Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимказано от Carbohydrate на 25.03.19, 18:50:
казано от Деян на 25.03.19, 18:46:
казано от Carbohydrate на 25.03.19, 18:38:
П.П. алкохола не се брои за въглен, да знаете 🙂
Аз, а и със сигурност други пиянки във форума много разчитаме на таз теза 😉
Деянеее, виж, бирата не влиза в този списък, а само този алкохол, който е от 40 камъка и нагоре)))))
Щот не си пил от някои от моите коледни примерно...))))
26.03.19
12:29
26.03.2019
клек 5х4х170
преса 5х4х75
обръщане 1х100-105-110-115-120 много технично 🙂
обръщане 5х100 - набиране 8 - кофички 12; 2 пъти без почивка
28.03.19
12:24
28.03.2019
клек 1х70-120-150-170-180-190-200
лежанка 5х4х120 - тяга 5х4х190
лицеви опори стойки 25, 20 - гребане с лост от земя 8, 8х120
30.03.19
16:04
30.03.2019
клек 2, 2х190
преса 10х1х85 ЕМОМ
набиране 5,5,5х(+20) - кофички 10, 10, 10х(+20)
На клека трябваше 5 двойки, ама на втората серия, второто повторение при пускането надолу ме прободе едното задно бедро (дясното) и хвърлих щангата. А иначе леки дейба :(
01.04.19
14:32
01.04.2019
клек 1х70-100-120-150-170-180-190-200
лежанка 5х2х130 - тяга 5х2х210
лицеви на стойки 20, 20 - гребане с лост от земя 8, 8х120
Това в крака или е леко разтежение, или яка крампа, силно се надявам да е второто - вчера яко мачкане и разтяжки, днес хубаво загряване и кажи-речи не се усещаше - единствено на почивките се усещаше мускула натопорчен, като с мускулна треска 😄
казано от Alexander Krastev на 01.04.19, 14:32:
Това в крака или е леко разтежение, или яка крампа, силно се надявам да е второто - вчера яко мачкане и разтяжки, днес хубаво загряване и кажи-речи не се усещаше - единствено на почивките се усещаше мускула натопорчен, като с мускулна треска 😄
Онзи ден клякаш и крампираш, днес пак... За да си сигурен, че се е затвърдило разтежението или просто по принцип? 🙂
01.04.19
15:24
А, Боби, аз съм склонен да правя глупости по принцип, но днес подходих доста внимателно, тъй като нямах обичайните симптоми на разтежение 🙂
По-скоро от доста време съм занемарил мачкането с ролер и дори и минималното разтягане след тренировка, понеже все бързам и в галоп гледам да приключа всичко, та съм се натегнал и вдървил на кокал 😄
02.04.19
11:43
Абе вчера щях да пиша и забравих 😄
Близо до нас има един доста голям фитнес център (няма да му казвам името, че да не му правя реклама) и наскоро са му направили ремонт, като са сложили подиуми, силови клетки, нови лостове, гумирани тежести, абе идилия.
Всичко супер, викам си - ей на една ръка разстояние ми е, екстра - да, ама не, както се казва.
Отивам да питам какви са условията и се оказва, че тази част на фитнесът може да се ползва само в групови “функционални” тренировки. Не може индивидуално!
Преди няколко време минавам покрай една сграда на 100 метра от офиса ми и се оказа, че от близо година там се помещава студиото на една друга известна фитнес-треньорка. Пак си викам “Хей, чудесно, и тука ми е на 1 ръка разстояние”. Влизам в студиото да видя какво-що : гумиран под, читави лостове, гумени тежести, силови клетки, перфектно! Да, ама пак К*Р - или персонални тренировки с треньор или групови “кондиционни” тренировки.
Еми да му е*а майката, за какво са ви тия силови клектки, подиуми, щанги и т.н. като на тези функционално-кондиционни-супер-хипер-мега-яки тренировки клякате с 40 кила, правите коремни преси и си подхвърляте надуваеми топки. Всъщност, отговорът го знам - пари. Това се продава, това носи пари.
И какво излиза - единия тип зали са комерсиалните фитнес зали, без подиум за тяга, с много уреди и машини, където да хвърлиш щанга на земята е смъртен грях и ако клякаш със 100+ си БОК и 100% си на зоб брааат;
другия тип зали са уж не-комерсиални, ама всъщност са същата чикия - якото обурудване и мега-смешни тренировки за разни по-заможни освободени от физическо, дето се кефят да ги юркат някакви самозвани фитнес-гурута.
И остават едни 5-6 места в цяла София, където можеш да идеш да тренираш.
Има и още един вариант - строиш си къщичка в покрайнините, слагаш си гумиран под в мазето, купуваш си каквото ти душа иска и не зависиш от никого. 🙂
02.04.19
11:51
казано от Alexander Krastev на 02.04.19, 11:43:
Отивам да питам какви са условията и се оказва, че тази част на фитнесът може да се ползва само в групови “функционални” тренировки. Не може индивидуално!
Ам предложи им да им водиш тренировките на посетителите, срещу някой лев на калпак и безплатно позлване на залата.
И какво излиза - единия тип зали са комерсиалните фитнес зали, без подиум за тяга, с много уреди и машини, където да хвърлиш щанга на земята е смъртен грях и ако клякаш със 100+ си БОК и 100% си на зоб брааат;
другия тип зали са уж не-комерсиални, ама всъщност са същата чикия - якото обурудване и мега-смешни тренировки за разни по-заможни освободени от физическо, дето се кефят да ги юркат някакви самозвани фитнес-гурута.
Еми така е, Адаш. За това едно малко помещение си намираш, купуваш си най-необходимото оборудване и си тренираш. И перидочино ходиш да ги ебаваш в лъскавите зали, ей така, за кеф.
Това с платените тренировки и тук е така.
В сградата, в която е разположен офисът ми, има и фитнес. Фирмата организира групова тренировка с техен треньор всеки четвъртък - общо взето някакви бърпита за освободени от физическо. Предложих на HR-а ни да водя по същото време нещо като силова тренировка на 3-4 колеги, които през последните години ме разпитват и проявяват интерс. От залата го отрязали - щял съм да правя конкуренция на техните треньори и не можело. 🙂
02.04.19
12:06
Еми ще ги оставиш безработни съвсем скоро, много ясно, че ще те отрежат 😄
В залата, в която аз ходя няма клетки и подиум , но стойката за клек е отделена в един ъгъл като пред нея има достатъчно място и за тяга и клек едновременно , като подът е покрит с дебели гуми. Лежанките, успоредката, лоста за набиране и рафтовете с дъмбели са отделени в самостоятелно помещение, което цялото е с гумирано покритие върху пода и там също има място за тяга . Машините и колелата са отделно помещение, че и етаж и при тях е с теракот и паркет , няма гуми. На мен изцяло ме устройва . Още повече, че собственикът държи много на хигиената. Всяка сутрин се забърсва подът , уреди и дискове , а доколкото знам и вечерта. А най - големия кеф е, че почти целия поток от трениращи се намира на етажа с машините .
Мнението беше редактирано от I`M на 02.04.19 12:40.
Аз за това си направих фитнеса в гаража. 😄 Едно време 2016-2017 тренирах в лъскавия фитнес баш до вкъщи, където не стига че искат 4.50 за тренировка, ами и некви батки нонстоп ми даваха акъли за как трябва да правя 4х12…После намерих залата в 10то зад Младост 1 пазара, където 2017-2018 тренирах. 2.50 на тренировка, елейко и руски лостове и тежести колкото искаш, потиш се, тряскаш, викаш, няма проблеми, защото само силоваци идваха.
П.п тъкмо си напомних си да пусна един коментар за гаражната ми “заличка”.
02.04.19
12:47
И остават едни 5-6 места в цяла София, където можеш да идеш да тренираш.
При мен периодично се появява по някой, който да иска ключ за залата и оборудването, защото нямало къде да тренирал силово и спокойно. Та вероятно в София положението да е в пъти по-зле.
02.04.19
12:54
Като има глад за такава ниша, защо не я “хванат”. Ок, искаш си лъскавата зала с машините и скрипците, за да си имаш от масовия поток от посетители. Ама какво ти пречи да обособиш и помещение или там някаква част, дето хората да си мятат щангите както им е кеф, т.е. плюс масовката, ще ти идват и по-ячките да клякакт и дърпат.
В Атлетик съм ги питал защо няма пудовки изобщо и защо няма дъмбели над 32 кг и управителя на залата ми каза че не искат да привличат “такива” клиенти, които да им гонят “нормалните”. Дори снимките по стените са спортно-неутрални - сърфове в морето и т.н. Няма мускули, няма пот.
02.04.19
12:57
Бахти тъпото.
Пича, който направи залата, в която аз тренирам( словак) е много як тип и като мускули и като познания и като бизнес мен.
Всекиго поздравява по име, всеки път когато си платиш месечната такса, я шейкър, тениска, фенерче с логото.
Глупусти общо взето, но те усмихва.
Залата има и машини и клетка и достатъчно тежести, кръговите и зумба неща са в отделна, по-малка заличка.
Всичко, което може да се мести, включително асулт байк, концепт и каквото си искаш можеш да си местиш където си поискаш, винаги е адски чисто и ако искаш дори щанга да си изпраскаш в средата на залата, няма грижа.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 02.04.19 12:59.
02.04.19
13:01
Барт, я се огледай и виж къде си 😄 Че ти си в Ирландия, не в Орландовци.
02.04.19
13:06
Дс, така е и затова ме е яд на БГ защото тоя пич не е западно европеец той е словак и има достатъчно ум да го направи умно или защото пазара тук го налага, не нам, но ме е яд на БГ защото не е сложно.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 02.04.19 13:07.
Няма кво да се сърдите, разбира се че интереса клати феса. Каквито са повечето плащащи клиенти, такива ще са и повечето фитнеси. И всеки който не го устройват условията ако са обявени предварително - не е задължен да ги ползва.
Ако има недостиг на нещо, един умен човек би видял възможност вместо пречка. И да компенсира едното с другото. Както Сашо е направил. В залата му зимата е студено, а лятото е адската жега, удобства няма, но има железа и можеш да тряскаш колкото си искаш и никой не ти казва да правиш 4х12. И както малко хора от масовите фитнеси ще дойдат в неговия, така и малко хора от неговия ще отидат в лъскавите. Всеки в нишата си.
02.04.19
13:24
казано от Bart Simpson на 02.04.19, 13:06:
или защото пазара тук го налага
Пазара и порядките там го налагат, а тук не успяват или по-точно успяват, но се тръси друго.
казано от Димо на 02.04.19, 13:16:
Както Сашо е направил. В залата му зимата е студено, а лятото е адската жега, удобства няма, но има железа и можеш да тряскаш колкото си искаш и никой не ти казва да правиш 4х12.
За съжаление не съм го направил, защото залата не е моя. Иначе нямаше да е мръсно и с чак такива температурни амплитуди. Поддържам залата колкото мога и я оборудвам колкото ми е необходимо.
02.04.19
13:35
Моята пък зала е някъде по средата. Единствено не съм видял /не съм чул да е забранено, но се предполага/ да се мятат щанги от високо. То и никой там не вдига така, но пък тяги с удар в пода си се случват често и няма проблем. Викане, крещене, съскане, също си е ок. Трениращи всякакви - лъскави мацки, които са общо взето на горния етаж при машините и пътеките, обикновени трениращи за здраве, нацепени пичове на препарати също доволно, рапа си кърти нормално. Абе идилия. То и собствениците, които са бая млади момчета явно осъзнават, че крайности не трябва да има и гледат да се търси златната среда.
02.04.19
14:26
Мислил съм по въпроса да си сложа част от оборудването в офиса, ама ние сме малко тип опън-спейс и не си представям как останалите си пишат кротко код, пък аз през това време клякам и викам с цяло гърло “Айшшшпфффккяяяззз” 😄
Читавите места са ми все на неудобно място и далеч, пък основното ми свободно време е обедната почивка и съм ограничен във времето.
Барти, иначе доста близо до нас има афилиирана Кросфит зала, ама малко солено ще ми дойде да плащам 15лв / тренировка или 200+ месечно за карта.
Ясно ми е, че не са благотворително дружество и затова сега си ходя на Цска, където месечната ми карта е 35лв.
02.04.19
14:31
казано от James Hinks на 02.04.19, 11:51:
Ам предложи им да им водиш тренировките на посетителите, срещу някой лев на калпак и безплатно позлване на залата.
Нямам толкова време, Адаш, а и не мисля, че имам капацитет да го правя 🙂
казано от James Hinks на 02.04.19, 11:51:
И перидочино ходиш да ги ебаваш в лъскавите зали, ей така, за кеф.
Затова мисля да прежаля 15 лв за някоя друга тренировка в Кросфит залата наблизо 😄
02.04.19
14:43
Ей, голяма шега са ви теа кросфитъри.
200 лева на месец си е сериозна цена, направо не вярвам, че има кой да я плати.
Сашо, в коя част на София си брат?
Сеш ли се за моя приятел със залата от ФБ дето го коментира по едно време, малко е соц. Ама има щанги.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 02.04.19 14:45.
02.04.19
14:49
казано от Alexander Krastev на 02.04.19, 14:31:
Затова мисля да прежаля 15 лв за някоя друга тренировка в Кросфит залата наблизо 😄
И като клекнеш с 200 кг., като обърнеш 100 кг. 10-ина пъти и някоя тежка раменна преса като врътнеш, трениращите веднага ще заебат треньорите и ще те наобиколят, за да питат кое и как :-) ............... и накрая и от там ще те изгонят :-))))))))))))))
02.04.19
14:52
казано от Деян на 02.04.19, 14:49:
И като клекнеш с 200 кг., като обърнеш 100 кг. 10-ина пъти и някоя тежка раменна преса като врътнеш, трениращите веднага ще заебат треньорите и ще те наобиколят, за да питат кое и как :-) ............... и накрая и от там ще те изгонят :-))))))))))))))
А, как бе, аз ще ида да открадна някоя кросфитърска тънкост - как да правя тръстъри с 40 кила, които изглеждат като 100, кои модели на рийбок са на мода, зелени или лилави чорапи да нося, ей такива работи 😄
02.04.19
14:53
казано от Bart Simpson на 02.04.19, 14:43:
200 лева на месец си е сериозна цена, направо не вярвам, че има кой да я плати.
