Това, че Херцогът има най-голямата тяга, означава, че има силно ядро. Иначе вече да беше контузил нещо на постоянните големи кг. Но да се прецени силата на това ядро спрямо чуждо е маалко субективно - зависи кое ти звучи по-впечатляващо: 300 кг тяга или коремна преса с изпънати ръце със 100 кг. На мен пресата ми звучи по-тегава.
12.03.17
19:38
Za мен пък здравоto ядро изглежда така
http://www.isport.com/images/guide/11970103212011040540.jpg
и така
http://www.gymchat.com/media/uploads/685_yang2044_7bdbe.jpg
:)
зависи кое ти звучи по-впечатляващо: 300 кг тяга или коремна преса с изпънати ръце със 100 кг. На мен пресата ми звучи по-тегава.
Ако пресата е на стойка с наклон става дори невъзможно
12.03.17
19:52
Ей, на чуждо ядро, и 100кг коремна преса са малко! :D
Ся, да сме полит и фактически коректни - Веско Дойчев е с най-голямата тяга във форума - 360кг ;)
Второ - силна тяга и силно ядро не са едно и също ;) Макар да има някаква зависимост между двете ;)
Трето - мойто ядро е някъде между слабо и средно ;) Имам хляб и пържоли да изям да мина в средното ниво :D
Четвърто - бива ли да ми обсъждате ядрото баш като съм сецнат..... :D
зависи кое ти звучи по-впечатляващо: 300 кг тяга или коремна преса с изпънати ръце със 100 кг. На мен пресата ми звучи по-тегава.
Ако пресата е на стойка с наклон става дори невъзможно
;)
Това го слагам тук, защото по-нагоре в разговора ме споменаха като някакъв ориентир. За да допълня информацията за Димо, ще спомена и Колелце за корем от стоеж 15+ бройки с 16 килограмова жилетка.
п.п. Сега колко съм заслужил тази репутация, че имам силно ядро не знам...
Илийка, недей пуска такива клипчета, че някое от хлапетата ще се пробва и ще се почупи. :)
няма да бъдат посочени “средняци”.
Но...пък ако се поогледаш лесно ще видиш слабаци))))))))
:D :D :D
Благодаря момчета и момичета за дискусията и специално на Илия, чудесен нагледен ориентир ми даваш. Ще пробвам да видя с каква щанга мога да стана единичка коремна преса. Даже не се бях сетил че може да се прави с щанга, правя същото нещо с диск и се чудех как ще ги крепя ако искам повече да слагам.
А колелце от стоеж какво ще рече - сгънат в кръста, като опората е на пръстите на краката и на колелцето?
12.03.17
21:18
А колелце от стоеж какво ще рече - сгънат в кръста, като опората е на пръстите на краката и на колелцето?
12.03.17
21:58
Какво е долен планк? Ако говориш за нормален планк, без допълнителна тежест - над минута-минута и половина е напълно излишно...
Баси...18повт и при това,не разгъва до хоризонтала без задържане-така и 30 ще направя.
А Илия така, без жилетката и сантасе ще играе ...
Но действително интересна тема е за силния пояс...с размити граници-поне за мен.
Илийка, недей пуска такива клипчета, че някое от хлапетата ще се пробва и ще се почупи. :)
Вярно,че се почна с опитите...
Мнението беше редактирано от nervak на 12.03.17 22:19.
13.03.17
09:01
Виж Илия например, или чичака,те имат силен пояс.
Хехе, Сашо, ти намери с кого да го сравняваш. :)
Не го сравнявам, а му давам най-правилния пример за силен пояс.
Сега колко съм заслужил тази репутация, че имам силно ядро не знам...
Е, хайде, не се прави на улав и ти :)
25 повторения с колелцето и онова условие на чичи - с чело до земята, коремната преса със 100 кг от наклон, завъртането на голямата торба, почти 3хСТ тяга без кривене...
Колко е средно и колко е добро постижение за долен планк СТ?
Пак в грешна посока тръгваш...Планк с тежест = СТ, сложени на гъза и държиш една минута, щом търсиш ориентир за средно силен пояс с едно движение(въпреки, че не е много напълно информативно, даже съвсем не е такова).
Мнението беше редактирано от James Hinks на 13.03.17 09:02.
.Планк с тежест = СТ, сложени на гъза и държиш една минута, щом търсиш ориентир за средно силен пояс с едно движение(въпреки, че не е много напълно информативно, даже съвсем не е такова).
В моя случай ...точно не е информативно.:D
Примера го можем с малко зор,както и колелцето с пауза долу на 15повт,но се гънем като глист на тягата например...
Мнението беше редактирано от nervak на 13.03.17 09:26.
13.03.17
09:29
Ами аз за това казвам, че не е информативен. Колелцето само по себе си също не е информативно. Още на миналата страница съм написал, че трябва да можеш много неща и точно поради това дадох пример с Илия и Чичи :)
Супер дискусия и чудесни конкретни идеи, благодаря още веднъж. Много правилно Сашо е казал че тук не става въпрос за сравняване в смисъл на състезаване.
силна тяга и силно ядро не са едно и също ;) Макар да има някаква зависимост между двете ;)
И явно силното ядро има много измерения. Айде да се покажа сниман със силна преса за всеки вкус :D
Мнението беше редактирано от Димо на 13.03.17 10:56.
13.03.17
12:37
и така
Обаче ти и грам понятие си нямаш от анатомия :)
12.03.2017 - неделя
ХРАНА:
Храна за деня: 2,237 Ккал
Дефицит за деня: 427 Ккал
Общо дефицит: 33293 Ккал
АКТИВНОСТ:
- 5 км бягане
- 300 лицеви
Тръгнахме да бягаме 10К с големия, но май е направил shin splints, на четвъртия километър взе да куцука и го пратих към вкъщи. Аз също не довърших цялото бягане, че един приятел искаше да му правя една брошура, пък едисикога да дойде и уж вечерта щях да си ги добягам, но не остана начин.
Мнението беше редактирано от Димо на 14.03.17 10:43.
13.03.2017 - понеделник
ХРАНА:
Храна за деня: 5,636 Ккал
Дефицит за деня: няма - 2,511 Ккал назад
Общо дефицит: 30782 Ккал
АКТИВНОСТ:
- 20 км велосипед
- 300 лицеви
- малко корем
- 30 мин аеробика
Това движение две напред - две назад и въртене около 30К Ккал от 2 седмици насам ще спре днес.
Много вкусна супа си направих вечерта (след цял ден сладки и шоколади почерпки от двама рожденици :) )
За колко г/д бягаш 1км като време с нормално темпо, без спринтове
6 мин/км ако ми се бяга и 7 мин/км нормално. Това е 10 км/ч или 9 км/ч Ако бягам с някой друг - сина ми или някой колега, обикновено е доста по- бавно. От порядъка на 8 - 8:30 мин/км
14.03.17
11:08
Ако имаш някакви амбиции да бягаш, то 6 мин/км трябва да ти е лежерно комфортно темпо, 5 мин/км да е с малко натискане и каквото свалиш под него да е сериозното бягане.
Знам че съм бавен, мога и по- бързо, към 5 мин/км съм си засичал, но не се и напъвам много напоследък, следя си издръжливостта и гледам да не се контузя. Аз имам чувството че съм и тежък. Иначе няма такова нещо като “трябва” когато говорим за резултати при спорта за кеф и здраве според мен.
За илюстрация прилагам една снимка как финиширам само 100 метра след победителя на миналогодишния маратон Пловдив. Този на 100 метра след шампиона в синьо-зеления екип и слънчевите очила съм аз :)
Мнението беше редактирано от Димо на 14.03.17 11:32.
14.03.17
11:40
и така
:)Обаче ти и грам понятие си нямаш от анатомия :)
Искаш да кажеш че за планч здравият пояс не е от първостепенна важност?
14.03.17
11:44
Не е, ако не го правиш с тежест :) Средностатистически гимназист може да издаяни все някак една минута на планк, виж, ако добавим тежест картинката става друга
14.03.17
11:47
Не е, ако не го правиш с тежест :) Средностатистически гимназист може да издаяни все някак една минута на планк, виж, ако добавим тежест картинката става друга
не планк, говоря за plance
https://i.ytimg.com/vi/UZ-1jwG7aQ4/maxresdefault.jpg
https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQxYR3-LlCPRJ3VFUDYSmkkx2RXafxFAgVk50xMA8A5aeOe6XRGiA
14.03.17
11:55
и така
:)Обаче ти и грам понятие си нямаш от анатомия :)
Да, точно това искам да кажа.
14.03.17
11:59
Димо, Димо...човек ще рече, че си тийнеджър и тепърва се срещаш със спорта :)
Знам че съм бавен, мога и по- бързо, към 5 мин/км съм си засичал, но не се и напъвам много напоследък, следя си издръжливостта и гледам да не се контузя.
Каква издръжливост без темпо? Кое следиш на 7 мин/км, да не вдигнеш пулса над 130? Какво си мислиш, че може да се контузиш, да стъпиш на криво ли?
Аз имам чувството че съм и тежък.
Е колко да си тежък? 100+ кг хора бягат с 5 мин/км.
Иначе няма такова нещо като “трябва” когато говорим за резултати при спорта за кеф и здраве според мен.
Напротив, има. Иначе тия 5+ км бягания стават излишни.
14.03.17
12:07
Да, точно това искам да кажа.
Ами- не знаех. Винаги съм смятала, че гимнастическите движения показват изключителна сила и стабилност в горната част на тялото и пояса.
Сашо, голям мотиватор си :D
За сравнение аз на 90кг бягах 10км за 45 минути, на 100кг - 50минути и на 105кг пак 50минути. Скоро ще пробвам на 112кг, да видя дали ще има разлика. Като цяло колкото по-тежък си, имаш по-голяма енерция, но пък от начало засилката е трудничка.
14.03.17
12:10
Работата, която извършва пояса при всички везни в гимнастиката е съвсем малко по-трудно, от тази, която извършва при планк.
14.03.17
12:13
Като цяло колкото по-тежък си, имаш по-голяма енерция
Тая Инерция играе роля само при пързалянето ;)
Всъщност е горе- долу така- за пръв път се срещам със спорта. Допреди няколко години не съм спортувал абсолютно нищичко целенасочено, и едва от 1-2 години го правя малко по- систематично.
На 7 мин/км следя как се чувствам като избягам 5, 10, 15, 20 км. А за контузването миналата година си докарах прословутите shin splints точно като се опитвах да бягам по- бързо да падна под 5 мин/км. Да, бягах под 5 мин/км и като следствие 1 месец не бягах. Може да е било слОчаеност, може и да не е.
Знам че бягат по- бързо и по- тежки от мен хора, Юсаин Болт е 5-6 кила по- тежък от мен :) Виж, за маратонци не съм се интересувал дали има по- тежки от мен.
Благодаря, стремежа към самоусъвършенстване и на мен не ми е чужд, но предпочитам да тренирам както се чувствам сигурен. И да бягам под 5 мин/км и да вдигам 250 кила тяга, кого ще впечатля? Рисковете за здравето си ги преценям като по- високи отколкото евентуалните ползи. Винаги ще има някой по- бърз и по- силен от мен. А смисъла от дългите бягания за мен е колкото физически, толкова и духовен. Ако почна да се чувствам зле от нещо свързано с тренировки, да ме боли, да трябва да понасям страдание и да се ограничавам вместо да се радвам на живота си, моментално ще спра да го правя.
14.03.17
12:20
И при търкалянето :D
14.03.17
12:21
Рисковете не са чак толкова големи, колкото ти си мислиш. Колкото до това кой ще впечатлиш, жена ти например ще остане доволна ако вземеш редовно да правиш тежки клек и тяга, ако се сещаш какво имам предвид ;).
Да, аз по инерция пиша енерция :D
Добре, а как се нарича явлението когато положиш значителни усилия да се засилиш и после просто се пуснеш по течението, не е ли инерция? При бягането старта е по-труден от останалото действие
Рисковете не са чак толкова големи, колкото ти си мислиш. Колкото до това кой ще впечатлиш, жена ти например ще остане доволна ако вземеш редовно да правиш тежки клек и тяга, ако се сещаш какво имам предвид ;).
Ма моля ти са, можеш да се огледаш из форума колко сецнати има.
Иначе е малко наивно да мислиш че точно вдигането на щанги ще те направят секс бог :) За протокола, не съм чул някоя да се оплаче. Не ми се мерят пишки.
14.03.17
12:30
Да, аз по инерция пиша енерция :D
Добре, а как се нарича явлението когато положиш значителни усилия да се засилиш и после просто се пуснеш по течението, не е ли инерция? При бягането старта е по-труден от останалото действие
Е ти ся елементарна физика искаш да ти се обяснява. Имаш тяло с маса Х. За да се движи равномерно трябва да се прилага сила У ( тук пренебрегваме всякакви съпротивления и анатомични особености ). Колкото по-голямо е Х, толкова по-голямо трябва да е У.
Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 14.03.17 12:31.
Мен от нередовните занимания с бокс и още по-нередовното тичане кръста редовно ме болеше, че даже веднъж ме прикова за 2-3 седмици в легнало положение. От клека и тягата такива проблеми нямам, най-много схванати еректори, а и това се случва все по-рядко..
Ма моля ти са, можеш да се огледаш из форума колко сецнати има.
Иначе е малко наивно да мислиш че точно вдигането на щанги ще те направят секс бог :) За протокола, не съм чул някоя да се оплаче. Не ми се мерят пишки.
Мисля че колегата заложи друго като послание :D . Не беше свързано с размера
А за сецванията - причината не са упражнения или килограми , а неправилни техники , невнимание и т.н.
Мнението беше редактирано от Радо на 14.03.17 12:37.