29.01.17
14:12
Стар потребител, абитуриент, имащ амбиции да покори “Най-силния мъж на света” някой ден. ;)
Стаж в залата(редовно) - 5 години. Септември 2013 започнах да се занимавам сериозно с щанги, като тогава бях 60кг. Почти 3 години и половина по-късно съм 115кг. :)
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимWeek 2 Day 1
Тяга : 3х3 с 210кг
Снач грип тяга : 2х5 с 162,5кг
Трапец с щанга 4х10 150кг
Задно бедро 4х12 70кг
Гребане 3х6 120кг
Скрипец тесен хват 3х10 110кг
Корем 4х15 45кг
Не съм много доволен. Беше ми много тежко по време на тренировката, всеки път, като се наведа да хвана щангата имах чувството, че ще повърна. Като дърпах, имах същото чувство. Също така за пръв път дърпах с трибойския колан и това усложняваше нещата, още по-тежко ми ставаше и още повече ми се драйфаше. Освен това не мога да клекна толкова с него, въпреки че го слагах по-горе. НО ще трябва да му свикна.
На снач тягата пък беше ужас, едва успявах да се стегна с този колан...
Иначе другото много добре, запазих си килограмите, с които правих миналата седмица, като нямах тяга преди това. :D
П.С. Отново след всяка тежка тяга ми се пукат кръвоносни съдове и този път едното око ми се замъгли доста, всичко виждах размазано с него, но се плиснах със студена вода, починах си и ми мина.
30.01.17
20:51
Това с пукането на кръвоносни съдове в очите... Е, голям човек си и си знаеш.
Какво са някакви очи пред 250 кг тяга...
казано от Queen Cobra на 30.01.17, 20:51:
Това с пукането на кръвоносни съдове в очите... Е, голям човек си и си знаеш.
Какво са някакви очи пред 250 кг тяга...
Имам в предвид пукане на кръвоносни съдове по тялото, а не в очите. Например стриите, които са по принцип бледи, след тяга стават червени, или по лицето ми също се показват едни червени петна.
А това в окото ми се е случвало 2 пъти както си стоя вкъщи, без да правя нищо... не знам каква е причината, само споделих, че се случи и по време на тягата. :)
Week 2 Day 2
Пуш преса 115 кг : 5 ; 4 ; 3 ; 5
Задно рамо 4х12 20кг дъмбели
Тесен лег 3х8 1х7 с 100кг
Трицепс 3х10 80кг
Прасец седнал 4х20 60кг
Корем 4х15 45кг
След вчерашната тяга днес бях много изморен. Всичко ме болеше, беше натегнато и психически също се чувствах отпаднал и изморен. Нямах много настроение по време на тренировката, но въпреки това пак си направих рекорд. Първата серия мина горе-долу добре, на втората вече си пролича умората, много мудно тръгване и на 4-тото повторение се включиха основно здравите трицепси :D
На 3-тата серия нещо стана, въобще нямах експлозивно тръгване и даже не съм сигурен дали заключих 3-тото повторение. Но за сметка на това на 4-тата серия се нахъсах, едно приятелче ме подкрепи с малко масаж+шамар зад врата и успях да направя дори по-добра 5-ца от тази на 1-вата серия. :)
На тесния лег много зле, тази лежанка много ме нерви, постоянно ми се удря щангата в поставката и това ме дисбалансира... И заради това се затиснах на 8-мото повторение, но и като цяло бях много изморен.
Мнението беше редактирано от StrongeR на 31.01.17 21:35.
01.02.17
09:03
Относно пукането на капилярите - аз след максимален опит на тяга съм пукал капиляри в носа, на другия ден имах кървави сополи :D. Не мисля, че е нещо притеснително.
Week 2 Day 3
Клек 4х10 с 105кг
Преден 2х10 105кг
Лег преса 270кг 4х12
Задно бедро 4х12 80кг
Предно 4х12 90кг
Прасец прав 200кг 4х10
Екстензии 4х15 40кг
Корем 4х15 45кг
Умишлено днес кляках с по-тесен разкрач, за да не вземе пак да стане нещо с аддуктора, иначе почти мина, много рядко ме наболява. И само на едната серия преден клек го усетих леко, на втората нямаше проблем. Втората серия на предния клек беше с колан.
Пак трябваше да бързам, но поне този път нямах крампи, докато се прибирах от залата. :D
Сашо, хубаво, че е било в носа. Защото слаби кръвоносни съдове може да има навсякъде.
“Добрата новина” е, че след години тежки тренировки вероятността да е останало нещо по-слабо някъде в мозъка или на друго неприятно място е доста по-малка. :)
Week 2 Day 4
Лег 3х8 1х7 112,5кг
Горен лег 3х8 1х7 с 90кг
Флайс 4х15 17,5кг дъмбели
Двойно бицепсово 4х15 с 20кг на ръка
Скотово 4х15 с 12,5кг дъмбел
Корем 4х15 с 45кг
Направих си рекорд на 2-те лежанки, но така и така не ми достигна сила за последна 8-ца :)
На флайса също качих.
Вчера вечерта получих алергия от нещо, обринах се и айде в спешното за Урбазон. Там разбира се, една лелка ми наговори сумати глупости, как не трябвало да се ядат яйца, месо и т.н. И че фитнеса бил много вреден и т.н и т.н. Сложиха ме на веган диета :( но трябва, надявам се да отшуми скоро, а за тренировките - евентуално няма да тренирам цялата седмица, ще го броя делоуд, то с такава храна как да вдигам... A днес предстои да посетя личната.
Добра новина - докторката каза, че мога да тренирам и да ям месо. Само че ми взимаха кръв от вената и се съмнявам, че може да стане нещо ако ида и дърпам днес, така че мисля първо да се чуя с Митко и да решим дали ще подновяваме и как.
Резултатите от кръвните изследвания : Асат - 53,6 при норма 40 и Алат 86,4 при норма 41. Честно казано не знам каква е причината за високите стойности и не вярвам на глупостите, които докторката наговори. То дефакто може да е от много неща - от тежките тренировки, от леко мускулно разкъсване и т.н. НО за месец трябва да го приведа в норма, защото имам повторно изследване след месец.
Мнението беше редактирано от StrongeR на 09.02.17 22:51.
09.02.17
23:27
Албумин и билирубин какви са стойностите? ГГТ?
Честно казано с тия резултати, много трябва да се замислиш. И отделно би трябвало да ти пуснат допълнителни изследвания на тази база....
Ехоооо при :
казано от StrongeR на 06.02.17, 08:28:
Вчера вечерта получих алергия от нещо, обринах се и айде в спешното за Урбазон. .
Много ясно ,че :
казано от StrongeR на 09.02.17, 22:48:
Резултатите от кръвните изследвания : Асат - 53,6 при норма 40 и Алат 86,4 при норма 41. .
При алергични прояви винаги чернодробните се влияят...при това затихването и влизането в норма на стойностите може да трае повече от месец.
Албумина и билирубина ги заеби...те ако са високи и без кръвни изследвания ще разбереш.
Да, но според моята докторка нито алергията, нито урбазона може да са причина за високите стойности. Според нея е прекаляването с белтъчни храни(ама чакай, дните в месеца, в които успявам да си набавя дневната норма белтък се броят на пръстите на едната ръка). И затова каза да съм на НБ-ВВД, като единствения източник на протеин е пилешкото месо. Така съм щял да си прочистя черния дроб.
Просто всички хора се разглеждат като еднакви, а не като индивидуални индивиди. Това, че аз съм атлет, тренирам тежко и от тренировките също може да са завишени тези стойности, за нея е без значение.
казано от Херцог Трън на 09.02.17, 23:27:
Албумин и билирубин какви са стойностите? ГГТ?
Тези не са ми изследвани. Аз урина не съм давал, само кръв ми взеха.
П.С. Може би има значение и това, че изследванията не са правени на гладно. Бях хапнал доста обилно, кафе бях пил, може би и това има значение, макар че за докторката няма проблем.
казано от StrongeR на 10.02.17, 11:13:
Да, но според моята докторка нито алергията, нито урбазона може да са причина за високите стойности. .
казано от StrongeR на 10.02.17, 11:17:
. Бях хапнал доста обилно, кафе бях пил, може би и това има значение, макар че за докторката няма проблем.
И един мармот завива шоколад...
Та, направих делоуда, преди всяка тренировка имаше 10мин. колело и след тренировките пак въртях между 10-20мин. Китката пак взе да ме боли, уж беше минала, ама... И от понеделника би трябвало да почвам с тежко. :)
Мнението беше редактирано от StrongeR на 11.02.17 17:26.
Week 1 Day 1
Тяга : 3х3 с 215кг
Снач грип тяга : 2х5 с 162,5кг
Трапец 4х10 с 150кг щанга
Задно бедро 4х12 с 70кг
Гребане 3х6 с 120кг
Скрипец тясно 3х10 с 110кг
Корем ; лег рейзис на лежанка 4х30 СТ
Ставам в неделя с ужасни болки в кръста без причина. Може би е заради дивана, на който спах, не знам...
До последно не знаех дали ще дърпам, но реших да загрея, да видя как ще се чувствам и да преценя на място. Обаче китката също много ме болеше и това ми пречеше много на хвата. Та сложих фитилите и колана и в крайна сметка реших да дърпам. Направих си рекорд с 5кг отгоре и нямаше никакъв проблем, даже тежаха по-малко, отколкото очаквах. На снач тягата се поизморих, но нямаше как да кача и там. Другото ОК, а утре пуш преса, със сигурност ще съм мега скован и целия в мускулна треска, но каквото такова. :)
Week 1 Day 2
Пуш преса : 2 ; 2 ; 3 ; 3 с 117,5кг
Задно рамо 4х12 с 20кг дъмбели
Тесен лег 4х8 102,5кг
Трицепс 3х10 80кг
Прасец седнал 4х20 60кг
Лег рейзис на лежанка 4х30
С ужасни болки в китката(още като извадих лоста празен) реших да се опитам да бутам, стягах накитниците, търпях и по едно време “притръпна”. С магнезий и стегнат накитник и загряла, китката не ме болеше толкова. Освен това имах и дискомфорт в корема... Та реших и да кача килограмите, но никаква сила в пояса, много съм изморен от вчера, както предполагах де - всичко ми е натегнато и боли, не успявах да набера достатъчно инерция отдолу и това прецаква цялото движение, взимам всичко на трицепси. На първата серия още първото повторение не успях да взема, после на 2-рото залитнах и усетих, че няма да имам сила за 3-то. На 2-рата серия същото... На 3-тата и 4-тата имаше голяма мотивацията и инат и успях поне 3.
Поне си направих рекорд и на тесния лег, бяха ми много леки този път.
Week 1 Day 3
Клек 4х10 107,5кг
Преден 2х10 107,5кг
Лег преса 4х12 280кг
Задно бедро 4х12 80кг
Предно 4х12 100кг
Прасец прав 4х10 200кг
Екстензии 4х15 40кг
Лег рейзис на лежанка 4х30
Week 1 Day 4
Лег : 8 ; 8 ; 5 ; 7 с 115кг
Горен лег 4х8 90кг
Флайс 4х15 с 17,5кг дъмбел
Сгъване с крив лост 4х6 70кг
Концентрирано 4х6 с 22,5кг дъмбел
Лег рейзис 4х30
На лежанката много тъпо стана на 3-тата серия, първо спотъра ми(педерас) взе амоняка да ми даде да дишам, после диша и той и като хвана лоста, явно му се е изсипало на ръката и ми капна в окото, та ходих да се мия, че пареше яко. :D после започнах и на 5-тото повторение си ударих щангата в шибаните поставки и директно падна върху мен. Иначе поне 3 осмици щях да взема.
На горния лег ги взех този път, а на бицепса му дойде реда за тежкото. :)
Мнението беше редактирано от StrongeR на 18.02.17 18:22.
Week 2 Day 1
Тяга : 3х3 с 220кг
Снач тяга : 2х5 с 162,5кг
Трапец : 4х10 с 150кг
Задно бедро : 4х12 70кг
Гребане 3х6 120кг
Скрипец тясно 3х10 110кг
Лег рейзис 4х30
Много съм доволен, въпреки че пак имах дискомфорт с корема и този път имах и ужасни киселини.
Но като цяло това си е голям рекорд за мен и усещам, че 250 са много близо. :)
Week 2 Day 2
Пуш преса : 1 ; 2 ; 2 ; 0 с 117,5кг
Задно рамо 4х12 с 20кг дъмбели
Тесен лег 4х8 с 102,5кг
Трицепс 3-4х10 с 80кг
Прасец седнал 4х20 60кг
Лег рейзис 4х30
По-слаба тренировка на пуш преса не помня да съм имал някога. Нули никога не съм правил. Е, ама за всичко си има първи път. ;)
Не знам защо така, още на загрявката на 100 усетих, че някак си нямам сила. А даже се чупих от даскало, съответно хапнах по-добре, дремнах, но... Може заради умората от вчерашната тяга да е. Както и да е.
На тесния лег този път бях без спотър, трябваше сам да си вадя щангата от ниската стойка и по възможност да не се затисна, затова не качих килограмите. :D
Щях да правя кардио, ама то психически ми беше много отпаднало вече(а и време много нямаше), даже на трицепса забравих колко серии съм направил, но за всеки случай направих още 1, да е сигурно че са поне 3.
Мнението беше редактирано от StrongeR на 21.02.17 17:05.
Week 2 Day 3
Клек 4х10 110кг
Преден 2х10 110кг
Лег преса 4х12 280кг
Задно бедро 4х12 80кг
Предно 4х12 100кг
Прасец прав 4х10 200кг
Екстензии 4х12 40кг щанга
Лег рейзис 4х30
Колело 10 мин
След тренировката рязко ми се приспа и отпаднах.. явно големия обем с високи повторения и кратки почивки си казват думата.
Как са капилярите? Онзи ден се сетих, ама след като си тръгнах, че щях да искам от една позната, рецепта за домашен хепароид, който действа превъзходно.....
казано от БПН на 23.02.17, 17:43:
Как са капилярите? Онзи ден се сетих, ама след като си тръгнах, че щях да искам от една позната, рецепта за домашен хепароид, който действа превъзходно.....
Няма промяна, след тежката тяга пак се пукат.
Другия път като ходя, ще питам, че то е ценно т’ва мазило.
Едно време като бях малка, дядо ми ми е разказвал, че като бил малък, го имал проблема с капилярите и понеже тогава не е имало кво да му дадат, го карали да пафка. И бил единствения “гъзар” на който в 4-ти клас било позволено да пуши в двора на училището. Е, по 1-2 цигари, не е изпушвал тютюневата фабирка, ама пак... :D
казано от БПН на 23.02.17, 17:56:
Другия път като ходя, ще питам, че то е ценно т’ва мазило.
Едно време като бях малка, дядо ми ми е разказвал, че като бил малък, го имал проблема с капилярите и понеже тогава не е имало кво да му дадат, го карали да пафка. И бил единствения “гъзар” на който в 4-ти клас било позволено да пуши в двора на училището. Е, по 1-2 цигари, не е изпушвал тютюневата фабирка, ама пак... :D
Аз пуша по 1-2 цигари на ден и да ти кажа, не знам дали помага, като цяло 1-2 дни(максимум 3) след тягата ми се оправя.
И егати лечението за четвъртокласник. :D :D
Week 2 Day 4
Лег : 2х8 и 2х6 с 117,5кг
Горен лег 4х8 90кг
ФЛайс 4х15 с 17,5кг дъмбели
Сгъване с крив лост 75кг 4х6
Концентрирано 4х6 25кг дъмбел
Лег рейзис 4х30
Колело : 10мин.
Чудих се дали да кача на лежанката, но в крайна сметка качих.
Другата седмица е делоуд, защото тренера така каза, заради пуш пресата.
В сряда съм на повторни кръвни, така че до сряда никакво вдигане, после ще си направя делоуд тренировките последователно.
И една снимка на 115-килограмовата ми форма.
П.С. Премерих си бедрото след тренировка - точно 80 санта. :)
Днес ми взеха кръв, утре ще ми дадат резултата. Та от днес почнах с тренировките, ще ги вместя от днес до събота(делоуд) и от понеделник почвам. ;)
Арнолд класик на живо. Днес е втория ден. Вчера Митко Саватинов завърши на 7-мо място, като на кобилицата допусна грешка, а на “фрейм кери” тръгна доста силно, но заради травмата, която направи преди 2 седмици(разкъсан трапец) се наложи да спре на половината. Днес Джери Причет направи нов световен рекорд на 1031 паунда тяга с елифънт бар, а сега остават последните 2 дисциплини - sand over bar и austrian oak. Очаквам Митко да компенсира там, особено на лог-а. :)
Week 1 Day 1
Тяга : 2х3 и 1х2 с 225кг
Снач грип тяга 1х5 1х4 с 165кг
Трапец 4х10 с 150кг щанга
Задно бедро 4х12 с 70кг
Гребане 3х6 с 120кг
Скрипец широко 3х10 с 95кг
ЛЕг рейзис 4х30
Определено съм доволен. Ако на втората серия не бях допуснал няколко грешки, щях да имам сила и за друга тройка.На третата серия почти закарах до коляното, ама... Но единия от проблемите беше, че подът беше много хлъзгав заради пудрата, та за 3тата серия се принудих да го измия и подсуша. Но пак съм доволен, рекорд си е за мен.
На снач тягата не бяха въобще толкова тежки, колкото очаквах(все пак вдигнах килограмите) но на последната серия пак скъсах шибан фитил. Този път поне директно при тръгването се скъса. Писна ми само да ги късам, егати боклуците.
На скрипеца пак смених на широко и в сравнение с предишните 90кг тези 95 ми бяха мега леки. Та така, утре да видим какво ще стане на пуш пресата. :)
07.03.17
00:00
Какво мислиш да правиш за повторните резултати от изследванията?
казано от Херцог Трън на 07.03.17, 00:00:
Изписаха ми лекарство - Есенциале форте Н.
казано от StrongeR на 06.03.17, 17:28:
... но на последната серия пак скъсах шибан фитил. Този път поне директно при тръгването се скъса. Писна ми само да ги късам, егати боклуците.
...
Просто спри да ползваш фитили :)
Як си, иначе!
казано от Ilstrong на 07.03.17, 07:23:
казано от StrongeR на 06.03.17, 17:28:
... но на последната серия пак скъсах шибан фитил. Този път поне директно при тръгването се скъса. Писна ми само да ги късам, егати боклуците.
...Просто спри да ползваш фитили :)
Як си, иначе!
Фитилите тепърва започнах да ги използвам. Вече не се готвя за трибой, а и тренера каза да ги използвам. Просто ми трябват качествени такива. :)
Иначе благодаря
07.03.17
09:16
казано от StrongeR на 07.03.17, 07:04:
То не е баш лекарство това :) А разбра ли какви са причините за тези стойности?
казано от Херцог Трън на 07.03.17, 09:16:
казано от StrongeR на 07.03.17, 07:04:
То не е баш лекарство това :) А разбра ли какви са причините за тези стойности?
Не, според “докторката” е прекалена консумация на белтък, а аз дори рядко покривам дневната си норма...
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече