Не е нужно да броиш звездите, но на всеки който е вдигал сериозни тежести е ясно, че торса следва много точно положението на главата. За тягата, чудесно се вижда как торса ти увисва, краката ти изпреварват горната част на тялото и в един момент изтегляш целият торс назад за да вдигнеш лоста,
Белчо също не стъпва особено широко, поразгледай му техниката и се надявам да разбереш.
Погледни, че почти през цялото време преди заключването на щангата тялото се движи само нагоре.
30.09.17
16:09
Принципно си прав за торса и главата. Като натежи и то тялото почва само да наглася кое-къде. Тия 140 кила на тясна тяга са доста далече от тежки 😄 тъй че техниката тука, както казах, е най-вече да не ме боли нищо на първо място, пък след това ефективност.
Между другото, този на клипчето бая широко си стъпва - моя разкрач е като за нормална тяга, а на този пръстите му почти опират в дисковете. Освен това сме със съвсем различни пропорции - аз тряя да имам още една става някъде по бедрата, че да мога да стоя толкова изправен в стартова позиция. Сумо тяга като цяло правят хора с по-къси ръце и бедра и с дълъг торс, аз съм с дълги крайници.
30.09.17
16:15
30.09.2017
клек гръб 5х5х130
тясна тяга 5х5х160
палоф преса, планк
Днес храната много мощна : 1/2 тенджера гореща пилешка чорба, сланина, лук и бел лебец. За десерт филии (бел лебец, естествено) с 1 пръст краве масло и мед.
02.10.17
14:17
02.10.2017
раменна преса 5,5,5,5,5х70 - набиране 5,5,5,5,5х(+20)
обръщане от вис 5,5,5х100 - кофички 5,5,5х(+30)
Обръщах с някъв крив лост. Кирташка работа...
За протокола - редувахме се с един, дет правеше ‘тяга’ 😄 Опитах се да му покажа как се прави тяга, той се отказа 😄
02.10.17
14:40
казано от Alexander Krastev на 02.10.17, 14:17:
Обръщах с някъв крив лост. Кирташка работа...
НО, Ю ДОНТ ЛИФТ. 😄
Мнението беше редактирано от Barberian на 05.10.17 12:41.
02.10.17
14:53
Еми те хората с крив лост за бицепс сгъват, аз обръщам 😄
03.10.17
15:55
03.10.2017
клек на гърди 5х5х110
тясна тяга 5х5х170
палоф преса, планкове
От Петък/Събота съм лепнал някаква гадост и имам брутална хрема. След тренировка всичко е екстра, но 2-3 часа след това всичко е по старому.
03.10.17
16:00
Сложи в едно канче, джинджифил, чесън, розмарин, мащерка и звезден анасон ако имаш, покрий с четири пръста вода кипни сместа и след това сложи капак, дръпни от котлона. Изчакай десетина минути. СЛед това кипни отново, метни си една кърпа на главата и дишай изпаренията на няколко пъти по 30-40 секунди.
Аз след това си слагам някакъв подсладител и го изпивам като чай.
03.10.17
16:07
А горната рецепта мога ли успешно да я комбинирам с домашна греяна ракия 😄
казано от Alexander Krastev на 03.10.17, 16:07:
А горната рецепта мога ли успешно да я комбинирам с домашна греяна ракия
Не знам дали инхалациата с греяна ракия ще ти отпуши синусите, но ще има определен ефект върху ЦНС-то ти и то по-бързо, отколкото оралното й приложение. 🙂
03.10.17
17:05
Е, аз имах предвид орално приложение на ракията 😄
Нали знаеш в България какво се предписва като универсално лечение:
- намажи го с ракия
- разтрий го с ракия
- изпий една ракия
03.10.17
17:08
......Или:
- Абе що не пиеш, бе-да не си болен :-)))))
03.10.17
18:06
В света питат-за колко време ще подействат хапчетата?
В България-може ли да се пие ракия с тези хапчета?
03.10.17
18:42
казано от Alexander Krastev на 03.10.17, 17:05:
Е, аз имах предвид орално приложение на ракията
- намажи го с ракия
- разтрий го с ракия
- изпий една ракия
Баща ми се лекува така цял живот и е на 70, научи го от майка си, която е на 93. Баба изпи първото си хапче за кръвно около 80🙂 Татко мисля, че още хапче не е лапал. Лекува ме и мен и сестра ми с ракия и в интерес на истината никой от изброените не боледувал сериозно, никога. Сестра ми не е фен на лекарствата аз също. Първите си хапчета изпих като станах фитнес маняк😄 Дано така да продължи до края.
Пропусна компрес с ракия на гърдите с черен пипер, гаргара с ракия за гърло и жабурене ако те боли зъб 😄
Мнението беше редактирано от Barberian на 03.10.17 19:06.
казано от Никой на 03.10.17, 18:42:
- намажи го с ракия
- разтрий го с ракия
- изпий една ракияБаща ми се лекува така цял живот и е на 70, научи го от майка си, която е на 93. Баба изпи първото си хапче за кръвно около 80 Татко мисля, че още хапче не е лапал. Лекува ме и мен и сестра ми с ракия и в интерес на истината никой от изброените не боледувал сериозно, никога. Сестра ми не е фен на лекарствата аз също. Първите си хапчета изпих като станах фитнес маняк Дано така да продължи до края.
Пропусна компрес с ракия на гърдите с черен пипер, гаргара с ракия за гърло и жабурене ако те боли зъб
И това изобщо не е наследственост, а е само от ракията? 🙂 Затова и целокупният български народ е с една от най-ниските продължителности на живота в ЕС, особено мъжете, които са основните “пациенти” на ракиеното лечение. 🙂
04.10.17
09:19
И моята пра-баба доживя до 90 години, всеки ден жулейки по един буркан червено вино за закуска 😄 Но пък никой не може да каже дали нямаше да доживее и до 100 (като нейната майка), ако не жулеше вино за закуска.
04.10.17
10:41
казано от Boby_ на 04.10.17, 09:01:
казано от Никой на 03.10.17, 18:42:
- намажи го с ракия
- разтрий го с ракия
- изпий една ракияБаща ми се лекува така цял живот и е на 70, научи го от майка си, която е на 93. Баба изпи първото си хапче за кръвно около 80 Татко мисля, че още хапче не е лапал. Лекува ме и мен и сестра ми с ракия и в интерес на истината никой от изброените не боледувал сериозно, никога. Сестра ми не е фен на лекарствата аз също. Първите си хапчета изпих като станах фитнес маняк Дано така да продължи до края.
Пропусна компрес с ракия на гърдите с черен пипер, гаргара с ракия за гърло и жабурене ако те боли зъбИ това изобщо не е наследственост, а е само от ракията? Затова и целокупният български народ е с една от най-ниските продължителности на живота в ЕС, особено мъжете, които са основните “пациенти” на ракиеното лечение.
Ти ме уби🙂 Ясно ми е, че всичко е ген. За целия ми живот са ми слагали 2 или 3 компреса на гърдите като много малък. Реално по- скоро не сме лекувани с нищо, защото сме били здрави, а не че ракията ни е лекувала. Може обаче да се порасъждава дали това не е защото почти до пълнолетие спяхме без никакво отопление зимата и разни ей такива уж дреболии, които са типичното виждане на старото поколение. Баща ми като малки ни разтриваше със сняг чисто голи на терасата. Това го виждам и сега когато децата са в Англия. Баба им като ги видя зимата в детската градина на двора само по блузки и се разплака. Каза, че ще ги уморим. Истината обаче е, че децата нямат дори хрема.
Мнението беше редактирано от Barberian на 04.10.17 10:56.
04.10.17
10:51
Няма гаранция, че ако пушиш или пиеш не ще да си дълголетник, както и ако си трезвеник и непушач, че ще живееш по-дълго. Примери в тази насока-бол. Статистически погледнато обаче, ако вземем 100 човека, починали в 50-те или 60-те си години, сигурно поне 80 % ще са били пушачи и пиещи. Като казвам пиещи, нямам предвид 1 ракия всеки ден, нито пък супер алкохолици. Говоря за масовката-хапване, пийване ежедневно, наднормено тегло и т.н. Ей това са болшинството, които ги “удря”.
04.10.17
11:07
казано от Deyan на 04.10.17, 10:51:
Няма гаранция, че ако пушиш или пиеш не ще да си дълголетник, както и ако си трезвеник и непушач, че ще живееш по-дълго. Примери в тази насока-бол. Статистически погледнато обаче, ако вземем 100 човека, починали в 50-те или 60-те си години, сигурно поне 80 % ще са били пушачи и пиещи. Като казвам пиещи, нямам предвид 1 ракия всеки ден, нито пък супер алкохолици. Говоря за масовката-хапване, пийване ежедневно, наднормено тегло и т.н. Ей това са болшинството, които ги “удря”.
То няма гаранция за нищо. Баба ми когато се пенсионира беше много дебела, не съм я теглил, но беше дебела. Винаги съм си мислил, че ще бере ядове и ако трябва да съм, честен не мислих, че ще стигне 93, дай Боже още. С годините отслабна и сега е като фиданка🙂 Мъжа и- дядо, пушеше по 2,3 кутии Арда и заспиваше с цигарата🙂 Всичките му дрехи бяха изгорени. Някакъв пиян го удари зад врата, разви тумор в мозъка и замина за 40 дена на 67.
Аз обаче мисля, че високата смъртност в България не се дължи на ракията и алкохола като цяло. Виждам как живеят тук пенсионерите и какви коли карат на 80 години. В България дори и да си здрав, ако си пенсионер просто не ти се живее, особенно ако си в града и нямаш дворче което да ти помага и на джоба и на психиката. Ще става по лошо, за съжаление. Топим се с 50000 на година, тази година би рекорда по ниска раждаемост, няма да коментирам колко от бебетата са мургавички. Освен отрицателния прираст, тези които плащат намаляват, за сметка на тези които не плащат. Не е нужно, да съм голям математик за да си представя картинката след 50 години. Те и ООН го казаха де🙂
Мнението беше редактирано от Barberian на 04.10.17 11:08.
04.10.17
11:11
Ама разбира се, че има много фактори-храна, стрес и т.н. Дори ей сега като се замисля за хората около 50-60 г., които са починали в квартала примерно, много рядко да е някой, за когото да кажат: “абе нито пушеше, нито пиеше, какво му стана”. Масово са си “угаждали” ежедневно. Това имам предвид, т.е. процентното съотношение.
Според мен дълголетието на предишните поколения се дължи най-вече на много по - чистите храни ( имам предвид не генномодифицирани и с много по- малко химмии). Много по- малкото стрес сравнено с модерната среда. Отделно са липсвали всички тези облъчвания с радиосигнали и радиация. Въздухът не е бил толкова обгазяван от коли, тецове, заводи и прочие. Цялото това нещо в съвкупност води до по- краткотрайна продължителност на живота. Иначе 50 грама ракия или чаша вино не смятам , че дава някаква разлика и в положителна и в отрицателна насока.
04.10.17
11:19
казано от Deyan на 04.10.17, 11:11:
Ама разбира се, че има много фактори-храна, стрес и т.н. Дори ей сега като се замисля за хората около 50-60 г., които са починали в квартала примерно, много рядко да е някой, за когото да кажат: “абе нито пушеше, нито пиеше, какво му стана”. Масово са си “угаждали” ежедневно. Това имам предвид, т.е. процентното съотношение.
