100 дни

Прескочи до:

19.02.2020

лежанка 1х130 - тяга 1х200; 10 пъти без почивка (7 минути)
двустранна преса с двупудовки 8,7,6 - набиране на дебела тръба 8,7,6

На пресата с пудовките тръгнах с голямата кошница за 8-ци на всички серии, но бързо спихнах :D
Върти ми се в главата някакви промени по схемата да почна по-чести тренировки с по-малък обем и по-голяма интензивност докато свалям кила.

RR

19.02.20
19:02

аз съм от 10 дни на минус не само въглени, но и драстично калории...мога да изям слон)))....та, по темата с интензивността мога да споделя, че при мен напряга нервната система доста.....а за тренировките, минах на обем повече, от колкото на всякаква интензивност...то е идеален вариант за малко ББ тренировки един вид, но с по-малък обем))...нещо средно...компромисен обем, компенсиращ се от интензивността до някъде (то е ясно, че силата ще падне, но все пак изва и момента за почивка от силовите цикли и презареждане на системите ;)..ама ти го знае де...само споделям...ти се вслушваш добре в организма си!

21.02.2020

клек 4х10 @ 120, 140, 160, 180
преса 10х1 @ 80 - гребане с трап бар 5х1 @ 150, 5х1 @ 120; без почивка (6:30)

Днес на клека първите 5 добре, 6-тото ме натисна и залитнах напред; от там бяха много грозни повторения :D После на трап бара мощно причерняване след всяко повторение, почти припадах, та реших да сваля тежестта след първите 5.

21.02.20
14:12

казано от Alexander Krastev на 21.02.20, 13:58:

21.02.2020

клек 4х10 @ 120, 140, 160, 180
преса 10х1 @ 80 - гребане с трап бар 5х1 @ 150, 5х1 @ 120; без почивка (6:30)

Днес на клека първите 5 добре, 6-тото ме натисна и залитнах напред; от там бяха много грозни повторения :D После на трап бара мощно причерняване след всяко повторение, почти припадах, та реших да сваля тежестта след първите 5.

Здравей Алекс,

мога ли да попитам, защо го правиш ? Искаш да се контузиш ли ?
И без да съм експерт виждам, че не изпълняваш правилно клека. А и коментара ти след това за причерняването ...

Здравей Христо,

Благодаря за загрижеността. Ще се радвам да ми посочиш основните грешки, които правя, за да не виси поста ти като сопол в студена зимна нощ.

Аз си знам какво не правя като хората, но всеки поглед отстрани е добре дошъл.

21.02.20
14:39

казано от Alexander Krastev на 21.02.20, 14:19:

Здравей Христо,

Благодаря за загрижеността. Ще се радвам да ми посочиш основните грешки, които правя, за да не виси поста ти като сопол в студена зимна нощ.

Аз си знам какво не правя като хората, но всеки поглед отстрани е добре дошъл.

Здравей Алекс,
да прав си просто мернах клипа и реагирах.. а трябваше да допиша :-).
Според мен губиш баланса при клека от самото начало .. навеждаш се напред и тежестта преминава в кръста а целта предполагам не е тази :-) . Но ти това го знаеш предполагам.
Да ти споделя, много лоши контузии стават от едно специфично упражнение наречено “Добро утро” към което виждам че вървиш .
Според мен слаба средна част на тялото, защото видимо проблема не е в краката .
Още нещо , когато клякаш погледа трябва да сочи нагоре не надолу :-)
Кое не е наред помисли но определено направи корекция .

Все пак спорта е за здраве .. нали :-)
Успех !

Мнението беше редактирано от Христо на 21.02.20 14:46.

21.02.20
14:54

казано от Христо Атанасов на 21.02.20, 14:39:

Според мен губиш баланса при клека от самото начало .. навеждаш се напред и тежестта преминава в кръста а целта предполагам не е тази :-)

Ko kaza, ko? :D Ти някога лоу бар клякал ли си, за един приятел питам :D

Другият път не пиши за неща, които не са ти ясни, става смешно.

21.02.20
15:05

казано от James Hinks на 21.02.20, 14:54:

Според мен губиш баланса при клека от самото начало .. навеждаш се напред и тежестта преминава в кръста а целта предполагам не е тази :-)

Ko kaza, ko? :D Ти някога лоу бар клякал ли си, за един приятел питам :D

Другият път не пиши за неща, които не са ти ясни, става смешно.

Здравей James Hinks.,
даже и не знам какво значи “лоу бар” но твоят приятел предполагам знае ;-)
Мисля, че във форума всеки може да споделя мнение и да бъде в помощ !
Ето аз видях проблем и се опитах да помогна, като споделих моето скромно мнение а ти ... !?

Целта на спорта е здравето .. нали !?
Бъди здрав :-)

ДЕ

21.02.20
15:05

Да ти споделя, много лоши контузии стават от едно специфично упражнение наречено “Добро утро” към което виждам че вървиш

Та той Кръстев дори стои по-изправен в движението, реално даже още повече се “навеждат” за такъв тип клякане........т.е. с лост сложен по-ниско, понеже казваш, че не знаеш какво е лоу бар.
ПФ, всъщност не знам и защо въобще го пиша това след последното ти изказване и готовността ти “”“”“да бъдеш в помощ”“”“” :-)

Мнението беше редактирано от Деян на 21.02.20 15:11.

21.02.20
15:31

Да ти споделя, много лоши контузии стават от едно специфично упражнение наречено “Добро утро” към което виждам че вървиш .!

Контузии могат да се получат от абсолютно всяко упражнение, при кофти техника и несъобразено натоварване.
А “Добро утро” всъщност е много полезно и ефективно упражнение.

21.02.20
15:32

казано от Деян на 21.02.20, 15:05:

Да ти споделя, много лоши контузии стават от едно специфично упражнение наречено “Добро утро” към което виждам че вървиш

Та той Кръстев дори стои по-изправен в движението, реално даже още повече се “навеждат” за такъв тип клякане........т.е. с лост сложен по-ниско, понеже казваш, че не знаеш какво е лоу бар.
ПФ, всъщност не знам и защо въобще го пиша това след последното ти изказване и готовността ти “”“”“да бъдеш в помощ”“”“” :-)

Здравей Деян

всеки сам преценява дали е добре за него или не .
Моята гледна точка е че това упражнение направено по този начин крие опасност и не бих го направил. Даже не разбирам, каква е целта  Има упражнение клек и тяга и двете са чудесни упражнения изпълнени по правилният начин. 
Тук виждам че се опитват да направят клекотяга и още нещо  , което намирам за рисковано, особенно правено с голяма тежест !?

Разбира се с моето мнение не ангажирам никой. Всеки сам преценява кое е правилно и кое не е . Все пак кръста си е негов , нали така !

Поздрави и успех !

21.02.20
15:33

казано от Христо Атанасов на 21.02.20, 15:05:

даже и не знам какво значи “лоу бар” но твоят приятел предполагам знае ;-)

Ами и аз не знам какво значи “езофагектомия чрез абдоминална и цервикална мобилизация” и поради тая причина не давам съвети в отделение по Гръдна хирургия.

Споделяй, в помощ не си, ама поне е забавно как даде акъл на един от най-стабилните клекачи, как да го прави правилно.

Ето аз видях проблем и се опитах да помогна, като споделих моето скромно мнение а ти ... !?

Видя нещо, което не е проблем. А това, че не знаеш какво е отделен въпрос. А аз какво?

казано от Христо Атанасов на 21.02.20, 15:32:

Има упражнение клек и тяга и двете са чудесни упражнения изпълнени по правилният начин.

И кой е праивлният начин, пак за оня приятел питам?

казано от Христо Атанасов на 21.02.20, 15:32:

Тук виждам че се опитват да направят клекотяга и още нещо  , което намирам за рисковано, особенно правено с голяма тежест !?

Те с малка тежест са по-рискови...

Мнението беше редактирано от James Hinks на 21.02.20 15:44.

21.02.20
15:36

Да, всеки може да споделя мнение, но не всеки може да бъде в помощ. Ти например не можеш.

Целта на спорта е здравето .. нали !?

И резултати - да ставаш по-силен, бърз, експлозивен, издръжлив.

21.02.20
15:45

казано от Петко К на 21.02.20, 15:31:

Да ти споделя, много лоши контузии стават от едно специфично упражнение наречено “Добро утро” към което виждам че вървиш .!

Контузии могат да се получат от абсолютно всяко упражнение, при кофти техника и несъобразено натоварване.
А “Добро утро” всъщност е много полезно и ефективно упражнение.

Здравей Петко,

Напълно съм съгласен с теб за техниката  и натоварването. За  “Добро утро” с правилната тежест е чудесно.
В случая на Алекс обаче и тази тежест мисля че не е добра идея . Според мен тягата може да се прави с големи тежести но Добро утро е рисковано . Това, което той прави не е движение на тяга а точно Добро утро и главно поради тази причина беше и коментарът ми .   

Благодаря за коментара!
Успех !

21.02.20
15:47

казано от Христо Атанасов на 21.02.20, 15:45:

Това, което той прави не е движение на тяга а точно Добро утро и главно поради тази причина беше и коментарът ми .

Това, което прави той е лоу бар клек. Изключително стабилен е и въобще нищо не рискува. Като не са ти ясни основни неща, не философствай излишно.

21.02.20
16:09

казано от James Hinks на 21.02.20, 15:47:

казано от Христо Атанасов на 21.02.20, 15:45:

Това, което той прави не е движение на тяга а точно Добро утро и главно поради тази причина беше и коментарът ми .

Това, което прави той е лоу бар клек. Изключително стабилен е и въобще нищо не рискува. Като не са ти ясни основни неща, не философствай излишно.

Здравей James Hinks,

за мен е важно да науча другата гледна точка и разсъждения. Аз не убедих никой със мнението си, но със сигурност, накарах някой да замисли :-).

Благодаря за коментарите !

Поздрави и бъди здрав !

RR

21.02.20
16:25

казано от Деян на 21.02.20, 15:05:

ето друга гледна точка, но общо има...4 части са

21.02.20
16:29

казано от Христо Атанасов на 21.02.20, 16:09:

за мен е важно да науча другата гледна точка и разсъждения

Няма друга гледна точка. Не си наясно с механиката на основните движения, твърдиш, че Адаша прави добро утро, лоубара бил клекотяга...Ами да, клеко тяга е, те всъщност двете движения са с еднаква механка на изпълнение, но с различен ход и положение на тежестта. Ето ти отправна точка, да научиш нещо полезно.

Аз не убедих никой със мнението си, но със сигурност, накарах някой да замисли :-).

Аха, да...
Преди много години учех занаят при мой приятел, изключителен майстор. Търпелив, обяснява ясно кое, защо и как, показва кое, защо и как, много талантлив и много, много добър. Хващам аз пилата, той ми вика “Брат, не така, обратно я хвани”. “Е що да е обратно, на мен така ми е по-удобно?!”. “Въобще не е удобно, но ръката ти не е свикнала, сега се учиш...”. Мина доста време, вече да кажем бях го докарал до калфа, един ден правя нещо и той ми вика “А сега хвани пилата както напъваше да го правиш в началото и направи ей товa с едикакъв си обем, профил и чело”. Хващам аз пилата, знам, че ме бъзка нещо, почвам и естествено всичко стана мазало, та накапвай, вади въздух, прави наново и както трябва...Та така...Не всичко, което на теб ти се струва правилно, когато си нямаш понятие от нещата, всъщност е такова. Та толкова ни и замисли... :D

Мнението беше редактирано от James Hinks на 21.02.20 16:31.

Bart Simpson

21.02.20
17:04

Абе кат видиш някой да кляка 10 х180 не трябва ли да е ясно, че е постигнато със знание, хъс и спортна злоба.
Аз като го гледах клипа ме заболя дееба и кат знам какво му е, направо можеш само да се кефиш, че някой има толкова воля да изтърпи толкова болка.
Аз кат си наредя за интервалите и дето ми е люби о да клякам, почвам да се посуквам, па да ди видя телефона, па дет вика Боби, да ходв да пикая, без да ми се пикае.
Мноо сърце трябва за таа работа, евала Саш.

RR

21.02.20
17:16

казано от Bart Simpson на 21.02.20, 17:04:

Абе кат видиш някой да кляка 10 х180 не трябва ли да е ясно, че е постигнато със знание, хъс и спортна злоба.
Аз като го гледах клипа ме заболя дееба и кат знам какво му е, направо можеш само да се кефиш, че някой има толкова воля да изтърпи толкова болка.
Аз кат си наредя за интервалите и дето ми е люби о да клякам, почвам да се посуквам, па да ди видя телефона, па дет вика Боби, да ходв да пикая, без да ми се пикае.
Мноо сърце трябва за таа работа, евала Саш.

Васе, всеки има гледна точка...и човека не е казал нищо лошо, а напротив, показа загриженост....

Bart Simpson

21.02.20
17:26

Васе, като цяло съм съгласен, но според мен...... И това което казвам е, че щом някой е стигналдо 10 х 180 значи знае какво прави.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 21.02.20 17:28.

RR

21.02.20
18:26

казано от Bart Simpson на 21.02.20, 17:26:

Васе, като цяло съм съгласен, но според мен...... И това което казвам е, че щом някой е стигналдо 10 х 180 значи знае какво прави.

Васе, това е 80% от неговия макс спряма тежестта, която е 2 пъти теглото му, ...ако не се лъжа и аз не бих направил десятка със 144, ако сметна за мен. Сашо е много силен, но преди това е интелигентен и културен човек и знам, че обръща внимание на неща, на които другите не само, че подминават, без да спират, но и никога не биха приели, защото са казани от определени хора, които мразят)))) ;)

Мнението беше редактирано от Rldik Ridik на 21.02.20 18:27.

22.02.20
08:31

казано от James Hinks на 21.02.20, 16:29:

за мен е важно да науча другата гледна точка и разсъждения

Няма друга гледна точка. Не си наясно с механиката на основните движения, твърдиш, че Адаша прави добро утро, лоубара бил клекотяга...Ами да, клеко тяга е, те всъщност двете движения са с еднаква механка на изпълнение, но с различен ход и положение на тежестта. Ето ти отправна точка, да научиш нещо полезно.

Аз не убедих никой със мнението си, но със сигурност, накарах някой да замисли :-).

Аха, да...
Преди много години учех занаят при мой приятел, изключителен майстор. Търпелив, обяснява ясно кое, защо и как, показва кое, защо и как, много талантлив и много, много добър. Хващам аз пилата, той ми вика “Брат, не така, обратно я хвани”. “Е що да е обратно, на мен така ми е по-удобно?!”. “Въобще не е удобно, но ръката ти не е свикнала, сега се учиш...”. Мина доста време, вече да кажем бях го докарал до калфа, един ден правя нещо и той ми вика “А сега хвани пилата както напъваше да го правиш в началото и направи ей товa с едикакъв си обем, профил и чело”. Хващам аз пилата, знам, че ме бъзка нещо, почвам и естествено всичко стана мазало, та накапвай, вади въздух, прави наново и както трябва...Та така...Не всичко, което на теб ти се струва правилно, когато си нямаш понятие от нещата, всъщност е такова. Та толкова ни и замисли... :D

Здравей James Hinks,

първо бих искал да кажа, че коментарите ми са съвсем добронамерени а аз не съм професионалист в тази област .
За мен, когато някой не може да ми обясни неговата теза с прости думи значи нещо не е наред . Или аз не мога да го разбера-греша или човека който го обяснява не го разбира. И когато имам такъв случай аз започвам да анализирам нещата, първо съм критичен към себе си и търся грешката при мен.
Какво аз анализирах при мен .
Преди 30 години, когато когато понятието, ”лоу бар” не съществуваше имаше същите упражнения клек , лег и тяга (о да класика :-)) и понеже аз не бях щангист а борец ние се учехме от щангистите, как да изпълняваме упражненията правилно, защото те бяха част от тренировката. При тях първо беше техниката. (Специално за клека съм клякал с пудовката 32 кг., пред гърди докато зауча правилно упражнението в смисъл да държа гръбначния стълб, кръста, таз, колена, пети в правилна позиция)
Никой от щангите не показваше, нещото което виждам да се прави в конкретния случай а това бяха професионални треньори, които обучаваха. И не видях нито един от щангите да прави подобно движение.
Напротив, насоките им бяха точно обратните . Корема прибран, гърбът изправен погледа над хоризонтала т.е. естественното движение. Никакво залитане , навеждане и други извън диапазона на движението.
След това съм виждал, каква котнузия може да причини упражнението “Добро утро”.   
Та изхождайки от моя, скромен опит и познания в конкретния случай аз държа на гледната си точка защото вярвам на хората които ми показваха как се кляка !

И понеже виждам че си дал пример от твоя житейски опит позволи ми и аз да ти отговоря кратко със същото.
Сина ми тинейджърът :-) който преди време когато започнах да уча да бяга за кеф и не само един ден ми каза . Баща ми само ще бягаме ли дай нещо да раздвижим. Добре казах аз какво имаш в предвид. Чакай сега ще ти покажа едно много яко упражнение. И какво мислиш ми показа той “Зайо” само че добавил и лицева опора но не точно ;-). 
Казвам му Това съм го правил когато бях на твоите години а той Не може, в грешка си това го е измислил еди кой си и се казва “Бърпи” ;-)

Та с това искам да ти кажа. Времената може и да се менят но клекът със щанга не ! 

За мен винаги има друга гледна точка, защото моята гледна точка е моят лимит а той не ми е достатъчен !

Поздрави и успех !

Мнението беше редактирано от Христо на 22.02.20 08:44.

Христо, оценявам желанието ти да даваш съвети, но тук си дълбоко в грешка.

Лоу-бар клека съществува от много повече от 30 години. Всички (почти) трибойци клякат така. Щангистите клякат хай-бар, заради основните движения в спорта.

Аз мога да клякам и по двата начина. За моята антропометрия лоу-бар клека е по-подходящ и повече ми харесва. Повярвай ми, в кръста няма напрежение, ако има кой да те научи и сам може да провериш. Явно не си запознат с механиката на движението и работата на мускулите. Както и не знаеш какво да гледаш в изпълнението на дадено упражнение. Както и, че има варианти на упражнението клек.

Понеже казваш, че ми е слаба “средната част” - сигурно имаш предвид поясните мускули - само ще ти кажа, че имам 2х220 клек БЕЗ КОЛАН и 260 тяга пак БЕЗ КОЛАН. Не знам това слабо ли е, силно ли е, оставям ти да прецениш.

Добро утро-то е съвсем друго упражнение, но ако ти не виждаш разликите, мисля че е по-добре дискусията да приключи дотук :)

22.02.20
08:58

казано от Alexander Krastev на 22.02.20, 08:49:

Лоу-бар клека съществува от много повече от 30 години. Всички (почти) трибойци клякат така. Щангистите клякат хай-бар, заради основните движения в спорта.

