. Няма как години задълбочено изучаване и нАучни анализи на теории по астрономия, физика, квантова механика, термодинамика, да ги обясня толкоз набързо и накратко.
С две думи-иде края, който може да не е скоро, но е неизбежен.
Мнението беше редактирано от D_M на 17.10.21 22:12.
казано от Димо на 17.10.21, 20:57:
Е, хайде де - ти толкова си тренирал и имаш практически опит....
Така е,за трениране съм тренирал,но след твоите доводи подкрепени от нАуката,осъзнах че реално съм си губил времето!, а не че свивам платната. Реалист съм.
Затова,ако проявиш форумно милосърдие и дадеш подробно разписан хранителен режим
(обещавам да ползвам кухненска ел. везна), за да се подготвя адекватно за Пътеката, бих дошъл, като участник.
Идеята ми харесва,но точно в днешно време е трудно да се направят планове и обещания за година напред.
казано от Dydo на 17.10.21, 22:05:
казано от Димо на 17.10.21, 22:00:
Споко, Димо, според Ведите сме в самото начало на периода на Кали Юга-упадък и гмеж. Имаме още около 420 000 години и започват възход и блаженство ?
Ами, Кала трудно е за обяснение, защото трябва понятие по понятие да обяснявам. Няма как години задълбочено изучаване и нАучни анализи на теории по астрономия, физика, квантова механика, термодинамика, да ги обясня толкоз набързо и накратко.
С две думи-иде края, който може да не е скоро, но е неизбежен.
Добре тогава само ми кажи в едно от утавненията откъде идва “к” на кого е кръстена и какъв и е физическия смисъл. Сигурно и в гугъл го пише, но да разбера дали се бъзикаш или пишеш сериозно.
Защото явно вие с Димо разбирате от всичко :)
Мнението беше редактирано от kaloyan на 17.10.21 22:12.
Дааа бе - аз разбирам от всичко. Ти трети ден обясняваш да не ги гледам разписаните по минути и дни планове от треньори, щото били много общи.
Естествено, че не съм в час, човек. Но разбрах смисъла, т.е. за това, какво очаква Земята, а и не само. Но това не значи край за човечеството, де да знаем до предполагаемия край и изгасване на лампите, къде ще сме като развитие.
Скоро четох за нови изследвания, които опровергават някои уж безспорни теории на Айнщайн. Мислеше се, че те важат и за вселената с пълна сила. Ама май, май е започнало пропукване и несъответствие на теорията и това, което откриват.
казано от Димо на 17.10.21, 22:16:
Дааа бе - аз разбирам от всичко. Ти трети ден обясняваш да не ги гледам разписаните по минути и дни планове от треньори, щото били много общи.
Прояви критичното си мислене към тези програми из интернет, а не да ме храниш мен. :) Но да ти кажа да не ти пука, тъй или иначе ти няма да ги провериш тези програми, така както аз съм го правил :) . Но понеже аз съм чел много и освен това съм пробвал много, имам някакъв поглед. Това ми е помогнало да се вслушвам в хората понякога, а не само да ги троля :)
казано от Dydo на 17.10.21, 22:18:
Естествено, че не съм в час, човек. Но разбрах смисъла, т.е. за това, какво очаква Земята, а и не само. Но това не значи край за човечеството, де да знаем до предполагаемия край и изгасване на лампите, къде ще сме като развитие.
Скоро четох за нови изследвания, които опровергават някои уж безспорни теории на Айнщайн. Мислеше се, че те важат и за вселената с пълна сила. Ама май, май е започнало пропукване и несъответствие на теорията и това, което откриват.
Дидо, ти пишеш толкова дълги и смслени неща, че е загуба това да се губят из форума. Предлагам ти да го събираш и след време, живот и здраве да издадеш книга. Защото ако не со го събираш от сега, след време ще изчезнат.
Те тия програми за бягане сигурно са на хора химици, поради което за натуралния бегач сигурно не работят ? Малко като със схемите на профи билдърите. Тренираш чики рики и мускуло расте, а натурала трябва да дърпа и бута, та ще му се скинат вените ?
Всъщност може и да има резон в това, да не гледаме и схемите на профи бегачите....и въобще всяк,во профи. Де да знам.
Мнението беше редактирано от D_M на 17.10.21 22:31.