Доста пенсионери подстригваме. Казвам ти честно, като ги гледам и ми се реве, като се сетя в България. Абсолютно всички са в настроение. Мокасините, шарените чорапи, скъпи очила и телефон. Колите им не ги виждам, защото паркинга е зад салона, но ги виждам с кабриолетите по улиците. Естествено, не всички карат кабриолети, но в България колко такива сме виждали. На всичкото отгоре капризни. Три косъма има на главата ама претенции 😄 Това е нулев стрес. Така аз ще живея 234 години. В България пенсионерите ходят по най- евтините салони и се подстригват номер 2 с машинката, че повече време изкарват и по евтино:(
04.10.17
11:25
Абе ние тука хубаво си говорим, но средната продължителност на живота бавно и постепенно се покачва. Преди 100 години дълголетниците не са били чаааак толкова много и рядко са доживявали 100 години.
Със сигурност стресът е сред основните фактори, както и “лошата” храна - полуфабрикати, растителни и хидрогенирани мазнини, изкуствени оцветители и овкусители.
04.10.17
11:25
В Гърция някой като почине на 85 и викат-ееее, млад си отиде.
Не е от зехтина, от мързела е.
Работата на полето и продължителността на живота са обратнопропорционални.
Макар да има, жени предимно, по селата, които копат лозе на 80 годишна възраст.
Моят личен пример-баща ми почина на 50-пушач, ядящ мазно и нехаещ за здравето си.Военен пилот и здрав като буца.Дядо ми прехвърли 80-те с цигара в уста, започнал ги е в казармата, но след като починаха баба ми и баща ми, това му изпи силите и си отиде и той.Според мен стреса е сред основните фактори(лично мнение).
казано от Иван Марков на 04.10.17, 11:18:
Според мен дълголетието на предишните поколения
Какво дълголетие???
Стандартно от 6-8-10 деца в семейство са оцелявали 1-2.
И изобщо не е било по-чисто от сега.
Всички въглища ,мини,отопление,заводи и тн. са докарвали ниво на замърсеност близко и по-високо от сегашното...колкото и странно да ви се струва.
Няма какво толкова да се гадае - има достатъчно показателна статистика.
Най-много са смъртните случаи в клас IX - Болести на органите на кръвообращението (I00-I99) (т. е. болести на сърдечно-съдовата система) и то с много пред онкологичните заболявания.
А рисковите фактори за сърдечно-съдови заболявания са добре известни:
Повишено кръвно налягане
Повишен LDL холестерол
Диабет и преддиабет
Тютюнопушене
Наднормено тегло и затлъстяване
Липса на физическа активност
Семейна история на сърдечно-съдови заболявания
Прееклампсия по време на бременността
Нездравословна диета
Възраст
Ако ги пресеем внимателно, ще видим, че на някои от тях са следствия от други, а на трети не можем да повлияем. Остават тютюнопушене, затлъстяване, липса на активност и кофти хранене. Ако оправим тях, за останалото няма какво да се грижим толкова.
Колкото до продължителността на живота, тя наистина расте непрестанно. Очаква се обаче този процес да се обърне и напредъкът в медицината да не може да компенсира повече затлъстяването и лошото хранене. Смята се, че поколението на сегашните деца ще е първото, което ще живее по-кратко от своите родители.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 04.10.17 11:31.
04.10.17
11:32
казано от nervak на 04.10.17, 11:27:
Какво дълголетие???
Всички въглища ,мини,отопление,заводи и тн. са докарвали ниво на замърсеност близко и по-високо от сегашното...колкото и странно да ви се струва.
Че и храната е била доста по-бедна тогава - къде ти омега-3, риби, морски дарове, зехтин, а-у.
Сух хлебец с лук е била основната храна на овчарите, ако сте чели Захарий Стоянов.
Щях да пиша и други работи за децата, смисъла на живота от биологична гледна точка и т.н. ама много дълбока ще стане темата 😄
04.10.17
11:33
А философски погледнато-животът е дълъг, колкото го изпъстриш със спомени.
Колкото повече неща си спомняш-толкова по-дълго си живял.
Едит:Сашо, аз вече я задълбочих lol
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 04.10.17 11:34.
04.10.17
11:34
казано от Boby_ на 04.10.17, 11:28:
Колкото до продължителността на живота, тя наистина расте непрестанно. Очаква се обаче този процес да се обърне и напредъкът в медицината да не може да компенсира повече затлъстяването и лошото хранене. Смята се, че поколението на сегашните деца ще е първото, което ще живее по-кратко от своите родители.
Няма нищо вечно в природата, колкото и да се развива науката, не може до безкрайност да продължвата определени процеси и винаги има пикове и спадове.
04.10.17
11:35
Ето нещо на Джордж Карлин в близост до темата, касаещо сегашният ни живот:
„Парадоксът на нашето време е, че имаме високи сгради, но ниска търпимост, широки магистрали, но тесни възгледи. Харчим повече, но имаме по-малко, купуваме повече, но се радваме на по-малко. Имаме по-големи къщи и по-малки семейства, повече удобства, но по-малко време. Имаме повече образование, но по-малко разум, повече знания, но по-лоша преценка, имаме повече експерти, но и повече проблеми, повече медицина, но по-малко здраве.
Пием твърде много, пушим твърде много, харчим твърде безотговорно, смеем се твърде малко, шофираме твърде бързо, ядосваме се твърде лесно, лягаме си твърде късно, събуждаме се твърде уморени, четем твърде малко, гледаме твърде много телевизия и се молим твърде рядко. Увеличихме притежанията си, но намалихме ценностите си. Говорим твърде много, обичаме твърде рядко и мразим твърде често.
Знаем как да преживяваме, но не знаем как да живеем. Добавихме години към човешкия живот, но не добавихме живот към годините. Отидохме на луната и се върнахме, но ни е трудно да прекосим улицата и да се запознаем с новия съсед. Покорихме космическите ширини, но не и душевните. Правим по-големи неща. но не и по-добри неща.
Пречистихме въздуха, но замърсихме душата. Подчинихме атома, но не и предразсъдъците си. Пишем повече, но научаваме по-малко. Планираме повече, но постигаме по-малко. Научихме се да бързаме, но не и да чакаме. Правим нови компютри, които складират повече информация и бълват повече копия от когато и да било, но общуваме все по-малко.
Това е времето на бързото хранене и лошото храносмилане, големите мъже и дребните души, лесните печалби и трудните връзки. Времето на по-големи семейни доходи и повече разводи, по-красиви къщи и разбити домове. Времето на кратките пътувания, еднократните памперси и еднократния морал, връзките за една нощ и наднорменото тегло и на хапчетата, които правят всичко – възбуждат ни, успокояват ни, убиват ни. Време, в което има много на витрината, но малко в склада. Време, когато технологията позволява това писмо да стигне до вас, но също ви позволява да го споделите или просто да натиснете „изтриване”.
Запомнете, отделете повече време на тези, които обичате, защото те не са с вас завинаги. Запомнете, кажете блага дума на този, който ви гледа отдолу нагоре с възхищение, защото това малко същество скоро ще порасне и няма да е вече до вас. Запомнете и горещо прегърнете човека до себе си, защото това е единственото съкровище, което можете да дадете от сърцето си и не струва нито стотинка.
Запомнете и казвайте „обичам те” на любимите си, но най-вече наистина го мислете. Целувка и прегръдка могат да поправят всяка злина, когато идват от сърцето. Запомнете и се дръжте за ръце, и ценете моментите, когато сте заедно, защото един ден този човек няма да е до вас. Отделете време да се обичате, намерете време да си говорите, и намерете време да споделяте всичко, което имате да си кажете.
Защото животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни.”
казано от Alexander Krastev на 04.10.17, 11:32:
Щях да пиша и други работи за децата, смисъла на живота от биологична гледна точка и т.н. ама много дълбока ще стане темата
🙂 Пиша това и приключвам със спама.
Нали знаеш какви са двете причини да живееш:
1. Родил си се.
2. Все още не си умрял.
😄
04.10.17
11:36
Абе да ти кажа има описани случаи, в които има разтеж на трети комплект зъби, което според мен е генетична заложба за доста по-дълга продължителност на живота.
казано от nervak на 04.10.17, 11:27:
казано от Иван Марков на 04.10.17, 11:18:
Според мен дълголетието на предишните поколения
ми
Какво дълголетие???
Ми от страна на прадядовците, прабабите , бабите и дядовците ми и техните братя и сестри- всичките са доживели/ доживиха някаква форма на старост. Прабаба ми и прадядо ми дори ги помня от детството. Смъртността в онзи период се дължи главно на липсата на адекватна медицина или липсата на достъп до каквато и да е медицина. Не знам за статистиката, но в квартала няма да казвам колко народ само на по 40-50 години си отидоха. Баба ми цял живот на хляб, мляко и сирене е карала и до скоро беше по- здрава от мен.
04.10.17
12:15
За мен на първо място е стреса. Ясно ми е, че примера с един човек няма как да е доказателство, но отново ще дам пример с баба. Тя не се храни здравословно. Като по млада ядеше много сладко, сланина, олио и тн. (Баща ми също денонощно, целогодишно яде сланина и е 40 кила с напикани гащи 😄) Сега за да пести пари и да ги трупа в банката за внуците, яде още по големи боклуци. Някакви салами от 2 лв. видях последно. Преди около 15 години, когато баба живееше на село, което е на 20 км от града, татко реши да я прибере в града. Беше на около 80, живее сама, зимата пада много сняг, понякога той не може да отиде, тя не си вдига телефона и тн. Дойде в града и започна да гасне! Татко се скарал с майка, аз не се храня редовно 😄 За една зима жената рухна. Не можеше да отиде до тоалетната, олежа се, ядосва се за глупости и тн.На пролет татко я върна на село. Дворчето, градината, цветята, копа нещо там сади, праща кашони 😄 Не само че живна ами изкара още 15 години и продължава. Много пъти повтаря, че ако татко я беше оставил в града досега да е под земята.
Мнението беше редактирано от Barberian на 04.10.17 12:18.
04.10.17
14:27
04.10.2017
лег 5,5,5,5,5х115 - набиране 5,5,5,5,5х(+20)
обръщане от вис 3х105, 5,5х100 - кофички 5,5,5х(+40)
Обръщането пак с някъв кирташки лост, не стига че крив, ми и лагерите му блокирали д*ба. Поне така заяква хвата, буахаха
Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 04.10.17 14:27.
05.10.17
14:04
За триене🙂
Мнението беше редактирано от Barberian на 05.10.17 14:05.
05.10.17
14:32
05.10.2017
клек на гръб 5х5х140
тяга 5х5х180
едностранна фермерска с 30кг, палоф преси, планкове
казано от Alexander Krastev на 04.10.17, 14:27:
Поне така заяква хвата, буахаха
Заяква - к*р. Само първите две серии бяха в надхват, после ключ. С читав лост може би и 5-те серии щях да изкарам в надхват. Абе оправдания... Иначе днес май не бях добре възстановен, тежичко беше, нямаше скорост в движенията, макар да не е имало откази и всичко с резерв.
Леле, какъв тумбак съм отпрал, ц,ц,ц:
05.10.17
14:35
Корем има, ама и на лоста бая дискове има.
05.10.17
14:43
Ба, има - повече има по шкембака, тъй да кажем - един голям диск 😄
Защо така нарочно си изнасяш тежестта на пръстите на краката ?
Мнението беше редактирано от Madboy на 05.10.17 15:20.