Ами по снимките гледам на рамо повече ги носят и с ръцете явно само придържат. То иначе.........
Между другото зависи и как ще се носят тези 43 килограма . Ако ще се мъкнат като чувал на гърба , на който края се държи с ръце - ми се струва още по - трудно. Освен ходенето с допълнителна тежест по неравен терен , ще дойде умора в ръце, рамене , а най- вероятно и хвата ще откаже по някое време.
Точно така е, при мен поне проблема е умора в ръцете и раменете. Всеки може да го носи както реши, но гледам че повечето го носят като агне през врат на двете рамене.
Димо, при Сашо има една торба-паметник 50 кела. Може да качвш тепето с нея, ако ти я дава :>
Торбата е твърда и има дръжки. По-скоро чувал пълен с пясък ще си направя или пълен с торбички вода за максимална реалистичност.
И нали е маратон или аз не съм разбрал. Т.е. това контролно време не се ли взима само ако тичаш, пък макар не бързо.
Не, нито е маратон, нито трябва да бягаш. Според мен никой не може да го избяга цялото. Уточняваме че дефиницията за бягане е да се движиш напред на краката си, като не си стъпил на двата крака в нито един момент. Трасето е към 7 км и има двайсе и няколко процента наклон.
Категорично не е 7 км. Имам приятел, който се занимава в планинско ориентиране в сливенския район и утре ще ти дам точно разстояние, но според интернет е между 3 и 4 километра, 700-800 денивилация. Със сигурност не е 7 защото и аз лично съм я качвал десетки пъти като турист.
Както писах по- горе, то много зависи от къде ще минеш, защото маркировките са много стари и ако не познаваш точно пътеката, си става свободно съчинение, дори надолу съм излизал от маршрута много пъти защото от дъжда където се е стичала водата изглежда като пътека.
2.95 километра е точно.
В Пулсо има БГ торби. Хващам най-тежката, плюс още някоя та да ги докарам до 43 кг., настройвам пътечките на най-големия наклон или пък отивам на машината със стълби и започвам подготовката :-)
Бааа момчета, как ме надъхахте. Вие направо го смазахте тоя маратон :) . Браво !!
Аз пък днес прехвърлих 750 кг царевица в чували, напред назад. После ходих да бягам 11 километра с денивелация и като се върнах още неколко стотин килограма джибри с кофите .. направо ми идва да ида да прекопая градината, като ви гледам как сте се нахъсали.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 18.10.21 17:34.
Майтап настрани Димо, ама Барта как е? Дано да е ок , защото не е писал последните дни, последно беше писал че не е много добре.
18.10.21
21:59
В Пулсо има БГ торби. Хващам най-тежката, плюс още някоя та да ги докарам до 43 кг., настройвам пътечките на най-големия наклон или пък отивам на машината със стълби и започвам подготовката :-)
Да, ами аз тогава ще прегледам тука едни стари броеве на “наука и техника” и “Андромеда” и като позапомня статиите ще отидя да работя в ЦЕРН.
Да, ами аз тогава ще прегледам тука едни стари броеве на “наука и техника” и “Андромеда” и като позапомня статиите ще отидя да работя в ЦЕРН.
Все пак това звучи доста по-правдоподобно, отколкото Дидо да вдигне подобаващо пулса в “Пулса” ??
Все пак това звучи доста по-правдоподобно, отколкото Дидо да вдигне подобаващо пулса в “Пулса” ??
Е, ако се натисна както трябва на някой кръг сигурно ще го вдигна. Но последния път /което колкото и да не е клек или тяга, ма си е базово/, макар с почивки по минута, макар с бавни ексцентрици, макар почти до откази, не мърда май пулса много.
Ама защо пак с мен бееее.....?
ПС, чак сега видях поста на Мусашката.......вие верно ли мислите, че ще направя подобно нещо ????? Целите може да си ги постигна с диета, културистични схеми и йога. Демек да бъда що годе здрав телом и духом, енергичен, в тонус и готин ? Повече не ми и трябва.
Мнението беше редактирано от D_M на 18.10.21 22:39.
Защото написа, че ще хванеш 43 кг торба и ще катериш стълбите, което разбира се няма да направиш/или поне няма да го направиш за повече от няколко минути/ :)) Сам се поставяш в ситуациите, дейба :D :D
Защото написа, че ще хванеш 43 кг торба и ще катериш стълбите, което разбира се няма да направиш/или поне няма да го направиш за повече от няколко минути/ :)) Сам се поставяш в ситуациите, дейба :D :D
Горе написах.....писали сме явно заедно, че е бъзик. Аз не знам, не си ли личи, че е брутален кодош ? За чий са ми тия себедоказвания в бягане по разни терени с мехове на врата. Да изхабя ценна енергия за подготовка, дето може да я хвърля за културистично дИгане и да се кефя в огледалото, колко съм напомпан ? Който иска да катери и мъкне, не е моето т,ва.
19.10.21
00:06
Кат не е твоето тва и нямаш отношение към темата,за какво наспами 20 безполезни поста?
Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 19.10.21 00:12.
Кат не е твоето тва и нямаш отношение към темата,за какво наспами 20 безполезни поста?
Ами те и други хора писаха, та и доста повече от мен, а в прав текст казаха, че нямат намерение да участват.
Аз поне ще тичам по пътеки в залата с бг торба на врата ?
Той Весо се възмущава че подценяваш какво титанично усилие е това, което обсъждаме. Тея 3 км са върховно усилие и за тренирани, а камо ли както си мислеше ти че са 42 километра, което според мен вече граничи с невъзможното.
19.10.21
08:57
Възмущавам се е доста силна дума, нямам чак такива емоционални флуктуации породени от форумна дискусия. Чудя се просто как коментира неща без грам да е запознат с темата и се лее спам в процеса на “изясняване”. Моля не ме намесвайте като косвен участник в темата, не искам да взимам повече отношение и да отговарям. Относно състезанието, ще отида в случай че реша че ми се ходи. Току виж бросайанс принципите ми проработили и съм в подходяща форма, щото не ми е само за участието. И без това ви пуснах мухата аз навремето ;) На когото му е нужно да създава форумен хайп и челиндж за да се мотивира да е в прилична форма, нека го прави.
Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 19.10.21 09:15.
Вчера имах желание да тренирам, взех кучето да я разходя и да бягаме заедно, после да направим площадка с тежки гуми и лостове, ама още на излизане срещнахме любимия ѝ приятел джакръсел и забихме по кучешката путека, където пък имаше цяла глутница нейни приятелчета и понеже напоследък рядко се засичат реших да я оставя да се наиграят, а ние навъртяхме няколко километра само ходене. Накрая на прибиране и малко лостове и лицеви де, ама нищо общо с първоначалната идея.
Иначе видяхме лисица в Лаута. Чудесна охранена и невъзмутима лисица, съвсем до блоковете, сладоледаджийницата и генерално на метри от много хора. Лайка побесня да я лае и да се дърпа, а лисицата само гледаше с интерес и чак като взех да святкам със светкавицата на телефона с надеждата да я снимам, бавно си се изнесе към дърветата.
Бях и на медицински преглед. Вече се била изместила възрастовата граница за препоръчителен гастро преглед от 50 на 45 години. Доктора ми гледа вътрешните органи с ехограф, вика: железен си, всичко ти е супер с изключение на лееека стеарация на черния дроб. Вика: трябва да поотслабнеш. Не че не си го знам, ама друго е и доктор да ти го каже.
Ай, ай, ай. Ако трябва да сме честни, темата в голямата си част въобще не следваше да придобива такива измерения относно възникналия спор и гледни точки. Обаче не-някой като напише нещо и се почва. Димо накратко си каза, че за да участва и да има сили за добро представяне, според него (в неговата глава) трябва първо да отслабне. Че колкото и да тича, ако не свали килограми няма да може да се представи добре. Ама тръгнаха коментарите, дали с тичане трябвало да отслабнел, готвейки се едновременно и за предизвикателството, дали преди това трябвало да отслабне и после да натисне (грешно или не), пък така пък иначе. Няма лошо от съвети. Ама се премина после през начин на трениране, как тренирали профитата, броене на калории и дефицити, пък не броене на калории с много обем и ежедневно и т.н. и т.н. Не, че дискусията не бе полезна, и не, че на много хора вижданията им са неправилни-имат опит, дават акъл, ама едва ли не аз излязох най-големия спамър по темата. Кой знае колко и какво съм казал.
Пф, като изключим наистина не малкото ми мнения в този дневник, дълго време се въздържах да пиша по чуждите дневници, да не кажа, че поне месец назад сигурно я имам на две три места по едно изречение някъде, я не. Но Димо е отворен за приказка, никога не е роптал, че някой пише нещо, пък макар и да се третира като спам, та затова. Бъди си сухар Дидко, драскай си предимно в твоя дневник, ако въобще вече и това си заслужава и така :-)
Най-големия спамър във форума .....аааа :-)
Мнението беше редактирано от D_M на 19.10.21 11:35.
Всичко е наред, Дидо, правилно си забелязал че не се сърдя всеки да ми дава акъл. Аз мога всеки да изслушам и да поспоря като имам време и за себе си да намеря евентуално нещо полезно, защото не се имам за завършен специалист и крайна инстанция за нищо. Или поне да се посмея. Щото ако се връзвах, щеше да стане като оная приказка що не си шибат хората в нащо село жените на улицата. Ами щото всеки като минава ще дава акъл и ще е убеден че точно той най-добре го прави а другите нищо не разбират от шибане: “Ейтака, дай ся така, дай иначе, не така бе” хаха и накрая жената недоволна ще остане.
Стеатоза се казвало и било много типично за който обича алкохол и пие над 20-40 гр на ден чист алкохол. Това е 1-2 бири всеки ден. Той затова ме пита доктора дали употребявам алкохол.
Аре бе...умрат да казват стеатозно състояние.
Казаха ли колко е уголемен левия и десния лоб?
Аз, Димо форумите и в частност дори по-тясно насочените ги възприемам като място, на което човек освен да поиска и получи ценна информация, може и да си лафи. Пък било или не било по темата, ако някой не се кефи или по принцип не обича да му се пише в дневника /защото очевидно общите теми за лаф не се посещават и най-вече в дневниците са включванията/, макар да е по темата, се съобразяваме и толкоз. То ако човек е само да си следи треновете, има и тетрадки за тези работи, има и безброй приложения, в които да си нанасяш тренировките-упражонения, серии, повторения, тежест. Нали идеята е и други да видят, за да те коригират ако трябва, да питаш нещо ако трябва, да обсъдите разни моменти и т.н. Пък някоя похвала, пък някое мъмрене-нали за това е форума, да кипне малко, да раздвижи човек мозъка и настроението в каквато посока дойде :-) А извор на това са най-вече дневниците. Който не обича, очевидно го е показал и не му досаждаме. Или поне аз вече се старая да не се включвам почти никъде.
Мнението беше редактирано от D_M на 19.10.21 12:48.
Аре бе...умрат да казват стеатозно състояние.
Казаха ли колко е уголемен левия и десния лоб?
Минимално в дясно. Вика: за всеки случай ще пуснем едни изследвания.
Всъщност не е казал в дясно, просто вдясно най-много натискаше със уреда и продължително гледаше преди да каже че има нещо малко.
Мнението беше редактирано от Димо на 19.10.21 13:02.
А ги възприемам като място, на което човек освен да поиска и получи ценна информация, може и да си лафи.
Е аз много пъти съм казвал че освен конкретна информация за хранене и трениране, тук намирам социален кръг. Никой от приятелите ми и познатите не тренираше и не се интересуваше как изглежда или какво яде и т.н. Или пък са някакви смехотворни техни си вярвания. Та да - голяма част от присъствието ми тук за мен е със социална функция.
Аз имам уголемен черен дроб и стеатоза и от няколко години, беше втора по едно време, после първа степен. Асат и Алат са ми в норма винаги, което сигурно в много случаи не е показател, че си напълно ок. Преди 10 ина години ми бе едното малко по-високо ама се оправи. За лобове не са ми казвали. Интересното е, че много вегетарианци, даже и вегани имат омазнени черни дробове, въпреки липсата на животински мазнини и НЕупотребата на алкохол. Там пък сигурно се получава от някакъв недостиг и дробът гледа да съхрани каквото му се подаде като бонус :-)
Мнението беше редактирано от D_M на 19.10.21 13:17.
Мазното го избягвам, джънк също, бира пия веднъж в месеца по 1-2, ракия или друг концентрат не близвам без някав специален повод 2 пъти в годината. Аз лично си го отдавам на ошишкването. Все пак имам БМИ 35, което се води втора степен на затлъстяване. Не изглеждам изобщо като примерите, ама ето че цифрите това казват :)
Мазното го избягвам, джънк също, бира пия веднъж в месеца по 1-2, ракия или друг концентрат не близвам без някав специален повод 2 пъти в годината. Аз лично си го отдавам на ошишкването. Все пак имам БМИ 35, което се води втора степен на затлъстяване. Не изглеждам изобщо като примерите, ама ето че цифрите това казват :)
Значи явно прекаляваш с количествата от други неща. С моят начин на хранене, т.е. с по-малко брашнени, обикновено месо със салати или с картофи, ориз и подобни, ако като теб не ядях никакви джънкове и пиех толкова малко, сигурно щях да се пилна за нула време. Само ден да хапна нещо повече като десерти, дори да го меря и да броя калории, а и да съм в дефицит, въпреки това веднага качвам дейба. Може да е водна задръжка покрай приетите въглени, ама какво от това. То днес водна, утре водна и накрая шкембака пак напред, а килата около 110 :-) Играл съм го това, ехе.
Я разбирачите да се изкажат по един въпрос. Та той е: за тялото има ли значение старанието му да наваксва изгубените килограми, дали ще са предимно мазно или предимно мускул (с уговорката, че е ясно да му е по-лесно да върне мазнините, но все пак, ако търси връщане на приблизително общото тегло, да му зададеш посока в какво съотношение). Например си бил 100 кг. мазен, сваляш до 85, но виждаш, че тялото се старае отново да си върне килата и гледа да лепне отново каквото може като излишна храна. Да обаче ти му позволяваш, но не да върне сланината, а да изгради мускул. То всъщност това е и теорията за изграждане на мускули, като преди това си бил дебел. Отслабваш и след това градиш, обаче друга тъкан. Ми така де: като си иска 100-те кг., нека бъдат отново 100-дай му ги, ама при 15 %......хайде нека бъдат 20 % мазно :-) ................ на ръст 180 см. ;-)
И сега ще има включване, че става, обаче лично аз или такива като мен са нямали да могат да го направят :-))))))))
Мнението беше редактирано от D_M на 19.10.21 13:40.
Аз съм бил 100 кила.
Пиех по шише бърбън на вечер...дюнери ,баници.
Не тренирах.
От глобалното затопляне е... :)
qte
Затлъстяването и здравните рискове, свързани с него, могат да бъдат добавени към дългия списък от заплахи от климатичните промени, твърдят учени, цитирани от “МedicalExpress”, съобщи БТА.
Изследователи от онкологичния институт “Фокс Чейс” във Филаделфия са открили връзка между климатичните промени и затлъстяването. С увеличаването на глобалните температури, хората са все по-малко физически активни и неспособни да изгарят излишните мазнини, което ги излага на увеличен риск от наднормено тегло или затлъстяване.
unqte
Мнението беше редактирано от Svetoslav на 19.10.21 14:06.
Пиех по шише бърбън на вечер...дюнери ,баници.
Медец :-)))
Много хора, които са свалили полагат след това усилия цял живот за да задържат теглото, пък каквото и да им се разправя, че това вече било начин на живот, било ок, те си казват, че им се яде и се чувстват лишени. Сега, ако преди това са нямали активност, а понастоящем като са отслабнали имат, могат да си позволят да ядат повече. Но ако и преди и сега имат, е очевидно, че ако започнат повече да ядат ще шишкавеят, щом като са отслабнали с активност, но и плюс по-малко храна и ограничаване на някои храни. За редица хора е смърт да не ядат например сладко, та дори да по-рядко или друго, или трето. Не свикват с махането на определена храна дълго време. Лакомия ли е, някои организми повече ли са предразположени да не могат да се въздържат, не знам. Та ако видиш, че не можеш да продължаваш с подобно хранене и му отпуснеш леко края, па вземи превърни тия кила отгоре в мускул :-))))))))))) Така или иначе тялото се старае да върне определени кила. Но лошото е, че старанието му е да ги върне в мазнини, но ти не трябва да го позволяваш.
И накрая кажеш: Абе без х..ия не става :-)))))))))))))))))))))
Я разбирачите да се изкажат по един въпрос. Та той е: за тялото има ли значение старанието му да наваксва изгубените килограми, дали ще са предимно мазно или предимно мускул (с уговорката, че е ясно да му е по-лесно да върне мазнините, но все пак, ако търси връщане на приблизително общото тегло, да му зададеш посока в какво съотношение). Например си бил 100 кг. мазен, сваляш до 85, но виждаш, че тялото се старае отново да си върне килата и гледа да лепне отново каквото може като излишна храна. Да обаче ти му позволяваш, но не да върне сланината, а да изгради мускул. То всъщност това е и теорията за изграждане на мускули, като преди това си бил дебел. Отслабваш и след това градиш, обаче друга тъкан. Ми така де: като си иска 100-те кг., нека бъдат отново 100-дай му ги, ама при 15 %......хайде нека бъдат 20 % мазно :-) ................ на ръст 180 см. ;-)
И сега ще има включване, че става, обаче лично аз или такива като мен са нямали да могат да го направят :-))))))))
Тялото ти не се старае да връща определени кила, не знам от къде я измисли тази “теория”. Естествено, че като спреш режима, с който си свалил килата, и почнеш да се храниш като преди, когато си бил дебел, ще се върнеш в същото състояние.
Ама причината си ти, а не тялото ти. Също така, тялото няма нужда да изгражда мускули просто така, трябва да има някава причина.
Да, храната има анаболен ефект, и дори без тренировки, ако ядеш много калории в излишък, и качиш кила, част от каченото ще е мускул. Също така, с по-високо тегло ще е по-трудно да се придвижваш и тялото ще трябва да компенсира, като увеличи и активната маса до едно ниво, но резултата от това е, че ще приличаш на сумист, а не на културист.
За да върнеш същото тегло като мускули, трябва да се скъсаш от целенасочени и сериозни тренировки, следващите 10 години, и пак не знам дали ще станеш 100 кила на 15% мазнини, без да зобнеш леко.
Дидо...аз натискам на умиране почти всяка тренировка,ям по минимум 4-600г месо на ден в готов вид.Искам да кажа,че натискам и тренирането(как го правя е отделен въпрос) и храненето.Пия...
Не знам,как мога тази форма да я кача като омускуленост до 100кг.
Мнението беше редактирано от nervak на 19.10.21 14:24.
Тялото ти не се старае да връща определени кила, не знам от къде я измисли тази “теория”.
Нищо не съм измислял, за да го твърдя, а аз то точно това питам всъщност. Дали се старае да връща определени кила с предимство на мазното или като цяло ? и ти да се възползваш от случая, като насочиш енергията която си поел като храна другаде. Да, ще създадеш стимул да нараства мускула, ясно е, че тялото не иска повече мускули поради ред причини. Идеята е, че ако един човек изначално е бил слаб, по трудно ще качи килограми-било то предимно мускул или мазно или и двете по равно, сравнено с бивш дебелак. И като пак отиваш да дебелееш, да се възползваш от този момент, предизвиквайки тялото да накара мускулите да растат. Или по-обобщено. Има ли предимство бившия дебелак, ако е отслабнал в изграждането на мм. Например един човек, който винаги е бил 80 кг., сравнено с човек който е бил 100, но сега е 80 кг. Другите условия са равни, т.е. тренират по една и съща схема, хранят се с еднакъв излишък и при еднакво разпределение на макросите, почиват и възстановяват еднакво, пият еднакви добавки и т.н.? Ок, всеки е отделен индивид, но все пак. Това всъщност е тясно зададения въпрос, но го разтегнах малко.
Мнението беше редактирано от D_M на 19.10.21 14:27.
Тялото ти не се старае да връща определени кила, не знам от къде я измисли тази “теория”.
Идеята е, че ако един човек изначално е бил слаб, по трудно ще качи килограми-било то предимно мускул или мазно или и двете по равно, сравнено с бивш дебелак. .
Това от опит, мога да ти кажа че не е вярно. Просто на слабия по не му личи до някое време, но ако гледам по мене си и няколко приятела, по-слабите качват яко мазнини. Дефакто няма разлика, дали си слаб или дебел. Ако днес не си правил нищо, едва ли имаш право да ядеш повече от 1500-2000 калории. Ако ядеш повече, с времето започват да се трупат, той Димо е спец по тези работи с калориите.
Дефакто ти колкото и да ги мислиш тези неща, няма да намериш някакъв по пряк път към рая :)) По-преките пътища водят единствено към ада :)
Идеята е, че ако един човек изначално е бил слаб, по трудно ще качи килограми-било то предимно мускул или мазно или и двете по равно, сравнено с бивш дебелак.
Слабия е изначално слаб, щото не яде толкова и/или има висока активност.
Той също ще качи лесно килограми (и мускули), ако почне да се храни като дебелака. Дебелите донякъде изграждат мускули по-лесно, защото имат налична повече енергия под формата на складирани мазнини, освен и по-големия апетит. А т.нар “период за маса” (bulk) е ефективен, каквото и да си говорим. Никой не може да качи чисто толкова бързо и много мускули, колкото ако се спука от ядене и омазни.
Но ако идеята ти е да свалиш 20 кила и после да ги върнеш под формата на мускули, щото си мислиш, че тялото ти иска да е определена цифра - не, няма да стане така.
Във форума има хора, които са 100 кила на 15-20% мазнини, можеш да видиш те колко са високи, какви тежести вдигат и как и от колко време тренират.
Например един човек, който винаги е бил 80 кг., сравнено с човек който е бил 100, но сега е 80 кг.
Единственото предимство, за което се сещам е, ако е бил дебел и е имал повече мускули, които е загубил по време на чистенето, сега като почне да се храни пак за качване, ще си ги въстанови бързо, т.е., първоначално ще изглежда, че качва по-лесно, но това реално е възстановяване, не е надграждане.
Мнението беше редактирано от Петко К на 19.10.21 15:12.
19.10.21
15:00
Това, за което Светослав говори е мощност и въртящ момент :)
За механика на удара говори.
Каня също Дони, Иво, Сашо и Калоян догодина да участват на Хайдушките игри. Сигурен съм че ще е приятно да се запознаем наживо и да се видим кой колко яде и пие.
Мен ли каниш? Ако е така - благодаря, но време за такива неща нямам.
Димо, при Сашо има една торба-паметник 50 кела. Може да качвш тепето с нея, ако ти я дава :>
Давам, давам...Не съм балканджи Йово все пак :D
Мнението беше редактирано от James Hinks на 19.10.21 15:08.