Димо сваля 28 кила с бой, първа смяна, стригане и глад.

Прескочи до:

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

22.10.21
15:28

казано от Dydo на 22.10.21, 15:13:

В главите на поечето трениращи е, че дори да не свалят до определен процент мазнини и да са по-омазнени, с правилно хранене и тренировки ще станат натурално например като тоя долу след някоя друга година. Или поне нещо такова като излъчване, но с по-малко размер.

Бил Пърл е като Шварценегер на размери. “Натурално” :)

22.10.21
15:35

казано от Петко К на 22.10.21, 15:28:

Бил Пърл е като Шварценегер на размери. “Натурално” :)

Е така де :-)
Ставаше дума за излъчването и пропорциите, казах иначе, че с по-малки размери и около подобен процент мазнини.
А ако някой е взел веднъж два пъти и после наистина е спрял, пак има една крачка напред, дори да продължи да тренара натурално, налЕ? Поне такава теза знам, че се поддържа поради наличието на вече повече ядра, които са си останали там. И като ги активира пак, макар натурално вече да тренира, е с едни гърди напред от някой, който никога не е взимал. Т..е. ако двамата тръгнат от едно ниво, (т.е. химикът е спрял, поотслабнал е и отново се захваща, но този път натурално) и при равни други условия на хранене и трениране, бившият химик ще дръпне доста по-бързо. Или не е вярно?

22.10.21
15:39

казано от Dydo на 22.10.21, 15:35:

Или не е вярно?

Не е вярно.

Мнението беше редактирано от Svetoslav на 22.10.21 15:39.

22.10.21
15:49

бившият химик ще дръпне доста по-бързо

Ще дръпне ако другият не е тренирал преди. Ако са били на еднакво ниво и после са спряли да тренират, това, че единия е взимал не е от значение при равни други условия.

22.10.21
15:52

казано от James Hinks на 22.10.21, 15:49:

бившият химик ще дръпне доста по-бързо

Ще дръпне ако другият не е тренирал преди. Ако са били на еднакво ниво и после са спряли да тренират, това, че единия е взимал не е от значение при равни други условия.

Ясно!
Питах не за друго, а защото именно тук се е коментирало, че химикът има нови ядра, които да активира като започне отново да тренира. Но явно няма значение.

22.10.21
15:54

С риск да trigger-на някой, ама ако влагахте толкова усилия в тренировките и храненето колкото опъването на локуми във форума, може би резултатите щяха да са по-близо до “натуралния лимит” ?‍♂️

Мнението беше редактирано от Ivan на 22.10.21 15:55.

22.10.21
16:01

казано от Ivan на 22.10.21, 15:54:

С риск да trigger-на някой, ама ако влагахте толкова усилия в тренировките и храненето колкото опъването на локуми във форума, може би резултатите щяха да са по-близо до “натуралния лимит” ?‍♂️

Той живота си нагарча по принцип. А с локуми може да се подслади :)

22.10.21
16:15

казано от Ivan на 22.10.21, 15:54:

То и при писането тук не влагам усилие, някак супер леко ми върви и тече мисълта, няма никакво напрежение :-) Работата ми принципно е да пиша или говоря-ежедневно вече 22 години кажи речи :-) Локуми и там се разтягат, ако трябва някой в нещо да повярва, когато е необходимо. Та няма как да ме напрегне писане във форума, включая говоренето на глупости, дори часове без да спирам :-)
Не случайно ме възприемат като спамър и разтегач на лакърдии, майстор на логореята :-)

Мнението беше редактирано от D_M на 22.10.21 16:15.

02.11.21
11:50

казано от James Hinks на 02.11.21, 11:43:

казано от Димо на 02.11.21, 08:57:

Някой знае ли как се казва това нещо да го потърся? На мен ми трябва за самоделен велоергометър

Редуктор се казва. Дори може да се сметне какво и как и да си купиш какъвто ти е неохбходим. Ако щеш на количка, ако щеш на велоегрометър го слагай.

Мерси, видях ся - продават се различни редуктори. Ама също видях и че има по 30 лева работещи велоергометри от комунизъма с рамка на балканче.

Също прочетох 2 статии какво ползват във велоергометрите, и се оказва че основно са 2 вида - едните по-скъпите и тарикатските с магнити, другите с триене, все едно да натискаш спирачката и да въртиш педалите.

02.11.21
11:57

казано от Димо на 02.11.21, 11:50:

…2 вида - едните по-скъпите и тарикатските с магнити, другите с триене, все едно да натискаш спирачката и да въртиш педалите.

Мисля че са основно един вид - закачалки :)

Мнението беше редактирано от Splash на 02.11.21 11:57.

02.11.21
12:05

казано от Splash на 02.11.21, 11:57:

…2 вида - едните по-скъпите и тарикатските с магнити, другите с триене, все едно да натискаш спирачката и да въртиш педалите.

Мисля че са основно един вид - закачалки :)

Уви да. Навсякъде където съм виждал по домовете е точно така. В единия фитнес имат някви много гъзарски и там си ги ползвам, много лесно регулиране на усилието, табатки, мабатки - добре е, без да ти се налага да търсиш баири в града или да трябва да караш с 30 прав на педалите и да рискуваш някой да те отнесе на някоя пресечка.

Де да знам, аз бих се качил на стационарно колело да си въртя ако имах огромен хол или направо отделен фитнес с телевизор с достъп до интернет. И да си въртя докато гледам обучителни видеа. Или дори семейни забавления - филми, сериали, предавания.

02.11.21
12:30

Имал съм всякакви колела и уреди в различни сетъпи, когато се възстановявах от операция. Според мен, са абсолютно безсмилени в дългосрочен план и до едно, свършиха точно като закачалки.
Може би единственото, което бих ползвал в къщи като кардио е гребен тренажор, но там няма как да мултитаскваш и да гледаш телевизия примерно :)

02.11.21
12:46

Телевизия може, ама да щракаш нещо по клавиатура - не. Мда, гребен тренажор би било чудесно.

02.11.21
12:56

Пригответе 1500 - имам почти неизползван C2R.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 02.11.21 12:56.

02.11.21
13:44

казано от Splash на 02.11.21, 12:30:

Може би единственото, което бих ползвал в къщи като кардио е гребен тренажор, но там няма как да мултитаскваш и да гледаш телевизия примерно :)

Досега съм виждал само закачалки. Един приятел си купи гребен тренажор от тези супер модерните за няколко хиляди, с вода ли са с кво да, преди няколко години. Сега той е 130 кила и тренажора стои сгънат на стената, повече от 2 години. А той вече има много пари, съответно и не ми е приятел вече :)… Мисълта ми е че няма значение …

02.11.21
14:11

казано от kaloyan на 02.11.21, 13:44:

Досега съм виждал само закачалки. Един приятел си купи гребен тренажор от тези супер модерните за няколко хиляди, с вода ли са с кво да, преди няколко години. Сега той е 130 кила и тренажора стои сгънат на стената, повече от 2 години.

Е, то тва е малко като логиката на Тръмп, че не е виждал някой слаб да пие кола лайт. Тук има няколко изкривяващи посоката на връзките и статистиката фактора.

казано от kaloyan на 02.11.21, 13:44:

А той вече има много пари, съответно и не ми е приятел вече :)…

Защо така? Той ли те отсвири щото парите развалят хората, или ти не искаш да дружиш с мръсни капиталистически свине? :)

02.11.21
14:16

Е той преди да го купи беше 120, едното няма общо с другото. Мързела е еднакъв и при слаби и при дебели :)
Относно другото не искам да го казвам, понеже е смешно. И не е свързано с това че не поиска да продаде на никой този паметник ... а си го държи, да не се мине с някой лев. ..
На мен не ми трябва, ама на една зала щеше да и свърши някаква работа.

02.11.21
14:24

Така като слушам - голям гъз, голяма кесия, а малка душица. И като обобщение - голям гъз :D

02.11.21
15:50

казано от James Hinks на 02.11.21, 11:43:

казано от Димо на 02.11.21, 08:57:

Някой знае ли как се казва това нещо да го потърся? На мен ми трябва за самоделен велоергометър

Редуктор се казва. Дори може да се сметне какво и как и да си купиш какъвто ти е неохбходим. Ако щеш на количка, ако щеш на велоегрометър го слагай.

Мерси, видях ся - продават се различни редуктори. Ама също видях и че има по 30 лева работещи велоергометри от комунизъма с рамка на балканче.

Също прочетох 2 статии какво ползват във велоергометрите, и се оказва че основно са 2 вида - едните по-скъпите и тарикатските с магнити, другите с триене, все едно да натискаш спирачката и да въртиш педалите.

Показах я тая количка за бутане на едни приятели, които се занимават с разни коструктивни задачи и казаха,ч е това вероятно не е редуктор, а магнитна спирачка. Била много по-евтина и можело да се регулира усилието. Пътеки и велоергометри се правели така поради тази причина.

02.11.21
16:02

И ние взехме кростренажор преди около 2 г., ама освен едното дете, което има няма 5 мин. да го насили чат пат, друг се не качва. Всъщност жената го взе, с идеята яко да го ползва, ама и той е боклук-на най-лекото си е тренировка за крака, страшно усилие трябва да влагаш и се губи смисъла от аеробното му приложение и ползи. То не стигаш до там да се натовариш аеробно както си трябва. Не знам защо, ама тия уреди дето ги предлагат масово по магазините нямат нещо много общо с тези по залите. Особено велоергометрите и кростренажорите. Може и да има, ама са маса пара. Та на нашия крос жената в началото едва изкарваше 10-15 мин. и на най-леката настройка, като в залата по 40-50 мин. е бримчила.

02.11.21
16:25

казано от Dydo на 02.11.21, 16:02:

Не знам защо, ама тия уреди дето ги предлагат масово по магазините нямат нещо много общо с тези по залите.

Пак сам си си отговорил, парите са съвсем други. Домашен велоергометър струва 300 лева, такъв от фитнеса струва 2000 паунда.

02.11.21
16:43

казано от Димо на 02.11.21, 16:25:

Пак сам си си отговорил, парите са съвсем други. Домашен велоергометър струва 300 лева, такъв от фитнеса струва 2000 паунда.

Тук преди няколко години помня, че съфорумка си бяха купили в семейството някакъв комбиниран скрипец и не бе евтин. И пак казваше, че скърца, по-трудно върви, абе въобще нищо общо с фитнесите. А някои машини/скрипци във фитнесите, уж очевидно стари, елементарни и пак така мазно и хубаво вървят. Явно и те са цифра.

07.01.25
16:10

казано от Brown Bomber на 07.01.25, 14:20:

Димо (Менса), къде се изгуби?

Ей ма бе. Таман днес влезнах вАв форОма да ви видя кви ги вършите за пръв път сигурно от месеци, а може и от година и ето че и за мен има да са се затъжили. Спокоен съм, всичко си е същото момчета (и момичета?) Едно такова топло, мило и носталгично ми стана и даже се зачудих дали да не пиша нещо, ама си викам - кой го е еня за теб. Но ето че и тук има кой да се интересува от мен.

Ся ако ше си измисляме прякори, мога да ти викам г-н 200 кила клек, ама няма да е много честно, щото ти си ми измислил прякор за мое постижение, пък аз на теб прякор за нещо, което искаш, но не успяваш да постигнеш. 200 кила ли бяха, да не съм забравил че то беше отдавна когато последно сме го говорили. Ето ти мен с какво си ме запомнил и аз теб с какво. Иначе и аз се радвам да те видя, макар и по извратен начин ениуей. В тая връзка, председателя на Менса-България е един кукундрел, който освен конспирационист и антиваксър е и плоскоземец. Та в тоя живот гаранция за нищо няма.

А сега по- важното. На всички ви - ай за много години живи и здрави и щастливи, щото бая живи и много здрави са си нещастни и сърдити на всички и всичко, и келфайда за всичко останало. Пожелавам всекиму да постигне каквото му иска душичката, но и мъдростта (и честността?) да разбере какво аджеба реално иска душичката му.

Аз най-вече мисля че искам световен мир, искам любимите ми хора да са живи и здрави и да се обичаме. И също така като сайд куест искам да имам достатъчно пари да не ми пречат битовизмите и ако може да сваля едни вече приблизително 30 кила, които си ги лепнах на шкембака и на гъзяка последните 4-5 години хаха. Щях да променям заглавието на дневника за да актуализирам целта, ама не можах да намеря кантарчето къде е и даже не знам точно колко кила са. След всичката пукница по празниците може и да са повече.

Иначе съм добре, завърших най-накрая четири и половина годишната епопея със строенето на къщата, нанесохме се преди месец, посрещнахме празниците тук. Всичко още е на вили и на мотовили, кашони и чували прескачаме по стаите, на двора се валят строителни материали и всякакви боклуци, но сме тук и полека-лека си действаме и се устройваме. Децата си дойдоха кой от където е, доведоха и гаджетата си, къщата с четири спални се използва по предназначение, чудесно се получи. Отделно щото новодомци постоянно беше пълна къща, роднини, приятели, тука беше като хан по празниците. Постоянно някакви хора идват и си тръгват, нещо се готви, сервира и се яде и се пие. Даже и котка към кучето вече имаме да се прескачат, пълна къща, пълен кеф.

Иначе аз съм се счичкосал сериозно. Както казах съм качил едни 30-тина кила, брадясал, нехаен, трябва да се стегна малко. Вече сме в къщата, нямам оправдания че имам по-важен проект от суетата си. И както каза жена ми - трябва да си върнем нормалния живот.

Та така - освен да обявявам тазгодишния плочки чалъндж за плажа хаха. Има ли мераклии? Вие там силачите си правете силови конкурси ако ви кефи, оставете повърхностния метросексуален и сапиосексуален да си преследвам повърхностните естетически цели. Да правя ли отделна тема да се надъхваме?

07.01.25
16:31

казано от Димо на 07.01.25, 16:10:

Таман днес влезнах вАв форОма да ви видя кви ги вършите за пръв път сигурно от месеци, а може и от година

Какви да ги вършим, някои хора са по-дебели, по-мазни, но същевременно по-слаби на тежестите от както последно писа. Но ищаха за тежки тренировки си стои и продължаваме напреТ :-)

07.01.25
17:09

Ето че и аз съм от тея хора. И съм по-дебел и със сигурност вдигам по-малко отколкото съм вдигал. Даже не помня кога последно съм тренирал нещо. Последния път Илиянчо ме подкокороса да бягам 21 км полумаратон Пловдив миналата година на 116 кила и направо щях да Омра. Отделно едва се вместих в контролното време.

Трагедия отвсякъде съм, ама ето че съм решил да се постарая да се поправя донякъде.

А, и очила почнах да нося доста редовно, та съвсем като чичка изглеждам. От друга страна, казват че не ставаш чичка докато не почнеш да шибаш лелки. Аз лелка още не съм шибал, така че по тая линия съм спокоен.

07.01.25
23:00

Тези 30 кила не се качват от само себе си, сигурно си пийвал и хапвал стабилно, а бира и манджа без тренировки в дългосрочен план са рецепта за мек кор(ем) и тогава дори лелките не са гарантирани. Можеш да ги свалиш за има-няма 6 месеца, тоест до лятото, таман да се нацепиш за плажа. Ще чакаме тема с челиндж, само ви умолявам, не качвайте голи снимки в секцията “преди”, а до секция “след” е малко вероятно да стигнете.

08.01.25
00:02

Е много ясно че не са ми се лепнали тея 30 кила случайно в някой бардак от някоя безпаметна вечер и да мога да се отърва от тях с двуседмичен курс пеницилин :D

До лятото ще е трудно, но на теория не и невъзможно да се свалят 30 кила. 180 дни по 1400 Ккал дефицит на ден. Д’йба, не е шега работа, сериозна психика се иска.

Снимки преди и след със сигурност ще кача, който има проблем или му е лесно ранима психиката да не ходи в интернета. Но едва ли ще правя чак чалъндж. Напоследък не ми се разправя много с хора, гледам да гледам мене си. Така викаше един луд от нашето село: “Всеки гледа мене си”, а ние му се смеехме и му се подигравахме. А момчето е бил визионер, ние не сме били дорасли до това осъзнаване. Също някой като кажеше за нещо че е много яко - примерно “Тва колело е много яко” и тоя лудия веднага викаше: “А, ми дай да го сложим на линиите на влака тогава да видим колко е яко” През нашето село минават много влакове и на човека това му е бил критерия. Та който се мисли за много як - да го сложим на линиите на влака да видим колко е як хаха.

Днес храната бива - 1700 Ккал, дефицита би трябвало да е някъде 600 Ккал, щото цял ден не съм станал от стола пред компа и нищичко освен мишка и клавиатура не съм пипнал. Ама пак е дефицит де, за разлика от последните 3-4 седмици. Ако това ми е типичния ден в следващите 6 месеца, ще съм свалил 13-14 кила до лятото. Пак бива, ама далече от плочки. Значи трябва да вкарам допълнителен разход на енергия. Трябва да си реша проблема с тренирането. Планирал съм да изградя площадка за спорт на двора, ама това няма да стане преди пролетта, така че ще трябва да измисля някакъв вариант за в момента. По средата на хола най-вероятно засега. Тук поне има къде - хола го направих 40 квадрата, апартамента целия беше 60 квадрата и нямаше място, на което да мога да легна за едни лицеви опори да направя в цял ръст. И за бягане не става навън, сега сме в калния сезон и най-близкия асфалт е на почти километър. А най-близкия фитнес е на поне половин час пеша? Не знам даже кой точно е най-близкия. Ще ми липсват някои аспекти на цивилизацията в Тракия.

08.01.25
06:19

Добре дошъл отново и за много години. Най-важното нещо от цялата работа с тренировките е да се запази хъса и дисциплината, колкото се може по-дълго във времето. А това кой и дали и какво го интересува, както ти каза не трябва да те вълнува особено ..
Това с килограмите, все ми се струва че не е чак толкова лесно с напредването на годините .. :)) Затова че принципно е по-добре ако може да не се стига до там. Ти поне си показал през годините , че можеш, затова че ще е интересно. При мен даже няма да е интересно, както беше в предишните “чаленджи” така е и сега. Зимата качвам до 73-4 кг, лятото падам под 70 :)) .. Та може и да се пусна и аз ..

Димо, инвестирай в 2 пудовки - с тях можеш да тренираш по всяко време, навсякъде в двора.

08.01.25
11:35

Лост и успоредка и два дъмбела или пудовки.

08.01.25
11:38

Аз така и не разбрах това увлечение по пудовките. Много пари за парче фиксирано желязо с ограничено приложение. Всичко, което може да се прави с пудовка се прави и с дъмбел, но обратното не е вярно.
За сравнение - 2х32 пудовки (а е добре да има поне още един по-малък чифт) - 420 лв.
2х30 кг регулируеми дъмбела - 270 лв. Остават пари за сгъваема лежанка.
Една сгъваема, регулируема успоредка е 100 лв., а лост за врата - 20 лв.
И за парите, които ще даде за две пудовки, ще има много по-голям избор от упражнения.

Мнението беше редактирано от Петко К на 08.01.25 11:40.

08.01.25
11:41

Ми....просто не си схванал функционалността на пудовките.

Мнението беше редактирано от nervak на 08.01.25 11:41.

08.01.25
11:49

Функционалност за какво? Има ръкохватки в Амазон или ebay, и превръщат дъмбела в пудовка, ако толкова много иска да е “функционален”.

Мнението беше редактирано от Петко К на 08.01.25 12:00.

08.01.25
12:07

Не знам, аз пудовките ги извадих от употреба като основен или чест за използване инструмент. Последно от както на другия ден след една тренировка около лактите на двете ръце (на едната осезаемо доста повече) нещата не бяха ок, си преминах отново към щанги (понастоящем предимно с тях), дъмбели и машини. Че с пудовки не мога в момента да тренирам качествено. Явно някъде техниката е куцала, макар понатрупах опит с тях и след известно време вече да не съм имал кой знае какви, даже никакви драми. Но на Димо може да са му ок.

Мнението беше редактирано от D_M на 08.01.25 12:09.

08.01.25
12:12

казано от Петко К на 08.01.25, 11:38:

Аз така и не разбрах това увлечение по пудовките. Много пари за парче фиксирано желязо с ограничено приложение. Всичко, което може да се прави с пудовка се прави и с дъмбел, но обратното не е вярно.

Чисто теоретично е така, но практически не съвсем.
Пудовките си имат специфично приложение и дадени движения като обръщане и тласкане и тръстъри например не са никак комфортни эа иэпълнение с дъмбели - променя се механиката, няма въэможност эа “ракване” на дъмбелите и т.н.
Строго индивидуално е общо вэето и эависи какви тренировки търси трениращия, нещо неангажиращо, или пък специфично.

08.01.25
12:13

Добре дошъл отново!
И аз имам 30 кила за сваляне, та двама сме :)

Лост и дъмбели или пудовки - “...и двете дядо попе, и двете :)”

Мнението беше редактирано от Splash на 08.01.25 12:16.

08.01.25
12:20

казано от Splash на 08.01.25, 12:13:

Добре дошъл отново!
И аз имам 30 кила за сваляне, та двама сме :)

Щот аз нямам :-) Но понеже явно си битува мнението, че нищо няма да сваля, та не ме броите.
Задържането след това е трудната част, тъй като съм отслабвал по толкова (хайде 20 да са, не 30, но бях и по-лек в изходна позиция) ама после пак обратно.

08.01.25
12:31

Привет Димо.
Радвам се ,че си добре.

Първо за цените на гюлетата,ами идиотски са.
Като се сетя как навремето ги купувахме от вторични за по няколко лева.
Ако си бодибилдиг настроен да не са приложими,обаче за работа на пулс за незаменими.
Има много и разнообразни упражнения изискващи комплексни качества.
Да вземем едно просто и ефикасно движение -мах с пудовка.Има пренос в много дейности.
На Дидо преди му бяха дали полезен съвет ,как да свали кг. именно ползвайки него ...

08.01.25
12:40

казано от MotoRRhead на 08.01.25, 12:12:

Чисто теоретично е така, но практически не съвсем.
Пудовките си имат специфично приложение и дадени движения като обръщане и тласкане и тръстъри например не са никак комфортни эа иэпълнение с дъмбели - променя се механиката, няма въэможност эа “ракване” на дъмбелите и т.н.

Именно, пудовките имат по-специфично приложение, докато дъмбелите са по-универсални.
Ако сложиш едно такова, превръщаш дъмбела в пудовка.

08.01.25
13:06

Не е сериозно...

Прескочи до:

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1