WWZ

Темата е заключена.
Прескочи до:

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим
Dizzy

04.03.17
09:19

Благодаря, адашче :)
Да ти се връща!

Т. Тодорова

04.03.17
09:58

Мерси!

И прощавай за спама, но - хаха, уби ме с тоя кон :D

04.03.17
10:51

Честит Имен Ден :)

Dizzy

04.03.17
21:23

Благодаря :)

Кетогенен режим - Ден 67

Събота 04/03
Храната: закуска 2 варени яйца, чушка и шунка, обад салата с кедрови ядки и биволски кашкавал, вечеря заешка яхния с лук и моркови

Добавки: същите - 6 таблетки Orange triad (на два приема), витамин Д3 - 1 грам (5000 IU), 1 табл. магнезиев цитрат на Now, лимон и оцет (вече от моя, домашния) в чаша вода преди вечеря

Ходене: доста, отново по магазините
Тренировка: ц

Днес активността беше посещение на Кушията в с. Априлово, обаче се оказа, че снимките ми няма как да ги сваля от картата на фотоапарата. Не съм си купила четец. Голям съм заплес.
След това садих доста пролетни цветя и чистих камъни от градината a.k.a. каменоломната.
Завърших деня с 3 часа в Джъмбо - подпуках кредитната карта, което е лошо, мнооого лошо. До края на месеца само ядене и нищо друго няма да пазарувам.

За утре имам още цветя да садя и да се занимавам с една къпина. Допълнително имам да слагам още разсад домати и разни други неща. Имам да планирам направата на една мандала с езерце... абе намерих си занимание. Ще гледам между всичко това утре да направя поне една кратка тренировка с пудовката.

Dizzy

05.03.17
20:34

Кетогенен режим - Ден 68

Неделя 05/03
Храната: като вчера

Добавки: същите - 6 таблетки Orange triad (на два приема), витамин Д3 - 1 грам (5000 IU), 1 табл. магнезиев цитрат на Now, лимон и оцет (вече от моя, домашния) в чаша вода преди вечеря

Ходене: ц

Днес активността беше с една кирка в градината. Камъни вадих, освен разни други работи. За тренировка не останаха сили.

Dizzy

06.03.17
20:14

Кетогенен режим - Ден 69

Понеделник 06/03
Храната: като вчера, само вместо кедрови ядки беше пекан

Ходене: 5 км.
Тренировка: преди вечеря

0. Ставни ротации
1. Суинг с пудовка 20кг в Табата протокол 20/10, 8 сесии
2. Планински катерач в същия протокол
3. Стречинг
Не засякох време. Кратка беше тренировчицата с 1 минута почивка между двете упражнения.

От активностите вчера на село имам мускулна треска на задно бедро, ъхъхъхъ...

По някаква причина не виждам активностите ти и пропускам да те чета.
Лепвам я тая кръпка тук, че да ми излизаш в темите с мое участие.
А, снимките с конете да качиш и т’ва е май.
Мачкай!

Dizzy

07.03.17
19:42

Мачкам аз сланините :D
След малко отивам на бокс.

07.03.17
20:12

казано от Dizzy на 07.03.17, 19:42:

Мачкам аз сланините :D
След малко отивам на бокс.

Свидетел съм, че тия на, дето твърдиш, че ги мачкаш, напоследък нещо много чезнат... Та не знам какво ще има за мачкане скоро... Неее знам, ама лятото ще има Terracotta warriors! :P

:*

Мнението беше редактирано от RogueOne на 07.03.17 20:13.

Dizzy

07.03.17
21:47

Кетогенен режим - Ден 70

Вторник 07/03
Храната: като вчера и заешката яхнийка свърши.

Добавки: същите - 6 таблетки Orange triad (на два приема), витамин Д3 - 1 грам (5000 IU), 1 табл. магнезиев цитрат на Now, лимон и оцет в чаша вода преди вечеря

Тренировка:
1,5 часа бокс (включва загрявката, офп-то и разтягане)

За пръв път спаринг. Изправиха ме срещу една ученичка в 6-ти клас. Яко бой ядох :D

Dizzy

07.03.17
23:46

Хайде на конете! :)
Снимките, пак да кажа, са от Кушията на Тодоровден в село Априлово. Намалих им размера.

Мнението беше редактирано от Dizzy на 07.03.17 23:46.

07.03.17
23:56

казано от Dizzy на 07.03.17, 21:47:

[color=red]

За пръв път спаринг. Изправиха ме срещу една ученичка в 6-ти клас. Яко бой ядох :D

Eeeeeeb@siii, к’во съм изпуснала... А можеше моите нежни песници да ядеш :(
:D

;(

Dizzy

08.03.17
00:08

После имаше спаринг и с Балев... мхм, изпусна :D
В четвъртък да си на линия!

Dizzy

08.03.17
06:49

След поредните 10 дни резултатите са:

- 1,4 кг.
- 1 см. талия
- 1 см. бедро
- 0,5 см. прасец

Без промяна са ханш, китка и мишница.

Брой тренировчици: 4 (бяха 6 на предишния отчет)
Ходене пеша: 38 км. (спрямо 32 от предишната десетдневка)

Средният ми прием на въглехидрати е бил 28,48гр/ден, най-ниският 27,53 гр., а най-високият 30,63 гр. т.е. големи разлики не е имало.
За всичкиге 10 дни съм била под 30гр/ден въглехидрат и съм се придържала към BMR. Специално на този грамаж въглехидрати се чувствам оптимално, но свалянето е бавно.

Тенденцията да свалям сантиметри от бедро и прасец не ми харесва, което е от занемарените тренировки. Много ясно, че продължавам с диетата, само тренировките трябва да са по-често.

Dizzy

08.03.17
21:30

Днес една стъпка назад - НЕ е поредния ден на Кетогенен режим. От утре продължавам.

Сряда 08/03
Храната: закуска - омлет с кашкавал, обяд салата с маслини и пекан, следобед - парче еклерова торта, вечеря - свинско с лук. Храната на картинката е без парчето торта в сметките.

Добавки: същите - 6 таблетки Orange triad (на два приема), витамин Д3 - 1 грам (5000 IU), 1 табл. магнезиев цитрат на Now, лимон и оцет в чаша вода преди вечеря

Тренировка:  след работа

0. Загрявка ставни ротации и 10 повторения високо изтегляне на диск 10кг
1. Клек през 1 минута
1х10х40кг.
2х10х60кг.
3х5х70кг
3х1х80кг

2. Военна с лост 20кг през 1 минута: 8,5,5 повторения
3. Руски суинг с пудовка 20кг през 1 минута: 3х15
4. Стречинг и висене
Продължителност на тренировката не засякох, защото не бързах. Може би към 40 мин.

Днес мъжката част в отдела ни разглези ужасно :) Цветя, торта, готино отношение... Не съм очаквала. Не бях гладна, не ми се ядеше сладко, но като ми поднесоха парчето торта и ми замириса на хубаво се изкуших много и си развалих диетата. Днес го пиша дъждовен (то си валя цял ден де :)) и от утре продължавам с летоброенето.

За тренировката - кляках колкото ми се клякаше. Още ме е страх да правя тяга, заради случката с кръста от преди два месеца.

Dizzy

09.03.17
22:11

Кетогенен режим - Ден 71

Четвъртък 09/03
Храната: като вчера, обаче без торта

Ходене: 4 км.
Тренировка:
1,5 часа бокс (включва загрявката, офп-то и разтягане)

Ученичката, която ме пердаши предния път всъщност се оказа, че е в 5-ти, а не 6-ти клас. На 11 години... Много ме е срам  ;( :D
Днес дойде ново момиче, вече не съм заекът в групата.

Мнението беше редактирано от Dizzy на 09.03.17 22:12.

Dizzy

10.03.17
19:32

Кетогенен режим - Ден 72

Петък 10/03

Тренировка: в обедната почивка
1. 20 мин кростренажор
2. коремни преси в Табата протокол 20/10, 8 сесии, като всяка сесия с различно упражнение
3. Стречинг и висене
Продължителност на тренировката: 35 мин.

Много силна мускулна треска на бедрата съм си докарала. Тренировката нарочно беше лека, хем заради състоянието ми, хем заради  колежка, която за пръв път от години реши да се раздвижи и потренира с мен.

Мнението беше редактирано от Dizzy на 10.03.17 19:36.

Dizzy

11.03.17
17:27

Кетогенен режим - Ден 73

Събота 11/03

Ходене: 3 км.

Подаръците не спират - вече имам кафено дръвче :)
Довечера малко социален живот и така.

12.03.17
13:27

казано от Dizzy на 11.03.17, 17:27:

Подаръците не спират - вече имам кафено дръвче :)
/quote]

Не е ли храст кафето?

Dizzy

12.03.17
21:13

Боби, в момента е пръчка към метър дълга с малко полуизсъхнали листа отгоре. Нуждае от топлина и светлина за да живне. При предишния собственик е било по-хладно и не е вървяло добре. Надявам се на кафееното дръвче при мен да му е по-приятно и да стане с такива листа и цветове, както би трябвало. Казаха ми, че цветовете му ухаели много приятно. Дали е храст или дърво - не съм сигурна. Многогодишно е и подходящо за стайно отглеждане.

Кетогенен режим - Ден 74

Неделя 12/03
Храната: закуска омлет с биволски кашкавал, парче сланинка, обяд риба на скара и салата, вечеря парче сирене и зеленчукова крем супа (коприва, чесън, карфиол, тиквички, морков, заквасена сметана, тиквени семки). Подробности на картинката.

Домакинствах и се занимавах с хобито - опитвам да направя дизайн на градината ми. Чета много и скоро ще изперкам.

Dizzy

13.03.17
14:04

Кетогенен режим - Ден 75

Понеделник 13/03
Храната: като вчера + 50 гр печени фъстъци.

Добавки: сутринта витамин Д3 - 1 грам (5000 IU), предстоят: преди вечеря лимон и оцет в чаша вода, преди лягане 1 табл. магнезиев цитрат на Now

1. Ходене на пътечка 20 мин, скорост 5, наклон 5
2. Двусет без почивка
2а. Горен скирепц, раменне надхват с 45кг 3х10 бр.
2б. Раменна преса с дъмбел 10кг 3х10 на ръка
3. Двусет без почивка
3а. От стенд за корем повдигане на изправени крака до хоризонтала 3х15 бр.
3б.  Аддуктор с 35кг, 3х15 бр.
4. Стречинг
Продължителност на тренировката: 40 мин.

Пак с колежката-начинаеща, на нея леки тежести, за мен приятно-тежки. Общо взето тренировката протече във въпроси и отговори- “За какво е това?”, и аз “Еми ела да го пробваме!” :Д

Следващия път на пътечката ще забързам темпото и ще вдигна още наклона.
А тези фъстъци бяха излишни. Трябва да си предвидя някакво междинно хапване (пастърмичка, може би....).

Dizzy

14.03.17
16:25

Кетогенен режим - Ден 76

Вторник 14/03
Храната: като вчера + 80 гр филе Елена и две глътки малиново вино (blush)

Добавки: сутринта витамин Д3 - 1 грам (5000 IU), предстоят: преди вечеря лимон и оцет в чаша вода, преди лягане 1 табл. магнезиев цитрат на Now

Тренировка 1: в обедната почивка
1. Кростренажор 20 мин
2. Руски суинг с 16кг в табата протокол 20/10, 8 сесии
3. Стречинг и висене
Продължителност на тренировката: 35 мин.

Тренировка 2: вечерта (предстои)
Бокс 1,5 часа

Dizzy

15.03.17
20:30

Кетогенен режим - Ден 77

Сряда 15/03
Храната: като вчера без малиново вино

Добавки: същите - сутринта витамин Д3 - 1 грам (5000 IU), преди вечеря лимон и оцет в чаша вода, преди лягане 1 табл. магнезиев цитрат на Now

Тренировка: ц, почивам днес, че утре пак двуразово

Утре ще повторя малко изследвания. Последно си правих преди 3,5 месеца на годишния профилактичен преглед на 02.12.2016. Тъкмо сега ще видя как се движат показателите след почти 80 дни на кетогенен режим, че съм любопитна.

казано от Dizzy на 15.03.17, 20:30:

Кетогенен режим - Ден 77

Сряда 15/03
Храната: като вчера без малиново вино

Забележка.
Следващата ще е остра ;)

Dizzy

16.03.17
20:18

Кетогенен режим - Ден 78

Четвъртък 16/03
Храната: закуска - омлет с масло и сирене, обяд свинско с гъби и сушени домати, следобед - 100гр. шунка, вечеря - зеленчукова крем супа със сметана. Картинка ще закача по-късно.

Добавки: същите - сутринта витамин Д3 - 1 грам (5000 IU), предстои - преди вечеря лимон и оцет в чаша вода, преди лягане 1 табл. магнезиев цитрат на Now

Ходене: ц, с колата съм

Тренировка: не можах двуразово, защото работих до по-късно и изпуснах бокса
В обедната почивка с колежката:
1. Ходене на пътека 20 мин., наклон 6, скорост 5,5 (хареса ми с тази скорост, другия път вдигам само още малко наклона)
2. Двусет през 20 секунди
2а. За корем повдигане на изправени крака до хоризонтала 3х20
2б. Абдуктор 2х20х45кг
3. Централен и страничен планк по 20 секунти - две врътки с 1 минута почивка между тях
4. Стречинг
Продължителност на тренировката: 40 мин.

Прикачвам изследванията ми от 02/12/2016 (месец преди да започна диетата) и от днес 16/03/2017 (след 77 дни на кетогенен режим). Няма да ги коментирам, защото не разбирам, ще ги дам на майчето да ги разтълкува. Това, което виждам на прима виста е, че всичко е в граници. С червено съм отбелязала какво се е качило, а в зелено, какво е намаляло.
Караха ме, да повторя изследванията на урина заради два показателя - отбелязала съм ги в сиво. Към днешна дата двата са се нормализирали.

Интересно е, че холестеролът ми е намалял, а PH-то ми е малко по-алкално, въпреки всичкото масло, сметана и свинско! Глюкозата е надолу, което е очаквано и са се появили кетони, за което дълго се чудих дали ще се случи. Останалите не ги разбирам.

Мнението беше редактирано от Dizzy на 16.03.17 21:42.

16.03.17
20:25

Теди, аз разбирам малко само от основните показатели. ASAT и АLAT, както и билирубин са чернодробните. Редовно изследвам билирубина и затова знам - ако е повишен, има проблем с черния дроб или жлъчката. При теб всичко е в норма. Много съм впечатлена от резкия спад на кръвната захар. Холестеролът ти също е ок.
Поздравления!

П.П. Изглежда, че са ти изследвали само общия холестерол. Добре е да се раздели на HDL и LDL.

Мнението беше редактирано от Елена на 16.03.17 20:39.

16.03.17
21:32

Според мен всичко ти е в норма- тези покачвания и намалявания са минимални, в рамките на средните стойности. Изглежда си една съвсем здрава млада жена :)

Dizzy

17.03.17
17:49

Като изключим шизофренията, мда, здрава съм май :D
Целта да го кача това по-горе беше да видя, а и да покажа, че драма с кетогенното хранене няма. Поне за момента. След известно време отново ще направя изследвания. Шубе ме е :)

Кетогенен режим - Ден 79

Петък 17/03
Храната: като вчера, но без шунката за да падна на BMR-a и да съм в лек дефицит, както си трябва.

Добавки: същите - сутринта витамин Д3 - 1 грам (5000 IU), предстои - преди вечеря лимон и оцет в чаша вода, преди лягане 1 табл. магнезиев цитрат на Now

Ходене: 4км.

1. Ходене на пътека 20 мин., наклон 7, скорост 5,5 (екстра беше, може още малко наклона да увелича)
3. Хип тръст през 30 секунди 3х10х30кг
3. Стречинг и висене
Продължителност на тренировката: 30 мин.

Мнението беше редактирано от Dizzy на 17.03.17 17:50.

Димитър Станчев

17.03.17
20:27

казано от Dizzy на 17.03.17, 17:49:

Като изключим шизофренията, мда, здрава съм май :D

:) яяя моята диагноза!

Dizzy

18.03.17
20:23

Eкстра ни е диагнозата ;)

Кетогенен режим - Ден 80

Събота 18/03

Днес садих малини и разни цветя. Отне ми към 6 часа (с 1 почивка за обяд, която не е включена в това време). Вървеше бавно и мъчително, защото на почти всяка копка вадя камъни. Голямото редуване на кирка, лопата, гребло....

18.03.17
22:36

казано от Dizzy на 18.03.17, 20:23:

защото на почти всяка копка вадя камъни...

Значи малините ще са много добре,касиса,френското грозде също.

Dizzy

19.03.17
14:59

След поредните 10 дни резултатите са:

-  0,2кг.
-  1 см. талия
-  1 см. ханш
-  1 см. мишница
+ 2 см. бедро
Без промяна са китка и прасец .

Брой тренировчици: 7 (бяха 4 на предишния отчет)
Ходене пеша:  28 км. (спрямо 38 от предишната десетдневка)

Кога станаха 80 дни?! Много бързо ми върви времето.

Иначе сухата статистика е:
Среден прием на въглехидрати - 28,49гр/ден, най-ниският 25,83 гр., а най-високият 36 гр.
През 9 от 10 дни съм била под 30гр/ден въглехидрат и съм се придържала към BMR.

Доволна съм от движението на сантиметрите (продължавам да се свивам, където искам), но не и от темпа на сваляне на килограми.

Dizzy

19.03.17
15:09

Кетогенен режим - Ден 81

Неделя 19/03
Храната: закуска омлет с кашкавал, обяд пуешко с гъби, масло и сушени домати, за вечеря ще имам зеленчукова крем супа със сметана.

Ходене: към 2 км.
Тренировка: преди обед в приятна компания

0. Ставни ротации
1. Руски суинг 10х10х20кг
2. Високо изтегляне 10х5х25кг (на всяка ръка)
Почивките не ги засичах точно. Продължителност също не мога да кажа.

Нервак, благодаря за инфото, дано да тръгнат малинките. Садих ги до оградата, където явно е имало зид. От миналата есен имам и цариградско грозде, което се хвана. Съсед, пък, ми обеща ягоди. Все още трескаво обмислям и планирам каква градина да направя. Имам едно парче 15/15 метра, на което искам да вместя езерце, овошки, билки+подправки и зеленчуци. Част от него ще е леко засенчено от орех... имам си сериозно занимание :)

Мнението беше редактирано от Dizzy на 19.03.17 15:09.

Dizzy

21.03.17
20:57

Кетогенен режим - Ден 82

Понеделник 20/03
Храната: Като вчера

Тренировка:

1. Ходене на пътека 20 мин, наклон 8,5, скорост 5,5
2. Две врътки планк централен (1 мин) и страничен (30 сек.)
3. Стречинг и висене
Продължителност на тренировката: 30 мин.

Мнението беше редактирано от Dizzy на 21.03.17 20:57.

Dizzy

21.03.17
10:59

Горния пост го нацъках с триста мъки от телефона, докто пътувах в метрото. Вече ще гледам да намирам време да описвам в работата на компютъра.

Това, което нямах нерви да донапиша е, че вчера, както и днес пих по едно кафе с малко мляко. Вярно слабо кафе, но кафе. Не си спомням от кога не бях пила, но ми дойде добре, защото напоследък чувствам умора и отпадналост. Вчера, особено след предимно кардио тренировката след работа бях парцал, даже залитах докато се прибера.
Определено този вид на хранене и кардио тренировките не са съвместими. Ако ще се забавлявам на пътечката или кростренажора, трябва да е между закуската и обяда, а не 6 часа след като съм обядвала. Вариант за справяне е засилване на солта в менюто. Трябва да опитам да внеса междинно някакво солено пилешко бульонче, защото храната ми е достатъчно солена. Тези бульончета от магазина обаче, са много зле от към консерванти. Ако някой е попадал на нещо приемливо от магазинната мрежа, което да си го разтварям в гореща вода в работата (кубчета/прахчета) моля нека се включи :)

Dizzy

21.03.17
20:55

Кетогенен режим - Ден 83

Вторник 21/03
Храната: Като вчера + 50гр. печен и осолен фъстък

Ходене: 6 км.

Забавих се много на работа и изпуснах бокса. В къщи се прибрах омаляла, хапнах и лягам да реанимирам.

Dizzy

21.03.17
21:05

казано от Dizzy на 21.03.17, 10:59:

Трябва да опитам да внеса междинно някакво солено пилешко бульонче, защото храната ми е достатъчно солена. Тези бульончета от магазина обаче, са много зле от към консерванти. Ако някой е попадал на нещо приемливо от магазинната мрежа, което да си го разтварям в гореща вода в работата (кубчета/прахчета) моля нека се включи :)

Намерих био бульончета от DM - пилешки на кубчета на Alnatura и зеленчуков в бурканче. Съставките са екстра. Пилешкия ми го препоръча колега, отявлен кулинар, завършил ХТИ, който чете доста етикетите и се интересува.

Dizzy

22.03.17
18:50

Днес обърнах каруцата. Трябваше да е ден 84, обаче не стана.

Закуска и обяд - като вчера, между двете 1 пилешко бульонче.
После силно напрежение в работата и ми падна пердето - 100гр. шоколад с лешници, 2 пакетчета фъстъци, десерт Синеморец и парче ябълков пай - всичко разхвърляно в 4 часа.
За вечеря си нарязах на око към 100-150 гр. кашкавал ементал.

Хубаво, яло ми се е, ядох, за втори път през този месец развалих режима. Като усещания, обаче, не ми донесе успокоение тази захар и въглехидрати. Ожаднях, свят продължи да ми се вие т.е. нямаше смисъл.
Сега очаквам през следващите дни да ми е тежко докато отново вляза в режима.

Тренировка - без.
Вода - към 2л.
Ходене пеша - 4 км.

От утре ще нулирам брояча.

22.03.17
22:13

Голяма работа шоколад...да не е нещо сех?
Прекаления светец...не е драг))))))))))

Dizzy

22.03.17
23:20

Нумерологията ми отиде на кино. Ей ги къде бяха 100-те дни ...

Да не пускам нов пост, ще взема да помрънкам още малко. Подбедриците ми крампират от известно време, почти през вечер, въпреки магнезия, който пия. Зачетох опаковката тази вечер и какво да видя - аз пия 1 таблетка, а то дневната доза била две таблетки. Честно, голям съм заплес! Този в момента е магнециев цитрат на Now х 0,2гр /табл. От тази вечер увеличих дозата на 2 таблетки преди лягане.

Мнението беше редактирано от Dizzy на 22.03.17 23:20.

Прескочи до:

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1