Христос воскресе! Да сте живи и по-здрави!
Тези дни потренирах прилично.
В събота - 100 набирания , корем.
Неделя - агне ! 😎😂😀
За днес по-късно ще опиша!
Получих лека “контузия” . Тъй като давам превес на тягата и се набирам буквално всеки ден, в областта на подмишницата, един вид в края , така да се каже, на латисимус дорси ми се образува нещо като топче. Лекар ми каза, че в следствие на пренатоварване и трябва да дам 4-5дни почивка.
Сега ще залагам на други тренировки тази седмица.
Храната си е НВ-ВМ + омега 3.
Днес направих:
1) Jumping Jacks - 100бр.
2) Гоблет клек 3 серии до отказ със собствено тегло.
3) Концентрирани коремни преси 3 серии до отказ.
Тегло: 93кг, снимка в банята, кофти качество, слаба предна камера.
Качвам я с идеята всеки месец на едно и същи число да качвам снимка, за да се следя и да си го имам един вид архив, тук в дневника. Просто ще ми е по-систематизирано и удобно.
Мнението беше редактирано от Crixus на 17.04.17 20:54.
Бях пак на лекар.. Оказва се, че тази лека подутина под мишницата е доброкачествен липом или т.н мастна тъкан. Леко си стои подута. Не ме боли, не ме дразни, направи ми забележка да не приемам толкова много мазнини и да наблегна на зеленчуците (аз така или инач си ям, де..)
Та така. Трябва да го наблюдавам да не се уголемява, в противен случай - операция..
Малко съм притеснен, макар че ме увериха, че било често срещано.
Иначе за тренировките единственото, което ще променя е , че ще вкарам кардио повече преди всяка тренировка.
Мнението беше редактирано от Crixus на 19.04.17 12:26.
Днешната тренировка:
- Хоризонтален лег: 5х5@110 , 120, 130, 130, 130
- Мъртва тяга (много зле от към сила днес) 5х5@120, 130, 100, 100, 100 .
- гребане с щанга
- корем (планк, колелце, концентрирани)
От към храната новото е, че ще намаля приема на мазнини малко.
Днес пак добре като цяло. 🙂
- 25 мин пътека
- мъртва тяга 5х5 @ 150кг , усетих ги леки, но реших да не слагам повече, защото бях изморен от работа и усетих, че кръвното ми беше леко паднало.
- военна преса - 5х5 @ 70кг
- разгъване в страни за рамо - 4 х 10-12 @ 18кг
- набирания , широк хват - 40 броя
- хипер екстензии - 3 серии до отказ
- планк
Храната днес малко я омотах, по-точно малко съм ял.
Сутринта закусих много добре - свинско, краставица, синьо сирене.
После обаче работа, работа, работа... и не успях да ям нищо друго.
После към 18ч тренирах и чак като се прибрах от тренировка и като поотпочинах 15мин хапнах една зелена салата и кашкавал.
Сега си печем домашна кайма във формата на пица за утре.
В общи линии - това е !
До колегите от Пловдив!
- Ако някой ще ходи в събота да гледа турнир Пловди по културизъм в панаирните палати, да пише.. там сме тъй като имам приятел, който ще подкрепяме в кат. мъжка физика!
🙂
П.С
Качвам и една снимка, както се казва - да има! Кофти качество заради “селфи” камерата , слаба е.
Мнението беше редактирано от Crixus на 21.04.17 00:18.
До хората от Пловдив... 🙂
Някой утре ще ходи ли да гледа турнир Пловдив, на панаирните палати ?
П.С
Днес нямам много работа и направих 50 лицеви в офиса! хахаха 😀 . Нямам търпение следобeд да стъпя в залата 😄
Ето и програмата за утре:
Мнението беше редактирано от Crixus на 21.04.17 12:44.
Бърза тренировка днес!
- Гребане с щанга - 4х10 @ 100кг
- Набиране тесен хват - 100 бр.
- Бицепсово сгъване с въже - 3 х 6@70кг
- сгъване на крив лост в надхват + сгъване за предмишницата на машина в СС .
Сега отивам да ЯМ ! 😄
Гърбът на снимката изглежда много впечатляващо, особено на фона на тънката талия!
Гърбът на снимката изглежда много впечатляващо, особено на фона на тънката талия!
Благодаря, Боби! 🙂
Днес сме го ударили на почивка .. на турнира сме и .. на салата! 😄
Тотално недохранване днес.. на фона на всички щандове на турнира по културизъм днес, пълни с протеинови барове, цял ден не мога да се наям като хората.
Бяхме в движение до преди час (сега сме си вкъщи и гледаме тв.) и храната ми е малко
малко.. 😄
За закуска - Яйца на очи + кашкавал
Обяд - салата + ужасна пилешка наденица (ядеш и ревеш.. буквално)
Следобед - салата + малко шунка вътре.
Вечеря - 1 кг домашна кайма с кашкавал и подправки във формата на пица.
П.С
Днес нещо се надъхах за догодина дали да не се пробвам на мъжка физика до 182см... 😄
Колко на базик, колко на истина... ще видим! 😄
Днес тотална почивка. Заредихме хладилника със свинско и пилешко, кашкавал, зеленчуци, яйца .. И от утре мачкам! 😄
В последно време не мога да се наспивам нещо и смотаното време усещам, че ми влияе. Дано напече по-стабилно вече.
Храната днес:
Около 1 кг домашна кайма, ядки и пиле. + омега 3 с всяко хранене и 2л вода.
Мнението беше редактирано от Crixus на 23.04.17 18:28.
Днес ми беше адски гаден ден. На всякъде всичко вървеше повече от зле. Реших да не се напъвам с много кг.
- 20мин пътека
-хоризонтален лег - 5 х 5@120кг
-полулег с дъмбел - 4х5@45кг
- разтваряне с въже за трицепс - 4х10@40кг.
- 2 упражнения за хват и предмишница
- корем (преси, планк и т.н)
За съжаление, поради проблеми в личен план, днес пропуснах тренировки. Нямах нито желание , нито сили, нито време. Дано скоро да се стабилизират нещата..
Ако не успявам за залата ще заложа на тренировки вкъщи до края на седмицата. Иначe ще се постарая да тренирам вечер с подръчните ми пособия, а именно пудовка, колелцето и собствено тегло. 🙂
Храната не търпи промяна . Плюс Омега - 3 .
Доста добра тренировка ми се получи. Имам предвид - доволен съм.
- мъртва тяга - 5х5@150кг
- гребане с лост 5х5@80кг.
- набиране тесен хват - 100бр.
- чуково сгъване за бицепс 4х10@25кг
- хиперекстензии - 3 серии до отказ.
От днес вкарвам пак по-мазничкото в менюто! Отново + омега 3 . 🙂
Мнението беше редактирано от Crixus на 26.04.17 20:32.
Днес се получи следното на бързо, че нямах време:
1) Набирания - 40бр.
2) Разгъване на въже за трицепс
3) военна преса с дъмбели - 3x10@25кг
4) разтваряне на дъмбели в страни в СС с удари с дъмбели напред - 3х10@18кг ( на ударите с по 6кг на ръка).
5) хипер екстензии
6) корем
Отивам да гледам Кубрат ! хехех 🙂
Военната преса не е ли с лост? Всичко друго е раменна преса от седеж/стоеж.
Военната преса не е ли с лост? Всичко друго е раменна преса от седеж/стоеж.
Цитат от бб-тийм: ” Военната преса е многоставно бутащо упражнение, с главни динамисти предната и средната глава на рамото. Това движение се изпълнява с лост от стоеж. Въпреки това има вариации, които се изпълняват с дъмбели, с пудовки, седнал на пейка или на земя..”
От друга страна... нямам представа дали има някакво особено значение дали е по-правилно да се каже раменна преса или военна преса..
Днес, неделно, реших да направя много лека тренировка основно по машини просто да разнообразя и да се поразкърша като цяло и съм доволен.
- загрявка jumping jacks
- 3 серии с крив лост в надхват
- горен скрипец , 3 серии
- долен скрипец, тесен и широк хват по 3 серии
- разтваряне на въже за трицепс
- сгъване на въже за бицепс ( пак на скрипец)
- упражнения за хвата
От към храна.. 2кг свински гърди с подправки на фурната, кашкавал, марули, масло ( с краварката долу в ляво хаха или Верея), яйца. Това са ми основните неща от вчера и днес. + Омега 3.
Сега кафе, почивка и филми. От утре - натискаме пак! 🙂
Днес по-рано бях в залата.
От няколко дни лявото рамо ме наболява при по-големи кг. За това тази седмица ще си я направя по-лека и щадяща от към тежести.
Днес:
- пътека - 20мин.
- Хоризонтален лег - 5х10@100кг
- Избутване на дъмбели от полулег - 5х8@40кг (на ръка)
- лицеви опори широко/тясно в СС 3 серии до отказ.
- корем
И сега едни бързи пил. бутчета, да разнообразим, че доста свинско в последно време.
Тъй като изпитвам дискомфорт (болка) в лявото рамо, смятам тази седмица да почина от залата. Ще бягам на един стадион ако мога или вкъщи корем, клякания. Мисля си, че много добре ще ми се отрази физически и психически 4-5 дни почивка. В събота сме на сватба, така че идния понеделник ще влезна в залата. 🙂
Повече от 10 дни не съм писал тъй като имах проблеми с кръста и не съм тренирал.
Доста време ме “опъваше” кръста и ходих да ме видят..
Имах прищипан нерв , също така цялата лумбална зона доста пренатоварена и ми изписаха едни инжекции:
DISCUS COMPOSITUM N MIT KALMIA .
10 бр са, поставят се през ден по 1бр. От утре съм в зала, но в следващия месец ще наблегна на доста по-леки и щадящи тренировки. Просто работата ми е свързана с физически труд и отделно треноровките и му е дошло в повече на кръста явно.
Храната - НВД + омега3
Мнението беше редактирано от Crixus на 15.05.17 11:53.
Днес , 1ва инжекция за кръста..
Иии тренировката:
- 20мин пътека
- 100 лицеви
- 100 набирания тесен хват
- чуково сгъване за бицепс
- екстензии
Пускам и една снимка на бързо след 10дни отсъствие от залата.
Храна - НВД + омега3 .
Днес съм на 2ра инжекция от Дискус-а..
Направо съм депресиран!
3-та седмица не мога да тренирам нормално.
Не трябва да се товаря с тежки килограми като цяло и т.н
Залагам основно на набирания, клек със собствено тегло, преси и разни други подобни. Поне набиранията мога да си позволя да си сложа тежести. До 03.06 (тогава ми е последната инжекция) ще я карам така, дано после всичко се нормализира, че депресия ме гони.
Храната тия дни нещо не ми върви, губя апетит и не ям достатъчно, просто не ми се яде. Вода пия доста.
Днес:
- Лег , свити колена - 5х5@120
- Клек с дъмбели - 3х10@20кг (дъмбел по 20кг. на ръка)
- Набиране тесен хат - 60 бр.
- Лицеви опори - 50бр.
- Корем - планк основно
- Разтягане на цялото тяло
Храната влиза в ритъм. Доволен съм . Утре съм на 3-та инжекция , моля се да минава по-бързо тоя кръст, защото мъртвата тяга ми липсва. :(
Днес:
Загрявка - junping jacks - 100бр.
Тренировката - 5 рунда , всеки рунд се състои от следното:
Всичко в СС.
- Чуково сгъване за бицепс 15сек.
- Раменна преса с дъмбели 15сек.
- Набиране ТХ 15сек.
- лицеви опори 15сек.
На края: коремни преси + 20мин стречинг.
Храната не се променя. Утре пак инжекция за кръста. :(
Днес ми биха 4-та инжекция от Дискус-а. Учудващо - в пъти по-добре се чувствам днес!
Едно голямо МЕРСИ на Bro подкрепата!
Та..днес не стигнах до залата поради ред причини, но си сформирах вкъщи следното:
- 100 jumping jacks
- 100 лицеви ( 50 тясно и 50 широко)
- 200 коремни преси
🙂
Пускам и една снимка ей така.. да има! 🙂
Мнението беше редактирано от Crixus на 22.05.17 19:46.
Преди малко си го направих.. набих желязото, сега го боядисах с яхтен лак 😁😁😁..
80см дръжка , тегло 7кг.
Намерил съм си и гума! Нямам търпение да го пробвам тези дни!
Сега се прибирам от зала и преди да седна да ям мазничкия бекон, да споделя днешната трен. Заради проблема с кръста си измислям кръгови по-интензивни трен.
5 рунда, всичко в СС:
- военна преса с празен лост ( 20кг ) - 15 повт.
- сгъване с празен прав лост за бицепс 15 повт.
- набирания ТХ - 15 повт.
- лицеви опори - 15 повт.
- разгъване с прав лост над глава за трицепс - 15 повт.
Най-добро време дадох 2:15мин на рунд .
Накрая борчески упр. малко за врата, стречинг и т.н.
Сега време за бекон! 😁
Ама като стоиш прав и вдигаш над глава никак не щадиш кръста.
Прав си, но специлно в моя случай изпитвам болка или дискомфорт когато се привеждам напред или приклякам. В лубалната зона, кръста усещам мнооого гадно опъване и рязла болка. Когато съм прав или ходя го няма това усещане почти. Сега с инжекциите доста се поуспокои, но много ме е страх за сега да дърпам (тяга) или да клякам. Заради това като цяло не изпитвам проблем и си позволявам прав, все пак е празен лоста. Превантивно около месец още ще избягвам клека, тягата и екстензиите и с времето ще се наблюдавам. 🙂
По-добре дърпай тяга с форма,отколкото да буташ над глава...предния клек е също добър вариант.
Нека по-знаещите ме коригират...но това е опитно изведен извод,поне за мен.
По-добре дърпай тяга с форма,отколкото да буташ над глава...предния клек е също добър вариант.
Нека по-знаещите ме коригират...но това е опитно изведен извод,поне за мен.
Може и да си прав. Просто съм се панирал доста и не смея, че в началото като се появи тоя проблем и не можех място да си намеря като легна. 🙂 Въртя се по диваните и.. абе много неприятно! 🙂
24.05.17
12:35
Тоя “проблем” е или някакво схващане, или хипертонус, или следствие от дисбаланс някъде по поясната област. Което и да е от трите е мускулно и се оправя много по-лесно с правилните движения, отколкото с инжекциите.
Тоя “проблем” е или някакво схващане, или хипертонус, или следствие от дисбаланс някъде по поясната област. Което и да е от трите е мускулно и се оправя много по-лесно с правилните движения, отколкото с инжекциите.
Да.. За т.н дисбланс , факт! Това е една от причиние, казаха ми го, също и постоянното прненатоварване, защото работата ми е ма 90% физичска и после отделно трен. в залата.
Но може би сте прави и по-скоро съм се панирал в повече.
🙂
Едно питане имам..
От къде си пазарувате добавки, предполагам масово от интернет, така че ако може да споделите сайтове проверени и коректни ще съм благодарен.
25.05.17
15:02
От тук(магазина на ББ тийм), от Bulkpowders, от Myprotein…Зависи какво искаш и колко ти се чака доставката.
25.05.17
15:10
Аз основно от bb-team магазина поръчвам.
От тук(магазина на ББ тийм), от Bulkpowders, от Myprotein…Зависи какво искаш и колко ти се чака доставката.
Аз днес отворих Myprotein .. помеже вече няколко пъти поръчвам EAA+ , сега гледам, че ги бяха пуснали с промо код на -50% ииии си викам айдеее ударих промоцията амаа в последствие се оказа, че имам допълнително 9,99 евро за куриер и т.н и се обезсмисли промоцията 😁.
В интерес на истината, не съм поръчвял от тук, bb-team… , но сега ще хвърля един поглед.
Питах за съвет понеже съм заделил пари малко и трябва да се взема някои неща.. 🙂