22.10.16
13:03
Много назад ме дръпна това боледуване от почти две седмици, но вече съм по-добре. Почти не кашлям и мога да подновя тренировките. Днес ще садя още цветя на село. За утре имам уговорка с едни симпатяги за тренировка някъде в Люлин. Предимно ще загрявам и ще им нося гирите :D
Харесах си схемичка за прогресиране с бягането. Ето тук е описана.
Мисля да продължа следващата семица с нещо от този род:
Ден 1-тренировка в домашни условия
Ден 2-бягане+ пудовка
Ден 3
Ден 4-бягане+ пудовка
Ден 5-тренировка в домашни условия
Ден 6-бягане+ пудовка
Ден 7
Преди тренировка - загряване, след - разтягане.
Тренировките в домашни условия ще са по-скоро раздвижване, както и до сега без да гоня схеми. Така ще го карам докато отворят залата в работата, след което отново ще внеса занимания с тежести.
Кетогенно хранене и тичане не ми се връзват, за това този режим ще изчака. Двата разтоварващи седмично остават докато падна под 70кг. Също започвам отново да си меря и приготвям храната от вкъщи за да я затворя най-накрая тая уста.
23.10.16
19:37
Неделя 23/10
О, Боже, тренирах! :) Така де, разгрявах, защото това което правих по никакъв стандарт не може да се нарече тренировка.
Отидох на оглед на един фитнес в ж.к. Люлин, който се оказа най-луксозния, чист и подреден, който съм виждала до сега. Направиха ми мега яка оферта и ми дадоха карта за 3 безплатни посещения. Спа-то е върха и е включено в посещението, на две спирки с метро от работата ми е и направо много се чудя. От друга страна в работата ми чакам всеки момент да отвори безплатен фитнес, но докато чакам се чудя дали да не започна в люлинския. За хубавото впечатление допринесе и компанията, разбира се! Ади и Зори са супер и искам като порасна да приличам на тях :D
Та, като ни питаха във фитнеса искаме ли една безплатна тренировка с инструктор, направо се чудя на ъкъла си как казах “Да!”. Нищо де, беше интересно :D
Тренировката/загрявка беше (води ни я инструктор):
1. 15 минути ходене на пътека с малко наклон
2. малко ставни ротации
3. после малко клекове и напади СТ (3х10-12 повторения)
надолу почивки по 30-40 секунди
4. бедрено сгъване и разгъване (3х10-12 повторения с ниски килограми от рода на 20кг)
5. Edit - добавям и още едно упражнение, че го забравих - хоризонтална лег преса с нямам идея колко кг., но беше много леко
6. горен скрипец раменен хват дърпане зад глава с 10 кг. :D
7. още 3 упражнения на машини за рамо и гърди
8. сгъване за бицепс със син ластик :D 3х10
9. 3 х планк (мнооого зле се справих до към 20 сек.)
10. 3х10-12 коремни преси, повдигане на краката от лег и странични коремни преси
Трагедия :D
На мен ми дойде добре след боледуването, усетих си някои от мускулите, вдигнах пулса, обаче такава депресия ме друсна заради падналата сила.... ще се стягам. Пожелах да съм кифла - днес го направих и ми стига толкова :D
Храната (разтоварващ):
3 ябълки, капучино, кафе с пакетче захар, 2 горчиви краставици от моята градина, 5 черни маслини, 250 гр. сирене рикота
Това сирене рикота, който не го е ял, като мен до днес, представлява най-обикновена безсолна извара от италианска крава!
Добавки:
6 таблетки Orange triad
3 таблетки витамин С
лекарства никакви от днес
Днес също така не съм яла кисело мляко с пчелен прашец, защото ми свърши и веднага усетих от какво е било това подуване и газове последните седмици. Вместо прашец ще си взема утре отново пчелно млечице, че го понасям добре.
Поздрав за всички яко трениращи и обещавам да се включа отново във вашите редици! :D
Мнението беше редактирано от Dizzy на 23.10.16 19:46.
Стига ся, не е толкова лошо да си кифла, баДките си ходят с ланци, кифлите със... сини ластици :D (Трая си вече, че аз добре минах между капките, ама ако продължавам да се хваля, ще ме биете другият път :D )
Много сте яки и двете със Зори, въпреки че бяхме разделени в тренировката, мен ми беше едно от най-яките прекарвания в тоя фитнес :) Смятай какво ще е като тренираме в трио, а не само да се загрява :D (muscle)
24.10.16
23:01
Ади :D
Понеделник 24/10
Ден 1, значи тренировка в домашни условия.
Направих едно комплексче от миналата година. Съкратих планка и кръговете, но пак умрях.
3 кръга от:
10 бърпи
15 лицеви от колене
20 коремни преси (до горе)
25 клек СТ (с новата джиджана наколенка)
30 сек. планк
Почивки между кръговете: 30-35 сек.
Всичко го минах за 14,5 мин.
Кратка и стимулираща тренировка. Тук крайната цел е 5 кръга за 20 мин. Харесва ми и ще взема да я включа веднъж седмично за проследяване на пилешкия прогрес.
Храната:
закуска: 200гр кисело мляко с 50 гр. замразени боровинки
обяд: 2 сурови чушки пълнени с общо 50гр. сирене и 50 гр. извара, салата от зеленолистни с 1 с.л. зехтин и 1 с.л. слънчогледови семки
вечеря: 3 соленки с маслина, салата от зеленолистни с 1 с.л. зехтин и 1 с.л. слънчогледови семки, омлет от 3 яйца и гъби с 10 гр. масло
Вода и чай: 2,5л
1 кафе с мляко
Ходене: 4 км.
Еdit:
Добавките забравих да допиша:
6 таблетки витамини Orange triad на два приема
2 таблетки витамин С
пчелно млечице забравих да купя - трябва да си взема и Гинко за забравянето, ако не забравя....
Мнението беше редактирано от Dizzy на 25.10.16 00:19.
26.10.16
22:58
Вторник 25/10
Храната като понеделник, но бях доста изморена и съм заспала в 18ч на светнати лампи и приготвен екип за тренировка. Събудих се чак на следващия ден в 6ч. сутринта (blush) Движението за деня ми е само ходене 4км.
Сряда 26/10
Тренировката от преди малко:
Загрявка - ставни ротации
Бягане по схемата за първата седмица: 1 мин тичане, 1 минута ходене х 7 - общо 14 минути
Малка пауза от 4-5 минути докато се прибера.
4х30 суинга с 20кг пудовка - почивки по 1 минута
3х30 сек. страничен планк (на страна с редуване без почивки)
Разтягане на всички страни.
Вода и чай: малко
1 капучино
Храната ще я напиша някой друг път, че днес едно кремче, едни пържени филийки... несериозна история.
Ходене: 4 км.
Добавките:
2 таблетки витамин С
1гр. пчелно млечице
От хубавия сън, закуската с боровинки, витамин С-то и капучиното все едно бях пила реактивно гориво. Много енергия имах през деня.
29.10.16
20:39
Четвъртък и Петък - без тренировки
Адски много работа, напрежение и храната я поомазах. Като се прибирах седях като препарирана и гледах в една точка.
Движението - по 4-5км. ходене на ден.
Събота 29/10
Тренировката (след 13:30ч):
Загрявка - ставни ротации и някакви комични опити да въртя жълта суплес торба от 5кг.
клек 10х40кг, 10х50кг, 5х70кг.
тяга 10х60кг, 5х70кг, 3х2х80кг
раменна преса с 10кг х5 повторения на ръка и смяна - 5 смени
после се полигавих с бицепсово сгъване и разтваряне на въже за трицепс с 10кг - 3 серии всяко по 10 повторения
гребане на машина с 40кг 3х10 повторения
после пак се полигавих с чуково сгъване с гири с различни килограми, нещо като дроп серия, къде по 2 повторения, къде по 5 и повече
Почивките - по1 мин.
Забравих да поразтягам след тренировка.
Екстрите: 3х10 мин в различни сауни (финландска, солна и накрая парна баня)
ВЧепатления: беше весело :)
Тяга и клек не се мъчих и по-леко го давах, защото отдавна не съм правила движенията, иначе усетих, че имам сили за още. Отделно бях си забравила ръкавиците, фитили също не носих и хватът ми изпускаше, та за това не се изсилвах да не издрънчи нещо да ме изгонят :) И без това бях с пробна карта, последно посещение в готиния фитнес.
Кляках без наколенка, болка в колената - вече никаква!!! Време ми е домашните тренировки да ги направя тежички.
Вода : 2л
1 капучино, 1 кафе
Храната: 200гр кисело мляко с 60гр замразени боровинки, 2 парчета протеинов кекс от на Ади почерпката, 8 бонбона разделени на два приема с ядки, мед, кокос и какао, за вечеря имам крем супа от броколи, тиквички и сметана
Ходене: 6-7 км. (на връщане си изпуснах спирката на метрото)
Имах намерение да бягам вечерта, но се надишах с хладен въздух на връщане от фитнеса, а и ми предстои да поработя тази вечер и ще го оставя за утре.
Добавките:
2 таблетки витамин С
1гр. пчелно млечице
Сутринта едва станах, някаква депресарска история ме гони заради натоварената седмица. Бях се събудила и дълго търсих причина да стана. Добре, че се сетих за две :) и се надигнах.
Решила съм отново да започна рибеното масло, витамин Д и вечер ще бацам по една таблетка мента,глог,валериана, че не се трае тоя стрес. Трябва да опитам да намеря баланс между работа и почивка. От 8 месеца съм млад меринджей, управлявам малък екип и още ми е тегаво.
Тази вечер ще поработя отдалечено в 23ч и после чакам да ме будят по малките часове за още един час работа.
Ади, понеже стана дума за краката на Азис - ето да не търсиш :D
Мнението беше редактирано от Dizzy на 29.10.16 20:41.
Ааааа, Еб@си крЪките, чуеееееек... Ни моа повярвам?! :О
А инак: е няма такива бонбони, още ми е леко замаяно, мисля, че съм влюбена в тях?!!?
А тягата ти ато за изпускащ хват беше прекрасна :) Теди е машинка! В толкова много неща (muscle)
29.10.16
21:32
И двете със Зори сте много милички :), ама като тръгнеш да сравняваш работните ми килограми с теглото ми, тогава се вижда колко по-силни сте вие двете. Аз съм си аматьорче и имам още много пържоли да ям и BCAA да изпия преди да ви настигна :D
Важното е да сме живи и здрави и да тренираме!
ПП. Пак ще ви направя банбони, още по-хубави, с таханче, фурми и други такива глезотии. Само кажете кога ще чийтвате :D
29.10.16
22:24
Какви са тези вълшебни бонбонки? (wasntme)
казано от Dizzy на 29.10.16, 21:32:
И двете със Зори сте много милички :), ама като тръгнеш да сравняваш работните ми килограми с теглото ми, тогава се вижда колко по-силни сте вие двете. Аз съм си аматьорче и имам още много пържоли да ям и BCAA да изпия преди да ви настигна :D
Важното е да сме живи и здрави и да тренираме!ПП. Пак ще ви направя банбони, още по-хубави, с таханче, фурми и други такива глезотии. Само кажете кога ще чийтвате :D
Това е най-важно Теди _ Да сме живи и здрави!
Следващия път в Младост аз ще нося брауни :D (ти може пак бонбони :D )
Читйтваме когато кажеш хахаха (аз всеки ден)
казано от Dizzy на 29.10.16, 21:32:
Важното е да сме живи и здрави и да тренираме!ПП. Пак ще ви направя банбони, още по-хубави, с таханче, фурми и други такива глезотии. Само кажете кога ще чийтвате :D
ВСАА му е майката :Д Ако не - знаем вече от де да си намерим зоб :D
А кога ще чийтваме... УТРЕ?!!?!??!?!?!?!?! :D :D :D :D
29.10.16
23:36
казано от Ивчето Пивчето на 29.10.16, 22:24:
Какви са тези вълшебни бонбонки? (wasntme)
Всеки път различни ми се получават, Ивче. Днес бяха два вида:
1. манов мед, сгъстяване с какао, смлени лешници, малко слънчоглед, канела, мака на прах, овалване в смлени лешници и канела
2. манов мед, сгъстяване със смлени бадеми, лешници, кокос, овалване в кокос размесен с ванилия
Вътре в бонбоните, преди овалване, сложих по един цял лешник.
Варианти много. С добавка на лешников тахан, фурми, както и различни добавки на ликьор и кокосово масло става също много добре, но основата (на моите бонбони) винаги е мед и ядки. Нека търкалянето започне сега :D
30.10.16
23:23
Неделя 30/10
Тренировката :
Бягане по схемата за първата седмица: 1 мин тичане, 1 минута ходене х 7 - общо 14 минути
Малка пауза от 4-5 минути докато се прибера.
Разтягане на всички страни.
Без пудовка днес, защото си заклах пръста. Готвих.
1 кафе със сметана
Храната: 200гр кисело мляко с 50гр. замразени малини, за обяд салата и омлет със сирене (салата от домати, авокадо, магданоз, кълнове, 1 сл зехтин, омлетчето от 2 яйца, 10 гр. масло и 50гр сирене), за вечеря 250гр свинско с лук на фурна, междинно чопнах два бонбона и една сладка (ще се гръмна)
Ходене: ц, активността беше досглобяване на една кухня
Добавките:
2 таблетки витамин С
1гр. пчелно млечице
01.11.16
22:39
Понеделник 31.10 - без тренировка. Храната беше добре.
Вторник 01/11
Храната:
200гр. кисело мляко с 50гр замразени малини, свинска плескавица с гарнитура зеленчуково пюре, телешка супа (застроена), еклер.
А трябваше да е разтоварващ... Утре.
1 капучино
Добавките:
1 гр. пчелно млечице
6 таблетки Orange triad(разделени на два приема)
Тренировка (вечерта, първа за седмицата):
3 последователни табати без почивка между тях в протокол 20:10, всяка по 8 сесии:
1. суинг с пудовка 20 кг.
2. тръстър с гирички 2х5кг
3. планк
Преди - ставни ротации за загрявка. След - разтягане.
Мнението беше редактирано от Dizzy на 01.11.16 22:40.
05.11.16
08:45
Браво... мен и без тва ми беше леко гузно такова, че те занимавам да правиш бонбони... :Д
05.11.16
10:11
Само си търся повод :D
Да станеш рано в събота и да почнеш да бъркаш 312321 неща ли ? :Д Най-вероятно ми го и пишеш в почивката си, от бързане... :С :Д
05.11.16
22:09
Аз си почивам като правя бонбони, Краско :)
Събота 05/11
Храната:
Палачинка (1/2 доза протеин с 2 яйца и масло за тигана), 1 кисело мляко, 1 бонбон, 1 протеиново кексче от на Зори почерпката, малко пакетче солети, 200гр. пушена сьомга с 3 малки хлебчета с маково семе, масло, домат, крем супа (тиквички, броколи, целина, сметана)
Вода: малко
1 капучино
Добавките:
1 гр. пчелно млечице
6 гр. рибено масло (разделени на два приема)
2 таблетки витамин С
Тренировка:
тяга 10х60кг, ?х70кг, 3х90кг, 3х95кг, 0х100, 0х100, 0х100
раменна преса със 7-8кг гира, 5х2 повторения на ръка
клек (плитък и нестабилен) 10х60кг, и после не помня още с колко кляках
Като за втора тренировка за седмицата, толкова. На 100-те не помогна нито магнезият, нито ръкавиците, просто хватът ми е слаб. На едното клякане не му знам бройките, защото Краси ме разсейваше нещо. Аз клякам, той иска да си говорим :D Залата беше номер 1!!! Съблекалнята е феноменална, постерите, лежанките, тежести и лостове, ... всяко нещо там си има история. Сетих се, че съм ходила в тази зала много отдавна като ученичка (в 10-и клас някъде). Влязох, огледах се, не ми вдъхна доверие, направих малко коремни преси и дим да ме няма :D
За съжаление трябваше да си тръгна по-рано - измъкнах се за да присъствам на състезание по плуване на басейн Спартак, на което участваше кръщелницата ми. Имаме едно четвърто място на кроул :)
Мнението беше редактирано от Dizzy на 05.11.16 23:16.
Ето, и на мене ми се губят бройките днес... Някакви бели петна :Д Краси е виновен :Д
А ти как си ги дигаше тия на 90-95, все едно подреждаш секцията в хола :Д стягай го тоя хват и тягата отвеянааа :P
Много беше яко днес!
И пак - браво на малката плувкиня ;) (rock)
07.11.16
23:25
Неделя - малко колело
Понеделник - подреждах мазето и пренасях плочки. За тренировка не останаха силички.
Нямам мускулна треска от напъните от събота.
Храната - горе-долу
Добавките - редовни
Миналите две седмици никак не си изпълних целите. Надявам се през тази да се справя по-добре.
12.11.16
21:09
Седмицата ми беше активна (колело, ходене пеша, работа в градината), но без кьорава тренировка и никакъв контрол на храната. Никога няма да отслабна (rain)
Утре ще ходя на зала. Не знам какво да правя. Може би ... от всичко по малко.
Гледах клип на една странна птица. Слагам си го подръка.
13.11.16
19:16
Неделя 13/11
Храната:
Преди тренировка сока от 2 нара, след тренировката 2 сурови бонбона от Зори, 2 протеинови кексчета от Ади, 1 лате с карамел, закъснял обяд от половин пица (зверска от доминос, беше останала от вчера), вечеря (предстои) 1 ципура на скара с 1/2 краставица
Вода: 2л.
Добавките:
6 гр. рибено масло (разделени на два приема)
2 таблетки витамин С
Колело: към 5км
Тренировка:
клек 10х40кг, 6х50, 6х60, 6х70
тяга 10х70кг, 2х80, 2х90, 1х100, 1х115кг (фитили от 100 нагоре, или беше от 90, не съм сигурна)
раменна преса с 10кг - 5х3 повторения на ръка без почивка
лег 4х8 с 40кг (раменен хват, лактите до тялото)
Почивките бяха големи навсякъде от рода на 2-5 минути, с изключение на лег-а където бяха под 1 минута.
За пръв път вдигам тяга от 115кг, но понеже е с фитили и бая крива не се брои. Краси е виновен :D
Компанията беше много позитивна и прекарването беше изключително приятно! Научих нови упражнения и тънкости по старите.
Мнението беше редактирано от Dizzy на 13.11.16 20:41.
Виновен а ? На ти поздрав тогава ;Д
Нали си фенка на Пепа ;Д
Мнението беше редактирано от ddd на 13.11.16 19:56.
13.11.16
20:00
Поп фолк в космически кораб :D :D :D
Ше се боядисам червена!
казано от ddd на 13.11.16, 19:55:
Нали си фенка на Пепа ;Д
И ето как тръгват слуховете.... :D
Мнението беше редактирано от Dizzy на 13.11.16 20:02.
Така де, е сега съм виновен :Д
казано от Dizzy на 13.11.16, 20:00:
ХАХАХ :Д
Мнението беше редактирано от ddd на 13.11.16 20:05.
казано от Dizzy на 13.11.16, 20:00:
Ше се боядисам червена!казано от ddd на 13.11.16, 19:55:
Нали си фенка на Пепа ;Д
И ето как тръгват слуховете.... :D
Плача!! :D :D :D
Най-чалгарският дневник ! Ужас ! :Д
Теди ще ни бие ;Д Или ще ни направи “полезни” бонбони... :Д
казано от ddd на 13.11.16, 21:52:
Най-чалгарският дневник ! Ужас ! :Д
Теди ще ни бие ;Д Или ще ни направи “полезни” бонбони... :Д
Може и двете, ама да ги редува... така ще е най-готино - бой + сладко... Ном ном :Д
13.11.16
22:10
Леле какво ще ви правя, лелееееее!
17.11.16
20:25
Четвъртък 17/11
Храната:
1 ябълка, руло стефани с гарнитура ориз, крем супа от коприва, 40 гр. суров десерт от ядки и плодове, след тренировката 1 протеинов шейк
Вода и чай: 2л.
Добавките:
4 гр. рибено масло
Ходене: към 5км
Тренировка:
суинг с пудовка 20кг. 2х30
горен скрипец 40 кг. 2х10
гребане на машина 50кг. 2х8
лег 40кг. 2х8
раменна преса с 10кг. 5х2 на ръка без почивка
ходене на пътека 10 мин. скорост 5 км/час, наклон 5
мяткане на въжета 2х20 сек.
свиване на колене от стенд за коремната мускулатура 2х20
Почивките бяха по 1 минута. Тренировката беше лека, днес отвориха фитнеса в работата и го сефтосах. Мислех да завърша с пътека 20 минути, но ми доскуча, спрях и продължих малко на другите уреди. Качвам снимка на уреда, на който мятках въжетата. Сканирала съм му кода да проверя какво се прави на него.
Мнението беше редактирано от Dizzy на 17.11.16 21:43.
17.11.16
20:36
Забравих да допиша - в края на тренировката висях 3х10 сек заради хвата и не съм пила кафе от понеделник.
ВТФ и машина ?! :Д:Д Кви са тея платна отпреде... колело ли се кара по маркировката :Д Бахти и простотиите, чудят се кво да измислят.. :Д
казано от ddd на 17.11.16, 20:39:
ВТФ и машина ?! :Д:Д Кви са тея платна отпреде... колело ли се кара по маркировката :Д Бахти и простотиите, чудят се кво да измислят.. :Д
Уредът си има стойки за клек и лост за набиране, това е важното. :Д
И три макари !
На среданата можеш да се закчаш за гащите и да правиш скок на дължина, иновативна работа :Д
17.11.16
20:54
Било нещо за трениране със собствено тегло. Може да му се закачат различни ластици и лостове. Да, може да се ползва и като стойка за клек, но макс 120 кг. И без това има само смит машина в залата, та мисля да ползвам странния уред за да клякам.
17.11.16
20:55
казано от ddd на 17.11.16, 20:49:
И три макари !
На среданата можеш да се закчаш за гащите и да правиш скок на дължина, иновативна работа :Д
Хахаха, ще припадна. Нееее, там може да се закачи боксова круша или чувал.
Мнението беше редактирано от Dizzy на 17.11.16 20:56.
18.11.16
19:59
Петък 18/11
Храната:
2 ябълки, салата зеленолистни, 1 лаврак на скара с гарнитура пюре от грах, 100 гр. десерт (орехови кекс със стафиди с блат от крем), след тренировката 1 протеинов шейк
Вода и чай: 2л.
Добавките:
4 гр. рибено масло
Ходене: към 5км
Тренировка:
Загрявка - ставни ротации и велоергометър 5 мин.
Клек: 10х40кг, 10х50кг, 10х60кг, 2х5х70кг
Тяга: 10х60кг, 3х5х70кг (без фитили)
Лег с дъмбели с успореден хват: 8х10кг на ръка - 4 пъти
Почивките: по 1 мин., между клек и тяга повече докато натоваря щангата
Разтягане ще правя като се прибера, защото забравих. Накрая показвах суингове на колежки.
20.11.16
18:49
Неделя 20/11
Храната:
закуска 1 сл мед+1сл фъстъчено масло, късен обяд 1 конско кюфте 250 гр+ гарнитура 200 гр (салата зеле и моркови, пържени картофи, лютеница), десерт 5-6 сурови бонбона (ядки, мед, кокос, какао)
Вода: до тук 1,5л, поне още 0,5 до края на деня
Добавките:
4 гр. рибено масло
Ходене: към 4км
Тренировка:
Още загрявка: 5х15 високо изтегляне от земя с диск 10 кг. (през 20-30 сек.)
Горен скрипец: 2х10, пауза 5мин и 3х8 с 30 кг. (много коварен скрипец)
Гребане с дъмбел 22-23 кг 5х10 на страна (почивки по около 1 мин.)
Раменна преса с дъмбел 8 кг. (последователно): 10 смени по 2 повторения на ръка без почивка
Лег раменен хват, лактите до тялото: 10х35кг, 6х37,5кг, 10х30кг, 8х35кг, 8х35кг (трябваше през 1 минута, но идваше повече от разсейване)
Руско усукване с дъмбел 8кг.: 3х6 на страна
Малко висене: 3 пъти по секунди някакви (до 20, не повече)
Разсейването - снимки, опити на раменна преса с лост 20 кг, накрая ме хванаха лудите и подреждах залата (makeup)
Разтягане сега малко ще правя, докато се пече яденето за утре.
Много зареждащ ден! Симпатяги са всички от групата на Шаро :D
А на прибиране пред входа ми беше паркирал един опасен форд. ...... иде ми да извадя палатката и да си легна да спя до него тази вечер (inlove) (inlove) (inlove)
Мнението беше редактирано от Dizzy на 20.11.16 19:29.