04.04.17
11:02
Здравейте!
Имам стаж по залите, но искам да направя кардинална промяна в тренировките си.
Искам да дам силен приоритет на клек и тяга. Възнамерявам да се отдам на базови упражнения основно с цел да подобря силата.
За мен: 29год , 179см. , 94кг.
Силови постижения към момента:
Лег: 1@155кг
Тяга: 1@200кг
Клек - Не знам, понеже не съм тренирал краката като цяло, защото имах проблем с единия крак. От 2 месеца ги тренирам, но клякам с 60-70кг (имам сила за още, но искам стъпка по стъпка) и се помпят за секунди, направо се вдървяват. Просто имам да наваксвам адски много.
Прилагам да видите какво съм си измислил, за да видя вашето мнение и съвети.
Ден 1.
- 20мин кардио на пътека
- клек 5 х 10-12
- тяга 5 х 5
- набирания широк хват 3 х до отказ
- добро утро - 3 х 10
Ден 2.
- 20мин кардио, на пътека
- клек 5 х 10
- тяга 5 х 5
- бицепсово сгъване с лост 4 х 10
- корем
Ден 3.
- хоризон. лег - 5 х 5
- флайс на полу лег - 4 х 10
- раменни преси - 3 х 10
- френско за трицепс - 4 х 10
- корем
Ден 4.
- клек 5 х 10
- тяга 5 х 5
- добро утро 3 х 10
- набиране широк хват 3 х до отказ
- корем
* между 2ри и 3ти тренировъчен ден имам 1 ден почивка .
Събота - крос или друго кардио.
Неделя - почивка.
Храна: НВД - ВМ
Суплементи: амино, л-глутамин
В общи линии , това е! Надявам се на ползотворни коментари и градивни критики.
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим04.04.17
13:19
Здравей!
Защо са ти такива високи повторения в базовите упражнения? Придържай се 2-6 повторения, изчистена форма на изпълнение. Вкарай и паузиран клек, тяга и лег.
Успех с целите!
казано от Светослав Захариев на 04.04.17, 13:19:
Здравей!
Защо са ти такива високи повторения в базовите упражнения? Придържай се 2-6 повторения, изчистена форма на изпълнение. Вкарай и паузиран клек, тяга и лег.
Успех с целите!
Първо, мерси за съвета и се радвам, че има някаква активност.
Освен да направя клека на 5 повторения , както тягата и лег-а ?
Да дам и малко повече инфо за храната:
Хранене 1 , към 8:00ч : 1 краставица , 200 гр кашкавал, 3 яйца цели
Хранене 2 , към 10ч: омлет от 4 яйца
Хранене 3 , към 12:30 - 13ч - 300гр бекон , 1 краставица, 4-5 маслини
Хранене 4, към 15:30ч - 200 гр кашкавал
Хранене 5, към 18ч - салата , 50гр сланина или друго мазно месце.
В периода между 18 и 20:30 ми е време за предвижване от работа до вкъщи и тренировки.
Хранене 6, към 21ч : след трен. - 50-100 гр кашкавал + 3 белтъка
Като цяло нещо такова е с леки вариации.
ууфф... голям зор !
Сега свърших трен. Тягата и др неща - ОК .. но с този клек ще има доста, доста време да наваксвам.. Направо се депресирах , 5 серии 5 x 80кг. :(
Знам, че все от някъде се започва , но все пак, на фона на другите ми упражнения - направо е трагичнo ! 😄
04.04.17
23:07
Снимай да видим формата? Може да помогнем със савети 🙂
казано от Светослав Захариев на 04.04.17, 23:07:
Снимай да видим формата? Може да помогнем със савети
Добре. Утре ще си направя 1-2 снимки. 🙂
Тук имам от преди месец, но според ме са си актуални с текущата ми форма. Ще пусна и в цял ръст.
05.04.17
01:51
На клека :Р
Как клякаш 🙂
Мнението беше редактирано от Светослав Захариев на 05.04.17 01:51.
казано от Светослав Захариев на 05.04.17, 01:51:
На клека :Р
Как клякаш
Хахах 😄 Не съм разбрал. Хвана ме срам ! Ще кача видео!
Мнението беше редактирано от Crixus на 05.04.17 07:31.
Чудя се, при положение, че правя клека 5 серии 5х80кг и имам силичка за още малко .. Как е по-удачно да качвам тежестта ? Всяка седмица или с по 2,5кг (примерно) на трен. ?
05.04.17
11:55
Да става. Можеш да пробваш и така -
1 седмица - 5 х 5 - 80
2 седимица - 5 х 4 - 85
3 седмица - 5 х 3 - 90
4 седмица - 5 х 5 - 85
... и така прогресивно 🙂
казано от Светослав Захариев на 05.04.17, 11:55:
Да става. Можеш да пробваш и така -
1 седмица - 5 х 5 - 80
2 седимица - 5 х 4 - 85
3 седмица - 5 х 3 - 90
4 седмица - 5 х 5 - 85
... и така прогресивно
Звучи добре! И аз така си мислих. Но може би ще наблегна по този начин само за клека или пък да напъвам така и в другите упражнения?
Другото, което се чудя е.. Понеже наблягам на повече мзнини, удачно ли е да добавя и омега 3-6 ?
Мнението беше редактирано от Crixus на 05.04.17 12:17.
05.04.17
12:15
То тия неща са относителни и зависят от това кое как усещаш и как се възстановяваш. Ако имаш резерв след сериите и търсиш сила, то опитай и една - две серии по-тежки единици и двойки.
Омега 3 само, защото най-вероятно приемът ти на омега 6 е достатъчен.
казано от James Hinks на 05.04.17, 12:15:
То тия неща са относителни и зависят от това кое как усещаш и как се възстановяваш. Ако имаш резерв след сериите и търсиш сила, то опитай и една - две серии по-тежки единици и двойки.
Омега 3 само, защото най-вероятно приемът ти на омега 6 е достатъчен.
James, мерси! Ще го имам в предвид.. Другата седмица ще се съобразя със съветите и ще видя как ще ми се отрази.
Днес направо съм цялостно вдървен.. От врата до петите. Тежка си е такава тренировка.
Още сега ще си поръчам Омега 3. Най-вероятно ще си взема и един Анимал Пак. Нещо тази пролетна умора и промяната в часа (+1) се усещат на моменти кофти.
05.04.17
12:25
Енимъл пак-а е безвъзвратно остаряла формула. Има къде по-добри варианти, например Ориндж триад.
казано от James Hinks на 05.04.17, 12:25:
Енимъл пак-а е безвъзвратно остаряла формула. Има къде по-добри варианти, например Ориндж триад.
Верно? Аз по стар навик ..Енимал Пак! Виж, не знаех за Ориндж Триад. Сега ще го видя.
Сега гледам на ДопелХерц Омега - 3 , в аптеките ги има, мисля след работа да си купя. Има ли конкретно на някоя фирма Омега - 3, които са за предпочитане ? Или омега-3 си е омега -3 ... 🙂
казано от Crixus на 05.04.17, 12:34:
Сега гледам на ДопелХерц Омега - 3 , в аптеките ги има, мисля след работа да си купя. Има ли конкретно на някоя фирма Омега - 3, които са за предпочитане ? Или омега-3 си е омега -3 ...
Както е казал Мечо Пух, медът си е мед, а колкото повече, толкова повече. В ДопелХерц няма много медец. 🙂
казано от Boby_ на 05.04.17, 13:18:
Сега гледам на ДопелХерц Омега - 3 , в аптеките ги има, мисля след работа да си купя. Има ли конкретно на някоя фирма Омега - 3, които са за предпочитане ? Или омега-3 си е омега -3 ...
Както е казал Мечо Пух, медът си е мед, а колкото повече, толкова повече. В ДопелХерц няма много медец.
Боби, да те разбирам ,че трябва да се насоча към други ? 🙂
казано от Crixus на 05.04.17, 13:23:
казано от Boby_ на 05.04.17, 13:18:
Както е казал Мечо Пух, медът си е мед, а колкото повече, толкова повече. В ДопелХерц няма много медец.
Боби, да те разбирам ,че трябва да се насоча към други ?
За да има полза, ти трябват около три грама Омега-3 на ден. Това са активните EPA/DHA, а не общото количество рибено масло в продукта. В тези на ДопелХерц има 180 мг EPA и 120 DHA в капсула, т. е. общо 300 мг. За 3 грама трябва да взимаш десет капсули на ден. Сам пресметни за колко ще ти стигне опаковката и колко ще ти излезе.
По-добре си поръчай по-висококачествено рибено масло с по-високо съдържание на Омега-3.
Днес (извън ходенето на работа).. доста пълноценна почивка . Разходка, кафенце.. сега чакаме една тава с пържоли хаха 🙂 И от утре със свежи сили..
П.С
До Светльо:
Ще се постарая да намеря някой да ме снима за клека, че ще ми е важно мнението, все пак техниката е най-важна!
До Боби:
Омега - 3 също утре ще купя, че днес не ми остана време, а не ми се занамава да поръчвам и чакам от нета.
До James:
Разгледах Ориндж-а! Прав си! В пъти по-добре от Енимал-а. След Великден го взимам и него. 🙂
Мнението беше редактирано от Crixus на 05.04.17 21:09.
Ако ще си купуваш рибено 120/180 (каквото е и това), вземи си нещо евтино и в голяма опаковка, за да можеш да пише по много и да ти стига за дълго.
Нау имат по 500 капсули, а аз си поръчвам и по-големи от Бълка, ако ти се чакат няколко дни.
казано от Boby_ на 06.04.17, 13:54:
Ако ще си купуваш рибено 120/180 (каквото е и това), вземи си нещо евтино и в голяма опаковка, за да можеш да пише по много и да ти стига за дълго.
Нау имат по 500 капсули, а аз си поръчвам и по-големи от Бълка, ако ти се чакат няколко дни.
Добре ! Ще те послушам.
Пффф... напрво се разбих !!! Доволн съм с една дума! Тягата, набиранията са ОК.
Искам да кача и видео на клека за мнения и препоръки. 🙂 Пак да напомня, краката ги тренирам от много скоро и до сега не бях клякал, тяга, лег и други упражнения са ми ок и съм доволен, но с клека буквално прохождам.
Мнението беше редактирано от Crixus на 07.04.17 00:11.
Снощи пропуснах тренировка, скапах се, супер изморен. Закъсах с колата на магистралата, късно се прибрах и просто си легнах.
Тази сутрин станах по-рано , към 7:45ч и веднага след ставане направих вкъщи 4 серии до отказ с колелце, 100 лицеви и 100 коремни.
По-късно в залата - кардио.
П.С
Нямам идея защо не се качва линка от видеото, което си направих ..
Ако някой има идея - да каже?
казано от Crixus на 08.04.17, 08:30:
П.С
Ако някой има идея - да каже?
Поне при мен не се виждаше, защото сайтът блокираше плъгини. Качи го в youtube, не vbox. Или дай директен линк - Видео
Мнението беше редактирано от Bro на 08.04.17 12:08.
казано от Bro на 08.04.17, 12:07:
казано от Crixus на 08.04.17, 08:30:
П.С
Ако някой има идея - да каже?Поне при мен не се виждаше, защото сайтът блокираше плъгини. Качи го в youtube, не vbox. Или дай директен линк - Видео
Благодаря !!! Ще пробвам!
08.04.17
13:46
Добре е формата. Може би трябва да поработиш за дълбочина. Пробвай да стесниш разстоянието между краката (поне за мен това проработи). И можеш да вкараш и клек с пауза.
08.04.17
15:04
Не, не е добре формата, защото отлепяш петите яко. Клякаш и с неподходящи маратонки.
09.04.17
07:25
Не е задължително с щангети. Едни обикновени китайски кецове с равна и твърда подметка ще ти свършат работа. Може и бос.
Събота си останах с лека тренировка вкъщи, неделята бяхме насам натам по семейни поводи, така че починах от залата, но съм скапан от обикаляне..
А и снощи вечерта се преместихме в друго жилище и сега ще има да се адаптирам на ново.. Ще се наложи да започна в друга зала.. други уреди, други лостове, други хора, абе тегава работа.
Не знам как ще успявам да ходя да тренирам като цяло, понеже свършвам работа към 18ч., а въпросната зала е с много късо работно време: 8:30 -20:00ч, а друга страна е на 7-8мин пеша, което си е плюс от към разходи..
Ще го мислим.. 🙂 В краен случай ще търся друга зала, няма отказване ! 😁
Мнението беше редактирано от Crixus на 10.04.17 10:52.
Преди малко се прибирам от “новата зала” ..
Кофти е! Много пренаселена, кофти уреди , никакъв грип на лостовете. Евтини, китайски. НЕ ги бива.
Ще се опитам тази седмица да направя тренировките там. Ако не мога да се адаптирам нещо.. ще правя компромис и ще се патува до друга зала.
Намерих друга зала, сравнително близо и е удобно като локация след работа!
Доволен съм. Залата е добра. Силова.. както се казва ” мирише на желязо” .
- Смятам да включа гоблет клекове и тръстъри в тренировките си.
Взех си тези омега - 3 на цена 19лв - 180 бр.
Смятам да започна от другата седмица всяка сутрин преди работа да правя гоблет клекове с пудовка, за да си помогна при клековете с лост.
Мнението беше редактирано от Crixus на 13.04.17 11:20.
Супер яка тренировка днес ! Много съм доволен.
Даже успях да си проготвя днес домашен пастет! Стана много вкусно..
Домашно приготвено, само с качествени продукти .. 1,3кг пастет ми излезна 8,5 лв. Сложих си в няколко бурканчета да си имам и сега ще вечерям с него и една зелена салата.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече