Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимНяколко не описани трен имам.
7-ма инжекция бих снощи. Кръста е доста по-добре.
В правилна форма се пристраших за тягата, но със смешните 60кг.
Продължавам с 5 рунда в СС:
- набиране ШХ - ТХ
- лицеви - широко - тясно
- тяга - празен лост , 20кг, 40кг , 60кг
- разтваряне на дъмбели в страни
- чуково за бицепс.
Храната леко промених, ще опиша по-късно.
Ураа! Вчера ми беше последната инжекция!
Обобщение: Препопъчвам горещо на всеки, който има сходни проблеми. Това определено яърши работа!
Храна: заредих се повече от необходимото уикенда. Имах и много допълнителна работа, недоспиване, пак заради работа , така че храната в повече се оказа - точно!
От утре съм в залата за поредните 5 рунда за време.
Не ми остава много време, а ми се иска да си опиша и подробно храната. Ако успея по-късно или утре. 🙂
Храната в момента ми е следната:
Закуска: 7:30ч
- 1 лъжица кокосово масло, омлет 4 яйца , кашкавал
Към 10:30ч:
- 1 краставица , кашкавал, около 200гр.
Обяд: 12:30ч.:
- свинска вратна пържола или бекон + зеленчуци
Към 15:30ч:
- шепа ядки + 1 зеленчук
Преди трен, към 17ч:
- кокосово масло 1/2 лъжица и шепа белен слънчоглед.
В 18:00ч тренирам. (преди трен. амино бцаа, л-карнитин; след -амино бцаа)
След трен, към 19:30ч:
- Голяма салата + кашкавал.
Преди лягане: глутамин, магнезии.
През деня - 3-4гр Омега-3
Вода: около 3л.
Дилемата ми е за храната преди трен. Удачни ли са мазнините, които приемам? Усещам се доста добре от както ги вкарах там, но все пак да питам за мнение..
Мнението беше редактирано от Crixus на 05.06.17 10:04.
казано от Boby_ на 05.06.17, 10:18:
А всъщност защо изобщо ядеш преди тренировка?
Боби, ям около 1 час преди трен, защото работата ми е физическа и доста се натоварвам през деня и ако не ям 1час преди трен, направо ми падат батериите.. :(
И тук става дума за хранене около 1ч и нещо преди трен. 🙂 , не 10мин преди да тренирам.
Мнението беше редактирано от Crixus на 05.06.17 14:51.
Днес имам час при невролог (относно кръста) за направление за скенер. Имам съмнения за дискова херния. Дано - не! 🙂
Тренировките са основно по машини , по-изолирани.
Мисля, че от времето, но се чувствам доста разсеян и изморен постоянно.
07.06.17
14:57
Дано не е, но и херния да е не е страшно и не пречи да тренираш умно.
казано от nervak на 07.06.17, 15:50:
Ти нямаш диагноза за кръста...?! а ти напраскаха куп инжекции?
Те бяха хомеопатични. Били са в плюс, със сигурност..
Казаха ми, че най-вероятно, съдейки от симптомите и ограничената мобилност в определени движения, може би имам т.н “бомбиран диск”, но на 100% ще стане ясно другата седмица на скенера.
Препоръчаха, за да не спирам да тренирам, да се насоча към лицеви упори, набирания (собствено тегло) .. и доста стречинг.
Изписаха ми 2 вида хапчета + 2 инжекции (НЕхомеопатични 😄 )
Другата сряда ще пак и ще видим как е положението.
Днес и утре ще пропусна работа, малко да почина.
Одеве към 9ч станах, направих си едно протеинче и направих следната трен. вкъщи:
1) лицеви опори - 15х15 след 7-ма серия почивките ги направих по-дълги 🙂 🙂 🙂
2) коремни преси, концентрирани
3) планк - 5х2мин.
20 мин стрчинг.
Пускам и една снимка, ей така просто от одеве. 93кг съм в момента.
Днес ме снимаха ..
Прилагам снимка на заключението след снимките.
Честно да ви кажа .. много ме депресира тази, която ми връчи снимките и епикризата. Каза буквално да спирам с тежестите. В сряда имам час при лекуващия невролог да си каже окончателно мнението, но със сигурност ще потърся още 1-2 мнения просто за всеки случай. Не съм тренирал от мин седмица.
Мнението беше редактирано от Crixus на 12.06.17 13:17.
Започвам по препоръка плуване 3 пъти в седмицата, набирания, хипер екстензии и раздвижвания. Пия някакви хапчета и се надявам с времето да се оправя.
Храната: намалям месата, повече сезонни зеленчуци.
Мнението беше редактирано от Crixus на 13.06.17 11:26.
Плуването ,може и да навреди при проблеми ,особено бруста и бътърфлая.Ама като гледам епикризата,честно да ти кажа не виждам с какво и за какво са те наплашили...освен ако нямат нещо предвид спондилозните промени в дългосрочен план.
Мнението беше редактирано от nervak на 13.06.17 12:20.
казано от nervak на 13.06.17, 12:12:
Плуването ,може и да навреди при проблеми ,особено бруста и бътърфлая.Ама като гледам епикризата,честно да ти кажа не виждам с какво и за какво са те наплашили.
Амии да ти кажа нямам инфо какво точно ще се има предвид под “плуване” , понеже ми казаха, че това е вариант , който терапевтите изпозлват. Утре имам час до един много уж компетентен , след като се видим, говорим и т.н, ще опиша всичко, което ми е казал. Може да е интересно за хората, със сходен проблем и като цяло. 🙂
А относно епикризата и защи се стреснах в началото,цитирам ти как ни протече разговора:
Та, излиза тя (докторката) с епикризата и снимките, посрещам я директно с въпроса:
- Ще мога ли да си тренирам нормално пак скоро?
Тя: - Ооо, за тренировки забрави !!! (един назидателен тон, неприятен)
Аз: Е , как така - забрави!? За определен период предполагам?
Тя: Ооо, не! От тук нататак - никакви тежести, щанги и там каквото правите!
Аз: Това е абсурдно! Има си терапии, лечения и т.н.. Аз съм на 29 год, не мога да си представя да спра със спорта.
Тя: Вариантите са 2 , 1-ви вариант - пазиш се , не тренрираш и ще отшуми с времето. 2-ри вариант - операция!
Направо й пожелах приятен ден и си тръгнах.
В интернет, с хора, с които съм говорил , близки доктори и т.н , всеки ме съветва да НЕ правя няколко месеца тяга, да наблегна на набирания, екстензии и специалните упражнения, които ще ми назначат.
На този етап , това е до момента. 🙂
Отказвам да приема, че няма да мога да тренрам на 100% както преди.
Говори със спортен лекар...
Какво като не тренираш няколко месеца,то протрузията няма да изчезне.По -скоро може да изчезне тонуса ,който имаш в пояса,еректорите, а това до доведе до....дискова херния от някаква елементарна глупост.
казано от nervak на 13.06.17, 12:43:
Говори със спортен лекар...
Какво като не тренираш няколко месеца,то протрузията няма да изчезне.По -скоро може да изчезне тонуса ,който имаш в пояса,еректорите, а това до доведе до....дискова херния от някаква елементарна глупост.
Съгласен! Така е!
А лекарствата , които са ми изписали сега са следните:
- Етодин форт (400мг)
- Баклофен (10мг)
- от 2-те по половин хап , сутрин и вечер.
казано от nervak на 13.06.17, 13:07:
А стига бе...баклофен сутрин?!
Казаха ми 2 пъти на ден, сутрин след закуска и вечер пак след хранене? Защо?
Кажи ако има нещо, да го взема под вниемание?
13.06.17
14:19
Не, нищо страшно няма, това е нормалната му терапевтична схема.
Между другото с тази диагноза нямаш никакви пречки да тренираш, само трябва да обръщаш задължително внимание на пояса и на техниката. Но засега почакай да отшуми острата фаза и да спреш миорелаксанта.
За баклофена ясно помня,че ми беше предписан вечер ,тъй като успивал и ако шофираш не е безопасно .Ама то лекари много...
Мнението беше редактирано от nervak на 13.06.17 14:54.
казано от nervak на 13.06.17, 14:53:
За баклофена ясно помня,че ми беше предписан вечер ,тъй като успивал и ако шофираш не е безопасно .Ама то лекари много...
Аз за това ли толкова добре си заспивам вечер 🙂 Хехех
А иначе - да , прав си, че има такива действия, но може би зависи от дозата.
Инче аз днес сутринта си закарах колата на майстор, така че.. Тази грижа отпада. 🙂
Бях тук, в Пловдив при д-р Станчев. Получих препоръки за него от много хора. Учил и специализирал в Москва. Самия той е трениращ със завидни резултати. Каза ми да спирам Баклофена и др... Би ми една инжекция Алмирал(мисля, че така беше името, пусна ми някакъв лазер на травмираното място и ми изписа Б-комплекс. Показа ми няколко спец. упражнения и ми каза другата седмица: марш в залата 😄
Обобщение:
Преглъщам егото и съм много обнадежден!
За хората от Пловдив и региона, горещо препоръчвам. Кабинета му е в безистена на Понеделник пазара.
Мнението беше редактирано от Crixus на 14.06.17 16:12.
казано от nervak на 14.06.17, 16:23:
И да споделиш упражненията)))
Ще накарам жена ми да ме снима! 🙂 🙂 🙂
Ха здравейте! 🙂))
Дано не стане дълъг този пост.. Но ще опиша някои неща.
Като за начало, да чукна на дърво, болките преминаха в кръста.
Медикаментите , така да се каже, които използвам са следните:
1) Витамини Б-комплекс
2) Фламексин (саше по 10мг)
3) 1 инж. Алмирал (преди 4 дни, вече няма)
Активната почивка си даде резултат, на моменти ми избиваха лудите.. но го преодолях.
По препоръка на спортния лекар ще правя тяга , но с много леко, заради самото движение и техника. Клек на този етап ми казах да се въздържам, за сега лег преса , за да изолирам кръста. По нататак ще се пробвам и на клек.
Днес бях на тренировки, ГОЛЯМ КЕФ ! 🙂
- Загрявка - сумати упражнения за вработване на ставите, тялото като цяло и основно кръста, около 20 мин.
- хоризонтален лег със свити горе крака в колената - 5х5@120кг
- набирания ШХ - ТХ - 40бр/40бр.
- лег преса - 4х15@120кг
- бедрено разгъване - 4х15@80кг
- хипер екстензии БЕЗ тежести, много бавно и внимателно
- корем от вис.
Обобщение:
Много съм доволен, но за всяко движение внимавам и го мисля.
Трябва време, за да се върна към по-големите килограми на любимата ми тяга.
Има време. Теглото ми е не е мръднало, леко се виждам оводнен, но мисля, че е нормално. 94кг съм.
Храна ми е НВД в момента и смятам така да я задържа още няколко седмици. Добре се чувствам, уикендите зареждам доста добре. Но през 2-3 дни не се сдържам и си изпивам 1 биричка ( мнооого яко) 🙂
Мнението беше редактирано от Crixus на 20.06.17 14:35.
20.06.17
14:47
Като почнат да се презастраховат с това “да изолираш кръста”, та стигат до упражнения с машини, които имат точно обратния ефект - изолират го като стабилизатор тоя “кръст”, но в същото време позицията е такава, че той понася кофти флексия.
Бягай с 200 от лег преса!
Почни целенасочено да работиш по силата на пояса - планк и ренегадско за начало.
Махни тягата с леко - смисъл никакъв.
Ошлайфай напълно технката, с която клякаш. В смисъл - без тежест, таза да пропада между краката, корема да седи стегнат, гърба в екстензия. После почни да клякаш със същата техника с тежест пред гърди, а дотогава за краката само клек без тежест и бедрено разгъване и сгъване. Можеш също и БГ клек, отначало без тежест, после с малкат тежест пред гърди, с акцент в правилното изпълнение на изправянето - диагонално напред, не право нагоре, за да държиш в тонус и глутеусите.
20.06.17
15:15
Логика и опит. Оправил съм повече проблемни хора от много от лекарите. Включително и травми по гръбнака, в сравнение с които твоята диагноза е нищо.
казано от James Hinks на 20.06.17, 15:15:
Логика и опит. Оправил съм повече проблемни хора от много от лекарите. Включително и травми по гръбнака, в сравнение с които твоята диагноза е нищо.
Трябва някой път да мина да се видим. 🙂
Днес направих следната тренировка:
- загрявка на цялото тяло с приоритет на лумбалната зона + 30 мин. колело.
- набирания ШХ - ТХ - 50/50 бр.
- чуково сгъване за бицепс на машина - 4х8-10@40кг
- френско с дъмбел - 4х8@25кг (дъмбела)
- клек със собствено тегло - 4х12
- хипер екстензии на земя - 4 серии до отказ
- планк 4х1мин
Доста вода пия, сега е около 13ч , изпил съм 2л. , може би заради жегата.
Спирам от днес по препоръка на доктора Фламексина, продължавам с Невробекс-а до като ми свърши.
Тъй като до залата имам и басейн , от другата седмица смятам да ходя 2 пъти на плуване, мисля, че ще ми се отразява добре да плувам бруст.
Към храната смятам да бъда максимално стриктен, понеже около 1 месец не съм тренирал нормално , лято е , искам да поизчистя ако мога. Текущо тегло - 94,5кг тази сутрин на кантарата. Много ще е добре ако мога да бутна 2-3 кг от където трябва.
Моментната форма ми е тази от снимката долу, ще взема да се снимам и целия да се видят и краката ( не че има какво да се гледа на мазни баджаци , но все пак .. 🙂 )
Днес - почивам от трен.
Само си направих 5х1мин планк в нас.
Имам един въпрос.. Снощи си разглеждах разни неща свързани с тренировки, упражнения и т.н и попаднах на т.н рак тяга или частична тяга от стойка? Някой да е пробвал или да има впечатления като цяло? Казват, че се изолирали краката като основно се акцентира гърба и е добра алтернатива за хора с контузии в кръста?
23.06.17
09:59
Аз също имам протрузия, но на шийни прешлени. На мен също ми изтреля лекарката, че не трябвало изобщо да тренирам вече и ми тегли една лекция, едва ли не, че съм инвалид.
Само и единствено с трениране се оправи и подобри. Сега нямам болки,е, понякога се обажда леко, но за няколко часа и то много рядко. Предният клек ми даде много, основно ми и оправи стойката, че се бях изкривил бая. Просто подхождай по-бавно, но сигурно и всичко ще е наред. Те са ти казали вече де, но и аз да не остана по-назад да коментирам. Успех!
Днес беше следното:
- загрявка , цялото тяло много хубаво + 30 мин. колело
- набирания ШХ - ТХ - 40/40 бр.
- кофички - 4х20
- ренегадско гребане - 3х10@18кг (дъмбела)
- клек с ръцете отпред , със собствено тегло - 3 х колкото мога 🙂
- разтваряне на кабел в страни за рамо - 4х10@20кг на ръка
- хипер екстензии без допълнителна тежест
- корем от вис
- стречинг и размачкване
Храната на бързо:
За деня:
- 400гр пилешко
- много зеленчуци
- кокосово масло
- яйца
- шепа ядки.
23.06.17
12:12
казано от Crixus на 22.06.17, 17:36:
Снощи си разглеждах разни неща свързани с тренировки, упражнения и т.н и попаднах на т.н рак тяга или частична тяга от стойка? Някой да е пробвал или да има впечатления като цяло? Казват, че се изолирали краката като основно се акцентира гърба и е добра алтернатива за хора с контузии в кръста?
По ред причини за тебе не е вариант.
23.06.17
12:28
казано от Crixus на 23.06.17, 11:36:
Храната на бързо:
За деня:
- 400гр пилешко
- много зеленчуци
- кокосово масло
- яйца
- шепа ядки.
Как се чувстваш като не приемаш много въглехидрати?
казано от ivan ivanov на 23.06.17, 12:28:
казано от Crixus на 23.06.17, 11:36:
Храната на бързо:
За деня:
- 400гр пилешко
- много зеленчуци
- кокосово масло
- яйца
- шепа ядки.Как се чувстваш като не приемаш много въглехидрати?
Перфектно! Но уикенда зареждам, така че и психически и физически не усещам проблеми. 🙂
Снощи - 2 бири!
Днес направооо се олях с храната... Хляб , сирене, фрешове, луканка, череши.. Какво ли не! Ама ми е много хубаво! 😄 Сега отиваме на Хасковски минерални бани, малко да поплуваме.. 🙂Да видим как ще е там, ще вън е +100 градуса! хаха
Edit: пълно с хора, става само да се плацикаш на място. Иначе водата е минерална и супер приятна.
Мнението беше редактирано от Crixus на 25.06.17 13:08.
Едно бързо обобщение на деня до момента:
- 3 часа на басейна, няколко процедури - перфектна работа!
Кафенце, водичка, слънце - спокойствие!
Има 2 басейна в комплекса, единия е с минерална вода, в която може да се купеш без ограничение , а другият е с температура на водата 40 градуса и според болешките, лекар ти казва по колко и кога.
Сега продължаваме с разходки и задължително по-късно 1 биричка ! хаха 😄
Мнението беше редактирано от Crixus на 25.06.17 15:54.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече