Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимАз и три пъти бих се върнал за ръкавицата, само вярата ми че някой мангал не е минал оттам и ще рови в кошовете с ръкавица, каквито носят олимпийците по ски беше слаба.
А за парите то схема нямаше - аз ако си бях направил много сметката нямаше да изпадна в такава ситуации да трябва да правя схеми :D Синковеца ми вика: “тате, дай 400 кинта да доплатя за екскурзията- утре е крайния срок” и аз си викам: “спокойно, имаш пари в картата, ще ти стигнат дори и след тоя непредвиден разход”, но за всеки случай викам: ай, пусни ми една бележка да видя с колко разполагам” и трябваше 2-3 пъти да се кьора и да чета дали не са изпуснали някоя нула :D И като помислих колко неплатени сметки още има и кога е следващата заплата и ми призля и креативността ми се включи на трета космическа :D
Един приятел се шегува с мен че съм бил истинска креативна личност, защото според едно изследване те много закъснявали за срещи с идеята че все някак ще успеят да измислят начин да стигнат навреме. Същото важало и за сметките и за парите. Не че няма доза истина и за двете неща, но точно той да ми ги разправя тея неща, дето веднъж се появи на собствения си рожден ден с 10 (да, десет) часа закъснение с една мацка с уникално тяло (оказа се че е професионална танцьорка на пилон, срещнали се “по работа” преди това и много се харесали хаха), докато ние гостите седяхме в залата с камината на една ловна хижа в подножието на Родопите на 40 км от Пловдив :D
03.03.2017 - петък
ХРАНА:
Храна за деня: 3,571 Ккал
Дефицит за деня: няма
Общо дефицит: 30473 Ккал
АКТИВНОСТ:
- 3 часа косене
- 300 лицеви
Имаме едно парче земя в краен квартал на Пловдив и реших полека- лека да го привеждам във вид, защото беше цялото в тръстики и папури. Той единия комшия ми викаше миналия път: “Дай тука едисиколко лева, има някакви тракторчета ли багерчета ли - ще го изчистят от буренаците.” Аз пък сутринта като станах и си викам: чудесен ден за тимбилдинг и функционален фитнес сред природата. 20 лева за руска желязна коса от Баумакса, 15 лева за вила с малко афиф дръжка, термос с кафе и кило-две свински пържоли за печене на открито и отиваме.
Обаче само моя ентусиазъм беше на ниво. Първо жената: ема то ся ше може ли, те са бая буренаци и тръстики, после на мястото вече единия комшия ми каза че е добре че искаме да се занимаваме, ама нямало да стане тая работа дет съм си я намислил, другата комшийка беше доста по- драматична с “това е непосилна работа”. Непосилна, ама ‘щото не познават бат си Димо. Запрятам ръкавите, пускам пулсомера и точно 1:45h по- късно всичко беше долу. Още около час докато го събера и натрупам на купи с вилата, общо 1500 Ккал разход, 160 пулс макс, 122 средно. Комшията клати глава и вика: ей, ти обаче си сериозен и не се спираш, а жената вика: моя робот хаха.
Свинските пържоли много калории...
казано от Димо на 05.03.17, 11:02:
Запрятам ръкавите, пускам пулсомера и точно 1:45h по- късно всичко беше долу. Още около час докато го събера и натрупам на купи с вилата, общо 1500 Ккал разход, 160 пулс макс, 122 средно. Комшията клати глава и вика: ей, ти обаче си сериозен и не се спираш, а жената вика: моя робот хаха.
Брао е машина! :D
Упражнение за косите коремни мускули - “Косене”. Изпълнява се на горен скрипец :D
казано от Димо на 05.03.17, 12:03:
Упражнение за косите коремни мускули - “Косене”. Изпълнява се на горен скрипец :D
От малка го практикувам :) Не са случайни здравите ми коси коремни мОсколи :D
Много обаче ме радваш, ей това е човек да е функционален, в залата всеки знае -ама тука си е съъъъвсем друго :) (muscle)
04.03.2017 - събота
ХРАНА:
Храна за деня: 2,342 Ккал
Дефицит за деня: 1,495
Общо дефицит: 31968 Ккал
АКТИВНОСТ:
- 5 км бягане
- час фитнес
- 6 рунда чувал
- 300 лицеви
Сутринта имаше събитие в парка - нещо като кросфит и аз даже исках да отида, но на обяд имах снимане и нямаше как да го изкарам цялото събитие, та ги погледах младежите и девойките какво правят докато си правех съботното бягане. Изглеждаше чудесно - млади атлетични усмихнати хора по екипчета, дърпат гуми, прескачат стълби, бягат, клякат, птичките пеят, музика гърми от колоните, слънчицето грее. Имаше поне 100-150 човека. Съжалих че не можех да се включа...
Снимките лекичко, без много залягане, за 3 часа приключих, после докато се помотам из къщи и то станало осем вечерта. Казвам си - м, супер, днес ще имам време и за фитнес и за чувал без да затворя фитнеса. Отивам и почвам да си помпам аз (установих че съм доста далеч от на Ванката протокола - 120 кила тяга успях само 4 пъти да ги дръпна подред, последния път на последни фаланги на пръстите, 60 кила военна преса също не ми се отдаде да направя 6 повторения, а преден клек изобщо не можах да си направя даже хвата :( ). След час кръгови вече доволно уморен и си викам: качвам се в боксовата зала. Обаче нещо много подозрително се изпразни фитнеса и аз взех да се оглеждам. И като се появи и една лелка с прахосмукачка и шестото ми чувство се превърна в увереност. “Днес до колко работи фитнеса?” - “Ооо, ми до девет часа сме днес моето момче, събота е!” Д*йба...
Тръгвам си аз умърлушен, обаче някаква лампичка ми присвятка че онази ден видях че в парка са направили нова спортна площадка и имаше нещо като боксови чували направени от стари автомобилни гуми. Отивам да ги пробвам и о! чудо! отлични за боксиране. Точно намотавам бинтовете и един пич се появява откъм алеята и нещо ми говори, като се приближи го познах че е от клуба, бил да побяга и вика: чай и аз да си взема ръкавиците от колата и аз да поблъскам на другия чувал. Доста добре се получи, като има още някой по- иначе е нахъсването. Според пулсомера ми съм стигнал нови висоти с 206 пулс макс и 4-5 минути в зоната над пулс 180. Отлично раздвижване.
Мнението беше редактирано от Димо на 06.03.17 11:13.
05.03.2017 - неделя
ХРАНА:
Храна за деня: 4,425 Ккал
Дефицит за деня: няма дефицит -1,043 Ккал
Общо дефицит: 30925 Ккал
АКТИВНОСТ:
- час фитнес
- 6 рунда чувал
- 300 лицеви
Храната нещо съвсем не я прецених, скоро не бях имал минуси...
Тренировката добре, с големия син поклякахме, после чували малко. Искахме и тенис на маса да поиграем, но двама я бяха заели и не се махнаха.
06.03.17
12:44
Не искам да те плаша, но тръстиката е най-гадния и издръжлив плевел. Това косене е колкото да и направиш място да тръгне по-яко :)
Литър - литър и половина глифозат на декар му е майката, и то когато хубаво се раззелени цялата. След 2-3 месеца каквото излезе го повтаряш пак.
Виждал съм ѝ коренищата. И за глифозата или раундъп четох с двете пръскания (с теб сме малко колеги, учил съм икономика на селското стопанство в колежа). Иска и оране и заравняване преди да му сложа ограда и райграс докато чака какво ще го правя по- нататък.
Окосих го да го видя мястото и да може да се пръска. От миналата година го купих и не бях го виждал от тея тръстики. Големия син се шегуваше че може по средата му да има езеро, а ние да не знаем, щото не можем да стигнем до там от тръстиките. :D
06.03.17
13:50
Орането го забрави до късна есен, сега трябва да я унищожиш . Дозата, която ти казвам е за активното вещество на декар, не за търговски препарат с него.
06.03.2017 - понеделник
ХРАНА:
Храна за деня: 3,803 Ккал
Дефицит за деня: няма дефицит -1,179 Ккал
Общо дефицит: 29746 Ккал
АКТИВНОСТ:
- 10 км велосипед
- 300 лицеви
Колко шоколад и солети наядох, не е истина :D И тренировките ограничени от 12+ часовия работен ден. И щяхме да бягаме с големия, ама аз се прибрах в 9 и той вече спеше с дънките и само го завих. Трябва да се взема в ръце. От днес.
Мнението беше редактирано от Димо на 07.03.17 09:27.
Бисер от офиса от преди малко:
Имаме една колежка, която е младо момиче и симпатяга, но има амбицията да посмали дупето и съм ѝ вдъхновение и все ме подпитва кое как и гледам да я напътствам и контролирам. Една друга колежка тук се завъртя и разправяше как същата тази първата я дразнила снощи по фейсбука че е правила толумбички и после се била наплющяла с толумбички така, че не можела да диша. И аз се обръщам и имитирам гняв и възмущение: “Стефка и толумбичкииии!!!?!?!?!” и тази дето не се усети че я издава веднага да замаже положението: “Ама те домашниии!!!”
Хаха, да преядеш с толумбичките явно е ОК ако са домашни.
казано от Димо на 07.03.17, 15:04:
Бисер от офиса от преди малко:
Имаме една колежка, която е младо момиче и симпатяга, но има амбицията да посмали дупето и съм ѝ вдъхновение и все ме подпитва кое как и гледам да я напътствам и контролирам. Една друга колежка тук се завъртя и разправяше как същата тази първата я дразнила снощи по фейсбука че е правила толумбички и после се била наплющяла с толумбички така, че не можела да диша. И аз се обръщам и имитирам гняв и възмущение: “Стефка и толумбичкииии!!!?!?!?!” и тази дето не се усети че я издава веднага да замаже положението: “Ама те домашниии!!!”
Хаха, да преядеш с толумбичките явно е ОК ако са домашни.
Е, ти не знаеш ли, че което не те видят, че го ядеш няма калории. :D :D :D
Мнението беше редактирано от БПН на 07.03.17 16:15.
07.03.17
23:03
казано от Димо на 05.03.17, 12:03:
Незнам дали друг път си косил. Дядо ме научи като дете. Първия път хвърчаха камъни, буци с пръст и замахвах като някакъв селянин :) Така се, бяхме на село. Дядо коси цял ден и не спира, а беше с 50 години по възрастен :) Оказа се, че с чалъм, правилна стойка и малко упражнения се прави с лекота . Ако не го правиш правилно , затъпяваш косата с буците и камъните и става още по зле :)
P.S . Какъв пулсомер използваш?
Косил съм разбира се. Най- хубавите ми спомени от детството са ми от село. Дядо и баба ме научиха на труд. И с мотика съм ко’пал. И двора съм обръщал. И с права лопата и с вила. И магаре съм водил в браздата да оре. И дърва съм цепил. И овцете съм пасъл и стригал. И чували с ечемик и пшеница съм насипвал и носил. И мамули съм ронил.
Пулсомера ми е някаквъ германски неизвестен - Beurer се казва, подарък ми е.
Мнението беше редактирано от Димо на 07.03.17 23:36.
казано от Димо на 07.03.17, 23:32:
Косил съм разбира се. Най- хубавите ми спомени от детството са ми от село. Дядо и баба ме научиха на труд. И с мотика съм ко’пал. И двора съм обръщал. И с права лопата и с вила. И магаре съм водил в браздата да оре. И дърва съм цепил. И овцете съм пасъл и стригал. И чували с ечемик и пшеница съм насипвал и носил. И мамули съм ронил.
Пулсомера ми е някаквъ германски неизвестен - Beurer се казва, подарък ми е.
На шега или не, вкара ме в едни идентични спомени от далечната ‘95 в едно село (Зая, на 4км от Дряново, население: 32души) с кучето Бриго, котаракът Генчо, прасенцата, козичките, обирането на полозите сутрин и на баща ми шокирания интелектуалски поглед, като се прибера вечер, щастливо омазана до ушите с да не казвам какво.
Благодаря ти, Димо, мега топло ми стана! :) :) :)
Няма шега, няма измама. По цяло лято боси, ходилата ни ставаха от на гуменетки подметките по- твърди.
07.03.2017 - вторник
ХРАНА:
Храна за деня: 1,915 Ккал
Дефицит за деня: 1,376 Ккал
Общо дефицит: 31122 Ккал
АКТИВНОСТ:
- 10 км велосипед
- 300 лицеви
- бягане 3 км
- чувал 6 рунда
Импровизираните общински боксови чували от ползвани гуми в парка набират популярност. В 11 вечерта като отидохме имаше две млади момчета, единия даже ме позна - оказа се че бил от нашия клуб, но при друг треньор.
08.03.2017 - сряда
ХРАНА:
Храна за деня: 4,269 Ккал
Дефицит за деня: няма - минус 705 Ккал
Общо дефицит: 30417 Ккал
АКТИВНОСТ:
- 20 км велосипед
- 300 лицеви
- Мърф
Осми март, всички жени и на работа и вкъщи сякаш се бяха наговорили да изкушават хората с всевъзможни вкусотии. Опитах и от гореспоменатите толумбички на Стефка (нищо особено, по- меки, сиропирани и захаросани отколкото си ги представях). Разбира се целия ден валеше. По улиците хаос от отчаяни съпрузи и кандидат- приятели, които паркират и пресичат сякаш има зомби апокалипсис, а те милите търсят цветя да купят.
Имах план да завърша с фитнес и бягане на почетна нула след 3000 Ккал от захар и брашно, но нали празник, след работа трябваше време да отделя и на жените в живота ми, та едва след 12 успях да изляза да потренирам. Направих този път цял Мърф за 47:28. Според пулсомера около 600 Ккал, 205 макс пулс, ~140 пулс средно ако си спомням правилно. На финалния спринт имах няколкостотин метра над 190. Набиранията са ми слабото място, от другите неща мога още много да смъкна времето.
И, деца, не яжте боклуци преди Мърф. Всъщност с нищо не преяждайте преди Мърф. Шоколада с лешници на няколко пъти се опита да излезе да види кой толкова смело го натъпка в корема и после се сгъваше и опитваше да го изкара от там.
Току-що по е-мейла получих покана за Legion Run Sofia 2017. Аз се ядосвах че няма обявен за тази година в България и ето че обявиха.
Ако някой не е запознат с идеята, това са 5км с препятствия за кеф. Не е състезание, време не се засича и победители няма. Подкрепата между състезателите е важна - има препятствия, които изискват кооперативна работа. Идеята е да се окаляш и поожулиш и да има все пак някакво физическо предизвикателство де.
Можете да погледнете за детайли на http://legionrun.com/bg/
Някой ако му звучи интересно, може да се обади, отборно е по- весело, а и записването е по- евтино :)
Мнението беше редактирано от Димо на 09.03.17 14:39.
09.03.17
15:42
Това не е състезание, а много скъпо въргаляне в кал ;)
Да, и аз това казвам:
казано от Димо на 09.03.17, 14:18:
това са 5км с препятствия за кеф. Не е състезание, време не се засича и победители няма.
И на мен ми се видя скъпичко - 56 лева е с промо код до първи април, но от друга страна кефа и изживяването цена нямат, давал съм повече пари да се бутам с пияни металисти с риск да ме опикаят за да гледам в далечината група, която харесвам.
09.03.17
16:09
казано от Димо на 09.03.17, 15:48:
Да, и аз това казвам:
казано от Димо на 09.03.17, 14:18:
това са 5км с препятствия за кеф. Не е състезание, време не се засича и победители няма.
И на мен ми се видя скъпичко - 56 лева е с промо код до първи април, но от друга страна кефа и изживяването цена нямат, давал съм повече пари да се бутам с пияни металисти с риск да ме опикаят за да гледам в далечината група, която харесвам.
А на първи Април ще е без пари, щото цялата работа е пълен майтап. :Д
09.03.2017 - четвъртък
ХРАНА:
Храна за деня: 1,956 Ккал
Дефицит за деня: 1,366 Ккал
Общо дефицит: 31783 Ккал
АКТИВНОСТ:
- 20 км велосипед
- 300 лицеви
- 5 км бягане
Храната щеше да е още по- добре, ако не се беше наложило да вечерям втори път на едно събитие по работа.
Бягахме с големия син по тъмно като се прибрах след наградите. Пролича си че не е бягал дълги дистанции- по време на бягането го сви далака и се държеше, после поиска да походим половин минута. На последните 200 метра да го подразня му викам: “а за финален спринт имаш ли силички?” се изстрелях напред, обаче младото си е младо. Както залиташе бягайки и откъде намери тая сила и като пришпори и ме издуха с поне 20 метра до финала.
10.03.2017 - петък
ХРАНА:
Храна за деня: 5,047 Ккал
Дефицит за деня: няма -1,422 Ккал
Общо дефицит: 30361 Ккал
АКТИВНОСТ:
- 20 км велосипед
- 30 мин фитнес
- 5 рунда чувал
- 300 лицеви
Едни новородени близнаци момче и момиче отпразнувахме в офиса...
Пак 12- часов работен ден. Поне снимахме една от любимите ми български поп изпълнителки, стойки, чупки, селфита, мелфита... От петъка ли, от всичката захар през деня ли или от поредната вечер с 4 часа сън, но много ме мързеше да тренирам - едвам избутах. Пак затворихме фитнеса. Малкия искаше да го снимам да поствал във фитнес групичката им да ги надъхва. Викам му: слагай и хаштагове: #tilltheend #closedthegymagain #lastmanstanding ... Посмяхме се.
Днес по- добре вече надявам се.
Мнението беше редактирано от Димо на 11.03.17 10:27.
11.03.2017 - събота
ХРАНА:
Храна за деня: 1,333 Ккал
Дефицит за деня: 2,505
Общо дефицит: 32866 Ккал
АКТИВНОСТ:
- час скачане на въже
- 20 мин аеробика
- час фитнес
- 300 лицеви
Храната доста по- добре днес, ще гледам и да си легна по- навреме. Даже лека следобедна дрямка имаше. Чудесно чувство.
Сутринта със семейството и приятели в парка. Децата се гонят и пищят, жените пушат цигари и пият кафета и бистрят клюки, “чичо Димо” прави интервали с въжето за скачане. 45-50 секунди скачане за стотина подскока и пулс 140-145, после още 45-50 секунди да падне под 100 пулса и пак скачам. За час 600 Ккал.
Жената най- накрая ме помоли да ѝ намеря някаква програма да раздвижва и да тренираме заедно. На Руми начинаещата програма ми се видя подходяща. Леко раздвижване, но нейните бузи пламнаха, задъха се, разхвърля се и ѝ блеснаха очите. Мисля че ѝ хареса доста. И идеята, и тренировката и чувството след това :)
Фитнеса 12 упражнения за гърди, рамене, ръце и ядро. Без гръб че вчера правих и без крака че утре ще бягаме 10К със синковеца. Вече бях писал час кръгова в МФП, което е ~700 Ккал и докато ги докарам по пулсомер с тези малки групи, доста се заседях във фитнеса. 1:25h
11.03.17
23:42
казано от Димо на 11.03.17, 21:40:
Фитнеса 12 упражнения за гърди, рамене, ръце и ядро.
Баси, аз толкова не правя за цялото тяло в две тренировки :D
казано от Димо на 11.03.17, 21:40:
Вече бях писал час кръгова в МФП, което е ~700 Ккал и докато ги докарам по пулсомер с тези малки групи, доста се заседях във фитнеса. 1:25h
Грешка е чакаш на пулсомера да ти изведе енергоразхода и още по-голяма грешка е да мъчиш да го докараш с трениране на тия групи.
казано от James Hinks на 11.03.17, 23:42:
Скатаваш, а? :D
Аз съм приел да вярвам в теорията с приетите и изгорени калори и това е най- достоверния начин, който знам да изчислявам разход.
казано от Димо на 11.03.17, 18:32:
Аз съм забелязал че от планк след тяга в една тренировка усещам дискомфорт.
казано от James Hinks на 11.03.17, 23:53:
При теб тоя дискомфорт е от цялостно слабия пояс.
Това предположение дали е истина няма как да го знаем, нито аз, нито ти, по простата причина че не съм го пробвал. Какъв е критерия и теста за среден и за силен пояс?
Мнението беше редактирано от Димо на 12.03.17 00:48.
12.03.17
09:04
казано от Димо на 12.03.17, 00:20:
казано от James Hinks на 11.03.17, 23:42:
Скатаваш, а? :D
Практик съм :)
казано от Димо на 12.03.17, 00:20:
Аз съм приел да вярвам в теорията с приетите и изгорени калори и това е най- достоверния начин, който знам да изчислявам разход.
Теорията като теория може да се приеме в голяма степен за вярна, но до там. А особености и променливи има много и сметките не са като да смяташ отоплителна мощност на котел за парно.
казано от Димо на 12.03.17, 00:46:
казано от Димо на 11.03.17, 18:32:
Аз съм забелязал че от планк след тяга в една тренировка усещам дискомфорт.
казано от James Hinks на 11.03.17, 23:53:
При теб тоя дискомфорт е от цялостно слабия пояс.
Това предположение дали е истина няма как да го знаем, нито аз, нито ти, по простата причина че не съм го пробвал. Какъв е критерия и теста за среден и за силен пояс?
Много пъти съм казвал, че когато кажа нещо свързано с тренировки и състояние, съвсем спокойно може да го приемате 100% за вярно. Не греша :)
Тест? Много неща трябва да можеш, за да кажеш, че имаш силен пояс.
Съгласен съм че тялото не е котел за парно или кожухотръбен топлообменник и че има много променливи, които влизат в уравнението и влияят на резултатите, но в моя случай повечето са неизвестни и най- вероятно ще си и останат такива. Меря най- лесно измеримите - храна и разход от тренировки. За моите скромни и банални цели (плочки за лятото) нито ще тръгна да си меря хормони, нито пък ще спазвам стриктно някакъв хранителен или тренировъчен режим изчистен и изпилен до съвършенство.
За пояса (пояс и ядро едно и също ли са? :D) аз не оспорвам компетенцията ти, казвам само че нямаме достатъчно входни данни. Също си казвал и че от разстояние преценката ти е 50:50.
Кажи някой от форума със среден и някой със силен пояс да следя какво правят и да пробвам.
12.03.17
11:22
Те баш разхода от тренировка ти е неизвестна променлива, особено отчетен от пулсомер и със някаква фитнес тренировка гърди, рамо и ръце ;)
50/50 съм да ти кажа постижение, а за слабият ти пояс данните са повече от достатъчно. Пояс, ядро, все тая как ще му казваш.
Виж Илия например, или чичака,те имат силен пояс.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 12.03.17 11:23.
казано от James Hinks на 12.03.17, 11:22:
Хехе, Сашо, ти намери с кого да го сравняваш. :)
50/50 съм да ти кажа постижение, а за слабият ти пояс данните са повече от достатъчно. Пояс, ядро, все тая как ще му казваш.
Това са Ilstrong и ISB, нали? Ще погледна какви постижения за пояс имат и може би ще ми дадат идея къде съм аз.
казано от Boby_ на 12.03.17, 13:12:
Хехе, Сашо, ти намери с кого да го сравняваш. :)
В смисъл че са съвсем извън моята лига и са с недостижими и несравними постижения ли? Ако аз съм със слаб, а те със силен, най- вероятно е така. Аз затова питах и за някои със “среден” пояс да имам и база за сравнение с по- сравними величини.
казано от Димо на 12.03.17, 14:17:
В смисъл че са съвсем извън моята лига и са с недостижими и несравними постижения ли? Ако аз съм със слаб, а те със силен, най- вероятно е така. Аз затова питах и за някои със “среден” пояс да имам и база за сравнение с по- сравними величини.
Изказването ми прозвуча подигравателно, което не беше умишлено.
Имах предвид, че познавам Илия и Иво, виждал съм ги как тренират, знам какво могат и ми е ясно колко е далеч средният трениращ от това ниво, особено що се отнася до ядрото. Казвам го, без реално да те познавам и като съдя само по написаното от теб.
Нямам предвид, че ти си слаб, а че те са на такова ниво, че ми се струва невероятно дори да си близо до тях.
Всичко е наред, това са рисковете на онлайн общуването, понякога нюансите се губят, а и обичам да мисля за себе си че не страдам от грандомания и напомпано мнение за себе си. Както сигурно сте забелязали съм от социалния тип, нямам проблеми с приказването и винаги съм отворен да се уча. Даже вярвам, че ако на едно място аз съм нау- умния и знаещия, може би съм на погрешното място, защото няма какво да науча :)
Исках да знам какви са критериите за здраво ядро и какво е показателно, колкото и да съм назад все пак да знам колко съм назад. Следващото най- добро нещо е да знам кои се смятат (разбира се на форумното ниво) за пример за здраво ядро, евентуално да гледам те какво могат и правят. И евентуално и за “средно” ядро примери, но разбирам че от политическа коректност / куртоазия най- вероятно няма да бъдат посочени “средняци”.
казано от Димо на 12.03.17, 18:18:
няма да бъдат посочени “средняци”.
Но...пък ако се поогледаш лесно ще видиш слабаци))))))))
С’я.. има и силно и силно и слабо и слабо. Питах за ядрото, другите мускулни групи горе- долу имам представа кое е силно. Примерно световните рекорди са 400+ кг на клек, 270 кг лег. Тук на форумно ниво клек над 200 се смятат за силни резултати, както и лег 160+. Това в абсолютни килограми. Или пък в относителни - военна преса със 1*СТ, клек 2* лежанка 1.5* и т.н. Кое е силовото постижение което демонстрира силно ядро?
Като чуя за ядро и пояс се сещам за мъртва тяга, ако съм на прав път то Херцогът е с най-силното ядро от целия форум, защото дърпа най-голямата тяга.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече