25.09.17
23:40
казано от Madboy на 25.09.17, 23:37:
Това няма значение в случая, имат си преводач
Да, вярно е.
26.09.17
09:15
казано от Carbohydrate на 25.09.17, 22:32:
ами ела в нашата зала и ще ти избият зъбите))..няма да обяснявам защо..защото си мислиш за фактор, а при нас в Бургас това не върви)))..защото селяните не им пука кой си и с колко клякаш))(ще те изгърмят с дъмбел из от зад и толкоз.....ама незнам, дали са прави..щото ти подхождаш от позицията на някой си..Кой си?..къв си?...трябва ли да ни пука?! каквото си направиш, брат))))....
Лично за мен...аз изчаквам хората да си направят тягата с 50 кг...Мисля, че това е правилно. А, ако някой, като теб дойде и ми вземе щангата...ще му счупя зъбките, ако не разбере от думи първо...Спорта трябва да учи на нещо, според мен, и то е не на насилие
Карбо, “фитнесът” е спорт, като всички останали. Има си правила и етикет, които е силно препоръчително да се спазват. Основните са да си разтоварваш и прибираш тежестите, да си позабърсваш потните петна по уредите и лежанките, да не се пречкаш на някой, когато си прави серията, да си склонен да споделяш уредите по предназначение, когато имаш възможност и т.н.
Като тренирах баскетбол, задължително ходехме с маратонки с чисти подметки, не закъснявахме за тренировка и след приключване на заниманията си прибирахме топките в един сандък.
Който е тренирал футбол, също знае, че си има правила и освен тренировъчните занимания си има изваждане и прибиране на конуси, препятствия за прескачане, топки и т.н.
Да не говорим за бойните изкуства, където дисциплината пък е на съвсем друго ниво и е основополагаща за трениращия.
Това, че масово по залите ходят разни комплексирани селтаци, дето не са помирисвали организиран спорт и се държат, все едно залата им е бащиния, не означава, че те трябва да се толерират, защото това само им подхранва жалкото его. Напротив, тези типове трябва да се поставят на мястото им.
п.с. под “селтаци” имам предвид хора, с определен тип поведение, а не къде живеят или откъде идват.
Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 26.09.17 09:23.
Уредите всеки можд да ги ползва както прецени за редно стига да не нарушава тяхната цялост и да не застрашава околните( желателно е да не застрашава и себе си) от там нататък дали ще кляка, ще прави тяга трапец или предмишница в стойката за клек е негов избор, наистина бицепс може да правиш в цялата зала а да клякаш само на 1 място,,но уви понякога трябва да се поизчака.
26.09.17
10:16
Не виждам причина да правиш бицепс на стойка за клек, при положение, че обикновено тежестта е поне 3 пъти по-малка от тежестта за една мъртва тяга и спокойно може да си вземеш лоста от земята. Хем ще стане по-комплексно упражнение 😄 Не виждам и причина някой да прави “тяга” с тежест за сгъване за бицепс. То аз не виждам и причина при повечето билдъри да правят отделно бицепс с лоста, при положение, че го правят с тежестта, с която клякат, ама това е друга тема.
Аз тренирам в обедната почивка и нямам време да чакам разни наглеци да ползват уредите не по предназначение, само защото някаква грешна мода се е наложила във фитнес средите. Нямам нищо против да кляка, да бута преса, ако не му е удобно да се редуваме, няма да настоявам или да му преча - ще правя нещо друго. Ама аз съм отишъл да клякам и ще го чакам да прай 5 серии бицепс, да бе да, друг път.
26.09.17
10:41
Двуяка е ситуациатя и разбирам и двете страни.
Търпимост безусловно трябва да има, а тя може да съществува само и единственно когато е двустранна.
Ако клякащия има достатъчно търпение ако се наложи да обясни и ако бицепс-джията има търпение да изслуша доводите на по-опитния трениращ
Това е най-верния начин за развитие на ситуацията.
Нищо не пречи да опитваме.Поне тук при нас така се случват нещата и напрежение никога не е имало.
26.09.17
10:48
Досега не съм отказвал на никой да ползва стойката докато и аз тренирам, но ако дойде и просто ми махне щангата ще се се стигне до бой разбира се, без обяснения, без значение кой е, откъде е, колкото и да е селско да се биеш, че и по фитнес залите.
26.09.17
10:49
казано от Alexander Krastev на 26.09.17, 10:16:
Аз тренирам в обедната почивка
Александър, ти си автентичен пример за сентенцията: “Има ли желание, има и начин” :-) Как се справяш, няма да питам!
казано от Bart Simpson на 26.09.17, 10:41:
Ако клякащия има достатъчно търпение ако се наложи да обясни и ако бицепс-джията има търпение да изслуша доводите на по-опитния трениращ
Това е най-верния начин за развитие на ситуацията.
То аз с това завърших мнението си дето го цитира, ама ти каза, че фЪрляме лед в лицата на хората :-)))))
26.09.17
10:50
Никаква толерантност към сгъващите за бицепс по стойките за клек! Муахахаха ( зловещ смях )!
26.09.17
11:02
А, ко прайм когато пътувам до съседния град за подиум за щанги и на него човека се набира понеже има сложени ръкохватки на стойката? Преброих 6 места с ръкохватки за различните хватове и има поне още 5 прави лоста на кросфит станцията. Човека не пожела да се премести. И смятате, че понеже и той си плаща има право да се гаври? В България такъв наглец го причаквам след тренировка и му забивам ножицата във врата🙂 Такива както каза вчера и Славко ги има в спа центровете, виждаме ги в ресторантите, абе навсякъде са гадовете 😄
Тази категория хора, не заслужава повече внимание. Има една друга категория хора които срещам постоянно и си признавам, че им завиждам. Завиждам им защото аз това не го мога :(
Влизам в силовата стая. Някой прави тяга на станцията. Вижда ме, че съм със щангетки, но не влизам в клетката за клек а чакам в страни и загрявам. Идва и ме пита дали ще правя тяга и дали искам да се редуваме. Аз му отговарям, че ще изхвърлям или имам интервали и няма как. Човека си разваля кефа, тръгва да мести тежка щанга (естествено му помагам) и от подиума който му дава удобство и пространство се навира с лоста между пейките в тяснотията и другите хора и ми освобождава подиума!!! Това не е единичен случай и ме кара да се чувствам много дребна душица :(
Мнението беше редактирано от Barberian на 26.09.17 11:32.
26.09.17
11:34
Дидо както виждаш съм съгласен с тази заст от предходното ти мнение, коментара ми за леда бе насочен към друга част от мнението ти и главно към бургаската ситуация.
И как вообще някой си мисли, че има право да налага физически методи за разправа, това е толкова недупостимо.
Няма никаква търпимост в БГ, за пореден път се убеждавам в това.
Шокиран съм как толкова свестни момчета като вас допускат такова евентуално развитие на една наглед проста ситуация.
И, Сашо(нали може така да се обръщам към теб),това че твоето време е ограничено не значи, че си с предимство.Разбирам, че твоите тренировки са много стегнати и бързи, но за пореден път казвам-това е обществено място.Ако мен така ме изритваха когато вообще не знаех кое желязо за какво служи никога нямаше да се понауча и да понапредна.
Един приятелски съвет:
Следващия път като видиш някой новобранец като мен, защото мобе и аз да съм, питай го дали иска да му предложиш идея как и двамата да сте ефективни и да си направите тренировката с възможно най-високо КПД.
Най-вероятно девет от десет ще те изгледат лошо, но десетия на другия ден ще те поздрави и така се зараждат зрънцата крепящи едно нормално -функциониращо общество.
Едит:
Един прекрасен пример.Преди седмица този с дунапрените вместо ръкавици, споменавал съм го, най-якия в нашата зала идва при мен и ме пита дали ще ми трябват 27-ците, които си бях оставил върху дисковете, на които стъпвам за да правя повдигания за прасци.При положение, че ме вижда, че правя други серии.Аз ги оставих там защото правя по два пъти това упражнение в началото и края на тренировката.След като му минаха сериите с тях ги остави там от където ги взе.
С един друг пич, май поляк, се редувахме днес на abdominal-а и той на 40, аз на 55, след неговата серия ми връща тежеста на моета.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 26.09.17 11:57.
26.09.17
12:00
Аз лично никога не съм влизал в пререкание с когото и да било. Рядко е имало случай, например да са заети всички лежанки, та да няма къде да правя лег. За клекове...........в предната зала почти никой не клякаше, та и там бе свободно. А вече за останалите уреди-свободни тежести бол. Рядко се е случвало, просто някой да дойде и да ме пита колко ми остава, за да си направи организацията. Също така, на моята възраст избягвам да се занимавам, все пак нося отговорност за семейство и т.н. То не, че много от тук не са в сходна позиция, макар и по-млади. Защото има случаи, когато някой му вкараш една две, падне и вместо да осъзнае, че ще бъде набит, продължава да рипа като питбул. И на теб ти остава само да го пребиеш, а там вече последствията не се знае какви ще са. Е, може и теб да набият, както дойде.
Като стана дума, винаги съм се чудил на агресивните шофьори. С какво самочувствие и смелост, ей така излизат и скачат, без въобще да знаят срещу какъв човек се изправят. И да кажеш да са някои спортисти, ММ-йци, биткаджии, а те болшинството нахъсани слабаци, но рипкат. То затова и понякога го отнасят сериозно.
Апропо, забелязъл съм, че с малки изключения, в повечето случаи най-здравите хора по залите, са и най-толерантните и благоразположени.
Мнението беше редактирано от Деян на 26.09.17 12:02.
26.09.17
12:06
Боят и насилието не са оправдани на никое ниво и в никаква ситуация.Не ти ли се налага да защитиш семейството си, някой по-слаб или вообще някой в нужда, пресечи на другия тротоар и си продължи по пътя.Да отговориш с агресия на агресията е осъдително точно толкова, колкото и да предизвикаш агресия.
26.09.17
12:10
За да не остана недоразбран, ще кажа, че често се редувам с други хора по уредите и нямам нищо против това. Като видя, че някой се навърта около стойката за клек или лежанката и гледа въпросително, директно го питам дали иска да се въртиме. Товаря, разтоварвам, изчаквам. Тук изобщо не става въпрос за търпимост, а за принципи.
Аз не карам в аварийната лента в задръстване, не паркирам по тротоарите, не си хвърлям боклука на улицата през прозореца на колата, не пререждам хората по опашките в магазина, не къртя плочките в банята в 2 часа на обяд в Неделя, не си оставям лостовете натоварени, не сгъвам за бицепс на уред, който е предназначен за клек. И не става дума за бой, Бога ми, боят е последното нещо, за което бих се сетил в залата. Има толкова много други начини да поставиш някого на мястото му, когато поведението му е неуместно. Кой разбрал-разбрал 🙂
Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 26.09.17 12:12.
26.09.17
12:26
Както винаги съм казал-истината е крайъгълен камък заобиколен от мнения. С всичко казано исках да кажа, че там където се допират световете ни е необходима търпимост, не само към близките хора.
А адаша като тренира в обедната почивка и няма време си е негов проблем, ако на стойката клякат 5 човека пак няма да ти стигне времето.често бицепсосгъвачите дори не осъзнават че прещат, като им се обясни нормално лесно се решава проблема.
Мнението беше редактирано от Madboy на 26.09.17 12:50.
26.09.17
12:52
Айдеее, разутивайте се, кой от където е...след обед тренировка, ходете малко си починете 🙂
Като заемат стойката за клек, не по предназначение, например за бицепсови сгъвания, то е редно и аз така правя, да му се каже на човека да се премести. Защото стойката за клек е една, а бицепса не изисква такъв уред 🙂....
26.09.17
12:56
Карбо, така е, това казвам и аз.Начини има много, но ти говореше за дъмбел в гърба, а не някой от Сашовците.
26.09.17
13:00
Няма смисъл от агресия.
Всичко може да се реши приятелски и с диалог.
26.09.17
13:05
казано от Bart Simpson на 26.09.17, 12:56:
Карбо, така е, това казвам и аз.Начини има много, но ти говореше за дъмбел в гърба, а не някой от Сашовците.
ами, да дойде някой и брутално да ти хвърли щтангата, както описа Ивайло, се и провокация за конфликт. “Аз да не съм шматка”, си казват селяните и ето ти на))))...
26.09.17
13:07
казано от Светослав Захариев на 26.09.17, 13:00:
Няма смисъл от агресия.
Всичко може да се реши приятелски и с диалог.
ами те приятелски го удрят, иначииии ще го убият)))
26.09.17
13:12
казано от Madboy на 26.09.17, 12:48:
често бицепсосгъвачите дори не осъзнават че прещат, като им се обясни нормално лесно се решава проблема.
Адаш, нали и аз това казвам.
Иначе, то по залите рядко има хора да клякат по принцип, какво остава за обедната почивка 😄 Виж - бицаджии бол.
26.09.17
13:13
Ми то и аз това искам да кажа, май говорим за едно и също в различен ред хахаххаха.
Аз съм бицепс-джия ама започнах да се опитвам и да клякам.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 26.09.17 13:14.
26.09.17
13:15
Баси, колко поста са написани в едно съгласие....трябваше просто да муснем допитване))
26.09.17
13:19
Това е често явление според мен, не-вербалната комуникация предлага доста неудобства.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 26.09.17 13:19.
26.09.17
15:22
26.09.2017
раменна преса 5,5,5,5,5х65 - набиране 5,5,5,5,5х(+20)
обръщане от вис 5,5,5х90 - кофички 20,15,10
палоф преса, коремни преси, планк
27.09.17
15:48
27.09.2017
клек гърди 5х5х100
тясна тяга 5х5х140
палоф преса, коремни преси, планк
29.09.17
08:03
Тренировката вчера:
28.09.2017
лег 5,5,5,5,5х110 - набиране 5,5,5,5,5х(+20)
гребане с дъмбел с опора 8,8,8х30 - кофички 8,8,8х(+20)
Toзи сумо ДЛ ако малко си изправиш главата и не дърпаш назад а нагоре ще стане сумо дл.
29.09.17
10:23
То всъщност не е сумо тяга, а е тясна тяга. Само клипчето е кръстено SUMO, че не знам как да го преведа тъй 🙂 Разкрача ми е като за нормална тяга, само хвата е отпред между краката.
Не разбрах какво имаш предвид да дърпам нагоре, а не назад?
Хвата е между краката ама е нормална тяга ? Какво въобще се опитваш да правиш ?
Това гледане в земята ти прецаква половината упражнения, каква е целта му ?
Мнението беше редактирано от Madboy на 29.09.17 10:38.
29.09.17
10:44
казано от Madboy на 29.09.17, 10:37:
Хвата е между краката ама е нормална тяга ? Какво въобще се опитваш да правиш ?
Това гледане в земята ти прецаква половината упражнения, каква е целта му ?
Еми тясна тяга се опитвам да правя 😄 Имах контузия в кръста и само такава тяга можех да правя известно време, без да ме боли кръста. Не ми е цел да вдигам максимални кила сега, по принцип си дърпам конвенционална тяга. Тясната тяга ми “лекува” контузията, скоро ще се върна към конвенционалната.
Гледането в земята не ми прецаква половината упражнения, помисли накъде ще гледаш, ако държиш главата и врата неутрални, при положение, че гръбнакът е под ъгъл спрямо хоризонталата.
Какво би ме посъветвал да правя ?
п.с. колко да ми прецаква упражненията 😄
Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 29.09.17 10:45.
29.09.17
10:53
Контузията няма общо с формата. Тя е следствие на други фактори ( най-вече натегнат квадратен поясен мускул, липса на работа за мускулите от предната част на ядрото и отчасти его ).
Благодаря за съветите, не ме разбирай погрешно, че не разбирам какво искаш да ми кажеш или не искам да приема чуждо мнение. Не съм кон с капаци.
По принцип се опитвам да държа главата неутрална, това с погледа нагоре съм го правил - не ми е комфортно така, може би защото имам лека кифоза, освен това съм с дълги крайници.
Според теб, ако гледам нагоре ще ми е по-добре?
п.с. забележи, че на бързите дърпания главата и погледа ми са далеч по изправени, че и почти нагоре отиват:
Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 29.09.17 11:00.
Тея шитни от клипа звучат чудесно ако клякаш с розовите гирички, ама май тези не ги е натискала щанга скоро.
Ако ти беше толкова удобно колкото казваш и на пауър клийна щеше да си си забил главата в земята, ама не си, нали ?
Мнението беше редактирано от Madboy на 29.09.17 11:16.
29.09.17
12:17
казано от Carbohydrate на 25.09.17, 22:32:
казано от Ivaylo на 25.09.17, 16:28:
Има едни чекии дето правят бицепс,на стойката за клек и то с 40 кила ! Направо им махах щангата преди,без обяснения. Сега го нямам този проблем,щото си тренирам у наЗе .......
ами ела в нашата зала и ще ти избият зъбите))..няма да обяснявам защо..защото си мислиш за фактор, а при нас в Бургас това не върви)))..защото селяните не им пука кой си и с колко клякаш))(ще те изгърмят с дъмбел из от зад и толкоз.....ама незнам, дали са прави..щото ти подхождаш от позицията на някой си..Кой си?..къв си?...трябва ли да ни пука?!
казано от Carbohydrate на 26.09.17, 13:07:
казано от Светослав Захариев на 26.09.17, 13:00:
Няма смисъл от агресия.
Всичко може да се реши приятелски и с диалог.ами те приятелски го удрят, иначииии ще го убият)))
Ебах го, тая зала дето тренираш ти и другите убийци, да не е Белия лебед в Соликамск 😄 😄
29.09.17
14:13
казано от Madboy на 29.09.17, 11:15:
Ако ти беше толкова удобно колкото казваш и на пауър клийна щеше да си си забил главата в земята, ама не си, нали ?
Тук пропускаш, че обръщането в подклек е на около 50% от макса за тягата и баланса на тежестта не е баш същия, като при тягата, и скоростта ( по-скоро мощността ) е съвсем друга, абе то си е друго движение.
Ся аз така и не разбрах какъв е твоя съвет, само разбрах, че не ти харесва как правя тяга и клек 🙂
29.09.17
14:25
Сумо тяга със забит поглед в земята 😄
29.09.17
14:41
Ха-ха, колко смешно.
Както казах, това е единствения вариант на тяга, от който не ме болеше кръста. Боли ме фара дали е сумо или е тясна и дали тряя да броя звездите или да си гледам към патката.
Някой нещо градивно има ли да напише?
29.09.17
15:01
Ами трибоеца вече ти е дал съвет, вече дали те бори фара как си я правиш е друг въпрос. Още по-странно е, че “търсиш” градивни съвети, които не приемаш.
29.09.17
15:07
Той написа да си изправя малко главата и да дърпам нагоре, а не назад.
За дърпането назад му писах, че не разбирам какво иска да каже - в крайна сметка лоста върви нагоре, не назад. Да обясни какво има предвид.
За изправянето на главата писах, че съм опитвал да гледам нагоре и не ми е удобно. Ако става въпрос да я вдигна на още 5 градуса, каква ще е голямата разлика?
Писах, че имам лека кифоза и броенето на мухите по тавана няма да компенсира по-слабата торакална екстензия, която мога да постигна по принцип. Много по-важно е да съм прибрал брадичката и главата и врата да са що-годе неутрални, пък дали гледам по-надолу или леко напред няма чак такова значение. Все едно се вижда отстрани къде точно ми е погледа. Във всеки случай не си гледам в краката.
п.с. ето горе-долу къде гледам и какво ми е положението на главата по време на движението.
Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 29.09.17 15:11.