Аз мога да клякам и по двата начина. За моята антропометрия лоу-бар клека е по-подходящ и повече ми харесва. Повярвай ми, в кръста няма напрежение, ако има кой да те научи и сам може да провериш. Явно не си запознат с механиката на движението и работата на мускулите. Както и не знаеш какво да гледаш в изпълнението на дадено упражнение. Както и, че има варианти на упражнението клек.

Понеже казваш, че ми е слаба “средната част” - сигурно имаш предвид поясните мускули - само ще ти кажа, че имам 2х220 клек БЕЗ КОЛАН и 260 тяга пак БЕЗ КОЛАН. Не знам това слабо ли е, силно ли е, оставям ти да прецениш.

Добро утро-то е съвсем друго упражнение, но ако ти не виждаш разликите, мисля че е по-добре дискусията да приключи дотук :)

Здравей Алекс,

разбрах те благодаря че ме изтърпяхте :-)

Успех !
И да ти наистина си силен :-) просто се пази !

Благодаря!

Не мисля, че съм силен. Има много по-силни хора от мен, дори и тук във форума. Примера с клека и тягата без колан го дадох само за сравнение с тежестта от вчерашния клек, т.е. че това, както и други писаха е под 80% от 1ПМ. Иначе за един е леко, за друг тежко, за натрениран трибоец в моята категория е разгрявка :D Човек трябва да се сравнява основно със себе си.

Поздрави!

22.02.20
09:39

На БЕЗ КОЛАН сякаш ти залепва Caps Lock :)
Много си скромен, ама натренираният трибоец с 260 тяга за загрявка БЕЗ КОЛАН, сигурно е на чай от мента и е веган.

казано от Brown Bomber на 22.02.20, 09:39:

натренираният трибоец с 260 тяга за загрявка БЕЗ КОЛАН, сигурно е на чай от мента и е веган.

Смятай на месо и зоб как ще е :D

23.02.20
08:04

казано от Alexander Krastev на 22.02.20, 08:49:

Здравей Алекс,

пропуснах да отговоря на коментара ти за “средната част”. Предположението ми за средната част беше насочено към коремната преса, защото за да клякаш с тази тежест (без колан) явно поясните мускули са си наред . Предполагам, че знаеш ролята на коремнните мускули и компресията, която създават при напрежение за баланса на тялото. Нямам представа как трибойците тренират пресата си но знам, че тя е важна за цялостния баланс на тялото а при клека, баланса е нужен . 
Аз тренирам пресата си почти всеки ден, въпреки че не правя упражнения с такава тежест. Любимото ми упражнение е повдигане на краката от вис . Или, както сина ми му казва “чукни или забрави че правиш нещо” :-) в смисъл пищялите да допрат лоста.
Та за мен това може да е възможна причина.
Дано съм ти бил от полза с моите ... съждения :-)

Поздрави! Скромен в успехите и упорит в начинанията !

24.02.20
11:22

Ай ся, Адаш, земи тия коремни преси, че да заякнеш малко :D

казано от James Hinks на 24.02.20, 11:22:

Ай ся, Адаш, земи тия коремни преси, че да заякнеш малко :D

:D

Не мога, Адаш - от толкова сипване надебелях и сега не мога да се сгъна. Сигурно и бърпита трябва да почна да правя малко за въздух и кардио :D

24.02.2020

лежанка 1х130 - тяга 1х200; 10 пъти без почивка(6:00)
двустранна преса с двупудовки 8,8,6 - набиране на дебела тръба 8,8,6

26.02.2020

клек 10х125, 10х145, 10х165, 8х185

... и трябваше да тръгвам от залата.

На 185 залитнах напред на 8-то и едва-едва ги станах, причерня ми с щангата на гръб и реших, че е най-разумно да я върна на стойките :)

27.02.20
12:26

Пак бързаш излишно.

казано от James Hinks на 27.02.20, 12:26:

Пак бързаш излишно.

Право думаш, Адаш :)

И аз това си помислих вчера, ама вече бях залитнал със щангата :D

27.02.20
14:04

Той човека ти каза за коремните преси, ама ти се ослушваш... :D

28.02.20
09:16

казано от James Hinks на 27.02.20, 14:04:

Той човека ти каза за коремните преси, ама ти се ослушваш... :D

Здравей James Hinks,

виждам, че мнението ми за коремната преса те е впечатлило ;-) за което много се радвам :-). В началото на 90-те, когато започнах да тренирам сериозно с тежести основните упражнения, които правех бяха клек , лег и тяга. Имаше едно счупено трабанче пред нас, което беше мерило за напредъка :-) Хващаш го отзад за бронята и вдгаш, колкото пъти можеш (отпред тежеше). 
В залата коремна преса изобщо не тренирах а и никой не тренираше, тя си беше здрава от преди пък и колан си имаше за целта.
С течение на обстоятелствата престанах да тренирам известно време и естественно тялото се промени . Като цяло бях запазил форма, сила имаше но баланса го нямаше, някои части на тялото се отпуснаха прекалено, особенно корема. Килограмите отидоха доста нагоре и се появиха проблемите в кръста в коремната област , високото кръвно и т.н . След доста здравословни перипетии, накрая разбрах следното.
Бивш спортист няма !       
Сега трабанчето го няма, но аз си тренирам коремната преса редовно, защото размера на талията ми е мерило за здравето.
Та с тези си съждения искам да кажа , пазете си здравето. Това че буташ 300 днес не значи че ще го правиш до края.

Поздрави и успех !

28.02.20
09:29

Какво общо имат тренировките за корем с размера на талията?

Мнението беше редактирано от Петко К на 28.02.20 09:29.

28.02.20
11:44

казано от Христо Атанасов на 28.02.20, 09:16:

виждам, че мнението ми за коремната преса те е впечатлило ;-) за което много се радвам :-).

Как да не ме впечатли, то си е впечатляващо :D

В началото на 90-те, когато започнах да тренирам сериозно с тежести основните упражнения, които правех бяха клек , лег и тяга. Имаше едно счупено трабанче пред нас, което беше мерило за напредъка :-) Хващаш го отзад за бронята и вдгаш, колкото пъти можеш (отпред тежеше).

Тогава така вдигах Москвич и Лада, а Трабанта пък отпред и отстрани :D

Сега трабанчето го няма, но аз си тренирам коремната преса редовно, защото размера на талията ми е мерило за здравето.

Има нещо в това,ч е е мерило, ама не е само самият размер на талията...

Та с тези си съждения искам да кажа , пазете си здравето. Това че буташ 300 днес не значи че ще го правиш до края.

Е хубаво, че си ти да ни го кажеш :D

Мнението беше редактирано от James Hinks на 28.02.20 11:45.

28.02.20
12:02

казано от James Hinks на 28.02.20, 11:44:

виждам, че мнението ми за коремната преса те е впечатлило ;-) за което много се радвам :-).

Как да не ме впечатли, то си е впечатляващо :D

В началото на 90-те, когато започнах да тренирам сериозно с тежести основните упражнения, които правех бяха клек , лег и тяга. Имаше едно счупено трабанче пред нас, което беше мерило за напредъка :-) Хващаш го отзад за бронята и вдгаш, колкото пъти можеш (отпред тежеше).

Тогава така вдигах Москвич и Лада, а Трабанта пък отпред и отстрани :D

Има нещо в това,ч е е мерило, ама не е само самият размер на талията...

Е хубаво, че си ти да ни го кажеш :D

Здравей James Hinks,

при мен акъла идваше бавно и болезнено, но накрая за съжаление, остана само болката :-)

Поздрави !
** и да не забравиш да снимаш как вдигаш Москвича че е 1200 !?

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1