Сашо, в коя част на София си брат?
Сеш ли се за моя приятел със залата от ФБ дето го коментира по едно време, малко е соц. Ама има щанги.
Майтап да става бе, на чужд гръб е по-весело 😄
Плащат, като стой та гледай, то иначе нямаше да съществуват тия зали.
Къде му е залата на твоя човек?
казано от Alexander Krastev на 02.04.19, 14:52:
как да правя тръстъри с 40 кила, които изглеждат като 100, кои модели на рийбок са на мода, зелени или лилави чорапи да нося, ей такива работи 😄
Някоя нова модна тенденция за брадите,също може да гепиш.
02.04.19
14:58
Значи съм на прав път, аз.
Залата е до Балканкар, някъде срещу Шкодата ако е още Шкода.
На тръстера се смеят само хера дето не го правят.
Айде, Саше едно междувременно, преди обръщанията Калсу да направим?
😜
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 02.04.19 15:00.
02.04.19
15:00
О, това ми е бая далече брат 🙂 Аз съм в Гео Милев и района.
абе за нормалния човек, силовите тренировки са трудни. Защо толкова малко хора искат да вдигат щанги, при положение че това развива тялото най-много? Ами много просто, трудно е, трябва да си дадеш зор, а отделно на това многото килограми плашат хората. Затова и няма как силовото трениране да е популярно.
02.04.19
15:03
Дам, далечко ти е.
Гори из Фестивала у-а няма ли нищо?
Това пък е най спортния район на София, ЦСКА, Фестивала, Универсияда, Армеец....
Ако там няма нищо значи е лоша работата.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 02.04.19 15:05.
казано от Bart Simpson на 02.04.19, 14:43:
02.04.19
15:05
казано от Bart Simpson на 02.04.19, 15:03:
Дам, далечко ти е.
Гори из Фестивала у-а няма ли нищо?
Ц, поне аз не знам да има.
Викаш Калсу, а? Много ми разбъркват схемата правенето на комплекси, щото си искат ресурс за възстановяване, пък аз сега си гоня други цели 🙂
По-натам може 🙂 макар че хич не се харесваме с бърпитата. Тях с какво може да ги сменя 😄
02.04.19
15:06
Уааааа хахаааа
Уахахахахаа
Уа хахахаха.
Смеха е за на Боби поста.
Не знам да има адекватен заместител бърпито иначе едва ли би било толкова широко употребявано упражнение.
Дърпа въздух, точно колкото DU.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 02.04.19 15:08.
02.04.19
15:09
казано от kaloyan на 02.04.19, 15:02:
абе за нормалния човек, силовите тренировки са трудни. Защо толкова малко хора искат да вдигат щанги, при положение че това развива тялото най-много? Ами много просто, трудно е, трябва да си дадеш зор, а отделно на това многото килограми плашат хората. Затова и няма как силовото трениране да е популярно.
Кала, силовите тренировки са най-елементарния спорт сигурно, след бягането, има малко техника, която някой добър треньор да ти покаже и от там няма нищо сложно 🙂
казано от Bart Simpson на 02.04.19, 15:06:
Уааааа хахаааа
Уахахахахаа
Уа хахахаха.
Смеха е за на Боби поста.
Не знам да има адекватен заместител бърпито иначе едва ли би било толкова широко употребявано упражнение.
Дърпа въздух, точно колкото DU.
Бе то дърпа, ама ползи от него не виждам 🙂 освен ако не искам да остана без въздух самоцелно
Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 02.04.19 15:10.
казано от Alexander Krastev на 02.04.19, 15:09:
Кала, силовите тренировки са най-елементарния спорт сигурно, след бягането, има малко техника, която някой добър треньор да ти покаже и от там няма нищо сложно 🙂
Струва ти се просто, защото си изградил базата като моторни умения вече.
И аз си мислех, че е елементарно, но в последно време на такива изпълнения се нагледах и то под контрола на персонални “треньори”, че веч е не съм толкова сигурен.
02.04.19
15:57
Я виж хора като мен колко време ни отнема да извършим съвсем естествено движение като клек или тяга.
А за бърпитата не съм съгласен с теб.
Ама ти като пушач или бивш такъв, разбира се че не виждаш смисъл в тях, защото пет - десет от тях и почва да ти се вие свят.
Бърпито е много яко упражнение.
Освен че взема въздуха е и страхотна многоставна гимнастика.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 02.04.19 15:58.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече